Karppaajan lautasmalli - ketjusta, jossa oli puhe kinkusta ja tortuista - sainkin idean kysellä mites muut karppaajat syö jouluna.
Menettekö täysin karpaten vai tuleeko vedettyä torttua ja muita leivonnaisia? Onko teillä jotain hyviä vhh-herkkuideoita? Entä kuuluuko normi laatikot jne jouluunne?
Meillä on jo tullut jouluperinteeksi savukalkkunaa tilalta haettuna. Se on lähes rasvatonta lihaa. Pääasiassa syömme kalaa. Laatikoita menee lusikallinen per ateria ja suklaata ja viiniä tulee otettua. Varmaan tortunkin uskaltaa syödä. Voitaikina on kyllä mulle myrkky numero 1 mutta kerran vuodessa ehkä menee. Mahavaivoihin saa kyllä varautua, laksatiivit mukaan...
Vävy tekee suurenmoista leipää, niin pakko saada.
En tajua miten sitä ennen jaksoikin syödä niin hirvee määrät safkaa. Nyt en pelkää liikakiloja, tietää että pari päivää sinne tai tänne ei muuta mitään karppausvuoden aikana. Tärkeintä ei ole se mitä syö joulun ja uuden vuoden välissä vaan se mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä.
T ketonoviisi
Karppaajan jouluherkut
56
380
Vastaukset
- Anonyymi
Syön aamulla härkäpapu-punainen linssi-smoothien, johon sekoitan paprikaa ja inkivääriä, mahdollisesti myös porkkanaa.
Aattoillalla menen perheen luo kylään, ja syön joulukinkkua ja laatikoita, jälkiruoaksi joulutorttuja ja kahvia.- Anonyymi
"Syön aamulla härkäpapu-punainen linssi-smoothien, johon sekoitan paprikaa ja inkivääriä, mahdollisesti myös porkkanaa."
Kumoaako omassa mielessäsi tämä smoothie juomasi oluen ja syömäsi sokerin haitat? Eikö olis terveellisempää jättää ne epäterveelliset juomat ja sokerit pois eikä kuvitella että joku ihme juoma kumoaa haitalliset ainekset? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Syön aamulla härkäpapu-punainen linssi-smoothien, johon sekoitan paprikaa ja inkivääriä, mahdollisesti myös porkkanaa."
Kumoaako omassa mielessäsi tämä smoothie juomasi oluen ja syömäsi sokerin haitat? Eikö olis terveellisempää jättää ne epäterveelliset juomat ja sokerit pois eikä kuvitella että joku ihme juoma kumoaa haitalliset ainekset?Ei kumoa, eikä kyse ole ihmejuomasta, vaan sakeasta soseesta.
Epäterveellinen ruoka on epäterveellistä.
Jos terveellinen ateria syödään epäterveellisen aterian sijasta, kokonaisvaikutus on terveyttä edistävä, vaikka päiivän aikana söisi epäterveellisiäkin aterioita.
Parempi olisi tietenkin syödä vain terveellisiä aterioita, mutta ihmisliha – ainakin omani – on heikko. Lukemalla tätä palstaa aktiivisesti kasvan toivottavasti vähitellen henkisesti teidän tasollenne. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kumoa, eikä kyse ole ihmejuomasta, vaan sakeasta soseesta.
Epäterveellinen ruoka on epäterveellistä.
Jos terveellinen ateria syödään epäterveellisen aterian sijasta, kokonaisvaikutus on terveyttä edistävä, vaikka päiivän aikana söisi epäterveellisiäkin aterioita.
Parempi olisi tietenkin syödä vain terveellisiä aterioita, mutta ihmisliha – ainakin omani – on heikko. Lukemalla tätä palstaa aktiivisesti kasvan toivottavasti vähitellen henkisesti teidän tasollenne."Jos terveellinen ateria syödään epäterveellisen aterian sijasta, kokonaisvaikutus on terveyttä edistävä, vaikka päiivän aikana söisi epäterveellisiäkin aterioita."
Eli luulet oikeasti että alkoholin haitat estyy härkäpavulla ja piimällä? Tuohan on silkkaa itsepetosta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kumoa, eikä kyse ole ihmejuomasta, vaan sakeasta soseesta.
Epäterveellinen ruoka on epäterveellistä.
Jos terveellinen ateria syödään epäterveellisen aterian sijasta, kokonaisvaikutus on terveyttä edistävä, vaikka päiivän aikana söisi epäterveellisiäkin aterioita.
Parempi olisi tietenkin syödä vain terveellisiä aterioita, mutta ihmisliha – ainakin omani – on heikko. Lukemalla tätä palstaa aktiivisesti kasvan toivottavasti vähitellen henkisesti teidän tasollenne."Lukemalla tätä palstaa aktiivisesti kasvan toivottavasti vähitellen henkisesti teidän tasollenne."
Toivotaan sitä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos terveellinen ateria syödään epäterveellisen aterian sijasta, kokonaisvaikutus on terveyttä edistävä, vaikka päiivän aikana söisi epäterveellisiäkin aterioita."
Eli luulet oikeasti että alkoholin haitat estyy härkäpavulla ja piimällä? Tuohan on silkkaa itsepetosta.En luule.
Teit virheellisen johtopäätöksen ehkä siksi että haluat alkaa väitellä.
Jos juon kymmenen pulloa keskiolutta joka päivä, niin on terveyttä edistävää, jos korvaan osan olutpulloista puhtaalla vedellä.
- Anonyymi
"Karppaajan lautasmalli - ketjusta, jossa oli puhe kinkusta ja tortuista - sainkin idean kysellä."
Toisesta, mutta ihan ikiomasta avauksestasi, sait(kin) "idean" kysellä.- Anonyymi
En saanut omasta kirjoituksesta ideaa, vaan saamastani vastauksesta, jossa joku kertoili tortuista ja kinkusta, että tykkäisi näistä ja hamppareista. Niin tuli mieleen yhtäkkiä joulun aika ja ruoat.
Niin mitäs se hamppari ja kinkku haittaa joskus ainakin. Jos siis ei ole verensokerin kanssa ongelmaa.
t. ketonoviisi
- Anonyymi
Syön riisipuuroa, sillisalaattia, perunaa sekä eri laatikoita. Jälkiruuaksi luumusoppaa tai vastaavaa.
Itsellä suurin herkku on muikunmäti sipuli smetana. S-kaupasta löytyi 20% smetanaa ja kauppahallista sai muikunmätiä 90€ kilo joten tuota syötäneen sellainen kilo joulun aikaan. Lupailivat myös tynnyrisilliä. Tynnyrisilli uuniperuna on myös oikein hyvää ja siihen tulee tynnyrisilliä 10% ja uuniperunaa 90%.
- Anonyymi
Eläinrasvaisia murkinoita suositaan sokeritautisena. Joulutorut saapi olla rauhassa ... nehän haiseepi eltaantuneelta siemenöljyltä joten hyi senthän.
- Anonyymi
Joulutortuissa ei käytetä siemenöljyä, vaan joko voita tai palmuöljyä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joulutortuissa ei käytetä siemenöljyä, vaan joko voita tai palmuöljyä.
pieni valhe p uheen kaunistaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joulutortuissa ei käytetä siemenöljyä, vaan joko voita tai palmuöljyä.
Torttutaikina 500 g
Myllyn Paras Torttutaikina on margariinilla leivottu lehtevä taikina.
Pakkauksen nettopaino:
500 grammaa Osta voitaikinaan tehtyjä. Voi- tai lehtitaikinaa on tehtävä kiinteästä rasvasta ja rasva kaulitaan taikinan sisään kerroksittain. Voitaikinaan energiasta tulee rasvasta 67% eli on aivan täydellinen karppaus tuote.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Osta voitaikinaan tehtyjä. Voi- tai lehtitaikinaa on tehtävä kiinteästä rasvasta ja rasva kaulitaan taikinan sisään kerroksittain. Voitaikinaan energiasta tulee rasvasta 67% eli on aivan täydellinen karppaus tuote.
Kolmesataa grammaa voita, kolme desilitraa kermaa, kuusi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja sekä yksi teelusikallinen leivinjauhoa. Sulata rasva. Vatkaa kerma vahdoksi (pehmeäksi!).Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhot on sekoitettu.Kaada joukkoon jäähtynyt sula rasva.Sekoita hyvin.Seisota 2 tuntia jääkaapissa, ennen leipomista. Lähde Kotikokki.net.
Anonyymi kirjoitti:
Kolmesataa grammaa voita, kolme desilitraa kermaa, kuusi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja sekä yksi teelusikallinen leivinjauhoa. Sulata rasva. Vatkaa kerma vahdoksi (pehmeäksi!).Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhot on sekoitettu.Kaada joukkoon jäähtynyt sula rasva.Sekoita hyvin.Seisota 2 tuntia jääkaapissa, ennen leipomista. Lähde Kotikokki.net.
Ei tule hyvää tuolla ohjeella. Tuo on ns sekoitettu voitaikina. Oikea tehdään sekoittamalla voita, jauhoja ja vettä taikinaksi ja vetämällä taikinalevyn päälle voita mahdollisimman ohueksi viipaloituna. Taikina taitetaan puolikaina ja kaulitaan. Toistetaan riittävän monta kertaa. Voin takia kerrokset eivät tartu toisiinsa kiinni kunnolla. Taikinaa täytyy lepuuttaa välillä pakastimessa ja voin pitää olla vähintään jääkaappikylmää.
Itse en erityisemmin pidä voitaikinasta mutta teen kyllä isälle omenatorttua satunnaisesti. Voitaikinan päälle seosta, jossa on puolet hapanta omenaa, neljäsosa voita ja neljäsosa fariinisokeria. Seos kiehautetaan kasarissa ja annetaan jäähtyä. Annostellaan lusikalla voitaikinalevyjen päälle ja paistetaan kuumassa uunissa kunnes voitaikina on kullankeltaista.
Isä söi kerran noita 12 kpl ja olisi kai syönyt loputkin 4 jos ei olisi ollut vieraita tulossa.
Jouluksi voisi kyllä harkita pasteijoita mutta voitaikinapaketti on kyllä minulle turhan iso.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei tule hyvää tuolla ohjeella. Tuo on ns sekoitettu voitaikina. Oikea tehdään sekoittamalla voita, jauhoja ja vettä taikinaksi ja vetämällä taikinalevyn päälle voita mahdollisimman ohueksi viipaloituna. Taikina taitetaan puolikaina ja kaulitaan. Toistetaan riittävän monta kertaa. Voin takia kerrokset eivät tartu toisiinsa kiinni kunnolla. Taikinaa täytyy lepuuttaa välillä pakastimessa ja voin pitää olla vähintään jääkaappikylmää.
Itse en erityisemmin pidä voitaikinasta mutta teen kyllä isälle omenatorttua satunnaisesti. Voitaikinan päälle seosta, jossa on puolet hapanta omenaa, neljäsosa voita ja neljäsosa fariinisokeria. Seos kiehautetaan kasarissa ja annetaan jäähtyä. Annostellaan lusikalla voitaikinalevyjen päälle ja paistetaan kuumassa uunissa kunnes voitaikina on kullankeltaista.
Isä söi kerran noita 12 kpl ja olisi kai syönyt loputkin 4 jos ei olisi ollut vieraita tulossa.
Jouluksi voisi kyllä harkita pasteijoita mutta voitaikinapaketti on kyllä minulle turhan iso.Oletko harkinnut, että lopetat nykyisen hyvin palkatun ja mahdollisesti stressaavan työsi ja ryhdyt kotitalousopettajaksi? Palkka on huonompi, mutta haittaako se, jos sinulla ei ole velkaa?
Anonyymi kirjoitti:
Oletko harkinnut, että lopetat nykyisen hyvin palkatun ja mahdollisesti stressaavan työsi ja ryhdyt kotitalousopettajaksi? Palkka on huonompi, mutta haittaako se, jos sinulla ei ole velkaa?
Saatan downsiftata vuoden päästä kun nykyinen työ loppuu eli siis tehdä keikkahommia kunnes tulee eläkeikä vastaan. Voin kyllä päästä työkyvyttömyyseläkkeellekin. Eläkkeellä menisi todennäköisesti pari tuntia päivässä ruuanlaittoon mutta en kylläkään aio enää palata varsinaiseen gourmetruuan pariin vaan enemmänkin ns. bistro ruokiin, siis hyvää mutta simppeliä ruokaa. Ruuan pitää olla myös terveellistä ja vähäkalorista. Esimerkiksi burgundin pataa, hapanpaistia, pastaa jne..
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Osta voitaikinaan tehtyjä. Voi- tai lehtitaikinaa on tehtävä kiinteästä rasvasta ja rasva kaulitaan taikinan sisään kerroksittain. Voitaikinaan energiasta tulee rasvasta 67% eli on aivan täydellinen karppaus tuote.
No ei se kyllä minusta ainakaan karppaustuote ole kun on tehty vehnäjauhosta ja on siis pahinta mahdollista myrkkyä karppaajalle, eihän se voi siinä ratkaise. 😬
Mutta kyllä minä pari torttua silti syön joulukahveilla. Pääasia että voitaikinaa ei syö vuodet ympäri. Kyllä oma keho kertoo mitä sopii syödä ja mitä ei.
T ketonoviisi Anonyymi kirjoitti:
No ei se kyllä minusta ainakaan karppaustuote ole kun on tehty vehnäjauhosta ja on siis pahinta mahdollista myrkkyä karppaajalle, eihän se voi siinä ratkaise. 😬
Mutta kyllä minä pari torttua silti syön joulukahveilla. Pääasia että voitaikinaa ei syö vuodet ympäri. Kyllä oma keho kertoo mitä sopii syödä ja mitä ei.
T ketonoviisiVoitaikinan energiasta tulee luki 70% voista ja yhdessä joulutortussa on jauhoa hyvin vähän. Ei ehkä käy ketokarppaajalle mutta hyvin mahtuu muille silloin tällöin. Itse en niistä erityisemmin pidä.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Saatan downsiftata vuoden päästä kun nykyinen työ loppuu eli siis tehdä keikkahommia kunnes tulee eläkeikä vastaan. Voin kyllä päästä työkyvyttömyyseläkkeellekin. Eläkkeellä menisi todennäköisesti pari tuntia päivässä ruuanlaittoon mutta en kylläkään aio enää palata varsinaiseen gourmetruuan pariin vaan enemmänkin ns. bistro ruokiin, siis hyvää mutta simppeliä ruokaa. Ruuan pitää olla myös terveellistä ja vähäkalorista. Esimerkiksi burgundin pataa, hapanpaistia, pastaa jne..
"Ruuan pitää olla myös terveellistä ja vähäkalorista. Esimerkiksi burgundin pataa, hapanpaistia, pastaa jne.."
Joo meille eri asiat merkitsee ruoassa. Mulle yhtä tärkeitä on ruoan maittavuus ja terveellisyys. Elämä on lyhyt, siitä sopii myös nauttia. Pasta ei ole erikoisen terveellistä jos on tehty ravintotyhjästä vehnäjauhosta, mutta just ehkä sitä nautintoa.. 🙂
Mietin tossa toisessa keskustelussa Jaakko Kolmosta esimerkiksi. Tai ketä tahansa edesmennyttä. Mitä hyötyä oikeastaan paasata jonkun terveellisyyden puolesta kun me ei eletä kuitenkaan kuin sen 70 v. Hyvällä onnella täyttä elämää. Minusta tärkeämpää on elämän laatu, koska me ei saada ikuista elämää vaikka järsittäis männynkäpyjä. Terveyden perustat luodaan jo lapsuuden tavoissa, eikä sekään estä välttämättä sairastumasta vakaviin sairauksiin.
Terv ketonoviisi - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletko harkinnut, että lopetat nykyisen hyvin palkatun ja mahdollisesti stressaavan työsi ja ryhdyt kotitalousopettajaksi? Palkka on huonompi, mutta haittaako se, jos sinulla ei ole velkaa?
Se onkin vaativaa opetustehtävä kun pitää "opettaa" miten laitetaan tehosekoittajaan piimää, härkäpapuja ja muuta herkullista ja painetaan nappia. Hans Välimäkikin varmaan kadehtis moista monimutkaista ja sofistikoitunutta gurmeeta.
Mut joo, tajuan että hpv kyselee itseltään, piti keksiä kysymys että sai kertoa "hyvin palkatusta" työstä. Vähänkö noloa... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se onkin vaativaa opetustehtävä kun pitää "opettaa" miten laitetaan tehosekoittajaan piimää, härkäpapuja ja muuta herkullista ja painetaan nappia. Hans Välimäkikin varmaan kadehtis moista monimutkaista ja sofistikoitunutta gurmeeta.
Mut joo, tajuan että hpv kyselee itseltään, piti keksiä kysymys että sai kertoa "hyvin palkatusta" työstä. Vähänkö noloa...Siis minä jatkan edelleen härkäpapu- ym. linjalla. En siis aio mennä hvp27:n kokkikouluun. Kehuin hänen näppäryyttään ihan spontaanisti, itse kun olen surkea kokki.
Hvp27 tosiaan muistaakseni elokuussa kehuskeli hyvää palkkaansa n. viidessä perättäisessä viestissä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis minä jatkan edelleen härkäpapu- ym. linjalla. En siis aio mennä hvp27:n kokkikouluun. Kehuin hänen näppäryyttään ihan spontaanisti, itse kun olen surkea kokki.
Hvp27 tosiaan muistaakseni elokuussa kehuskeli hyvää palkkaansa n. viidessä perättäisessä viestissä.Noloa kuin mikä. 😝
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Noloa kuin mikä. 😝
Minun mielestäni jotenkin sympaattista silti. 🙂
Ja tuollaista tapahtui vain yhtenä viikonloppuna viime kesänä.
Hvp on ollut aina palstan tasapainoisimpia vakiokirjoittajia, joka ei koskaan provosoidu p-puheesta. Anonyymi kirjoitti:
"Ruuan pitää olla myös terveellistä ja vähäkalorista. Esimerkiksi burgundin pataa, hapanpaistia, pastaa jne.."
Joo meille eri asiat merkitsee ruoassa. Mulle yhtä tärkeitä on ruoan maittavuus ja terveellisyys. Elämä on lyhyt, siitä sopii myös nauttia. Pasta ei ole erikoisen terveellistä jos on tehty ravintotyhjästä vehnäjauhosta, mutta just ehkä sitä nautintoa.. 🙂
Mietin tossa toisessa keskustelussa Jaakko Kolmosta esimerkiksi. Tai ketä tahansa edesmennyttä. Mitä hyötyä oikeastaan paasata jonkun terveellisyyden puolesta kun me ei eletä kuitenkaan kuin sen 70 v. Hyvällä onnella täyttä elämää. Minusta tärkeämpää on elämän laatu, koska me ei saada ikuista elämää vaikka järsittäis männynkäpyjä. Terveyden perustat luodaan jo lapsuuden tavoissa, eikä sekään estä välttämättä sairastumasta vakaviin sairauksiin.
Terv ketonoviisiKannattaa miettiä myös sitä loppuelämän laatua. Isältä Diabetes on vienyt liikuntakyvyn ja näön. Ei ole kivaa elää noin laitoksessa viimeiset 10 vuotta.
Täysjyväpasta on oikein hyvä ruoka-aine. 70 g kuivaa täysjyväpastaa riittää aterialle ja siinä on vain 225 kcal. Mukaan kasvispainotteinen kastike niin syntyy oikein terveellinen ja maukas ateria. Se on myös ekologinen ja edullinen. Myöskin helppo tehdä.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kannattaa miettiä myös sitä loppuelämän laatua. Isältä Diabetes on vienyt liikuntakyvyn ja näön. Ei ole kivaa elää noin laitoksessa viimeiset 10 vuotta.
Täysjyväpasta on oikein hyvä ruoka-aine. 70 g kuivaa täysjyväpastaa riittää aterialle ja siinä on vain 225 kcal. Mukaan kasvispainotteinen kastike niin syntyy oikein terveellinen ja maukas ateria. Se on myös ekologinen ja edullinen. Myöskin helppo tehdä.Huitelikö hänellä pitkätsokerit taivaissa? Itsellä 42–43, kannattaisiko minun yrittää saada alemmiksi?
Anonyymi kirjoitti:
Huitelikö hänellä pitkätsokerit taivaissa? Itsellä 42–43, kannattaisiko minun yrittää saada alemmiksi?
Isällä oli sokerit yli 12 jatkuvasti. Pitkästä en tiedä. Ylipainoa oli reilusti mutta on laihtunut nyt laitoksessa ja insuliinia on kevennetty huomattavasti. Isä lihotti itsensä lähinnä voilla ja rasvaisella maidolla. Myös makkaraa ja rasvaista lihaa meni paljon. On perso myös makealle. Leipää eikä kasviksia ei juurikaan syönyt ennen laitokseen joutumista.
Minusta pitkä sokeri 43 on kyllä hyvä. Kannattaa kysyä lääkäriltä. Jos on ylipainoa niin kannattaa laihduttaa.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minun mielestäni jotenkin sympaattista silti. 🙂
Ja tuollaista tapahtui vain yhtenä viikonloppuna viime kesänä.
Hvp on ollut aina palstan tasapainoisimpia vakiokirjoittajia, joka ei koskaan provosoidu p-puheesta.Olet oikeassa: vähänkö on noloa... että eräät jaksavat päivästä toiseen juosta Hvp:n perässä ja haukkua häntä. Hän on lähes poikkeuksetta asialinjalla ja näkemykset ovat perusteltuja.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kannattaa miettiä myös sitä loppuelämän laatua. Isältä Diabetes on vienyt liikuntakyvyn ja näön. Ei ole kivaa elää noin laitoksessa viimeiset 10 vuotta.
Täysjyväpasta on oikein hyvä ruoka-aine. 70 g kuivaa täysjyväpastaa riittää aterialle ja siinä on vain 225 kcal. Mukaan kasvispainotteinen kastike niin syntyy oikein terveellinen ja maukas ateria. Se on myös ekologinen ja edullinen. Myöskin helppo tehdä."Kannattaa miettiä myös sitä loppuelämän laatua. Isältä Diabetes on vienyt liikuntakyvyn ja näön. Ei ole kivaa elää noin laitoksessa viimeiset 10 vuotta."
Nimen omaan. Mikään ruokavalio ei anna ikuista elämää. Mutta on merkitystä sillä, millainen toimintakyky ja terveys ihmisellä on. Jos sitä pystyy pitää yllä jotenkin ruokavaliolla niin se on yksi suuri osa palettia. Kymmenen vuotta onnellisena ja toimintakykyisenä on laadullisesti eri sisältöinen kuin kymmenen vuotta riippuvaisena toisista, letkuissa maaten tai nuppi sekaisin.
Jos elämä on pelkkää kituuttamista ja kieltäymystä, onko se silloinkaan elämisen arvoista? Onnellisuus ja mielenterveys on tärkeintä ja vaikka sairastaisi vakavastikin voi tuntea onnea esim perheen ja rakastetun läheisyyden vuoksi. Joka tapauksessa elämä on hyvin rajallinen. Kaikilla.
Olen tällä hetkellä kiitollinen siitä että löytyi tämä henkistä ja fyysistä hyvinvointia tukeva ruokavalio millä kaikki tuntuu pysyvän tasapainossa.
Hyvää Itsenäisyyspäivää! 🇫🇮
Terv ketonoviisi - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kannattaa miettiä myös sitä loppuelämän laatua. Isältä Diabetes on vienyt liikuntakyvyn ja näön. Ei ole kivaa elää noin laitoksessa viimeiset 10 vuotta."
Nimen omaan. Mikään ruokavalio ei anna ikuista elämää. Mutta on merkitystä sillä, millainen toimintakyky ja terveys ihmisellä on. Jos sitä pystyy pitää yllä jotenkin ruokavaliolla niin se on yksi suuri osa palettia. Kymmenen vuotta onnellisena ja toimintakykyisenä on laadullisesti eri sisältöinen kuin kymmenen vuotta riippuvaisena toisista, letkuissa maaten tai nuppi sekaisin.
Jos elämä on pelkkää kituuttamista ja kieltäymystä, onko se silloinkaan elämisen arvoista? Onnellisuus ja mielenterveys on tärkeintä ja vaikka sairastaisi vakavastikin voi tuntea onnea esim perheen ja rakastetun läheisyyden vuoksi. Joka tapauksessa elämä on hyvin rajallinen. Kaikilla.
Olen tällä hetkellä kiitollinen siitä että löytyi tämä henkistä ja fyysistä hyvinvointia tukeva ruokavalio millä kaikki tuntuu pysyvän tasapainossa.
Hyvää Itsenäisyyspäivää! 🇫🇮
Terv ketonoviisiItsenäisyyspäivä kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella.
Juhlapäivien nimitykset kirjoitetaan suomen kielen yleisohjeen mukaan pienellä alkukirjaimella, esimerkiksi joulu, uusivuosi, loppiainen. Jos merkkipäivään sisältyy erisnimi, se kirjoitetaan isolla alkukirjaimella: Flooran päivä eli Kukan päivä, Kalevalan päivä, Lucian päivä. Samaan tapaan kirjoitetaan nimipäivät: Annin päivä, Markun päivä.
On myös sellaisia juhlapäivien nimityksiä, jotka sisältävät vanhan henkilönnimen, mutta joiden yhteydessä ei enää erikseen ajatella henkilöitä. Ne kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja yhteen: tapaninpäivä (= toinen joulupäivä), vappu tai vapunpäivä. Vrt. Tapanin päivä isolla alkukirjaimella ja erikseen kirjoitettuna tarkoittaa kaikkien Tapani-nimisten nimipäivää.
Lähde: https://www.kotus.fi/nyt/kotus-vinkit/nimivinkkien_arkisto_(2008-2014)/lucian_paiva_joulu_tapaninpaiva_uusivuosi - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis minä jatkan edelleen härkäpapu- ym. linjalla. En siis aio mennä hvp27:n kokkikouluun. Kehuin hänen näppäryyttään ihan spontaanisti, itse kun olen surkea kokki.
Hvp27 tosiaan muistaakseni elokuussa kehuskeli hyvää palkkaansa n. viidessä perättäisessä viestissä."Kehuin hänen näppäryyttään ihan spontaanisti, itse kun olen surkea kokki."
Onhan se näppärää kun osaa ihan itse painaa tehosekoittimen nappia 😄 Siinä vaaditaan kotitalousopettajan pätevyys. 😂 - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Isällä oli sokerit yli 12 jatkuvasti. Pitkästä en tiedä. Ylipainoa oli reilusti mutta on laihtunut nyt laitoksessa ja insuliinia on kevennetty huomattavasti. Isä lihotti itsensä lähinnä voilla ja rasvaisella maidolla. Myös makkaraa ja rasvaista lihaa meni paljon. On perso myös makealle. Leipää eikä kasviksia ei juurikaan syönyt ennen laitokseen joutumista.
Minusta pitkä sokeri 43 on kyllä hyvä. Kannattaa kysyä lääkäriltä. Jos on ylipainoa niin kannattaa laihduttaa."Isä lihotti itsensä lähinnä voilla ja rasvaisella maidolla. Myös makkaraa ja rasvaista lihaa meni paljon. On perso myös makealle. Leipää eikä kasviksia ei juurikaan syönyt ennen laitokseen joutumista."
Mua huvittaa tää valikoiva analyysi lihomisen ja sairastumisen syistä. Voilla on lihonut, muttei makealla? Mihin se voita on laittanut jos ei leivän päälle? 😂 Paketista suoraan?
Sulla sama logiikka käytössä kun selität että päivittäinen alkoholi ja olut ei haittaa mitään mutta voi on kauhistus kalan paistossa vaikka olisi raitis. Käyttikö isäsi myös paljon olutta ja muuta alkoholia? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet oikeassa: vähänkö on noloa... että eräät jaksavat päivästä toiseen juosta Hvp:n perässä ja haukkua häntä. Hän on lähes poikkeuksetta asialinjalla ja näkemykset ovat perusteltuja.
"Olet oikeassa: vähänkö on noloa... että eräät jaksavat päivästä toiseen juosta Hvp:n perässä ja haukkua häntä."
Siellä ihan uhriudutaan anonyyminä. Taitaa olla musta kylki kummallakin.
- Anonyymi
Ei karppaaja voi perinteistä jouluruoista suödä muuta kuin kinkkua ja lipeäkalaa. Kaikissa muissa on joko juurikasveja (laatikot, rosolli) tai jauhoa ja sokeria.
Lipeäkala tarjotaan perinteisesti maustepippurilla maustetulla valkokastikkeella. Ei käy siis sekään. Itse maustan valkokastikkeen muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Lipeäkala on lisäksi rasvaton joten ei käy siksikään.
Itse taidan kyllä laittaa lipeäkalaa, kinkkua tai kalkkunaa ei mutta tapanina kollaan kaupat jos löytyisi tarjouskinkku. Tylsä särvin mutta halpa. Kalkkuna parempi.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lipeäkala tarjotaan perinteisesti maustepippurilla maustetulla valkokastikkeella. Ei käy siis sekään. Itse maustan valkokastikkeen muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Lipeäkala on lisäksi rasvaton joten ei käy siksikään.
Itse taidan kyllä laittaa lipeäkalaa, kinkkua tai kalkkunaa ei mutta tapanina kollaan kaupat jos löytyisi tarjouskinkku. Tylsä särvin mutta halpa. Kalkkuna parempi.Nyt lipeäkalat syrjään, sillä suuri sensaatio on paljastunut.
"Torttutaikinan rasva on lähes kokonaan palmuöljyä – tätä faktaa ei haluta kuluttajalle kertoa"
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/58b3e07c-0a35-403a-b43f-55f47b0725df - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lipeäkala tarjotaan perinteisesti maustepippurilla maustetulla valkokastikkeella. Ei käy siis sekään. Itse maustan valkokastikkeen muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Lipeäkala on lisäksi rasvaton joten ei käy siksikään.
Itse taidan kyllä laittaa lipeäkalaa, kinkkua tai kalkkunaa ei mutta tapanina kollaan kaupat jos löytyisi tarjouskinkku. Tylsä särvin mutta halpa. Kalkkuna parempi."Itse taidan kyllä laittaa lipeäkalaa, kinkkua tai kalkkunaa ei mutta tapanina kollaan kaupat jos löytyisi tarjouskinkku. Tylsä särvin mutta halpa. Kalkkuna parempi."
Wurstin harmaasuolattu viipaloitu joulukinkku on aika maukasta. Ei tosin vedä vertoja itse paistetulle, mutta silti. Myydään Lidlissä nimellä "Jouluaitta Perinteinen joulukinkku" 500 g:n ja 1000 g:n pakkauksissa, joista pienempi maksaa 5,99 €. Lisäksi siellä eräiden muiden valmistajien viipaleita sekä kokonaisiakin.
https://www.lidl.fi/fi/c/juhlakauden-herkut/c1804/w1 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nyt lipeäkalat syrjään, sillä suuri sensaatio on paljastunut.
"Torttutaikinan rasva on lähes kokonaan palmuöljyä – tätä faktaa ei haluta kuluttajalle kertoa"
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/58b3e07c-0a35-403a-b43f-55f47b0725dfKannattaa käyttää voitaikinaa tai tehdä voitaikina itse alusta asti. Se on eri asia kuin torttutaikina joka tehdään just näistä halvoista rasvoista.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lipeäkala tarjotaan perinteisesti maustepippurilla maustetulla valkokastikkeella. Ei käy siis sekään. Itse maustan valkokastikkeen muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Lipeäkala on lisäksi rasvaton joten ei käy siksikään.
Itse taidan kyllä laittaa lipeäkalaa, kinkkua tai kalkkunaa ei mutta tapanina kollaan kaupat jos löytyisi tarjouskinkku. Tylsä särvin mutta halpa. Kalkkuna parempi.Eiköhän näppärä kokki saa kastikkeen tehtyä voista ja/tai kermasta ilman jauhojakin. Siinä korvautuu se rasvan puutekin.
Anonyymi kirjoitti:
Eiköhän näppärä kokki saa kastikkeen tehtyä voista ja/tai kermasta ilman jauhojakin. Siinä korvautuu se rasvan puutekin.
Kermakastike ei toimi lipeäkala kanssa. Ehkä hollandaise voisi toimia mutta perinteinen maitokastike on kyllä hyvä. 1 dl kastiketta sisältää noin 10 g hiilihydraattia josta puolet tulee maidosta joten ei ole minusta paljon. Samoin kinkulle käy parhaiten paistikastike.
- Anonyymi
🌟⭐✨Syyään kaikki herkut ja ollaan kuin Ellun kanat!🌟✨⭐
- Anonyymi
Tämmöinen kiva ketju olikin täällä! :)
Aion syödä pääosin sallittuja herkkuja, mutta myös jotain mikä ei normaalisti kuulu ruokavaliooni.
Kinkkua, graavilohta, savustettua lohta, mätiä, lanttulaatikkoa (jossa ei siirappia eikä korppujauhoja), vihersalaattia ja juustoja. Rakastan ruusukaalia, joten höyrytän sitä lisukkeeksi ja perään iso voinokare. Punajuuri-aurajuusto-laatikkoa varmasti myös maistan. Tummaa suklaata jälkkäriksi. Viiniä juomaksi. Aiemmin ajattelin tekeväni siemennäkkäriä ja mikrosämpylää, mutta taidan ottaa myös ruisleipää. Se on niin hyvää graavilohen kanssa :)
En pidä tortuista, pipareista, riisipuurosta, luumukiisselistä tai konvehdeista muutenkaan joten ei ole mulle ongelma. Ohrarieskaa, saaristolaisleipää ja ruisleipää olen aiempina jouluina syönyt paljon, joten sen verran välttämistä/kieltäytymistä tulee :)
Meillä on joulun jälkeen vielä Lapin loma, siellä myös vähän löysempää ruokailua kuin normaalisti.Aika lailla samat ruuat minullakin. Imellettyä perunalaatikkoa tekisi mieli mutta en viitsi tehdä yhdelle ja kaupan on huonoa. Sama koskee porkkanalaatikkoa. Lanttulaatikko on ok. Punajuurilaatikko on kyllä tosi hyvää ja sitä voisi tehdä. Minulla on tortillapuristin joten saatan tehdä ohrarieskaa vaihteluna ruisleivälle, joku 2.5 dl taikina.
hvp27 kirjoitti:
Aika lailla samat ruuat minullakin. Imellettyä perunalaatikkoa tekisi mieli mutta en viitsi tehdä yhdelle ja kaupan on huonoa. Sama koskee porkkanalaatikkoa. Lanttulaatikko on ok. Punajuurilaatikko on kyllä tosi hyvää ja sitä voisi tehdä. Minulla on tortillapuristin joten saatan tehdä ohrarieskaa vaihteluna ruisleivälle, joku 2.5 dl taikina.
Rosolli unohtui. Se on salaattina koko joulupyhät. Kastikkeena virolainen 20% smetana etikkapunajuurien liemellä.
hvp27 kirjoitti:
Rosolli unohtui. Se on salaattina koko joulupyhät. Kastikkeena virolainen 20% smetana etikkapunajuurien liemellä.
Aika mukava paketti tulossa. Päivässä 100 g ohrarieskaa (60 g hiilihydraattia), 100 g mätitahnaa (10 g rasvaa), 400 g rosollia (36 g hiilihydraattia), 100 g smetanaa (20 g rasvaa) ja kalat päälle. Punajuurilaatikkosta ehkä 30 g hh ja 30 g rasvaa. Vielä olisi tavoitteeseen eli 150 g hiilihydraattia ja 1800 kcal matkaa. Voisi ostaa vaikka juustokakkua iltapäiväkahville.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Aika mukava paketti tulossa. Päivässä 100 g ohrarieskaa (60 g hiilihydraattia), 100 g mätitahnaa (10 g rasvaa), 400 g rosollia (36 g hiilihydraattia), 100 g smetanaa (20 g rasvaa) ja kalat päälle. Punajuurilaatikkosta ehkä 30 g hh ja 30 g rasvaa. Vielä olisi tavoitteeseen eli 150 g hiilihydraattia ja 1800 kcal matkaa. Voisi ostaa vaikka juustokakkua iltapäiväkahville.
"Aika mukava paketti tulossa...."
Sivu käsittelee VHH:ta. Sokerin syöjille löytyy ehkä oma sivunsa? Anonyymi kirjoitti:
"Aika mukava paketti tulossa...."
Sivu käsittelee VHH:ta. Sokerin syöjille löytyy ehkä oma sivunsa?150 g hiilihydraattia on 600 kcal ja 1800 kcal dieetistä siis kolmasosa. Karppausta on alle 40E% hiilihydraatista. Dieetti I on aika pitkälti Ruotsin sosiaalihallituksen diabeetikoille suosittelema maltillinen karppaus (30-40E% hiilihydraattia).
Kyseisessä paperissa ei puhuta lainkaan LCHF-dieetistä ja sen jälkeen tulleissa Ruotsin sosiaalihallituksen diabeetikoiden ravitsemussuosituksissa suositellaan yhtenä dieettiä maltillisesta karppausta ja todetaan että tiukemman karppauksen tehosta diabeetikoille ei ole näyttöä. Muut todistetusti díabeetikoille sopivat dieettit olivat perinteinen vähärasvainen, matalan glykeeminen indeksin ja Välimeren ruokavalio.
- Anonyymi
"Ja aivan liikaa laihduttajalle ja räjähtävän paljon liikaa diabeetikolle."
Ehkäpä laihduttamista ei kannatakaan ajatella jouluna? Kahdella kolmella päivällä ja niiden syömisillä ei ole mitään merkitystä laihtumisen tai hoikkana pysymisen kannalta. Sillä mitä syö 350 pv ennen joulua kyllä on.
Diabeetikkojen asiat on erikseen niistä en osaa sanoa. On varmaan tarkempaa. Mutta eihän palstan lukijoilla ja kirjoittajilla ole välttämättä diabetesta, eikä heille ole omat keskustelu paikat? Ruokavaliolla kun just pyritään estämään elintapojen sairaudet. Anonyymi kirjoitti:
"Ja aivan liikaa laihduttajalle ja räjähtävän paljon liikaa diabeetikolle."
Ehkäpä laihduttamista ei kannatakaan ajatella jouluna? Kahdella kolmella päivällä ja niiden syömisillä ei ole mitään merkitystä laihtumisen tai hoikkana pysymisen kannalta. Sillä mitä syö 350 pv ennen joulua kyllä on.
Diabeetikkojen asiat on erikseen niistä en osaa sanoa. On varmaan tarkempaa. Mutta eihän palstan lukijoilla ja kirjoittajilla ole välttämättä diabetesta, eikä heille ole omat keskustelu paikat? Ruokavaliolla kun just pyritään estämään elintapojen sairaudet.Missään ei käytetä karppausta diabeteksen hoidossa ja diabeteksessä tärkeintä on painonhallinta. Laihtumista tapahtuu kun ihminen kuluttaa enemmän kuin mitä saa ravinnosta energiaa. Minulla tähtäimessä 1800 kcal per päivä jolla syön hyvin ja laihdun.
Tuohan tunnetusti löytyy sosiaalihallituksen dokumentista 'Kost vid diabetes'. Siinä suositellaan diabeetikoille vähärasvaista, matalan glykeeminen indeksin, Välimeren ja maltillista karppausta dieetiksi. LCHF-dieetistä todetaan, että se lisää kuolleisuutta jos se toteutetaan lihalla ja eläinrasvalla.
- Anonyymi
Voisiko joku ulkopuolinen kertoa, mistä lausunnosta tai sen olemattomuudesta NÄMÄ KAKSI vääntävät vuodesta toiseen?
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Missään ei käytetä karppausta diabeteksen hoidossa ja diabeteksessä tärkeintä on painonhallinta. Laihtumista tapahtuu kun ihminen kuluttaa enemmän kuin mitä saa ravinnosta energiaa. Minulla tähtäimessä 1800 kcal per päivä jolla syön hyvin ja laihdun.
"Missään ei käytetä karppausta diabeteksen hoidossa ja diabeteksessä tärkeintä on painonhallinta."
Itselläni on ainakin pyrkimys juuri estää diabeteksen kehittyminen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Samallahan tässä on laihtunutkin. Nytkin tarkkailussa sokerit kuten alkaa jo rutiinia olemaan. On helpompi ja mielekkäämpää hoitaa terveyttä ja ennaltaehkäistä sairauksia kuin alkaa hoitaa ja yrittää korjata jo syntyneitä vahinkoja.
Mitä tulee diabeteksen hoitoon niin olen aika paljon eri maiden diabeteksen hoitosivuja tutkaillut niin paljon näkyy vhh-ruokavalion merkitys korostuvan. Diabetestähän on monenlaista. Kaikkiin ei laihtuminenkaan vaikuta eikä sairastumista estä. Minusta on hienoa että estää oman sairastumisensa omilla valinnoillaan jos pystyy.
Kun ikää tulee ja liikunta ja aktiivisuus vähenee, ei voi enää syödä kuten ennen. Ikävä kyllä mukavuudenhalu ja mieliteot pysyy ja lisääntyy mutta liikunta ei. Mulla sikäli hyvät lähtökohdat että olen mielellään liikkuja, en pakkoliikkuja. Siis kehoni vaatii liikuntaa ja nauttii rasituksesta, samoin kylmäuinnista. Liikunnan avulla hormonit, kaikenlaiset, hyrrää.
Ravinto on yksi tekijä. Mutta elämä ja hyvinvointi koostuu muustakin.
Terv ketonoviisi Anonyymi kirjoitti:
"Missään ei käytetä karppausta diabeteksen hoidossa ja diabeteksessä tärkeintä on painonhallinta."
Itselläni on ainakin pyrkimys juuri estää diabeteksen kehittyminen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Samallahan tässä on laihtunutkin. Nytkin tarkkailussa sokerit kuten alkaa jo rutiinia olemaan. On helpompi ja mielekkäämpää hoitaa terveyttä ja ennaltaehkäistä sairauksia kuin alkaa hoitaa ja yrittää korjata jo syntyneitä vahinkoja.
Mitä tulee diabeteksen hoitoon niin olen aika paljon eri maiden diabeteksen hoitosivuja tutkaillut niin paljon näkyy vhh-ruokavalion merkitys korostuvan. Diabetestähän on monenlaista. Kaikkiin ei laihtuminenkaan vaikuta eikä sairastumista estä. Minusta on hienoa että estää oman sairastumisensa omilla valinnoillaan jos pystyy.
Kun ikää tulee ja liikunta ja aktiivisuus vähenee, ei voi enää syödä kuten ennen. Ikävä kyllä mukavuudenhalu ja mieliteot pysyy ja lisääntyy mutta liikunta ei. Mulla sikäli hyvät lähtökohdat että olen mielellään liikkuja, en pakkoliikkuja. Siis kehoni vaatii liikuntaa ja nauttii rasituksesta, samoin kylmäuinnista. Liikunnan avulla hormonit, kaikenlaiset, hyrrää.
Ravinto on yksi tekijä. Mutta elämä ja hyvinvointi koostuu muustakin.
Terv ketonoviisiItse en ole virallisella puolella nähnyt lainkaan suosituksia hoitaa diabetestä karppaamalla. Ruotsissakin suositellaan maltillista karppausta vain diabeetikoiden painonhallintaan.
Briteissä tehtiin interventio jossa diabeetikoita laihdutettiin VLCD-kuurilla. 90% yli 15 kg laihduttaneista pääsi eroon lääkkeistä. Pussien jälkeen siirryttiin suositusruokavaliolle. 46% pääsi eroon lääkkeistä ja vielä 2 vuoden jälkeen 36% oli lääkkeettömiä.
Virta Health tekee vastaavaa karppaamalla. Tulokset ovat aivan sanat eli 90% yli 15 kg laihtuneista pääsi eroon lääkkeistä. Jos ei laihtunut niin ei päässyt eroon myöskään lääkkeistä.
Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1367549Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde361833Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251830- 911593
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1791515Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104958- 49890
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28800- 31749
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja21709