Miks predestinaatio löytyy myös islamista

Anonyymi

"Islam opettaa predestinaatiota eli ennaltamääräämistä. Jumala on valinnut ennalta, kuka tulee pelastumaan ja kuka tuomitaan kadotukseen. Koska Jumala on suvereeni ja kaikkivaltias, hän ei toimi epäoikeudenmukaisesti, vaan Luoja saa tehdä luoduille niin kuin haluaa. Ennaltamääräämisestä huolimatta jokaisella ihmisellä on vastuu omasta kohtalostaan Jumalan edessä. Synti on rikos Jumalaa kohtaan, ja voidakseen pelastua ihmisen täytyy katua pahoja tekojaan, tehdä hyvää ja alistua Jumalan tahtoon. Islamissa muistutetaan, että pelkkä usko ei tee ihmisestä muslimia vaan nimenomaan Jumalan tahtoon alistuminen, ja ihmisen toiminnassa on tultava näkyviin Jumalan tahdon mukaiset teot. Jumalan tahtoon alistuminen eli muslimina eläminen osoitetaan noudattamalla uskonnon pääkohtia, joita sanotaan islamin viideksi peruspilariksi."
(aikuislukiolainen)

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Islamin jumala ei olekaan rakkaus. Ei rakastava Jumala ketään ennalta määrää kadotukseen. Hän antaa jokaiselle mahdollisuuden pelastua. Jumala osoitti rakkautensa Jeesuksen ristintyössä, kun Jeesus maksoi syntivelkamme.

      Raamatun Jumala vaatii siis myös perusteet sille, että voi antaa synnit anteeksi. Jeesuksen ristillä vuotanut pyhä veri on se peruste, joka hänelle kelpaa.

      Jumala on tosin ennalta tuntenut jokaisen ihmisen jo ennen maailman luomista. Ja ennaltatuntemisen perusteella hän on ennalta määrännyt jokaisen ihmisen iankaikkisuus osan. Se on oikeudenmukaista.

      • Anonyymi

        Islamin tulkinta muistuttaa kristinuskon kalvinismin tulkintaa. Islamissa johtopäätös on ymmärrettävä, koska he eivät uskoo Jeesukseen Jumalan Poikana ja pelastajana. Kalvinismissa tulkinta on käsittämätön, eivätkä siihen monet nykypäivän kalvinistitkaan enää yhdy.


    • Anonyymi

      Siksi, että kristinusko, islam ja juutalaisuus perustuvat samoihin tarinoihin ja kirjoituksiin. Jeesus on esim. muslimien profeetta, jonka puheita opetetaan moskeijoissa.

      Kalvinin tulkinta predestinaatiosta ei ole raamatullinen. Jumala on määrännyt ennalta vain sen, miten ihminen pääsee Hänen yhteyteensä ja pelastuu. Vrt. Johannes 3:16 : "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainoan Poikansa, ettei YKSIKÄÄN joka häneen usko, hukkuisi jne..."

      Jumala siis haluaa kaikkien pelastuvan. Kaikentietävänä Hän toki tietää, että kaikki eivät halua pelastua. Varmasti tietää senkin, kuka ei halua. Se ei tarkoita, etteikö kaikilla olisi mahdollisuus ottaa vastaan Jeesuksen sovitus.

    • Anonyymi

      Tässäkin voisi mennä näin.. LUODAAN MIES..

      jolle JUMALA EI VAAN ANNA AKKAA - sitten se sentakia masturboi koska ei vaan SAA AKKAA, ja sen masturbation takia se vlidaan kiduttaa helvetissä koska ei pysty sitä lopettaan

      MIES jola on niin PAHA OLO, että siitä tulee juomari ja sitä PAHAA OLOA EI OTETA POIS - NÄIN se mies PYSYY juomarina ja sillä tavalla se voidaan kiduttaa helvetissä..

      TUPAKKAMIEHELLE anetaan vaan NIIN ELÄIMELLISET NIKSAT- että se ei pysty NIKSOJEN TAKIA lopettamaan tupakkaa ja TÄTEN sitä voidaan kiduttaa helvetissä!!

    • Anonyymi

      Ilm.13:8 Biblia (1776) Ja kaikki, jotka maassa asuvat kumarsivat häntä, joiden nimet ei ole kirjoitetut Karitsan elämän kirjassa, joka maailman alussa tapettu on.

    • Anonyymi

      Olisi hyvä huomata, predestinaatio merkitsee esim. Raamatussa sitä, että vanhurskaat ovat menossa ikuiseen elämään. Se ei kuitenkaan tarkoita, että on ennalta määrätty kuka tulee vanhurskaaksi, se riippuu ihmisen omista valinnoista.

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe