Aihe

Mikä määrää vuosimallin?

Anonyymi

Onko käyttöönottopäivämäärä?

10

54

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vuosimalli ja käyttöönotto voi olla eri vuosiluvulla.
   Monet merkit alkavat myydä seuraavaa vuosimallia jo edellisenä syksynä.
   Jos nyt joku sanoo että vuosimallin määrää se milloin auto on otettu käyttöön niin päteekö se myös pari vuotta varastossa seisoneisiin ns. ylivuotisiin autoihin?

   • Anonyymi

    Itselläni on ollut heinäkuussa ja elokuussa rekisteröidyt autot, jotka kuitenkin olivat jo tehtaan seuraavaa mallivuotta.

    Selkeintä olisi jos ilmoitettaisiin aina sekä vuosimalli että käyttöönottoajankohta, mutta tuossa näyttää olevan vähän eri käytäntöjä. Nuo omat autot kun menivät aikanaan vaihdossa niin ne myytiin rekisteröintivuoden mukaan eikä missään mainittu että autot olivat seuraavan vuoden mallia. Sitten taas varsinkin loppuvuodesta rekisteröidyissä autoissa usein näkee käytettävän seuraavan vuoden mallivuotta esim. Nettiauton ilmoituksessa. Lisäksi on vielä virheellisiä ilmoituksia, oheisessa ilmoituksessa mainitaan sekä vuosimalliksi että rekisteröintiajankohdaksi 2006, tosiasiassa auton vuosimalli on kuitenkin 2004 mutta auto rekisteröity vasta 2006:
    https://www.nettiauto.com/opel/vectra/11753344

    Kuluttajaviranomainen on ainakin aiemmin linjannut että jos rekisteröintiajankohta ja auton valmistusaika/mallivuosi eroavat huomattavasti toisistaan niin se pitää kertoa ostajalle.


  • Anonyymi

   Vuosimalli löytyy VIN koodin kymmenennestä merkistä.

  • Anonyymi

   Valmistusvuosi ratkaisee kotteron syntymäpäivän?😄😄😄

  • Anonyymi

   Valmistenumeron kymmenes numero tai kirjain, kertoo valmistajan mallivuoden. Rekisteröintivuosi on usein eri, kuin mallivuosi. Mallivuosi vaikuttaa usein ainakin varusteluun, jopa koko malli voi uudistua seuraavan vuoden mallissa.
   Usein tällä mallivuodella on enemmän merkitystä, kuin rekisteröinti ajankohdalla.
   Toki 30.12.2020 rekisteröityä saatetaan ensivuoden puolella käsitellä jo vuoden vanhana, jos vaihtamaan heti menet, vaikka olisi kyseessä 2021 mallin uusi automalli.

  • Anonyymi

   Vuosimalli on se jonka valmistaja ilmoittaa vuosimalliksi. Se ei riipu mitenkään käyttöönotosta tai rekisteröinnistä. Auton perustiedoissa (myös rekisteriotteessa) on vain käyttöönottopäivämäärä, vuosimallia siellä ei ole merkitty mitenkään. Autoa myyvä tietenkin yrittää saada parempaa hintaa kun mainostaa autoa uudempana mainitsemalla vuosimallin. Järkevä ostaja katsoo papereista käyttöönottopäivämäärän ja arvioi muutenkin auton kunnon ja tarjoaa sen mukaista hintaa.

  • Anonyymi

   Jos tai kun on mennyt vuosimalliharhautukseen, tulee ongelma eteen viimeistään kun menee ostamaan tämän väärän vuosimallin mukainen osa. Turhaa on varaosamyyjää syyttää, kyllä vastuu on näissä tapauksessa tilaajalla.
   Onneksi nykyisin varaosaliikkeissäkin osat tilataan rekisterinumeron antamien tietojen perusteella.

   Monesti on merkattu vm. ja ajetut kilometrit myynti-ilmoituksessa.
   Jos vm. onkin käyttöönottovuosi, joka on eri, niin myynti-ilmoitukseen voi sisältyä petos.
   Jos tulee jotain ongelmaa ostamisen jälkeen vuosimallista, voidaan vedota tähän väärään tietoon.
   Neuvoksi vaan, että olisi hyvä säilyttää lehden ja/tai auton lasissa oleva myynti-ilmoitus. Helppo jälkikäteen näyttää mitä on mainostettu.
   t. RMB54

  • Anonyymi

   Tärkeintä on ymmärtää että ensirekisteröinti pvm on yksi asia ja auton vuosimalli on toinen asia. Ja pitää itsensä selvillä siitä kummasta puhutaan.

  • Anonyymi

   Vuosimalli ja käyttöönottovuosi ovat eri asioita. Esimerkkinä oma autoni, joka on ensirekisteröity 23.9.2009. Siihen piti vaihtaa termostaatti. Vuosimallin 2009 termostatti ei ollut alkuunkaan sopiva, vaan piti käyttää termostaattia joka on mallivuodesta 2010 eteenpäin. Kyseisessä tapauksessa auto on valmistunut 7/2009, mutta on vuosimallia 2010.

   • Anonyymi

    Siksi noissa varaosahankinnoissa on varminta käyttää rekisteri/valmistenumeroa jolla liikkeet osaavat etsiä oikean osan. Osassa merkeistä kun seuraavan mallivuoden tuotanto alkaa jo toukokuussa niin tuon vuoksi liikenteessä jo lähtökohtaisesti on paljon autoja joissa tehtaan mallivuosi ja rekisteröintivuosi ovat eri.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   380
   4786
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   3719
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   34
   2175
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   2097