Miksi soitetaan vain tunnettuja "mainstream" bändejä ja heidän musaa?

Anonyymi

Rockia vaivaa radiossa sama kuin Poppi. Soitetaan vain tunnettuja ”mainstream” bändejä. Maailmassa on paljon hyvää rockia jota ei radiosta kuule.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse pidän esim. seuraavista rockbändeistä: Zeppelin, Purple, Free, Bad Company, Slade, Priest, Maiden, Sabbath, Whitesnake, Queen, The Kinks, The Beatles, AC/DC, Twisted sister, CCR, Rush.

    • Kysymys ei ehkä niinkään ole siitä, että soitetaan mainstream bändien musiikkia, vaan siitä, että heiltä soiteaan vain niitä kaikkein tunnetuimpia kappaleita kuten esim. Zeppeliniltä "Stairway to heaven", "Black dog" ja "Rock n roll" sen sijaan kuin vaikka myös esim. "Bron-Y-Aur stomp" ja "That´s the way", Sladelta "Cum on feel the noize" tai "Run runaway" sen sijaan kuin myös esim. "My oh my", "Still the same", "Universe" tai vaikka "Won´t you rock with me" tai "Oh lala L.A", Purplelta aina "Smoke on the water" ja voisi soittaa tältä bändiltä vaihteeksi myös vaikka "Mistreated" tai "Burn" tai vaikka sitten "Child in time" (tosin tämä aika pitkä ja en tiedä miten sopii radioon), AC/DC:ltä aina "Thunderstruck" ihan kuin bändillä ei olisi muita biisejä ja voisi soittaa myös vaikka "It´s the long way to the top if you want rock n roll" ja Twisted sistersiltä aina se iänikuinen "We´re not gonna take it" (tämä kyllä hyvä, ei sen puoleen). Eli tunnetuiltakin bändeiltä voisi soittaa välillä myös niitä vähemmän tunnettuja kappaleita (tosin tuo Sladen "My oh my" on aika tunnettu bändin biisi ja samoin Purplen "Child in time" ja "Burn", mutta nuo olivat vain esimerkkejä siitä, että sitä aina soitettua kappalettakin voi välillä vaihtaa).

      Joskus olen miettinyt tiedetäänkö jollain radiokanavalla, joka soittaa rockia tai ylipäätään vanhempaa musiikkia kuten esim. Radio rock tai Nostalgia (myös Radio Suomi soittaa nykymusiikin ohella vanhempaa musiikkia) muita kappaleita bändeiltä kuin ne kaikkein tunnetuimmat ja etenkin tuolla Nostalgiassa, kun sitä kesällä kuuntelin pyörivät usein ne samat bändit ja artistit kuten esim. Bonnie M, Earth wind and fire (ei näissä mitään vikaa, itsekin kuuntelen joskus) ja heiltä ne smat tietyt kappaleet, tosin Sladea soitettiin Nostalgiassa myös välillä (olin yllättynyt että joku siellä tiesi bändin, kun kaikki ei aina tiedä sitä, vaikka oli aikoinaan hyvin suosittu ja on glamrockin pioneereja), mutta aina vaan kappale "Run runaway". Lopetin kyseisen kanavan kuuntelun, kun aina vain samat kappaleet samoilta bändeiltä ja artisteilta pyöri siellä ja joskus jopa monta kertaa päivässä.

    • Anonyymi

      Soittolistat ovat pilanneet radion totaalisesti. Oli kanava sitten mikä tahansa, niin samat kappaleet siellä soivat alituiseen edustamansa musiikkityylin sisältä. Joka kanava soittaa niitä tunnetuimpien yhtyeiden tunnetuimpia kappaleita. Hetken aikaa jotkut kappaleet ovat soittamatta, kun niitä muitakin tunnettuja kipaleita täytyy renkuttaa. Sitten jonkun ajan päästä ne tauolla olleet otetaan uudelleen soittoon.

      Vuosituhannen vaihteessa jouduin työpaikallani kuuntelemaan jotain suomimusiikki kanavaa, kun ei juuri muuta ollut tarjolla. Soittivat tietenkin kyllästymiseen asti niitä tiettyjä kappaleita. En kyseistä kanavaa kuunnellut työsuhteeni päättymisen jälkeen, mutta vuosikymmenen päästä kanavia etsiskellessäni törmäsin kyseiseen kanavaan, ja kuinka ollakaan soitossa oli juuri yksi niistä kyllästymiseen asti soitetuista kappaleista. On varmaan mukavaa olla radiossa töissä, kun saa "soittaa mitä haluaa", kuten eräskin kanava julistaa, tai julisti vielä silloin kun vuosia sitten viimeksi olen sitä kuunnellut.

      Maailma on täynnä musiikkia, ja samaa pientä murto-osaa pistetään eetteriin jatkuvasti vuosi ja vuosikymmen toisensa jälkeen. Kivaa. Ainoastaan ne, jotka ovat juuri alkaneet kuunnella musiikkia saavat radiosta jotain irti, kun kaikki hitit työnnetään yhtä kyytiä korvasta sisään. Muille mitään tarjottavaa ei olekaan. Aikoinaan oli asiat paremmin, kun radioääni sai todellakin itse soitella mitä halusi. Onhan noita tässä 2000-luvullakin ollut harvakseltaan, esim. Klaus Flamingin ohjelmien muodossa, mutta suurin osa radiotarjonnasta on kumminkin pelkkää bulssittiä.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Pitäisi olla enemmän vaihtelua. Samaa biisiä ei saisi soittaa saman viikon aikana kuin muutaman kerran.


    • Anonyymi

      Itse tykkään esim. seuraavista bändeistä.

      Harem Scarem
      Eclipse
      Degreed
      H.E.A.T
      The Defiants
      Revolution Saints
      One Desire
      Brother Firetribe

      Näiden lisäksi myös monesta muustakin. Tuossa oli vain muutama esimerkki satunnaisessa järjestyksessä, joiden musiikkia ei kovin usein radiosta kuule. Toki myös vanhat klassikkobändit sytyttävät myös, kuten esim. Dio, Rainbow, Y&T, Whitesnake jne. Näitäkin on valtava määrä.

      • Anonyymi

        Revolution Saints bändissä soittaa Doug Aldrich. Hän on vaikuttanut myös esim. seuraavissa bändeissä: Bad Moon Rising, Dio, Whitesnake, Burning Rain ja The Dead Daisies (jossa on tällä hetkellä aktiivinen jäsen).


      • Anonyymi

        Paljon on hyvää Rockia maailman täynnä. Itse pyrin aina löytämään uutta kuunneltavaa. Samoja vanhoja ei aina jaksa kuunnella. Toki niitäkin aina johonkin väliin mutta uusi on aina uutta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2022
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1305
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      68
      1245
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1105
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe