Diapam-resepti terkkarista?

Anonyymi

Tarvitsisin välillä työhöni liittyviin esiintymis-tilanteisiin diapamia, olen joskus vuosia aikaisemmin käyttänyt, ja huomannut, että auttaa tällaiseen. Mutta mihin mennä, terveyskeskukseen vai mihin, mistä saisi tai kuka kirjoittaisi reseptin? Henkilö, joka kirjoitti aikaisemmin reseptini, siirtyi eläkkeelle, eikä enää tee näitä hommia enää.

Lääkkeen käyttö olisi siis ihan harvakseltaan, en tarvitse diapamia kuin vain joskus, tällaisissa sosiaalisissa esiintymis-tilanteissa. Olen sen verran ollut aina jännittäjä-tyyppiä että tarvitsisin rauhoittavien apua, niin ettei etukäteen tulevien esiintymisten jännittäminen ei veisi niin paljon energiaa, ja voisin keskittyä varsinaiseen työhöni täydellä energialla.
Kertokaa viisaammat asiasta tietävät, mistä resepti, kiitos asiallisista vastauksista etukäteen.

Terv. Yksinäinen työnsä puurtaja.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Diapam toki rentouttaa, mutta vie parhaimman terän esiintymisestä. Suosittelen mielummin Propralia, jota käytetään nimenomaa esiintymis-tilanteisiin, eikä niin turruta. Uskoisin lääkärinkin tätä sinulle suosittelevan ensisijaisesti. Kokeilemalla huomaa minkä verran tarvii ottaa. Yksi 10mg tabu voi riittää n. tunti ennen esiintymistä, joku toinen voi tarvita jopa 40mg. Suosittelen!

      • Anonyymi

        Kokeilin aikoinaan myös propralia, enkä havainnut oikeastaan minkäänlaista vaikutusta.
        Tiedän kyllä diapamin vievän terän, mutta sehän sen tarkoitus onkin, kun liian herkästi minäkin reagoin erityisherkkänä mm. esiintymistilanteisiin.
        Minulla vielä jäljellä vanhoja diapameja joita olen käyttänyt vielä kun esiintymisiä, ja huomaa heti eron, turha jännitys lakkaa.

        Mutta et vastannut pääkysymykseeni, mistä uutta reseptiä, saako normaalilla terkkarikäynnillä?


    • Anonyymi

      Vuosia sitten ensimmäisillä esiintymiskerroilla polveni löivät loukkua, mutta vuosien kuluessa totuin noihin esiinymisiin isojenkin joukkojen edessä, eikä nykyään tunnu enää missään. Kyllä siihen tottuu ilman lääkkeitäkin.

    • Anonyymi

      Tosi hankala saada bentsoreseptejä nykyään edes yksityiseltä, saati sitten tk:sta.

    • Joku tuttu söi Diapamia, muuta en siitä tiedä.

      Mutta olen joskus kuullut että jopa lapsille ja nuoprille annetaan jännitykseen BEETTASALPAAJIA joten laitan kopioita seuraavaksi väitteideni tueksi.
      GOOGLE jännitykseen beetasalpaaja
      -------
      Tilapäisten ahdistuneisuustilojen lääkehoito - Terveyskirjastowww.terveyskirjasto.fi › terveyskirjasto
      24.9.2017 — Diatsepaami lievittää jännityspelkoa nopeasti ja tehokkaasti. Beetasalpaajat puolestaan vähentävät jännityksen aiheuttamia näkyviä oireita ( ...
      ----------

      Lääkettä jännitykseen? - Sydänliitto - Sydän.fisydan.fi › kysymys › laaketta-jannitykseen
      26.5.2017 — Tavallisin tällä syyllä käytetty beetasalpaaja on propranololi (Propral®). Lääke on suhteellisen lyhytvaikutteinen, eikä siksi aiheuta juurikaan .


      Tätä käytän vakituiseen, kun sydän lyö muuten verenpaineen takia 60-70. Nyt sydämmeni lyö liikunnassa normaalisti, mutta kun pysähdyn, lyö heti 50-55.

      Tämä on nopea eikä saa ottaa liikaa.
      BISOPROLOL RATIOPHARM 2,5 mg
      https://www.google.com/search?rlz=1C1CHZL_fiFI767FI767&ei=Ue7HX4OaAsSQrgT-zq3QBg&q=BISOPROLOL RATIOPHARM 2,5 beetasalpaaja&oq=BISOPROLOL RATIOPHARM 2,5 beetasalpaaja&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIFCCEQoAE6BwgAEEcQsAM6AggAOgYIABAWEB46BAghEBU6BwghEAoQoAE6BQgAEM0CSgUIPBIBMVDDrwlYuNAJYIPTCWgBcAJ4AIABjQKIAZsOkgEGMC4xMy4xmAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesgBCMABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjDhrChh7DtAhVEiIsKHX5nC2oQ4dUDCA0&uact=5

      • LISÄÄN ajattelen että diapamiin jää koukkuun, Diapam voi olla myös vanhanaikainen lääke, kun sitä on ollut monta kymmentä vuotta.


    • Anonyymi

      Hei aloittaja. Kyllä sinä voit terveyskeskukseen mennä tai työterveyslääkärille tai yksityisellekin, kunhan ensin varmistat ettei just aikomasi yksityinen ole sellainen joka ei halua psyykeen vaikuttavia lääkkeitä kirjoittaa.

      Oleellista on, että kerrot ja kuvailet oireesi ja vaikeutesi, joista kärsit ja jotka haittaavat elämääsi, justiinsa varsinkin siis esiintyessäsi. Kerrot jännittämisestäsi ja erityisestä herkkyydestäsi ja sitä kautta tulevista vaikeista tilanteista. Painotat sitä, että vain näihin esiintymisiin avuksesi tarvitset lääkkeen.

      Lääkäri voi kirjoittaa vain 30 kappaleen määrän ja sitä sitten jatkossa sekä apteekki että lääkärikin seuraa, ettei lääkettä mene enempää kuin reseptin mukaan on suunniteltu. Nykyään seuranta on tarkkaa, sen seuranta, että potilas käyttää lääkettä vain sen määrän, mitä lääkärin kanssa on sovittu ja reseptiin kirjoitettu. Tämä kaikki väärinkäyttäjien takia, että valvontaa on.

      Sinähän suunnilleen osaat kerto kuinka harvoin vain tilapäisen lääkkeen tarvitset ottaa, niin uskon että asiallisella keskustelulla lääkärin kanssa tulette hyvään yhteisymmärrykseen. - Riippuu paikkakunnasta, mutta terv.keskuksiin vähän vaikea saada kovin nopeasti aikaa.

    • Anonyymi

      Kyllä tässä maassa moni syö Diapamia esim: ahdistukseen, ADHD oireisiin, sydämmen toiminnan häiriöihin, stressiin yms vaivoihin jolloin keskushermoston rauhoittaminen ylikierroksilta normiin tarvitaan joskus Bentsodiatsepaamin kaltaista lääkettä jolla arki saadaan balanssiin. On kummallista että se on kriminalisoitu Suomessa huumausaineeksi vaikka ihmisellä olisikin resepti ja syy käyttää ko lääkettä. ?? Siitä on apua kun muistaa sen että se fyysinen riippuvuus hiipii salaa ilman että sitä itse tajuaa. Yleensä kun Bentsoja joutuu syömään on aloitus siedättämistä sillä aine aiheuttaa sivuvaikutuksina alussa voimakasta väsymystä, pahoinvointia, näön muutoksia ja kun on käytetty pitemmän aikaa ei lääkettä lääkärin mukaan saa katkaista heti vaan annosta on ajettava alas pikkuhiljaa. Noita ns "hullun lääkkeitä" (xanor, serotooni lääkket yms) ei pidä ruveta noin vain syömään jotka vaikuttavat mieleen ja luonteeseen sillä niitä jos alkaa rouhimaan naamaan niin jos ei ole aijemin ollut hullu niin sellaiseksi kyllä ajan mukaan taatusti tulee.😬

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe