Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kansalaisaloite vuokrafirmojen lopettamiseksi

Anonyymi

Eiköhän tehdä kansalaisaloite tämän epäterveen ja vastenmielisen ilmiön kitkemiseksi Suomalaisesta työelämästä.
Vuokrafirmat kohtelevat ulkomaisiakin työntekijöitä kuin roskaa, kyllä huono maine kiirii maailmalla varmasti...
https://yle.fi/uutiset/3-11621159

Haluammeko todella katsella tällaisen kusetuksen leviävän Suomalaisessa työelämässä?
Jo ihmisoikeuslakien mukaan ihmisillä on oikeus toimeentuloon ja tällaiset nollasopimukset rikkovat niitä törkeästi!

14

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nollatuntisopimuksessa ei ole mitään vikaa,kun työnantaja on mitoittanut oikein työntekijätarpeen. Saahan siinä tehdystä tunnistaa aina palkan.
      Itse oon tehnyt nollan jo vuosikausia,lähes 10 töitä,enkä vieläkään löydä sopimusmuodosta vikaa.

      • Anonyymi

        ilmiselvä työnantaja tai vuokraorjafirman omistaja.


      • Anonyymi

        Eli kun olet tehnyt nollaa jo vuosia niin siinä ei kyllä tiliäkään tule, mutta "teet vaan"....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ilmiselvä työnantaja tai vuokraorjafirman omistaja.

        Kunpa oon vaan siivooja. Toki tekisin nollaakin,mutta kuukaudesta toiseen on töitä. Aluksi oli määräaikaisia 2 sopparia,sitten toistaiseksi. Ja työnantaja kun jo on vaihtunut,tunnistaa aina saa tuntipalkka.


    • Anonyymi

      Silppuriin se aloite menee kuitenkin sillä kyseessä on laillinen business.

      • Anonyymi

        Kansalaisaloitteella se voitaisiin julistaa laittomaksi. Niillähän voidaan vaikuttaa lainsäädäntöön muutenkin. Ihmiskauppa on jo ihmisoikeuslaeissa säädetty laittomaksi, miten tällainen "vuokratyö" eroaa ihmiskaupasta? Vuokraaja kaupittelee ihmisiä työpaikkoihin ja ottaa siitä palkkion itselleen ja oma kokemus vuokratyöfirmoista on huono, töykeää käytöstä, jne. joten ei tällaista sikailua pidä hyväksyä.
        Kyllä ennen pärjättiin paremmin, kun ihmiset oli suoraan yrityksien palkkalistoilla, eikä ollut tällaisia loisia välistä vetämässä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansalaisaloitteella se voitaisiin julistaa laittomaksi. Niillähän voidaan vaikuttaa lainsäädäntöön muutenkin. Ihmiskauppa on jo ihmisoikeuslaeissa säädetty laittomaksi, miten tällainen "vuokratyö" eroaa ihmiskaupasta? Vuokraaja kaupittelee ihmisiä työpaikkoihin ja ottaa siitä palkkion itselleen ja oma kokemus vuokratyöfirmoista on huono, töykeää käytöstä, jne. joten ei tällaista sikailua pidä hyväksyä.
        Kyllä ennen pärjättiin paremmin, kun ihmiset oli suoraan yrityksien palkkalistoilla, eikä ollut tällaisia loisia välistä vetämässä!

        Tee aloite.

        Mutta onhan se väärin, jos loppuu ammattikyykytys ja välistäveto.

        Täähän on moderni lyhytaikainen kekri.
        Kaikkihan tahtois olla vain vuokratyössä.


      • Anonyymi

        Siksi parempi aloite on, että tehdään nollatyösopimuksista kaikissa sen muodoissa laittomia. Viimeistään tulee paremmin ilmi julkisesti kuinka härskejä nuo sopimukset on jos ei muuta ja jos ei mene läpi, että tehdään laki niin vähintään on helpompi pilata nidien firmojen maine jotka sellaista sopimusta tarjoaa.


    • Anonyymi

      Nykyään henkilöstövuokrausfirmat hoitaa nollatyöpalkkaukset paljon mallikkaammin kuin kaikki muut riisto firmat, jotka voi kaikessa hiljaisuudessaan pahoinpidellä työntekijöitä.
      Ongelma ei ole siis vuokrafirmat vaan, että nollatyösopimuksissa pitää kirjata lakiin paremmat oikeudet työntekijälle ja sitä ei saa tulkita kokoaikaiseksi työksi vain sen takia, että Sipilä saa näyttämään työllistymisen paremmalta.

      Vuokrafirmat on nykyään oikeasti suurimmalti osalti ainoita joissa työntekijällä on jotain oikeuksia ja tarkkaillaan oikeasti työntekijöiden oloja. Oikeasti kaikki on niin pahassa kusessa jos lakkautetaan ainoa osuus nollatyösopimus työnantajista, jossa ei 100% varmuudella huijata tai laiminlyödä työntekijää.

      Olet aika pihalla nykyajan työelämästä, jos tosissaan tällaista haluat. Tai sitten olet täysin tietoinen ja tarkoituksella haluat pahentaa työntekijöiden oloja.

      • Anonyymi

        Sitäpaitsi, on aika paska yrittäjä jos ei itse ota yhtään selvää minkä firman kanssa tekee yhteistyötä. On kumminkin henkilövuokrausfirmat pyörineet jo sen verran, että niillä jotka hoitaa hommat hyvin niin on hyvä maine ja ne jotka ei hoida niin on kyllä kuuluvasti paha maine.
        Ja näitä firmoja on myös ns. helppo perustaa sekä näemmä huijata tyhmää yrittäjää - vaikka useammat näistä yrittäjistä ei oikeasti ole tyhmiä vaan tietoisesti ulkoistaa ongelman mahdollisimman halvalla niin ei itse jää kiinni jos tekee samoin.

        Muutenkin koko lehti juttu aihe aika pieni verrattaen kuinka paljon pahemmin monet firmat käyttää hyväksi nollatyösopimustyöntekijöitään ihan ilman jonkun henkilövuokraufirmaa välissä.


    • Anonyymi

      Orjakauppiaat helvettiin työelämästä ja heti!

    • Anonyymi

      Aina voi jättää työsopimuksen allekirjoittamatta jos ei ehdot kelpaa. Pitääkö siis nyt taas kerran aikuisia ihmisiä paapoa. Kaikki vaan laittomaksi, niin Pisa-pisteiden luvattu maakin pärjää.

      Jos sulle tarjotaan nollasopimusta, niin älä allekirjoita sitä. Helppoa. Ei tarvitse kieltää mitään. Tällaiseksi se menee kun aikuisilla ei ole mitään velvollisuutta huolehtia itsestään. Kyllä valtio hoitaa. Voi jeesus.

      • Anonyymi

        Älä viitsi hurskastella vuokrariistoyrittäjä. Työntekijät on ajettu nykyään sellaiseen ahdinkoon, että monellakaan ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin hyväksyä huonot ehdot tai muuten paukkuu karenssia tms.
        Ja tämä tilanne on oikein tekemällä tehty, keinotekoisesti järjestetty poliittisen ja taloudellisen eliitin toimesta, se ei ole työntekijöiden syytä!
        On se vaan kummallista, että kaikesta koulutuksesta ja sivistyksestä huolimatta aina kun rahavalta pääsee esim. markkinatalousjärjestelmässä vaikuttamaan yhteiskuntaan, alkaa taso aina vajota sinne ihmisten orjuuttamisen häpeälliselle tielle...


    • Anonyymi

      puhdasta laillista kusetusta polkee palkata alemmas ja mielivaltasesti päättää naamapärstän perusteella ketä on sopiva mihinkin töihin ..
      puhumattakaan et pääsis vakituiseks mihinkää oman alan töihin
      todellakaa oo minkänäköistä sen alan silmää ketä on sopiva tietylle alalle..
      puhumattakaa vakinaisista työpaikoista ..
      joka vuosi tuplaantuu vuokrafirmat ja pätkätyöt..
      täysin eri oli 15vuotta sitten :(
      silloon sai sentään helpommin kunnon duunia
      nykypäivään ei mitään toivoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe