Onko elektroniikan tuottama sähkömagneettinen säteily/saaste ihmiselle vaarallista

Anonyymi

Uusi artkkeli arvostetussa Scientific American tiedelehdessä vastaa myöntävästi erityisesti suhteessa 5G matkapuhelinverkkoihin jotka käyttävät millimetritaajuuksia (26-30 Ghz) toisin kuin vahemmat 3G ja 4G verkot jotka käyttävät mikroaaltosäteilyä.

https://blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/

Ylläolevassa artikkelissa viitataan seuraaviin vertaisarvioitujen tutkimusten kokoelmiin:

PowerWatch: 1,670 Peer-Reviewed Scientific Papers on Electromagnetic Fields and Biology or Health:

https://drive.google.com/file/d/19CbWmdGTnnW1iZ9pxlxq1ssAdYl3Eur3/view


240 tutkijaa on esittänyt vetoomuksen sähkömagneettisen sätelyltä suojaamiseksi joka on muuttunut entistä ajankohtaisemmaksi langattoman tietoliikenteen yleistyessä:

https://emfscientist.org/index.php/emf-scientist-appeal

Yleisenä oletuksena on ollut jo pitkään että matkapuhelinverkoilla ei ole merkittäviä haittavaikutuksia ihmisten ja eläinten terveyteen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Matkapuhelimien_säteilyn_terveysvaikutukset

Tässä kannattaa varmaan ottaa huomioon että alan tekniikka on kehittynyt varsinkin viime vuosikymmeninä niin nopeasti ja siihen tekniikkaan liityvät taloudelliset intressit ovat nykyään niin valtavan suuret että joidenkin varovaisempien tutkijoiden ja yksittäisten ihmisten kokemuksia ei olla haluttu ottaa vakavasti huomioon varsinkin kun ns. skeptikkopiireissä on jo pitkään naureskeltu esim. ns. sähköyliherkkyydelle joista vaivoista monet ovat valitelleet.

Kannattaa myös muistaa että ihmisten ja ylipäätänsä kaikkien eliöiden keho ja hermosto toimii sähkö-kemiallisesti eli ei minusta ole mitenkään kaukaahaettua että varsinkin voimakkaalla langattomalla 5G verkkojen säteilyllä voi olla hyvinkin vakavia terveydellisiä pitkäaikaisvaikutuksia (esim. syöpä, mielenterveysvaikutukset yms.)

Itse pidän nykyään oman kotiverkon wlania kokonaan poiskytkettynä koska se toimii paljon heikommin ja hitaammin kuin langallinen gigabitin verkko ja kännykkäni on melkein jatkuvasti ns. lentokonetilassa koska kommunikoin nykyään vain sähköpostitse.

Koska 5G on uutta teknologiaa niin sen mahdollisia vakavia pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu laisinkaan (vrt GMO) ja varsinkin uudet varsin tiiviisti sijoitetut 5g tukiasemat lähitulevaisuudessa käyttöönotettavalla millimetritaajuuksilla voivat hyvin todennäköisesti olla hyvinkin vakava terveysriski.

(Omat viimeaikaiset tutkimukseni (mm. Thomas Bearden) sähkömagneettisten resonanssien ja templaattien sotilaallisista sovelluksista jo kylmän sodan aikana antavat aihetta olettaa että sähkömagneettista säteilyä voidaan käyttää myös tehokkaana bioaseena (spekulaationa heitän mahdollisuuden 5g verkkojen ja Korona-epidemian yhteyksistä ja asiaan voi myös liittyä ns. mystiset eläinten ja varsinkin lintujen äkilliset joukkokuolemat eri puolilla maailmaa))

Belisario

(toivon ettei tätä aloitusta poistettaisi!)

72

960

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Scientific American on tiedelehti, josta tieteellisyys katosi suunnilleen 30 vuotta sitten kun omistaja vaihtui.

    • Anonyymi

      Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan.

      ”240 tutkijaa” kuulostaa oikein vakuuttavalta, kunnes pysähdyttiin hetkeksi miettimään asiaa. Maailmassa on useita MILJOONIA tutkijoita, joista ylivoimaisesti suurimmalla osalla ei ole peruskoulutasoa kummempaa ymmärrystä säteilyfysiikasta. Ei ole mitenkään vaikeaa löytää pari sataa tutkijaa allekirjoittamaan vastaava addressi divetyoksidin kieltämiseksi tai kreationismin sisällyttämiseksi koulujen opetussuunnitelmiin. Tämäkin argumentti on siis täysin yhdentekevä.

      3G- ja 4G-verkot toimivat yksinkertaistettuna broadcast-tekniikalla, eli kun vaikkapa kännykkääsi pitäisi toimittaa paketillinen bittejä, sitä viestiä huudetaan joka suuntaan maston ympäristöön ja lopulta viesti tavoittaa sinun kännykkäsi. Jos 5G toimisi samalla tavalla, se lisäisi hieman ihmisiin keskimäärin kohdistuvan säteilyn määrää. Mutta (yllätys, yllätys) 5G ei toimi noin, minkä sinäkin, Belisario, olisit voinut selvittää jos välittäisit totuudesta, etkä vain haluaisi meuhkata helposti kumottavia salaliittoteorioitasi kenelle tahansa, joka sattuu kuuntelemaan. 5G lähettää viestit vain siihen kapeaan sektoriin, jossa vastaanottoja sijaitsee, ei joka suuntaan. Mistäkö masto tietää, missä vastaanottaja sijaitsee? Sen saat googlata aivan itse. Se ratkaisu on ihan mielenkiintoinen, mutta ei aivan yksinkertainen selittää. Eikä myöskään olennainen tämän keskustelun kannalta. Suurin osa ihmisistä ei tiedä miten tietokone tai kaukosäädin toimivat, eivätkä silti oleta, että ne aiheuttavat syöpää ja koronaa.
      Oikeasti 5G vähentää ihmisten keskimääräistä säteilyaltistusta verrattuna 4G-verkkoihin. Lisäksi siltä on helpompi suojautua, jos välttämättä haluaa. 5G:n lähetystaajuksilla säteily ei kulje esimerkiksi seinien läpi.

      Tämänkään ei pitäisi tulla kenellekään, etenkään noin selvästi asiaan perehtyneelle kuin sinä, Belisario, yllätyksenä: Uusia teknologioita tutkitaan ENNEN kuin niitä aletaan hyödyntää kaupallisesti. 5G on yleistynyt parissa vuodessa, mutta sitä on tutkittu paljon kauemmin. Vaikka edes 5G-verkkoja ei ole vielä saatu kokonaan pystytettyä, 6G:n vaikutuksia tutkitaan jo, vaikkei sitä myydä kuluttajille vielä pitkään aikaan.

      Tuon salaliittohöpinäsi Koronan ja 5G:n yhteyksistä jätän täysin omaan arvoonsa. Jos sinä et vaivaudu esittämään todisteita väitteidesi tueksi, ei niistä kannata edes keskustella.

      Sähkömagneettisen säteilyn käyttö aseena on aivan tosiasiaa, mutta jälleen kerran, sillä ei ole mitään tekemistä 5G:n kanssa.
      Tunnetuin esimerkki on tietysti ydinaseet. Paineaalto rikkoo kyllä paikkoja ja hiukkassäteilyäkin syntyy, mutta sähkömagneettinen säteily on niissä merkittävin tappaja.
      Toinen varsin tunnettu sähkömagneettiseen säteilyyn perustuva asetyyppi on tietysti laseraseet, joita ei tosin ole vielä kovin laajassa käytössä, mutta joitain sovelluksia löytyy.

      • Anonyymi

        "Jos sinä et vaivaudu esittämään todisteita väitteidesi tueksi, ei niistä kannata edes keskustella."

        Milloinka Belisario on esittänyt jotain muuta kuin turhia höpinöitä asinsa tueksi?


      • Anonyymi

        "Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan."

        Ne koirat älähtää joihin kalikka kalahtaa. :D

        Kyse ei ole pelkästään 5g verkoista ja niidenkään voimakkaammat millimetritaajuudet eivät ole edes vielä käytössä. Tietysti nykyisessä koronahysteerisessä ilmapiirissä esiintyy myös ylilyöntejä kuten esim. 5g tukiasemien sabotoinnit ympäri maailmaa.

        Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21457072/

        mitä olen itsekin spekuloinut jo kauan suhteessa evoluutioteoriaan ja tuo linkki ei liity mihinkään konspiraatiosivustoon.

        (PubMed® comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.)

        Tuon . 5g verkon tai minkä tahansa sähkömagnettisten kenttien voimakkuus ei välttämättä ole se kaikkein olennaisin asia niiden vaarallisuudessa vaan se että tahattomasti tai jopa tahallisesti voidaan tuottaa sellainen sähkömagneettinen kenttä joka aiheuttaa vahinkoa elimistölle (resonanssivaikutus tietyillä taajuuksilla ja kentillä).

        "Uusia teknologioita tutkitaan ENNEN kuin niitä aletaan hyödyntää kaupallisesti. 5G on yleistynyt parissa vuodessa, mutta sitä on tutkittu paljon kauemmin. Vaikka edes 5G-verkkoja ei ole vielä saatu kokonaan pystytettyä, 6G:n vaikutuksia tutkitaan jo, vaikkei sitä myydä kuluttajille vielä pitkään aikaan."

        Noita pitäisi minusta ennen käyttöönottoa tutkia useiden kymmenien vuosien ajan koska esim. geneettiset vauriot voivat siirtyä seuraaville sukupolville.

        Puhtaasti mutu- ja kokemuspohjalta langallinen tekniikka vaikuttaa selkeästi luotettavammalta kuin langaton varsinkin wlanin suhteen jossa suuremmat 5g nopeudet toimivat huoneiden välilä selkeästi huonommin kuin teoreettisesti hitaampi ja vanhempi wlan tekniikka. Pc-verkkojen 5g wlan on tietysti ihan eri asia kuin puhelinverkkojen 5g .

        Ylipäätänsä ympäristö alkaa olla aika täynnä monenlaista sähkömagneettista saastetta (valaistus, sähkölaitteet) ja kokemusta tällaisesta laajasti sähkömagneettisten kenttien elinympäristöstä on vain n. korkeintaan 100 vuotta ja laajamittaisen langattoman tekniikan osalta vain n. 30 vuotta 1990-lähtien kun kännykät alkoivat yleistyä ja lankapuhelimien käyttö vastaavasti vähentyä.

        Olishan se tietysti kaikkien kannalta mukavaa jos kaikki tärkeät asiat olisivat selkeästi musta-valkoisen binäärejä kuten tieteellinne tieto vs huuhaa mutta todellisuudessa suurin osa tieteellisestäkin vertaisarvioidusta tutkimuksesta lienee jostain sieltä oikean tiedon ja spekulatiivisen huuhaan väliltä varsinkin aiheista joihin liittyy voimakkaita taloudellisia, poliittisia, yhteiskunnallisia ja sotilaallisia intressejä.

        Belisario


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan."

        Ne koirat älähtää joihin kalikka kalahtaa. :D

        Kyse ei ole pelkästään 5g verkoista ja niidenkään voimakkaammat millimetritaajuudet eivät ole edes vielä käytössä. Tietysti nykyisessä koronahysteerisessä ilmapiirissä esiintyy myös ylilyöntejä kuten esim. 5g tukiasemien sabotoinnit ympäri maailmaa.

        Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21457072/

        mitä olen itsekin spekuloinut jo kauan suhteessa evoluutioteoriaan ja tuo linkki ei liity mihinkään konspiraatiosivustoon.

        (PubMed® comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.)

        Tuon . 5g verkon tai minkä tahansa sähkömagnettisten kenttien voimakkuus ei välttämättä ole se kaikkein olennaisin asia niiden vaarallisuudessa vaan se että tahattomasti tai jopa tahallisesti voidaan tuottaa sellainen sähkömagneettinen kenttä joka aiheuttaa vahinkoa elimistölle (resonanssivaikutus tietyillä taajuuksilla ja kentillä).

        "Uusia teknologioita tutkitaan ENNEN kuin niitä aletaan hyödyntää kaupallisesti. 5G on yleistynyt parissa vuodessa, mutta sitä on tutkittu paljon kauemmin. Vaikka edes 5G-verkkoja ei ole vielä saatu kokonaan pystytettyä, 6G:n vaikutuksia tutkitaan jo, vaikkei sitä myydä kuluttajille vielä pitkään aikaan."

        Noita pitäisi minusta ennen käyttöönottoa tutkia useiden kymmenien vuosien ajan koska esim. geneettiset vauriot voivat siirtyä seuraaville sukupolville.

        Puhtaasti mutu- ja kokemuspohjalta langallinen tekniikka vaikuttaa selkeästi luotettavammalta kuin langaton varsinkin wlanin suhteen jossa suuremmat 5g nopeudet toimivat huoneiden välilä selkeästi huonommin kuin teoreettisesti hitaampi ja vanhempi wlan tekniikka. Pc-verkkojen 5g wlan on tietysti ihan eri asia kuin puhelinverkkojen 5g .

        Ylipäätänsä ympäristö alkaa olla aika täynnä monenlaista sähkömagneettista saastetta (valaistus, sähkölaitteet) ja kokemusta tällaisesta laajasti sähkömagneettisten kenttien elinympäristöstä on vain n. korkeintaan 100 vuotta ja laajamittaisen langattoman tekniikan osalta vain n. 30 vuotta 1990-lähtien kun kännykät alkoivat yleistyä ja lankapuhelimien käyttö vastaavasti vähentyä.

        Olishan se tietysti kaikkien kannalta mukavaa jos kaikki tärkeät asiat olisivat selkeästi musta-valkoisen binäärejä kuten tieteellinne tieto vs huuhaa mutta todellisuudessa suurin osa tieteellisestäkin vertaisarvioidusta tutkimuksesta lienee jostain sieltä oikean tiedon ja spekulatiivisen huuhaan väliltä varsinkin aiheista joihin liittyy voimakkaita taloudellisia, poliittisia, yhteiskunnallisia ja sotilaallisia intressejä.

        Belisario

        Huuhaajutut huuhaapalstalle. Tämä ei ole huuhaapalsta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan."

        Ne koirat älähtää joihin kalikka kalahtaa. :D

        Kyse ei ole pelkästään 5g verkoista ja niidenkään voimakkaammat millimetritaajuudet eivät ole edes vielä käytössä. Tietysti nykyisessä koronahysteerisessä ilmapiirissä esiintyy myös ylilyöntejä kuten esim. 5g tukiasemien sabotoinnit ympäri maailmaa.

        Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21457072/

        mitä olen itsekin spekuloinut jo kauan suhteessa evoluutioteoriaan ja tuo linkki ei liity mihinkään konspiraatiosivustoon.

        (PubMed® comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.)

        Tuon . 5g verkon tai minkä tahansa sähkömagnettisten kenttien voimakkuus ei välttämättä ole se kaikkein olennaisin asia niiden vaarallisuudessa vaan se että tahattomasti tai jopa tahallisesti voidaan tuottaa sellainen sähkömagneettinen kenttä joka aiheuttaa vahinkoa elimistölle (resonanssivaikutus tietyillä taajuuksilla ja kentillä).

        "Uusia teknologioita tutkitaan ENNEN kuin niitä aletaan hyödyntää kaupallisesti. 5G on yleistynyt parissa vuodessa, mutta sitä on tutkittu paljon kauemmin. Vaikka edes 5G-verkkoja ei ole vielä saatu kokonaan pystytettyä, 6G:n vaikutuksia tutkitaan jo, vaikkei sitä myydä kuluttajille vielä pitkään aikaan."

        Noita pitäisi minusta ennen käyttöönottoa tutkia useiden kymmenien vuosien ajan koska esim. geneettiset vauriot voivat siirtyä seuraaville sukupolville.

        Puhtaasti mutu- ja kokemuspohjalta langallinen tekniikka vaikuttaa selkeästi luotettavammalta kuin langaton varsinkin wlanin suhteen jossa suuremmat 5g nopeudet toimivat huoneiden välilä selkeästi huonommin kuin teoreettisesti hitaampi ja vanhempi wlan tekniikka. Pc-verkkojen 5g wlan on tietysti ihan eri asia kuin puhelinverkkojen 5g .

        Ylipäätänsä ympäristö alkaa olla aika täynnä monenlaista sähkömagneettista saastetta (valaistus, sähkölaitteet) ja kokemusta tällaisesta laajasti sähkömagneettisten kenttien elinympäristöstä on vain n. korkeintaan 100 vuotta ja laajamittaisen langattoman tekniikan osalta vain n. 30 vuotta 1990-lähtien kun kännykät alkoivat yleistyä ja lankapuhelimien käyttö vastaavasti vähentyä.

        Olishan se tietysti kaikkien kannalta mukavaa jos kaikki tärkeät asiat olisivat selkeästi musta-valkoisen binäärejä kuten tieteellinne tieto vs huuhaa mutta todellisuudessa suurin osa tieteellisestäkin vertaisarvioidusta tutkimuksesta lienee jostain sieltä oikean tiedon ja spekulatiivisen huuhaan väliltä varsinkin aiheista joihin liittyy voimakkaita taloudellisia, poliittisia, yhteiskunnallisia ja sotilaallisia intressejä.

        Belisario

        Niin, eikä siitäkään kauaa ole kun isoisä sen öljylampun osti. Olisiko kuitenkin se pärevalo turvallisempi?

        Sähkömagneettista säteilyä on tutkittu intensiivisesti satakunta vuotta. Mobiililaitteet ovat olleet käytössä jo kymmeniä vuosia miljardeilla ihmisillä. Tuskin minkään muun härpäkkeen osalta osalta on tehty yhtä laajaa ja yhtä pitkäaikaista väestötutkimusta. Minkäänlaista kännyköihin liittyvää sairauksien lisääntymistä ei ole havaittu.

        Belisario. 5G verkko käyttää (vieläkin) mikroaaltoja, ei millimetriaaltoja. Mikroaaltojen ja millimetriaaltojen raja on juurikin tuo 5G verkon korkein käyttötaajuus 30 GHz, joka vielä lasketaan mikroaaltoihin. Nekin rajat ovat lähinnä keinotekoisia rajanvetoja, eikä niillä sinänsä ole aaltojen fysikaalisten vaikutusten kannalta eroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan."

        Ne koirat älähtää joihin kalikka kalahtaa. :D

        Kyse ei ole pelkästään 5g verkoista ja niidenkään voimakkaammat millimetritaajuudet eivät ole edes vielä käytössä. Tietysti nykyisessä koronahysteerisessä ilmapiirissä esiintyy myös ylilyöntejä kuten esim. 5g tukiasemien sabotoinnit ympäri maailmaa.

        Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21457072/

        mitä olen itsekin spekuloinut jo kauan suhteessa evoluutioteoriaan ja tuo linkki ei liity mihinkään konspiraatiosivustoon.

        (PubMed® comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.)

        Tuon . 5g verkon tai minkä tahansa sähkömagnettisten kenttien voimakkuus ei välttämättä ole se kaikkein olennaisin asia niiden vaarallisuudessa vaan se että tahattomasti tai jopa tahallisesti voidaan tuottaa sellainen sähkömagneettinen kenttä joka aiheuttaa vahinkoa elimistölle (resonanssivaikutus tietyillä taajuuksilla ja kentillä).

        "Uusia teknologioita tutkitaan ENNEN kuin niitä aletaan hyödyntää kaupallisesti. 5G on yleistynyt parissa vuodessa, mutta sitä on tutkittu paljon kauemmin. Vaikka edes 5G-verkkoja ei ole vielä saatu kokonaan pystytettyä, 6G:n vaikutuksia tutkitaan jo, vaikkei sitä myydä kuluttajille vielä pitkään aikaan."

        Noita pitäisi minusta ennen käyttöönottoa tutkia useiden kymmenien vuosien ajan koska esim. geneettiset vauriot voivat siirtyä seuraaville sukupolville.

        Puhtaasti mutu- ja kokemuspohjalta langallinen tekniikka vaikuttaa selkeästi luotettavammalta kuin langaton varsinkin wlanin suhteen jossa suuremmat 5g nopeudet toimivat huoneiden välilä selkeästi huonommin kuin teoreettisesti hitaampi ja vanhempi wlan tekniikka. Pc-verkkojen 5g wlan on tietysti ihan eri asia kuin puhelinverkkojen 5g .

        Ylipäätänsä ympäristö alkaa olla aika täynnä monenlaista sähkömagneettista saastetta (valaistus, sähkölaitteet) ja kokemusta tällaisesta laajasti sähkömagneettisten kenttien elinympäristöstä on vain n. korkeintaan 100 vuotta ja laajamittaisen langattoman tekniikan osalta vain n. 30 vuotta 1990-lähtien kun kännykät alkoivat yleistyä ja lankapuhelimien käyttö vastaavasti vähentyä.

        Olishan se tietysti kaikkien kannalta mukavaa jos kaikki tärkeät asiat olisivat selkeästi musta-valkoisen binäärejä kuten tieteellinne tieto vs huuhaa mutta todellisuudessa suurin osa tieteellisestäkin vertaisarvioidusta tutkimuksesta lienee jostain sieltä oikean tiedon ja spekulatiivisen huuhaan väliltä varsinkin aiheista joihin liittyy voimakkaita taloudellisia, poliittisia, yhteiskunnallisia ja sotilaallisia intressejä.

        Belisario

        >"Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields"

        Blogi ei edelleenkään ole artikkeli, vaan mielipidekirjoitus. Ja yhdessäkään noista blogissa mainituissa tutkimuksista ei oltu havaittu sitä, mitä blogissa väitetään, vaan bloggari on tehnyt tuloksista omia tulkintojaan.

        Otappa seuraavaksi luuri käteen ja pirauta valitsemasi oikean yliopiston biologian laitokselle - voin suositella ainakin Jyväskylän yliopistoa - , ja kysele sieltä mitä esimerkiksi tuo DNA fraktaaliantennina oikeasti tarkoittaa. Se, että sinä haluat sen tarkoittavan, että 5G aiheuttaa lapsille peritytyvää syöpää, ei todista yhtään mitään.
        Jos sinulla on totuus puolellasi, sinun ei tarvitse pelätä ottaa asioista selvää rehellisesti, sen sijaan että keksit päästäsi mitä mikäkin tutkimustulos tarkoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >"Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields"

        Blogi ei edelleenkään ole artikkeli, vaan mielipidekirjoitus. Ja yhdessäkään noista blogissa mainituissa tutkimuksista ei oltu havaittu sitä, mitä blogissa väitetään, vaan bloggari on tehnyt tuloksista omia tulkintojaan.

        Otappa seuraavaksi luuri käteen ja pirauta valitsemasi oikean yliopiston biologian laitokselle - voin suositella ainakin Jyväskylän yliopistoa - , ja kysele sieltä mitä esimerkiksi tuo DNA fraktaaliantennina oikeasti tarkoittaa. Se, että sinä haluat sen tarkoittavan, että 5G aiheuttaa lapsille peritytyvää syöpää, ei todista yhtään mitään.
        Jos sinulla on totuus puolellasi, sinun ei tarvitse pelätä ottaa asioista selvää rehellisesti, sen sijaan että keksit päästäsi mitä mikäkin tutkimustulos tarkoittaa.

        Belissarion ongelmana on se, ettei hänellä ole vähäisintäkään kykyä tai halua lähdekritiikkiin. New Ages hömppä menee siinä läpi kuin Naturen artikkelikin, jos ei jopa paremmin. Kaikki jännä, joka on vastoin valtavirtatiedettä kiinnostaa, vaikka lähde olisi kuinka heppoinen tahansa. Mies joka uskoo Sheldraken morfisiin kenttiin, kaukokatsomiseen ja mielenhallintaan, uskoo melkein mihin tahansa. DNA fraktaaliantenni ei ole edes kovin kummallinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan."

        Ne koirat älähtää joihin kalikka kalahtaa. :D

        Kyse ei ole pelkästään 5g verkoista ja niidenkään voimakkaammat millimetritaajuudet eivät ole edes vielä käytössä. Tietysti nykyisessä koronahysteerisessä ilmapiirissä esiintyy myös ylilyöntejä kuten esim. 5g tukiasemien sabotoinnit ympäri maailmaa.

        Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21457072/

        mitä olen itsekin spekuloinut jo kauan suhteessa evoluutioteoriaan ja tuo linkki ei liity mihinkään konspiraatiosivustoon.

        (PubMed® comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.)

        Tuon . 5g verkon tai minkä tahansa sähkömagnettisten kenttien voimakkuus ei välttämättä ole se kaikkein olennaisin asia niiden vaarallisuudessa vaan se että tahattomasti tai jopa tahallisesti voidaan tuottaa sellainen sähkömagneettinen kenttä joka aiheuttaa vahinkoa elimistölle (resonanssivaikutus tietyillä taajuuksilla ja kentillä).

        "Uusia teknologioita tutkitaan ENNEN kuin niitä aletaan hyödyntää kaupallisesti. 5G on yleistynyt parissa vuodessa, mutta sitä on tutkittu paljon kauemmin. Vaikka edes 5G-verkkoja ei ole vielä saatu kokonaan pystytettyä, 6G:n vaikutuksia tutkitaan jo, vaikkei sitä myydä kuluttajille vielä pitkään aikaan."

        Noita pitäisi minusta ennen käyttöönottoa tutkia useiden kymmenien vuosien ajan koska esim. geneettiset vauriot voivat siirtyä seuraaville sukupolville.

        Puhtaasti mutu- ja kokemuspohjalta langallinen tekniikka vaikuttaa selkeästi luotettavammalta kuin langaton varsinkin wlanin suhteen jossa suuremmat 5g nopeudet toimivat huoneiden välilä selkeästi huonommin kuin teoreettisesti hitaampi ja vanhempi wlan tekniikka. Pc-verkkojen 5g wlan on tietysti ihan eri asia kuin puhelinverkkojen 5g .

        Ylipäätänsä ympäristö alkaa olla aika täynnä monenlaista sähkömagneettista saastetta (valaistus, sähkölaitteet) ja kokemusta tällaisesta laajasti sähkömagneettisten kenttien elinympäristöstä on vain n. korkeintaan 100 vuotta ja laajamittaisen langattoman tekniikan osalta vain n. 30 vuotta 1990-lähtien kun kännykät alkoivat yleistyä ja lankapuhelimien käyttö vastaavasti vähentyä.

        Olishan se tietysti kaikkien kannalta mukavaa jos kaikki tärkeät asiat olisivat selkeästi musta-valkoisen binäärejä kuten tieteellinne tieto vs huuhaa mutta todellisuudessa suurin osa tieteellisestäkin vertaisarvioidusta tutkimuksesta lienee jostain sieltä oikean tiedon ja spekulatiivisen huuhaan väliltä varsinkin aiheista joihin liittyy voimakkaita taloudellisia, poliittisia, yhteiskunnallisia ja sotilaallisia intressejä.

        Belisario

        Ainoa mahdollisesti periytyvä mutaatio on sukusolujen mutaatio, jossa on ihan normaliakin vaihtelua.

        Muut mutaatiot eivät siirry perimässä eteenpäin. Ne saattavat saada aikaan syöpää, hyvänlaatuista tai pahanlaatuista, tai jotain muuta muutosta. Ja yksilön kuolemankin voivat johtaa pahimmassa tapauksessa. Mutta ne tai syöpien eri laadut ei periydy vanhemmilta jälkipolvelle, elleivät kulje sukusolujen perimässä.


      • Anonyymi

        paitsi että kun 2/3G:lla lähetettiin puhetta ja tekstareita, 5G:lla streamataan valtavasti dataa, katsotaan videoita, käydään videopuheluita, eli tarvittavat tehot noin 1000-kertaistuvat

        jos vaikka energiankulutus bittiä kohti 5G:llä on 90% 4G:sta, ei se paljoa vaikuta, jos itse datan määrä lisääntyy 1000X

        olisiko syytä kertoa myös tämä seikka?

        väittämäsi, että 5G:ta olisi tutkittu, on täyttä höpö höpöä. nimenomaan tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että ei ole tutkittu, eikä ole tutkittu. Muista tutkimuksista kuitenkin voidaan päätellä ja on nähty, että haittoja on.

        ja miksi ei, koska jo tiedetään, että jos tutkittaisiin, olisi aivan pakko todeta, että 5G jouduttaisiin käytännössä kieltämään haittojen takia, ja asiaan on jo laitettu liikaa rahaa ja pörssiarvo-odotukset ovat valtavat, asiaa ei voida peruuttaa.


      • Anonyymi

        "Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan."

        sen perässä luki kuitenkin: "1,670 Peer-Reviewed Scientific Papers"

        luepa ensin nuo tutkimukset

        miksi et sitä maininnut, yritätkö vain tehdä harhaanjohtavia mielikuvia tähän viestiketjuun asioista? vaikuttavat juttusi siltä, että olet kovasti riippuvainen teleteollisuudelta tulevasta rahoituksesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Belissarion ongelmana on se, ettei hänellä ole vähäisintäkään kykyä tai halua lähdekritiikkiin. New Ages hömppä menee siinä läpi kuin Naturen artikkelikin, jos ei jopa paremmin. Kaikki jännä, joka on vastoin valtavirtatiedettä kiinnostaa, vaikka lähde olisi kuinka heppoinen tahansa. Mies joka uskoo Sheldraken morfisiin kenttiin, kaukokatsomiseen ja mielenhallintaan, uskoo melkein mihin tahansa. DNA fraktaaliantenni ei ole edes kovin kummallinen.

        "Belissarion ongelmana on se, ettei hänellä ole vähäisintäkään kykyä tai halua lähdekritiikkiin. New Ages hömppä menee siinä läpi kuin Naturen artikkelikin, jos ei jopa paremmin. Kaikki jännä, joka on vastoin valtavirtatiedettä kiinnostaa, vaikka lähde olisi kuinka heppoinen tahansa. Mies joka uskoo Sheldraken morfisiin kenttiin, kaukokatsomiseen ja mielenhallintaan, uskoo melkein mihin tahansa. DNA fraktaaliantenni ei ole edes kovin kummallinen."

        tässä ei puhuta Belisariosta, vaan mikroaaltojen tuottamista haitoista
        Tässä ei myöskään ole ideana solvata nimimerkkejä ilmeisen epärehellisin ja paikkansa pitämättömin keinoin. Otteesi on hyvin aggressiivinen ja keskustelua aiheesta sivuun vievä. Palaisitko ystävällisesti aiheeseen, jossa ilmeisesti osaamisesi ja väitteesi eivät ole kovin vahvalla pohjalla, koska viet keskustelua sivuun ja solvaat henkilöä, et puhu aiheesta. tupakkateollisuuden trollit käyttivät aikanaan samoja menetelmiä, polemisointi, harhaanjohto, leimaaminen, solvaus. Häpäiset teleteollisuutta toiminnallasi.


        luepa vaikka
        EUROPAEM EMF Guideline 2016 for the prevention,
        diagnosis and treatment of EMF-related health
        problems and illnesses
        ja sivistä itseäsi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo linkkaamasi ”artikkeli” ei ole tieteellinen artikkeli vaan blogi. Siinä ei esitetä mitään tutkimustietoa, vaan blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se on siis herttaisen yhdentekevä todisteena mihinkään suuntaan."

        Ne koirat älähtää joihin kalikka kalahtaa. :D

        Kyse ei ole pelkästään 5g verkoista ja niidenkään voimakkaammat millimetritaajuudet eivät ole edes vielä käytössä. Tietysti nykyisessä koronahysteerisessä ilmapiirissä esiintyy myös ylilyöntejä kuten esim. 5g tukiasemien sabotoinnit ympäri maailmaa.

        Niin se linkkaamani artikkeli on blogi jossa on lukuisia linkkejä tutkimustietoon. Noita annettuja linkkejä seuraamalla löytyi esim. tällainen mielenkiintoinen tutkimus dna:sta sähkömagneettisten kenttien antennina:

        DNA is a fractal antenna in electromagnetic fields

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21457072/

        mitä olen itsekin spekuloinut jo kauan suhteessa evoluutioteoriaan ja tuo linkki ei liity mihinkään konspiraatiosivustoon.

        (PubMed® comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.)

        Tuon . 5g verkon tai minkä tahansa sähkömagnettisten kenttien voimakkuus ei välttämättä ole se kaikkein olennaisin asia niiden vaarallisuudessa vaan se että tahattomasti tai jopa tahallisesti voidaan tuottaa sellainen sähkömagneettinen kenttä joka aiheuttaa vahinkoa elimistölle (resonanssivaikutus tietyillä taajuuksilla ja kentillä).

        "Uusia teknologioita tutkitaan ENNEN kuin niitä aletaan hyödyntää kaupallisesti. 5G on yleistynyt parissa vuodessa, mutta sitä on tutkittu paljon kauemmin. Vaikka edes 5G-verkkoja ei ole vielä saatu kokonaan pystytettyä, 6G:n vaikutuksia tutkitaan jo, vaikkei sitä myydä kuluttajille vielä pitkään aikaan."

        Noita pitäisi minusta ennen käyttöönottoa tutkia useiden kymmenien vuosien ajan koska esim. geneettiset vauriot voivat siirtyä seuraaville sukupolville.

        Puhtaasti mutu- ja kokemuspohjalta langallinen tekniikka vaikuttaa selkeästi luotettavammalta kuin langaton varsinkin wlanin suhteen jossa suuremmat 5g nopeudet toimivat huoneiden välilä selkeästi huonommin kuin teoreettisesti hitaampi ja vanhempi wlan tekniikka. Pc-verkkojen 5g wlan on tietysti ihan eri asia kuin puhelinverkkojen 5g .

        Ylipäätänsä ympäristö alkaa olla aika täynnä monenlaista sähkömagneettista saastetta (valaistus, sähkölaitteet) ja kokemusta tällaisesta laajasti sähkömagneettisten kenttien elinympäristöstä on vain n. korkeintaan 100 vuotta ja laajamittaisen langattoman tekniikan osalta vain n. 30 vuotta 1990-lähtien kun kännykät alkoivat yleistyä ja lankapuhelimien käyttö vastaavasti vähentyä.

        Olishan se tietysti kaikkien kannalta mukavaa jos kaikki tärkeät asiat olisivat selkeästi musta-valkoisen binäärejä kuten tieteellinne tieto vs huuhaa mutta todellisuudessa suurin osa tieteellisestäkin vertaisarvioidusta tutkimuksesta lienee jostain sieltä oikean tiedon ja spekulatiivisen huuhaan väliltä varsinkin aiheista joihin liittyy voimakkaita taloudellisia, poliittisia, yhteiskunnallisia ja sotilaallisia intressejä.

        Belisario

        Kukaan ei taida muistaa, että USA:ssa on todettu aivokasvaimia paljon kännykkää käyttävillä.
        Saas nähdä, koska totuus paljastuu, pidettiinhän sitä ennen tupakkaakin terveellisenä.
        Muistan itse, kun televisiot tuli yleiseksi. Tulin aina huonovointiseksi TV:n aiheuttamasta ultraäänestä, jota muut ei yleensä kuulleet.
        Samoin tulen kännykän käytöstä, jos pidän sitä kiinni korvassa. Puolen metrin päässä en enää tunne mitään.

        On myös todettu, että radioaallot sekoittaa hyönteisten kompassin, mikä voi olla yksi syy hyönteiskatoon.
        Uusi tekniikka tuo aina uusia ongelmia.


    • Anonyymi

      Millimetriaallot ovat mikroaaltosäteilyä. 30 GHz:n aallonpituus on 10 mm joka on vielä SHF alueella ja siten mikroaaltosäteilyä. Eli kiville meni heti ensi metreillä. Ei edes satamata ulos.

      Vasta petahertsin molemmin puoli olevan ultraviolettisäteilyn fotonien energia riittää ionisoimaan ja on siksi syöpävaarallista. Sitäkin tuuppaa Auringostakin varsin suurella teholla.

      5G verkon vaarallisuutta ei ole kyetty näyttämään toteen eikä ole mekanismia, jolla se vaikuttaisi, jos säteilyn intensiteetti pysyy kohtuullisena.

      • Anonyymi

        "5G verkon vaarallisuutta ei ole kyetty näyttämään toteen eikä ole mekanismia, jolla se vaikuttaisi, jos säteilyn intensiteetti pysyy kohtuullisena."
        höpöhöpöä. on näytetty ja monta kertaa ja jo vuosikymmeniä sitten ja yhä uudelleen ja ympäri maailmaa tutkijoiden toimesta sekä jo Neuvostoliitossa että Saksassakin jo 1930-luvulla ja länsimaissa myöhemmin myös


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "5G verkon vaarallisuutta ei ole kyetty näyttämään toteen eikä ole mekanismia, jolla se vaikuttaisi, jos säteilyn intensiteetti pysyy kohtuullisena."
        höpöhöpöä. on näytetty ja monta kertaa ja jo vuosikymmeniä sitten ja yhä uudelleen ja ympäri maailmaa tutkijoiden toimesta sekä jo Neuvostoliitossa että Saksassakin jo 1930-luvulla ja länsimaissa myöhemmin myös

        Lähdeviite edes yhteen tutkimukseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähdeviite edes yhteen tutkimukseen?

        no tos olis ihan NASAn paperi:

        https://ntrs.nasa.gov/api/citations/19810017132/downloads/19810017132.pdf

        ja tos niitä vertaisarvioituja, ihmettelen, sokeako olet?

        https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0891061815000599?via=ihub#bibl0005

        http://www.apdr.info/electrocontaminacion/Documentos/Investigacion/ESTUDOS EPIDEMIOLOXIDOS E ANTENAS/The Microwave Syndrome - Further Aspects of a Spanish Study.pdf

        mutta niitä on tuhansia yhteensä, lisää löydät netistä


    • Anonyymi

      Outo juttu on se, että kukaan ei ole vielä ruvennut valittamaan valintaladossa ja alepassa olevista turvaporteista jotka säteilevät radioaaltoja ihan korvan vieressä kun portista läpi kulkee.
      Olen aina arvellut, että naisten hinku rättikauppaan johtuu juuri noista porteista jotka radiosäteilyllään sekoittavat pään ja aiheuttavat muitakin vaarallisia oireita.

    • Anonyymi

      Kummasti se mikroaaltouuni vaan veden sekunneissa kiehuttaa, eikä 2,45 GHz taajuuskaan ole aivan tarkalleenkaan sama kuin 3G/4G verkoilla...

      Tuttava tutkiskelii kerran ominpäin mikroaaltouunia ilman uunin suojakuorta, laittoi virrat päälle. Vähän ajan päästä valitti pääkipua ja meni lääkäriin, väitti että aivot oli kiehuneet, tai jotain vastaavaa sattunut. En epäile yhtään etteikö jotain vastaavaa olisi voinut sattua.

      • Anonyymi

        Tuttava yöpyi autiossa talossa ja talon 1950-luvulla murhatun palvelijattaren henki jahtasi kirveen kanssa.


      • Anonyymi

        Riippuu aivan siitä, mitä tarkoittaa "jotain vastaavaa." Magnetroni on umpimötikkä ja siitä mikroaaltosäteily johdetaan lyhyellä aaltoputken pätkällä uunitilan muodostamaan onteloresonaattoriin. Suojakuoren poistolla ei ole juurikaan merkitystä RF säteilyn vuotoon.

        Yhden tapauksen olen kuullut ja vieläpä luotettavalta lähteeltä. Eräällä työpaikalla oli varastosta tuotu vanha käytöstä poistettu varsin suurtehoinen mikroaaltouuni työpaikan taukotilaan. Kaverini kertoi, että hänellä oli tapana nojailla mikroon kahvia juodessaan samalla kun muut lämmittivät siinä eväitään. Hän huomasi muutaman kerran, että kello oli ruokatunnin jälkeen väärässä ajassa. Tekniikan ihmisenä hän epäili välittömästi mikroa. Kun kelloa siirteli luukun saumojen kohdalla tehojen ollessa päällä, jollain kohtaa sekuntilaskin villiintyi.
        Mikro siirretiin takaisin varastoon merkinnällä "ei saa käyttää"


      • Mikroaaltouunissa on 800 watin lähetin.

        Siinä missä normaalissa puhelimessa on alle 2 wattia (tämä vain silloin jos kuuluvuus on huono) ja normaaleissa tukiasemissa on 10-50 wattia.

        Hauskana verrokkina tähän säteilytehoon... Aurinko säteilee keskieuroopassa keskimäärin n. 1000 wattia per neliömetri, eli kesällä vielä enemmän.

        On turha pelätä minimaalisen heikkoja lähettimiä silloin kuin käytämme suuren osan ajastamme paljon vaarallisemman säteilylähteen kanssa (eli aurinko), joka säteilee vielä energeettisemmillä taajuuksilla kuin mikään puhelin kykenisi.


    • Aloittaja voisi aloittaa esittämällä tieteellisen tutkimuksen joka tukee aloituksen väitteitä. Tiedetään että tällä hetkellä 5G-salaliittoteoriat ovat erään entisen supervallan tuen ansiosta suosittua ajanvietettä mutta kun tiedepalstalla ollaan niin pitäisi väitteille olla muutakin perustelua kuin blogistin mielipiteet.

      Mitä SciAm - lehteen tulee niin se ei ole vertaisarvioitu tiedejulkaisu. Sen blogi on mielipidepalsta siinä missä mikä tahansa muukin blogi.

      Tuon tutkimustuloksen puuttuessa olisi oikea paikka salaliittoteorian käsittelylle varmaankin salaliittoteoriapalsta.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä.
        Olen tehnyt työurani mikroaaltotekniikan parissa ja tutustunut alaa koskeviin tutkimuksiin aina -70 luvun lopulta. Varsinkin -70 luvun lopussa pelättiin mikroaaltotaajuuksilla voivan olla lukuisia haittavaikutuksia. Tutkimuksen edistyessä pelot karsiutuivat ja viimeisenä mitä minunkin kohdallani tutkittiin, olivat mahdolliset silmäpohjan vauriot.
        Pieni taajuuden kasvu tuskin oleellisesti muuttaa mitään. Puheet biologisten mikrorakenteiden resonansseista ovat hyvin hataralla pohjalla vailla tutkimusnäyttöä.


      • Anonyymi

        ihan tosissasiko väität, että lasten vanhempien huoli lastensa terveydestä mobiililaitteiden ym. käytön lisäännyttyä räjähdysmäisesti ja haittojen tultua ilmi johtuisi jostakin Venäjän masinoimasta salaliitosta? Mitä ihmettä höpiset?


    • Anonyymi

      On vaarallista. USA:ssa on ollut oikeustapauksia, kun ammattimaiset kännykän käyttäjät on saaneet kasvaimia aivoihin korvan kohdalle sille puolelle, jossa kännykkää on pidetty.
      Tukiasemien säteilyä ei kannata laskea tähän samaan, koska asemat on melko kaukana ja useimmiten seinien takana, mutta kännykkä on monilla korvassa kiinni.
      Nyt tilanne pahenee sikäli, että korkeimmat taajuudet vaatii lyhyemmän asema välin.

      Itse asiassa kaikki säteily on vaarallista, kun se on tarpeeksi intensiivistä.
      En viitsi kaivaa linkkiä, mutta on todettu, että radioaallot häiritsee hyönteisiä, jotka jo nyt on harvinaisia.

      • Anonyymi

        USA:n oikeustapauksilla ei välttämättä ole tieteellisen näytön kanssa mitään tekemistä. Käyttäjät olisivat voineet saada kasvaimia siitä huolimatta, vaikka eivät olisi puhelinta korvalla pitäneetkään. Uskoisin, että lähes kaikki ammatikseen puhelinta käyttävät tekevät sen headsettien avulla. Kuka pitelisi puhelinta korvallaan 8 h päivässä?
        Jos vaikutus olisi selvä, olisi se jo näkynyt populaatiotasolla, kun kännyköitä on käytetty vuosikymmeniä satojen miljoonien käyttäjien toimesta.

        Toki liian voimakas kenttä haittaa. Turvallisena rajana pidetään ei-ionisoivalla SM-säteilylla 10 W/ m^2. Auringon säteily, jonka fotonien energiataso on paljon korkeampi, on intensiivisyydeltaan monikymmenkertaista ja todistetusti syöpäriskiä lisäävää. Syöpäriski kasvaa kuitenkin vasta UV taajuuksilla, joilla fotonien energia riittää molekyylien ionisoimiseen.

        Olen lukenut mahdollisesta vaikutuksesta hyönteisiin, mutta tutkimustuloksia ei tietääkseni ole vielä varmistettu. Jos tutkimus pitää paikkaansa, on tietenkin syytä huolestua, mutta hyönteiskatoon löytyy muitakin jo varmoiksi todettuja syitä.


    • Anonyymi

      "Belissarion ongelmana on se, ettei hänellä ole vähäisintäkään kykyä tai halua lähdekritiikkiin. New Ages hömppä menee siinä läpi kuin Naturen artikkelikin, jos ei jopa paremmin. Kaikki jännä, joka on vastoin valtavirtatiedettä kiinnostaa, vaikka lähde olisi kuinka heppoinen tahansa. Mies joka uskoo Sheldraken morfisiin kenttiin, kaukokatsomiseen ja mielenhallintaan, uskoo melkein mihin tahansa. DNA fraktaaliantenni ei ole edes kovin kummallinen."

      Kannattaa lukea se aloitukseni ajatuksella koska sen otsikko oli nimenomaan kysymys ja siihen liittyy epävarmuus siitä onko langaton tietoliikennetekniikka täysin turvallista.

      Itseäni hieman kyllä huvittaa millainen älämölö tämän aiheen esilleotosta syntyi palstalla vaikka oma kantani oli jo aloituksessa selkeästi epävarma eli en väittänyt että ko. tekniikka on vaarallista vaan että en pidä täysin mahdottomana että se voisi osoittautua pitkällä tähtäimellä vaaralliseksi.

      Parempi katsoa kuin katua eli itse vältän kännykän ja wlanin käyttöä koska kumpikaan ei minulle ole välttämätön ominaisuus. En ylipäätänsä pidä mobiililaitteista koska niiden näppäimistö ja näyttö ovat liian pieniä omille sormilleni. Käytän langallista gigabitin verkkoa omassa koti-pc verkossani jossa on useita koneita serverikoteloissa joihin mahtuu useita kovalevyjä koska keräilen ja olen keräillyt itseäni kiinnostavaa aineistoa netistä jo yli 20 vuotta.

      En ole aiheeseen aikaisemmin edes kovin tarkkaan perehtynyt mutta ilmeisesti olisi aihetta koska tämäkin tuntuu hyvin kiistanlaiselta asialta ja minua erityisesti kiinnostavat kaikenlaiset kiistanalaiset asiat tieteeseen liittyen. :D

      Pyrin oletusarvoisesti välttämään kaikkea uskomista mutta en sitten myöskään toisaalta tyrmää täysin mitään asiaa tutkimatta sitä pelkällä mutupohjalta kuten useimmat ns. skeptikot ja ns. "wanna-believe" tiedefanit joita tämäkin palsta on pullollaan.

      Vaikuttaa siltä että kaikki sellainen tiede ja tekniikka mihin liittyy vahvoja bisnesintressejä on tabu johon ei saa edes vihjata missään kriittisessä ja negatiivisessa mielessä.

      Todennäköisesti näitä 5g matkapuhelinverkkoja testataan joillain rottakokeilla rutiininomaisesti jonkun aikaa ja sitten onkin jo kova kiiire saada tuotteet markkinoille.

      Itse en pidä siis mahdottomana että vuosien tai vuosikymmenien kuluttua ilmaantuu joitain selkeitä terveydellisiä tai ympäristöhaittoja joita on tietysti hankala jälkeenpäin todistaa ko. tekniikan syyksi. Eli ts. tilanne on aika sama kuin GMO tuotteiden suhteen jonka suhteen kuvitellaan että olemassaoleva biologinen tietämys jo niin kattavaksi ja täydelliseksi ettei mitään yllättävää voi enää ilmaantua. Tämä on sitä tyypillistä teknotieteilyn hubrista joka voi olla pahimmassa tapauksessa hyvinkin fataalia ihmislajille ja koko luonnolle.

      Ilmaisun "En pidä mahdottomana" ja varmana pitämisen (=uskomisen) välillä on vielä aika monta eritasoista kantaa kun taas teikäläisistä huokuu sellainen minusta perusteettoman vahva varmuudentunne tämänkin aiheen suhteen.

      Enemmistö on usein sitä mieltä että vallitseva tilanne eli status quo ei tule koskaan muuttumaan nykytieteen eikä juuri minkään muunkaan suhteen ja korkeintaan edetään lineaarisesti ilman suuria mullistuksia entiseen tyyliin.

      Itse aion kyllä perehtyä jatkossa tuossa aloituksessa viitatun blogin aineistoon tarkemmin ja muodostan sitten itse oman mielipiteeni siitä kuinka todennäköistä ko. tekniikan haittavaikutukset voivat olla enkä sittenkään sorru mihinkään uskomiseen enkä dogmaattisuuteen niin kuin teikäläiset.

      Kaikki konkreettiset asiat ovat aina jossain määrin epävarmoja ja siksi kannattaakin aina varautua myös siihen pahimpaan mahdolliseen skenaarioon.

      Belisario

      • Anonyymi

        "muodostan sitten itse oman mielipiteeni siitä kuinka todennäköistä ko. tekniikan haittavaikutukset voivat olla."

        Mutta kun sinulla ei ole paukkuja arvioida kyseisen tekniikan haittavaikutuksia. Kompetenssi ei kerta kaikkiaan riitä ja kuvittelemasi julalallinen intuitio on ennenkin vienyt sinut täysin metsään. Väitit joskus, että parin - kolmen päivän googlaamisella kykenet sanomaan, onko jokin luonnontieteellinen teoria totta vai ei. Väite on selvästi harhainen, mutta sinä itse et taida sitä vieläkään sellaiseksi tunnistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "muodostan sitten itse oman mielipiteeni siitä kuinka todennäköistä ko. tekniikan haittavaikutukset voivat olla."

        Mutta kun sinulla ei ole paukkuja arvioida kyseisen tekniikan haittavaikutuksia. Kompetenssi ei kerta kaikkiaan riitä ja kuvittelemasi julalallinen intuitio on ennenkin vienyt sinut täysin metsään. Väitit joskus, että parin - kolmen päivän googlaamisella kykenet sanomaan, onko jokin luonnontieteellinen teoria totta vai ei. Väite on selvästi harhainen, mutta sinä itse et taida sitä vieläkään sellaiseksi tunnistaa.

        Piti olla jumalallinen intuitio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "muodostan sitten itse oman mielipiteeni siitä kuinka todennäköistä ko. tekniikan haittavaikutukset voivat olla."

        Mutta kun sinulla ei ole paukkuja arvioida kyseisen tekniikan haittavaikutuksia. Kompetenssi ei kerta kaikkiaan riitä ja kuvittelemasi julalallinen intuitio on ennenkin vienyt sinut täysin metsään. Väitit joskus, että parin - kolmen päivän googlaamisella kykenet sanomaan, onko jokin luonnontieteellinen teoria totta vai ei. Väite on selvästi harhainen, mutta sinä itse et taida sitä vieläkään sellaiseksi tunnistaa.

        "Väitit joskus, että parin - kolmen päivän googlaamisella kykenet sanomaan, onko jokin luonnontieteellinen teoria totta vai ei. "

        Nykyään siihen menee n. 15 minuuttia :D

        Tuo sinun retoriikkasi on kyllä hyvin tuttua menneiltä vuosilta.

        Belisario


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Väitit joskus, että parin - kolmen päivän googlaamisella kykenet sanomaan, onko jokin luonnontieteellinen teoria totta vai ei. "

        Nykyään siihen menee n. 15 minuuttia :D

        Tuo sinun retoriikkasi on kyllä hyvin tuttua menneiltä vuosilta.

        Belisario

        Googlaamalla 15 minuuttia olisit saanut jo vastauksen. Miksi jatkat jaskanpankuttamista täällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Väitit joskus, että parin - kolmen päivän googlaamisella kykenet sanomaan, onko jokin luonnontieteellinen teoria totta vai ei. "

        Nykyään siihen menee n. 15 minuuttia :D

        Tuo sinun retoriikkasi on kyllä hyvin tuttua menneiltä vuosilta.

        Belisario

        Niin on sinun wannabe-tieteellisyytesikin vailla minkäänlaista lähdekritiikkiä.


    • Anonyymi

      5G standadi lienee määritelty ain 70GHz saakka.
      Mielenkiintoisia taajuuksia noin terveyden kannalta ovat 40 ja 60GHz. Saa googlettaa.

      • Anonyymi

        Kerro meille ihan suoraan. Mistä me löydettäisiin sopivat huuhaasivustot googlella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro meille ihan suoraan. Mistä me löydettäisiin sopivat huuhaasivustot googlella?

        "Kerro meille ihan suoraan. Mistä me löydettäisiin sopivat huuhaasivustot googlella?"
        teleteollisuuden rahoittamat tutkimukset ja heistä riippuvaisten muiden tahojen sivustot

        mutta jos haluat lukea sponsoroimattomien tutkijoiden tekstejä, niin

        lue nyt ensin vaikka

        Europaem 2016 guideline

        ja sieltä löytyvät artikkelit lähdeluettelosta


    • Anonyymi

      Säteilyn hengittäminen on hyvin vaarallista. Kannattaa pidättää hengitystä, jos arvostat henkeäsi.

    • Anonyymi

      Mikroaaltojen vahingollisen jatkuvan altistuksen turvallisuusrajojen uskottiin olevan 100mW/kuutio cm ennen 1953 ja nykyään Länsi-Euroopassa ja USA:ssa raja on 10mW/kuutio cm.

      Itä-Euroopan ja lännen kriteerit säteilyrajoille olivat erilaisia. Lännessä keskityttiin lähinnä mikroaaltojen lämpövaikutuksiin kun taas Neuvostoliitossa ja Itä-Euroopan otettiin muutkin vaikutukset huomioon ja siellä raja-arvot ovat 1000 kertaa pienempiä 0,01 mW/kuutio cm.

      Lähde:

      https://www.radiationresearch.org/articles/the-largest-unethical-medical-experiment-in-human-history/

      Neuvostoliitossa oltiin länttä paljon pidemmällä mikroaaltojen tutkimisessa ja mikroaaltoja käytettiin mm. USA:n lähetystön henkilökunnan sairauksien lisäämiseen kylmän sodan aikana eli resonanssibiologian sotilaalliset sovellukset olivat siellä hyvin tiedossa.

      https://www.degruyter.com/view/journals/reveh/34/1/article-p13.xml

      Siinä vähän pohdittavaa!

      Belisario

      • Anonyymi

        #salaliittoteoria kuuluu salaliittoteoriapalstalle.


      • Anonyymi

        10 W neliömetrille on ei-ionisoivan säteilyn turvallinen raja-arvo. Jos joku ilmoittaa säteilyarvoja/ kuutio, kannattaa laitta sivusto kiinni, ennen kuin jatkaa lukemista.


    • Anonyymi

      Mikä selittää sen että säteily läpäisee materiaa ekstensiivisillä (laajoilla) infrapuna-säteilyä harvemmilla taajuuksilla kuten 5G
      ja intensiivisellä (tiheällä) röntgen-säteily taajuudella, mutta ei näiden väliin jäävällä ihmisen näkemän valon tiheys-vyöhykkeellä.

      Vapaan energian eli säteilevien fotonien eli elektronien toisen olomuodon absortoituminen ja materian ja atomien ionisoituminen saattaa johtua materian sähkönjohtamistehokkuuden asteesta jolloin timeämpi taajuinen säteily ei ennätä johtua materiassa vaan kyllästää atomeja ja materiaa elektroneillaan.
      Tämä jo suoraan todistaa että ionisoituminen on fotonien olomuodon muuttumista eletroneiksi.
      Solujen kannalta kyllästyneet energiset atomi-anioni ionit ovat ongelmallisia niiden muodostaessa molekyylejä niitä viehättävien heikkojen atomi-kationi ionien kanssa, jolloin solun toiminta voi häiriintyä ja myös solun dna-vaurioitua, jolloin virheellinen dna aiheuttaa solun rakentumisen ja korjaantumisen häiriöitä jotka voivat solun jakautuessa aiheuttavat niin sanottua syöpää mutta myös näkymättömämpiä solun toiminnan häiriöitä.

      Ionisoivan säteilyn haittavaikutuksia voi siten koettaa vähentää vaikkapa maadoittamalla itsensä rautalangalla vesikiertoiseen patteriin.
      Kuitenkin fysiikan säteilytaulukoissa näkyvä valo ei ole ionisoivaa, eikä sitä ekstensiivisempi ja vähempitaajuinen mikroaaltosäteily johon 5g lukeutuu, vaikkakin näkyvän valon oletetaan lääketieteessä aiheuttavan syöpää.

      • Anonyymi

        Vastaushan on siinä että ihmisen näkemän valon tiheystaajuudella fotonit kohdatessaan materiaa muuttavat olo muotoaan elektroneiksi jolloin ne muuttuvat ihmiselle näkymättömäksi. Tätä samaa silmänkääntötemppua käyttävät kasvit muuttamalla fotonit elektroneiksi jotka ionisoivat hiiliatomit muodostamaan energisiä hiilihydraatteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaushan on siinä että ihmisen näkemän valon tiheystaajuudella fotonit kohdatessaan materiaa muuttavat olo muotoaan elektroneiksi jolloin ne muuttuvat ihmiselle näkymättömäksi. Tätä samaa silmänkääntötemppua käyttävät kasvit muuttamalla fotonit elektroneiksi jotka ionisoivat hiiliatomit muodostamaan energisiä hiilihydraatteja.

        Vantablack materiaalina sitoo niin tehokkaasti fotoneja, että sen muotoja on vaikea erottaa ihmissilmällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vantablack materiaalina sitoo niin tehokkaasti fotoneja, että sen muotoja on vaikea erottaa ihmissilmällä.

        Entä mitä värejä sekoittamalla saadaan aikaiseksi valkoinen väri.


    • Anonyymi

      5G pelätään, mutta miksi kukaan ei pelkää ja puhu sähköautosta, sen sähkömagneettisesta säteilystä?
      Sähköauto kulkee vielä ihmistä likempää, ja tehot on suuria..

      kummastelen vain..

      • Anonyymi

        Tarkoittanet että salaliittoteorioiden harrastajat pelottelevat väitetyillä 5G haittavaikutuksilla, joille väitteille ei sitten löydykään mitään tutkimuksiin perustuvaa pohjaa.

        Sähkömoottoreiden kentille altistutaan jatkuvasti. Niitä moottoreita kun on maailma täynnä. Esimerkiksi tukankuivaimessa on sellainen...


      • Anonyymi

        "5G pelätään, mutta miksi kukaan ei pelkää ja puhu sähköautosta, sen sähkömagneettisesta säteilystä?
        Sähköauto kulkee vielä ihmistä likempää, ja tehot on suuria..

        kummastelen vain.." kyllä puhuu niissä voi olla kvoat sähkömagneettiset kentät, koska akut ja sähkönsiirto ovat aivan ihmisten lähellä autoissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoittanet että salaliittoteorioiden harrastajat pelottelevat väitetyillä 5G haittavaikutuksilla, joille väitteille ei sitten löydykään mitään tutkimuksiin perustuvaa pohjaa.

        Sähkömoottoreiden kentille altistutaan jatkuvasti. Niitä moottoreita kun on maailma täynnä. Esimerkiksi tukankuivaimessa on sellainen...

        mikäs ihme salaliittoteoria se tuo on, että olisi joku salaliitto, joka levittelisi väitteitä mikroaaltosäteilyn / kännyköiden haitoista? onko se 5G-propellipäiden tai someriippuvaisten höpinöitä?

        tuhansia tutkimuksia on, jotka todistavat haitat


    • Anonyymi

      Niinpä.. Aloittaja tähdentää alustuksessaan 5G'tä, sen enempi pohtimatta, sähkökenttiä olevan kaikkialla, ja kyllä ne kaikki jollain osaa sähkömagneettista radiospektriä säteilee, skanneria vaan kouraan ja kokeileen millä taajuudella on rätinää kullakin kojeella ja esim autolla..

      • Anonyymi

        "Niinpä.. Aloittaja tähdentää alustuksessaan 5G'tä, sen enempi pohtimatta, sähkökenttiä olevan kaikkialla, ja kyllä ne kaikki jollain osaa sähkömagneettista radiospektriä säteilee, skanneria vaan kouraan ja kokeileen millä taajuudella on rätinää kullakin kojeella ja esim autolla.."

        Ajattele mikroaaltouunia ja miten se alunperin keksittiin ja mitä haittavaikutuksia sillä mahdollisesti voisi olla jos esim. se mikroaaltouunin säteily pääsisi vapaasti liikkumaan esim. keittiössäsi ilman mitään suojauksia.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikroaallot

        Jotain kertoo mielestäni kyllä sekin että turvallisen mikrosäteilyn raja-arvo oli Neuvostoliitossa (nykyisestä Venäjästä en tiedä) tuhat kertaa pienempi kuin lännessä.

        Kannattaa myös miettiä mitä eroa on suojatulla verkko- tai puhelinkaapelilla ympäristön mikroaaltosäteilyn kannalta suhteessa langattomaan tiedonsiirtoon.

        Ehkä kannattaisi myös tutkia sitä miten valtavasti kasvanut sähkölaitteiden käyttö vaikuttaa ja on vaikuttanut kehon ja psyyken terveyteen viimeisen sadan vuoden aikana. Vaikutuksia dna:han saattaa myös löytyä.

        Uutta tekniikkaa pusketaan käyttöön valtavalla nopeudella ja suurella rahalla ilman mitään pitempiaikaisia testejä niiden mahdollisista haittavaikutuksista. Teknohuumalla saattaa olla ikäviäkin vielä tuntemattomia seurauksia varsinkin useamman sadan vuoden mittakaavassa.

        Belisario


      • Anonyymi

        Auringon tuottaman sähkömagneettisen säteilyn teho on n. 1,3 kW neliömetrille. Se sisältää lähes kaikkia taajuuksia, joskin alle kymmenen megan taajuudet heijastuvat ionosfääristä. Maapallon eliöstö on saanut koko evoluution ajan siedätyshoitoa erittäin laajakaistaiselle SM säteilylle.

        Sen verran vielä artikkelin virheistä, että mikroaaltoalueen katsotaan kattavan 300 MHz- 300 GHz. Taajuuden vaikutus tulee ilmi vasta, kun yksittäisen fotonin energia riittää rikkomaan atomi- ja molekyylisidoksia. Tällöin puhutaan ionisoivasta säteilystä ja se alkaa vasta ultravioletista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niinpä.. Aloittaja tähdentää alustuksessaan 5G'tä, sen enempi pohtimatta, sähkökenttiä olevan kaikkialla, ja kyllä ne kaikki jollain osaa sähkömagneettista radiospektriä säteilee, skanneria vaan kouraan ja kokeileen millä taajuudella on rätinää kullakin kojeella ja esim autolla.."

        Ajattele mikroaaltouunia ja miten se alunperin keksittiin ja mitä haittavaikutuksia sillä mahdollisesti voisi olla jos esim. se mikroaaltouunin säteily pääsisi vapaasti liikkumaan esim. keittiössäsi ilman mitään suojauksia.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikroaallot

        Jotain kertoo mielestäni kyllä sekin että turvallisen mikrosäteilyn raja-arvo oli Neuvostoliitossa (nykyisestä Venäjästä en tiedä) tuhat kertaa pienempi kuin lännessä.

        Kannattaa myös miettiä mitä eroa on suojatulla verkko- tai puhelinkaapelilla ympäristön mikroaaltosäteilyn kannalta suhteessa langattomaan tiedonsiirtoon.

        Ehkä kannattaisi myös tutkia sitä miten valtavasti kasvanut sähkölaitteiden käyttö vaikuttaa ja on vaikuttanut kehon ja psyyken terveyteen viimeisen sadan vuoden aikana. Vaikutuksia dna:han saattaa myös löytyä.

        Uutta tekniikkaa pusketaan käyttöön valtavalla nopeudella ja suurella rahalla ilman mitään pitempiaikaisia testejä niiden mahdollisista haittavaikutuksista. Teknohuumalla saattaa olla ikäviäkin vielä tuntemattomia seurauksia varsinkin useamman sadan vuoden mittakaavassa.

        Belisario

        Kannattaisi huomioida, että tätä kaikkea on tutkittu erittäin intensiivisesti ainakin jo -60 luvulta.
        Vielä -70 luvun lopulla matalatehoisenkin mikroaaltosäteilyn oletettiin voivan vaikuttaa moneenkin asiaan. Nykyään ei niitä väitteitä ei tutkijoiden taholta juurikaan tule, koska ne on todettu aiheettomiksi niin moneen kertaan.
        DNA:han SM-kentillä ei ole vaikutusta. Ei ole olemassa mekanismia, jonka kautta se vaikuttaisi. Psyykkisiä vaivoja taas saa mistä tahansa, jos sairastuu; niitä tulee sähköyliherkille jopa sähkölaitteista, jotka ovat irti verkosta.

        Muovivaippaiset puhelinkaapelit eivät vaikuta SM kentän säteilyyn mitenkään. Sama 230 V:n koskee sisäverkkokaapelointia. Sisäverkkokaapelointi ei vanhoja SYJ-järjestelmiä lukuun ottamatta ole suojattua.

        Uutta tekniikkaa, jossa suurtaajuinen SM kenttä ympäröi meitä jatkuvasti, on testattu useita kymmeniä vuosia.

        Mitä mikroaaltouunin vaarallisuuteen tulee, niin vanhat IT miehet ovat käristäneet makkaraa Super Fledermausin torviantennin päässä. Jos ohittaisin mikrostani suojakytkimen ja jättäisin sen punksuneeraamaan tehot päällä keittiöön, niin uskaltaisin kyllä työskennellä olohuoneessa.

        Tähän loppuun Eino Leinoa:
        "Tuo oli tumma maammon marja
        syntymässä säikähtänyt,
        näki kauhut kaikkialla,
        haltiat pahat havaitsi,
        ei hyviä ensinkänä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi huomioida, että tätä kaikkea on tutkittu erittäin intensiivisesti ainakin jo -60 luvulta.
        Vielä -70 luvun lopulla matalatehoisenkin mikroaaltosäteilyn oletettiin voivan vaikuttaa moneenkin asiaan. Nykyään ei niitä väitteitä ei tutkijoiden taholta juurikaan tule, koska ne on todettu aiheettomiksi niin moneen kertaan.
        DNA:han SM-kentillä ei ole vaikutusta. Ei ole olemassa mekanismia, jonka kautta se vaikuttaisi. Psyykkisiä vaivoja taas saa mistä tahansa, jos sairastuu; niitä tulee sähköyliherkille jopa sähkölaitteista, jotka ovat irti verkosta.

        Muovivaippaiset puhelinkaapelit eivät vaikuta SM kentän säteilyyn mitenkään. Sama 230 V:n koskee sisäverkkokaapelointia. Sisäverkkokaapelointi ei vanhoja SYJ-järjestelmiä lukuun ottamatta ole suojattua.

        Uutta tekniikkaa, jossa suurtaajuinen SM kenttä ympäröi meitä jatkuvasti, on testattu useita kymmeniä vuosia.

        Mitä mikroaaltouunin vaarallisuuteen tulee, niin vanhat IT miehet ovat käristäneet makkaraa Super Fledermausin torviantennin päässä. Jos ohittaisin mikrostani suojakytkimen ja jättäisin sen punksuneeraamaan tehot päällä keittiöön, niin uskaltaisin kyllä työskennellä olohuoneessa.

        Tähän loppuun Eino Leinoa:
        "Tuo oli tumma maammon marja
        syntymässä säikähtänyt,
        näki kauhut kaikkialla,
        haltiat pahat havaitsi,
        ei hyviä ensinkänä."

        Heikkotehoisen mikroaaltosäteilyn edelleenkin tiedetään voivan vaikuttaa biologisesti. Ei se fakta mihinkään ole kadonnut - ei luonto ole muuttunut. Teleteollisuus vain on nykyään niin valtava ja syytää mainostamiseen ja vaikuttamiseen miljardeja, että tutkijoiden ääni ei sieltä kuulu - etenkin, kun tutkimusten rahoittajat ovat useimmiten riippuvaisia teleteollisuudesta.
        Tutkimuksia aiheesta on tullut sen sijaan koko ajan lisää - tuhansissa ja taas tuhansissa tutkimuksissa on osoitetettu heikkotehoisen mikroaaltosäteilyn biologiset vaikutukset.

        Mitä DNA:han tulee, DNA-vaurioita on saatu aikaan useissa kokeissa mikroaalloilla.
        Mikroaallot estävät DNAn korjausmekanismin toimintaa. Koska kun DNA vaurioituu musita syistä kuitenkin koko ajan, ja jos se ei korjaudu, seurauksena on vaurioiden kumuloitumista.

        kannattaa lukea:

        "Lessons from health hazards | Tobacco industry manipulation of researchLate lessons from early warnings: science, precaution, innovation 151 Lisa A. Bero (1)7 Tobacco industry manipulation of research"


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heikkotehoisen mikroaaltosäteilyn edelleenkin tiedetään voivan vaikuttaa biologisesti. Ei se fakta mihinkään ole kadonnut - ei luonto ole muuttunut. Teleteollisuus vain on nykyään niin valtava ja syytää mainostamiseen ja vaikuttamiseen miljardeja, että tutkijoiden ääni ei sieltä kuulu - etenkin, kun tutkimusten rahoittajat ovat useimmiten riippuvaisia teleteollisuudesta.
        Tutkimuksia aiheesta on tullut sen sijaan koko ajan lisää - tuhansissa ja taas tuhansissa tutkimuksissa on osoitetettu heikkotehoisen mikroaaltosäteilyn biologiset vaikutukset.

        Mitä DNA:han tulee, DNA-vaurioita on saatu aikaan useissa kokeissa mikroaalloilla.
        Mikroaallot estävät DNAn korjausmekanismin toimintaa. Koska kun DNA vaurioituu musita syistä kuitenkin koko ajan, ja jos se ei korjaudu, seurauksena on vaurioiden kumuloitumista.

        kannattaa lukea:

        "Lessons from health hazards | Tobacco industry manipulation of researchLate lessons from early warnings: science, precaution, innovation 151 Lisa A. Bero (1)7 Tobacco industry manipulation of research"

        Väitteesi on tuulesta temmattu jos et laita näkyviin linkkiä tutkimukseen. jonka perusteella heikkotehoiset mikroaaltoalueen radioaallot tuottaisivat haitallisia biologisia vaikutuksia. Kun siis sitä asiaa on oikeasti tutkittu paljon ja pitkään ilman että ilmiötä olisi havaittu.

        Ei siis mielipidekirjoituksia tai -videoita vaan vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus aiheesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi huomioida, että tätä kaikkea on tutkittu erittäin intensiivisesti ainakin jo -60 luvulta.
        Vielä -70 luvun lopulla matalatehoisenkin mikroaaltosäteilyn oletettiin voivan vaikuttaa moneenkin asiaan. Nykyään ei niitä väitteitä ei tutkijoiden taholta juurikaan tule, koska ne on todettu aiheettomiksi niin moneen kertaan.
        DNA:han SM-kentillä ei ole vaikutusta. Ei ole olemassa mekanismia, jonka kautta se vaikuttaisi. Psyykkisiä vaivoja taas saa mistä tahansa, jos sairastuu; niitä tulee sähköyliherkille jopa sähkölaitteista, jotka ovat irti verkosta.

        Muovivaippaiset puhelinkaapelit eivät vaikuta SM kentän säteilyyn mitenkään. Sama 230 V:n koskee sisäverkkokaapelointia. Sisäverkkokaapelointi ei vanhoja SYJ-järjestelmiä lukuun ottamatta ole suojattua.

        Uutta tekniikkaa, jossa suurtaajuinen SM kenttä ympäröi meitä jatkuvasti, on testattu useita kymmeniä vuosia.

        Mitä mikroaaltouunin vaarallisuuteen tulee, niin vanhat IT miehet ovat käristäneet makkaraa Super Fledermausin torviantennin päässä. Jos ohittaisin mikrostani suojakytkimen ja jättäisin sen punksuneeraamaan tehot päällä keittiöön, niin uskaltaisin kyllä työskennellä olohuoneessa.

        Tähän loppuun Eino Leinoa:
        "Tuo oli tumma maammon marja
        syntymässä säikähtänyt,
        näki kauhut kaikkialla,
        haltiat pahat havaitsi,
        ei hyviä ensinkänä."

        "Kannattaisi huomioida, että tätä kaikkea on tutkittu erittäin intensiivisesti ainakin jo -60 luvulta.
        Vielä -70 luvun lopulla matalatehoisenkin mikroaaltosäteilyn oletettiin voivan vaikuttaa moneenkin asiaan. Nykyään ei niitä väitteitä ei tutkijoiden taholta juurikaan tule, koska ne on todettu aiheettomiksi niin moneen kertaan.
        DNA:han SM-kentillä ei ole vaikutusta. Ei ole olemassa mekanismia, jonka kautta se vaikuttaisi. Psyykkisiä vaivoja taas saa mistä tahansa, jos sairastuu; niitä tulee sähköyliherkille jopa sähkölaitteista, jotka ovat irti verkosta.

        Muovivaippaiset puhelinkaapelit eivät vaikuta SM kentän säteilyyn mitenkään. Sama 230 V:n koskee sisäverkkokaapelointia. Sisäverkkokaapelointi ei vanhoja SYJ-järjestelmiä lukuun ottamatta ole suojattua.

        Uutta tekniikkaa, jossa suurtaajuinen SM kenttä ympäröi meitä jatkuvasti, on testattu useita kymmeniä vuosia.

        Mitä mikroaaltouunin vaarallisuuteen tulee, niin vanhat IT miehet ovat käristäneet makkaraa Super Fledermausin torviantennin päässä. Jos ohittaisin mikrostani suojakytkimen ja jättäisin sen punksuneeraamaan tehot päällä keittiöön, niin uskaltaisin kyllä työskennellä olohuoneessa.

        Tähän loppuun Eino Leinoa:
        "Tuo oli tumma maammon marja
        syntymässä säikähtänyt,
        näki kauhut kaikkialla,
        haltiat pahat havaitsi,
        ei hyviä ensinkänä.""

        DNAn vaurioitumiseen on olemassa mekanismeja, ensinnäkin varmaksi todettu korjaajaentsyymin toiminnan estyminen, toiseksi happiradikaalien lisääntymisen aiheuttamat vauriot, joka on myös varma, ja kolmanneksi on esitetty DNA:n toimivan antennin tapaisesti joillekin taajuuksille ja DNAn toiminnan siksi muuttuvan, vaikka sen sidokset eivät muutu. On myös muita mahdollisuuksia.
        DNA-vauriot on myös todettu.

        Teleteollisuuden palkollisten ja telelaiteriippuvaisten on vaikeaa puhua aiheesta totta.
        Tää meidän asbesti, DDT ja tupakki ovat ihan turvallisia, kertoi teollisuus aikanaan, ja juopolle kun kerrot, että alkoholi on haitallista, eipä taida myöntöä tulla.


      • Anonyymi
        ExB kirjoitti:

        Väitteesi on tuulesta temmattu jos et laita näkyviin linkkiä tutkimukseen. jonka perusteella heikkotehoiset mikroaaltoalueen radioaallot tuottaisivat haitallisia biologisia vaikutuksia. Kun siis sitä asiaa on oikeasti tutkittu paljon ja pitkään ilman että ilmiötä olisi havaittu.

        Ei siis mielipidekirjoituksia tai -videoita vaan vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus aiheesta.

        no tos olis ihan NASAn paperi:

        https://ntrs.nasa.gov/api/citations/19810017132/downloads/19810017132.pdf

        ja tos niitä vertaisarvioituja, ihmettelen, sokeako olet?

        https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0891061815000599?via=ihub#bibl0005

        http://www.apdr.info/electrocontaminacion/Documentos/Investigacion/ESTUDOS EPIDEMIOLOXIDOS E ANTENAS/The Microwave Syndrome - Further Aspects of a Spanish Study.pdf

        mutta niitä on tuhansia yhteensä, lisää löydät netistä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auringon tuottaman sähkömagneettisen säteilyn teho on n. 1,3 kW neliömetrille. Se sisältää lähes kaikkia taajuuksia, joskin alle kymmenen megan taajuudet heijastuvat ionosfääristä. Maapallon eliöstö on saanut koko evoluution ajan siedätyshoitoa erittäin laajakaistaiselle SM säteilylle.

        Sen verran vielä artikkelin virheistä, että mikroaaltoalueen katsotaan kattavan 300 MHz- 300 GHz. Taajuuden vaikutus tulee ilmi vasta, kun yksittäisen fotonin energia riittää rikkomaan atomi- ja molekyylisidoksia. Tällöin puhutaan ionisoivasta säteilystä ja se alkaa vasta ultravioletista.

        paitsi mikroaalloille, niitä ei juuri ole ollut

        ja biologisia vaikutuksia, myös DNA-vaurioita syntyy ihan ilman suoria molekyylien rikkoutumisia, elimistössä on noihin verrattuna heikompiakin sidoksia solujen osien ym. välillä, elektroneja, nesteessä kevyesti liikkuvia osia, elektroneja, ioneja, reseptoreita, solukalvoja ym., joihin aallot vaikuttavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no tos olis ihan NASAn paperi:

        https://ntrs.nasa.gov/api/citations/19810017132/downloads/19810017132.pdf

        ja tos niitä vertaisarvioituja, ihmettelen, sokeako olet?

        https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0891061815000599?via=ihub#bibl0005

        http://www.apdr.info/electrocontaminacion/Documentos/Investigacion/ESTUDOS EPIDEMIOLOXIDOS E ANTENAS/The Microwave Syndrome - Further Aspects of a Spanish Study.pdf

        mutta niitä on tuhansia yhteensä, lisää löydät netistä

        Tuo NASA:n julkaisu on vuodelta 1981 eli 40 vuotta vanha. Noin 99% aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta on tehty sitä myöhemmin käyttäen suurempaa määrää havaintoaineistoa ja tarkempia mittausmenetelmiä.

        Espanjalaisten julkaisu on konferenssipaperi, ei varsinainen tieteellinen julkaisu tiedelehdessä. Aiheena siinä oli sähköallergia, jolle ilmiönä ei ole löytynyt näyttöä yrityksistä huolimatta. Minäkin olen konferenssijulkaisuja omalta alaltani väsännyt joten tiedän tasan tarkkaan kuinka merkittävinä niitä pidetään.

        Tätä aihetta eli ionisoimattoman sähkömagneettisen säteilyn biologisia vaikutuksia on tutkittu ja tutkitaan intensiivisesti. Jos siellä olisi nykyisten tutkimusten valossa tiedossa merkittäviä haittoja niin kyllä ne haitat olisi jo tuotu esille esimerkiksi USA:ssa käytyjen oikeusjuttujen yhteydessä, kun siis tuossahan olisi tilaisuus saada esimerkiksi Applelta miljardin dollarin korvaukset aiheutuneesta haitasta.

        Laitapa näkyviin tämän päivän tietoa aiheesta. Eihän lääketieteessäkään mennä esimerkiksi syövän hoidossa sen mukaan mitä siitä 40 vuotta sitten tiedettiin tai mitä jossakin konferenssissa esiteltiin mutta ei sitten kuitenkaan julkaistu erikseen. Tuolta voit aloittaa niiden etsimisen:

        https://www.icnirp.org/

        Suomeksi aihepiiristä löytyy Säteilyturvakeskuksen julkaisuna vuodelta 2006 kirja, jonka pääsee tästä lukemaan ilmaiseksi:

        https://www.stuk.fi/julkaisut/sateily-ja-ydinturvallisuus-kirjasarja/ionisoimaton-sateily-sahkomagneettiset-kentat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo NASA:n julkaisu on vuodelta 1981 eli 40 vuotta vanha. Noin 99% aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta on tehty sitä myöhemmin käyttäen suurempaa määrää havaintoaineistoa ja tarkempia mittausmenetelmiä.

        Espanjalaisten julkaisu on konferenssipaperi, ei varsinainen tieteellinen julkaisu tiedelehdessä. Aiheena siinä oli sähköallergia, jolle ilmiönä ei ole löytynyt näyttöä yrityksistä huolimatta. Minäkin olen konferenssijulkaisuja omalta alaltani väsännyt joten tiedän tasan tarkkaan kuinka merkittävinä niitä pidetään.

        Tätä aihetta eli ionisoimattoman sähkömagneettisen säteilyn biologisia vaikutuksia on tutkittu ja tutkitaan intensiivisesti. Jos siellä olisi nykyisten tutkimusten valossa tiedossa merkittäviä haittoja niin kyllä ne haitat olisi jo tuotu esille esimerkiksi USA:ssa käytyjen oikeusjuttujen yhteydessä, kun siis tuossahan olisi tilaisuus saada esimerkiksi Applelta miljardin dollarin korvaukset aiheutuneesta haitasta.

        Laitapa näkyviin tämän päivän tietoa aiheesta. Eihän lääketieteessäkään mennä esimerkiksi syövän hoidossa sen mukaan mitä siitä 40 vuotta sitten tiedettiin tai mitä jossakin konferenssissa esiteltiin mutta ei sitten kuitenkaan julkaistu erikseen. Tuolta voit aloittaa niiden etsimisen:

        https://www.icnirp.org/

        Suomeksi aihepiiristä löytyy Säteilyturvakeskuksen julkaisuna vuodelta 2006 kirja, jonka pääsee tästä lukemaan ilmaiseksi:

        https://www.stuk.fi/julkaisut/sateily-ja-ydinturvallisuus-kirjasarja/ionisoimaton-sateily-sahkomagneettiset-kentat

        STUKin kirjassa on mainittu vaikutukset, ja ICNICRP on teollisuuden nimeämä yksityinen ei-neutraali paneeli.

        NASAn tutkimusten tulokset eivät ole mihinkään muuttuneet! Yritätkö väittää, että NASA olisi kirjoittanut puppua tai tutkinut väärin.
        Myöhemmin on saatu vaikutukset esiin vielä alhaisemmilla altistustasoilla.

        Espanjalaisten tutkimuksen tulosta ei heittosi kumoa. Vaikutukset jo alhaisilla tasoilla.

        Jatkuvasti on toistettu tutkimuksia ja saatau aina vaikutukset solujen oksidatiiviseen stressiin, EEG:n aivojen alfa-aaltoihin, solustressi-indikaattoreihin, kalsiumionien pitoisuuksiin soluissa, ihan solutasollakin, siis ja alhaisilla altistuksilla, sekä useiden eri hormonien pitoisuuksiin.

        Väite, että vaikutuksia ei olisi, on täyttä huuhaata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        STUKin kirjassa on mainittu vaikutukset, ja ICNICRP on teollisuuden nimeämä yksityinen ei-neutraali paneeli.

        NASAn tutkimusten tulokset eivät ole mihinkään muuttuneet! Yritätkö väittää, että NASA olisi kirjoittanut puppua tai tutkinut väärin.
        Myöhemmin on saatu vaikutukset esiin vielä alhaisemmilla altistustasoilla.

        Espanjalaisten tutkimuksen tulosta ei heittosi kumoa. Vaikutukset jo alhaisilla tasoilla.

        Jatkuvasti on toistettu tutkimuksia ja saatau aina vaikutukset solujen oksidatiiviseen stressiin, EEG:n aivojen alfa-aaltoihin, solustressi-indikaattoreihin, kalsiumionien pitoisuuksiin soluissa, ihan solutasollakin, siis ja alhaisilla altistuksilla, sekä useiden eri hormonien pitoisuuksiin.

        Väite, että vaikutuksia ei olisi, on täyttä huuhaata.

        Vaikutusten olemassaolemattomuutta ei tietenkään voi todistaa kun oikeastaan minkään olemassaolemattomuutta ei muutenkaan voi osoittaa. Tutkimuksista huolimatta niitä vaikutuksia ei ole vielä löytynyt. Sähköallergia ei edelleenkään ole todellinen ilmiö.

        Voit toki toistella omaa väitettäsi suurista haitoista vaikka kuinka monta kertaa mutta se ei muuta asiaa. Samanlaista jankutusta on nähty keskusteluissa rokotteista ja ydinvoimasta.


    • Anonyymi

      5G-verkko on hyvä esimerkki siitä, miten kommunikointimahdollisuudet aiheuttavat naiselle patologisen pulputtamis-, pälättämis- ja natkuttamistilan. Tuommoinen tila on erittäin haitallinen yhteiskunnalle ja varsinkin henkilöille, jotka eivät ole millään lailla kiinnostuneita naisen tajunnanvirran havaitsemisesta.

      • Anonyymi

        Tämä on huomionarvoinen havainto.
        Jos ja kun kännykän siirtonopeudet tulevat monikymmenkertaisiksi, kuupan prosessorit ylikuormittuvat entisestään. Tällöin pulputtamis- pälättämis- natkuttaminen kiihtyy eksponentiaalisesti samalla kun sen informaatiosisältö lähestyy rajatta nollaa.

        Hartley - Shannonin informaatioteorian mukaan on kuitenkin aivan sama, mikä on informaation faktasisältö. Vain bittimäärä sekuntia kohti ratkaisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on huomionarvoinen havainto.
        Jos ja kun kännykän siirtonopeudet tulevat monikymmenkertaisiksi, kuupan prosessorit ylikuormittuvat entisestään. Tällöin pulputtamis- pälättämis- natkuttaminen kiihtyy eksponentiaalisesti samalla kun sen informaatiosisältö lähestyy rajatta nollaa.

        Hartley - Shannonin informaatioteorian mukaan on kuitenkin aivan sama, mikä on informaation faktasisältö. Vain bittimäärä sekuntia kohti ratkaisee.

        Minun muistaakseni informaation määrä on kääntäen verrannollinen sanoman sisältämän datan todennäköisyyteen. Esimerkiksi naisen lähettämä viesti "olet sika" ei sisällä mitään informaatiota, koska tuo oli jo aikaisemminkin tiedossa. Sen sijaan naisen viesti, jossa olisi sisältönä nollajoukko, olisi todella yllättävä ja informatiivinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun muistaakseni informaation määrä on kääntäen verrannollinen sanoman sisältämän datan todennäköisyyteen. Esimerkiksi naisen lähettämä viesti "olet sika" ei sisällä mitään informaatiota, koska tuo oli jo aikaisemminkin tiedossa. Sen sijaan naisen viesti, jossa olisi sisältönä nollajoukko, olisi todella yllättävä ja informatiivinen.

        Churchill sanoi, että jos hänen täytyy pitää kahden tunnin puhe, hän voi aloittaa heti. Jos hänen täytyy pitää viiden minuutin puhe, hän tarvitsee viikon sen valmistelemiseen.
        En löytänyt linkkiä, luvut voivat olla väärin, mutta ymmärrätte mistä on kyse.


    • Anonyymi

      Kyllä säteily on vaarallista, jopa puhelimesta lähtevä.
      Saan aina päänsäryn, jos pidän puhelinta korvalla. Kun se on puolen metrin päässä en enää huomaa mitään oireita pitkänkään puhelun aikana.

      • Anonyymi

        Googlaa nasebo.
        Toinen mahdollisuus on, että hartiasi on jumissa ja kun taivutat kätesi lähelle korvaa, alkaa niskan verenkierto vaikeutua. Nykyään jo miljardit ihmiset käyttävät kännykkää, eikä päänsärystä ole raprtoitu. Olist melkoinen poikkeus, jos kännykästä lähtevä SM säteily aiheuttaisi sinulle päänsärkyä.


      • Anonyymi

        tulee muillekin, et tosiaan ole ainoa. Kysymys ennemminkin, kenelle ei tule, löytyykö sellaista?


    • Anonyymi

      lukaiskaapa

      Europaem guideline 2016

      ja Navarro study microwave syndrome Spain


      jatkuvassa altistuksessa hyvinkin alhaisilla tasoilla on vaikutuksia

      korkeista tasoista tulee palovammat, silmävammat nyt ensiksi.

    • Anonyymi

      Fakta on se, että säteilylähteiden määrän kasvaessa myös kokonaisaltistus kasvaa. Totuus on myös se, että esim. kännykän säteilyarvot ovat korkeimmillaan vastaanoton ja lähetyksen aikana. Säteilyarvojen noustessa säteilyannokset aiheuttavat soluissa edestakaista liikettä, joka aiheuttaa kuumenemista. Kuumeneminen ja se solujen liike ko. taajuuksilla aiheuttaa solumuutoksia. Solumuutokset pitkällä aikavälillä aiheuttaa mm. syöpää. Käyttäkää langallisia nappikuulokkeita älkääkä pitäkö ja säilyttäkö kännyköitänne kehon lähellä.

      • Anonyymi

        Tärkeintä on kieltää säteilyhörhöiltä kännykän käyttö ja viestien lähettely tälle pajstalle niin maailma pelastuu.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luepa tuosta

        https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0891061815000599?via=ihub#bibl0005

        ja

        https://sust.fi/tietopankki-2/

        tärkeää tosiaan olisi rajoittaa 5G-propellipäiden hörhöilyä tunkea antenneja joka paikkaan, vaikka valokuitu on nopeampi ja turvallisempi, ja tekotodellisuus/someriippuvaisten addiktiota

        Eipä ole vielä minuun mitään 5G antennia tungettu eikä edes tyrkytetty. Eikä minulla ole edes kännykkää. Minä vedän valokuitukaapelia mukanani.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe