Aihe

Osa-aikaisen työajan pituus

Anonyymi

Työaikani on 100h/kk mutta mietityttää pomon laskema työaika, mikä on hänen mukaansa 7h/pv kolmena päivänä viikossa + 8h lauantaina tehtyä työtä kuukaudessa. En pidä varsinaista ruokatuntia vaan ruokailen töiden ohessa. Ongelma on se, että en saa näistä laskettua mitenkään tuota 100h vai onko tässä jokin juttu mitä en ole ymmärtänyt?

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Haluatko että työaikasi on tasan 100h/kk . Maksetaanko sinulle todellisten tehtyjen työtuntien mukaan. Vai saatko palkan 100 tunnin mukaisesti. Viikkoja kuukaudessa on 4 (ja muutama päivä päällekin.) Jos teet viikossa 29 tuntia työtä (7+7+7+8) niin neljässä viikossa tulee jo 4x29 tuntia eli 116 tuntia. Kuukaudessa voi tulla reilusti yli 120 tuntiakin, Riippuu siitä miten 100 tuntia kuukaudessa on kirjattu työsopimukseesi. Se sanamuoto ratkaisee. Olethan tehnyt kirjallisen työsopimuksen.
   Palkka tulee maksaa tehtyjen työtuntien mukaan. Onhan yrityksessänne tuntikirjanpito ja työajanseuranta olemassa. Työajanseuranta on lain mukaan pakollista,

  • Anonyymi

   Mitä tuosta ruokatauosta on sovittu.

   Se, ettei pidä sovittua taukoa ei suoraan tarkoita, että se "käyttämättä jätetty" taukoaika olisi työaikaa. Jos tauko ei ole palkallista aikaa, niin tauon pitämättä jättäminen ei automaattisesti pidennä työpäivää, vaan se lyhentää työpäivän pituutta tauon pituuden verran, käyttää sen tauon tai ei. Asia on eri, jos tauko on palkallista aikaa, ja pidetään "töiden niin salliessa", kuten TES:ssäkin virallisestikin määritellään.

  • Anonyymi

   No tuo 100 huntia /kuukaudessa on sata huntia kuukaudessa!
   Lauantain 8 huntia on sen määrä myös sekä 7huntia /päivä...

   Siirry tunti järjestelmään niin helpompi laskea....voit myös kokeilla jotain lyrisiä aakkosia ja suomea ja ruotsia sekaisin !!!

  • Anonyymi

   Jos työsopparissa lukee 100h/kk,saat palkan saralta tunnilta kk. Ylimääräistä ei pidä tehdä sopimatta työnantajan kanssa ylimenevistä tunneista. Tilipäivä voi muutoin olla ikävä yllätys. Tee selväksi ettet tee tuntiakaan palkatonta.

  • Anonyymi

   Et ole ainoa,joka ihmettelee tuntimääriä.
   Nythän tuo kiky on postunut,mutta siinäpä otti kunta itselleen ilmaista työtä roppakaupalla.Kun tuli ensin kiky 6min/päivä ja vuositasolla 24 tuntia,niin samalla Helsingin kaupungilla otettiin perjantailta 30 min. pois ja näin ollen tuli toiset 24 tuntia vuodessa,joten lisätyötä 48 t. vuodessa ilman lisäpalkkaa.
   Nyt sitten kunta neuvotteli pitkin hampain kikyt pois ja ns. alensi työaikaa,joka itse asiassa on vain se 30min. joka repäistiin pois muutama vuosi sitten.Ja palkka nousi jokin 1,2%. Tämä siis hoitoalalla.
   Ja nyt saa puskea niska limassa töitä koronan aikan,luvattiin töitä tekeville lisäbonusta,jota ei ole kylläkään näkynyt.Ai anteeksi,taisi yl luvaa 7e;n pullakahvit!!!!!
   Joten kiitos kunta ja Helsingin kaupunki,olette ihan per...ä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   17685
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   288
   4999
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   2766
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   189
   2209