Havaintojani kahvista ja teestä

Omakohtaisen kokemuksen mukaan en voi juoda mustaa eli paahdettua teetä, sillä musta tee aiheuttaa minulle ihovaivoja. Ihovaivoja tuli kerran myös sellaisesta pikakahvista jossa teelusikallinen kahvirouhetta sekoitetaan kuumaan veteen. Englanti on psoriasiksen potemisen kärkimaa, Englantilaiset juovat paljon mustaa teetä.

Mietin suhdettani kahviin, olen ajatellut että kaikki palanut ja savustettu -on pakko aiheuttaa PAH-yhdisteitä. Jopa leivän tumma pinta ja näkkileipä sisältävät PAH-yhdisteitä. Ajattelin että kahvipavut ovat hyvin tummiksi paahdettuja. Ryhdyin etsimään tietoa.

Olen itse ollut kahvista nauttija, ja olen vuosikausia ollut ilman kahvia ja teetä.
Ostin Moccamasterin ja olen sitten kahvipapuja itse jauhanut omassa myllyssäni.
En halua ottaa terveysriskejä, ja päätin että joskus voin "kylässä" kupillisen kahvia juoda, mutta päätin jatkaa kahvin korvikkeilla. Lopetin jälleen kerran kotona kahvitteluni. Päätökseni ei ole uskonnollisten asioiden ehto, vaan on kokonaan omasta terveydestäni huolehtimista.
Yrttihaudukkeita on hyviä; Roibos, Kamomilla, Piparminttu, ja tumma kaakao. Näitä maustan kardemummalla ja Ceylonkanelilla, sekä teelusikallisella vaniljsokeria kaakaoon. Vihreä teekin mahtuu aamujuomakseni, ja niitäkin saa maustettunakin.

Tässä minun päätelmiäni;
- Kahvi ei kuulu ihmisen luontaiseen ravintoon, eikä kahvi ole ihmiselle siksi luontaisravintoa ja tarpeellista käyttää. Kahvin on tutkittu aiheuttavan vatsavaivoja, verenpaineen nousua ja unettomuutta.
PAH-yhdisteet, akryyliamidi, okratoksiini, furaani aiheuttavat syöpää, -kahvi sisältää näitä kaikkia yhdisteitä. Mustan eli paahdetun teen haitalliset yhdisteet ovat ainakin teen viljelyssä käytetyt torjunta-aineet, fluoridia sekä teen paahtamisessa syntyviä PAH-yhdisteitä. Tee ja kahvi sisältävät kofeiinia. Kofeiini saattaa nostaa kortisolitasoja.
Valkoinen tee, yrttihaudukkeet eli "yrttiteet" ja Roibos, sekä kaakao ainakin ovat sellaisia missä kokonaan tai osittain em. haittoja ei ole.

Ennen lääketieteen aikakautta Ellen White kirjoitti;
- White; “Tee ja kahvi vaikuttavat myös turmiollisesti elimistöön. Tee on jossakin määrin päihdyttävää. Se kiihottaa ja ärsyttää elimistöä, ja pakottaa sitä luonnottomaan toimintaan jättäen sen vaikutelman että se lisää voimia. Tee kuluttaa hermovoimia. Teen antamaa keinotekoista piristystä seuraa raukeus ja heikkous.” “Kahvin vaikutus on jossakin suhteessa samanlainen kuin teen, mutta sen vaikutus elimistöön on vieläkin pahempi. Se kohottaa mieltä normaalia virkeämmäksi, se kuluttaa ja uuvuttaa sitä. Teen ja kahvin käyttäjillä on merkkinsä kasvoissa. Iho tulee kellertävän ja elottoman näköiseksi. Terveyden punaa ei näy kasvoilla. Tee ja kahvi eivät ravitse elimistöä. Niiden antama apu on äkillinen. Ne ärsyttävät vatsahermoja, jotka välittävät kiihotuksen aivoille, ja ne vuorostaan kiihdyttävät sydämen toimintaa, ja antavat koko elimistölle lyhytaikaista tarmoa. -Väärää voima, joka saattaa meidät huonompaan kuntoon. Ne eivät anna luonnollisia voimia.” (Todistusaarteita III, s. 182)

- Kansalaisten oikeus on kirjoittaa kansalaisfoorumeilla perustuslain 11-12§ oikeuksilla.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Teen ja kahvin käyttäjillä on merkkinsä kasvoissa. Iho tulee kellertävän ja elottoman näköiseksi."

      Joopa joo...

      • .. Kyllä kyllä. Jos laitat runsaasti kahvia juovan keski-ikäiset ihmiset -ja ei-kahvinjuojan vieretysten ja vertaat näiden olemusta, niin huomaat että toisen kasvot ovat kirkkaammat, ja toinen on selvästi ryppyisempikin.


    • Lisään vielä kirjoittamaani;

      - Ihminen joka on kaatanut kurkusta alas hermostoa ärsyttäviä kiihokkeita; - alkoholia, kahvia, teetä, rasvaisia grillattuja- kurkusta alas, tietysti nauraa sille mitä kirjoitan tässä aloituksessa. Hermosto on turtunut jatkuviin ärsykkeisiin, eikä reagoi kupilliseen kahvia mietenkään.

      Se että ns. terveyskasvatus ja monen uskonnon organisaation suositus jäsenilleen on pidättyä myös kahvista ja teestä, se johtuu myös raittiuskasvatuksesta. >> Silloin kun noita aineita käyttää lapsi, niin lapsen hermosto on paljon herkempi.

      Olen itse kaatanut kurkustani alas kaikkea mahdollista mitä ihmiset voivat kurkustaan alas kaataa, ja voin sanoa kokemuksesta että kun olin vuosikausia ilman kahvia ja teetä, ja tietysti ilman alkoholia, niin sitten kerran eräänä kauniina päivänä join kylässä vierailulla kaksi kupillista kahvia kello kolme päivällä, ja olin siitä humalassa, -pyörrytti kyllä, ja en nukkunut sekuntiakaan seuraavana yönä. Valvoin aamuun asti saamatta unta. -Minun aikuisen hermostoni oli jo vieraantunut alkoholin, teen ja kahvin stimuloivasta vaikutuksesta, ja reagoi noin herkästi.

      Ja minä olen mies joka nuorena latki monta pannullista kahvia päivän mittaan työpaikalla ja kotonani, ja alkoholin käyttö oli siihen aikaan 1970 luvun lopulla ja 1980 luvun ensimmäisellä puoliskolla minulla työyhteisössä ja kapakkakulttuurissa tavallista.

      • Anonyymi

        "Olen itse kaatanut kurkustani alas kaikkea mahdollista mitä ihmiset voivat kurkustaan alas kaataa..."

        Kiitämme viisaista kirjoituksistasi, sillä entisenä lapsialkoholistina sinulla on kokemusasiantuntijuutta, kuten myös jatkuvaa tissuttelua harrastavalla helluntaitelttatarkkailijalla.


    • Anonyymi

      En luovu kahvista.

      T: iloinen nauraja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe