Musiikin ylistystä

Beatles, Free, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, AC/DC, Rush (nämä muun muassa), mitä mestarillisia bändejä ja neroja. Paul McCartney, Paul Rodgers, Robert Plant, Ian Gillan, David Coverdale, Ronnie James Dio(myös Ozzy omalla tavallaan), Bon Scott (omalla tavallaan myös Brian Johnsson), Rob Halford, Bruce Dickinson, mitä laulajia. Nyt kuuntelen Deep Purplen levyä "Burn" ja mitä jumalaista laulamista, nuori David Coverdale laulaa suoraan sieluun ja sydämeen (muistuttaa vähän Freen aikaista Paul Rodgersia äänellisesti tällä levyllä). Viimeaikoina on tullut myös kuunneltua Priestiä ja Maidenia ja uskomatonta laulamista myös Robilla ja Brucella. Harvoin nykyään on tällaista.

43

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja unohtui, että Geddy Lee on myös hyvä, mestaroi laulussa ja bassokitarassa ja samalla hoiti välillä myös syntikkaa. Ja mitä kitarointia noilla bändeillä. Paul Kossoff (Free), Jimmy Page(Zeppelin), Richie Blackmore(Purple), Tony Iommi (Sabbath), KK Downing ja Glen Tipton (Priest), Adrian Smith, Dave Murray ja Janick Gerss(Maiden), Agnus Young (AC/DC). Mitä lumoavia saundeja.

      Deep Purplen levy "Burn", jota nyt kuuntelen on mestariteos.

      Olen vaikuttunut keväästä tai kesästä asti monien eri bändien ja artistien musiikista, kun on ollut vähän enemmän aikaa kuunnella musiikkia. Olen vaikuttunut Led Zeppelinistä ja myös Robert Plantin soolotuotannosta, Rush räjäytti tajuntani, aloin syventyä enemmän Judas Priestin musiikkiin ja rakastuin siihen uudestaan, innostuin Black Sabbathin musiikista (sekä Ozzyn että Ronnie James Dion aikaisesta), rakastuin Paul Rodgersin bändeihin Freehen ja Bad Companyyn ja etenkin tuohon ensiksi mainittuun, aloin kuunnella Beatlesia ja rakastuin joihinkin heidän kappaleisiin kuten esim. biisiin "Long and winding road", innostuin taas Iron Maidenista ja vakuutuin siitä, että Bon Scott oli AC/DC:n paras laulaja. Ja rakastuin Deep Purplen musiikkiin ja nyt erityisesti tähän levyyn "Burn". Ja kuuntelin ensimmäsitä kertaa Purplen kappaleen "Child in time" (itseasiassa nyt tänä iltana). Ja löysin elämääni myös Panteran ja Megadeathin ja Waspin (kuuntelen joskus).

      Rakastuin rockmusiikkiin ja heavyyn entistä enemmän =)

      • Anonyymi

        Diggaan noista kaikista bändeistä, osasta enemmän, rushista sanotaan joskus että bändissä taitavimmat muusikot, tykkään kyllä, mutta mielestäni vähän liiankin tarkkaa soittoa😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diggaan noista kaikista bändeistä, osasta enemmän, rushista sanotaan joskus että bändissä taitavimmat muusikot, tykkään kyllä, mutta mielestäni vähän liiankin tarkkaa soittoa😂

        Rush on aika simppeliä verrattuna nykyajan kikkailuun. Kannattaa kuunnella vaikka YESiä, jos kunnon progea haluaa kuunnella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rush on aika simppeliä verrattuna nykyajan kikkailuun. Kannattaa kuunnella vaikka YESiä, jos kunnon progea haluaa kuunnella.

        Kävin kuuntelemassa pari kappaletta, toinen erittäin tuttu, mutta toi progressiivista rockia, minä väärällä alalla..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin kuuntelemassa pari kappaletta, toinen erittäin tuttu, mutta toi progressiivista rockia, minä väärällä alalla..

        No joo, vähän hätäsesti tuli heitettyä tuo, mutta pink floydin kavereilla oli idea joskus että tehdään seuraava levy pelkillä keittiöstä löytyvillä kalusteilla😂en tiedä kuka sen torppas, luultavasti levyyhtiö..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rush on aika simppeliä verrattuna nykyajan kikkailuun. Kannattaa kuunnella vaikka YESiä, jos kunnon progea haluaa kuunnella.

        Joo, Rush on pop-bändi. Yesin tripla live jostain 70-luvun alkupuolelta on oma progesuosikkini.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rush on aika simppeliä verrattuna nykyajan kikkailuun. Kannattaa kuunnella vaikka YESiä, jos kunnon progea haluaa kuunnella.

        Rush on ehkä simppeliä, mutta heillä nokkamiehenä oikea monitoimimies Geddy Lee, joka lauloi, soitti bassoa ja lisäksi välillä koskettimia ja syntikkaa ja lisäksi bändissä vielä yksi parhaimmista rumpaleista, Neil Peart (RIP).


    • Nyt kuuntelen sellaista bändiä kuin Smokie. Viimeaikoina olen kuunnellut paljon. Nyt menossa heidän levynsä "Midnight cafe" vuodelta 1976. Todella hyvää musiikkia ja tämä kyseinen levy on mestariteos. Bändin alkuperäinen laulaja Chris Norman on syystäkin yksi kaikkien aikojen parhaista rocklaulajista. Hän handlasi niin rockimman osaston kuin myös iskelmä-ja countrytyylinkin(soitti myös kitaraa). Ja tän bändin pojat aikoinaan -70-ja 80 -luvuilla ihan Bee Geesin poikiin (tääkin bändi eli BGs todella hyvä) verrattavia noissa harmonioissa.

      • Anonyymi

        Smokiella oli oma soundinsa, josta pidin. Muita levyjä minulla ei ole kuin "Bright Lights & Back Alleys" mutta heidän musaa kyllä voi kuunnella netin läpi.


      • Anonyymi

        Rush "progena" uppoaa paremmin massoihin, ja tutustuttaa nuoremmatkin genreen,

        Rushilla oli popimpi kausi kasarilla, mutta niin oli Yesilläkin. Toisaalta niitäkin biisejä tulee nostalgia mielessä joskus kuunnteltua. Se elämän helppous noina aikoina jotenkin kuuluu niistä biiseistä, joissa synaakin paljon käytettiin. Ihmiset ei olleet niin ahneita ja itsekkäitä, kuin nykyään ja Suomikin on aivan eri maa nykyään.

        Rush on yksi lempibåndeistäni, vaikka se simppeliä progeksi onkin. Movin Pictures tais olla ekä vinyylini silloin joskus kasarin puolivälissä ja siitä on hyvä aloittaa Rushin kuuntelu.


    • Anonyymi

      Aijai,,on monilla päässyt unohtumaan kotimainen proge..Helmenä Wigwam.

      Grass for Blades on sellainen muutamien kuukausien välein kuunneltava että muistaa taas kuinka paskaa tuubaa työnnetään nykyisin ulos muka "musiikkina"

      Tai "Vuorellaistuja" Tabula Rasalta

      Ja moni muu menneen ajan biiseistä. Itsekin pidän Deep Purple/Uriah Heep/Led Zeppelin ja monista muistakin sen ajan bändien soitannosta.

      No, musiikkimaku on sellainen jatkuvasti muuttuva asia, nykyisin kuunnellut paljon Jenkkiläistä Reina Del Cid kokoonpanoa tai mimmien Duo esityksiä.

      • Anonyymi

        Jep, Wigwamista olisikin pitänyt tulla kansainvälisestikin iso juttu. Brittilaulaja ja kaikki, joten enkun ääntämisestä ei ainakaan olis pitänyt tulla estettä sille, toisin kuin vaikka jollain Hurriganesilla. Tasavallan pressakin oli aika lailla vastaavanlainen yhtye, kuin Wigwamkin, ja molemmat olis tosiaankin ansainneet niin paljon enemmän, kuin mitä saivat.

        https://www.youtube.com/watch?v=Si9xeJkvPXc

        Tämäkin biisi olisi pitänyt olla iso hitti maailmalla, eikä heti tule mieleen, että kyseessä on suomalainen bändi, kun laulajakin on jälleen brittiläinen.. Ihan kelpaa vertailun parhaimpiin kasaribiiseihin. Voi tätä nostalgiaa.


    • Anonyymi

      Onpa taas kerran niin brittivetoista tämäkin keskustelu. Parhaista bändeistä iso osa tuli jenkeistä. Omia suosikkejani on ollut Allman Brothers, Little Feat, Mountain (vihdoin viimein huomioitu Leslie Westin kuoleman takia), Spirit, Lynyrd Skynyrd, Wet Willie, Black Oak Arkansas, Kaikki hippiliikkeen bändit, Blood, Sweat & Tears, alkuaikojen Chicago, alkuaikojen Kool and the Gang, jne jne. 70-luvulla kaikki punk-bändit Ramonesista, Blondiesta ja Talking Headista Black Flackiin ja Dead Kenedysiin. 8o- luvulla miljoona metalliyhtyettä, ei siis pelkästään Metallica. 90-luvulla kaikki grungebändit Nirvana, Pearl Jam jne jne, ei jaksa enää. En ymmärrä brittikeskeisyyttä puhuessa roc/metalli musiikista.

      • Anonyymi

        Johtuneeko siitä syystä että brittien saarelta se alkuaikojen "hevi" on kotoisin.
        Ja siellä se alkoi. Minulle punk ilmaantuessaan oli kuin olisi lyöty otsaluuhun, soittotaidon merkitys katosi bändeiltä, ja samoin sävelkulkujen rakennustaito - ja siitä on menty vain huonompaan suuntaan eli nykyiseen "puhemusiikkiin" jota ei mielestäni edes musiikiksi tulisi kutsua.


      • Heavymusiikki on lähtöisin Englannista ja tarkemmin sanottuna Birminghamista ja sen ympäristöstä, Midlandsista ja etenkin Midlandsin Black countryna tunnetulta teollisuusalueelta, jossa oli aikoinaan paljon metalli-ja nahkateollisuutta. Näiltä alueilta ovat kotoisin esim. Priestin pojat Rob Halford, KK Downing, Ian Hill, Glenn Tipton, Black Sabbathin alkuperäisistä jäsenistä ainakin Tony Iommi ja muistaakseni myös Ozzy, Zeppelinin Robert Plant ja John Bonham sekä Sladen Noddy Holder ja Trapezesta ja Purplesta, mutta ennen kaikkea soolourastaan tuttu Glenn Hughes.

        Moni tunnettu bändi on brittiläinen. Zeppelin, Purple, Queen, Whitesnake, Slade, Mötörhead, Pink Floyd, Smokie, Dire straits, Priest, Sabbath, Maiden, Procol harum, Beatles, Kinks, Bad Company, Genesis, Muse, Bee Gees, Culture club, Pet shop boys, Eurythmics, Spandau ballet, joitain mainitakseni. Ymmärrät varmaan siksi tämän brittikeskeisyyden, koska jo ajattelemattakin asiaa moni keskusteluissa mainittu bändi sattuu nyt vain olemaan tuolta sumuiselta ja sateiselta saarelta kotoisin.

        Toki sitten on tunnettuja muunkin maalaisia bändejä.

        Usasasta esim. Metallica, Eagles, Chicago, Nirvana, Foo fighters, Kiss, Blondie.

        Saksasta esim. Scorpions, Modern talking, Alphaville.

        Australiasta tulevista bändeistä tunnetuin AC/DC.

        Ruotsista Europe ja Abba.

        Suomesta tulevista tunnetuimmat ehkä Nightwish ja jo lopettanut Him ja kohta lopettava Sunrise Avenue (ellei jo lopettanut).


      • Se on myös makukysymys mikä bändi on itsestä paras. Kansalaisuuden perusteella en itse bändiä valitse kuultavaksi, vaan puhtaasti musiikillisin perustein eli nappaako musiikki ja laulajan ääni.

        Ai niin ja Usasta vielä sellainen bändi kuin Journey.


      • Ja Brittilästä myös The Who.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Heavymusiikki on lähtöisin Englannista ja tarkemmin sanottuna Birminghamista ja sen ympäristöstä, Midlandsista ja etenkin Midlandsin Black countryna tunnetulta teollisuusalueelta, jossa oli aikoinaan paljon metalli-ja nahkateollisuutta. Näiltä alueilta ovat kotoisin esim. Priestin pojat Rob Halford, KK Downing, Ian Hill, Glenn Tipton, Black Sabbathin alkuperäisistä jäsenistä ainakin Tony Iommi ja muistaakseni myös Ozzy, Zeppelinin Robert Plant ja John Bonham sekä Sladen Noddy Holder ja Trapezesta ja Purplesta, mutta ennen kaikkea soolourastaan tuttu Glenn Hughes.

        Moni tunnettu bändi on brittiläinen. Zeppelin, Purple, Queen, Whitesnake, Slade, Mötörhead, Pink Floyd, Smokie, Dire straits, Priest, Sabbath, Maiden, Procol harum, Beatles, Kinks, Bad Company, Genesis, Muse, Bee Gees, Culture club, Pet shop boys, Eurythmics, Spandau ballet, joitain mainitakseni. Ymmärrät varmaan siksi tämän brittikeskeisyyden, koska jo ajattelemattakin asiaa moni keskusteluissa mainittu bändi sattuu nyt vain olemaan tuolta sumuiselta ja sateiselta saarelta kotoisin.

        Toki sitten on tunnettuja muunkin maalaisia bändejä.

        Usasasta esim. Metallica, Eagles, Chicago, Nirvana, Foo fighters, Kiss, Blondie.

        Saksasta esim. Scorpions, Modern talking, Alphaville.

        Australiasta tulevista bändeistä tunnetuin AC/DC.

        Ruotsista Europe ja Abba.

        Suomesta tulevista tunnetuimmat ehkä Nightwish ja jo lopettanut Him ja kohta lopettava Sunrise Avenue (ellei jo lopettanut).

        Pitää muistaa, että Australiassa ja Amerikassa olevat valkoiset ovat eurooppalaisten jälkeläisiä, tai itsekin emigrantteja. AcDcn pojatkin on/olivat alkujaan brittejä, vain rumpali on syntynyt Australiassa ja Jonhson on englantilainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitää muistaa, että Australiassa ja Amerikassa olevat valkoiset ovat eurooppalaisten jälkeläisiä, tai itsekin emigrantteja. AcDcn pojatkin on/olivat alkujaan brittejä, vain rumpali on syntynyt Australiassa ja Jonhson on englantilainen.

        Jep. Agnus ja Malcom Youngin vanhemmat olivat Skotlannista. Agnus ja Malcom syntyivät myös siellä (Skotlanti), mutta perhe muutti myöhemmin Australiaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitää muistaa, että Australiassa ja Amerikassa olevat valkoiset ovat eurooppalaisten jälkeläisiä, tai itsekin emigrantteja. AcDcn pojatkin on/olivat alkujaan brittejä, vain rumpali on syntynyt Australiassa ja Jonhson on englantilainen.

        AC/DC perustettiin kuitenkin Australiassa ja sieltä se on lähtöisin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitää muistaa, että Australiassa ja Amerikassa olevat valkoiset ovat eurooppalaisten jälkeläisiä, tai itsekin emigrantteja. AcDcn pojatkin on/olivat alkujaan brittejä, vain rumpali on syntynyt Australiassa ja Jonhson on englantilainen.

        Yhdysvalloissa ja Australiassa olisi ehkä vain alkuperäisasukkaita ja heidän jälkeläisiään, jos Euroopasta ei olisi muuttanut tai viety (Australiaa asutettiin alunperin esim. rangaistusvangeilla) sinne ihmisiä. Ja tietenkin sitten noitten maitten populaatiosta iso osa koostuu erilaisista emigranteista, jotka muuttaneet maahan syystä tai toisesta, esim. Usaan muutti 1900-luvun alusta tai jopa 1800-luvun lopulta paljon Euroopan ja Venäjän juutalaisia ja Australiassa asuu paljon aasialaisia, brittejä ja pohjoismaalaisia kuten suomalaisia. Suomalaisia ja muita eurooppalaisia alkoi muuttaa Australiaan 1950-60 -luvuilla ja muuttovirtaa täältä oli sinne aina 1980-90 -lukujen taitteeseen. Mun vanhempienkin piti muuttaa Australiaan kasarin lopulla, heillä oli ensin puolen vuoden viisumi, mutta me eli äiti, isä, minä ja mun veli ei oltu siellä kuin kolme kuukautta ja tultiin takaisin, kun äidin ja isän mielestä siellä oli liian kuuma, liikaa vaarallisia käärmeitä, hämähäkkejä ja kahden pienen lapsen kanssa oli hankala matkustaa paikasta toiseen eikä asuntoakaan tahtonut oikein löytyä. Että jos suunnitelmat olis toteutuneet, niin ehkä naputtelisin tätä konetta nyt jossain päin Australiaa, jos olisin saanut sikäläisellä nettiyhteydellä yhteyden tähän 24:een. Mutta täällä pimeässä pohjolassa ollaan =)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitää muistaa, että Australiassa ja Amerikassa olevat valkoiset ovat eurooppalaisten jälkeläisiä, tai itsekin emigrantteja. AcDcn pojatkin on/olivat alkujaan brittejä, vain rumpali on syntynyt Australiassa ja Jonhson on englantilainen.

        Olihan se lapselle seikkailu nähä tuota Australian maata. Hieno maa.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Olihan se lapselle seikkailu nähä tuota Australian maata. Hieno maa.

        Jep, on tätejä ja setiä, sekä liuta serkkuja Australiassa. Sielläkin on ollut vaan kaikenlaista kurjaa, pahoja metsäpaloja ja ongelmia maahanmuuton kanssa. Aussit on kuitenkin meitä fiksumpia, ja suojelevat maatansa paremmin.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Heavymusiikki on lähtöisin Englannista ja tarkemmin sanottuna Birminghamista ja sen ympäristöstä, Midlandsista ja etenkin Midlandsin Black countryna tunnetulta teollisuusalueelta, jossa oli aikoinaan paljon metalli-ja nahkateollisuutta. Näiltä alueilta ovat kotoisin esim. Priestin pojat Rob Halford, KK Downing, Ian Hill, Glenn Tipton, Black Sabbathin alkuperäisistä jäsenistä ainakin Tony Iommi ja muistaakseni myös Ozzy, Zeppelinin Robert Plant ja John Bonham sekä Sladen Noddy Holder ja Trapezesta ja Purplesta, mutta ennen kaikkea soolourastaan tuttu Glenn Hughes.

        Moni tunnettu bändi on brittiläinen. Zeppelin, Purple, Queen, Whitesnake, Slade, Mötörhead, Pink Floyd, Smokie, Dire straits, Priest, Sabbath, Maiden, Procol harum, Beatles, Kinks, Bad Company, Genesis, Muse, Bee Gees, Culture club, Pet shop boys, Eurythmics, Spandau ballet, joitain mainitakseni. Ymmärrät varmaan siksi tämän brittikeskeisyyden, koska jo ajattelemattakin asiaa moni keskusteluissa mainittu bändi sattuu nyt vain olemaan tuolta sumuiselta ja sateiselta saarelta kotoisin.

        Toki sitten on tunnettuja muunkin maalaisia bändejä.

        Usasasta esim. Metallica, Eagles, Chicago, Nirvana, Foo fighters, Kiss, Blondie.

        Saksasta esim. Scorpions, Modern talking, Alphaville.

        Australiasta tulevista bändeistä tunnetuin AC/DC.

        Ruotsista Europe ja Abba.

        Suomesta tulevista tunnetuimmat ehkä Nightwish ja jo lopettanut Him ja kohta lopettava Sunrise Avenue (ellei jo lopettanut).

        "Heavymusiikki on lähtöisin Englannista ja tarkemmin sanottuna Birminghamista ja sen ympäristöstä..."

        No on Birminghamista tullut muitakin, 60-70-luvun taitteen aikoihin erittäin suosittu esi-progebändi The Moody Blues oli sieltä. Moody Bluesin albumit väliltä 1967-1972 ovat erinomaisia, mutta sitten yhtye jotenkin hukkasi itsensä.

        Samoin Birminghamista oli kevyenä pop bändinä aloittanut The Move ja samoihin aikoihin aloittanut oli myös kevyttä poppia tehnyt Idle race.

        Movessa oli lauluntekijänä Roy Wood ja Idle Racessa Jeff Lynne. Aikanaan Lynne liittyi Moveen, ja yhtye teki pari kolme oikein meluisaa mutta melodista rockalbumia ja vaihtoi sitten nimensä The Electric Light Orchestraksi, ja oli pitkin 70-lukua valtavat määrät levyjä myynyt bändi. Ja oli sitä vaikka Roy Wood lähti bändistä heti sen 1. LP:n ilmestyttyä ja perusti Wizzardsin joka oli vielä melskaavampi kuin mitä ELO oli. Jos haluaa tutustua The Moven tekemisiin niin erityisen tutustumisen arvoinen The Moven albumeista on 1970 ilmestynyt Shazam niminen, se albumi saattaa olla kaikkien aikojen paras heavy-pop albumi, vai onko?

        Valitettiin että ollaan liian britti painotteisia , ja niin olikin, aika harva on tutustunut vaikkapa italialaiseen progeen, sieltä löytyisi eräitä kulttuuriaarteita kuten PFM eli Premiata Forneria Marconi niminen yhtye joka teki upeita albumeja pitkin 1970-lukua ja sittemminkin. Samoin vaikkapa Le Ormen varsinkin 1970-luvun albumituotanto on tutustumisen arvoista. Ytuubissa on Le Orme Live In Pennsylvania 2005 video kokonaisuudessaan ja bändi oli erittäin hyvässä vedossa yhä tuolloin. Samoin Ytuubista löytyy Concerto dei New Trolls - Concerto grosso (Trilogy) joka ilman muuta kannattaa myös katsoa.

        Mutta entäs keski-Euroopan kosketinsoitin vetoiset Nits, Kraftwerk ja Yello, runsaasti erittäin hyvää musiikkia olisi noilta löydettävissä. Niistä Nits tyylillisesti oli tavallaan Beatles II:nen, Kratwerk oli varsin oman tyylisensä ja Yello oli ja yhä on varsinainen musikillinen runsauden sarvi.

        Jostain syystä brittilehdistö hyljeksi Nitsiä mutta suhtautui aika myötämielisesti niin Kraftewerkiin kuin Yelloon, josta seuraa kysymys että mistä moinen käytös juontui?

        Yksi seliseli sille on että britit ovat sitä mieltä että puhtoisin pop/rock on taiteenlaji joka kuuluu yksin heille, no ehkä Abba ainoana sallittuna poikkeuksena tuohon sääntöön ja hollantilainen Nits oli siinä lajissa huippuvuosinaan selkeästi parempi kuin silloiset brittibändit. Jos et tuota usko niin kuuntele Nitsin liveCD nimeltään Urk.

        Sen sijaan niin saksalainen Kraftwerk kuin sveitsiläinen Yello olivat varsin kaukana kaikesta siitä mitä britanniassa silloin tehtiin joten heitä ei brittilehdistössä koettu uhkana.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Heavymusiikki on lähtöisin Englannista ja tarkemmin sanottuna Birminghamista ja sen ympäristöstä, Midlandsista ja etenkin Midlandsin Black countryna tunnetulta teollisuusalueelta, jossa oli aikoinaan paljon metalli-ja nahkateollisuutta. Näiltä alueilta ovat kotoisin esim. Priestin pojat Rob Halford, KK Downing, Ian Hill, Glenn Tipton, Black Sabbathin alkuperäisistä jäsenistä ainakin Tony Iommi ja muistaakseni myös Ozzy, Zeppelinin Robert Plant ja John Bonham sekä Sladen Noddy Holder ja Trapezesta ja Purplesta, mutta ennen kaikkea soolourastaan tuttu Glenn Hughes.

        Moni tunnettu bändi on brittiläinen. Zeppelin, Purple, Queen, Whitesnake, Slade, Mötörhead, Pink Floyd, Smokie, Dire straits, Priest, Sabbath, Maiden, Procol harum, Beatles, Kinks, Bad Company, Genesis, Muse, Bee Gees, Culture club, Pet shop boys, Eurythmics, Spandau ballet, joitain mainitakseni. Ymmärrät varmaan siksi tämän brittikeskeisyyden, koska jo ajattelemattakin asiaa moni keskusteluissa mainittu bändi sattuu nyt vain olemaan tuolta sumuiselta ja sateiselta saarelta kotoisin.

        Toki sitten on tunnettuja muunkin maalaisia bändejä.

        Usasasta esim. Metallica, Eagles, Chicago, Nirvana, Foo fighters, Kiss, Blondie.

        Saksasta esim. Scorpions, Modern talking, Alphaville.

        Australiasta tulevista bändeistä tunnetuin AC/DC.

        Ruotsista Europe ja Abba.

        Suomesta tulevista tunnetuimmat ehkä Nightwish ja jo lopettanut Him ja kohta lopettava Sunrise Avenue (ellei jo lopettanut).

        Missä menee sitten Hard Rockin ja Heavy metallin raja, niin se on vähän häilyvä asia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Missä menee sitten Hard Rockin ja Heavy metallin raja, niin se on vähän häilyvä asia.

        Näin on. Ihan aina ei voi tietää onko kyse hard rockista tai heavymusiikista. Tämä määrittely on hakalaa ja hankalaa etenkin perinteisen klassisen heavyn kohdalla, koska se ei aina kauheasti eroa hard rockista ja jos mennään joihinkin alalajeihin kuten pop heavy ja glam heavy, niin siinäkään saundillisesti ei aina ole kauheasti eroa esim. pop rockiin (soittaminen saattaa olla soittajilla hieman stydimpi kuin perinteisessä pop rockissa) ja ja ulkonäöllisesti glam rockiin. Myös joskus jotkut hard rock bändit luetaan heavybändeiksi kuten Twisted sister ja AC/DC (itse en lue noita heavybändeiksi, vaan hard rock).


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Näin on. Ihan aina ei voi tietää onko kyse hard rockista tai heavymusiikista. Tämä määrittely on hakalaa ja hankalaa etenkin perinteisen klassisen heavyn kohdalla, koska se ei aina kauheasti eroa hard rockista ja jos mennään joihinkin alalajeihin kuten pop heavy ja glam heavy, niin siinäkään saundillisesti ei aina ole kauheasti eroa esim. pop rockiin (soittaminen saattaa olla soittajilla hieman stydimpi kuin perinteisessä pop rockissa) ja ja ulkonäöllisesti glam rockiin. Myös joskus jotkut hard rock bändit luetaan heavybändeiksi kuten Twisted sister ja AC/DC (itse en lue noita heavybändeiksi, vaan hard rock).

        Cream on kokonaan unohdettu ja sehän oli Hard Rockin esiastetta.


      • Ja jos vielä jatkan listaa, niin brittiläisiä bändejä ovat myös Rolling stones, Uriah Heep, Status Quo, Cream, Electric light orchestra, Jethro Tull, T. Rex, King Crimson, Animals, Yes, Police, Duran Duran, Depeche mode, Sex Pistols, Def Lepard, Coldplay, Sweet, Rainbow, Small faces, Prodigy, Spice girls, Take that, jotka ovat brittiläisiä.

        Irlantilaisia ovat ainakin Thin Lizzy ja U2. Skotlantilaisista bändeistä tiedän ainoastaan Nazareth.

        Ja puhumattakaan erilaisista tunnetuista sooloartisteista ja kaikenlaisista muusikoista, jotka ovat/olivat kotoisin Brittein saarilta kuten Elton John, Phil Collins, Rod Steward, Tom Jones, Dusty Springfield, Shirley Bassey, Glenn Hughes, John Lennon (sooloura Beatlesin jälkeen).

        Näin ollen tuota puhumista brittiläisistä ja Walesista ja Skotlannista ja Irlannista tulevista bändeistä ja sooloastisteista ei voi välttää.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Ja jos vielä jatkan listaa, niin brittiläisiä bändejä ovat myös Rolling stones, Uriah Heep, Status Quo, Cream, Electric light orchestra, Jethro Tull, T. Rex, King Crimson, Animals, Yes, Police, Duran Duran, Depeche mode, Sex Pistols, Def Lepard, Coldplay, Sweet, Rainbow, Small faces, Prodigy, Spice girls, Take that, jotka ovat brittiläisiä.

        Irlantilaisia ovat ainakin Thin Lizzy ja U2. Skotlantilaisista bändeistä tiedän ainoastaan Nazareth.

        Ja puhumattakaan erilaisista tunnetuista sooloartisteista ja kaikenlaisista muusikoista, jotka ovat/olivat kotoisin Brittein saarilta kuten Elton John, Phil Collins, Rod Steward, Tom Jones, Dusty Springfield, Shirley Bassey, Glenn Hughes, John Lennon (sooloura Beatlesin jälkeen).

        Näin ollen tuota puhumista brittiläisistä ja Walesista ja Skotlannista ja Irlannista tulevista bändeistä ja sooloastisteista ei voi välttää.

        "... jos vielä jatkan listaa, niin brittiläisiä bändejä ovat myös Rolling stones, Uriah Heep, Status Quo, Cream, Electric light orchestra, Jethro Tull, T. Rex, King Crimson, Animals, Yes, Police, Duran Duran, Depeche mode, Sex Pistols, Def Lepard, Coldplay, Sweet, Rainbow, Small faces, Prodigy, Spice girls, Take that, jotka ovat brittiläisiä."

        No jaa, törmäsin joku vuosi sitten jollain palstalla äänestykseen kaikkien aikojen parhaat brittibändit ja joku siellä ehdotti seuraavaa listaa: Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd ja Audience.

        Josta heräsi kysymys että mikä helevatan Audience, enpä ole ikinä moisesta bändistä kuulutkaan ja asiaa tutkittuani kävi ilmi että kaikista Audience nimisistä bändeistä nimenomaan se brittibändi joka teki 4 albumia vuosien 1969-1972 välillä ja jonka johtohahmo oli kitaristi laulaja Howard Werth.

        Ja totta tosiaan kun olin tutustunut niihin 4:ään Audience albumiin niin sen jälkeen itsekin olen ollut sitä mieltä että juuri tuo alussa mainittu lista oli oikein hyvä ja perusteltu bändilista, tosin jos listan otsikko olisi merkittävimmät bändit ja artistit lisäisin noihin jo mainittuihin nimiin vielä David Bowien ja ehkäpä myös Policen ja Kate Bushin.

        Joka Kate B. aikoinaan jossain yhteydessä äänestettiin Britannian kansallisaarteeksi eikä suinkaan ilman hyvää perustetta kuten kaikki hänen noin 5:een ensimmäiseen albumiin tutustuneet tietävät.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Ja jos vielä jatkan listaa, niin brittiläisiä bändejä ovat myös Rolling stones, Uriah Heep, Status Quo, Cream, Electric light orchestra, Jethro Tull, T. Rex, King Crimson, Animals, Yes, Police, Duran Duran, Depeche mode, Sex Pistols, Def Lepard, Coldplay, Sweet, Rainbow, Small faces, Prodigy, Spice girls, Take that, jotka ovat brittiläisiä.

        Irlantilaisia ovat ainakin Thin Lizzy ja U2. Skotlantilaisista bändeistä tiedän ainoastaan Nazareth.

        Ja puhumattakaan erilaisista tunnetuista sooloartisteista ja kaikenlaisista muusikoista, jotka ovat/olivat kotoisin Brittein saarilta kuten Elton John, Phil Collins, Rod Steward, Tom Jones, Dusty Springfield, Shirley Bassey, Glenn Hughes, John Lennon (sooloura Beatlesin jälkeen).

        Näin ollen tuota puhumista brittiläisistä ja Walesista ja Skotlannista ja Irlannista tulevista bändeistä ja sooloastisteista ei voi välttää.

        Ne, joilla on nuottikorvaa, eivät pidä Sex Pistolsista, jonka soittajilla ei ollut minkäänlaisia lahjoja. Myös Spice Girls lauloi nuotin vierestä konserteissaan, mutta levyillähän tuollaiset pikku puutteet voidaan korjata, jos halutaan.

        Monille on tärkeätä, että soitto menee metsään, ja kun kuuntelen kantabaarini karaokelaulajia, ymmärrän syynkin oikein hyvin. 😁


      • Anonyymi kirjoitti:

        "... jos vielä jatkan listaa, niin brittiläisiä bändejä ovat myös Rolling stones, Uriah Heep, Status Quo, Cream, Electric light orchestra, Jethro Tull, T. Rex, King Crimson, Animals, Yes, Police, Duran Duran, Depeche mode, Sex Pistols, Def Lepard, Coldplay, Sweet, Rainbow, Small faces, Prodigy, Spice girls, Take that, jotka ovat brittiläisiä."

        No jaa, törmäsin joku vuosi sitten jollain palstalla äänestykseen kaikkien aikojen parhaat brittibändit ja joku siellä ehdotti seuraavaa listaa: Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd ja Audience.

        Josta heräsi kysymys että mikä helevatan Audience, enpä ole ikinä moisesta bändistä kuulutkaan ja asiaa tutkittuani kävi ilmi että kaikista Audience nimisistä bändeistä nimenomaan se brittibändi joka teki 4 albumia vuosien 1969-1972 välillä ja jonka johtohahmo oli kitaristi laulaja Howard Werth.

        Ja totta tosiaan kun olin tutustunut niihin 4:ään Audience albumiin niin sen jälkeen itsekin olen ollut sitä mieltä että juuri tuo alussa mainittu lista oli oikein hyvä ja perusteltu bändilista, tosin jos listan otsikko olisi merkittävimmät bändit ja artistit lisäisin noihin jo mainittuihin nimiin vielä David Bowien ja ehkäpä myös Policen ja Kate Bushin.

        Joka Kate B. aikoinaan jossain yhteydessä äänestettiin Britannian kansallisaarteeksi eikä suinkaan ilman hyvää perustetta kuten kaikki hänen noin 5:een ensimmäiseen albumiin tutustuneet tietävät.

        Jossain netin syövereissä kerran tuli vastaan toi nimi Audience ja nimenomaan se bändi, joka oli kasassa 1960-70 -lukujen taitteessa. Enpä ole kuitenkaan vielä tsekannu millaista musiikkia tuo bändi teki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne, joilla on nuottikorvaa, eivät pidä Sex Pistolsista, jonka soittajilla ei ollut minkäänlaisia lahjoja. Myös Spice Girls lauloi nuotin vierestä konserteissaan, mutta levyillähän tuollaiset pikku puutteet voidaan korjata, jos halutaan.

        Monille on tärkeätä, että soitto menee metsään, ja kun kuuntelen kantabaarini karaokelaulajia, ymmärrän syynkin oikein hyvin. 😁

        Hieman nuotin vierestä tai säröäänillä laulettu rockmusiikki, varsinkin jos laulajalla vielä raspiääni tai muuten hieman käheä aika ajoin ei haittaa yhtään, jos vielä on asennetta ja hyvä meininki. Rockissa tosi oikein laulaminen eli se, että kaikki on juuri nuotilleen ja siloisesti laulettu, ei ole se juttu kuten ei punkissakaan. Parhaimmillaan musiikki on silloin, kun siinä on tunnetta/menoa/meininkiä/kappale rokkaa jne. Jos joku noista täyttyy tai useampi, niin se on siinä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne, joilla on nuottikorvaa, eivät pidä Sex Pistolsista, jonka soittajilla ei ollut minkäänlaisia lahjoja. Myös Spice Girls lauloi nuotin vierestä konserteissaan, mutta levyillähän tuollaiset pikku puutteet voidaan korjata, jos halutaan.

        Monille on tärkeätä, että soitto menee metsään, ja kun kuuntelen kantabaarini karaokelaulajia, ymmärrän syynkin oikein hyvin. 😁

        Sex Pistols ei ole mun suosikki eikä kauheasti Spice girlskään mitä nyt aikoinaan joskus tuli vähän kuunneltua tuota Spice girlsia.

        Rockmusiikki on parhaimmillaan silloin, kun siinä on juurikin jotain säröä ja myös menoa ja meininkiä. Ja laulaja ja soittaja musisoivat satasella.


    • Jep Kanadasta kajahti eli Rush.

    • Ja unohtui mainita brittiläisistä Rory Gallagher.

    • Joskus luulin, että Deep Purple, Whitesnake, Mötörhead, Pink Floyd, Uriah Heep ja Status Quo ovat yhdysvaltalaisia bändejä ja sitten luulin aikoinaan myös, että Backstreet boys on englantilainen. Ja sitten totuus paljastui ja ainoa usalainen bändi olikin se brittiläiseksi luulemani Backstreet boys.

    • Taisinpa joskus aikoinaan myös ajatella, että Phil Collins ja Eric Clapton ovat usalaisia.

    • Nyt taitaa olla ulkona -20 astetta pakkasta. Luntakin on aika paljon. Talvi tuli ja kunnolla.

    • Ylistetäänpä sitten hieman noita artisteja taas, sitähän varten tämä ketju alunperin onkin, vaikka toki saa täällä keskustella vähän muustakin niin kuin on enimmäkseen keskusteltu.

      Paul Rodgers, Chris Norman (Smokien alkuperäinen laulaja), Bon Scott (RIP) , David Coverdale, Glenn Hughes, Robert Plant, Noddy Holder ja Rob Halford edustavat mulle tällä hetkellä ehkä kaikkein rokimpia ääniä ja heiltä löytyi myös asennetta. Chris Norman vielä venyi rockbiisien lisäksi tulkitsemaan iskelmä-ja countrytyylistä musiikkia ja veti sitäkin hyvin ja ihan hyvällä asenteella ja meiningillä.

      Tässä Paul Rodgers laulaa Bad Companyn aikana. Asenne ainakin on kohillaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=OgKZcHntbT8

      Chris Normanin rockimpaa laulamista.
      https://www.youtube.com/watch?v=Mbukx-S-3Fw

      Mutta venyi hän laulamaan esimerkiksi näinkin.
      https://www.youtube.com/watch?v=kKi_IJb3BTY

      Ja tässä hän laulaa lähes 70-vuotiaana. Ääntä piisaa yhä.
      https://www.youtube.com/watch?v=_cgQEc9weaY

      David Coverdale tulkitsee. Tämä on hänen vuonna 1978 ilmestyneeltä soololevyltään "Northwinds".
      https://www.youtube.com/watch?v=6IEgmotGWBY

      Ja tässä Whitesnaken "Walking in the shadows of the blues".
      https://www.youtube.com/watch?v=qgpD0hXBvuE

      Ja "The deeper the love".
      https://www.youtube.com/watch?v=xuUz7QedAaM

      Robert Plant vedossa.
      https://www.youtube.com/watch?v=6tlSx0jkuLM

      Ja sitten vähän pehmeämpää puolta.
      https://www.youtube.com/watch?v=_PFmGicOEeY

      Noddy Holder vedossa.
      https://www.youtube.com/watch?v=C5C5xrIWTdY

      Rob Halfordin laulusuoritus.
      https://www.youtube.com/watch?v=P-c62u8dh18

      Mutta taipui tämä mies esimerkiksi tällaiseenkin tulkintaan
      https://www.youtube.com/watch?v=P-c62u8dh18

      Bon Scott vauhdissa.
      https://www.youtube.com/watch?v=P-c62u8dh18

      Ja sokerina pohjalla Glenn Hughes. Tässä hän laulaa 64-vuotiaana. Supermies.
      https://www.youtube.com/watch?v=P-c62u8dh18

    • Taas pitää korjata. Toinen Rob Halfordin laulu johon yritin laittaa linkin pitäisi olla "Turn on your light" , mutta taas onkin taas "Rock hard ride free". Korjataanpa asia.

      Taipui Halford laulamaan näinkin.
      https://www.youtube.com/watch?v=JEXLaZVanq8

    • Anonyymi

      Mahogany Rush (Frank Marino & Mahogany Rush) mainitaan aika harvoin missään keskusteluissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe