Aihe

0-sopimus ja työkokeilu

Anonyymi

Olin muutaman vuoden työnantajan palveluksessa 0-sopimuksella. Sitten loppui työt ja alkoi työttömyys, mutta 0-sopimus säilyi voimassa. Kävin yhden työvoimakoulutuksen, minkä jälkeen olisinkin kelvannut taas tälle työnantajalle tekemään "töitä". Nyt työnantaja tarjosikin 6kk työkokeilua. Eli 0-sopimus työnantajan kanssa voimassa, mutta 9€:n "työtä" tarjotaan. Tuntee kyllä olevansa orjan asemassa.

13

125

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hirvittävää. Minuakin on yritetty painostaa kumpaankin, mutta tiedän mihin se johtaa. Myöhästyneisiin päivärahoihin yms. Esittelevät asian, kun olis joku lottovoitto. Ei ennen ollut tällasta. Tuli kunnon tarjouksia. Vielä pahempaa on perustaa pakkoyritys ja ajautua konkkaan. Moni on varmaan tehnyt senkin.

   • Anonyymi

    Kysyn aina: paljon on palkka? Sitten hiljenevät.


   • Anonyymi

    Takavuosina oli ihan oikeita säännöllisiä töitä ihan normipalkalla. Nyt pelkkää perseilyä.


  • Anonyymi

   Yritystuki tuo sen edun työanajalle et t ä ei tarvii työlis y ää

   Firma t oimii hyvin yeitystuilla

   Niitä sa k oka vuosi lisää.

   Nyt b ielä lisänä tämä korona t yki k i anjet t ii melkeen kaikill e200 000 te

  • Anonyymi

   Nollatuntisopimuksessa ei ole mitään vikaa sinänsä, kun hommaa riittää. Lomat kertyvät. Ihan riippuu työnantajasta mitä työsuhde-etuja tarjoaa.
   Jos nollasopimuksessa on minimi-, ja maksimitunnit, niin se on selkeä vaihtelevan työajan sopimus.
   Harmaata aluetta siinä mielessä, että kun milloin tunteja on nolla, ihminenhän on työtön silloin, ja saa palkkaa nolla euroa.
   sovitellun maksaja saa tiedon palkasta nykyään tulorekisteristä. Päivärahan maksu ei ole hidasta, vaan nopeaa. Itse tehnyt pian kymmenen vuotta nollatuntisopimuksilla työtä, jo toiselle työnantajalle nykyään, useampi vuosi kulunut.
   Homma toimii okei.
   Jotta ei joudu kyykytyksiin, pitää ottaa vastaan ja tehdä työtunteja.
   Outoa jos työnantaja roikottaa sopimuksessa ihmistä, jolle ei tosiasiassa halua antaa työtä.
   Tuommoinen pitäisi voida vaikka työkkärin toimesta selvittää, onko mitään työsopimusta enää olemassa, jos peruste eli työtunnit uupuvat täysin.
   Lähtökohtahan on se että jos on työsopimus voimassa, työ on teetettävä palkallisena.

   • Anonyymi

    Se ei taida olla työtä vaan työharjoittelua tai työkokeilua tms. Silloin siitä ei tarvitse maksaa palkkaa. Tosin se kuka näiden eron voi määritellä ja todentaa onkin sitten eri asia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se ei taida olla työtä vaan työharjoittelua tai työkokeilua tms. Silloin siitä ei tarvitse maksaa palkkaa. Tosin se kuka näiden eron voi määritellä ja todentaa onkin sitten eri asia.

    Siis nollatuntisopimus on työsopimus, jossa työnantaja tarjoaa palkkatyötä minimissään nolla tuntia. Yleensä liukuma on merkitty maksimitunneiksi soppariin.
    Tehdyiltä työtunneilta tulee palkka.
    Näitä kutsutaan vaihtelevan työajan sopimuksiksi, ja työntekijä saa tehdä muitakin työsopimuksia muualle jos onnistaa, kunhan työt tulee hoidettua.
    Mikäli on työnantaja joka ei tarjoakkaan tunteja, niin voi voi. Pitää etsiä hommia muualta, ei tarvitse luulla että nollasta tunnista saisi palkkaa.
    Varmat viikkotunnit on vain sopparissa johon ne on merkitty: tyyliin minimituntien kohdalla lukee enemmän kuin nolla tuntia.
    Työkokeiluthan on ihmisille joilla ei ole töitä. Työnantaja kusettaa, kun teettää palkallisena normaalisti maksettavaa kokeiluna, purkaisin semmoisen kanssa työsopparini välittömästi. Onneksi on työnantaja kunnollinen.


   • Anonyymi

    Työkkärin mielestä noilla tuntinen työsopimus on täysituntinen ja vakituinen työsopimus, kiitos Sipilän, joten ihmiset jää sellaisten sopimuksien vangiksi ja työnantajat hyväksikäyttää tätä surutta. Tulee 3kk karenssi jos sellaisesta eroaa ja kutakuinkin mikään ei kelpaa syyksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se ei taida olla työtä vaan työharjoittelua tai työkokeilua tms. Silloin siitä ei tarvitse maksaa palkkaa. Tosin se kuka näiden eron voi määritellä ja todentaa onkin sitten eri asia.

    Siis. Työsopimus on se lappu. Palkanmaksu peruste,yksilöity työ,työnteon muut ehdot,TES,vuosilomajutut,nimet,päivämäärä,paikka.
    Näin minulla on. Toistaiseksi.


  • Anonyymi

   Täyttä riistoa ja suomalainen korruptio hallinto ei näe asiassa mitään väärää.

  • Anonyymi

   Olkaa tarkkana myös työkokeilu- ja harjoittelupaikan kanssa. Yritys jolla on yhteiskunnan rekistereissä jotain voimassa olevia merkintöjä (esim. maksamattomia verovelkoja) ei voi näiden kokeilujaksojen jälkeen palkata harjoittelijaa palkkatuella työhön. Tälläisille yrityksille kyllä tarjotaan näitä 9 €:n tekijöitä. Kannattaa kieltäytyä jo 9 €:n paikasta jos tietää yrityksen taustoista jotain tällaista. Tämä on yksi syy miksi jotkin yritykset hakevat aina uusia työkokeilijoita edellisten lähdettyä, kun eivät saa yhteiskunnan tukia varsinaiseen työsuhteeseen.

  • Anonyymi

   Yritys joka tarvitsee jotain tukiaisia palkkaamiseen joutaa konkurssiin.
   Oikeasti pyörivät yritykset palkkaa työntekijät suoraan ja maksaa palkan firman tililtä.

   • Anonyymi

    Juu. Minun työnantaja teettää työsopimuksensa noin. Koulussa olevia ihan nuoria on joskus harjoittelussa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Henkirikos Tohmajärvellä

   En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
   Tohmajärvi
   38
   2164