Jokainen tietää, että netin ihmemaasta ihminen löytää juuri haluamansalaiset tutkimustulokset tai niiden tulkinnat. Joten vastatkaa vain muutamaan pieneen kysymykseen, kiitos.
1) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikääsi. Millä perusteella?
2) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikäiseen terveyteesi (syövän, sydänsairauksien, dementian riskit ym.)?
3) Minkälaisen vaikutuksen oletat karppaamisella olevan elinikäiseen toimintakykyysi? Miksi?
4) Jos jostain löytyy pitkittäistutkimuksia, joissa karppaajia on tutkittu heidän kuolemaansa saakka, niin nämä tutkimustulokset otan toki ilolla vastaan. Linkki?
Kysymyksiä rasvakarppaajille
106
91
Vastaukset
- Anonyymi
Tämä areena on tarkoitettu höyryjen päästelemiseen. Täällä saa trollata, täällä saa tapella. Täällä voi riehua vaikka ihan ilman rekisteröitymistä. Mutta netiketti täytyy silti ottaa huomioon täälläkin riehuessa. Joka viestistä jää ip muistiin, eli ilkeily ja pahantahtoisuus ei ole täälläkään sallittua. Muuten höyryt ulos vaan - olkaa hyvä!
http://karppaus.info/forum/viewforum.php?f=4 - Anonyymi
1) Pidentää elinikää ehdottomasti.. jos pystyy noudattamaan pitkäaikaisesti
2) Riski pienenee ehdottomasti. Syöpä, sydänsairaudet, dementia syntyvät juuri pitkäaikaisen liiallisen sokerin (hiilihydraattien) syönnin seurauksena. Ensin tulee diabetes. Sitten sydänsairaudet, syöpä ja dementia.
3) Toimintakyky paranee valtavasti kun ei enää väsytä.
4) Rahoittajat eivät tutki lainkaan asioita, joita pelätään etukäteen. Esim. jos elintavat parantavat sairauden, niin rahaa tulee vähemmän lääkkeistä ja lääkärilaskuista ym.- Anonyymi
Avauksessa pyydettiin myöskin perusteluja, ei pelkkiä oletuksia ja salaliittoteorioita.
4) karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. Pistän linkkejä jahka ehdin. Nuo tutkimukset on tehty julkisella rahalla. Ketoilun pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu koska tutkittavia ei juurikaan ole. Havaintoja on ja niiden mukaan ketoilu vähentää lihasmassaa ja huonontaa veren rasvoja.
- Anonyymi
)" karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. "
Etköhän siirtyisi kirjoittamaan satukirjoja hoopovee. Oma tapauksesi osoittaa että luuloillasi ei pitkälle pötkitä. On vastuuntunnotonta houkutella muita samaan ansaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
)" karppaukseen pitkäaikaisvaikutuksista on tehty vain muutama tutkimus ja lopputuloksena se että kuolleisuus lisääntyy suhteellisen paljon. "
Etköhän siirtyisi kirjoittamaan satukirjoja hoopovee. Oma tapauksesi osoittaa että luuloillasi ei pitkälle pötkitä. On vastuuntunnotonta houkutella muita samaan ansaan.Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa.
Joten se niistä satukirjoista ja uskomuksista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa.
Joten se niistä satukirjoista ja uskomuksista."Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa."
Poisitko hieman täsmentää höpinääsi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Joku on tällä palstalla luullut että pitää syödä koko loppuelämä rasvaa, mutta uusimmat tutkimukset puoltaa sitä, minkä olen tiennyt jo kauan. Se rasvansyöminen on turhaa."
Poisitko hieman täsmentää höpinääsi.No tuossahan se on sanottu:
https://www.is.fi/terveys/art-2000006696619.html
Laihduttaminen (rasvan poistaminen kehosta) korjaa diabetes kakkosen. Asia jonka olen tienyt jo pitkään.
Turha sitä rasvaa on vetää koko loppuelämää, tosin lyhyemmäksihän se sillä metodilla jää muutenkin.
- Anonyymi
Ja vastaukset löytyy hakusanalla: terveenä ja kylläisenä
emailosoite blogissani
muussa tapauksessa voit sitten jatkaa uskomista tällä sivulla jaettaviin uskomuksiin ja luuloihin. - Anonyymi
Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti ja se kesti 2 x 21 päivää. Ensimmäisen jakson aikana hän söi päivässä 5794Kcal, josta hiilihydraattia oli 10%, rasvaa 53% ja proteiinia 37%. Kalorilaskelmien mukaan hänen olisi pitänyt lihoa 7,3kg, mutta hän lihoikin vain 1,3kg ja hänen vyötärönympäryksensä kutistui 3cm. Toisen 3 viikon ajan hän söi saman kalorimäärän, mutta hiilihydraattia 64%, rasvaa 22% ja proteiinia 14%. Nyt hän lihoi 7,1kg ja vyötärönympärykseen tuli lisää mittaa 9,25cm. Maksan voi tuon perusteella myös arvioida jonkin verran rasvoittuneen. Tämä oli esimerkki siitä, että makroravinteilla on vaikutusta metaboliaan, muttei aina sellaisia kuin luulisi.
- Anonyymi
Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.
Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.
Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.
Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."
Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.
Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."
Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.
No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Eihän tuo todista kuin sen, että isoja määriä rasvaa ei kannata syödä, siitä ei ole mitään hyötyä kun energia kulkee elimistön läpi suoraan.
Sen lisäksi rasvan syöminen isoissa määrissä lyhentää elämää."
Ja kas kun taas ei mikään jokelluksessasi pidä paikkaansa.Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.
No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä. - Anonyymi
"Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti"
En löydä tarkkaa speksia tuosta kokeesta. Ensinkö punnitus/mittaus, sitten suurirasvainen ruokavalio 21 vrk, jonka jälkeen punnitus/mittaukset. Alkoiko 21 vrk suurihiilihydraattinen jakso heti siitä samantien ja sitten taas punnitus/mittaukset?
Yhden yksittäisen punnituksen epävarmuus on luokkaa ± 2.5 kg "neste"tasapainon vaihtelun vuoksi, ja riipuen siitä miten hengittää tai vetää/pullistaa vatsaa saa aikaan ainakin ± 10 cm epävarmuutta. Aterioiden lukumäärä ja ajoittuminen vaikuttaa. Jos ahmii vain kerran vuorokaudessa, iltapalana 5794 kCal, niin varmasti lihoaa enemmän kuin jos söisi päivän mittaan saman energimäärän jaettuna vaikka 12 ateriaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Sam Feltham tuli tunnetuksi ihmiskokeesta, jossa hän oli ainoa osallistuja. Tosin koe oli suunniteltu tieteellisen tarkasti"
En löydä tarkkaa speksia tuosta kokeesta. Ensinkö punnitus/mittaus, sitten suurirasvainen ruokavalio 21 vrk, jonka jälkeen punnitus/mittaukset. Alkoiko 21 vrk suurihiilihydraattinen jakso heti siitä samantien ja sitten taas punnitus/mittaukset?
Yhden yksittäisen punnituksen epävarmuus on luokkaa ± 2.5 kg "neste"tasapainon vaihtelun vuoksi, ja riipuen siitä miten hengittää tai vetää/pullistaa vatsaa saa aikaan ainakin ± 10 cm epävarmuutta. Aterioiden lukumäärä ja ajoittuminen vaikuttaa. Jos ahmii vain kerran vuorokaudessa, iltapalana 5794 kCal, niin varmasti lihoaa enemmän kuin jos söisi päivän mittaan saman energimäärän jaettuna vaikka 12 ateriaan.Täytyy olla googletustaidot olemattomat jos ei löydä speksejä tuosta kokeesta.
Tuossa nyt yksi sivu aiheesta jossa on jotakin faktaa, katsotaan poistetaanko vaiko ei:
http://live.smashthefat.com/the-21-day-5000-calorie-carb-challenge/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ahaa, eli energia ei kuljekaan suoraan elimistön läpi.
No mihin se sitten paakkuuntuu? Nyt ollaan ratkaisevan asian äärellä.Ihme juttu ettei mopopoika viitsi koskaan vastata tuohon kysymykseen.
Ilmeisesti paljastuisi että hänen metodinsa perustuu uskomuksiin.
- Anonyymi
En ymmärrä miten monet yhdistävät karppauksen rasvan syöntiin?!
Missä todella kehoitetaan syömään rasvaa?
Olen ymmärtänyt ja toteuttanut bopean, kuuriluontoisen painoni pudottamisen jättämällä täydellisesti pois hiilarit.
Muuta syömällä tulee väkisinkin rasvaa. Ei sitä tarvitse tietoisesti ahmia vaan karppauksen aikana mielummin välttää.- Anonyymi
Karppaajille suositellaan, että yli 75 % energiasta pitäisi tulla rasvoista, 20 % proteiineista ja alle 5 % hiilihydraateista. Ylipainoisilla elimistö käyttää omaa rasvakudosta mutta entä kun oma rasvavarasto on käytetty? Mistä se rasva sitten tulee ellei sitä syö? Proteiineja syömällä sitä ei tule riittävästi.
Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.
"Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. "
hoopovee
Aivan oikei, jossai tiukassa versiossa voi tulla jopa senkin verran mutta sinä et näytä ymmärtävän asiaa kuten tavallista. Käsitteet pahasti sekaisin niinkuin aina. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Esimerkiksi LCHF-dieetissä kehotetaan syömään 80E% rasvaa loppuelämä. Tuo on sitten tuollaiset yli 200 g rasvaa per päivä. Kyseessä ei siis ole laihdutuskuuri vaan elämäntapa.
Kun normimätöstä otetaan hiilihydraatit pois niin syötyjen rasvojen prosenttimäärät nousevat vaikka syöt täsmälleen yhtä monta grammaa rasvaa kuin aikaisemmin hiilihydraattien kanssa.
- Anonyymi
Kokemukseni 80-luvun alun karppauksesta.
Painoni putosi ja pysyi.
Kaikki veriarvoni ovat vieläkin erinomaiset. Kolestrolini vähintään tyydyttävät.
8-kymppiä lähestyväksi ukoksi olen erinomaisessa kunnossa.
Kaikki toimii!- Anonyymi
Mjkä on vaikeaa ymmärtää?
Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia vai se että LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa. Rasvasta, edes tyydyttyneestä eläinrasvasta, ei ole koskaan pystytty osoittamaan minkäänlaista terveyshaittaa. Luuloon että se olisi haitallista uskovat voivat kääntyä esim. hoopoveen puoleen ja kysyä miksi hän ei ole onnistunut 20 vuoteen saamaan ylipainoaan eikä lääkitystarvettaan kuriin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mjkä on vaikeaa ymmärtää?
Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia vai se että LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa. Rasvasta, edes tyydyttyneestä eläinrasvasta, ei ole koskaan pystytty osoittamaan minkäänlaista terveyshaittaa. Luuloon että se olisi haitallista uskovat voivat kääntyä esim. hoopoveen puoleen ja kysyä miksi hän ei ole onnistunut 20 vuoteen saamaan ylipainoaan eikä lääkitystarvettaan kuriin."Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"
Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.
"LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."
Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.
Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"
Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.
"LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."
Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.
Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua."Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes ......"
Ymmärrän että sinulla on todella vaikeaa ymmärtää. Anonyymi kirjoitti:
"Se että virallinnen suositus on jo vuosikymmenet syöttänyt kansalle liikaa sokeria seurauksena ylipaino ja diabetesepidemia"
Söit siis aiemmin virallisen suositusen mukaan ja sait sen vuoksi reippaasti ylipainoa ja diabetes kakkosen? Tuskinpa vaan.
"LCHF (VHH) elämäntavassa väennetään pois liika sokeri/hiilihydraatti ja se korvataan rasvalla koska proteiinin liikasyönnistä ei ole tietoa."
Kuulostaa järkevälle, kaikki yli 300g hiilaria per päivä onkin liikaa.
Jotkut menee asioissa kyllä sekaisin ja koittavat elää lähes ilman hiilareita, mikä ei aja minkään asian etua.Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.
Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.
Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde.
Uskoisin hänen lihoneet makkaralla/oluella/pullalla jne..hooovee
"Miehistä 3% noudattaa ravitsemussuosituksia eikä veku ole kertonut kuinka lihoi eikä asiasta saa tietoa kun tämä potilas on turhan epäluotettava tietolähde."
Epäluotettava tietolähde. No sinähän olet specialisti siinä asiassa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa.
"Jos veku vekuttajalla on yhtään järkeä päässä, hän syö riistaa."
On, ja totta kai syö riistaa.
- Anonyymi
Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri.
Rasva on täyttä roskaruokaa pahimmasta päästä.Itse olen syönyt täysin rasvatonta ruokaa,vatsa täyttyy pienillä kaloreilla,ja tulee hyvä olo.
Sopiva määrä rasvaa päivässä on vain 20-30g- Anonyymi
"Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"
ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi?? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"
ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"
Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"
Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta."Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta."
Fett???
socker/kolhydrater??? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??"
Proteiineja 66 g painokiloa kohti. Ei muuta.Ohoh, tuli pilkkuvirhe! Piti olla 0,66 g painokiloa kohti.
- Anonyymi
Tuolla rasvamäärällä ei saa E-vitamiinia tarpeeksi!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuolla rasvamäärällä ei saa E-vitamiinia tarpeeksi!
Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.
Suositettu tarkoittaa samaa kuin suositeltu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Aivan TYPERÄÄ keskustelua,laihduttajan pitää jättää melkein kaikki rasva kokonaan pois,sekä sokeri"
ja miltäs e energiajakauma sitten näyttäisi??Ilmeisesti tämä on tavoite:
-hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
-rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk
-proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk
Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !! Anonyymi kirjoitti:
Nyt 20-30 g rasvaa ei riitä varmistamaan Evitamiinin suositettua määrää.
30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ilmeisesti tämä on tavoite:
-hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
-rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk
-proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk
Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!"-hiilihydraatit ei ole välttämättömiä
-rasvaa ihan minimimäärä, 20g / vrk = 180kcal
-proteiinia minimimäärä, 0,66g/kg/vrk = ca.70gr ? = 280kcal
= 460kcal
Joten mistä otetaan energia? Alkoholista !!"
On tämä sivun taso kyllä mahtava. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.
"Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip."
jos joku muu ostaa niin ölkää vaan lämmittäkö Anonyymi kirjoitti:
"Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip."
jos joku muu ostaa niin ölkää vaan lämmittäköAuringonkukkaöljy on huono paistoöljy mutta käy hyvin majoneesiin. Voisi siis vääntää majoneesia itse ja sitä voisi käyttää myös salaatinkastikkeissa. Höystää sitä vielä camelinaöljyllä.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
30 g rypsiöljyä sisältää suunilleen 5.5 mg E-vitamiinia eli miltei päivän tarpeen. Lisäksi vielä muu ravinnon E-vitamiini niin tulee tarpeeksi. Täytyykin ostaa auringonkukkaöljyä jahka käyn kaupassa ip.
Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.
Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.
Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen. Anonyymi kirjoitti:
Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.
Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.
Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.Tarkoitus ei ole käyttää auringonkukkaöljyä paljon ja kompensoida lisääntynyt LA camelinalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.
Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.
Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.
Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.
Omega3 pitoisuus:
Öljy Omega-3 i %
Pellavansiemenöljy 57
Rapsiöljy 10
Soijaöljy 7
Saksanpähkinäöljy 5
Oliiviöljy 1
Maissiöljy 1
Maapähkinäöljy 0
Ohdakeöljy 0
Sesamöljy 0
Auringonkukkaöljy 0 Anonyymi kirjoitti:
Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.
Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.
Omega3 pitoisuus:
Öljy Omega-3 i %
Pellavansiemenöljy 57
Rapsiöljy 10
Soijaöljy 7
Saksanpähkinäöljy 5
Oliiviöljy 1
Maissiöljy 1
Maapähkinäöljy 0
Ohdakeöljy 0
Sesamöljy 0
Auringonkukkaöljy 0Omega-6 ei lisää tulehdusta. Öljyjä ei vaihtoesteröidä eikä vaihtoesteröinnillä ole merkitystä koska lyhytketjuisia rasvoja lukuunottamatta rasvat pilkotaan radvahapoiksi ja glyseroliksi. Epäpuhtauksiakaan ei ole nykyään.
Tulehduksesta '
Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Omega-6 ei lisää tulehdusta. Öljyjä ei vaihtoesteröidä eikä vaihtoesteröinnillä ole merkitystä koska lyhytketjuisia rasvoja lukuunottamatta rasvat pilkotaan radvahapoiksi ja glyseroliksi. Epäpuhtauksiakaan ei ole nykyään.
Tulehduksesta '
Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'."Omega-6 ei lisää tulehdusta."
ja homma meni taas yli hilseen - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kasvisperäiset öljyt sisältävät suhteettoman paljon tulehduksia aiheuttavaa omega6 –rasvahappoa. Kasvisperäiset rasvat ovat melkein aina teollisuuden valmistamia ja sisältävät epäpuhtauksia kuljetuksesta ja prosessoinnin yhteydessä käytetyistä lisäaineita. Valmistustekniikka luo rasvoja joille ei löydy vastinetta luonnosta. Näihin kuuluvat tietyt transrasvat ja vaihtoesteroidut rasvat.
Pellavansiemenöljy joka sisältää eniten omega3-rasvahappoa ei siedä lämmitysta ja soveltuu siten parhaiten salaattiin ja kylmiin kastikkeisiin.
Omega3 pitoisuus:
Öljy Omega-3 i %
Pellavansiemenöljy 57
Rapsiöljy 10
Soijaöljy 7
Saksanpähkinäöljy 5
Oliiviöljy 1
Maissiöljy 1
Maapähkinäöljy 0
Ohdakeöljy 0
Sesamöljy 0
Auringonkukkaöljy 0Mahtuipa siinä lyhyeen tekstiin paljon arvauksia.
Anonyymi kirjoitti:
Auringonkukkaöljy on huonoin kasviöljy maissi- ja soijaöljyn ohessa, tosin parempi kuin vaikkapa voi. Auringonkukkaöljy on omega-6 -vetoinen, eikä tuosta ole yleensä puutetta, lisäksi se hapettuu helposti. Mukana on hieman K-vitamiinia, mutta merkittävästi vähemmän kuin rypsiöljyssä.
Kun omega-3 huomioidaan, E-vitamiinin vuoksi rypsiöljyä ei ole syytä vaihtaa auringonkukkaöljyyn. E-vitamiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen.
Tuo öljy sopii kyllä hyvin uppopaistamiseen.Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä. Muilla juureksilla lopputulos on selvästi parempi. Joskus tein lohkoperunoita kylmäöljymenetelmällä ja sillä kyllä tulee parhaat lohkoperunat. Ei toimi lainkaan muiden juuresten kanssa. Hyvänä puolena se, että öljy ei pala niin pahasti kuin normaalissa uppopaistossa. Huonona puolena se, että uutta satsia ei voi tehdä heti.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä. Muilla juureksilla lopputulos on selvästi parempi. Joskus tein lohkoperunoita kylmäöljymenetelmällä ja sillä kyllä tulee parhaat lohkoperunat. Ei toimi lainkaan muiden juuresten kanssa. Hyvänä puolena se, että öljy ei pala niin pahasti kuin normaalissa uppopaistossa. Huonona puolena se, että uutta satsia ei voi tehdä heti.
"Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."
Lääketehtaan kannattamiseksi - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."
Lääketehtaan kannattamiseksiKuulostaa psykomussuttamiselta ja stalkaamiselta. Vaadin poistoa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuulostaa psykomussuttamiselta ja stalkaamiselta. Vaadin poistoa.
"Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."
Kuulostaa ei hyvältä järkevälle diabeetikolle. Anonyymi kirjoitti:
"Minä uppopaistan silloin kun uppopaistan ilmakeittimessä. 1 rkl öljyä riittää 400 g lohkoperunoita ja lopputulos on aika hyvä."
Kuulostaa ei hyvältä järkevälle diabeetikolle.400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.
Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Omega-6 ei lisää tulehdusta."
ja homma meni taas yli hilseenGooglaa Laatikaisen artikkelia Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen'.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.
Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet."Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet."
siis tärkeimmät: perunaa, täysjyvää ja.....lääkkeitä.
Niinhän sitä suositellaan ja siinähän se vika on niinkuin tiedät 20 vuoden kokemuksella. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet."
siis tärkeimmät: perunaa, täysjyvää ja.....lääkkeitä.
Niinhän sitä suositellaan ja siinähän se vika on niinkuin tiedät 20 vuoden kokemuksella.Ja muuten lääkärit ympäri maaailman suoasittelevat lCHF:ää diabeetikoille täysin tutkimusten todistamana. halutko linkin karttaan, ehkä joku järkevä lääkäri jopa lähelläsi.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
400 g perunaa sisältää noin 50 g hiilihydraattia eli 200 kcal. Lisäksi 1 rkl öljyä on 100 kcal. Yhteensä siis 300 kcal ja kun lisukkeena on esimerkiksi sipulia, chiliä ja muita kasviksia niin aika kevyesti mennään. Proteiinia vaikka paistettua broileria ilman nahkaa.
Diabeetikoille ei edelleenkään suositella karppausta diabeteksen hoitoon. Tärkeimmät hoidot ovat painonhallinta, liikunta ja lääkkeet.Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.
"Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille."
Eikä mikään ihme. Täällä on ymmärretty mistä on kysymys sokeritaudissa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille."
Eikä mikään ihme. Täällä on ymmärretty mistä on kysymys sokeritaudissa.Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftet - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftetOlisi mielenkiintoista tietää lähetettiinkö ohjelma suomenkielisellä tekstillä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olisi mielenkiintoista tietää lähetettiinkö ohjelma suomenkielisellä tekstillä.
Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftetVanha totuus, jota ei ole tutkittu.
Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.
Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.
Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi.
"Google translate kääntää sen ymmärrettäväksi suomeksi."
Voit itse laittaa tekstityksen päälle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.
Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.
Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.
Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi."Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen."
Onko teillä vuosikokous siellä kioskilla?? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen."
Onko teillä vuosikokous siellä kioskilla??Kylläpäs oli hölmö kysymys.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kylläpäs oli hölmö kysymys.
"Kylläpäs oli hölmö kysymys."
Metsä vastaa niinkuin sinne huutaa. Anonyymi kirjoitti:
Ruotsissa sisätautilääkäri ja professori pyöritteli päätään kun toimittaja esitteli hänelle Suomen ravintosuosituksia diebeetikoille. Hän selitti, että täysjyvävilja muuttuu aivan samalla tavalla suolistossa sokeriksi kuin nopeatkin hiilihydraatit.
Ruotsissa suositellaan neljää ruokavaliota diabeetikoille eli perinteistä vähärasvaista, Välimeren dieettiä, matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota ja maltillista karppausta (30-40E% hiilihydraattia). Kaikkiin niihin kuuluu täysjyvävilja.
Täysjyvävilja muuntuu sokeriksi hitaasti ja kohottaa näin verensokeria hitaasti.
Kukakohan oli kyseinen professori ja kuka haastatteli?Anonyymi kirjoitti:
Ja muuten lääkärit ympäri maaailman suoasittelevat lCHF:ää diabeetikoille täysin tutkimusten todistamana. halutko linkin karttaan, ehkä joku järkevä lääkäri jopa lähelläsi.
Ainut Suomessa on oululainen psykiatri tuon kartan mukaan. Suomessa on noin 21 000 lääkäriä eli noin 0,005% suomalaisista lääkäreistä uskoo karppaukseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kylläpäs oli hölmö kysymys.
Osoite on blogissani?
Ps. Kioskilla on paljon mopoja. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ruotsissa suositellaan neljää ruokavaliota diabeetikoille eli perinteistä vähärasvaista, Välimeren dieettiä, matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota ja maltillista karppausta (30-40E% hiilihydraattia). Kaikkiin niihin kuuluu täysjyvävilja.
Täysjyvävilja muuntuu sokeriksi hitaasti ja kohottaa näin verensokeria hitaasti.
Kukakohan oli kyseinen professori ja kuka haastatteli?Kyseinen henkilö on sisätautien professori Fredrik Nyström Linköpingin yliopistosta ja haastattelija Kjell Lindroos Spotlight-ohjelmasta: Väärällä tavalla terve. Joku tuossa ylempänä onkin jo laittanut linkin.
Anonyymi kirjoitti:
Kyseinen henkilö on sisätautien professori Fredrik Nyström Linköpingin yliopistosta ja haastattelija Kjell Lindroos Spotlight-ohjelmasta: Väärällä tavalla terve. Joku tuossa ylempänä onkin jo laittanut linkin.
No ei tuo professori kylläkään mitenkään kauhistellut diabeetikoiden ravitsemussuosituksia vaan oli saanut apurahan vähähiilihydraattisemman Välimeren dieetin tutkimiseen.
Ruotsissa suositellaan yhtenä diabeetikkojen ruokavalion meikäläistä matalan glykeeminen indeksin ruokavaliota.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Osoite on blogissani?
Ps. Kioskilla on paljon mopoja.Siellä se on sinunkin moposi, hae omasi pois!
Anonyymi kirjoitti:
Siellä se on sinunkin moposi, hae omasi pois!
Veku on katkera kun äiti ei antanut ostaa mopoa eikä hän päässyt kirkonkylän kioskille.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vanha totuus, jota ei ole tutkittu.
Uusi totuus kertoo sen sijaan sen, että painoa laskemalla, diabetes kakkonen poistuu. Elimistö tervehtyy ja sen jälkeen voi syödä suositusten mukaan ja pitää elimistönsä terveenä.
Tuollainen rasvansyöntiin perustuva ruokavalio todennäköisesti vie hengen aiemmin kuin suositusten mukaan syöminen.
Jotkut eivät ymmärrä omaa parastaan ja vetävät rasvaa kaksin käsin loppuelämänsä, joka sitten toki jääkin merkittävästi lyhyemmäksi.On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Veku on katkera kun äiti ei antanut ostaa mopoa eikä hän päässyt kirkonkylän kioskille.
Ja ilmeisesti sitten otti vahingon takaisin aikuisiällä ja lihotti itsensä niin pahasti että menetti terveytensä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.
Tuo on palstan gurujen mukaan pahinta mitä voit tehdä.
kasvikset kun on sokeria, henki lähtee Anonyymi kirjoitti:
On mahdotonta ymmärtää miten ruokavalio voi muuttua epätervellisemmäksi jos normimätöstä poistaa leivän, sokerin, pullan, makaronin, perunan ym. ja lisää kasvisten syöntiä merkittävästi ja vaihtaa osan rasvaisesta lihasta ja rasvaiseen kalaan.
Täysjyvä, hedelmät, juurekset ja palkokasvit ovat myös terveellistä. Niiden poisto ei siis ole hyväksi. Sokeri, kuorittu vilja ja peruna kannattaa poistaa vaikka ei karppaisikaan. Perunaa menee niin vähän ettei sillä kyllä ole väliä ja se on monipuolinen ruoka-aines.
Suomalaista karppausta kuvastaa hyvin se, että hyvätkin hiilihydraatit vaihdetaan huonoimpiin mahdollisiin rasvoihin.
Tuommoiseen 150 g hiilihydraattia mahtuu aika mukavasti noita hyviä hiilihydraatteja.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ainut Suomessa on oululainen psykiatri tuon kartan mukaan. Suomessa on noin 21 000 lääkäriä eli noin 0,005% suomalaisista lääkäreistä uskoo karppaukseen.
Vastavoimaa? Suomessa tätä tuskin tullaan koskaan vapaaehtoisesti muuttamaan. Vastavoimaa ei tule, koska jokainen väärinajattelija lähetetään gulagiin. 10-15 vuotta sitten tälle oli pientä yritystä, mutta VT teki selväksi, että tässä maassa on vain yksi totuus, johon pitää ainakin julkisesti sitoutua, jos mielii töitä tehdä. Muutos tulee sitten joskus, kun se on englanninkielisessä maailmassa tapahtunut - plus kymmenen vuotta päälle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jo vanha totuus mutta jos olisi vielä katsottavissa. mahdollisuus saada päälle suomenkielinen teksti:
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/10/vara-kostrad-ar-fullstandigt-mot-fornuftetOhjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.
Anonyymi kirjoitti:
Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.
Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ohjelmassa haastateltiin Lassea, jolle oli diagnosoitu D2. Videolla vilahtaa myöskin kuva laboratoriokokeiden tuloksista, eikä runsasrasvaiselle ruokavaliolle siirtyminen näytä merkittävästi parantaneen veren rasva-arvoja, (kok. kol 5.8 mmol/l, LDL 3,5 mmol/l). Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota.
"Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota."
Kun kirjoitat niin koeta kirjoittaa asioista joista ymmärrät. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.
On
ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.
Kun
rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ilmeisesti käyttää paljon kovaa rasvaa. Tuo on aika tyypillinen LDL-kolesteroli LCHF-piireissä eli kun se nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin ilman LCHF:ää se olisi 2,6.
Yli 60-vuotialla korkea LDL-kolestroli on terveyden merkki. Minnesota-tutkimuksessa alennettiin kolestrolia maissiöljyllä, mutta se nosti kuolleisuutta 20% verrokkiin verrattuna. Tutkimustulokset salattiin kymmeniksi vuosiksi.
Malhotra on itse ollut mukana tutkimuksessa, jonka johtopäätöksenä iäkkäiden korkea kolestroli on terveyttä edistävä asia. Anonyymi kirjoitti:
Yli 60-vuotialla korkea LDL-kolestroli on terveyden merkki. Minnesota-tutkimuksessa alennettiin kolestrolia maissiöljyllä, mutta se nosti kuolleisuutta 20% verrokkiin verrattuna. Tutkimustulokset salattiin kymmeniksi vuosiksi.
Malhotra on itse ollut mukana tutkimuksessa, jonka johtopäätöksenä iäkkäiden korkea kolestroli on terveyttä edistävä asia.Sairastaminen ja elimistön hiipuminen laskevat kolesteroliarvoja.
Jos on todella korkeat kolesteroliarvot nuoresta lähtien niin sydänkohtaus tulee usein jo 50-vuotiaana.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Sairastaminen ja elimistön hiipuminen laskevat kolesteroliarvoja.
Jos on todella korkeat kolesteroliarvot nuoresta lähtien niin sydänkohtaus tulee usein jo 50-vuotiaana.Ihmisen elimistö käyttää LDL-partikkeleja puolustusmekanismina. Tulehdustilassa maksa muodostaa tavallista enemmän LDL:ää ja ne sitoutuvat taudinaiheuttajan reseptoreihin neutraloiden sen. Iäkkäillä ihmisillä on nuorempia useammin tulehduksia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos hänen suvussaan on perinnöllistä taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin niin koholla oleviin kolesteroliarvoihin olisi pikaisesti kiinnitettävä huomiota."
Kun kirjoitat niin koeta kirjoittaa asioista joista ymmärrät.Kun kommentoit niin kommentoi asioita joita ymmärrät. Tuo ei ollut sellainen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On
ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.
Kun
rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 nm ja “pienet” 22-25 nm. Molemmat reilusti alle 70 nm.
Käytännössä mitään eroa suurten ja pienten hiukkasten välillä ei nähdä, kun huomioidaan se kuinka paljon niitä on. Anonyymi kirjoitti:
On
ironista että se että juuri sitä että tyydytetty rasva kohottaa
LDL:ää ja kokonaiskolesteroolia on kutsuttu vaaralliseksi! Nyt
tiedetään että tämä nousu aiheutuu suurista LDL partikkeleista
jotka eivät vaikuta vaarallisilta ja HDL:stä joka jopa suojaa.
Kun
rasvaa vähennetään ravinnosta suositusten mukaisesti niin tilalle
laitetaan nopesti sulavia hiilihydraatteja kylläisyyden tunteen
saavuttamiseksi. Nämä kohottavat vaarallisen pienen LDL:n osuutta
jota ei mittauksissa helpolla huomata, vähentää suuria vaarattomia
LDL partikkeleita ja pudottaa suojaavaa HDL:ää. Näin saatetaan
saavuttaa hieman alempi kokonaiskolesterooli LDL arvo testissä mutta
jakauma tulee juuri sellainen joka nostaa sydänsairauden riskiä.Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.
Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?
Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?
Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja."Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?"
Ei - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suomalaiset syövät 37E% rasvaa eli erittäin paljon ja suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu.
"suosituksissa suositellaan hitaita hiilihydraatteja. LDL-kolesterolin kannalta sekä tyydyttynyt rasva ja nopeat hiilihydraatit ovat huono juttu."
helppo ymmärtää 20 vuoden epäonnistumisesi. Anonyymi kirjoitti:
Eikö tyydyttyneen rasvan kohdalla grammamäärä ole oleellisempi kuin energiaprosentti?
Muutenhan tyydyttynyt rasva muutuisi vähemmän haitalliseksi, kunhan nostetaan kokonaisenergiansaantia syömällä runsaasti hiilihydraatteja.E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.
Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.
Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero.Olen vähän vastaan E%-ajattelua kohtaan. Jos muuttaa yhden osan osuutta, muutkin osuudet muuttuvat, ja suunnittelu menee vaikeaksi, eikä sillä edes saavuteta mitään etuja.
Fogelholmkin sanoi, että tärkeämpää kuin makroravinteiden keskinäiset suhteet on niiden laatu. Tämä pätee ainakin rasvoihin ja hiilihydraatteihin. Anonyymi kirjoitti:
Olen vähän vastaan E%-ajattelua kohtaan. Jos muuttaa yhden osan osuutta, muutkin osuudet muuttuvat, ja suunnittelu menee vaikeaksi, eikä sillä edes saavuteta mitään etuja.
Fogelholmkin sanoi, että tärkeämpää kuin makroravinteiden keskinäiset suhteet on niiden laatu. Tämä pätee ainakin rasvoihin ja hiilihydraatteihin.Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.
Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho.
Grammoissa on se huono puoli että ihmisen energiantarve vaihtelee paljon eli vauvan ja urheilijan energiankulutuksessa on iso ero."E% on aika hyvä mittari ja sen voi muuttaa grammoiksi helposti mutta suosituksissakin viitataan E%:iin. Tämä tietysti vakaassa tilanteessa ts. Ei laihdu tai liho."
Kiitos jälleen että vahvistat luulosi. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.
Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?"Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?"
Ja on varmaan paljon muutakin mitä olet ymmärtänyt väärin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 nm ja “pienet” 22-25 nm. Molemmat reilusti alle 70 nm.
Käytännössä mitään eroa suurten ja pienten hiukkasten välillä ei nähdä, kun huomioidaan se kuinka paljon niitä on.Kuta matalampi LDL, sitä suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Minulla on aivan sama mielipide kuin Fogelholmilla. Elämä tuollaisella ravinnolla on helppoa ja todennäköisesti tuollaisella dieetillä myös laihtuu.
Majoneesin kanssa saa kyllä olla varovainen. Onkohan muita terveellisiä ravintoaineita joilla voi lihoa?Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.
Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g. Anonyymi kirjoitti:
Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.
Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.Näinpä onkin. Ei tullut mieleen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.
Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.Myöskin annoskoot on otettava huomioon. Leipäannos painaa 20-30 g, puuroannos 200-300 g. Puuroonkin lisätään suolaa/voisilmä/sokeria/maitoa/marjoja/marjakeittoa tms.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Leipä voisi olla pahis, koska siinä itsessäänkin on kaloreita yli 200 kcal/100 g, siinä on suolaa, ja sen päälle pannaan rasvaa ja usein suolaisia leikkeitä – tai majoneesia.
Sen sijaan kaurapuuron energiatiheys on vain runsaat 100 kcal/100 g.Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.
Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.
Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Myöskin annoskoot on otettava huomioon. Leipäannos painaa 20-30 g, puuroannos 200-300 g. Puuroonkin lisätään suolaa/voisilmä/sokeria/maitoa/marjoja/marjakeittoa tms.
Jos lasketaan, että puuro- ja leipäannoksessa on yhtä paljon viljaa, puuron energiatiheys on kuitenkin paljon pienempi, eli Mustajoen teoreeman mukaan se ei ole niin lihottavaa kuin leipä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.
Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.
Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta."Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, "
Ei ihme, että ollaan puolikuolleita. Anonyymi kirjoitti:
Jos lasketaan, että puuro- ja leipäannoksessa on yhtä paljon viljaa, puuron energiatiheys on kuitenkin paljon pienempi, eli Mustajoen teoreeman mukaan se ei ole niin lihottavaa kuin leipä.
Joo. Näin myös omakohtaisesta kokemuksesta. 100 g täysjyväleipää ja 20 g juustoa tuottaa saman enetgian kuin 6 dl kaurapuuroa.
Anonyymi kirjoitti:
Työmaan aamupalalla on tarjolla puuroa. Se on todella edullinen annos, 1.30€.
Sitä saa itse annostella isohkolle syvälle lautaselle ja niinhän siinä käy että tulee otettua usein luokkaa 500g annos.
Kun siihen vielä saa laittaa mansikkahilloa niin paljon kuin haluaa, niin kyllä vaan puuroakin syömällä voi painonousta.Eiköhän tuokin pidä paremmin nälkää kuin leipä. En kyllä usko kenenkään lihovan puurolla kun tuollaiset 500 kcal on jo hyvin iso annos. Leivällä kyllä onnistuu kun käyttää runsaasti rasvaa ja rasvaisia päällysteitä. Erityisesti valmiiksi siivutettu juusto on petollista koska viipaleet ovat paksuja.
Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk863587Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna921919Tiesitkö mies
Kuinka paljon mulla oli tunteita sua kohtaan? Jos et tiennyt,olisiko tietäminen vaikuttanut tapahtumiin? Ihmettelen kyll871753- 1441612
Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.651468- 1621463
Mies, mitä minun pitäisi tehdä
Niin, mitä naisen siis pitäisi tehdä, että lähestyisit ja tekisit aloitteen? Mikä on riittävä kiinnostuksen osoitus juur961416Toivottavasti et mussukka elättele toiveita meikäläisen suhteen
Tiedän mitä olet touhunnut joten aivan turha haaveilla mistään enää 👍1671381Jos siis saamme
Sen keskusteluyhteyden niin olisitko jo sinäkin rehellinen ❤️🙏 ne jää meidän välisiksi kaikki. Tarvitsemme toisiamme, j1001314- 861277