Aihe

Kun suuret persoonat poistuvat

Anonyymi

...on kuin laivat jättäisivät satamiaan. Äänimerkkien loitontuessa horisonttiin, lopulta kadoten. Vain käden heilautus ja maininki rantaan. Tyhjä ulappa. Tyhjä tila. Uusissa kylissä uudet vastaanotot ja riemu. Aurinko nousee puhtaille kasvoille.

6

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hienosti kirjoitettu

  • Anonyymi

   Kysypäs Venetsialaisilta kuinka riemuissaan ne on niistä suurista saapuvista turistilaivoista sitten kun ne taas kulkee.

   • Anonyymi

    Paskaavat pyhät veet.


  • Niinhän ne välillä poistuvat, meidänkin on joskus nääs nukuttava. Ennenpitkään.

  • Tilalle tulijoita riittää ja taas on satamat täynnä isompia ja pienempiä laivoja..

  • Anonyymi

   Laiva oli tyhjä. Matkustajat olivat poistuneet hyteistään, käytäviltä, vetivät kärrryissään halpaa alkoholia, halvoissa rytkyissään, haisten halvalta. Yöherhon lattialla edellisen yön tahmainen huuma ja odotusten törky, jota vain alipalkatut maahanmuuttajat suostuivat koskemaan. He ihmettelivät tämän kulttuurin tapoja tavata toisiaan tämän tahmaisen törkyn keskellä, mielet sameina, puhe sammaltavana, kulttuurissa, jossa toinen ihminen oli olemassa vain tarpeiden tyydytystä varten. Eilisen rehvakas möly oli muuttunut kalpeaksi krapulaksi.

   Myös lasti oli purettu, kontit täynnä halpaa makkaraa ratsastivat rekkojen tarakoilla kaukaisuuteen. Lasti oli lainattua, latteuksia maailmalta, koska laiva ei pitänyt tyhjänä kumisevasta ruumastaan. Sen piti kuljettaa halpaa makkaraa hinnalla millä hyvänsä, koska lastiton laiva pelotti sitä. Tyhjyys sai sen heittelehtimään ulapan myrskyissä eikä se löytänyt turvaa mistään, ei seuraavasta, eikä sitä seuraavasta, eikä edes sitä seuraavasta satamasta.

   Ja pilssivetensä, sen laiva oli päästänyt määräysten vastaisesti liian lähelle rannikkoa jota uhanalaiset lajit asuttivat. Laiva matkasi innokkaana kohti seuraavaa satamaa pilssivetensä kasvoillaan, kyljissään, kauttaallaan. Se ajatteli löytävänsä turvaa seuraavasta satamasta, mutta eihän laivoja satamia varten ollut luotu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   9508
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   182
   9260
  3. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   525
   6182
  4. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   66
   3002