TE-toimiston tallentamat tiedot

Anonyymi

Mitä tietoja TE-toimisto antaa työntantajille? katselin tuossa huvikseni omia tietojani kun olin hetken työttömänä ja sinne oli kirjattu aivan väärin esim. ammattinimike, työnkuva, osaamiseen on kirjattu ihan outoja juttuja. Johtotason henkilölle on kirjattu duunaritason osaaminen ja ammattinimike, lisäksi kaikkea muuta epämääräistä. Tämän nähtyäni rastitin tietojen luovutuskiellon HETI voimaan, vaikka siis työelämässä olenkin jo.

KUKA NÄITÄ OIKEIN SIELLÄ KIRJOITTELEE? ei helvetti oikeesti... näitä tietoja kun ei itse pääse edes muokkaamaan ja ne sellaisenaan pitäisi antaa luovutettavaksi eteenpäin! Ei ihme että Suomessa kukaan ei työllisty työkkärin kautta, en itsekään sieltä saanut mitään käteen työttömänä ollessa.

15

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Heillä ei ole muita töitä siellä niin sitten pitää tämmöistä tehdä. Minullakin vaihdettu nuoruuden muutaman kuukauden kesätyöpätkä (hanttihomma) mukamas parivuotiseksi ikään kuin sillä olisi mitään väliä.

      • Anonyymi

        Samanlaista sabotaasia harrasti aikoinaan eräs tunnettu ja iso ruotsalainen vartiointifirma, joka kirjoitti tahalleen työtodistukseen väärät päivämäärät. Ikään kuin niillä nyt mitään merkitystä olisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanlaista sabotaasia harrasti aikoinaan eräs tunnettu ja iso ruotsalainen vartiointifirma, joka kirjoitti tahalleen työtodistukseen väärät päivämäärät. Ikään kuin niillä nyt mitään merkitystä olisi.

        Mikä tässä olisi motiivi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tässä olisi motiivi?

        Mikä on kiusaamisen ja toisten elämän tahallisen hankaloittamisen motiivi? Se on hyvä kysymys. Osaatko itse vastata omaan kysymykseesi?

        Et varmaan sinäkään ole voinut olla havaitsematta että kiusaaminen on megalomaanisen suuri ongelma. Kenties siellä ruotsalaisfirmoissakin saattaa jotain kiusaamisoireilua olla eikä vain täällä suomessa. Niin ikään voit ehkä kysyä mikä on motiivi? Mitä kiusaaja saa itselleen kiusaamisesta? Jotain perverssiä tyydytystä.


    • Anonyymi

      Minulla ollut samat ongelmat jo vuosia, mutta ei työkkärin kautta ikinä mitään töitä saa, joten en ole jaksanut asioista kiistellä. Pitävät yhä siellä vuosia vanhat ensimmäiset tiedot mitä kirjattu, vaikka olen siitä kehittynyt. Ei jaksa vääntää asiasta kun ei ne tiedot millekään oikealle työnantajalle sieltä mene.

    • Anonyymi

      Itselläni on myös sattunut tätä että omia tietoja kun tarkastin te-toimiston sivuilta niin hiukan outouksia paljastui. Esim työtodistukset mitkä olen esittänyt sinne on kirjattu omiin tietoihini että ei olisi työtodistusta heille edes esitetty, ja päin vastoin sitten on yksi paikka josta sain potkut joka oli te-toimiston ja sossun pyhässä suojeluksessa, sieltä en saanut ollenkaan koko työtodistusta :D mutta omissa tiedoissani näkyy että työtodistus on esitetty.

      • Anonyymi

        Aina kannattaa pyytää työtodistus, ja arvosteluin, plus suosituksia pyytää. Jos ei annettu, ei se meinaa mitään; pyydät sen heti mieluummin, kun vielä muistavat sut, tai myöhemmin. Olisko 10v aika jonka säilyttää sun tietoja. Työttömyystuet myös vaatii työtodistuksen.


    • Anonyymi

      Tämäpä se juuri onkin! Minunkin tiedoissani on aivan järjettömiä "juttuja". Esim. työtoiveissa lukee sellaisia "mukatoiveita", joita en varmasti ole toivonut enkä missään nimessä sellaisia töitä halua. Ihmettelen vain, kuka niitä sinne keksii ja kirjoittelee, muutama vuosi sitten ne vain sinne ilmestyivät. Kuitenkin sieltä puuttuu kokonaan työt, joihin minulla olisi jopa koulutusta.

      Eikä näitä vääriä tietoja tosiaankaan pysty mitenkään korjaamaan.

    • Anonyymi

      Siellä on töissä maisterit, jotka ei muualle kelpaa ja pysty. Ihan vääriä valintoja.

      • Anonyymi

        Epäilen. Olen hakenut useita työpaikkoja TE-toimistosta ihan itsenäisesti, mutta ajoittain myös pakotettuna virkailijan toimesta. Työpaikkaa ei ole kuitenkaan heltinyt, sillä ne näyttävät menevät opisto- tai AMK-asteen suorittaneille naisille. Aika monella näyttää olevan sosionomin tutkinto.

        Että näin.

        T. maisteri ja väärät vehkeet


    • Anonyymi

      Kannattaa todellakin aina tarkistaa mitä jonkun haastattelun perusteella kirjataan omiin tietoihin. Ihan sama mikä virasto tai tilanne. Haastattelija voi kirjoittaa oman tulkintansa mukaan aivan harhaanjohtavaa tietoa.

      Itse tajusin joskus pyytää nähdä omat tietoni mitä te- toimistossa oltiin kirjattu ja oli aikamoinen shokki. TE- virkailija oli kirjoittanut aivan mitä sattuu eikä ainakaan pyrkinyt edesauttamaan työllistymistäni. Vuosiluvutkin oli monessa kohtaa väärin. Virkailija oli takertunut aivan typeriin epäolennaisuuksiin ja tehnyt niistä olennaisia. Ja olennaiset jättänyt kirjaamatta. Saanut minut näyttämään paperilla aivan daijulta.

      Myös esim. lääkärien ja hoitajien tekemät kirjaamiset kannattaa aina tarkistaa itse jos on jonkinlaisen hoidon piirissä. Se mitä sinne papereihin on joku kirjoittanut vaikuttaa siihen miten sinuun suhtaudutaan. Pahimmillaan myös siihen millaista hoitoa saat. Tai sitten siihen miten vakavasti sinuun suhtaudutaan työnhaussa. Tuolla on jumalaton määrä virkailijoita jotka ovat siellä vain perseilemässä työttömien kustannuksella ja saavat siitä vielä palkkaa.

    • Anonyymi

      Otat yhteyttä tai käyt ja ne pistää kaiken mallilleen. Ja jos haet työvoimatoimiston sivujen kautta työhön tai kurssille, niin pääset muokkaamaan, mitä menee työnantajalle (ei pysyvä). Tililläsi voit valita vaihtoehdon, ettei voi antaa esim. työnantajalle.

      • Anonyymi

        "Tililläsi voit valita vaihtoehdon, ettei voi antaa esim. työnantajalle."

        Ja millaisen kuvan se antaa sinusta työnhakijana jos niin teet? Että sulla on jotain salattavaa.

        Virallisissa työvälitysfirmoissa, oli se sitten TE- toimisto tai vaikka joku Baronan tyyppinen vuokrafirma, toimii ihmisiä jotka ovat siellä ainoastaan perseilemässä työnhakijoiden kustannuksella. Monet heistä vaikeuttavat tahallisesti työnhakijan työllistymistä. Valitettavasti tämä on tosiasia vaikka sitä on vaikea uskoa.

        Kävin joskus Baronassa työhaastattelussa. Siellä istui sellainen viisasteleva aikuinen mies, krapulassa, kusipäinen virne naamalla. Olin käynyt aikaisemmin samalla haastattelijalla ja pyysin nähdä mitä hän oli tietoihini kirjannut. Tämä paskiainen oli kirjannut tietoihini kaiken maailman naurettavaa paskaa. Että olen toiminut siskoni lapsille lapsenlikkana ja haravoinut äitini pihaa. Toisessa työnvälitysfirmassa oli tapana ottaa työnhakijasta valokuva. Niin ikään sellainen veltto virtasen kaltainen spede mieshenkilö käski minun laittaa mukanani olevan aurinkolasit päähäni kun hän otti minusta kuvaa että olen sitten coolin näköinen.

        TE- toimiston asiantuntija oli puolestaan kirjoittanut päivämäärät ja vuosiluvut väärin ja jättänyt tiedoistani pois uudempia työsuhteitani kaksi kappaletta. tiedoissa luki jotain vuosien takaisia työnhakuklubeja ja harjoitteluja.

        Jos olet pitkäaikaistyötön vailla pidempiä työsuhteita sinua ei oteta missään vakavasti. Olet kaikkien narri eikä työllistymistäsi TODELLAKAAN yritetä edesauttaa. Päin vastoin kaikki sabotaasityö mitä nämä paskiaiset tekevät hankaloittaakseen asemaasi entisestään takaa sen että jos haluat päästä selville vesille ja vähän parempaan asemaan työmarkkinoilla, tai toimeentulon puitteissa, näistä työnvälitysfirmoista mukaan lukien te- toimisto ja kuntakokeilu, ei ole sinulle kuin haittaa. Valitettavasti on oltava te- toimiston tai kuntakokeilun asiakas jotta selviät hengissä kun olet Kelan tukien varassa.

        Työllisyyden hoidon piirissä toimii paljon ihmisiä jotka eivät ole itse köyhää päivää nähneet eikä heillä ole henkilökohtaisessa elämässään kokemusta työttömyydestä. He ovat tämän yleisen asenneilmapiirin aivopesemiä ja uskovat aivan tosissaan että työttömyys johtuu työttömän omista vioista.


    • Anonyymi

      Näin on. Hyvin kirjoitettu. Itsellä kaikki kirjattu oikein, mutta todella raskasta on se, että tietää, että työllistyminen on oman jaksamisen varassa.

      • Anonyymi

        Eikö se yleensä ole oman jaksamisen varassa vai kuka sinne töihin menee ellet sinä itse? Eihän te-toimisto mene sinun puolesta töihin jos et sinä jaksa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe