Aihe

Suomi jakaa löyhästi rahaa omille ja vieraille

Anonyymi

Suomen työmarkkinatukea vastaavaa perusturvaetuutta, jonka kestoa ei ole rajoitettu ja jonka saamiseen ei vaadita työhistoriaa, ei ole monissa Euroopan maissa.

16

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nämä ovat juuri niitä asioita joita valtioneuvoston nettisivuilla kerrotaan monella, monella kielellä ja murteella. Asiaa esitetään myös havainnollisilla kuvilla, koska kaikki kohderyhmät eivät osaa lukea.
   Sivulla kerrotaan, että Suomeen saapuessa saa täyden ylläpidon terveyspalveluineen hammashoitoineen päivineen, ja mikäli oleskelulupaa ei saa, voi palveluja käyttää anonyymisti.
   Kaikki ovat tervetulleita, syistä riippumatta.

  • Anonyymi

   Arvaa hetki, oleko kateellinen, jos sinä syöt valtavan pitkässä joulupöydässä, jossa on kinkut, mahdottoman paljon laatikoita, paljon lisähöysteitä, paljon kastikkeita, karjalanpaistia, jälkiruokamousset... Oh, en keksikään, mitä kaikkea. Enpä oikeastaan. Siitä tulee paljon suurempi ongelma, kun on ähtänyt itsensä päivätolkulla massiivisen määrän ruokaa. Mutta rikas saattaa olla enemmän kateellinen köyhälle. Näin se vaan menee. Paluu yksinkertaisuuteen ja vähyyteen ja siihen, miten pärjää...

   • Anonyymi

    Ja kahvipöydän tarjontakin voi rikkaalla poiketa köyhästä, tortut ja piparit sijaan runsas tarjonta. On kermakakut, taatelikakut, tuorejuustokakkua muutamaa sorttia, on leipäjuustot, joulunisut, tähtipullat, jäätelökakut, mokkapalat, mantelileivokset, erikoisjouluhalot... Pelkästään yksi tuorejuustokakku vie niin paljon aineksia, että se tulee kalliiksi. Keskiluokkainen ottaa ehkä pipareiden ja torttujen lisäksi kohtuudella jonkun kakun kahvipöytään. Kaikkein köyhimmillä on halvimmista torttulevyistä tortut, vaikkeivat ne margariinilevyt niin terveellisiä olekaan - ja jos niistä ei tykkää, niin jättää suosiolla ostamatta. Ootteko miettineet voilevyjä ostaessanne, miten maanviljelijä siellä elättää teitä? Itsekin olen joskun jonkun verran elättänyt suomalaisia tekemällä juurikin noita maatalon töitä, sellaisesta perheestä tulleena.


  • Anonyymi

   On väärin että töitä ja opiskelua välttelevät nuoret saavat samat tuet kuin vaikka 30 vuotta töitä tehnyt ja työttömäksi jäänyt.

   • Anonyymi

    Siinä taas yksi tuppurainen tappuraista kahdehtii. Mene itseesi!


  • Anonyymi

   Täyttä valetta Suomi jakaa kitsaasti omilleen mutta muulle maailmalle pitää näytellä äveriäämpää kuin onkaan?

  • Anonyymi

   Älä muuta viserrä, maatloustukiaisia monta miljardia joka ikinen vuosi vain 40 000:lle miljonääri tukijullille, eihän siinä ole mitään järkeä. Lisäksi kaikki muut yritystuet ja nyt tyhmät tytöt jakoi kymmeniä miljardeja rikkaimmille. Matuille ei pitäisi antaa yhtään mitään, korkeintaa halvinta ruokaa a kato pään päälle kunnes palauteaan sinne mistä tulleetkin.

  • Anonyymi

   milloinkas kela maksaa perustulo kokeilun uusille 2000 ryhmille ketkä oli oikeutettuja sen extra neton 2 vuoden ajan?

   ei voi olla oikein että kela ARPOI ihmisiä ketkä sai 600e riihikuivaa 2 vuotta

   24x 600e laskuja vaan lähettämään kelalle nyt jokainen ketä oli työtön ja oikeutettu

   kela voisi arpoa lisää 2000 porukkoja kunnes kaikki tuon kokeilun saaneet

   • Anonyymi

    niin, kela siis arpoi ihmisiä kelle heitti noin vain lähes 15000 eur riihikuivaa yhteensä kun laskee 2 vuode ajalta

    järjetöntä

    sitten jos 150-450e väliltä karenssi työtön hakee toimeentuo tukea, pitää tiliotteet esittää eli rikkoa pankkisalaisuus, kaikkein pyhin yksityisyysloukkaus siis
    tämän lisäksi työnhaku oltava päällä, jos ei, sitten ei tuota maximi 400e yli ainakan saa

    jos tilillä jos yli 50e joku tulo, se vähennetään myös.. eli helposti laskee 150e tai alle

    mitä saa

    KUUKAUDESSA TULOA


   • Anonyymi

    Turhia tutkimuksia jos oikeata tuottavaa työtä ei edes ole?


   • Anonyymi

    Miksi suoltaa lisää rahaa paskaan kun jo todettiin ettei siitä ole mitään hyötyä?


   • Anonyymi

    Kyllä tukijullitkin selviäisi peruspäivärahalla, toisaalta jos tukiaiset lopetetaan, pystytään maksamaan kaikille kansalaispalkkaa.


  • Anonyymi

   Afro mara ja puppeli Pekka ovat toimineet ääniharavoina ympäri mantuja ja maita ja jättäneet käyntikortteja!🤪🤪🤪

  • Anonyymi

   Britanniassa kaikkien tukien yhteissumma (univrsal credit) nuorelle sinkulle 252 puntaa eli neljäsosa Suomen tasosta.

   Varmaan Suomessakin kannustaisi kohtuuhintaisempaan asumiseen ja umpiturhien "pakollisten" menojen karsimiseen. Työkin ehkä maistuisi.

   • Anonyymi

    Höpöhöpö, siellähän käy jopa siivoojat ja pyykinpesijät matuilla, ei Lontoossa työttömät ja matut pystyisi asumaan tuollaisilla tuilla. Maataloustukiaiset sen sijaan on vaan 1/4 siitä mitä Suomessa.

    Vuokrakatto takaisin kuten Ruotsissa ja Saksassa niin säästää eniten työttömien ja pienituloisten tuissa. Samoin eläkekatto ja tukijullienkin tehtävä töitä yhtä pitkään kuin muidenkin. Leskeneläkkeitä ei ole missään muualla ja ne on poistettava välittömästi.


  • Anonyymi

   Eikös se ole rajoitettu 500 päivään, ja edellyttää vähintään jotain opiskelua, eli joku toisen asteen tutkinto tai korkeakoulututkinto. Pelkällä peruskolulun/lukion papereilla ei saa työmarkkinatukea.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   11562
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   150
   8476
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   6745
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   25
   3977
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   172
   2653