Miksi moni ex-vl on todella katkera?

Anonyymi

Moni uskonsa jättänyt on nykyisin suunnattoman katkeria. Mistä tämä johtuu? Siitäkö, että he saavat "polttoainetta" somessa katkeruudelleen. Vuodesta toiseen tillittävät, kuinka oli kurjaa olla vl ja miten hyvin asiat ovat nyt. Tarinat värittyvät jatkuvasti värikkäämmiksi ja muunnellummiksi sitä mukaa ku aika kuluu ja lopulta tillityksellä ei oo juuri lainkaan totuuspohjaa, vaan korkeintaan pieniä rippeitä siitä.
Moni vuosia somessa ja mediassa riekkunu väittää: en ole katkeroitunu, päin vastoin asiat ovat oikeinki hyvin. Aivan varmastikko? Miksi ihmeessä sitten pitää tillittää someen koko ajan, kuinka kurjaa oli olla vl. Jos asiat ovat oikeesti hyvin, eikö mennyt kannattais jättää oikeesti taakseen?

128

1082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Katkeruuskortti nousee primitiivirefleksinä uskiksen törmättyä julkiseen kritiikkiin, jolla on vankka faktapohja. Sen kummempaa kritiikin käsittelykykyä ei synnyinkulttuuri ole kehittänyt.
      Miksi niin harva puhuu liikkeen ongelmista avoimesti ja julkisesti? No siksi, kun julkisella puheella on edelleen väkivaltaisia seurauksia lähipiiriä myöten. Onneksi yhä useampi rohkaistuu kertomaan omista ja muiden kokemuksista omilla kasvoillaan ja yhteiskunnan on alettava heräämään ja tarttumaan aktiivisemmin liikkeen ihmioikeusongelmiin. Kiitos kun puhutte.

      • Anonyymi

        Kritiikki ja katkera tillitys on hiukan eri asioita. Tervettä kritiikkiä on nostaa esim ripin väärinkäytön mahdollisuus ja rikosten peittely esiin. Älytön tillitys ei ole rakentavaa kritiikkiä, vaan tarkotuksellista mustamaalausta


      • Anonyymi

        Nimenomaan! Lestadiolaisuudessa ei saa arvostella liikkeen oppeja. Kaikki kritiikki mitä esitetään on vähän semmosta, ”ne nuo maailman ihmiset puhuu pahaa”. Hyvähän se tosiaankin on, että joku uskaltaa tuoda epäkohtia julki. Juuri näinhän se menee, jos on liikkeessä vielä mukana, on äärimmäisen rohkeaa kritisoida omalla nimellä julkisesti. Siitä joutuu heti johtoportaan hampaisiin. Se on todennäköisesti yksi syy siihen miksi nämä anonyymipalstat ovat suosittuja.


    • Anonyymi

      Tämä netti taitaa olla ainut väylä lestadiolaisille saada edes jotain tietoa ja korjauksia heidän opillisiin humpuukeihinsa ja sekös joitain myös harmittaa, lauma meinaa hajota kun paljastuu koko systeemin onttous.

      • Anonyymi

        Lauma on jo pitkälti hajonnut ja todella moni elää nyt arvotyhjiössä. Se se vasta haitallista on. Arvotyhjiössä eläminen ei tee kelleen hyvää. Tyhjiössä elävät on helppo värvätä erilaisiin ääriliikkeisiin. Elävä usko tuo turvaa!


    • Anonyymi

      Sielun ylösnousemus

      ”Jotta sielu nousisi hengellisesti kuolleista, ihmisen on ristiinnaulittava itsensä. Sielussamme piilevien himojen on kuoltava, erityisesti itsekkyyden, tuon ylpeyden kapinallisen jälkeläisen, joka estää jumalallisen armon toiminnan ja saattaa häpeään meidät.”

      Pyhän Vuoren vanhus Paisios

    • Anonyymi

      ”Lestadiolaisuuden suurinpia kysymyksiä on se, miksi se ei halua sallia yksilön harkintaa ja näin ollen myöskään vastuuta. Vaikka kollektiivinen omatunto on murentunut ja fundamentalisti lestadiolainen ei tunnista laiteilla olevaa uskovaksi, se ei vastaa kysymykseen mikä kaikki mahdollistaa väkivallan yhteisöissä.

      Yksikään yhteisö ei ole kykenevä käymään yksin keskustelua omassa pienessä piirissä väkivallastaan ja sen olemuksesta, vaan se tarvitsee aina niitä, jotka katsovat asiaa kehyksen ulkopuolelta.

      Kai se pitää todeta, että väkivallaksi ei vältämättä ymärretä sitä, mikä sitä kuitekin on. Väkivallan tunnistaminen ja tunnustaminen ylipäätään yhteiskunnassa on vielä puutteellista ja usein uhria mitätöivää.”

      Juuri näin tämä asia on. Vahvemman valta ja uhrin mitätöivä suoranainen häpäisy on vl liikkeen moraalin ytimessä."

      https://freepathways.wordpress.com/2013/01/13/hengellinen-vakivalta/

      • Anonyymi

        Käyn harvoin tällä palstalla, sillä olin katkera ja todellisuudessa kaikki eronneet, tai erotetut ovat katkeria, niin kauan, kunnes tajuavat, että pelastus tulee vain Jeesuksesta, ei Jumalasta, eikä ennen kikkiaan RY;stä
        Joka tätä ei tunnusta on normaali vanhoillinen pyllyn nuolia, puolikasta elämää elävä, sillä kukaan ei ole läheskään täydellinen RY;n mielestä, vaikka kuinka pyrkii olemaan oikein uskomassa.
        Katsokaa vaikka joskus ulos RY;n talosta? Turvatkaa yksin Jumalan Sanaa, siellä on Tie, Totuus ja Elämä, Johanneksen mukaankin.
        Miksi luulette, että kommunismista selvinneet ovat katkeria, koka heidän elämänsä siellä oli valunut hukkaan, kuten myös meillä, omien lasten hyvästikäyttö, keskinäiset talokaupat, jonka voittaa aina se, jo kerkiää ensin "pyytää synnit anteeksi", jonka jokainen tajuaa vain yhdessä pysymiseen, tiukasti joka seuroissa käyneenä ja mitään väärää ei koskaan tunnusteta anteeksi ja ruumiita on tullut omasta tahdostaan minunkin tuttavapiirissä.
        Nyt tuntuu helpolta, kun kysymykseen, - mihin uskot, saa vastata vapaasti, eikä aina "me" uskomme näin? Ihmetytti kuitenkin se, ettei kukaan osannut sanoa, mitä se, vain me todellisuudessa pitää sisällään.
        Itse ei saanut muotoilla asioita Raamatun mukaan, vaan; - menkää kuulemaan puhujia? Joista iso osa on oli ennen pedofiilejä, ja huoraajia, sekä salajuoppoja, mutta kaikkia muista syyllistettiin, oli kuinka kiltti hyvänsä. Se luo katkeruutta.
        Onhan se käsittämätön asia, josta olen katkera, olin vanki 32 vuotta.
        On myös käsittämätöntä se, että väitetään, että vain heillä pelastuu, joka on paradoksi. Päästessäni eroon, menetin paljon, osan suvustani, joka on jo alkanut osin seurata minua ja oikeasti Raamatun mukainen pelastus löytyi tutkimalla Raamattua, kun ei kehdannut muualle mennä ja sieltä löytyi vastaus, Ap. t. 16:31 He vastasivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi." ja Ap. t. 22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'
        Sain katkeruuteni pois, kun minut kastettiin Jeesukseen, nyt olen vapaa vanhoista vammoista, ja tätä "uskoa" en jätä, sillä olemme Iankaikkisuudessa samassa tilanteessa Paratiisissa, eikä se ole Taivaassa, vaan Uudessa Jerusalemissa, Ilm 21;1-6.
        Enää en sääli näitä alistettuja raukkoja, vaan siunaan heidät aina Jeesuksessa.
        Elämisen taso on nyt kohdallaan, saan olla vapaa Jeesuksen työn ansiosta, joita ei ole yhtään ihmistä entisestä seurakunnastani, eikä tarvitse olla osa "rahan" tekemisessä "jumalan nimessä", se tulee minulle, joka on tarpeen, mutta yksikään mummu ei joudu kauttani liemeen, ilman itse syyttelyä ja katkeruutta. Istsetutkistelu uupuukin todellisuudessa koko RY;ltä
        Sitten tuo fraasi; - Meiltä voi lähteä vapaasti pois, on todella paha valhe. Yleensä Sinut sidotaan velkatakaamisiin ja pelkoa ystävien jättämisestä, se ei helppoa ole, näin osin kävi ja maksua jäi vain silloin 35,730€.
        Mutta vanhempani joutuivat kuulemma tentteihin, sitä en tiedä miten kävi, mutta hengissä ovat; - miksi teit sen meille, oli aikoinaan tuttua.
        Monelle aikuis- nuorelle, joka asuu kotipiirissä on itse asiassa kaksi vankilaa, koti ja Ry.

        -entinen-


      • Anonyymi

        "Vahvemman valta ja uhrin mitätöivä suoranainen häpäisy on vl liikkeen moraalin ytimessä."

        Yhteisössä kaikki kaunis, kaikki lahjakkuus poljetaan maahan, koska ei saa aiheuttaa kateutta. Siksi yhteisössä eletään niiden lahjattomimpien ehdoilla. Kadehtijoiden - usein äänekkaiden ja valtaapitävien - kateus katsotaan oikeutetuksi, sillä ovathan he vähempi osaisia. Se vain tulee muistaa, että kadehtia ei koskaan saavuta sitä tasoa, mikä kadehdittavalla on!!!


    • Anonyymi

      Ja kyllä se on niinkin, että ihan vapaasti voi lähteä VL-porukoista pois jos tuntuu, että ahdistaa.! Ei porukoissa tarvitse väkisin olla, jokainen on vastuussa itsestään, "viimepelissä" !
      Kotona on tietysti hyvä olla tietoisia tilanteesta, jos esim. lapsi / nuori asuu vielä kotona vanhempien huostassa, Raskasta se on kantaa "kuormaansa" yksin, joskus tieto mm. lapsen luopumisesta "kotisiionista" helpottaa sitä lähtijää ja perhekin osaa suhtautua tilanteeseen paremmin.
      Tietenkin on monenlaisia perheitä juurikin suhtautumisasiassa, mutta kumminkin olisi hyvä olla tieto tilanteesta, koska asutaan ehkä silti samassa "huushollissa" vielä vaikka ei enää ole halua lähteä VL-väen "rientoihin"!
      Silti olisi hyvä tapa, ettei mene ihan äärilaitaan käyttäytymisessä, jos on vielä alaikäinen , sitten kun täyttää 18 v. on "lupa" elää oman valinnan mukaisesti, ehkä lapsi muuttaakin pois lapsuuden kodistaan tuossa tilanteessa !?
      Onhan se "shokki" vanhemmille, kun lapsen käytös ja pukeutuminen, korut ja lävistykset ilmestyvät "kuvioon"! Talossa kumminkin eletään talon tavoin, useimmiten. Lapsi useinkin, juuri murrosiässä kokeilee rajojaan, siihenkin vaikuttaa kaveripiiri. Nuoren mielen voi kyllä "sekoittaa" juurikin nettien keskustelupalstat ja uudestaan esiin otetut VL-väen "kömmähtelyt" ja tuomittavat asiat, mutta niistäkin olisi hyvä puhua lasten kanssa ja vnhempien tulisi puhua ne asiat "auki" , niinkuin ne on tapahtuneet.
      Tänä aikana tapahtuu myös ns. ulkopuolisille ; "maailmallisille" pahoja asioita ja nekin pelottavat ja kauhistavat nuoren mieltä. Siksi asiat on puhuttava niiden oikeilla nimillä ! Ei kenelläkään ole valtuuksia käydä toisen "kimppuun" luvatta ja väkivalloin. Ihmisellä on koskemattomuus omaan "olemukseensa", henkinen ja fyysinen vapaus ! Toiseen ihmiseen saa koskea vain rakkaudesta ja siihenkin on oltava yhteinen lupa ! Vapaata valtaa lähimmäiseen ei ole VL-ihmisellä eikä ns. "ulkopuolisella" !!
      Perhepiirit, oma koti ovat niitä paikkoja joissa on hyvä ottaa puheeksi kaikki lapsia koskeva käytös ja vanhempien on otettava vastuu lapsistaan kaikessa kanssakäymisessä, jos on anteeksiantava ilmapiiri kotona, se luo turvaa lapsille ja aikuisille, niin kaikissa kodeissa.
      Jos ei ole valmiutta ja voimia perheen kasvatukseen, silloin on välttämätöntä hakea ammattiapua.
      Kaikkinensa, koti on se paikka jossa "haavat parannetaan" ja sinne olisi myös saatava aina tulla, kun on "satuttanut varpaansa kiveen ", joskus elämä vain saattaa kolhia, se on ymmärrettävä. Ei se elämä ole yhtä "pallin peluuta" on mummon neuvo, se on joskus vastuun ottamista omista teoista, viimeistään 18 vuotiaana, mutta hyväpä se vastuullisuus olisi oppia jo nuorempanakin, 15 vuotias taitaa olla jo vastuussa aika paljosta , vaikka vanhemmasta tuntuu, että tuon ikäinen on vielä lapsi, aina vanhemmille "perilliset" ovat lapsia, ennenkuin itse ehkä muuttuvat lapseksi jälleen !?

    • Tulen nyt pilaamaan teidän sivistynriden keskustelut tuomalla oman kommenttini.

      Eikö lähtökohdaksi voisi ottaa sen että katkeruuteen on oikeat syyt?
      Vastuuta siis kaltoinkohtelijoillekin. Merkille pantavaa on että nämä vl-kriminaalit ovat uhriutumisen ja itsesäälin mestareita kun heitä vaaditaan tilille pahoista teoistaan. Uhri on heille automaattisesti syyllinen. Ei riitä ettei uhria kohtaan tunneta myötätuntoa vaan lisäksi heitä kohtaan osoitetaan kollektiivista vihaa.

      Pienillä paikkakunnilla hoitokokousmuilutettu joutui kaikkien hylkimäksi, kuin rikollinen konsanaan.

      Siinäpä olisikin väitöskirjan aihe otsikolla: Herätysliikkeestä rikollisjärjestöksi.

      • Anonyymi

        Meehän demonipesä muualle ilikkumaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meehän demonipesä muualle ilikkumaan!

        Kun täällä joku ex vl arvostelee liikkeessä oloaan niin yhtäkkiä se on katkeruutta. Miksi asia tahallisesti väännetään noin? Siksi että arvostelu joka on pääasia siirretään sivuasiaksi.
        Tämä on tuttua politiikasta jossa kansalle " ei tietoon haluttu" asia häivytetään nostamalla lööppeihin joku epäolennainen juttu jolloin itse hankalaksi nähty asia hautautuu sen alle.
        Vl liikkeessä näyttäisi olevan samanlainen häivytystaktiikka.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun täällä joku ex vl arvostelee liikkeessä oloaan niin yhtäkkiä se on katkeruutta. Miksi asia tahallisesti väännetään noin? Siksi että arvostelu joka on pääasia siirretään sivuasiaksi.
        Tämä on tuttua politiikasta jossa kansalle " ei tietoon haluttu" asia häivytetään nostamalla lööppeihin joku epäolennainen juttu jolloin itse hankalaksi nähty asia hautautuu sen alle.
        Vl liikkeessä näyttäisi olevan samanlainen häivytystaktiikka.

        Hyvä analyysi!


      • Anonyymi
        SaaleminPastori-ko kirjoitti:

        Hyvä analyysi!

        Mitähän traumoja vantaalaisella rikospoliisilla on oikein kaapissaan, kun hän on ryhtynyt uskonsotaan lestoja vastaan!?

        Mies kirjoittaa vielä Kalevan palstallakin mitä sattuu entisistä srk:n miehistä. Toivottavasti joku ymmärtäisi nostaa tutkintapyynnön tyypin kirjoituksista. Helppo piilottaa vihapuhe suvakkina olemisen taakse. 😣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän traumoja vantaalaisella rikospoliisilla on oikein kaapissaan, kun hän on ryhtynyt uskonsotaan lestoja vastaan!?

        Mies kirjoittaa vielä Kalevan palstallakin mitä sattuu entisistä srk:n miehistä. Toivottavasti joku ymmärtäisi nostaa tutkintapyynnön tyypin kirjoituksista. Helppo piilottaa vihapuhe suvakkina olemisen taakse. 😣

        Tulee mieleen se, että kyseinen rikospoliisi olisi ehkä halunnut koittaa mihin rahkeet riittävät urheilun saralla. Varsin liikunnallisesta tapauksesta tuntuu olevan kyse. Jos hän on lähtenyt liikkeestä teininä, on silloin kortit jo jaettu kilpaurheilun saralla. Samalla hän unohtaa kuitenkin sen, että sai elämän lahjansa vanhemmiltaan, lahja, joka olisi muussa perheessä saattanut jäädä saamatta. Ei tavisperheessäkään välttämättä ole resursseja tai osaamista edistää yhden kilpaurheilu-uraa.

        Minulla taas oli lapsena ja nuorena todella hyvä lauluääni, joka on kuultavissa taustalla Nummelan suviseuroissa äänitetyllä CD:llä, säestää Olli Linjama. Sukulaisilleni olen vihainen, jotka pilasivat uskon nimissä tulevaisuuteni. Meillä olisi ollut osaamista ja varoja siihen, haluja ei ollut. Olen työtön ja ehdottomasti mr. Nobody, henkisen väkivallan uhri.

        Pitää osata erottaa ja analysoida syyt ja seuraussuhteet. Vihan kohde saattaa löytyä kokonaan jostain muualta.


    • Anonyymi

      Heijastatko vain itseäsi? Jonkun psykologisen koulukunnan mukaan todellisuus on heijastumaa itsestämme; toisissa peilaamme itseämme.

    • Anonyymi

      "Moni vuosia somessa ja mediassa riekkunu väittää: en ole katkeroitunu, päin vastoin asiat ovat oikeinki hyvin. Aivan varmastikko? Miksi ihmeessä sitten pitää tillittää someen koko ajan, kuinka kurjaa oli olla vl. Jos asiat ovat oikeesti hyvin, eikö mennyt kannattais jättää oikeesti taakseen?"


      Sinähän voisit näistä ajatuksistasi tehdä opettavan kirjan vaikka holokaustin läpikäyneille juutalaisille ,pkoreasta loikanneille nillittäjille ja vaikkapa karjalaa takaisin haikaileville evakoille samoin kuin ajatuksesi sopii uskonnon uhrille joka katkerana haluaa kertoa kokemastaan ja ehkä toivoo tällä auttavansa vielä suljetussa liikkeessä kärsiviä .

    • Anonyymi

      Niin sitä "hoito" asiaa ei aikoinaan "hoidettu" oikein ! Se on myönnettykin joskus 2013, jossain yhteydessä, jonka mm.piispa Mäkinenkin jo on myöntänyt, että anteeksi on pyydetty ja joidenkin mielestä "vain" pahoiteltu !!!
      Ja aina tuo asia vain nousee esiin !! Eikö ole koko sydämestä annettu anteeksi ja uskottu !? Jos on asia jäänyt "puolitiehen" , niin nouseehan ne ajatukset aika- ajoin taas esille !
      Asioilla on yleensä kaksi puolta tai "puoliskoa": tekijä ja "uhri / näkijäkö ?
      Totta kait se "jurppii", jos tietää asian olevan omalta kohtaa oikeanlainen näkemys !
      Tuo tunne voi viedä ihan voimat, kun vastapuoli ei tunnu tajuavan asian tilaa !
      Sitten vielä, että mitä kaikkea muuta noihin asioihin on ollut lisänä ?
      Niistä on jäänyt muistiinpanoja, johonkin, mutta kuka selvittäisi asian jo kuolleiden ihmisten väliset asiat !? Ehkä ne kuolleet veivät sen "totuuden" mennessään ?
      Vaikuttaa nyt siltä, että näin on käynyt, koska jotain tietoa on, ja kehottaisin antamaan "hautarauhan". Nyt sitten voi ruveta "puimaan" tätä juttua, mutta ehkä joku vielä tekee väitöskirjaa joskus näistä vanhoista "hoidoista", lienee kumminkin turha työ !?!? Minusta nähden, levätkööt rauhassa "tekijät" haudassaan !! Annetaan Luojallemme se viimeinen "tuomio" !! ??

    • Anonyymi

      Lapsen aivopesu ja lapsuuden tuhoaminen ahdistavilla kielloilla ja jokellustilaisuuksissa ajan tuhlaamisella ei vain ole rikos ihmisyyttä vastaan, vaan henkinen raiskaus.

      Voisitko ihan hyvällä omallatunnolla mennä kertomaan raiskatulle naiselle että miksi olet katkera raiskaajaasi kohtaan?

      Sanoisin näin, että ihminen joka EI OLE katkera siitä että hänen lapsuutensa ja nuoruutensa tuhottiin ei ole kovin lahjakas älyllisesti. Jos sen nyt näin mahdollisimman neutraalilla termillä yrittää sanoa.

      • Anonyymi

        En ymmärrä mikä yleensä pitää ihmistä kiinni liikkeessä joka aiheuttaa henkisiä traumoja. Vainoharhaisuuteen viittaava johtaminen ja jäsenten holhoaminen saattavat olla mahdollisia alikehittyneissä ja ahtaissa uskonnollista palvontaa harjoittavissa valtioissa.
        Se että hieman samanlaista toimintaa harjoitetaan sivistysvaltio Suomessa on kummallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ymmärrä mikä yleensä pitää ihmistä kiinni liikkeessä joka aiheuttaa henkisiä traumoja. Vainoharhaisuuteen viittaava johtaminen ja jäsenten holhoaminen saattavat olla mahdollisia alikehittyneissä ja ahtaissa uskonnollista palvontaa harjoittavissa valtioissa.
        Se että hieman samanlaista toimintaa harjoitetaan sivistysvaltio Suomessa on kummallista.

        ei usko aiheuta traumoja liikkeessä oleville. elävä usko tekee sen, että tästä uskosta lähteville tulee ongelmia. tämä elävä usko on niin kokonaisvaltainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei usko aiheuta traumoja liikkeessä oleville. elävä usko tekee sen, että tästä uskosta lähteville tulee ongelmia. tämä elävä usko on niin kokonaisvaltainen.

        Vl kertoi että liikkeen keksimät kiellot aiheuttavat ahdistusta, kuten ehkäisykielto. Usea haluaisi rajoittaa lasten määrää itsenäisesti mutta lahkon kontrollia peläten niitä on tehtävä. Siinä on esimerkki joka on totta. Se jos mikään on syy traumaan, sinun oma ajattelu on tapettu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ymmärrä mikä yleensä pitää ihmistä kiinni liikkeessä joka aiheuttaa henkisiä traumoja. Vainoharhaisuuteen viittaava johtaminen ja jäsenten holhoaminen saattavat olla mahdollisia alikehittyneissä ja ahtaissa uskonnollista palvontaa harjoittavissa valtioissa.
        Se että hieman samanlaista toimintaa harjoitetaan sivistysvaltio Suomessa on kummallista.

        Ulkopuolisen on mahdotonta ymmärtää mikä pitää kiinni sadistisessa vl-liikkeessä. On helppoa sanoa:Lähde pois!


      • Anonyymi kirjoitti:

        ei usko aiheuta traumoja liikkeessä oleville. elävä usko tekee sen, että tästä uskosta lähteville tulee ongelmia. tämä elävä usko on niin kokonaisvaltainen.

        Usko ilman kohdetta aiheuttaa traumoja. Olette uskomassa pelkoon että joudutte helvettiin jos ette ole tässä lafkassa mukana.


      • Anonyymi
        SaaleminPastori-ko kirjoitti:

        Ulkopuolisen on mahdotonta ymmärtää mikä pitää kiinni sadistisessa vl-liikkeessä. On helppoa sanoa:Lähde pois!

        No häippäsee kerralla ja sanoo iloisesti heippa. Uskoa Jeesukseen voi uskoa kuulumatta mihinkään uskontoon tai kirkkoon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No häippäsee kerralla ja sanoo iloisesti heippa. Uskoa Jeesukseen voi uskoa kuulumatta mihinkään uskontoon tai kirkkoon.

        Kuten sanoin jo, joka ei ole kokemut asiaa, hänen on sitä mahdotonta ymmärtää.


      • Anonyymi
        SaaleminPastori-ko kirjoitti:

        Kuten sanoin jo, joka ei ole kokemut asiaa, hänen on sitä mahdotonta ymmärtää.

        Pelko pois. Ihmissuhteita ei eron takia tarvitse menettää. Jos joku haluaa pitää etäisyyttä niin sehän ei ole eroajan syytä. Elämä jatkuu vapaana taakoista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pelko pois. Ihmissuhteita ei eron takia tarvitse menettää. Jos joku haluaa pitää etäisyyttä niin sehän ei ole eroajan syytä. Elämä jatkuu vapaana taakoista.

        Prosessi vaan on yleensä pitkä, -eroprosessi. Vaatii rohkeutta menettää kaikki ystävänsä. Vellulla kun ei voi olla kuin salaystäviä liikkeen ulkopuolella. Kun ystävyys paljastuu,-joutuu vellu kieltämään ystävänsä kuin Pietari Herransa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei usko aiheuta traumoja liikkeessä oleville. elävä usko tekee sen, että tästä uskosta lähteville tulee ongelmia. tämä elävä usko on niin kokonaisvaltainen.

        Jumalan sana on kuin kaksiteräinen miekka. Se joko parantaa tai pahentaa. Kannattaa valita, jos mahdollista, kumman puolen valitset!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ymmärrä mikä yleensä pitää ihmistä kiinni liikkeessä joka aiheuttaa henkisiä traumoja. Vainoharhaisuuteen viittaava johtaminen ja jäsenten holhoaminen saattavat olla mahdollisia alikehittyneissä ja ahtaissa uskonnollista palvontaa harjoittavissa valtioissa.
        Se että hieman samanlaista toimintaa harjoitetaan sivistysvaltio Suomessa on kummallista.

        Ei se ole niin helppoa varmastikaan lähteä vanhoillislestadiolaisuudesta. Yhteisö on se homman juju. Samanmielisten yhteisö. Jos on hyväksytty yhteisön jäseneksi, asiat ovat hyvin. Tästä syystä eri tavalla ajattelevat uhkaavat yhteisön kokonaisuutta (integriteettiä =). Samasta syystä eri tavalla ajattelevat on joko erotettu tai sitten on perustettu ns. eriseura. Oppi on toissijainen tosiasiassa, kunhan ryhmäkoheesio säilyy. Muistan, kun eräs tavis-vl keskustellessamme sanoi, että: "Oppi ei ole tärkeä", ja siinä hän kyllä osui naulan kantaan. Vanhoillislestadiolaista uskoa tulisi mielestäni tarkastella ensisijaisesti sosiologian ja psykologian keinoin.

        Nyt jos ryhmän yhteinäisyys on murtumassa, tulee enemmän irtiottoja ja valitettavasti yhteisöllisyys hyvässä mielessä on hajoamassa. Jälkikäteen ajateltuna virhe on mielestäni tehty omien "kirkkojen" eli toimitalojen rakentamisessa, toisaalta liian tiukassa uskontulkinnassa. Olisi pitänyt organisoida yhteisö ennemmin ns. alkuseurakunnan mallien mukaan, suurilla paikkakunnilla vaikka kaupunginosittain.


    • Anonyymi

      Uskontoon sairastuneet eivät osaa hahmottaa totuutta.

    • Anonyymi

      Mistä tiedät että he ovat katkeria? Näetkö ihmisten pään sisään? Oletko joku jumala? Jos jonkun oman puheen mukaan entisessä elämässä vanhoillislestadiolaisena asiat olivat huonosti, ja nyt ne ovat paremmin, miksei tätä voi uskoa?

    • Anonyymi

      Traumoja tulee monelle ja siksi parasta jättää kaikki onnen sa suojiin

      • Anonyymi

        Jos uskontoon kuuluminen aiheuttaa henkistä painetta, holhuksentunnetta, sääntöjen mukaan elämistä ja muuta haittaa ihmisen elämälle niin silloin pitää jättäytyä pois.
        Jokainen eläköön omaa elämäänsä ilman että vetää kivirekeä koko elonsa ajan. Se on epänormaalia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos uskontoon kuuluminen aiheuttaa henkistä painetta, holhuksentunnetta, sääntöjen mukaan elämistä ja muuta haittaa ihmisen elämälle niin silloin pitää jättäytyä pois.
        Jokainen eläköön omaa elämäänsä ilman että vetää kivirekeä koko elonsa ajan. Se on epänormaalia.

        Ehkäpä lasten on vähän vaikea jäädä pois jos vanhemmat ovat seonneet johonkin lahkoon.


    • Anonyymi

      Itse olen ex-vl perheenisä joka ei ole katkera. Olen suurperheen lapsi, jonka osa vl-sisarruksista on katkaissut käytännössä välit minuun ja perheeseeni.
      Teini-ikäisiltä lapsilta lähti kaverit minun ratkaisun takia.
      Minun vanhempani ovat vain muodollisesti kerran vuodessa yhteydessä oma-aloitteisesti. Eli lapseni ei tunne omia isovanhempiaan.
      Silloin kun itse päätin lähteä "lahkosta" mulle oli selvää että em. vaihtoehto on olemassa ja punnitsin vuosia että kannattaako roikkua mukana. Myöhemmin vaimo lähti myös pois.
      Tämä ratkaisu on myöhemmin osoittautunut täysin oikeaksi, meidän perhe on tasapainoinen, perhekeskeinen ja meillä saa edustaa itse valitsemaa suuntaa jokainen yksilö.
      Olen itse vl-ihmisten kanssa tekemisissä joka viikko, mulle on ollut helpompaa toimia niiden kanssa kun voi olla itselleen rehellinen. Moni vl-kaveri, perheenisiä nekin ovat sanoneet että ovat kateellisia minulle koska ne ei itse pystyisi em.syiden takia lähtemään lahkosta.
      Minulla ja etenkin lapsillani olisi täysi syy olla katkeria, minun tunteet on lähempänä sääliä lahkoon kuuluvia kohtaan.
      Tuo katkeruuskortti vedetään aina hihasta kun joku vähänkin arvostelee lahkon sääntöjä ja lähtijä leimataan monen pöydän ääressä hulluksi, pahimmat kyselee lähipiiristä että mikä sille tuli?
      Meidän perheen lapsilta tuli paras palaute, kiittivät lähdöstämme.

      • Anonyymi

        Rohkeaa ja rehellistä puhetta. Kun ihmiselle on annettu pätkä maallista taivalta niin se on tarkoitettu elämistä varten, perheelle ja ystäville. Jokainen päättää omasta elämästään, siitä pitää nauttia. Usko Jeesukseen ei tarvitse lahkoja eikä kirkkoja. Sanoihan hän että missä kaksi taikka kolme on koolla minun nimessäni, olen heidän keskellään. Matt.18:20.
        Hyvää joulua koko perheelle.
        w.


      • Anonyymi

        Surullista, että jätitte elämän tärkeimmän lahjan. Olette rukouksissamme. Muistakaa käyttää kuitenkin lapsia seuroissa ja pyhäkouluissa, vaikkette ite oo uskomassa. Teette samalla palveluksen itsellenne, sillä kuolinvuoteella teillä on vielä toivoa, jos uskovaiset lapsenne voisivat teitä vielä siunata. Hyvää ja siunattua joulua teille! Rukoilemme puolestanne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surullista, että jätitte elämän tärkeimmän lahjan. Olette rukouksissamme. Muistakaa käyttää kuitenkin lapsia seuroissa ja pyhäkouluissa, vaikkette ite oo uskomassa. Teette samalla palveluksen itsellenne, sillä kuolinvuoteella teillä on vielä toivoa, jos uskovaiset lapsenne voisivat teitä vielä siunata. Hyvää ja siunattua joulua teille! Rukoilemme puolestanne!

        Eihän aloittaja sanonut että hän ja perhe ovat jättäneet uskon Jeesukseen. Luuletteko lestat tosiaan että kuulumalla epäraamatulliseen lahkoonne pelastuu? Se on luulo, valheajattelua ja väkevän ekstyksen tulos.
        Kun perhe on koolla Jeesuksen nimessä, Hän on heidän keskellään. Sitä te lestat ette voi muuttaa. Olette Sauluksen tiellä josta saatte aikanaan palkkanne. Siitä päättää Jeesus.
        Ensin usko, parannus ja Pyhän Hengen kaste. Olet löytänyt totuuden, rauhan ja tien pelastukseen. Olet vapaa a turvallisin mielin Jeesuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surullista, että jätitte elämän tärkeimmän lahjan. Olette rukouksissamme. Muistakaa käyttää kuitenkin lapsia seuroissa ja pyhäkouluissa, vaikkette ite oo uskomassa. Teette samalla palveluksen itsellenne, sillä kuolinvuoteella teillä on vielä toivoa, jos uskovaiset lapsenne voisivat teitä vielä siunata. Hyvää ja siunattua joulua teille! Rukoilemme puolestanne!

        Mistä tiedät onko kirjoittajan perhe edes koskaan uskonut mihinkään mielikuvitusolentoon? Lestaperheeseen synnytään ja siellä oletetaan että lapset ovat "uskomassa". Se ei ole lapsen oma päätös uskooko menninkäisiin vai ei.

        Aika monessa tapauksessa sitä "uskoa" ei koskaan ole edes ollutkaan eikä täten ole mitään mitä "jättää". Sanoisin näin läheltä seuranneena että puolet lestaperheistä roikkuu toiminnassa mukana vain tavanvuoksi. Ei uskalleta hypätä tuntemattomaan maailmaan jossa joutuisi luomaan tyhjästä uuden ystäväpiirin jne.

        On mielestäni syvä loukkaus toivoa pahaa (lestojen taivasta) perheelle joka on päässyt irti maanpäällisestä helvetistä.

        Miten itse suhtautuisit jos ympärillä olevat ihmiset voivottelisivat että perheesi on tehnyt väärän valinnan ja toivottavat teille Saatanan siunausta? Kuolinvuoteella on kuulemma vielä toivoa helvettiinpääsystä ja teidän puolesta rukoillaan että löytäisitte takaisin Saatanan lapsiksi. Ymmärrät varmaan pointin? Jos et niin valitettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surullista, että jätitte elämän tärkeimmän lahjan. Olette rukouksissamme. Muistakaa käyttää kuitenkin lapsia seuroissa ja pyhäkouluissa, vaikkette ite oo uskomassa. Teette samalla palveluksen itsellenne, sillä kuolinvuoteella teillä on vielä toivoa, jos uskovaiset lapsenne voisivat teitä vielä siunata. Hyvää ja siunattua joulua teille! Rukoilemme puolestanne!

        "Surullista, että jätitte elämän tärkeimmän lahjan."
        Jos luopuu uskosta mutta ei ole Jeesuksen valittu ni ei siinä mitään menetä.
        Miten joillekki on niin vaikea ymmärtää että usko ei ketään pelasta.
        Saa siinä kuolinvuoteella käydä siunaamassa miten haluu jos ei ole Jeesuksen valittu ni ei siinä tapahdu mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän aloittaja sanonut että hän ja perhe ovat jättäneet uskon Jeesukseen. Luuletteko lestat tosiaan että kuulumalla epäraamatulliseen lahkoonne pelastuu? Se on luulo, valheajattelua ja väkevän ekstyksen tulos.
        Kun perhe on koolla Jeesuksen nimessä, Hän on heidän keskellään. Sitä te lestat ette voi muuttaa. Olette Sauluksen tiellä josta saatte aikanaan palkkanne. Siitä päättää Jeesus.
        Ensin usko, parannus ja Pyhän Hengen kaste. Olet löytänyt totuuden, rauhan ja tien pelastukseen. Olet vapaa a turvallisin mielin Jeesuksessa.

        Sanoihan hän niin. He eivät siis oo enää uskovaisia, joten todennäköisesti eivät käy enää seuroissa. Voisin käyttää heidän lapsia seuroissa, jotta he saisivat juurtua Jumalan valtakuntaan. Olen itse työtön, joten voin helposti muuttaa minne tahansa asumaan. Haluaisin olla näiden lasten tukena ja käsivartena!


      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä kanssasi ex-vl perheenisä. Moni ei varmasti uskalla tehdä tuota päätöstä lähteä. Minä myös olen kokenut upean tunteen, kun saa elää omaa elämää. Uskoani en ole koskaan kieltänyt, koska siinä vl-uskossa ei ole ollut mitään kiellettävää. Minäkin säälin heitä, joitten elämää SRK vielä hallitsee. Siinä porukassa on valitettavan paljon niitä jotka haluaisivat pois, mutta eivät uskalla tehdä päätöstä. Toki jos itse haluaa niitä sääntöjä noudattaa niin mikäpä siinä, jokaisellahan on täysi vapaus uskoa miten haluaa. Vl-liikkeessä se vain väännetään katkeruudeksi sama mitä yrität siitä sanoa jos olet päässyt siitä irti. Sehän on kamalaa jos joku paljastaa julkisuuteen niitä epäkohtia mitä siellä on!

        Hienoa, että tekin olette nykyisin tasapainoinen, tavallinen avarakatseinen suomalainen perhe! Kaikkea hyvää teille!

        Minua myös säälittää katsoa naapurissa asuvia vl-perheitä. Äidit väsyneenä lasten kanssa kotona (huuto kuuluu ulos saakka) ja isät menee kuin poikamiehet. Lapset juoksentelee siellä sun täällä naapuruston riesana. Tavallisissa perheissä sitten tavallisia lapsia jotka harrastaa, leikkii ulkona sekä on hyvillä käytöstavoilla varustettuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä kanssasi ex-vl perheenisä. Moni ei varmasti uskalla tehdä tuota päätöstä lähteä. Minä myös olen kokenut upean tunteen, kun saa elää omaa elämää. Uskoani en ole koskaan kieltänyt, koska siinä vl-uskossa ei ole ollut mitään kiellettävää. Minäkin säälin heitä, joitten elämää SRK vielä hallitsee. Siinä porukassa on valitettavan paljon niitä jotka haluaisivat pois, mutta eivät uskalla tehdä päätöstä. Toki jos itse haluaa niitä sääntöjä noudattaa niin mikäpä siinä, jokaisellahan on täysi vapaus uskoa miten haluaa. Vl-liikkeessä se vain väännetään katkeruudeksi sama mitä yrität siitä sanoa jos olet päässyt siitä irti. Sehän on kamalaa jos joku paljastaa julkisuuteen niitä epäkohtia mitä siellä on!

        Hienoa, että tekin olette nykyisin tasapainoinen, tavallinen avarakatseinen suomalainen perhe! Kaikkea hyvää teille!

        Minua myös säälittää katsoa naapurissa asuvia vl-perheitä. Äidit väsyneenä lasten kanssa kotona (huuto kuuluu ulos saakka) ja isät menee kuin poikamiehet. Lapset juoksentelee siellä sun täällä naapuruston riesana. Tavallisissa perheissä sitten tavallisia lapsia jotka harrastaa, leikkii ulkona sekä on hyvillä käytöstavoilla varustettuja.

        Yllä olevaan vielä lisäyksenä, että perheelliseltä monesti vie voimia ja aikaa paljon rauhanyhdisten ns. pakolliset työvuorot. Vapaaehtoistahan sen pitäisi olla, mutta monesti käytännössä pakollista. Omat vanhempani myös tekivät rohkean päätöksen jäädä pois ollessani teini-ikäinen, koska he kokivat nämä työvuorot niin uuvuttaviksi oman työn ja perheen ohella. Toisella paikkakunnalla asuvat isovanhempani tarvitsivat tuohon aikaan tukea ja äitini kävi paljon heitä auttamassa. Kyllähän se oli huvittavaa kun rauhanyhdistykseltä kävi pari kertaa ”komitea” meillä kotona puhuttelemassa äitiä, että mikäs nyt on kun ei seuroissa ole näkynyt ja ei keittiö/siivousvuorot kelpaa. Eihän niille syyksi kelvanneet äidin selitykset. Lopulta tilanne meni sitten siihen, että he alkoivat epäillä äidillä olevan mielenterveysongelmia. Eräs lestadiolainen psykologi soitti meille kotiin ja jutteli äidin kanssa. Onneksi äiti oli niin vahva ihminen, ettei taipunut tuommoiseen alistamiseen. Koko touhu loppui sitten siihen kun isä jyrähti, että nyt riittää, jättäkää meidän perhe rauhaan. Sen jälkeen alettiin elää omaa elämää. Tästä olen ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevaan vielä lisäyksenä, että perheelliseltä monesti vie voimia ja aikaa paljon rauhanyhdisten ns. pakolliset työvuorot. Vapaaehtoistahan sen pitäisi olla, mutta monesti käytännössä pakollista. Omat vanhempani myös tekivät rohkean päätöksen jäädä pois ollessani teini-ikäinen, koska he kokivat nämä työvuorot niin uuvuttaviksi oman työn ja perheen ohella. Toisella paikkakunnalla asuvat isovanhempani tarvitsivat tuohon aikaan tukea ja äitini kävi paljon heitä auttamassa. Kyllähän se oli huvittavaa kun rauhanyhdistykseltä kävi pari kertaa ”komitea” meillä kotona puhuttelemassa äitiä, että mikäs nyt on kun ei seuroissa ole näkynyt ja ei keittiö/siivousvuorot kelpaa. Eihän niille syyksi kelvanneet äidin selitykset. Lopulta tilanne meni sitten siihen, että he alkoivat epäillä äidillä olevan mielenterveysongelmia. Eräs lestadiolainen psykologi soitti meille kotiin ja jutteli äidin kanssa. Onneksi äiti oli niin vahva ihminen, ettei taipunut tuommoiseen alistamiseen. Koko touhu loppui sitten siihen kun isä jyrähti, että nyt riittää, jättäkää meidän perhe rauhaan. Sen jälkeen alettiin elää omaa elämää. Tästä olen ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni!

        Vielä jatkan yllä olevaa. Ex-vl perheenisä kertoi lasten kiittäneen ratkaisua. Minä myös silloin teini-ikäisenä menetin vl-kaverit, mutta en kokenut niissä mitään menettämistä. Sain äkkiä paljon uusia ystäviä ja huomasin, että voi vitsi kuinka mukavia ja reiluja tavalliset ihmiset ovat. Kaikki ihmeellinen kateus ja kyräily oli pois. Perheeni matkusteli silloin paljon ja kaikki uudet kaverit olivat, että onpa siistiä kun pääset siellä käymään, tuo jotakin tuliaisiksi. Vl-piireissä aiemmin se tuntui jotenkin väärältä, että meillä ei sattunut olemaan kymmentä lasta ja me päästiin matkustamaan. Samaa sanoi myös vanhempani, ystävystyttiin naapureiden kanssa, oltiin yhdessä paljon mökillä ja tehtiin paljon reissuja yhdessä. Äidistä paljastui todella tyylikäs nainen, kun hän sai vapaasti vähän laittaa itseään. Sai uusia aitoja ystäviä ja pystyi aloittamaan vapaasti kuoroharrastuksen. On vielä tänäkin päivänä upea lähes kasikymppinen rouva. Käyttää muuten luonnonkosmetiikkaa, mikä on paljon luonnollisempaa ehostamista kuin vl-sallittu permanentti. :D

        Kiitos teille palstalaiset jos jaksatte lukea! Nämä tapahtumat ajoittuvat 2000-luvun alkupuolelle niin olen jo unohtanut suurimman osan. Sattumalta törmäsin tänne ja hauska kertoa omia juttuja.

        Jos tämä on jonkin mielestä katkeruutta niin olkoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surullista, että jätitte elämän tärkeimmän lahjan. Olette rukouksissamme. Muistakaa käyttää kuitenkin lapsia seuroissa ja pyhäkouluissa, vaikkette ite oo uskomassa. Teette samalla palveluksen itsellenne, sillä kuolinvuoteella teillä on vielä toivoa, jos uskovaiset lapsenne voisivat teitä vielä siunata. Hyvää ja siunattua joulua teille! Rukoilemme puolestanne!

        Juuri tämän takia en koskaan aio palata etteivät lapseni joudu lahkon aivopesemiksi ja satutettaviksi


    • Anonyymi

      Mitähän traumoja vantaalaisella rikospoliisilla on oikein kaapissaan, kun hän on ryhtynyt uskonsotaan lestoja vastaan!?

      Mies kirjoittaa vielä Kalevan palstallakin mitä sattuu entisistä srk:n miehistä. Toivottavasti joku ymmärtäisi nostaa tutkintapyynnön tyypin kirjoituksista. Helppo piilottaa vihapuhe suvakkina olemisen taakse. 😣

      • Anonyymi

        Se rikospolliisi on kyllä niin katkera, ku olla ja voi. Ihme, että saa vielä toimia polliisina!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se rikospolliisi on kyllä niin katkera, ku olla ja voi. Ihme, että saa vielä toimia polliisina!

        Kyllä hän varmaan lain tuntee, mutta esimiehelle vois ilmoittaa mihin tyyppi aikansa ja tarmonsa käyttää. Ei oo yhtään normaalia 24/7 omaa agendaa tuoda esille kahdella eri faceprofiililla. Voi olla tyyppi kohtuu vaikea aviomies ja perheenisä. 😣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä hän varmaan lain tuntee, mutta esimiehelle vois ilmoittaa mihin tyyppi aikansa ja tarmonsa käyttää. Ei oo yhtään normaalia 24/7 omaa agendaa tuoda esille kahdella eri faceprofiililla. Voi olla tyyppi kohtuu vaikea aviomies ja perheenisä. 😣

        Voi olla että tämä henkilö on hyvin asioiden ytimessä? Nyt alkaa vl porukka saman virren katkeruudesta kun aletaan hipoa tapahtuneita väärinkäytöksiä. Ne pitää häivyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi olla että tämä henkilö on hyvin asioiden ytimessä? Nyt alkaa vl porukka saman virren katkeruudesta kun aletaan hipoa tapahtuneita väärinkäytöksiä. Ne pitää häivyttää.

        Käy kurkkaamassa Hoitokokoushiihtoa facesta.
        Ei ole täysipäisen tekstiä tuommoinen! Sama levy jäänyt päälle. Toivottavasti ei enää pahemmin hitsaa kiinni!


      • Anonyymi

        "Kaikki kuvakaappauksia tekevät puska-uskiksetkin voivat havaita, miten heidän heimolaistensa huomio menee automaattisesti kriittiseen puhujaan, tämän motiivien ja historian miettimiseen, eikä siihen yhteiskunnalliseen epäkohtaan, josta hän asian tuntien puhuu. Olen käyttänyt julkista sananvapauttani viime talvesta asti asian edistämiseksi ja esiintynyt lukuisat kerrat mediassa omalla nimellä ja kasvoilla, mutta vielä tähän päivään mennessä kukaan liikkeen jäsen ei ole tullut antamaan tunnustusta rehdistä tekemisestä, vaikka muuten sellaista arvostavatkin. Sen sijaan lähes kaikki positiiviset palautteet, kehut ja kannustukset ovat tulleet yksityisviestein tai anonyymeinä kommentteina. Joku voisi tehdä tästä loogisia päätelmiä vl-kulttuurin terveellisyydestä."

        Kalevan kommentista. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikki kuvakaappauksia tekevät puska-uskiksetkin voivat havaita, miten heidän heimolaistensa huomio menee automaattisesti kriittiseen puhujaan, tämän motiivien ja historian miettimiseen, eikä siihen yhteiskunnalliseen epäkohtaan, josta hän asian tuntien puhuu. Olen käyttänyt julkista sananvapauttani viime talvesta asti asian edistämiseksi ja esiintynyt lukuisat kerrat mediassa omalla nimellä ja kasvoilla, mutta vielä tähän päivään mennessä kukaan liikkeen jäsen ei ole tullut antamaan tunnustusta rehdistä tekemisestä, vaikka muuten sellaista arvostavatkin. Sen sijaan lähes kaikki positiiviset palautteet, kehut ja kannustukset ovat tulleet yksityisviestein tai anonyymeinä kommentteina. Joku voisi tehdä tästä loogisia päätelmiä vl-kulttuurin terveellisyydestä."

        Kalevan kommentista. :)

        Mitähän positiivistä palautetta sinulle voisi antaa?Ilmeisesti keskustelet asian tiimoilta vain itsesi kanssa, eikä se näytä ketään muita kiinnostavan tai liikuttavan mitenkään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä hän varmaan lain tuntee, mutta esimiehelle vois ilmoittaa mihin tyyppi aikansa ja tarmonsa käyttää. Ei oo yhtään normaalia 24/7 omaa agendaa tuoda esille kahdella eri faceprofiililla. Voi olla tyyppi kohtuu vaikea aviomies ja perheenisä. 😣

        Itseäni on ihmetyttänyt se, että eikö poliisin pitäisi olla NEUTRAALI??! En ole käynyt seuroissa vuoden 2013 jälkeen, mutta mieleeni ei tulisikaan valtion järjestysvallan edustajana ottaa kantaa julkisesti uskonvapautta koskeviin asioihin?! Samoin kun yhteiskuntatieteilijän ei pitäis ottaa kantaa puolesta tai vastaan uskonnollisen yhdyskunnan asioihin, menneisiin tai tuleviin..
        Tosin yhteisön kunniaa ei voi loukata, joten asia on lakiteknisesti varmaan ok.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itseäni on ihmetyttänyt se, että eikö poliisin pitäisi olla NEUTRAALI??! En ole käynyt seuroissa vuoden 2013 jälkeen, mutta mieleeni ei tulisikaan valtion järjestysvallan edustajana ottaa kantaa julkisesti uskonvapautta koskeviin asioihin?! Samoin kun yhteiskuntatieteilijän ei pitäis ottaa kantaa puolesta tai vastaan uskonnollisen yhdyskunnan asioihin, menneisiin tai tuleviin..
        Tosin yhteisön kunniaa ei voi loukata, joten asia on lakiteknisesti varmaan ok.

        Täysin totta, mitä kirjoitat 👍 Oma mielipide ja vakaumuskin poliisilla saa olla, mutta tuollainen sairaalloinen ajojahti tiettyä kohdetta vastaan olisi jo hyvä lopettaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täysin totta, mitä kirjoitat 👍 Oma mielipide ja vakaumuskin poliisilla saa olla, mutta tuollainen sairaalloinen ajojahti tiettyä kohdetta vastaan olisi jo hyvä lopettaa.

        Mielipiteen ilmaisuvapaus on perustuslaillinen oikeus. Se oikeus on kaikilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielipiteen ilmaisuvapaus on perustuslaillinen oikeus. Se oikeus on kaikilla.

        En nyt jaksa alkaa kaivamaan netistä, mutta poliisit ovat itse mainostaneet olevansa virkamiehiä. Virkamiehiä sitoo virkamieslaki. Mitä se lie sanoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielipiteen ilmaisuvapaus on perustuslaillinen oikeus. Se oikeus on kaikilla.

        Etsin kuitenkin asiaanliittyvän lain netistä. Se on poliisilaki 872/2011. Mielestäni poliisi ei voi osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun poliisin virassa ollessaan, samalla lailla kuin tavallinen ihminen.

        "6 §
        Tehtävien hoito ja tärkeysjärjestys

        Poliisin on toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä yhdenvertaista kohtelua ja sovinnollisuutta edistäen. Poliisin tulee ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin pyrkiä ylläpitämään yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

        Poliisin tehtävät on hoidettava tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Olosuhteiden vaatiessa tehtävät on asetettava tärkeysjärjestykseen. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En nyt jaksa alkaa kaivamaan netistä, mutta poliisit ovat itse mainostaneet olevansa virkamiehiä. Virkamiehiä sitoo virkamieslaki. Mitä se lie sanoa?

        Mutta virka ajan ulkopuolella hän on yksityishenkilö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta virka ajan ulkopuolella hän on yksityishenkilö?

        Tuohon en osaa sanoa mitään. Toivottavasti tyyppi ei käytä työaikaa uskonsotaansa. Ei huvita yhtään veroilla hänen palkkaansa maksaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta virka ajan ulkopuolella hän on yksityishenkilö?

        Poliisi ei ole milloinkaan yksityishenkilö. Poliisin on oltava keskivertokansalaista nuhteettomampi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliisi ei ole milloinkaan yksityishenkilö. Poliisin on oltava keskivertokansalaista nuhteettomampi.

        Mutta hänellä on kuten muillakin oikeus esittää mielipiteensä. Se on kirjattu perustuslakiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta hänellä on kuten muillakin oikeus esittää mielipiteensä. Se on kirjattu perustuslakiin.

        Luitko ollenkaan mitä siinä poliisilaissa sanottiin:
        "Poliisin on toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä yhdenvertaista kohtelua ja sovinnollisuutta edistäen."

        Siinä ei puhuta mitään virka-ajasta, työtehtävistä tai vapaa-ajasta, vaan yleensä! Tuossa tökkää kaksi kriteeriä heti, mitä olen juttuja lukenut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta hänellä on kuten muillakin oikeus esittää mielipiteensä. Se on kirjattu perustuslakiin.

        Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rikos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko ollenkaan mitä siinä poliisilaissa sanottiin:
        "Poliisin on toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä yhdenvertaista kohtelua ja sovinnollisuutta edistäen."

        Siinä ei puhuta mitään virka-ajasta, työtehtävistä tai vapaa-ajasta, vaan yleensä! Tuossa tökkää kaksi kriteeriä heti, mitä olen juttuja lukenut.

        On mennyt vantaalaisella rikospoliisilla puurot ja vellit sekaisin. Kyllä poliisin tulee myös vapaa-ajalla toimia asiallisesti. Varsinkin, jos asiaa ajaa kertomalla olevansa rikospoliisi!!


    • Anonyymi

      Mun mielestä tämä alotus on vaan ex-vellujen mollaamista.

      • Anonyymi

        Sorrettuja ei pidä mollata. Mutta aivan varmasti alkuperäinen syy on yhteisössä koska moitteet sen toimista on samansuutaisia. Yhteisö pitää järjestää asiansa niin ettei moitteita tule.
        Entiset rikkeet on pyydettävå anteeksi. Jollei niin toimita järjestö on osoittanut todellisen luonteensa. Se on pienen klikin hallitsema uskonnollinen lahko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sorrettuja ei pidä mollata. Mutta aivan varmasti alkuperäinen syy on yhteisössä koska moitteet sen toimista on samansuutaisia. Yhteisö pitää järjestää asiansa niin ettei moitteita tule.
        Entiset rikkeet on pyydettävå anteeksi. Jollei niin toimita järjestö on osoittanut todellisen luonteensa. Se on pienen klikin hallitsema uskonnollinen lahko.

        No ei pidä sorrettuja mollata.
        Jotkut liikkeen sisä puolella on näille toivonut pelkkää huonoa elämää ja tämä ei kyllä ole mitään Jumalan lapsen rakkautta mutta jos on niin Jumala ite on myös sadistinen narsisti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei pidä sorrettuja mollata.
        Jotkut liikkeen sisä puolella on näille toivonut pelkkää huonoa elämää ja tämä ei kyllä ole mitään Jumalan lapsen rakkautta mutta jos on niin Jumala ite on myös sadistinen narsisti.

        Jumala vaatii vaan kuuliaisuutta ja tämä armo on pelkkää huijausta,Tosi harva tähän pystyy ja pelastuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala vaatii vaan kuuliaisuutta ja tämä armo on pelkkää huijausta,Tosi harva tähän pystyy ja pelastuu.

        Jumala ei vaadi mitään. Hän on antanut vallan Jeesukselle, lue Matt 28; l8 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        On siitä Sinulla jotain epäiltävää.
        Se mikä pelastuu, on Jeesuksen seurakunta, jonka kulmakivi on Jeesus, ja seurakuntalaiset ovat opetuslapeuttaneet itsensä, jolle Jeesus lupaa; "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.
        Tässäkin on selkeä kohta missä selviää, ettei yhdelläkään Vellulla ole Pyhää Hnekeä, ei armolahjoja ei muuta, kosk heiltä uupuu upotus.
        Jumala ei pelasta, ainoastaan Jeesus.

        r


    • Anonyymi

      Jos ei käsittele menneisyyttään, sitä on katkera. Oli uskovainen tai ei. Monet ex-vl:t on katkeria kun ei saaneet huomiota vanhemmiltaan ja piti hoitaa sisaruksia eikä saanut näyttää tunteitaan. Miettikääpä hetki kuinka moni suomalainen on ollut ihan samassa tilanteessa. Ei siihen liity vl-usko mitenkään. Käsitelkää ne tunnelukkonne ja move on....

      • Anonyymi

        Höpö.
        Monet ovat katkeroituneita kun eivä saaneet armoa hyvyyttä ja rakkautta mitkä on tämän uskon ydin ni on se selvää että sitä katkeruutta syntyy.
        Ei nämä katkeroituneet ole ite syypäitä katkeroitumiseen kun ei saanut mitä luvattiin.


      • Anonyymi

        varmaankin asia monil on just noin ku pitää olla mukana ilman omaa haluu,ja sit vain roikutaa yhdes tavan vuoks


      • Anonyymi

        mä ainakin ymmärrän heitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mä ainakin ymmärrän heitä

        et roikutaan mukana vaik ei olla aitua vellua


    • Anonyymi

      Minä jäin lopullisesti pois vl-liikkeen parista 2000-luvun alussa eli kohta 21 vuotta sitten. Sitä ennen oli noin 10-vuoden jakso, jolloin olin välillä vl-uskovainen ja välillä en. Kasvoin melko jyrkän linjan vl-perheessa ja oli vaikea luopua uskomasta siihen kaikkeen mihin minut oli kasvatettu. Myös painostus ja ylipuhuminen oli varsin kovaa etenkin vanhempieni taholta.

      Minulle vl-liike ja sen opetukseen osallistuminen ei ollut vapaaehtoista. Lapsena seeuroihin, päiväkerhoon, pyhäkouluun ja raamattuluokkaan oli pakko osallistua. Kuri oli ankaraa ja piiskaa sain todella usein. Erittäin tutuksi tuli fraasi "se joka vitsaa säästää , vihaa lastaan". Uskoin sydämestäni vl-liikkeen opetuksiin. En kuitenkaan koskaan oikein kuulunut siihen porukkaan vaan koin itseni jotenkin ulkopuoliseksi. Myös uskonkäsitykseni eivät olleet kaikilta osin samat kuin varsinkin liberaalimmilla vl-uskoisilla.

      Olenko sitten katkera? Kyllä varmasti jossain määrin täytän katkeran määritelmän. Koin että vl-liike omalta osaltaa pilasi lapsuuteni, vaikka tiedostan että olisi se voinut muutenkin olla vaikeaa. Koen että oli väärin rajoittaa mahdollisuuksiani kehittyä urheilussa. En saanut valita seuraani vaan minua kiellettiin osallistumasta "epäuskoisten" kaverieni vapaa-ajan viettoon, en saanut seurustella minusta kiinnostuneiden tyttöjen kanssa... Lapsuus ja nuoruus ei ollut sellaista kuin olisin toivonut. Eniten harmittaa että koetettiin pakottaa johonkin muottiin, eikä minua hyväksytty sellaisena kuin olen. Suurelta osin tähän oli vaikuttamassa vanhempieni vl-usko.

      En näe vl-uskossa mitään hyvää. En usko sen olevan tie taivaaseen. Pelkkää ihmisoppia ja ihmisten keksimiä sääntöjä joita ei edes suostuta sanomaan säännöiksi. En edelleenkään ole kovin läheisissä tekemisissä sisarusteni kanssa. Eläkööt niin kuin haluavat, mutta minulle on turha alkaa puhumaan uskon asioista. Hermostun siitä välittömästi.

      • Anonyymi

        Elä ja nauti. Se minkä olet menettänyt lapsena ja nuorena, ota nyt se takaisin. Onnea.


      • Anonyymi

        Minusta et ole katkera ollenkaan, sinua vain harmittaa kun menetit nuoruudessa aikaa vl-liikkeelle. Sehän on ihan normaalia. Vanhoillislestadiolaiset eivät vain voi sietää sitä, että joku kertoo heistä jotakin negatiivista. Se piirre kuuluu suljettuihin, ylhäältä johdettuihin yhteisöihin. SRK-lestadiolaisuuden ohella hyvä esimerkki on Jehovan todistajat. Tässäkin keskustelussa erottaa sen, että ne jotka vielä ovat mukana liikkeessä syyttävät lähteneitä katkeriksi. Lähteneet uskaltavat kertoa omista kokemuksistaan ja arvioida liikkeen opetuksia neutraalisti.

        Itse kuulun myös 2000-luvun alussa lähteneisiin. Meilläkin oli aina sunnuntai-ilta pilalla kun tiesi, että seuroihin oli pakko mennä pariksi tunniksi istumaan. Persehän siellä tahtoi puutua. Todella ärsyttävää oli jos vielä toisen puheen jälkeen jäätiin laulamaan muutama siionin laulu. Silloin siellä saattoi mennä kolmekin tuntia.

        Onko kenelläkään tietoa tai kokemusta onko tuo kova kuri yleistä lestaperheissä?


    • Anonyymi

      Ketähän aloittaja tarkoittaa ex-vl ilmaisullaan? Minulle ilmaisu ex-vl tarkoittaa mm. hoitokouksissa kasvonsa menttäneitä hoitajia, jotka eivät ole korjanneet tekojaan. Onko heillä paluuta, jää nähtäväksi. Tunnen henkilökohtaisesti monta.

    • Anonyymi

      Kyllä sielä liikkeen sisäpuolella on myös katkeria ihmisiä ei ne kaikki täälä ulkopulella ole.

      • Anonyymi

        Yleensä katkeruus johtuu pettymyksestä, väärin kohtelusta, alistamisesta ja nöyryytyksestä.
        Myös kitkainen ilmapiiri ja ihmisten jaottelu parempiin ja huonompiin synnyttää katkeruutta.
        Se on tavallista uskonnollisissa liikkeissä mutta myös kirkossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä katkeruus johtuu pettymyksestä, väärin kohtelusta, alistamisesta ja nöyryytyksestä.
        Myös kitkainen ilmapiiri ja ihmisten jaottelu parempiin ja huonompiin synnyttää katkeruutta.
        Se on tavallista uskonnollisissa liikkeissä mutta myös kirkossa.

        Se mitä päivämiestä olen lukenut ni selkiästi pyritty siihen että ei ole kuvattu kun niitä parempia ihmisiä tai ainakin niitä paremman näkösiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se mitä päivämiestä olen lukenut ni selkiästi pyritty siihen että ei ole kuvattu kun niitä parempia ihmisiä tai ainakin niitä paremman näkösiä.

        Heillä on valmiina piirongin laatikossa seurakunnan antama todistus jossa lukee: Pääsee taivaan kotiin.
        Voiko Päivämies tehdä eräänlaisen rankinglistan jossa kärjessä ovat kelpuuutetut tosiuskovat ja sitten ne jotka räpiköivät siinä rajoilla.


    • Anonyymi

      Näitä katkeria on nykyään niin paljon, ku media niitä ruokkii! Monia kiinnostaa julkisuus ja helppo raha. Miksi ei siis tarttua median tarjoamaan mahdollisuuden päästä valtakunnan mediaan riekkumaan. Saa nimeä, myötätuntoa ja ehkä siinä sivussa vähän silavaa. Eli kahisevaa. Eli puhdasta fyrkkaa. Epäuskoiseen kotiin syntyny joutuu turvautuu twerkkaamiseen, vl-taustainen pääsee helepommalla. Tarvii vain tillitellä medialle.

    • Anonyymi

      Turhan usein saa lukea todellakin näistä pettyneistä ja katkerista uskovaisista mistäköhän kummasta mahtaa johtua ettei ateistit käy toistensa kimppuun samoin ja katkeroidu muille ateisteille ....merkillinen juttu tuokin mistähän sekin sitten kertoo

      • Anonyymi

        Samaa ihimettelen itekki. Ilimeisesti ateistien kertomuksista ei olla valamiita maksamaan. Varmasti katkeria ex-ateistejaki löytyy, jos oikkeen ruvettaan kaivelemmaan. Jos media tarjuais heille yhtä palijo näkyvyyttä, ni johan alakais ex-ateistit kilivan itkemään lehissä ja telekkarissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa ihimettelen itekki. Ilimeisesti ateistien kertomuksista ei olla valamiita maksamaan. Varmasti katkeria ex-ateistejaki löytyy, jos oikkeen ruvettaan kaivelemmaan. Jos media tarjuais heille yhtä palijo näkyvyyttä, ni johan alakais ex-ateistit kilivan itkemään lehissä ja telekkarissa!

        Vua jospa niitä katkeria ateisteja ei sitten tyystin ookkaan ku ei vät edes tänne ruapusta niin ku nuo katkeroitunneet uskovaaset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vua jospa niitä katkeria ateisteja ei sitten tyystin ookkaan ku ei vät edes tänne ruapusta niin ku nuo katkeroitunneet uskovaaset

        Kyllä heitä on. Ex-ateisteja, jotka ovat katkeria, ettei heidän vanhemmat käyttäneet heitä pyhäkouluissa, raamattuluokissa, jumalanpalveluksissa ja seuroissa. Todella moni on myös katkera, ettei ikinä päässyt suviseuroihin. Ainoastaan Karibialle, sirkuksiin, huvipuistoihin, festareille, kisakatsomoihin jne.


    • Anonyymi

      Katkeruus johtuu siitä, että on niin paljon menettänyt, kun on kuulunut vl-liikkeeseen.
      Minäkin menetin lapset, ihan pieni asia, vai mitä

      • Anonyymi

        Minä taas olen saanut paljon. Iliman ommaa ansiota oon saanu uskoa ihan kaikki synnit anteeksi. Armosta olen saanu paljon. Kiitän siitä Jumalaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä taas olen saanut paljon. Iliman ommaa ansiota oon saanu uskoa ihan kaikki synnit anteeksi. Armosta olen saanu paljon. Kiitän siitä Jumalaa!

        Vaikuttaa siltä, että sinulla on lapsia, jolloin pilkkaat minua, joka on niin paljosta joutunut luopumaan.


      • Anonyymi

        Avaa vähän, oletko nainen, etkä löytänyt aviopuolisoa?


    • Anonyymi

      Todellisuudessa suurin katkeruus on havaittavissa Vellujen jäsenissä, jotka eivät uskalla tehdä ratkaisua, ja hakea vapautta Jeesuksessa. Se ie lahkoja tarvitse.
      Juuri ne, jotka tuskastuttavat mielensä SRK;n orjana, eivätkä eroa, ovat katkeria heille, jotka pystyivät siihen.
      Vellihousut on aina katkera.
      He ovata katkeria, kun näkevät entisen pää painuksissa kulkevat kaverit nyt ilossa Jeesuksen vuoksi, ja itse jää siitä paitsi.

      • Anonyymi

        Usko on iloa ja riemua Herrassa, ilman kirkkoa ja lahkoja. Olet vapaa totuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko on iloa ja riemua Herrassa, ilman kirkkoa ja lahkoja. Olet vapaa totuudessa.

        Olen vappaaksi ostettu Jumalan lapsi. Armosta oon siis saanu uskoa ihan kaikki synnit anteeksi! Olen päässyt synnin kahaleista vappauteen ja nautin nyt uskomisen iloa! On ihanaa olla armosta osallinen. Olo on kevyt ja niin onnellinen. Uskovaisten matkasaatossa on turvallista olla! Pääsen kerran Taivaaseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen vappaaksi ostettu Jumalan lapsi. Armosta oon siis saanu uskoa ihan kaikki synnit anteeksi! Olen päässyt synnin kahaleista vappauteen ja nautin nyt uskomisen iloa! On ihanaa olla armosta osallinen. Olo on kevyt ja niin onnellinen. Uskovaisten matkasaatossa on turvallista olla! Pääsen kerran Taivaaseen!

        kuka sen on luvannut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kuka sen on luvannut?

        Isä Taivaissa! Raamattu sen todistaa!


    • Anonyymi

      Kirottu lestalahko.
      Paholaisen oma kultti. Susi lammasten vaatteissa.

      • Anonyymi

        Kerro mikä uskonlahko on täysin hyvä missä ei esiinny pahuutta?


      • Anonyymi

        "Kirottu lestalahko.
        Paholaisen oma kultti. Susi lammasten vaatteissa."

        Raamatun henkilöt tekee myös paljon pahaa myös uskovaiset että myös epäuskossa olevat ni eikö Raamatun henkilö kuulu sitte paholaisen kulttiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro mikä uskonlahko on täysin hyvä missä ei esiinny pahuutta?

        Sellainen uskovien eli uudestisyntyneiden joukko, siinä ei ol epahuudelle paljoa liikkumavaraa.

        siihen joukkoon ei liitytä kädennostolla, vaan omakohtaisella uskoon tulemisella, jonka jälkeen otetaan Raamatullinen kaste ja liitytään uskovien ekleesiaan.

        siinä se on vastaus lyhyen kaavan mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellainen uskovien eli uudestisyntyneiden joukko, siinä ei ol epahuudelle paljoa liikkumavaraa.

        siihen joukkoon ei liitytä kädennostolla, vaan omakohtaisella uskoon tulemisella, jonka jälkeen otetaan Raamatullinen kaste ja liitytään uskovien ekleesiaan.

        siinä se on vastaus lyhyen kaavan mukaan.

        Haista vittu. Et tiedä meistä uskovaisista paskaakaan. Tuo käden vilkuttelu seuroissa alkaa olla kulunu vitsi. Valtaosa sovittelee syntejä muualla ku seuroissa. Uskovaisen käsityksen mukaan jokanen uskovainen on Pyhän Hengen pappi. Jo pieni lapsi voi siunata toista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haista vittu. Et tiedä meistä uskovaisista paskaakaan. Tuo käden vilkuttelu seuroissa alkaa olla kulunu vitsi. Valtaosa sovittelee syntejä muualla ku seuroissa. Uskovaisen käsityksen mukaan jokanen uskovainen on Pyhän Hengen pappi. Jo pieni lapsi voi siunata toista!

        Saaks uskovaiset käyttää vittu-sanaa?
        Tooosa tai rämemajava on ok, mutta tuo v- sana ei.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Haista vittu. Et tiedä meistä uskovaisista paskaakaan. Tuo käden vilkuttelu seuroissa alkaa olla kulunu vitsi. Valtaosa sovittelee syntejä muualla ku seuroissa. Uskovaisen käsityksen mukaan jokanen uskovainen on Pyhän Hengen pappi. Jo pieni lapsi voi siunata toista!

        Tuo haistatuko on vl-siunaus?

        """jokanen uskovainen on Pyhän Hengen pappi. Jo pieni lapsi voi siunata toista!""""

        Näytätkö ruoan Raamatusta minulle?


      • SaaleminPastori-ko kirjoitti:

        Tuo haistatuko on vl-siunaus?

        """jokanen uskovainen on Pyhän Hengen pappi. Jo pieni lapsi voi siunata toista!""""

        Näytätkö ruoan Raamatusta minulle?

        Taas ennakoiva kirjoitusohjelma ilkkuu kirjoituksiasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saaks uskovaiset käyttää vittu-sanaa?
        Tooosa tai rämemajava on ok, mutta tuo v- sana ei.

        Kuka on kieltänyt vittu-sanan. Kyllä moni vl käyttää vittua, mutta myös persettä, paskaa ja hittoa. Nehän eivät edes ole peräisin Raamatusta. Toki toivottavaa olisi, ettei voimasanoja käytetä. Usko ei kuitenkaan yhellä vittu-sanalla lähde.


    • Anonyymi

      No ei olla katkeria.
      Mitä sä sielä oikeen höpötät?

    • Anonyymi

      No jos on kokenut pahaa ja vääryyttä ni eikös se ihminen katkeroidu ja jos on hyvää kokenut ni ei katkeroidu aika yksinkertainen yhtälö olisko siinä VL lahkossa ihmiset sitten kokeneet tuota ensimmäistä

      • Anonyymi

        Kaikissa yhteisöissä löytyy väärinkohtelua. Omakohtaista uskoa ei sen vuoksi kuitenkaan kannata menettää, sillä on tulevaisuus ja toivo.


    • Anonyymi

      Lestadiolaisuus on aiheuttanut paljon ahdinkoa ja köyhyyttäkin, kun on ollut pakko ottaa kaikki lapset vastaan tilanteesta huolimatta. Miehellä on pitänyt olla pirun isot tulot, jotta pystyy kustantamaan koko poppoon elämisen. Äidithän joutuvat olemaan jatkuvasti kotona. Tämä on ajanut monet isät remonttihommien pariin. On alettu värväämään meikäläisten verkostoja apuna käyttäen työntekijöiden armeijaa ja alettu kaupittelemaan sikahintaisia remontteja. Remonttimiehillä on ollu enemmän töitä, ku laki sallis ja silti leipää ei oo meinannu riittää koko perheen tarpeisiin. Fiksummat ovat hakeutuneet myyjiksi ja tienanneet siinä isoja rahasummia yhdessä yrittäjien kanssa ja vieläpä helpolla tavalla. Riittää, että on osannut kieroilla. Remonttimiehet ovat yks toisensa perään katkeroituneet ja lähteneet veks, mut ei hätää. Uusia miehiä on aina saatu. Niitähän on meikäläisten kortistoissa nyt yllin kyllin.....

      Usein juuri duunarit ovat olleet niitä katkeroituneita. Hehän mahdollistivat toisille leveän elämän... ovat olleet katkeria sekä koko hyvä-veli-verkostoille, kuin ehkäisykiellollekin. Ilman sitä he olisivat voineet olla normiduunissa ja elää silti suhteellisen hyvää elämää. Köyhyys ja liiallinen työ yhdessä uuvuttaa yhden jos toisenkin.

      • Anonyymi

        Naulankantaan!
        Olen itse ollut rakennustyömiesorjana velluilla. Orjana ilman luvattua palkkaa!


    • Anonyymi

      Lestadiolaiset ovat ihan mukavaa poruukkaa. Helluntailaiset taas ovat aina ns. pinna kireällä vaikka uskon pitäisi olla ilonen asia.

      • Anonyymi

        Ei vaikuta uskottavalta kun sen sanoo vl itse. Ei korppi korpin vl silmää noki.


    • Anonyymi

      Ruma ja lihava - etenkin nainen - on monesti katkera ja kateellinen riippumatta siitä kuuluuko hän yhteisöön tai ei. Katellisuus käännetään yhteisössä sen syyksi/synniksi, jota kadehditaan. Ei saa aiheuttaa kateutta -periaate suojelee kadehtijaa ja syyllistää kadehdittua/täysin syytöntä. Kauneuskin on lahja.

      • Anonyymi

        Totta!


      • Anonyymi

        En minä ole lihava, olen vain löysästi pakattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minä ole lihava, olen vain löysästi pakattu.

        Lihavan synonyymi - löysästi pakattu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lihavan synonyymi - löysästi pakattu!

        Miksi on laadittu syntilista, kun Raamatussa on jo kymmenen käskyä ? Ketkä laatii syntilistan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi on laadittu syntilista, kun Raamatussa on jo kymmenen käskyä ? Ketkä laatii syntilistan?

        Naapuri laatii.


    • Anonyymi

      Voiko helluntalainen mennä lestalle töihin ja päinvastoin ?

      • Anonyymi

        Voi toki, vaikka kumpikin tulee kusasemaan toista silmään.


    • Anonyymi

      Näiden katkerien määrä on noussut viime aikoina huimasti. Jokainen somea käyttävä on saanut huomata tämän. Ystäviä lähtee liikkeestä ja he siirtyvät kuorossa mustamaalaamaan uskovaisten yhteisöä ja houkuttelemaan muitakin lähtemään. Viime aikoina näitä on ollut todella paljon. Itse olenkin hiljentänyt kaikki fb:kaverini, jotka kirjoittelevat ikävästi kristillisyydestämme. Huolestuttaa, kun näihin katkeriin liittyy koko ajan lisää ja lisää porukkaa. Lumipalloefektin lailla saavat aina uusia ja jälleen uusia jättämään Jumalan valtakunnan. Suosittelen, että jos ystäväsi on siirtynyt pilkkaajien penkille, niin hiljennät heidät. On paljon helpompaa pysyä uskovaisenakin, kun ei tarvi toisten herjauksia jatkuvasti lukea.

    • Anonyymi

      rasittavaa lukea yhä vieläkin vuonna 2021 puhetta "Jumalan valtakunnasta" ei vätkö nämä ihmiset opi lukemaan vai mikä on vikana kun Raamattui kertoo selvästi mikä missä j amilloin on se jumalanvaltakunta ja se ei ole mikään lestaporukka !

      miksi ette opi mitään häh !?

    • Anonyymi

      Olen ymmärtänyt että Jumalan valtakunta on aivan muualla kuin rahaan langenneessa lestatiolaisliikkeessä. Viimevuosien lööpit liikkeen harhailusta maallisen perään, teki lähtemisen helpoksi.

    • Anonyymi

      Olen mahdollisesti hieman katkera. Syitä on paljon. Tyhmyyksissäni lapsena salasin melkein 10v vanhemman miehen painostuksen aikuisten touhuihin kun syytin itseäni suostuinhan(lankesinhan) painostuksen alla syntiin. Koin vahvaa helvetinpelkoa mitättömistä asioista kuten yhden musiikkikappaleen kuuntelemisesta ja saatoin kokea huonoa oloa tästä monta vuotta. Koen huonommuutta kun en voi antaa lapsilleni "uskovaista" kotia vaikka juuri lestadiolaisuskovaiselta kodilta haluan lapseni varjella ja uskovainen olenkin. Lestadiolaiset eivät kunnioita uskoani vaan kutsuvat minua epäuskovaiseksi mikä on mielestäni hyvin julmaa. Olen myös kokenut hylkäämistä lestadiolaisten taholta joka ei myöskään paranna käsitystäni porukasta. Koen sopeutumisen normaaliin elämään haastavana kun kasvoin tiukasti yhteisössä sisällä ja esim ystävystyminen on vaikeaa kun en tunne normaalia kulttuuria ollenkaan. Lisäksi olen kuullut jatkuvalla syötöllä meneväni helvettiin yms yms. Luultavasti korjailen näitä traumoja vielä pitkään vaikka vahvaa tekoa koenkin olevani.

      • Anonyymi

        Katkeruudesta syytetään, vaikka se on tunne ja tunteet tulevat, halusi tai ei. On eri asia jatkuvasti tarkoituksella elätellä mielessään ikäviä tunteita kuten mm. katkeruutta, jos siitä voisi päästä eroon. Joskus terapia auttaa. Luulen, että parhaiten auttaisi, jos väärin kohtelijat pyytäisivät anteeksi, mutta valitettavasti sellaista ei usein tapahdu :(

        Kirjoitat rehellisesti. Toivon, että saisit kohdata ymmärtäviä, sydämellisiä ja armoa tarjoavia uskovaisia ihmisiä, olet kirjoituksesi perusteella kohdannut vain syyllistäviä. Uskomme perusajatuksen pitäisi olla ilo ja armollisuus, kaikkien syntien anteeksiantamus, sillä Kristus on sovittanut ne! Toivon siunausta elämääsi.
        eräs vl


    • Anonyymi

      Ex- vl eivät ole katkeria. Meidät on vallannut huoli liikkeeseen jääneistä ja suunnasta minkä liike on hyväksynyt.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe