Aihe

Kysymyksiä rasvakarppaajille

Anonyymi

Jokainen tietää, että netin ihmemaasta ihminen löytää juuri haluamansalaiset tutkimustulokset tai niiden tulkinnat. Joten vastatkaa vain muutamaan pieneen kysymykseen, kiitos.

1) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikääsi. Millä perusteella?

2) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikäiseen terveyteesi (syövän, sydänsairauksien, dementian riskit ym.)?

3) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikäiseen toimintakykyysi? Miksi?

4) Jos jostain löytyy pitkittäistutkimuksia, joissa karppaajia on tutkittu heidän kuolemaansa saakka, niin nämä tutkimustulokset otan toki ilolla vastaan. Linkki?

106

230

    Vastaukset

    • Tämä areena on tarkoitettu höyryjen päästelemiseen. Täällä saa trollata, täällä saa tapella. Täällä voi riehua vaikka ihan ilman rekisteröitymistä. Mutta netiketti täytyy silti ottaa huomioon täälläkin riehuessa. Joka viestistä jää ip muistiin, eli ilkeily ja pahantahtoisuus ei ole täälläkään sallittua. Muuten höyryt ulos vaan - olkaa hyvä!

      http://karppaus.info/forum/viewforum.php?f=4

    • 1) Pidentää elinikää ehdottomasti.. jos pystyy noudattamaan pitkäaikaisesti

      2) Riski pienenee ehdottomasti. Syöpä, sydänsairaudet, dementia syntyvät juuri pitkäaikaisen liiallisen sokerin (hiilihydraattien) syönnin seurauksena. Ensin tulee diabetes. Sitten sydänsairaudet, syöpä ja dementia.

      3) Toimintakyky paranee valtavasti kun ei enää väsytä.

      4) Rahoittajat eivät tutki lainkaan asioita, joita pelätään etukäteen. Esim. jos elintavat parantavat sairauden, niin rahaa tulee vähemmän lääkkeistä ja lääkärilaskuista ym.

      • Avauksessa pyydettiin myöskin perusteluja, ei pelkkiä oletuksia ja salaliittoteorioita.


    • 4) karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. Pistän linkkejä jahka ehdin. Nuo tutkimukset on tehty julkisella rahalla. Ketoilun pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu koska tutkittavia ei juurikaan ole. Havaintoja on ja niiden mukaan ketoilu vähentää lihasmassaa ja huonontaa veren rasvoja.

      • )" karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. "

        Etköhän siirtyisi kirjoittamaan satukirjoja hoopovee. Oma tapauksesi osoittaa että luuloillasi ei pitkälle pötkitä. On vastuuntunnotonta houkutella muita samaan ansaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        )" karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. "

        Etköhän siirtyisi kirjoittamaan satukirjoja hoopovee. Oma tapauksesi osoittaa että luuloillasi ei pitkälle pötkitä. On vastuuntunnotonta houkutella muita samaan ansaan.

        Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa.

        Joten se niistä satukirjoista ja uskomuksista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa.

        Joten se niistä satukirjoista ja uskomuksista.

        "Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa."

        Poisitko hieman täsmentää höpinääsi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa."

        Poisitko hieman täsmentää höpinääsi.

        No tuossahan se on sanottu:

        https://www.is.fi/terveys/art-2000006696619.html

        Laihduttaminen (rasvan poistaminen kehosta) korjaa diabetes kakkosen. Asia jonka olen tienyt jo pitkään.

        Turha sitä rasvaa on vetää koko loppuelämää, tosin lyhyemmäksihän se sillä metodilla jää muutenkin.


    • Ja vastaukset löytyy hakusanalla: terveenä ja kylläisenä

      emailosoite blogissani

      muussa tapauksessa voit sitten jatkaa uskomista tällä sivulla jaettaviin uskomuksiin ja luuloihin.

    • Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti ja se kesti 2 x 21 päivää. Ensimmäisen jakson aikana hän söi päivässä 5794Kcal, josta hiilihydraattia oli 10%, rasvaa 53% ja proteiinia 37%. Kalorilaskelmien mukaan hänen olisi pitänyt lihoa 7,3kg, mutta hän lihoikin vain 1,3kg ja hänen vyötärönympäryksensä kutistui 3cm. Toisen 3 viikon ajan hän söi saman kalorimäärän, mutta hiilihydraattia 64%, rasvaa 22% ja proteiinia 14%. Nyt hän lihoi 7,1kg ja vyötärönympärykseen tuli lisää mittaa 9,25cm. Maksan voi tuon perusteella myös arvioida jonkin verran rasvoittuneen. Tämä oli esimerkki siitä, että makroravinteilla on vaikutusta metaboliaan, muttei aina sellaisia kuin luulisi.

      • Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää.

        "Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."

        Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."

        Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.

        Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.

        No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."

        Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.

        Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.

        No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä.


      • "Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti"

        En löydä tarkkaa speksia tuosta kokeesta. Ensinkö punnitus/mittaus, sitten suurirasvainen ruokavalio 21 vrk, jonka jälkeen punnitus/mittaukset. Alkoiko 21 vrk suurihiilihydraattinen jakso heti siitä samantien ja sitten taas punnitus/mittaukset?

        Yhden yksittäisen punnituksen epävarmuus on luokkaa ± 2.5 kg "neste"tasapainon vaihtelun vuoksi, ja riipuen siitä miten hengittää tai vetää/pullistaa vatsaa saa aikaan ainakin ± 10 cm epävarmuutta. Aterioiden lukumäärä ja ajoittuminen vaikuttaa. Jos ahmii vain kerran vuorokaudessa, iltapalana 5794 kCal, niin varmasti lihoaa enemmän kuin jos söisi päivän mittaan saman energimäärän jaettuna vaikka 12 ateriaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti"

        En löydä tarkkaa speksia tuosta kokeesta. Ensinkö punnitus/mittaus, sitten suurirasvainen ruokavalio 21 vrk, jonka jälkeen punnitus/mittaukset. Alkoiko 21 vrk suurihiilihydraattinen jakso heti siitä samantien ja sitten taas punnitus/mittaukset?

        Yhden yksittäisen punnituksen epävarmuus on luokkaa ± 2.5 kg "neste"tasapainon vaihtelun vuoksi, ja riipuen siitä miten hengittää tai vetää/pullistaa vatsaa saa aikaan ainakin ± 10 cm epävarmuutta. Aterioiden lukumäärä ja ajoittuminen vaikuttaa. Jos ahmii vain kerran vuorokaudessa, iltapalana 5794 kCal, niin varmasti lihoaa enemmän kuin jos söisi päivän mittaan saman energimäärän jaettuna vaikka 12 ateriaan.

        Täytyy olla googletustaidot olemattomat jos ei löydä speksejä tuosta kokeesta.

        Tuossa nyt yksi sivu aiheesta jossa on jotakin faktaa, katsotaan poistetaanko vaiko ei:

        http://live.smashthefat.com/the-21-day-5000-calorie-carb-challenge/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.

        No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä.

        Ihme juttu ettei mopopoika viitsi koskaan vastata tuohon kysymykseen.

        Ilmeisesti paljastuisi että hänen metodinsa perustuu uskomuksiin.


    • En ymmärrä miten monet yhdistävät karppauksen rasvan syöntiin?!
      Missä todella kehoitetaan syömään rasvaa?
      Olen ymmärtänyt ja toteuttanut bopean, kuuriluontoisen painoni pudottamisen jättämällä täydellisesti pois hiilarit.
      Muuta syömällä tulee väkisinkin rasvaa. Ei sitä tarvitse tietoisesti ahmia vaan karppauksen aikana mielummin välttää.

      • Karppaajille suositellaan, että yli 75 % energiasta pitäisi tulla rasvoista, 20 % proteiineista ja alle 5 % hiilihydraateista. Ylipainoisilla elimistö käyttää omaa rasvakudosta mutta entä kun oma rasvavarasto on käytetty? Mistä se rasva sitten tulee ellei sitä syö? Proteiineja syömällä sitä ei tule riittävästi.


      • Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.


      • hvp27 kirjoitti:

        Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.

        "Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. "

        hoopovee

        Aivan oikei, jossai tiukassa versiossa voi tulla jopa senkin verran mutta sinä et näytä ymmärtävän asiaa kuten tavallista. Käsitteet pahasti sekaisin niinkuin aina.


      • hvp27 kirjoitti:

        Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.

        Kun normimätöstä otetaan hiilihydraatit pois niin syötyjen rasvojen prosenttimäärät nousevat vaikka syöt täsmälleen yhtä monta grammaa rasvaa kuin aikaisemmin hiilihydraattien kanssa.


    • Kokemukseni 80-luvun alun karppauksesta.
      Painoni putosi ja pysyi.
      Kaikki veriarvoni ovat vieläkin erinomaiset. Kolestrolini vähintään tyydyttävät.
      8-kymppiä lähestyväksi ukoksi olen erinomaisessa kunnossa.
      Kaikki toimii!

      • Mjkä on vaikeaa ymmärtää?

        Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia vai se että LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa. Rasvasta, edes tyydyttyneestä eläinrasvasta, ei ole koskaan pystytty osoittamaan minkäänlaista terveyshaittaa. Luuloon että se olisi haitallista uskovat voivat kääntyä esim. hoopoveen puoleen ja kysyä miksi hän ei ole onnistunut 20 vuoteen saamaan ylipainoaan eikä lääkitystarvettaan kuriin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mjkä on vaikeaa ymmärtää?

        Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia vai se että LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa. Rasvasta, edes tyydyttyneestä eläinrasvasta, ei ole koskaan pystytty osoittamaan minkäänlaista terveyshaittaa. Luuloon että se olisi haitallista uskovat voivat kääntyä esim. hoopoveen puoleen ja kysyä miksi hän ei ole onnistunut 20 vuoteen saamaan ylipainoaan eikä lääkitystarvettaan kuriin.

        "Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"

        Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.

        "LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."

        Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.

        Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"

        Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.

        "LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."

        Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.

        Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua.

        "Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes ......"

        Ymmärrän että sinulla on todella vaikeaa ymmärtää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"

        Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.

        "LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."

        Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.

        Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua.

        Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.

        Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..


      • hvp27 kirjoitti:

        Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.

        Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..

        Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa.


      • hvp27 kirjoitti:

        Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.

        Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..

        hooovee

        "Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde."

        Epäluotettava tietolähde. No sinähän olet specialisti siinä asiassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa.

        "Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa."

        On, ja totta kai syö riistaa.


    • Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri.

      Rasva on täyttä roskaruokaa pahimmasta päästä.Itse olen syönyt täysin rasvatonta ruokaa,vatsa täyttyy pienillä kaloreilla,ja tulee hyvä olo.

      Sopiva määrä rasvaa päivässä on vain 20-30g

      • "Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"

        ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"

        ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??

        "ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"

        Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"

        Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta.

        "Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta."

        Fett???
        socker/kolhydrater???


      • Anonyymi kirjoitti:

        "ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"

        Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta.

        Ohoh, tuli pilkkuvirhe! Piti olla 0,66 g painokiloa kohti.


      • Tuolla rasvamäärällä ei saa E-vitamiinia tarpeeksi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla rasvamäärällä ei saa E-vitamiinia tarpeeksi!

        Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.

        Suositettu tarkoittaa samaa kuin suositeltu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"

        ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??

        Ilmeisesti tämä on tavoite:

        -hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
        -rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk
        -proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk

        Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.

        30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti tämä on tavoite:

        -hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
        -rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk
        -proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk

        Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!

        "-hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
        -rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk = 180kcal
        -proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk = ca.70gr ? = 280kcal

        = 460kcal

        Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!"

        On tämä sivun taso kyllä mahtava.


      • hvp27 kirjoitti:

        30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.

        "Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip."

        jos joku muu ostaa niin ölkää vaan lämmittäkö


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip."

        jos joku muu ostaa niin ölkää vaan lämmittäkö

        Auringonkukkaöljy on huono paistoöljy mutta käy hyvin majoneesiin. Voisi siis vääntää majoneesia itse ja sitä voisi käyttää myös salaatinkastikkeissa. Höystää sitä vielä camelinaöljyllä.


      • hvp27 kirjoitti:

        30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.

        Tarkoitus ei ole käyttää auringonkukkaöljyä paljon ja kompensoida lisääntynyt LA camelinalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.

        Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.

        Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.

        Omega3 pitoisuus:

        Öljy Omega-3 i %

        Pellavansiemenöljy 57

        Rapsiöljy 10

        Soijaöljy 7

        Saksanpähkinäöljy 5

        Oliiviöljy 1

        Maissiöljy 1

        Maapähkinäöljy 0

        Ohdakeöljy 0

        Sesamöljy 0

        Auringonkukkaöljy 0


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.

        Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.

        Omega3 pitoisuus:

        Öljy Omega-3 i %

        Pellavansiemenöljy 57

        Rapsiöljy 10

        Soijaöljy 7

        Saksanpähkinäöljy 5

        Oliiviöljy 1

        Maissiöljy 1

        Maapähkinäöljy 0

        Ohdakeöljy 0

        Sesamöljy 0

        Auringonkukkaöljy 0

        Omega-6 ei lisää tulehdusta. Öljyjä ei vaihtoesteröidä eikä vaihtoesteröinnillä ole merkitystä koska lyhytketjuisia rasvoja lukuunottamatta rasvat pilkotaan radvahapoiksi ja glyseroliksi. Epäpuhtauksiakaan ei ole nykyään.

        Tulehduksesta '
        Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.


      • hvp27 kirjoitti:

        Omega-6 ei lisää tulehdusta. Öljyjä ei vaihtoesteröidä eikä vaihtoesteröinnillä ole merkitystä koska lyhytketjuisia rasvoja lukuunottamatta rasvat pilkotaan radvahapoiksi ja glyseroliksi. Epäpuhtauksiakaan ei ole nykyään.

        Tulehduksesta '
        Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.

        "Omega-6 ei lisää tulehdusta."

        ja homma meni taas yli hilseen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.

        Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.

        Omega3 pitoisuus:

        Öljy Omega-3 i %

        Pellavansiemenöljy 57

        Rapsiöljy 10

        Soijaöljy 7

        Saksanpähkinäöljy 5

        Oliiviöljy 1

        Maissiöljy 1

        Maapähkinäöljy 0

        Ohdakeöljy 0

        Sesamöljy 0

        Auringonkukkaöljy 0

        Mahtuipa siinä lyhyeen tekstiin paljon arvauksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.

        Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä. Muilla juureksilla lopputulos on selvästi parempi. Joskus tein lohkoperunoita kylmäöljymenetelmällä ja sillä kyllä tulee parhaat lohkoperunat. Ei toimi lainkaan muiden juuresten kanssa. Hyvänä puolena se, että öljy ei pala niin pahasti kuin normaalissa uppopaistossa. Huonona puolena se, että uutta satsia ei voi tehdä heti.


      • hvp27 kirjoitti:

        Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä. Muilla juureksilla lopputulos on selvästi parempi. Joskus tein lohkoperunoita kylmäöljymenetelmällä ja sillä kyllä tulee parhaat lohkoperunat. Ei toimi lainkaan muiden juuresten kanssa. Hyvänä puolena se, että öljy ei pala niin pahasti kuin normaalissa uppopaistossa. Huonona puolena se, että uutta satsia ei voi tehdä heti.

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Lääketehtaan kannattamiseksi


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Lääketehtaan kannattamiseksi

        Kuulostaa psykomussuttamiselta ja stalkaamiselta. Vaadin poistoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa psykomussuttamiselta ja stalkaamiselta. Vaadin poistoa.

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Kuulostaa ei hyvältä järkevälle diabeetikolle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Kuulostaa ei hyvältä järkevälle diabeetikolle.

        400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.

        Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Omega-6 ei lisää tulehdusta."

        ja homma meni taas yli hilseen

        Googlaa Laatikaisen artikkelia Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.


      • hvp27 kirjoitti:

        400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.

        Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.

        "Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet."

        siis tärkeimmät: perunaa, täysjyvää ja.....lääkkeitä.

        Niinhän sitä suositellaan ja siinähän se vika on niinkuin tiedät 20 vuoden kokemuksella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet."

        siis tärkeimmät: perunaa, täysjyvää ja.....lääkkeitä.

        Niinhän sitä suositellaan ja siinähän se vika on niinkuin tiedät 20 vuoden kokemuksella.

        Ja muuten lääkärit ympäri maaailman suoasittelevat lCHF:ää diabeetikoille täysin tutkimusten todistamana. halutko linkin karttaan, ehkä joku järkevä lääkäri jopa lähelläsi.


      • hvp27 kirjoitti:

        400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.

        Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.

        Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.

        "Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille."

        Eikä mikään ihme. Täällä on ymmärretty mistä on kysymys sokeritaudissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille."

        Eikä mikään ihme. Täällä on ymmärretty mistä on kysymys sokeritaudissa.

        Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:

        https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftet



      • Anonyymi kirjoitti:

        Olisi mielenkiintoista tietää lähetettiinkö ohjelma suomenkielisellä tekstillä.

        Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:

        https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftet

        Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.

        Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.

        Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.

        Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi.

        "Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi."

        Voit itse laittaa tekstityksen päälle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.

        Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.

        Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.

        Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi.

        "Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen."

        Onko teillä vuosikokous siellä kioskilla??


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen."

        Onko teillä vuosikokous siellä kioskilla??

        Kylläpäs oli hölmö kysymys.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpäs oli hölmö kysymys.

        "Kylläpäs oli hölmö kysymys."

        Metsä vastaa niinkuin sinne huutaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.

        Ruotsissa suositellaan neljää ruokavaliota diabeetikoille eli perinteistä vähärasvaista, Välimeren dieettiä, matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota ja maltillista karppausta (30-40E% hiilihydraattia). Kaikkiin niihin kuuluu täysjyvävilja.

        Täysjyvävilja muuntuu sokeriksi hitaasti ja kohottaa näin verensokeria hitaasti.

        Kukakohan oli kyseinen professori ja kuka haastatteli?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja muuten lääkärit ympäri maaailman suoasittelevat lCHF:ää diabeetikoille täysin tutkimusten todistamana. halutko linkin karttaan, ehkä joku järkevä lääkäri jopa lähelläsi.

        Ainut Suomessa on oululainen psykiatri tuon kartan mukaan. Suomessa on noin 21 000 lääkäriä eli noin 0,005% suomalaisista lääkäreistä uskoo karppaukseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpäs oli hölmö kysymys.

        Osoite on blogissani?

        Ps. Kioskilla on paljon mopoja.


      • hvp27 kirjoitti:

        Ruotsissa suositellaan neljää ruokavaliota diabeetikoille eli perinteistä vähärasvaista, Välimeren dieettiä, matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota ja maltillista karppausta (30-40E% hiilihydraattia). Kaikkiin niihin kuuluu täysjyvävilja.

        Täysjyvävilja muuntuu sokeriksi hitaasti ja kohottaa näin verensokeria hitaasti.

        Kukakohan oli kyseinen professori ja kuka haastatteli?

        Kyseinen henkilö on sisätautien professori Fredrik Nyström Linköpingin yliopistosta ja haastattelija Kjell Lindroos Spotlight-ohjelmasta: Väärällä tavalla terve. Joku tuossa ylempänä onkin jo laittanut linkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyseinen henkilö on sisätautien professori Fredrik Nyström Linköpingin yliopistosta ja haastattelija Kjell Lindroos Spotlight-ohjelmasta: Väärällä tavalla terve. Joku tuossa ylempänä onkin jo laittanut linkin.

        No ei tuo professori kylläkään mitenkään kauhistellut diabeetikoiden ravitsemussuosituksia vaan oli saanut apurahan vähähiilihydraattisemman Välimeren dieetin tutkimiseen.

        Ruotsissa suositellaan yhtenä diabeetikkojen ruokavalion meikäläistä matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Osoite on blogissani?

        Ps. Kioskilla on paljon mopoja.

        Siellä se on sinunkin moposi, hae omasi pois!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siellä se on sinunkin moposi, hae omasi pois!

        Veku on katkera kun äiti ei antanut ostaa mopoa eikä hän päässyt kirkonkylän kioskille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.

        Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.

        Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.

        Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi.

        On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.


      • hvp27 kirjoitti:

        Veku on katkera kun äiti ei antanut ostaa mopoa eikä hän päässyt kirkonkylän kioskille.

        Ja ilmeisesti sitten otti vahingon takaisin aikuisiällä ja lihotti itsensä niin pahasti että menetti terveytensä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.

        Tuo on palstan gurujen mukaan pahinta mitä voit tehdä.

        kasvikset kun on sokeria, henki lähtee


      • Anonyymi kirjoitti:

        On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.

        Täysjyvä, hedelmät, juurekset ja palkokasvit ovat myös terveellistä. Niiden poisto ei siis ole hyväksi. Sokeri, kuorittu vilja ja peruna kannattaa poistaa vaikka ei karppaisikaan. Perunaa menee niin vähän ettei sillä kyllä ole väliä ja se on monipuolinen ruoka-aines.

        Suomalaista karppausta kuvastaa hyvin se, että hyvätkin hiilihydraatit vaihdetaan huonoimpiin mahdollisiin rasvoihin.

        Tuommoiseen 150 g hiilihydraattia mahtuu aika mukavasti noita hyviä hiilihydraatteja.


      • hvp27 kirjoitti:

        Ainut Suomessa on oululainen psykiatri tuon kartan mukaan. Suomessa on noin 21 000 lääkäriä eli noin 0,005% suomalaisista lääkäreistä uskoo karppaukseen.

        Vastavoimaa? Suomessa tätä tuskin tullaan koskaan vapaaehtoisesti muuttamaan. Vastavoimaa ei tule, koska jokainen väärinajattelija lähetetään gulagiin. 10-15 vuotta sitten tälle oli pientä yritystä, mutta VT teki selväksi, että tässä maassa on vain yksi totuus, johon pitää ainakin julkisesti sitoutua, jos mielii töitä tehdä. Muutos tulee sitten joskus, kun se on englanninkielisessä maailmassa tapahtunut - plus kymmenen vuotta päälle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:

        https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftet

        Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.

        Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.

        "Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota."

        Kun kirjoitat niin koeta kirjoittaa asioista joista ymmärrät.


      • hvp27 kirjoitti:

        Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.

        On
        ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
        LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
        tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
        jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.

        Kun
        rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
        laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
        saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
        jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
        LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
        saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
        jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.


      • hvp27 kirjoitti:

        Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.

        Yli 60-vuotialla korkea LDL-kolestroli on terveyden merkki. Minnesota-tutkimuksessa alennettiin kolestrolia maissiöljyllä, mutta se nosti kuolleisuutta 20% verrokkiin verrattuna. Tutkimustulokset salattiin kymmeniksi vuosiksi.

        Malhotra on itse ollut mukana tutkimuksessa, jonka johtopäätöksenä iäkkäiden korkea kolestroli on terveyttä edistävä asia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yli 60-vuotialla korkea LDL-kolestroli on terveyden merkki. Minnesota-tutkimuksessa alennettiin kolestrolia maissiöljyllä, mutta se nosti kuolleisuutta 20% verrokkiin verrattuna. Tutkimustulokset salattiin kymmeniksi vuosiksi.

        Malhotra on itse ollut mukana tutkimuksessa, jonka johtopäätöksenä iäkkäiden korkea kolestroli on terveyttä edistävä asia.

        Sairastaminen ja elimistön hiipuminen laskevat kolesteroliarvoja.

        Jos on todella korkeat kolesteroliarvot nuoresta lähtien niin sydänkohtaus tulee usein jo 50-vuotiaana.


      • hvp27 kirjoitti:

        Sairastaminen ja elimistön hiipuminen laskevat kolesteroliarvoja.

        Jos on todella korkeat kolesteroliarvot nuoresta lähtien niin sydänkohtaus tulee usein jo 50-vuotiaana.

        Ihmisen elimistö käyttää LDL-partikkeleja puolustusmekanismina. Tulehdustilassa maksa muodostaa tavallista enemmän LDL:ää ja ne sitoutuvat taudinaiheuttajan reseptoreihin neutraloiden sen. Iäkkäillä ihmisillä on nuorempia useammin tulehduksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota."

        Kun kirjoitat niin koeta kirjoittaa asioista joista ymmärrät.

        Kun kommentoit niin kommentoi asioita joita ymmärrät. Tuo ei ollut sellainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On
        ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
        LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
        tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
        jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.

        Kun
        rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
        laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
        saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
        jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
        LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
        saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
        jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.

        Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
        LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 nm ja “pienet” 22-25 nm. Molemmat reilusti alle 70 nm.
        Käytännössä mitään eroa suurten ja pienten hiukkasten välillä ei nähdä, kun huomioidaan se kuinka paljon niitä on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On
        ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
        LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
        tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
        jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.

        Kun
        rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
        laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
        saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
        jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
        LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
        saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
        jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.

        Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.


      • hvp27 kirjoitti:

        Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.

        Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?

        Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?

        Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja.

        "Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?"

        Ei


      • hvp27 kirjoitti:

        Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.

        "suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu."

        helppo ymmärtää 20 vuoden epäonnistumisesi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?

        Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja.

        E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.

        Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.


      • hvp27 kirjoitti:

        E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.

        Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.

        Olen vähän vastaan E%-ajattelua kohtaan. Jos muuttaa yhden osan osuutta, muutkin osuudet muuttuvat, ja suunnittelu menee vaikeaksi, eikä sillä edes saavuteta mitään etuja.

        Fogelholmkin sanoi, että tärkeämpää kuin makroravinteiden keskinäiset suhteet on niiden laatu. Tämä pätee ainakin rasvoihin ja hiilihydraatteihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen vähän vastaan E%-ajattelua kohtaan. Jos muuttaa yhden osan osuutta, muutkin osuudet muuttuvat, ja suunnittelu menee vaikeaksi, eikä sillä edes saavuteta mitään etuja.

        Fogelholmkin sanoi, että tärkeämpää kuin makroravinteiden keskinäiset suhteet on niiden laatu. Tämä pätee ainakin rasvoihin ja hiilihydraatteihin.

        Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.

        Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?


      • hvp27 kirjoitti:

        E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.

        Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.

        "E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho."

        Kiitos jälleen että vahvistat luulosi.


      • hvp27 kirjoitti:

        Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.

        Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?

        "Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?"

        Ja on varmaan paljon muutakin mitä olet ymmärtänyt väärin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
        LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 nm ja “pienet” 22-25 nm. Molemmat reilusti alle 70 nm.
        Käytännössä mitään eroa suurten ja pienten hiukkasten välillä ei nähdä, kun huomioidaan se kuinka paljon niitä on.

        Kuta matalampi LDL, sitä suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.


      • hvp27 kirjoitti:

        Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.

        Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.

        Näinpä onkin. Ei tullut mieleen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.

        Myöskin annoskoot on otettava huomioon. Leipäannos painaa 20-30 g, puuroannos 200-300 g. Puuroonkin lisätään suolaa/voisilmä/sokeria/maitoa/marjoja/marjakeittoa tms.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.

        Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.

        Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.

        Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Myöskin annoskoot on otettava huomioon. Leipäannos painaa 20-30 g, puuroannos 200-300 g. Puuroonkin lisätään suolaa/voisilmä/sokeria/maitoa/marjoja/marjakeittoa tms.

        Jos lasketaan, että puuro- ja leipäannoksessa on yhtä paljon viljaa, puuron energiatiheys on kuitenkin paljon pienempi, eli Mustajoen teoreeman mukaan se ei ole niin lihottavaa kuin leipä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.

        Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.

        Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta.

        "Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, "

        Ei ihme, että ollaan puolikuolleita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos lasketaan, että puuro- ja leipäannoksessa on yhtä paljon viljaa, puuron energiatiheys on kuitenkin paljon pienempi, eli Mustajoen teoreeman mukaan se ei ole niin lihottavaa kuin leipä.

        Joo. Näin myös omakohtaisesta kokemuksesta. 100 g täysjyväleipää ja 20 g juustoa tuottaa saman enetgian kuin 6 dl kaurapuuroa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.

        Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.

        Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta.

        Eiköhän tuokin pidä paremmin nälkää kuin leipä. En kyllä usko kenenkään lihovan puurolla kun tuollaiset 500 kcal on jo hyvin iso annos. Leivällä kyllä onnistuu kun käyttää runsaasti rasvaa ja rasvaisia päällysteitä. Erityisesti valmiiksi siivutettu juusto on petollista koska viipaleet ovat paksuja.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

      On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      11306
    2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

      Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
      Kotimaiset julkkisjuorut
      287
      5595
    3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

      Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
      Maailman menoa
      77
      3888
    4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

      Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
      Maailman menoa
      96
      3295
    5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

      Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1899