Rasva lihottaa!

Anonyymi

Telkkarista tulevista ruokaohjelmissa en ole nähnyt käytettävän margariinia enkä rypsiöljyä eikä siellä myöskään pelätä suolaa sairaaloisesti. Myöskään julkkiskokit eivät näytä häiritsevän lihavilta. Miksiköhän näin?

85

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joillakin tuntuu luulot istuvan tiukassa ja miksi asiansa osaavat kokit käyttäisivät muuta kuin voita?

      Todetaan nyt sitten vielä kerran se todistettu totuus että rasva ei lihota. Liiasta hiilihydraatista (sokerista) kertyvä kehon itse valmistama rasva on sitten toinen juttu mutta sitähän tällä sivulla hilluvilla on todella suuria vaikeuksia ymmärtää.

      Kysymällä selviää.

      • Anonyymi

        No minäpä kysyn.

        Mihin se rasvan energia katoaa, tuleeko se takapuolesta sellaisenaan läpi?

        Jos näin on niin sittenhän sitä on turha syödä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No minäpä kysyn.

        Mihin se rasvan energia katoaa, tuleeko se takapuolesta sellaisenaan läpi?

        Jos näin on niin sittenhän sitä on turha syödä.

        "No minäpä kysyn."

        Emailosoite blogissani jos sinulla on jotain asiallista kysyttävää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "No minäpä kysyn."

        Emailosoite blogissani jos sinulla on jotain asiallista kysyttävää.

        Rasvan energia tulee sellaisenaan takapuolesta veijon blogiin, ihan asiallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "No minäpä kysyn."

        Emailosoite blogissani jos sinulla on jotain asiallista kysyttävää.

        Miksi antaisin agressiviselle, netissä riehuvalle tyypille yhteystietoni, lähettämällä hänelle sähköpostia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "No minäpä kysyn."

        Emailosoite blogissani jos sinulla on jotain asiallista kysyttävää.

        Kysymyshän oli ja on ihan asiallinen, mutta et uskalla sanoa mitään asiaan liittyvää näillä palstoilla, koska juttusi paljastuisi humpuukiksi noin viidessä sekunnissa.

        Kivahan se olisi jos se olisi totta, mutta näin ei taida nyt valitettavasti olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymyshän oli ja on ihan asiallinen, mutta et uskalla sanoa mitään asiaan liittyvää näillä palstoilla, koska juttusi paljastuisi humpuukiksi noin viidessä sekunnissa.

        Kivahan se olisi jos se olisi totta, mutta näin ei taida nyt valitettavasti olla.

        "Kysymyshän oli ja on ihan asiallinen, mutta et uskalla sanoa mitään asiaan liittyvää näillä palstoilla"

        Valitettavasti valvonnassa istuu ......... jotka pitävät huolen siitä että sivulla saa esiintyä ainoastaan sinun tyylisiä, perustelemattomia ja luuloihin perustuvia kirjoituksia.

        Jos asiallista kysyttävää nii emailosoite blogissani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No minäpä kysyn.

        Mihin se rasvan energia katoaa, tuleeko se takapuolesta sellaisenaan läpi?

        Jos näin on niin sittenhän sitä on turha syödä.

        Kannattaisi varmaan tarjota pikkulinnuille talviruokinnassa sokeria pähkinöiden, siementen ja talipallojen sijaan, jos rasvasta ei kerran saa energiaa. Tosin pikkulinnut kuluttavan niin paljon energiaa talvipakkasilla, että niiden on mahdoton lihoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi antaisin agressiviselle, netissä riehuvalle tyypille yhteystietoni, lähettämällä hänelle sähköpostia?

        En halua lukea "anonyymin" blogia. Luen tätä keskustelua. Aivan. En itsekään antaisi fanaatikolla yhteystietojani.


    • Kyllä kokkausohjelmissa käytetään rypsiöljyä mutta ei kovin usein. Margariinia ei käytetä. Ravintoloissa sitten käytetään valtavasti rypsiöljyä. Riippuu pitkälti millaista ruokaa tehdään.

      Suomalaiset voisivat ottaa esimerkkiä kokkausohjelmien annoskoista.

    • Anonyymi

      Television kokokkausohjelmat eivät ole suunnattu laihduttajille, diabeetikoille tai muille erityisjoukoille. Ne on kohdennettu tavalliselle kansalle joiden ei tarvitse rajoittaa jonkin ruoka-aineen käyttöä.

      Pääosa television kokkiohjelmista keskittyy fine-dinign ruuan valmistukseen ja silloin valmistusaineiden tyypillä ei ole niin kovin suurta terveellisyystavoitetta kun annos muistuttaa enemmänkin taideteosta ja kooltaan maistiaisia, maku edellä.

      Riippuu paljon "julkkiskokista", moni heistäkin on reilusti ylipainoisia (eräät sairaalloisiksi luokiteltavia).

      • Itse en juurikaan katso televisiota mutta kaipaisin kyllä jotain käytännöllisempää ja yksinkertaisempaa kokkiohjelma kun isoon osaan noista nykyisistä kokkiohjelmista ei saa edes raaka-aineita. Jotain kotimaista siis.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Itse en juurikaan katso televisiota mutta kaipaisin kyllä jotain käytännöllisempää ja yksinkertaisempaa kokkiohjelma kun isoon osaan noista nykyisistä kokkiohjelmista ei saa edes raaka-aineita. Jotain kotimaista siis.

        Koronan vuoksi etätöihin joutuneet ovat tainneet myös herätä kun kaipaillaan vanhoja kokki Kolmosen ruokaohjelmia televisioon. Moni on huomannut että ruuanlaittotaidoissa on puutteita kun aiemmin on menty vain einesruuilla. Pientä apua on kylläkin Aihisen vetämä televisiosarja jossa opetetaan jonkin kotitalouden tekemään ihan tavallista ruokaa kun aiemmin on vaan väännetty jotain eineksistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koronan vuoksi etätöihin joutuneet ovat tainneet myös herätä kun kaipaillaan vanhoja kokki Kolmosen ruokaohjelmia televisioon. Moni on huomannut että ruuanlaittotaidoissa on puutteita kun aiemmin on menty vain einesruuilla. Pientä apua on kylläkin Aihisen vetämä televisiosarja jossa opetetaan jonkin kotitalouden tekemään ihan tavallista ruokaa kun aiemmin on vaan väännetty jotain eineksistä.

        Kolmosella ja Vanamolla olisi nyt kyllä sosiaalinen tilaus. Oli kyllä aikoinaankin erinomainen ohjelma. Oli jaksoissa luksustakin mutta pääasiassa tavallista ruokaa. Heille oli myös ruuan terveellisyys tärkeää ja tuo oli aika uusi asia silloin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koronan vuoksi etätöihin joutuneet ovat tainneet myös herätä kun kaipaillaan vanhoja kokki Kolmosen ruokaohjelmia televisioon. Moni on huomannut että ruuanlaittotaidoissa on puutteita kun aiemmin on menty vain einesruuilla. Pientä apua on kylläkin Aihisen vetämä televisiosarja jossa opetetaan jonkin kotitalouden tekemään ihan tavallista ruokaa kun aiemmin on vaan väännetty jotain eineksistä.

        Vanhoja Kolmosen ruokaohjelmia löytyy Tubesta.


    • Anonyymi

      Mikä tahansa ruoka lihottaa kun sitä syö tarpeeksi paljon. Voit lihottaa itsesi vaikka pelkällä kaalilla jos jaksat syödä tarpeeksi paljon.
      Kaikkeahan saa syödä, kysehän on määristä. Mikään ruoka-aine ei lihota jos sitä ei syö liikaa. Mitä energiatiheämpi tuote on, sitä pienemmän määrän sitä voi nauttia lihomatta. Parhaiten lihotat itsesi kieltämällä itseltäsi kaiken. Se johtaa ahmimiseen ja jojo-ilmiöön joka lihottaa aina enemmän.
      Rasva on elintärkeää aivoille. Rasvaa, siis eritysesti hyvänlaatuista pehmeää rasvaa tarvitaan hermosolujen rakennusaineeksi. Rasvat kuuluvat yhteen kolmesta hivenaineryhmästä yhdessä proteiinien ja hiilihydraattien kanssa. Ne tulisi siis sisällyttää oikeassa suhteessa osaksi tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota.
      On tärkeää muista rasvojen laatu ja määrä. Ylenmäärin mitä tahansa on pahasta.

      • Anonyymi

        "Rasva on elintärkeää aivoille. Rasvaa, siis eritysesti hyvänlaatuista pehmeää rasvaa tarvitaan hermosolujen rakennusaineeksi."

        perustuen mihin??


      • Anonyymi

        Hivenaineryhmät? Rasvako hivenaine? Hivenaineet ovat niitä aineita joita tarvitaan hyvin vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hivenaineryhmät? Rasvako hivenaine? Hivenaineet ovat niitä aineita joita tarvitaan hyvin vähän.

        Rasvaa tarvitaan hyvin vähän, siksi se onkin hivenaine.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Rasva on elintärkeää aivoille. Rasvaa, siis eritysesti hyvänlaatuista pehmeää rasvaa tarvitaan hermosolujen rakennusaineeksi."

        perustuen mihin??

        Perustuen siihen, ettei ihmisen elimistö pysty niitä itse tuottamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Rasva on elintärkeää aivoille. Rasvaa, siis eritysesti hyvänlaatuista pehmeää rasvaa tarvitaan hermosolujen rakennusaineeksi."

        perustuen mihin??

        Aivojen koostumuksesta n. 60% on rasvaa ja tuskin margariinia tai rypsiöljyä. Eiköhän tämä kerro jotain.


    • Anonyymi

      Käytetäänkö näissä ohjelmissa oliiviöljyä?

      • Anonyymi

        Aivan sama mitä käyttävät, kunhan käyttää sitä itse.


    • Anonyymi

      Kaikissa herkkuruuissa, joiden valmistukseen käytetään rasvaa, rasva on voita, Maun takia. Kaikki kasviöljyt ja säilöntäoljy (engl: olive oil) huonontavat ruuan makua.

      Rasnkassa jossa eritoteten arvostetaan ruuan makua, käytetään lähteen mukaan eniten voita koko maailmsssa, 8.2 kg/capita/vuosi. Suomessa vain 3.3 kg/capita/vuosi.

      Lähde: 'Countries Who Consume the Most Butter; worldatlas'

      • Anonyymi

        Miten sattuikaan että tässä alla on ihan kamala Kanannahkamiehen emävalhe? Valehtele kerran ja voit valehdella aina.

        "42 kg @ 18 kk @ 800 kCal/vrk"

        (engl. whopper, outrageous lie)

        Lähde: Saaga Kanannahkamiehestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten sattuikaan että tässä alla on ihan kamala Kanannahkamiehen emävalhe? Valehtele kerran ja voit valehdella aina.

        "42 kg @ 18 kk @ 800 kCal/vrk"

        (engl. whopper, outrageous lie)

        Lähde: Saaga Kanannahkamiehestä.

        Sattuipa ihan sopivasti. Kanannahat, kaali, nimenomaan ranskalainen voi sekä ranskalaiset täysrasvaiset juustot ja 162 g kalaa viikossa on terveyttä edistelevä elämäntapa. Siihen elämäntapaan ei kuulu murheilu ja hikimurheilu.


      • Japanissa syödään parempaa ruokaa kuin Ranskassa. Voita ei myöskään käytetä kuten ei käytetä juuri missään muuallakaan. Pistäisin Ranskan edelle Italian, Turkin, Kiinan, Intian, Japanin, Thaimaan jne..

        Voi sopii hyvin leivonnaisiin ja pannulla paistamiseen mutta ei ole mikään ihmeaine. Emulsiokastikkeet evat myös aika lailla eilisen päivän juttuja. Ranskalainen keittiö on myös jäänyt jälkeen ajasta. Kotiruoka on siellä kyllä hyvää kuten monessa muussakin maassa.

        Reissussa en mene koskaan ranskalaiseen ravintolaan. Elämäni parhaan aterian olen syönyt Barcelonassa. Se myytiin minulle sashimina mutta oli itse asiassa cheviseä. Ruokajuomana oli Boonin gueuze.

        Käyn ulkomailla paljon aasialaisissa ravintoloissa, myös kasvis- ja kalapaikoissa. Aitoa paikallista ruokaa on hankala saada ja esimerkiksi espanjalaista ruokaa tekee helposti itse kun kaupasta saa hyvät raaka-aineet. Bocueroneja tekeekin taas mieli. Omat mausteet kyllä mukaan seuraavalla kerralla.


      • Anonyymi

        Uskallan esittää eriävän mielipiteen. Ensinnäkin monet ylipainoiset syövät nk. herkkuja, joissa on hyvin pitkälle syntetisoituja rasvoja. Siitä huolimatta ihmiset kokevat nämä maut hyviksi. Eli hyvin huonolaatuinen rasva voi olla - ja onkin - monen mielestä hyvää. Yhdistelmä rasva - sokeri on useimpien ihmisten mielestä miellyttävä. Myös karppausfanaatikkojen. He vain pettävät itseään.

        Toiseksi itsessään pahanmakuinen öljy ei pilaa ruokaa. Oliiviöljy on itsessään hapokasta [huom. oliiviöljystä on paljon markkinoilla väärennettyjä versioita]. Paljaaltaan sitä ei söisi. Mutta oikeasti, se on hyvää vaikkapa paahdetun leivän päällä tuoreen kesätomaatin kanssa.

        Itse laitan myös aamupuuroon pellavansiemenöljyä lisäravinteeksi. Vaikka öljy on itsessään erittäin pahan makuista, niin puuron seasta sitä ei erota. Eli väitteesi ei jälleen kerran pitänyt paikkaansa.

        Kasvisöljyjä tai -rasvoja on myös luonnostaan mm. pähkinöissä, pähkinävoissa, seesamitahnassa eli tahinissa, avokadossa ym. Ja monet ihmiset kokevat nämä tuotteet hyvänmakuiseksi. Mukaan lukien minä itse. Myös suklaa koetaan hyväksi, onpa siinä sitten aitoa kaakaovoita (mikä on kasvisperäistä rasvaa) tai lisäksi muita rasvoja (kuten vaikkapa kookosrasvaa).

        Sinun makuaisti ei ole sama asia kuin koko maailman makuaisti.


    • Anonyymi

      "Myöskään julkkiskokit eivät näytä häiritsevän lihavilta."

      En ole seurannut k.o. kokkeja mutta Googlen kuvahakuun kun panee 'celebrity chef' niin harvempi on ylipainoinen. Tietenkin on niin että monet kuvat ovat kohteeen itsensä valitsemia. Itse asiakkaana, nyt hoikkanapoikana, valitsisin ravintolan jossa kokki ei ole ylipainoinen, mutta Suomessa harvemmin näkee kokkeja.

      Minulle pisti silmään eräs ruokakaupan huvittava TV mainos noin kuukausi sitten, jossa vahvasti päivettynyt "kokki" valmisti jotain ruokaa, otti jonkin täyssäilykkeen (jotain satsia oliiviöljyssä) pajatti siinä tehdessään että valutan tämän ensin ja lorotti öljyn viemäriin, sitten asetti pannun levylle ja pajatti että voitelen tämän ensin oliiviöljyllä ja lorotti öljyä pullosta siihen pannulle.

      • Tuossa voi olla syynä se, että öljyn joukossa on vettä. 20 vuotta sitten ostin halpa kaupasta tonnikalaa oliiviöljyssä ja se öljy oli täysin käyttökelvotonta. Seassa vettä ja todella inhottava maku. Tonnikala oli erinomaista. Taisi olla keltaevätonnikalaa. Bonniittia ei ollut ja oli sellainen iso pala purkissa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuossa voi olla syynä se, että öljyn joukossa on vettä. 20 vuotta sitten ostin halpa kaupasta tonnikalaa oliiviöljyssä ja se öljy oli täysin käyttökelvotonta. Seassa vettä ja todella inhottava maku. Tonnikala oli erinomaista. Taisi olla keltaevätonnikalaa. Bonniittia ei ollut ja oli sellainen iso pala purkissa.

        No, vesi ja öljy eivät tunnetusti sekoitu, mutta jos purkissa olisikin öljyä sekä vettä niin se vesi ei kovin pitkään kuumalla pannulla viihdy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No, vesi ja öljy eivät tunnetusti sekoitu, mutta jos purkissa olisikin öljyä sekä vettä niin se vesi ei kovin pitkään kuumalla pannulla viihdy.

        Joo mutta siinä ei voi paistaa. Ihan sama juttu miksi ruoka-aineet pitää kuivattaa ennen paistoa. Sitten jos veden joukossa on kiintoainesta niin se palaa.


    • Anonyymi

      Ja huippukokit käyttävät edelleen VOITA

      • Anonyymi

        Ketä kiinnostaa huippukokit ja heidän VOIN käyttönsä? No, sitä joka syö tuota huippukokkien huippuruokaa. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa.

        Martat, sen sijaan, suosittelevat paistamisessa käytettäväksi ruoka-aineen omaa rasvaa tai ravitsemuksellisista syistä öljyä. Mieluummin luotan kotioloissa Marttoihin kuin huippukokkeihin. Oletteko muuten huomanneet, että monet huippukokit ovat varsinaisia yhden asian rääväsuita, joilla maailmankuva on ymmärrettävistä syistä kovin rajoittunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä kiinnostaa huippukokit ja heidän VOIN käyttönsä? No, sitä joka syö tuota huippukokkien huippuruokaa. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa.

        Martat, sen sijaan, suosittelevat paistamisessa käytettäväksi ruoka-aineen omaa rasvaa tai ravitsemuksellisista syistä öljyä. Mieluummin luotan kotioloissa Marttoihin kuin huippukokkeihin. Oletteko muuten huomanneet, että monet huippukokit ovat varsinaisia yhden asian rääväsuita, joilla maailmankuva on ymmärrettävistä syistä kovin rajoittunut.

        " Mieluummin luotan kotioloissa Marttoihin kuin huippukokkeihin."

        Siitä vaan, minulle taas maku on tärkeä ja siihen tarvitaan luonnollista rasvaa eikä teollisia sotkuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Mieluummin luotan kotioloissa Marttoihin kuin huippukokkeihin."

        Siitä vaan, minulle taas maku on tärkeä ja siihen tarvitaan luonnollista rasvaa eikä teollisia sotkuja.

        Lapsellinen vastaus. Voita on prosessoitu paljon enemmän kuin mitään kylmäpuristettua ruokaöljyä. Tuo valitsemasi ruuvi ei siis vedä, ymmärrätkö?

        Ihan vaan makuasiana: mieluummin Martat kuin huippukokit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsellinen vastaus. Voita on prosessoitu paljon enemmän kuin mitään kylmäpuristettua ruokaöljyä. Tuo valitsemasi ruuvi ei siis vedä, ymmärrätkö?

        Ihan vaan makuasiana: mieluummin Martat kuin huippukokit.

        Kyllä niitä kylmäpuristettuja öljyjä käsitellään, suodatetaan ja mitä nyt "refined" tarkoittaakaan, saatetaan fraktioda ja jopa kemialliseti käsitellä.

        AP:llä on pointti tuossa huippukokkien kehonkoostumuksen ja voin välisisssä yhteydessä.

        Esimerkiksi, jostain syystä ranskalaiset eivät erityisemmin ole lihavia vaikka syövät voita melkein kolme kertaa sen mitä suomalaiset, sekä noin 26 kg juustoja vuodessa per capita. Mikä mahtaa olla niiden maitohappobakteerien osuus lihoamattomuudessa, ranskassa kaikki minkä voi tehdä "juureen" tehdään, jopa patongit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä kylmäpuristettuja öljyjä käsitellään, suodatetaan ja mitä nyt "refined" tarkoittaakaan, saatetaan fraktioda ja jopa kemialliseti käsitellä.

        AP:llä on pointti tuossa huippukokkien kehonkoostumuksen ja voin välisisssä yhteydessä.

        Esimerkiksi, jostain syystä ranskalaiset eivät erityisemmin ole lihavia vaikka syövät voita melkein kolme kertaa sen mitä suomalaiset, sekä noin 26 kg juustoja vuodessa per capita. Mikä mahtaa olla niiden maitohappobakteerien osuus lihoamattomuudessa, ranskassa kaikki minkä voi tehdä "juureen" tehdään, jopa patongit.

        Kemiallinen käsittely on aivan eri asia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä kylmäpuristettuja öljyjä käsitellään, suodatetaan ja mitä nyt "refined" tarkoittaakaan, saatetaan fraktioda ja jopa kemialliseti käsitellä.

        AP:llä on pointti tuossa huippukokkien kehonkoostumuksen ja voin välisisssä yhteydessä.

        Esimerkiksi, jostain syystä ranskalaiset eivät erityisemmin ole lihavia vaikka syövät voita melkein kolme kertaa sen mitä suomalaiset, sekä noin 26 kg juustoja vuodessa per capita. Mikä mahtaa olla niiden maitohappobakteerien osuus lihoamattomuudessa, ranskassa kaikki minkä voi tehdä "juureen" tehdään, jopa patongit.

        Leivässä ei ole maitohappobakteereja paiston jälkeen ja valitettavasti Ranskassakaan kaikki leipä ei ole tehty juureen. Juureen tehty vaalea leipä on kyllä valtavan hyvää.

        Ranskalaisten laihuden salaisuus oli annoskoot ja sosiaalinen syöminen. Sielläkin lihotaan nykyään.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Leivässä ei ole maitohappobakteereja paiston jälkeen ja valitettavasti Ranskassakaan kaikki leipä ei ole tehty juureen. Juureen tehty vaalea leipä on kyllä valtavan hyvää.

        Ranskalaisten laihuden salaisuus oli annoskoot ja sosiaalinen syöminen. Sielläkin lihotaan nykyään.

        Bakteerit kuolevat paistaessa, mutta ne ovat tehneet tehtävänsä kun nostattivat taikinaa, joka kävelle siinä vaiheessa karkuun jos sitä ei pidä silmällä. Se maku joka ranskalaisissa leivissä on, on peräisin bakteeritoiminnasta. Mutta maku ei ole ainoa joka on jäljellä.

        Suomessako syödään epäsosiaalisesti?

        Lihoamisen pääsyy on kasviöljyjen (ja säilöntäöljyn, engl: olive oil) käyttäminen ruuan valmistuksessa. Kun paistetaan voissa niin voissa oleva vesi muodostaa superkuuman höyrykalvon joka estää voin rasvojen imeytymisen paistettavaan raaka-aineeseen. Oljyissä ei ole niiden imeytymiseltä suojaavaa vettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bakteerit kuolevat paistaessa, mutta ne ovat tehneet tehtävänsä kun nostattivat taikinaa, joka kävelle siinä vaiheessa karkuun jos sitä ei pidä silmällä. Se maku joka ranskalaisissa leivissä on, on peräisin bakteeritoiminnasta. Mutta maku ei ole ainoa joka on jäljellä.

        Suomessako syödään epäsosiaalisesti?

        Lihoamisen pääsyy on kasviöljyjen (ja säilöntäöljyn, engl: olive oil) käyttäminen ruuan valmistuksessa. Kun paistetaan voissa niin voissa oleva vesi muodostaa superkuuman höyrykalvon joka estää voin rasvojen imeytymisen paistettavaan raaka-aineeseen. Oljyissä ei ole niiden imeytymiseltä suojaavaa vettä.

        Kanannahkamiehelle sattuu jatkuvasti yhdet ja samat käännösvirheet... Mitä mieltä olet seuraavista:

        - 42 kg @ 18 kk @ 800 kCal/vrk

        - Emävalhe (engl. whopper, outrageous lie)

        (Miten paljon valhetta voikaan sisältää yhteen lyhyeen sanomaan.)

        Lähde: Saaga Kanannahkamiehestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsellinen vastaus. Voita on prosessoitu paljon enemmän kuin mitään kylmäpuristettua ruokaöljyä. Tuo valitsemasi ruuvi ei siis vedä, ymmärrätkö?

        Ihan vaan makuasiana: mieluummin Martat kuin huippukokit.

        "Ihan vaan makuasiana: mieluummin Martat kuin huippukokit."

        Siitä vaan, minulle taas maku on tärkeä ja siihen tarvitaan luonnollista rasvaa eikä teollisia sotkuja.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Leivässä ei ole maitohappobakteereja paiston jälkeen ja valitettavasti Ranskassakaan kaikki leipä ei ole tehty juureen. Juureen tehty vaalea leipä on kyllä valtavan hyvää.

        Ranskalaisten laihuden salaisuus oli annoskoot ja sosiaalinen syöminen. Sielläkin lihotaan nykyään.

        "Sielläkin lihotaan nykyään."

        Kaikkialla missä käytetään kasviöljyjä lihotaan (siis siemenöljyt ja säilöntäöljy engl: olive oil).

        Esimerkiksi lähteen 'Global Obesity Levels; ProCon/Encyclopaedia Britannica, Inc' tietoja voi hämmästellä, mutta kymmenen kärkimaata ovat sellaisia joissa e.m. öljyihin säilötyt einekset muodostavat nykyisin merkkittävän osan ruokavaloista.


    • Anonyymi

      Ehkäpä häiritsevän lihavaa kokkia ei haluta ruokaohjelmaan? Myös kokin täytyy olla riittävän esteettinen. Eli kyseessä on valikoituminen. Kaikki eivät myöskään halua tuoda itseään esille. Julkkishahmona toimiminen on eräänlaista itsensäpaljastelua.

      Siksi toiseksi veitsen ja kapustan varresssa oleva kokki tekee työtään. Hän ei vaan odota padan vierellä, milloin pääsisi syömään. Hänen suhteensa ruokaan voi olla erilainen kuin ihmisellä, jolla on paino-ongelma. Julkiskokki voi saada esim. esteettistä tyydytystä työstään. Oleellisinta ei ole syödä mahaa niin täyteen, että täytyy vaihtaa kolmea numeroa suuremmat housut jalkaan syönnin jälkeen. Aivan varmasti on lihavia kokkejakin. Tosin lihavilla kokeilla voi olla samoja työllistymisongelmia kuin muutenkin lihavilla ihmisillä. Eli jos on kaksi tasavertaista (tai edes ei tasavertaista), niin paikan saa hoikempi ihminen.

      Ei rasva itsessään lihota. Elämäntavan ja ravinnon kokonaisuus ratkaisee. Itse en edes laske syömääni rasvaa. Siitä huolimatta en ole ylipainoinen. Tosin kartan tarkasti tiettyjä tuotteita ja pidän tarkat ruoka-ajat. Mutten vältä rasvaa tai laske kaloreita.

      • Anonyymi

        ” Ehkäpä häiritsevän lihavaa kokkia ei haluta ruokaohjelmaan?”

        Käydessäni kerran ravitsemusterapeutin vastaanotolla viitisen vuotta sitten, siellä oli ravitsemusterapeutin lisäksi mukana ravitsemusterapeuttiopiskelija.

        Ravitsemusterapeutti oli huomattavan pyylevä, kun taas ravitsemusterapeuttiopiskelija oli ilmeisen anorektinen. Minä olin kaikkein parhaimman näköinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ” Ehkäpä häiritsevän lihavaa kokkia ei haluta ruokaohjelmaan?”

        Käydessäni kerran ravitsemusterapeutin vastaanotolla viitisen vuotta sitten, siellä oli ravitsemusterapeutin lisäksi mukana ravitsemusterapeuttiopiskelija.

        Ravitsemusterapeutti oli huomattavan pyylevä, kun taas ravitsemusterapeuttiopiskelija oli ilmeisen anorektinen. Minä olin kaikkein parhaimman näköinen.

        Tai en minä oikeasti ollut parhaimman näköinen.


    • Anonyymi

      Olen huomannut saman. Julkkiskokit ovat useimmiten hoikkia ja käyttävät paistamiseen erittäin usein voita ja kalakeittoihin laitetaan kaikkien rasvasinta kuohukermaa.

      • Anonyymi

        Olen huomannut, että osa puolestaan on tosi kamalia läskejä. Siis ihmisiä laidasta laitaan.


      • Enemmänkin hapankermaa. Kerma vie maun ruuasta ja sen kanssa pitää olla hyvin varovainen. Moneen tietysti rasva vetoaa mutta hyvään kalakeittoon ei kerma kuulu.

        Minulle lapsuudesta paras kalakeitto oli pikkukalakeitto. Pieniä ahvenia ja särkiä, perunaa, kasviksia ja sipulia eikä kermaa. Maito oli ihan yök.

        Surkein kalakeitto oli haukisoppa voihin. Voita käytettiin koska se säilyi maakuopassa. Muikkukeitto oli myös pahaa, rantakala ei.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Enemmänkin hapankermaa. Kerma vie maun ruuasta ja sen kanssa pitää olla hyvin varovainen. Moneen tietysti rasva vetoaa mutta hyvään kalakeittoon ei kerma kuulu.

        Minulle lapsuudesta paras kalakeitto oli pikkukalakeitto. Pieniä ahvenia ja särkiä, perunaa, kasviksia ja sipulia eikä kermaa. Maito oli ihan yök.

        Surkein kalakeitto oli haukisoppa voihin. Voita käytettiin koska se säilyi maakuopassa. Muikkukeitto oli myös pahaa, rantakala ei.

        "Surkein kalakeitto oli haukisoppa voihin. Voita käytettiin koska se säilyi maakuopassa. Muikkukeitto oli myös pahaa, rantakala ei"

        Ai että sillä lailla. mukavaa kun jälleen kerran osoitat että olet pihalla kuin lumiukko.

        rantakalaan kuuluu läjäpäin----Voita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Surkein kalakeitto oli haukisoppa voihin. Voita käytettiin koska se säilyi maakuopassa. Muikkukeitto oli myös pahaa, rantakala ei"

        Ai että sillä lailla. mukavaa kun jälleen kerran osoitat että olet pihalla kuin lumiukko.

        rantakalaan kuuluu läjäpäin----Voita.

        Tutkailin rantakalan valmistusohjeita ja näyttää siltä että
        läjäpäin voita = 60-100 g / 1 kg muikkuja. Voi neuvotaan
        lisäämään muikkujen päälle nokareina, ei läjinä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tutkailin rantakalan valmistusohjeita ja näyttää siltä että
        läjäpäin voita = 60-100 g / 1 kg muikkuja. Voi neuvotaan
        lisäämään muikkujen päälle nokareina, ei läjinä.

        Joo. Kun annos kalaa on jotain 400 g ja se voin määrä enemmänkin 50 g per kg kalaa niin ei tuosta tule paljoa per ihminen. Rantakala on aika monesti enemmänkin pataa kuin keittoa ja liemi imeytetään syödessä leipään.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Enemmänkin hapankermaa. Kerma vie maun ruuasta ja sen kanssa pitää olla hyvin varovainen. Moneen tietysti rasva vetoaa mutta hyvään kalakeittoon ei kerma kuulu.

        Minulle lapsuudesta paras kalakeitto oli pikkukalakeitto. Pieniä ahvenia ja särkiä, perunaa, kasviksia ja sipulia eikä kermaa. Maito oli ihan yök.

        Surkein kalakeitto oli haukisoppa voihin. Voita käytettiin koska se säilyi maakuopassa. Muikkukeitto oli myös pahaa, rantakala ei.

        Sukula ainakin laittoi kouhukermaa kalakeittoon ruokaohjelmassa.


    • Anonyymi

      katselin tässä juuri TV.stä ohjelmaa "Vuosikymmenien kokki". Kyseessä on kilpailu voitokkaiden huippukokkien välillä.
      Yksi lausunto suoraan ohjelmasta ja yhden huippukokeista suusta:

      "Ruoanlaitto on voita ja kermaa".

    • Anonyymi

      "Kanannahkamiehelle sattuu jatkuvasti yhdet ja samat käännösvirheet...

      - 42 kg @ 18 kk @ 800 kCal/vrk"

      Kanannahkamies tuskin on valehdellut tarkoituksella, vaan hänelle on käynyt tohkeuksissaan numerovirhe. Pitäisi siis ilmeisesti olla

      - 42 kg @ 18 kk @ 1800 kCal/vrk.

      Tuo alempi tarina on paljon uskottavampi.

    • Anonyymi

      Syö vähärasvaista ja runsaasti hiilihydraatteja, mukaan lukien runsaasti terveellisiä täysjyvätuotteita - kuulostaako se tutulta? Ehkä tämä kerrottiin sinulle viime lääkärin vastaanotolla tai vierailulla ravitsemusterapeutin kanssa, tai ehkä se on jotain, mitä luit verkossa etsiessäsi terveellistä ruokavaliota. Ja ehkä sinut on johdettu harhaan. Tohtori Ken Berry on täällä hälventämään myyttejä ja väärää tietoa, joita lääke- ja elintarviketeollisuus on jatkanut vuosikymmenien ajan. Tämä päivitetty ja laajennettu painos Dr. Berryn bestselleristä Lies My Doctor Told Me paljastaa totuuden kaikenlaisten `` valheiden '' takana, joita hyväntahtoiset mutta väärin tiedottavat lääkärit kertovat.

      • Anonyymi

        "Syö vähärasvaista ja runsaasti hiilihydraatteja, mukaan lukien runsaasti terveellisiä täysjyvätuotteita - kuulostaako se tutulta?"

        Kuulostaa ja jäljet näkyvät kaikkialla. Ylipainoisia ja diabeetikkoja niin pitkälle kuin katse kantaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Syö vähärasvaista ja runsaasti hiilihydraatteja, mukaan lukien runsaasti terveellisiä täysjyvätuotteita - kuulostaako se tutulta?"

        Kuulostaa ja jäljet näkyvät kaikkialla. Ylipainoisia ja diabeetikkoja niin pitkälle kuin katse kantaa.

        Valtavasti kasvanut siemenöljyjen kulutus (ravitsemusohjeiden seurauksena) saattaa olla tärkein yksittäinen tekijä maailmanlaajuisen lihavuusepidemian takana. Siemenöljyt ovat suurin linolihapon lähde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtavasti kasvanut siemenöljyjen kulutus (ravitsemusohjeiden seurauksena) saattaa olla tärkein yksittäinen tekijä maailmanlaajuisen lihavuusepidemian takana. Siemenöljyt ovat suurin linolihapon lähde.

        "Valtavasti kasvanut ltavasti kasvanut ........"

        Oletko kuullut aineesta jota kustutaan sokeriksi?


      • Onhan näitä karppauslääkäreitä. Yleisin heitä yhdistävä tekijä onkin bestsellerin kirjoittaminen. Referoikohan hän esimerkiksi tätä tutkimusta? 'Dietary carbohydrate intake and mortality: a prospective cohort study and meta-analysis'. Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Syö vähärasvaista ja runsaasti hiilihydraatteja, mukaan lukien runsaasti terveellisiä täysjyvätuotteita - kuulostaako se tutulta?"

        Kuulostaa ja jäljet näkyvät kaikkialla. Ylipainoisia ja diabeetikkoja niin pitkälle kuin katse kantaa.

        ""Syö vähärasvaista ja runsaasti hiilihydraatteja, mukaan lukien runsaasti terveellisiä täysjyvätuotteita - kuulostaako se tutulta?"

        Kuulostaa ja jäljet näkyvät kaikkialla. Ylipainoisia ja diabeetikkoja niin pitkälle kuin katse kantaa."

        Mutta tuskinpa nuo ylipainoiset ovat syöneet minkään suositusten mukaan.

        Ylipainoisille on ominaista välinpitämättömyys ja/tai huonovointisuus joka ajaa heidät syömään mitä sattuu ja minkälaisia määriä vaan.

        Tälläkin palstalla viihtyvä ulkomailla asuva vhh-guru paheksuu suosituksia ja väittää niiden lihottavan ihmisiä. Hänen oma alkuräjähdyksensä tapahtui sillä hetkellä kun hän aloitti vhh-elämän, sitä ennen olevista tapahtumista ei puhuta mitään, niitä ei siis ole ollut olemassa.

        Epäilen kuitenkin, että hän on menettänyt terveytensä aivan muilla keinoilla, kuin noudattamalla mitään suosituksia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Onhan näitä karppauslääkäreitä. Yleisin heitä yhdistävä tekijä onkin bestsellerin kirjoittaminen. Referoikohan hän esimerkiksi tätä tutkimusta? 'Dietary carbohydrate intake and mortality: a prospective cohort study and meta-analysis'. Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.

        ” Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.”

        Johtuuko tuo sitten hiilihydraattien vähyydestä vai siitä että syödään niiden sijasta jotain terveydelle haitallista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        ” Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.”

        Johtuuko tuo sitten hiilihydraattien vähyydestä vai siitä että syödään niiden sijasta jotain terveydelle haitallista?

        Tuotahan ei tiedetä. Noin 50E% hiilihydraatista oli tuon tutkimuksen mukaan optimi. Minusta tuo on yllättävän iso osuus kun valtaosa syödystä hiilihydraatista on huonolaatuisia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuotahan ei tiedetä. Noin 50E% hiilihydraatista oli tuon tutkimuksen mukaan optimi. Minusta tuo on yllättävän iso osuus kun valtaosa syödystä hiilihydraatista on huonolaatuisia.

        "valtaosa syödystä hiilihydraatista on huonolaatuisia."

        Kaikki hiilihydraatit ovat hyvää energiaa. Höpötys huonoista hiilihydraateista on diabeetiikojen erityisongelma, ei liity tämän >>Laihdutus<< palstan aihepiiriin.

        Jotkin hiilihydraattia sisältävät tuotteet/raaka-aineet sisältävät lisäksi, muun muassa, suojaravintoaineita, enemmän tai vähemmän. Tämä seikka ei tee tuotteessa olevaa hiilihydraattia huonoksi tai hyväksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Onhan näitä karppauslääkäreitä. Yleisin heitä yhdistävä tekijä onkin bestsellerin kirjoittaminen. Referoikohan hän esimerkiksi tätä tutkimusta? 'Dietary carbohydrate intake and mortality: a prospective cohort study and meta-analysis'. Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.

        "Onhan näitä karppauslääkäreitä. Yleisin heitä yhdistävä tekijä onkin bestsellerin kirjoittaminen. "

        Onneksi on sillä he ovat todenneeet kuinka asiat todellisuudessa ovat.
        Milloin sinä???


      • Maailman lääkäreistä siis promotoi karppausta 600 kpl. Taitaa olla promillen tuhannesosa lääkäreistä.

        Pikaisella googletuksella maailmassa on 9 M lääkäriä ja noista siis karppaus uskovaisia on 600 niin tuosta tulee 67 ppm.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ” Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.”

        Johtuuko tuo sitten hiilihydraattien vähyydestä vai siitä että syödään niiden sijasta jotain terveydelle haitallista?

        ” Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.”

        ja valehtelua riittää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ” Sen mukaan alle 30E% hiilihydraatteja syövät kuolevat keskimäärin 4 vuotta nuorempina kuin 50E% syövät.”

        ja valehtelua riittää.

        Mikset lue tuota tutkimusta vai tarkoittaako valehtelu karppausslangilla epämiellyttävää totuutta?

        Tuon tutkimuksen mukaan vähiten eli alle 30E% hiilihydraattia syövät kuolivat 4 vuotta aiemmin kuin 50E% syöneet. Vastaavasti myös eniten hiilihydraattia syöneiden elinikä oli kaksi vuotta lyhyempi.

        Eksrapoloimalla 5E% hiilihydraatista saavien elinikä voisi jäädä noin 8 vuotta lyhyemmäksi.


    • Anonyymi

      Ketoa ja vhh:ta koskeva tutkimusnäyttö pre-2014 yksissä kansissa. Uudistetulle laitokselle olisi jo kova tilaus.

      Tiivistelmä tieteellisestä kirjallisuudesta vähähiilihydraattisten, runsaasti rasvaa sisältävien ketogeenisten ruokavalioiden sekä hiilihydraattirajoitusten ja ketoosin terveysvaikutuksista. Satoja viimeisen vuosisadan tutkimusartikkeleita ja tieteellisiä julkaisuartikkeleita, jotka käsittelevät 15 suurta terveys- ja kunto-aihetta, jotka kattavat satoja yleisiä aiheita, tämä on kattavin tieteellinen kattavuus lukemattomista ketoosin, suuren rasvan kulutuksen ja hiilihydraattirajoitusten terveystuloksista. Pakollinen kaikille, jotka haluavat kaikki viime vuosisadan todisteet taskussa. Artikkelit on esitetty kronologisesti kussakin osiossa. Luvut: - Hyvin vähähiilihydraattisten ja ketogeenisten ruokavalioiden tutkimuspapereita - Yleinen ketoosi ja merkittävä hiilihydraattirajoitus - Matalasta kohtalaiseen hiilihydraattirajoitus - Eläintutkimukset - Sydänsairaudet, aineenvaihdunnan häiriöt, veren lipidit,

      • Anonyymi

        Olet laihdutuspalstalla kirjoituksesi kanssa.

        Tarkoitat siis sitä, että vhh on vain lahduttamiseen tarkoitettu apuväline.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet laihdutuspalstalla kirjoituksesi kanssa.

        Tarkoitat siis sitä, että vhh on vain lahduttamiseen tarkoitettu apuväline.

        "Tarkoitat siis sitä, että vhh on vain lahduttamiseen tarkoitettu apuväline."

        Koeta ottaa asioista selvää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tarkoitat siis sitä, että vhh on vain lahduttamiseen tarkoitettu apuväline."

        Koeta ottaa asioista selvää

        "Koeta ottaa asioista selvää"

        Koeta nyt päättää onko mielestäsi vhh laihdutusmenetelmä vai onko se diabeteksen hoitokeino. Molempia se ei ole.


    • Anonyymi

      Aivan. Rasva lihottaa, samoin turhat, nopeat ja huonot höttö-hiilihydraatit.

      Sen takia kannattaakin syödä kohtuudella öljyjä ja rasvoja, ja valita niistä terveellisimmät: oliivi-, rypsi-, camelina-, saksanpähkinä- sekä tietenkin kalaöljy. Voita ei ole tarvetta syödä lainkaan, ehkä maun vuoksi silloin tällöin.

      Ja hiilihydraatit kuitupitoisina.

      • Anonyymi

        "Voita ei ole tarvetta syödä lainkaan, ehkä maun vuoksi silloin tällöin.

        Ja hiilihydraatit kuitupitoisina."

        Perustuen mihin???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Voita ei ole tarvetta syödä lainkaan, ehkä maun vuoksi silloin tällöin.

        Ja hiilihydraatit kuitupitoisina."

        Perustuen mihin???

        Hei, jos olet noin pihalla että pitää laittaa jokaikisen viestin perään tuo "perustuen mihin" niin olisiko aika alkaa selvittämään asioita jossakin muualla kuin tällä palstalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, jos olet noin pihalla että pitää laittaa jokaikisen viestin perään tuo "perustuen mihin" niin olisiko aika alkaa selvittämään asioita jossakin muualla kuin tällä palstalla.

        "Hei, jos olet noin pihalla että pitää laittaa jokaikisen viestin perään tuo "perustuen mihin""

        ts. jokellustesi ei tarvitse perustua mihinkään vaan ovat pelkkiä jokelluksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hei, jos olet noin pihalla että pitää laittaa jokaikisen viestin perään tuo "perustuen mihin""

        ts. jokellustesi ei tarvitse perustua mihinkään vaan ovat pelkkiä jokelluksia?

        Lisää jokelluksia blogissani


    • Anonyymi

      Nyt vasta oivalsin mikä tämän "keskustelu"ketjun ydin on.

      AP yrittää luoda eroa rasvojen (voi) sekä öljyjen (siemenöljyt sekä säilöntäöljy engl: olive oil) välille.

      Kaikki öljyt/rasvat lihoattavat herkästi, mutta öljyt (siemenöljyt sekä säilöntäöljy engl: olive oil) lihottavat kaiikein herkimmin.

      • Anonyymi

        Mitä mieltä olet Kanannahkamiehen esittämästä kamalasta valheesta, emävalheesta (engl. whopper, outrageous lie)?

        "42 kg @ 18 kk @ 800 kCal/vrk"

        Jos pitää kirjoittaa vapaaehtoisesti tuollaista höpöä, miksi pitäisi uskoa mitään siitä, mitä KNM kertoo?


      • Anonyymi

        Eikös se yleisohje ollut, että "psykomussutus" vähemmälle, tai minä vaadin ylläpidolta poistoa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mieltä olet Kanannahkamiehen esittämästä kamalasta valheesta, emävalheesta (engl. whopper, outrageous lie)?

        "42 kg @ 18 kk @ 800 kCal/vrk"

        Jos pitää kirjoittaa vapaaehtoisesti tuollaista höpöä, miksi pitäisi uskoa mitään siitä, mitä KNM kertoo?

        Näinpä. Hiukan on hänellä asiat hukassa. Niin on Vekullakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se yleisohje ollut, että "psykomussutus" vähemmälle, tai minä vaadin ylläpidolta poistoa?

        KNM ei ole puhunut mitään psykomussutuksesta, vaan minä, joka olen sentään ollut joskus terapiassakin.

        Psykomussutus ei vielä ole vihapuhetta, joten en tee siitä ylläpidolle ilmoitusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KNM ei ole puhunut mitään psykomussutuksesta, vaan minä, joka olen sentään ollut joskus terapiassakin.

        Psykomussutus ei vielä ole vihapuhetta, joten en tee siitä ylläpidolle ilmoitusta.

        Kun painonhallinta on pääkopasta kiinni ja on ihan selvästi nähtävissä että yhdellä, jos toisellakin, täällä on pääkoppa ongelmaa, niin miksei siitä saisi ääneen sanoa?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näinpä. Hiukan on hänellä asiat hukassa. Niin on Vekullakin.

        "Näinpä. Hiukan on hänellä asiat hukassa. Niin on Vekullakin."

        hoopovee

        kummalla meistä on asiat hukassa? Sinulla lääkintäsi ja ylipainosi kanssa yhä 20 vuoden pelleilyn jälkeen vai minulla yli 10 vuotta täysin ilman lääkkeitä samassa sairaudessa, paino kunnossa kuten terveysarvotkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Näinpä. Hiukan on hänellä asiat hukassa. Niin on Vekullakin."

        hoopovee

        kummalla meistä on asiat hukassa? Sinulla lääkintäsi ja ylipainosi kanssa yhä 20 vuoden pelleilyn jälkeen vai minulla yli 10 vuotta täysin ilman lääkkeitä samassa sairaudessa, paino kunnossa kuten terveysarvotkin.

        LDL-kolesterolisi on 50% liian suuri diabeetikoille.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe