Hahmollani on abiliteettia kontribuoida!

Meret ovat aika turhia. Keksitään keino päästä eroon niistä. Tilalle jää syvää kuoppaa, muuta se tasottuu aikaa myöden, kun kasvit valtaavat entisen merenpohjan ja myöhemmin maatuvat mullaksi. Paljo lääniä vapautus asumiseen ja ravinnontuotantoon. Näin on jo tehty esimerkiksi Siriuksella. Murjaanien hauta voi olla ongelma kulttuurillisen omimisen muodossa.

ᴹᵃᵃ­ᵏᵘⁿ­ⁿᵃⁿ ˡⁱⁱ­ᵗᵒᵏ­ˢⁱˡ­ˡᵉ ʸˡᵉⁱ­ˢᵉˢ­ᵗⁱ ˢᵘᵒ­ᵖᵘⁱ ᵗᵃ­ˢᵃⁿ ᵖᵘᵒ­ˡᵉᵗ ᵛᵃˢ­ᵗᵃᵃ­ʲⁱˢ­ᵗᵃ. ⁽ᴴˢ, ¹³.⁹.²⁰¹²⁾ ᴾᵉʳᵘˢᵗᵘʳᵛᵃˡᵃᵘᵗᵃᵏᵘⁿᵗᵃ ˢᵘᵒᵖᵘⁱ ᵏᵒᵏᵉⁱˡᵉᵐᵃᵃⁿ ʰᵃⁿᵏᵉᵗᵗᵃ, ⁽ᴾᵒʰʲᵒˡᵃⁿ ˢᵃⁿᵒᵐᵃᵗ, ¹⁷.⁴.²⁰¹³⁾
ᴮᵉˡˢᵃᶻᵃʳ, ᴮᵃᵇᵉˡⁱⁿ ᵏᵘⁿⁱⁿᵍᵃˢ ˢᵘᵘʳⁱ, / ᴾääᵐⁱᵉʰⁱˡˡᵉᵉⁿ ᵖⁱᵗⁱ ᵖⁱᵗᵒʲᵃ ʲᵘᵘʳⁱ / ᴶᵃ ˢᵉᵘʳᵃˢˢᵃ ˢᵘᵒᵖᵘⁱ / ᴴᵒᵛⁱˡᵃⁱˢᵗᵉⁿˢᵃ ᵏᵃⁿˢˢᵃ ʲᵃ ᵛⁱⁱⁿⁱˢᵗä ʲᵘᵒᵖᵘⁱ, ⁽ᴼˢᵏᵃʳ ᵁᵒᵗⁱˡᵃ, ᴮᵉˡˢᵃᶻᵃʳⁱⁿ ᵖⁱᵈᵒᵗ, ¹⁹¹¹⁾

Tässä "Frostbite"- videossa puhuu ympärileikkaamaton koululainen englantia:
https://www.youtube.com/watch?v=PLMrHRuhxO4

– ”ᴱˡäᵐä ᵏᵃⁿⁿᵃᵗᵗᵃᵃ ᵉˡää ˡᵒᵖᵖᵘᵘⁿ ˢᵃᵃᵏᵏᵃ”, ʳᵘᵘᵏᵃˢⁱ ᴷᵃˡˡᵉ⁻ᵛᵃⁱⁿᵃᵃ ˢᵃⁿᵒᵃ.
– ᴺⁱⁱⁿ, ᴷᵃˡˡᵉ ᵒˡⁱ ᵐᵘᵏᵃᵛᵃ ᵐⁱᵉˢ.


ᴷᵘⁿ ᴾᵉᵏᵏᵃ ᵃˢᵗᵘⁱ ˢⁱˢääⁿ, ᴷᵃˡˡᵉ ᵒˡⁱ ᵛᵃⁱⁿᵃᵃⁿᵃ ᵖⁱʳᵗⁱⁿ ˡᵃᵗᵗⁱᵃˡˡᵃ.



– ᴾᵉᵗᵉ, ᵏᵃᵗᵒ, ᵗäˢˢä ᵒⁿ ᴹᵃʳᵗᵗⁱ⁻ᵛᵃⁱⁿᵃᵃ!
– ᴶᵃᵃ, ᵗᵃⁱᵈᵃⁿᵏⁱⁿ ᵗäˢᵗä ˡäʰᵗᵉä ᵐᵉⁱˡˡᵉ.
– ᴴᵉⁱ, ᵐⁱᵗä ˢä ⁿʸᵗ – äääääᵏᵏᵏ!!!!

Montako urheiluseuraa osaat luetella, joissa on jonkin käärmeen nimi suomeksi?

ᴿᵃᵏᵉˡ ᵖᵃⁿᵉᵗᵗⁱ ᵏᵃⁿˢᵃˡᵃⁱˢᵃˡᵒⁱᵗᵗᵉᵉⁿ ᵖʸˢᵗʸʸⁿ, ᵛᵃⁱᵏᵏᵃ ᵒˡⁱ ⁱᵗˢᵉ ᵛᵃˢᵗᵃ ¹⁶.

Kuka on Suomen varapresidentti?


S̶͈̯̤͓̍̏̒̈́ͅy̴̛̳̟̒̍̉͆̿͐̑̂d̶̡̪̖͉͕͉̩̱͕́̇ä̶̹͓̬̥͎̰̝̤̣̞̌̍͂̾̕͠m̷̨̮͝͝e̸̡͓͚͉̝͇̼̞̅ṉ̵̡̫̦̟̫̝̳̥̻͆̍́̾́̌̈́ ̶̡̧̛͓̤̠͉̞̮͌́̾̎̈́̊̕͘s̸͍͔̫̺̫̯̭͈̜͓̊͌y̵̠̘̩͊͆̅͐̆͆͋̓͑̚v̷͈̼̮̜̔̏̕y̴͔͋̎̓̓͒̕͝y̶̨̺̩͚̑͒̋̐̕d̸̛̜̼̦̘̬̲͈̾̆̿̈̓͝ḛ̷́̄̎̌͋̎͂͠s̵̲̰̝͈̯̤͋͘͠ͅs̸͍͉̦̙̑̊͛͋̾̈́̈́̎̿̐ä̶̢̨͕̪̩̿͌͆̌͛̽̌͘ ̷̡̻̟̥͎̦̦͔̥̋̏ṕ̴̖̲̻̞̿̽ụ̴̩͉̣̖̫̯̦͉̰̑̆̆̊̉̇̌i̵̩̙̜̜̙͔͖̳̅͒͛̓͗̋̆̉s̴͎̄͑̈́͆̈́͗͆̈̾̑t̵͖̟͔̘̫̯̬̳̝͌̋ő̸͔̮͔̳t̴̨̝̩̋̍̊ ̵̢̲͈̜͈̘͆͜ͅs̶͚͙͈̟͕͉̝̘̝̿̀̑̈͊̒̈̈́ͅȧ̵͓̤̲̯̬͖̘͉̌͐̽͑̾̕ͅā̶͍̦̱̣͕̭̫̝̠̈́́̏̕̚r̴͖̗̩̗̈́͗̍t̵̢͓͖͓̯̗͖̱̒̅̈͋̓̎͝u̷̡͎̱̰̤̞͎͉̠̇̈́̅͌u̷̦̒̏̒̇͘
̷͚̮͔̬͉̝̒̌́̋́͆̾͘̕̕ņ̵͚̥̥̗͍̬̎͂̅͘͜͝ͅi̶̛̛̭̰͍͇͔̫͌͆́̋͜i̷̮͊n̸̝͈͌̍͐́͊͋͑̀̕͝ ̶̡̝̰̰͔̤͋͒͋͗́̀̐i̶͎̬͓̳̜͚̦͍̟̿͂͗̄͛̚h̴̩̫́m̶̼̹͖̬̭͇̂͂̀̇̅͜e̷̢͔̦͕̜͓̠̠̊̚e̸̞͔̺̯͓͎͒̑̄́͛̂̽͘͝͝l̷̺̭̥̜̬͔̞͈̼̺̓̎̌̄̽̐͐l̶͙̩̍̾̽̍͆̒͝ḭ̸̢̨̙͈̭̼͚͌̍͜s̵̛̞̝͕̽̇͋͆̔͒̄͝ȩ̴͎̤̠̰͕̙̬͓͒̈͗̏̔̈́̌̒͠ͅẗ̴̲͔̲́̀̑͋̾͊̒,̸̣̙̱͚́͋̅̎̄ ̷͔̿̀͋̓̋͌͑i̶͔͙͑͆́́̚k̵̘͉̪̳̝̖̅́̔́͗̍̒͝î̶̡̩̹̻͎̣̦͉̑͛v̷̢̜̯̠̳̯̙͓̩̐̽̀̅̚i̴̢̜̮̘͈̼̬̼̣̍̌̈́̍̉͜͝ḣ̶̟̄̄͆a̸̢̹̫̖̓͂́͒̉̑̃̈́̎̚n̸͙̒͜n̷̻̙̺̾a̷̜̾̌̃̃́̏̔̑͝ţ̶̛̠̦̳̻̱͎̫̰͚̆͛͋͊.̶͉̗̐̃̀̌́̋̀̚͘
̴̳̞̦͙͓͓̙͙͉͍̿̏̂͆̊S̴͉̘̭͙̫̐m̵̺̼͎͋̑̌̅̽̉̚͜͜á̶̧̮̮̤̝̺̫̣̮̱̇̂̈̔r̴̨̟͕͙̤̞͉̠̰̄à̴̦̰̲̙͓̄̆̓͋̌͒g̸̢̻̮͈̖̪̲͎̅̃̑ͅͅd̴̨̛̛͛̔͌̍̉̀̂͘i̶̧͍̙̠̻͎͕͉̅ͅk̷̥͐͊͗̆͌́͝ę̸͈̙̳͚̮̏͐͐̕͠t̷͉͆̽̈́͛̅j̵̛̭͔͉̘̞͗̒̊͌̽̿̈́͝u̷̩̽̈́̑͊̕͝t̸̝͉̩͛̌̇͊̑ ̷̪̰̩͚̣̗̥͈̤̃͒̅͋͌̽͐̑̅ͅḱ̷̪̰̞̖̼̰͔̩͠ö̴̡̢̖̟͈̈́ͅý̸̧̳͈͍̩̬̱̤̮̆̌̃̐̅̕͜ņ̵̼̫͓̯͚͙͖͂̾͌͒̽̍͜͠n̸̢̤̯͕͇̐ö̴͍͕̗̈̔͒k̵̤͍̼̼͗͛̄͒̃̃̂s̴̢̼̪͖̩̪͛̕i̷̡̮̘̦͂́̅̕͝ͅe̵̲̠͔̗̔̑͌̊͐̕ṉ̴̟̳͂̋̐̇̊̄̇͝ ̷͕̝̯̲́̒͌̚̕k̶̛̪͉̪̿̒̐͋a̶̪͇͖̋̄̈̽͘a̷̧͔͈̪͉̫̤̘̿͆͋͑͋́r̵̫̠̣̙̯̬͋̊̑̂̏͐̀͠͠͝ẗ̸̮̙͑̐̃̏̍̾̓̚̕ͅu̸̙̲̩̞̫͎̓̋̆́̅͋͗̏ú̶̧͙̬̘̩̰̔͑̎̚
̴̭̞̠͎̜̥̤̺̑́j̶̞̳̫͕̒̔̊́a̸̧̨̛̛̯̯̫̠͙̟̣̿̓̒̋́̈́̕ ̸̧̠̠̮̹͓͎̱̗͔͛̽̿͐̔͘̚l̷̛͑̐͊̍̀̕͜e̴̞̯̰̙̫͈͕̅̀͜h̶̡̳̹̝̞̮̋̐͋͆t̸̬̭͉̠̟̮̹͇̉̏̃͋͋̇̈̚͜ͅo̸͕͋̅̈̓̉́̾͛̕k̶̢͎̱̬̿̋̐̄̃̎̃̄̌ű̵̧̞͖͔̅͒̇͋̍͌̈́j̴̡͇̳̞̝̝̺̝̟̎̽́̈́͗̈́a̷̖̻͍͎̥̻̬̤̫͖̍́̂̄̕͝t̷̑͜ ̴̧̧̛̩̩̱͉̟͈̪̓̇͒̄̄̈́̄͆̚v̴̖̺̬̰͛̑̂̐̂i̵̬̫̠̺̥̩̾̂̀̂͋͂͜l̷͖̮̞̐̀̉͑͊͂́̂̏̕v̶̛̺͂͒a̵̗̺̕ȁ̵̧̞̼̽͒̃̇͝͠͠ṭ̵̨̬̬̖̲̝̰͋̚,̵͖̘̈́̽̂̂͛̅̍̏̉̚ ̴̛̭̻̠̤̉̉̄͆͌͂̍͠i̴̯͖͉͕̯̙̝̜̓͋̾̌̊̈́̕͘͠h̶̛̬̬͕̋̂͌̈́͝ä̶͓̙͙̞́n̸̼̳̗͉͙̂̍̂̍̚ȧ̶̞̯̝̳̍͜͝t̵̛̟̞̠̫̿̓̃̀̑̓̈̌.̴͉͈̳̪͆̍̀̓̎̒́͋͝


Poliisi löysi varhain lauantaiaamuna keski- ikäisen miehen yksityisasunnosta Lahdessa.

T͎o͎t͎e͎a͎n͎ ͎v͎a͎i͎n͎,͎ ͎e͎t͎t͎ä͎ ͎s͎i͎t͎t͎e͎n͎ ͎e͎n͎ ͎o͎l͎e͎ ͎s͎e͎r͎i͎ö͎ö͎s͎i͎ ͎n͎ä͎i͎s͎s͎ä͎ ͎a͎s͎i͎o͎i͎s͎s͎a͎,͎ ͎m͎u͎t͎t͎a͎ ͎n͎ä͎i͎n͎ ͎m͎i͎n͎ä͎ ͎a͎s͎i͎a͎n͎ ͎n͎ä͎e͎n͎.͎ ͎(͎E͎r͎k͎k͎i͎ ͎T͎u͎o͎m͎i͎o͎j͎a͎,͎ ͎E͎i͎ ͎k͎a͎i͎ ͎e͎i͎l͎i͎s͎e͎s͎t͎ä͎ ͎j͎ä͎ä͎n͎y͎t͎ ͎v͎a͎m͎m͎o͎j͎a͎:͎ ͎P͎o͎l͎i͎i͎t͎t͎i͎s͎e͎t͎ ͎p͎ä͎i͎v͎ä͎k͎i͎r͎j͎a͎t͎ ͎1͎9͎9͎8͎-͎2͎0͎0͎0͎)͎

12

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eivät meret turhia ole. Sieltä saa köyhä kalaa keittoon, levää sushiin ja ne toimivat oivina viemäreinä. Yksi haittapuoli merissä kyllä on. Niillä on silloin tällöin tapana kohota joka aiheuttaa Atlantiksen katoamisia ja tulvia venetsiaan.

      • Mooses heilautti taikasauvaansa ja meri jakautui kahtia ja hänen frendit kävelivät meren yli kuivin jaloin. Tämä on siis pienessä mittakaavassa mahdollista. Muistaakseni myytinmurtajat testasivat tätä ja onnistuivat kokeessaan, tosin he käyttivät tajuttoman määrän räjähdysainetta. Olis kivaa nähdä, että mitä siellä pohjassa oikein on. Pelkkä Tammerkosken kuivaaminen muutama vuosi sitten toi esiin ison kasan polkupyöriä ja tämä todistaa, että paikalla asunut muinainen kulttuuri (ns. Popedan Todistajien kultti) ei ollut kovinkaan kehittynyt, sillä polkupyörillä kulkivat.


      • roskapostirobotti1 kirjoitti:

        Mooses heilautti taikasauvaansa ja meri jakautui kahtia ja hänen frendit kävelivät meren yli kuivin jaloin. Tämä on siis pienessä mittakaavassa mahdollista. Muistaakseni myytinmurtajat testasivat tätä ja onnistuivat kokeessaan, tosin he käyttivät tajuttoman määrän räjähdysainetta. Olis kivaa nähdä, että mitä siellä pohjassa oikein on. Pelkkä Tammerkosken kuivaaminen muutama vuosi sitten toi esiin ison kasan polkupyöriä ja tämä todistaa, että paikalla asunut muinainen kulttuuri (ns. Popedan Todistajien kultti) ei ollut kovinkaan kehittynyt, sillä polkupyörillä kulkivat.

        Punaisen meren pohjassa makaa sotajoukon luiden lisäksi muinaisen arabimaailman sivistyksen rippeet jotka katosivat maanpäältä khomeini partasuun takia 70-luvun lopulla vieden arabimaailman sivistyksen takaisin keskiajalle. Takaisin pahlevi.


      • Anonyymi
        pervokki kirjoitti:

        Punaisen meren pohjassa makaa sotajoukon luiden lisäksi muinaisen arabimaailman sivistyksen rippeet jotka katosivat maanpäältä khomeini partasuun takia 70-luvun lopulla vieden arabimaailman sivistyksen takaisin keskiajalle. Takaisin pahlevi.

        Marin hautavajooma johnakin maailmaa päin on mitatusti syvin vesipaikka.
        Se on mielipaikkani kun pitkälle katotaan. Tai surkein.

        Olen aina nähnyt maiseman kun vesi on vajonnut jo 7 kilometriin. Elämä maapallolla on siinä vaiheessa melko kaputt, mut niin sii käyp. Se vesi haisee ja kiehuu.

        Vesii sinne sieltä täältä virtailee Marin reunoilla vieläkin, siinä vaiheessa. Näin syksyllä tuo mielikuva tulee taas mieleen.


    • Anonyymi

      Jos se Muriaanien lopunajan altaan vesi kiehuu, niin se kuumuus kai tappaa kaikki mädättäjäbakteerit.
      Niin että miten se voi haissa?

    • Anonyymi

      1600- luvulla uponnut Vasa- laiva nostettiin Tukholman edustalta 1960- luvulla. Laivan mukana oli sadottain patsaita ja taide- esineitä. Joukossa oli myös Paavo Nurmen juoksijapatsas eli samanlainen kun on Turussa, Auransillan kohdalla.

    • Anonyymi

      Meitin piirikunnan alueella opetettiin kohta kivikauden jälkeen, että abiliteetti tarkoittaa luonnon ja niin ollen merienkin suojeluu.
      Mustaanmereen kuljetettiin hiiltä niin bal että sen vesi musteni asukkaiden silmissä. Tiedä sitten, sano.

    • Avoin kirje ministeri Kiurulle 15.11.2020

      Teidän ylhäisyytenne!
      Koska hallitus aikoo puuttua tähän polttavaan ongelmaan, jonka mainitsitte uuden hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi, Porin Lyseon 150- vuotisjuhlissa toukokuussa 2018.
      Suomessa on miljoonia urheiluhalleja, joissa hallitsee viivaviidakon lait. Kukaan ei nykyään pysty enää noissa miljoonia maksaneissa komplekseissa urheilemaan, koska saa migreenikohtauksia noista erivärisistä viivoista. Ehdotukseni on seuraava ja se jakautuu kahteen vapaaehtoiseen vaihtoehtoon:
      Vaihtoehto A: Kaikki lajit karsivat kolme neljännestä viivoistaan.
      B: Jos kunnassa on alle 20 prosenttia ruotsinkielisiä, niin otetaan pois käsipalloviivat. Jos kunnassa on yli 20 000 asukasta otetaan pois lentopallo ja pesäpalloviivat. Jos kaupungissa on yli 100 000 asukasta jätetään vain koripallo ja jääkiekkoviivat. Jos kaupungin asukkaiden keski- ikä on yli 50 vuotta, jätetään myös jääpalloviivat. Salibandy- ja jenkkifutisviivat positetaan kaikista halleista, koska tulokaslajeista on päästävä eroon.

      Pikaisia toimenpiteitä odottaen,
      kunnioittavasti
      Matabele M'Bono

    • Olet varmaan nähnyt lapsena mustikoita, mansikoita, puolukoita, vadelmakoita ja muita kasvavan metsässä. Jos olit erityislapsi näit ehkä lakkoja ja mesimarjoja, kenties tyrnimarjoja. Mutta karpaloa et koskaan nähnyt, paitsi kaupan pakastepussissa. Tämä johtuu siitä, että karpalot kasvavat veden alla, josta ne möyhennetään pinnalle siipiratasalusta muistuttavalla laivalla ja kerätään kelluvana mattona:
      https://youtu.be/XZPXQ7nw_9Y?t=161

    • Anonyymi

      Ilman meriä, Saharan autiomaassa ei sataisi kerran kymmenessä vuodessa, joten kyllä ne meret ovat aika tärkeitä. Lisäksi niistä saa suolaa kananmunan päälle.

    • Anonyymi

      Mitä onenkaan kontribuutio? Ihan outo sivistyssana. Avustus, teko, osanotto. Oli kysyttävä hakukoneelta.
      Avaruudelle kiitos että tälläsia kapineitkii on, että voi kysyy.
      Jos yöllä veivin heittää, tietääpä atomi-Annin portsarilla varautuu, et kysyykö se just sitä.

      • Anonyymi

        Tuo abiliteettikin. Kirjoittaispa ihmiset tyyppien ymmärtämää kiältä. Nyt kun päivä oli onnistuneempa nin taas. Habilis vitsailee mun vanha aatra-käännytyskone.
        Joteekii pimeys yhä priskaantus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      207
      5448
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      129
      3296
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2475
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      343
      2411
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1586
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1561
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1250
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe