Hallelujaa näitä "tutkijoita"

Anonyymi

"TUTKIJAT TARKASTELIVAT kokeessa sitä, miten aerosolipisarat voisivat levitä ahtaassa tilassa ja kuinka suurella todennäköisyydellä ne voisivat levittää virusta tilassa oleskelevien ihmisten välillä.

”VAIKKA ILMASSA VIIPYVÄT AEROSOLIPISARAT EIVÄT OLE RISKITTÖMIÄ, NE SISÄLTÄVÄT PIENEN KOKONSA VUOKSI VÄHEMMÄN VIRUSPARTIKKELEITA KUIN SUUREMMAT PISARAT.

Havaintojemme mukaan on verrattain turvallista mennä hyvillä ilmanvaihtojärjestelmillä varustettuihin nykyaikaisiin rakennuksiin, kuten lentokentille, juna-asemille tai nykyaikaisiin toimistoihin, kun asiaa miettii aerosolitartuntojen kannalta”, kertoi tutkijaryhmän jäsen, Amsterdamin yliopiston professori Daniel Bonn tiedotteessa."

https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-pienet-aerosolipisarat-eivat-levita-koronaa-kovin-tehokkaasti-on-verrattain-turvallista-menna-hyvilla-ilmanvaihtojarjestelmilla-varustettuihin-nykyaikaisiin-rakennuksiin/

Liran pullossa on enemmän alkoholia kuin desilitrassa?

4

<50

  Vastaukset

  • Oleellista on se, kuinka paljon yhdessä pisarassa on viruksia ja toistaalta kuinka monta virusta tarvitaan tartunnan saamiseen.

   Influenssaviruksella tarvitaan noin 1500...2000 virusta jotta puolet altistuneista saisi tartunnan.

   Isoissa pisaroissa voi olla 10000 virusta per pisara tai enemmän. Pienissä aerosolipisaroissa tuo määrä on tuhannen luokkaa.

   Jos suodattaa isot pisarat pois niin tartunnan todennäköisyys laskee paljon.

   • "Oleellista" on se, että tukitaan päivänselvää asiaa - isommassa astiassa on aina enmmän.


   • Entä geenimuunneltu virus,joka on,kuin syöpäsolu,tarvitaanko vain yksi T:hiihtäjä 47 härmästä


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Oleellista" on se, että tukitaan päivänselvää asiaa - isommassa astiassa on aina enmmän.

    Ei ole päivänselvä asia. Pisaran tilavuus ja virusmäärä on verrannollinen sen halkaisijan kolmanteen potenssiin. Pisaran putoamisnopeus sen sijaan on paljon monimutkaisempi asia riippuen voimakkaasti pisaran koosta ja ilmavirran nopeudesta. Tarpeeksi pieni pisara ei putoa käytännössä juuri lainkaan vaan liikkuu ilmavirran mukana.

    Tutkimuksessa osoitettiin että jos pisarat ovat niin pieniä että ne eivät pääse putoamaan niin niiden tilavuus on niin pieni että niiden viruskuormasta ei ole vakavaa haittaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4906
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   106
   3379
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   99
   3011
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   38
   1600