Kysymyksiä rasvakarppaajille

Anonyymi

Jokainen tietää, että netin ihmemaasta ihminen löytää juuri haluamansalaiset tutkimustulokset tai niiden tulkinnat. Joten vastatkaa vain muutamaan pieneen kysymykseen, kiitos.

1) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikääsi. Millä perusteella?

2) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikäiseen terveyteesi (syövän, sydänsairauksien, dementian riskit ym.)?

3) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikäiseen toimintakykyysi? Miksi?

4) Jos jostain löytyy pitkittäistutkimuksia, joissa karppaajia on tutkittu heidän kuolemaansa saakka, niin nämä tutkimustulokset otan toki ilolla vastaan. Linkki?

106

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä areena on tarkoitettu höyryjen päästelemiseen. Täällä saa trollata, täällä saa tapella. Täällä voi riehua vaikka ihan ilman rekisteröitymistä. Mutta netiketti täytyy silti ottaa huomioon täälläkin riehuessa. Joka viestistä jää ip muistiin, eli ilkeily ja pahantahtoisuus ei ole täälläkään sallittua. Muuten höyryt ulos vaan - olkaa hyvä!

      http://karppaus.info/forum/viewforum.php?f=4

    • Anonyymi

      1) Pidentää elinikää ehdottomasti.. jos pystyy noudattamaan pitkäaikaisesti

      2) Riski pienenee ehdottomasti. Syöpä, sydänsairaudet, dementia syntyvät juuri pitkäaikaisen liiallisen sokerin (hiilihydraattien) syönnin seurauksena. Ensin tulee diabetes. Sitten sydänsairaudet, syöpä ja dementia.

      3) Toimintakyky paranee valtavasti kun ei enää väsytä.

      4) Rahoittajat eivät tutki lainkaan asioita, joita pelätään etukäteen. Esim. jos elintavat parantavat sairauden, niin rahaa tulee vähemmän lääkkeistä ja lääkärilaskuista ym.

      • Anonyymi

        Avauksessa pyydettiin myöskin perusteluja, ei pelkkiä oletuksia ja salaliittoteorioita.


    • 4) karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. Pistän linkkejä jahka ehdin. Nuo tutkimukset on tehty julkisella rahalla. Ketoilun pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu koska tutkittavia ei juurikaan ole. Havaintoja on ja niiden mukaan ketoilu vähentää lihasmassaa ja huonontaa veren rasvoja.

      • Anonyymi

        )" karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. "

        Etköhän siirtyisi kirjoittamaan satukirjoja hoopovee. Oma tapauksesi osoittaa että luuloillasi ei pitkälle pötkitä. On vastuuntunnotonta houkutella muita samaan ansaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        )" karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. "

        Etköhän siirtyisi kirjoittamaan satukirjoja hoopovee. Oma tapauksesi osoittaa että luuloillasi ei pitkälle pötkitä. On vastuuntunnotonta houkutella muita samaan ansaan.

        Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa.

        Joten se niistä satukirjoista ja uskomuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa.

        Joten se niistä satukirjoista ja uskomuksista.

        "Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa."


        Poisitko hieman täsmentää höpinääsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa."


        Poisitko hieman täsmentää höpinääsi.

        No tuossahan se on sanottu:

        https://www.is.fi/terveys/art-2000006696619.html

        Laihduttaminen (rasvan poistaminen kehosta) korjaa diabetes kakkosen. Asia jonka olen tienyt jo pitkään.

        Turha sitä rasvaa on vetää koko loppuelämää, tosin lyhyemmäksihän se sillä metodilla jää muutenkin.


    • Anonyymi

      Ja vastaukset löytyy hakusanalla: terveenä ja kylläisenä

      emailosoite blogissani

      muussa tapauksessa voit sitten jatkaa uskomista tällä sivulla jaettaviin uskomuksiin ja luuloihin.

    • Anonyymi

      Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti ja se kesti 2 x 21 päivää. Ensimmäisen jakson aikana hän söi päivässä 5794Kcal, josta hiilihydraattia oli 10%, rasvaa 53% ja proteiinia 37%. Kalorilaskelmien mukaan hänen olisi pitänyt lihoa 7,3kg, mutta hän lihoikin vain 1,3kg ja hänen vyötärönympäryksensä kutistui 3cm. Toisen 3 viikon ajan hän söi saman kalorimäärän, mutta hiilihydraattia 64%, rasvaa 22% ja proteiinia 14%. Nyt hän lihoi 7,1kg ja vyötärönympärykseen tuli lisää mittaa 9,25cm. Maksan voi tuon perusteella myös arvioida jonkin verran rasvoittuneen. Tämä oli esimerkki siitä, että makroravinteilla on vaikutusta metaboliaan, muttei aina sellaisia kuin luulisi.

      • Anonyymi

        Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää.

        "Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."

        Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."

        Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.

        Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.

        No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.

        Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."

        Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.

        Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.

        No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä.


      • Anonyymi

        "Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti"

        En löydä tarkkaa speksia tuosta kokeesta. Ensinkö punnitus/mittaus, sitten suurirasvainen ruokavalio 21 vrk, jonka jälkeen punnitus/mittaukset. Alkoiko 21 vrk suurihiilihydraattinen jakso heti siitä samantien ja sitten taas punnitus/mittaukset?

        Yhden yksittäisen punnituksen epävarmuus on luokkaa ± 2.5 kg "neste"tasapainon vaihtelun vuoksi, ja riipuen siitä miten hengittää tai vetää/pullistaa vatsaa saa aikaan ainakin ± 10 cm epävarmuutta. Aterioiden lukumäärä ja ajoittuminen vaikuttaa. Jos ahmii vain kerran vuorokaudessa, iltapalana 5794 kCal, niin varmasti lihoaa enemmän kuin jos söisi päivän mittaan saman energimäärän jaettuna vaikka 12 ateriaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti"

        En löydä tarkkaa speksia tuosta kokeesta. Ensinkö punnitus/mittaus, sitten suurirasvainen ruokavalio 21 vrk, jonka jälkeen punnitus/mittaukset. Alkoiko 21 vrk suurihiilihydraattinen jakso heti siitä samantien ja sitten taas punnitus/mittaukset?

        Yhden yksittäisen punnituksen epävarmuus on luokkaa ± 2.5 kg "neste"tasapainon vaihtelun vuoksi, ja riipuen siitä miten hengittää tai vetää/pullistaa vatsaa saa aikaan ainakin ± 10 cm epävarmuutta. Aterioiden lukumäärä ja ajoittuminen vaikuttaa. Jos ahmii vain kerran vuorokaudessa, iltapalana 5794 kCal, niin varmasti lihoaa enemmän kuin jos söisi päivän mittaan saman energimäärän jaettuna vaikka 12 ateriaan.

        Täytyy olla googletustaidot olemattomat jos ei löydä speksejä tuosta kokeesta.

        Tuossa nyt yksi sivu aiheesta jossa on jotakin faktaa, katsotaan poistetaanko vaiko ei:

        http://live.smashthefat.com/the-21-day-5000-calorie-carb-challenge/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.

        No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä.

        Ihme juttu ettei mopopoika viitsi koskaan vastata tuohon kysymykseen.

        Ilmeisesti paljastuisi että hänen metodinsa perustuu uskomuksiin.


    • Anonyymi

      En ymmärrä miten monet yhdistävät karppauksen rasvan syöntiin?!
      Missä todella kehoitetaan syömään rasvaa?
      Olen ymmärtänyt ja toteuttanut bopean, kuuriluontoisen painoni pudottamisen jättämällä täydellisesti pois hiilarit.
      Muuta syömällä tulee väkisinkin rasvaa. Ei sitä tarvitse tietoisesti ahmia vaan karppauksen aikana mielummin välttää.

      • Anonyymi

        Karppaajille suositellaan, että yli 75 % energiasta pitäisi tulla rasvoista, 20 % proteiineista ja alle 5 % hiilihydraateista. Ylipainoisilla elimistö käyttää omaa rasvakudosta mutta entä kun oma rasvavarasto on käytetty? Mistä se rasva sitten tulee ellei sitä syö? Proteiineja syömällä sitä ei tule riittävästi.


      • Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.

        "Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. "

        hoopovee

        Aivan oikei, jossai tiukassa versiossa voi tulla jopa senkin verran mutta sinä et näytä ymmärtävän asiaa kuten tavallista. Käsitteet pahasti sekaisin niinkuin aina.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.

        Kun normimätöstä otetaan hiilihydraatit pois niin syötyjen rasvojen prosenttimäärät nousevat vaikka syöt täsmälleen yhtä monta grammaa rasvaa kuin aikaisemmin hiilihydraattien kanssa.


    • Anonyymi

      Kokemukseni 80-luvun alun karppauksesta.
      Painoni putosi ja pysyi.
      Kaikki veriarvoni ovat vieläkin erinomaiset. Kolestrolini vähintään tyydyttävät.
      8-kymppiä lähestyväksi ukoksi olen erinomaisessa kunnossa.
      Kaikki toimii!

      • Anonyymi

        Mjkä on vaikeaa ymmärtää?

        Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia vai se että LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa. Rasvasta, edes tyydyttyneestä eläinrasvasta, ei ole koskaan pystytty osoittamaan minkäänlaista terveyshaittaa. Luuloon että se olisi haitallista uskovat voivat kääntyä esim. hoopoveen puoleen ja kysyä miksi hän ei ole onnistunut 20 vuoteen saamaan ylipainoaan eikä lääkitystarvettaan kuriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mjkä on vaikeaa ymmärtää?

        Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia vai se että LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa. Rasvasta, edes tyydyttyneestä eläinrasvasta, ei ole koskaan pystytty osoittamaan minkäänlaista terveyshaittaa. Luuloon että se olisi haitallista uskovat voivat kääntyä esim. hoopoveen puoleen ja kysyä miksi hän ei ole onnistunut 20 vuoteen saamaan ylipainoaan eikä lääkitystarvettaan kuriin.

        "Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"

        Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.

        "LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."

        Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.

        Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"

        Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.

        "LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."

        Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.

        Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua.

        "Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes ......"

        Ymmärrän että sinulla on todella vaikeaa ymmärtää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"

        Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.

        "LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."

        Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.

        Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua.

        Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.

        Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.

        Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..

        Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.

        Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..

        hooovee

        "Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde."

        Epäluotettava tietolähde. No sinähän olet specialisti siinä asiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa.

        "Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa."

        On, ja totta kai syö riistaa.


    • Anonyymi

      Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri.

      Rasva on täyttä roskaruokaa pahimmasta päästä.Itse olen syönyt täysin rasvatonta ruokaa,vatsa täyttyy pienillä kaloreilla,ja tulee hyvä olo.

      Sopiva määrä rasvaa päivässä on vain 20-30g

      • Anonyymi

        "Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"

        ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"

        ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??

        "ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"

        Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"

        Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta.

        "Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta."

        Fett???
        socker/kolhydrater???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"

        Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta.

        Ohoh, tuli pilkkuvirhe! Piti olla 0,66 g painokiloa kohti.


      • Anonyymi

        Tuolla rasvamäärällä ei saa E-vitamiinia tarpeeksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla rasvamäärällä ei saa E-vitamiinia tarpeeksi!

        Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.

        Suositettu tarkoittaa samaa kuin suositeltu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"

        ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??

        Ilmeisesti tämä on tavoite:

        -hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
        -rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk
        -proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk

        Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.

        30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti tämä on tavoite:

        -hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
        -rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk
        -proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk

        Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!

        "-hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
        -rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk = 180kcal
        -proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk = ca.70gr ? = 280kcal

        = 460kcal

        Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!"

        On tämä sivun taso kyllä mahtava.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.

        "Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip."

        jos joku muu ostaa niin ölkää vaan lämmittäkö


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip."

        jos joku muu ostaa niin ölkää vaan lämmittäkö

        Auringonkukkaöljy on huono paistoöljy mutta käy hyvin majoneesiin. Voisi siis vääntää majoneesia itse ja sitä voisi käyttää myös salaatinkastikkeissa. Höystää sitä vielä camelinaöljyllä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.

        Tarkoitus ei ole käyttää auringonkukkaöljyä paljon ja kompensoida lisääntynyt LA camelinalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.

        Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.

        Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.

        Omega3 pitoisuus:

        Öljy Omega-3 i %

        Pellavansiemenöljy 57

        Rapsiöljy 10

        Soijaöljy 7

        Saksanpähkinäöljy 5

        Oliiviöljy 1

        Maissiöljy 1

        Maapähkinäöljy 0

        Ohdakeöljy 0

        Sesamöljy 0

        Auringonkukkaöljy 0


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.

        Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.

        Omega3 pitoisuus:

        Öljy Omega-3 i %

        Pellavansiemenöljy 57

        Rapsiöljy 10

        Soijaöljy 7

        Saksanpähkinäöljy 5

        Oliiviöljy 1

        Maissiöljy 1

        Maapähkinäöljy 0

        Ohdakeöljy 0

        Sesamöljy 0

        Auringonkukkaöljy 0

        Omega-6 ei lisää tulehdusta. Öljyjä ei vaihtoesteröidä eikä vaihtoesteröinnillä ole merkitystä koska lyhytketjuisia rasvoja lukuunottamatta rasvat pilkotaan radvahapoiksi ja glyseroliksi. Epäpuhtauksiakaan ei ole nykyään.

        Tulehduksesta '
        Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Omega-6 ei lisää tulehdusta. Öljyjä ei vaihtoesteröidä eikä vaihtoesteröinnillä ole merkitystä koska lyhytketjuisia rasvoja lukuunottamatta rasvat pilkotaan radvahapoiksi ja glyseroliksi. Epäpuhtauksiakaan ei ole nykyään.

        Tulehduksesta '
        Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.

        "Omega-6 ei lisää tulehdusta."

        ja homma meni taas yli hilseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.

        Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.

        Omega3 pitoisuus:

        Öljy Omega-3 i %

        Pellavansiemenöljy 57

        Rapsiöljy 10

        Soijaöljy 7

        Saksanpähkinäöljy 5

        Oliiviöljy 1

        Maissiöljy 1

        Maapähkinäöljy 0

        Ohdakeöljy 0

        Sesamöljy 0

        Auringonkukkaöljy 0

        Mahtuipa siinä lyhyeen tekstiin paljon arvauksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.

        Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.

        Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.

        Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä. Muilla juureksilla lopputulos on selvästi parempi. Joskus tein lohkoperunoita kylmäöljymenetelmällä ja sillä kyllä tulee parhaat lohkoperunat. Ei toimi lainkaan muiden juuresten kanssa. Hyvänä puolena se, että öljy ei pala niin pahasti kuin normaalissa uppopaistossa. Huonona puolena se, että uutta satsia ei voi tehdä heti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä. Muilla juureksilla lopputulos on selvästi parempi. Joskus tein lohkoperunoita kylmäöljymenetelmällä ja sillä kyllä tulee parhaat lohkoperunat. Ei toimi lainkaan muiden juuresten kanssa. Hyvänä puolena se, että öljy ei pala niin pahasti kuin normaalissa uppopaistossa. Huonona puolena se, että uutta satsia ei voi tehdä heti.

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Lääketehtaan kannattamiseksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Lääketehtaan kannattamiseksi

        Kuulostaa psykomussuttamiselta ja stalkaamiselta. Vaadin poistoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa psykomussuttamiselta ja stalkaamiselta. Vaadin poistoa.

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Kuulostaa ei hyvältä järkevälle diabeetikolle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."

        Kuulostaa ei hyvältä järkevälle diabeetikolle.

        400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.

        Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Omega-6 ei lisää tulehdusta."

        ja homma meni taas yli hilseen

        Googlaa Laatikaisen artikkelia Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.

        Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.

        "Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet."

        siis tärkeimmät: perunaa, täysjyvää ja.....lääkkeitä.

        Niinhän sitä suositellaan ja siinähän se vika on niinkuin tiedät 20 vuoden kokemuksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet."

        siis tärkeimmät: perunaa, täysjyvää ja.....lääkkeitä.

        Niinhän sitä suositellaan ja siinähän se vika on niinkuin tiedät 20 vuoden kokemuksella.

        Ja muuten lääkärit ympäri maaailman suoasittelevat lCHF:ää diabeetikoille täysin tutkimusten todistamana. halutko linkin karttaan, ehkä joku järkevä lääkäri jopa lähelläsi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.

        Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.

        Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.

        "Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille."

        Eikä mikään ihme. Täällä on ymmärretty mistä on kysymys sokeritaudissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille."

        Eikä mikään ihme. Täällä on ymmärretty mistä on kysymys sokeritaudissa.

        Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:

        https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftet


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi mielenkiintoista tietää lähetettiinkö ohjelma suomenkielisellä tekstillä.

        Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:

        https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftet

        Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.

        Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.

        Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.

        Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi.

        "Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi."

        Voit itse laittaa tekstityksen päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.

        Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.

        Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.

        Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi.

        "Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen."

        Onko teillä vuosikokous siellä kioskilla??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen."

        Onko teillä vuosikokous siellä kioskilla??

        Kylläpäs oli hölmö kysymys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpäs oli hölmö kysymys.

        "Kylläpäs oli hölmö kysymys."

        Metsä vastaa niinkuin sinne huutaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.

        Ruotsissa suositellaan neljää ruokavaliota diabeetikoille eli perinteistä vähärasvaista, Välimeren dieettiä, matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota ja maltillista karppausta (30-40E% hiilihydraattia). Kaikkiin niihin kuuluu täysjyvävilja.

        Täysjyvävilja muuntuu sokeriksi hitaasti ja kohottaa näin verensokeria hitaasti.

        Kukakohan oli kyseinen professori ja kuka haastatteli?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja muuten lääkärit ympäri maaailman suoasittelevat lCHF:ää diabeetikoille täysin tutkimusten todistamana. halutko linkin karttaan, ehkä joku järkevä lääkäri jopa lähelläsi.

        Ainut Suomessa on oululainen psykiatri tuon kartan mukaan. Suomessa on noin 21 000 lääkäriä eli noin 0,005% suomalaisista lääkäreistä uskoo karppaukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpäs oli hölmö kysymys.

        Osoite on blogissani?

        Ps. Kioskilla on paljon mopoja.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ruotsissa suositellaan neljää ruokavaliota diabeetikoille eli perinteistä vähärasvaista, Välimeren dieettiä, matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota ja maltillista karppausta (30-40E% hiilihydraattia). Kaikkiin niihin kuuluu täysjyvävilja.

        Täysjyvävilja muuntuu sokeriksi hitaasti ja kohottaa näin verensokeria hitaasti.

        Kukakohan oli kyseinen professori ja kuka haastatteli?

        Kyseinen henkilö on sisätautien professori Fredrik Nyström Linköpingin yliopistosta ja haastattelija Kjell Lindroos Spotlight-ohjelmasta: Väärällä tavalla terve. Joku tuossa ylempänä onkin jo laittanut linkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyseinen henkilö on sisätautien professori Fredrik Nyström Linköpingin yliopistosta ja haastattelija Kjell Lindroos Spotlight-ohjelmasta: Väärällä tavalla terve. Joku tuossa ylempänä onkin jo laittanut linkin.

        No ei tuo professori kylläkään mitenkään kauhistellut diabeetikoiden ravitsemussuosituksia vaan oli saanut apurahan vähähiilihydraattisemman Välimeren dieetin tutkimiseen.

        Ruotsissa suositellaan yhtenä diabeetikkojen ruokavalion meikäläistä matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osoite on blogissani?

        Ps. Kioskilla on paljon mopoja.

        Siellä se on sinunkin moposi, hae omasi pois!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siellä se on sinunkin moposi, hae omasi pois!

        Veku on katkera kun äiti ei antanut ostaa mopoa eikä hän päässyt kirkonkylän kioskille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.

        Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.

        Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.

        Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi.

        On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Veku on katkera kun äiti ei antanut ostaa mopoa eikä hän päässyt kirkonkylän kioskille.

        Ja ilmeisesti sitten otti vahingon takaisin aikuisiällä ja lihotti itsensä niin pahasti että menetti terveytensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.

        Tuo on palstan gurujen mukaan pahinta mitä voit tehdä.

        kasvikset kun on sokeria, henki lähtee


      • Anonyymi kirjoitti:

        On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.

        Täysjyvä, hedelmät, juurekset ja palkokasvit ovat myös terveellistä. Niiden poisto ei siis ole hyväksi. Sokeri, kuorittu vilja ja peruna kannattaa poistaa vaikka ei karppaisikaan. Perunaa menee niin vähän ettei sillä kyllä ole väliä ja se on monipuolinen ruoka-aines.

        Suomalaista karppausta kuvastaa hyvin se, että hyvätkin hiilihydraatit vaihdetaan huonoimpiin mahdollisiin rasvoihin.

        Tuommoiseen 150 g hiilihydraattia mahtuu aika mukavasti noita hyviä hiilihydraatteja.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ainut Suomessa on oululainen psykiatri tuon kartan mukaan. Suomessa on noin 21 000 lääkäriä eli noin 0,005% suomalaisista lääkäreistä uskoo karppaukseen.

        Vastavoimaa? Suomessa tätä tuskin tullaan koskaan vapaaehtoisesti muuttamaan. Vastavoimaa ei tule, koska jokainen väärinajattelija lähetetään gulagiin. 10-15 vuotta sitten tälle oli pientä yritystä, mutta VT teki selväksi, että tässä maassa on vain yksi totuus, johon pitää ainakin julkisesti sitoutua, jos mielii töitä tehdä. Muutos tulee sitten joskus, kun se on englanninkielisessä maailmassa tapahtunut - plus kymmenen vuotta päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:

        https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftet

        Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.

        Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.

        "Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota."

        Kun kirjoitat niin koeta kirjoittaa asioista joista ymmärrät.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.

        On
        ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
        LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
        tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
        jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.

        Kun
        rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
        laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
        saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
        jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
        LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
        saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
        jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.

        Yli 60-vuotialla korkea LDL-kolestroli on terveyden merkki. Minnesota-tutkimuksessa alennettiin kolestrolia maissiöljyllä, mutta se nosti kuolleisuutta 20% verrokkiin verrattuna. Tutkimustulokset salattiin kymmeniksi vuosiksi.

        Malhotra on itse ollut mukana tutkimuksessa, jonka johtopäätöksenä iäkkäiden korkea kolestroli on terveyttä edistävä asia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yli 60-vuotialla korkea LDL-kolestroli on terveyden merkki. Minnesota-tutkimuksessa alennettiin kolestrolia maissiöljyllä, mutta se nosti kuolleisuutta 20% verrokkiin verrattuna. Tutkimustulokset salattiin kymmeniksi vuosiksi.

        Malhotra on itse ollut mukana tutkimuksessa, jonka johtopäätöksenä iäkkäiden korkea kolestroli on terveyttä edistävä asia.

        Sairastaminen ja elimistön hiipuminen laskevat kolesteroliarvoja.

        Jos on todella korkeat kolesteroliarvot nuoresta lähtien niin sydänkohtaus tulee usein jo 50-vuotiaana.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Sairastaminen ja elimistön hiipuminen laskevat kolesteroliarvoja.

        Jos on todella korkeat kolesteroliarvot nuoresta lähtien niin sydänkohtaus tulee usein jo 50-vuotiaana.

        Ihmisen elimistö käyttää LDL-partikkeleja puolustusmekanismina. Tulehdustilassa maksa muodostaa tavallista enemmän LDL:ää ja ne sitoutuvat taudinaiheuttajan reseptoreihin neutraloiden sen. Iäkkäillä ihmisillä on nuorempia useammin tulehduksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota."

        Kun kirjoitat niin koeta kirjoittaa asioista joista ymmärrät.

        Kun kommentoit niin kommentoi asioita joita ymmärrät. Tuo ei ollut sellainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On
        ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
        LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
        tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
        jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.

        Kun
        rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
        laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
        saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
        jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
        LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
        saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
        jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.

        Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
        LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 nm ja “pienet” 22-25 nm. Molemmat reilusti alle 70 nm.
        Käytännössä mitään eroa suurten ja pienten hiukkasten välillä ei nähdä, kun huomioidaan se kuinka paljon niitä on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On
        ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
        LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
        tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
        jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.

        Kun
        rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
        laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
        saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
        jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
        LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
        saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
        jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.

        Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.

        Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?

        Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?

        Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja.

        "Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?"

        Ei


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.

        "suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu."

        helppo ymmärtää 20 vuoden epäonnistumisesi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?

        Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja.

        E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.

        Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.

        Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.

        Olen vähän vastaan E%-ajattelua kohtaan. Jos muuttaa yhden osan osuutta, muutkin osuudet muuttuvat, ja suunnittelu menee vaikeaksi, eikä sillä edes saavuteta mitään etuja.

        Fogelholmkin sanoi, että tärkeämpää kuin makroravinteiden keskinäiset suhteet on niiden laatu. Tämä pätee ainakin rasvoihin ja hiilihydraatteihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen vähän vastaan E%-ajattelua kohtaan. Jos muuttaa yhden osan osuutta, muutkin osuudet muuttuvat, ja suunnittelu menee vaikeaksi, eikä sillä edes saavuteta mitään etuja.

        Fogelholmkin sanoi, että tärkeämpää kuin makroravinteiden keskinäiset suhteet on niiden laatu. Tämä pätee ainakin rasvoihin ja hiilihydraatteihin.

        Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.

        Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.

        Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.

        "E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho."

        Kiitos jälleen että vahvistat luulosi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.

        Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?

        "Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?"

        Ja on varmaan paljon muutakin mitä olet ymmärtänyt väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
        LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 nm ja “pienet” 22-25 nm. Molemmat reilusti alle 70 nm.
        Käytännössä mitään eroa suurten ja pienten hiukkasten välillä ei nähdä, kun huomioidaan se kuinka paljon niitä on.

        Kuta matalampi LDL, sitä suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.

        Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.

        Näinpä onkin. Ei tullut mieleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.

        Myöskin annoskoot on otettava huomioon. Leipäannos painaa 20-30 g, puuroannos 200-300 g. Puuroonkin lisätään suolaa/voisilmä/sokeria/maitoa/marjoja/marjakeittoa tms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.

        Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.

        Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.

        Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.

        Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myöskin annoskoot on otettava huomioon. Leipäannos painaa 20-30 g, puuroannos 200-300 g. Puuroonkin lisätään suolaa/voisilmä/sokeria/maitoa/marjoja/marjakeittoa tms.

        Jos lasketaan, että puuro- ja leipäannoksessa on yhtä paljon viljaa, puuron energiatiheys on kuitenkin paljon pienempi, eli Mustajoen teoreeman mukaan se ei ole niin lihottavaa kuin leipä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.

        Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.

        Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta.

        "Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, "

        Ei ihme, että ollaan puolikuolleita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos lasketaan, että puuro- ja leipäannoksessa on yhtä paljon viljaa, puuron energiatiheys on kuitenkin paljon pienempi, eli Mustajoen teoreeman mukaan se ei ole niin lihottavaa kuin leipä.

        Joo. Näin myös omakohtaisesta kokemuksesta. 100 g täysjyväleipää ja 20 g juustoa tuottaa saman enetgian kuin 6 dl kaurapuuroa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.

        Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.

        Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta.

        Eiköhän tuokin pidä paremmin nälkää kuin leipä. En kyllä usko kenenkään lihovan puurolla kun tuollaiset 500 kcal on jo hyvin iso annos. Leivällä kyllä onnistuu kun käyttää runsaasti rasvaa ja rasvaisia päällysteitä. Erityisesti valmiiksi siivutettu juusto on petollista koska viipaleet ovat paksuja.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      57
      2996
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2838
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      36
      1999
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1932
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1735
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1452
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      94
      1214
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe