Henkinen väkivalta työpaikalla

Anonyymi

Kun pikkupomo käyttää henkistä väkivaltaa, niin miksi koko työyhteisö katsoo toiseen suuntaan, eikä yksikään tue työkaveria, jota pahoinpidellään henkisesti muiden kuullen?
Pomo sitoo valheillaan muut sormiensa ympärille ja nämä uskovat kaiken, kuten isommatkin pomot ja HR.
Työsuojelu ja luottamusmiehet ovat vitsejä, jotka haluavat kuulua ylimpään hallinnon joukkoon, eivätkä hoida tehtäviään työntekijän oikeuksien puolustamisessa. Näin tilanne yleensä menee. Vaihtoehtoja avuksi on melko vähän, Avi, rikosilmoitus, julkisuus tai työsuojelu. Mitä muita keinoja tiedätte?

7

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki tuo huono käytös tarkoittaa sitä että ottaisit itse lopputilin.
      Näinhän niistä mulkuista eroon pääsee ja se on ainut tapa miten asia hoidetaan.

      Luotto ja työturvallisuus mies firmassa nuolevat täysin sen kiusaajan hanuria, korkeintaan ääneen moittii asiaa, mutta todellisuus on ihan muuta.

      • Anonyymi

        Lopputilistä tulee 3kk karenssi. Työpaikka kiusaaminen ei kelpaa syyksi, että miksi lähti menemään, ellei ole näyttää todella huomattavia kirjoitettuja tai fyysisiä todisteita pahoinpitelystä.
        Ei nykyäajan työelämässä monella ole varaa vain ottaa lopputiliä milloin siltä tuntuu ja työnantajat tietää tämän, joten ei siihen työpaikkakiusaamiseen tarvitse puuttua kun vain se kiusattu työntekijä on kusessa.. Jäi tai erosi. Niillä on siellä sellainen kiva elävä potkupallo mitä potkia omaksi iloksi.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Puhut vähän mutta asiaa.
      Kun se tietty työilmapiirin myrkyttäjä pääsee todella vauhtiin,sitä ei pidättele mikään.Tämä tyyppi on pomon kaveri ja siitä pitää huolen.Ja vaikka joku tietäiskin mitä peliä tämmöinen tyyppi pelaa,siihen ei puututa koska hoitaa työnsä mallikkaasti.

    • Anonyymi

      Ja itsevarmoja,vahvoja ihmisiä näköjään arvostetaan ihan erilailla työelämässä kuin niitä, mitkä eivät pidä itsestään mölyä.

    • Anonyymi

      Mutta joku päivä kunnian kukko laulaa heillekkin jotka työpaikan kiusaajia ovat.

    • Anonyymi

      Ylemmät pomot eivät halua tiedostaa asiaa, koska kiusaaja on pyörittänyt heidät sormiensa ympärille "antamalla tietoja" ja kertomalla vitsejä (lähinnä muita haukkuen). Taitava valehtelija, kuten psykopaattinen narsisti jolla ei ole omantunnontuskia tekee sen helposti, varsinkin jos on sosiaalisesti taitava, taitava manipuloimaan.

      Sitten lisäksi jos luottamusmies on hänen lähin tukihenkilönsä, jota hän vuorotellen voitelee (naurattaa) ja toisaalta ripottelee uhkauksia ja loukkauksia silloin tällöin näyttääkseen kellä on valta, niin luottamusmies ei kykene toimimaan häntä vastaan.

      Kuulostaa hullulta mutta itse olen tällaisen tilanteen havainnut yhdessä firmassa. Kiusaajahenkilö on joidenkin toimesta kyllä useaan otteeseen tuomittu täysin, niin työasioiden hoidossa kuin muussa käytöksessä, mutta hän livahtaa aina kaikista kiipeleistä kuin sadun irvikissa. Jos häntä vastaan käy verbaalisesti niin hänellä on hovi jonka hän heti kääntäisi vastaan, tai hän aiheuttaisi selvän takana nopeasti vielä pahempaa harmia. Hän kääntää hovin kiusattua vastaan muutenkin, mm. kertomalla näkemyksiään "luottamuksellisesti" hiljaa kuiskaten, tai jossain sopivassa välissä. Ja jos myös vitsailee usein ja haukkuu kaikkia, niin voi aina vedota huumoriin, kotioloihin tai muuhun.

      Yksi pökäle ruskeassa vedessä ei juurikaan erotu, mutta lumipallo muuttuu ruskeaksi ja tuhoutuu aika nopeasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1706
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1325
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1220
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1216
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1193
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1086
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      1035
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      986
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      884
    Aihe