Syrjintä musiikkipiireissä

Täällä 24:ssa on paljon puhuttu Rob Halfordin homoseksuaalisuudesta ja siitä miten kukin Priestin fani ja/tai yleisimmin metallidiggari siihen suhtautuu. Moni näyttää ottavan sen ihan ok ja ei ole väliä, että Halford on homo. Mutta miten on sitten muuten? Haittaako, esim. muiden homo-tai biseksuaalien artistien suuntautuminen? Boy George? Freddie Mercury? George Michael? Elton John? Jari Sillanpää? Saara Aalto? Väittäisin, että faneissa on niitäkin, jotka hyväksyvät ehkä sen suosikkiartistinsa, mutta ei aina muuten osaa käsitellä asiaa homo-ja biseksuaalisuus. Musiikkipiireissä on vielä tuota seksuaaliseen suuntaukseen kohdistuvaa syrjintää. Sitä on vielä jonkun verran metallipiireissäkin ja väittäisin, että rappiireissä on vielä vähän enemmän. Joskus rappari 50 Cent sanoi, että jos mies on jo yli 20-vuotias eikä nainen kiinnosta, hänen on parempi tappaa itsensä (tai jotain sinnepäin).

Sitten on myös muitakin asioita. Esim. ikäsyrjintä ja ulkonäön perusteella tapahtuva syrjintä. Joidenkin mielestä, esim. Saara Aalto on liian vanha, kun hän vasta lähes kolmikymppisenä lähti maailmalle kokeilemaan siipiään, että olisi pitänyt olla teini-ikäinen tai vähän yli 20-vuotias. Ja kun Susan Boyle aikoinaan ilmestyi Britannian Talenttiin, hänelle naurettiin kun hän näytti aika hompsuiselta, mutta nyt kun hän on tyylikkäästi pukeutunut ja siististi meikattu ja tukka siististi leikattu ja laitettu, kukaan ei naura. Että jotkut ovat julmia, mutta kun Susan Boyle alkoi laulaa, niin johan ääni kellossa muuttui siltä seisomalta(jopa itse Simon Cowell hieman naurahti nähtyään hompsuisen Susan Boylen alussa, mutta hymy hyytyi kun hän avasi suunsa ja heti ääni kellossa muuttui).

Miten muut ovat kokeneet tällaisista asioista? Esiintyykö musiikkipiireissä erilaista syrjintää? Ja miten se tulee ilmi?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luin myös yhdestä lehdestä, jossa haastateltiin Arttu Wiskaria, että hänelle oli uran alkuaikoina sanottu suoraan (haki levytyssopimusta tai jotain), että hän on liian ruma musiikkipiireihin (tai jotain sinne päin).

    • Anonyymi

      Mitä erikoista on Susan Boylessa? Se muija on ruma ja laulaa madonna ja Abba covereita. Yhtä hyvin voisi ottaa Celine Dionin, hän sentään näyttää vähemmän rumalta. Homous on erittäin suosittua, silti Saara Aallolla ei ole yhtään tunnettua biisiä.

      Hienoa että otat esille Elton Johnin, Goerge Michaelin ja muita jotka ovat myyneet multimiljoonia vaikka ovat homoja. Pitäisikä jokaisen homomuusikon olla maailmanmenestys?

      Judas Priest on menestynyt erittäin hyvin. Jos jokin on rajoittanut heidän menestystään on Rob Halfordin diivailu. Myönnetään että Bruce Dickinson Maidenista on suurempi diiva.

    • Rob Halford ei ole mielestäni diivaillut. Seksuaalisen suuntauksen ei pitäisi mielestäni olla este menestymiselle musiikkimaailmassa. Susan Boyle laulaa hyvin, samoin Saara Aalto. Elton Johnia en kauheasti kuuntele enkä George Michaelia.

    • Anonyymi

      Outoa tässä homofobia asiassa on että miksi hemmetisti heterot miehet eivät tajua sitä yksinkertaista tosiasiaa että mitä enempi on homomiehiä sitä enempi heillä hemmetisti heteroilla miehillä on saumaa päästä jonkun naisen suhteen niin sanotusti pukille.

      Sillä eikö muka ole niin että mitä vähempi on naisiin suuntautuneita miehiä kilvoittelemassa heteronaisista sitä useammalla heteromiehistä voi käydä tuuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe