Aihe

Sehän se miehen tiellä pitää?

Anonyymi

Ydin on yksinkertaisesti - kasviöljyjen poistaminen ja K2-rikkaiden ruokien (munat, juusto, maksa, rasvainen liha) syöminen näyttää todennäköisesti parantavan terveyttä ja se on peräisin Japanista - pitkäikäisyyttä koskevat säännöt

51

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Japanilaiseen dieettiin ei erikoisesti kuulu juusto eikä kananmuna. Lihaa menee erittäin vähän eli alle puolet länsimaisesta kulutuksesta. Voi ja kerma ovat tuntemattomia. Kasviöljyjäkin menee vähänlaisesti mutta enemmän kuin eläinrasvaa. Dieetin energiasta suurin osa tulee riisistä. Soija on tärkeä proteiinin lähde kuten myös kala. Maksaa ei mene paljon koska ei mene lihaakaan. Lisäksi vielä paljon kasviksia ja hedelmiä.

      Tempura on tyypillinen öljyssä paistettu ruoka Japanissa. Japanissa on myös liki tuhatvuotinen historia rypsiöljystä.

      • Anonyymi

        Japanissa kulutetaan eniten kananmunia per asukas koko maailmassa, kertoo Worldatlas:

        'Countries That Consume the Most Eggs; worldatlas'

        Iso osa kulutetaan erilaisilla tavoilla raakana ja on monenlaista omelettia joista useimmat eivät näytä siltä miltä lännessä omeletti näyttää, aamiaisella saa toisinaanJapanin lippua muistuttavaksi paistetun teoksen.

        Mistä sinä sinä noita uskomuksiasi ammennat?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Japanissa kulutetaan eniten kananmunia per asukas koko maailmassa, kertoo Worldatlas:

        'Countries That Consume the Most Eggs; worldatlas'

        Iso osa kulutetaan erilaisilla tavoilla raakana ja on monenlaista omelettia joista useimmat eivät näytä siltä miltä lännessä omeletti näyttää, aamiaisella saa toisinaanJapanin lippua muistuttavaksi paistetun teoksen.

        Mistä sinä sinä noita uskomuksiasi ammennat?

        Varmaankin tilanne on muuttunut mutta ainakaan perinteiseen japanilaiseen keittiöön kananmuna ei kuulu. Tuo taas johtuu buddhalaisuudesta. Jos Japanissa menee vajaa muna päivässä eli noin 50 g niin siinä on K-vitamiinia peräti 0.4 ug. Valkokaalista on K-vitamiinia 60 ug/100 g. Rypsiöljyssä 150 ug/100 g.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Varmaankin tilanne on muuttunut mutta ainakaan perinteiseen japanilaiseen keittiöön kananmuna ei kuulu. Tuo taas johtuu buddhalaisuudesta. Jos Japanissa menee vajaa muna päivässä eli noin 50 g niin siinä on K-vitamiinia peräti 0.4 ug. Valkokaalista on K-vitamiinia 60 ug/100 g. Rypsiöljyssä 150 ug/100 g.

        "Varmaankin tilanne on muuttunut mutta ainakaan perinteiseen japanilaiseen keittiöön kananmuna ei kuulu. "

        Mitä vuosisataa sinä täällä mielipiteinesi edustat?

        "Rypsiöljyssä 150 ug/100 g."

        Mitkään öljyt ja rasvat eivät ole maininanarvoisia suojaravintoaineiden lähteitä, ne ovat vain energian lähteitä ja hy in vaarallisia siksi lihottavat ihmistä kaikista aineista kaikkein herkimmin.

        Aiheena oli K2 vitamiini ja sitä rypsiöljyssä ei ole.

        K2 vitamiini ei ole suojaravintoaine, ilmeisesti siksi että elimistö kykenee valmistamaan sitä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Varmaankin tilanne on muuttunut mutta ainakaan perinteiseen japanilaiseen keittiöön kananmuna ei kuulu. "

        Mitä vuosisataa sinä täällä mielipiteinesi edustat?

        "Rypsiöljyssä 150 ug/100 g."

        Mitkään öljyt ja rasvat eivät ole maininanarvoisia suojaravintoaineiden lähteitä, ne ovat vain energian lähteitä ja hy in vaarallisia siksi lihottavat ihmistä kaikista aineista kaikkein herkimmin.

        Aiheena oli K2 vitamiini ja sitä rypsiöljyssä ei ole.

        K2 vitamiini ei ole suojaravintoaine, ilmeisesti siksi että elimistö kykenee valmistamaan sitä.

        Finelin mielestä rypsiöljyssä on 150 ug K-vitamiinia per 100g. Otra et yhteyttä sinne että korjaavat tietonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Varmaankin tilanne on muuttunut mutta ainakaan perinteiseen japanilaiseen keittiöön kananmuna ei kuulu. "

        Mitä vuosisataa sinä täällä mielipiteinesi edustat?

        "Rypsiöljyssä 150 ug/100 g."

        Mitkään öljyt ja rasvat eivät ole maininanarvoisia suojaravintoaineiden lähteitä, ne ovat vain energian lähteitä ja hy in vaarallisia siksi lihottavat ihmistä kaikista aineista kaikkein herkimmin.

        Aiheena oli K2 vitamiini ja sitä rypsiöljyssä ei ole.

        K2 vitamiini ei ole suojaravintoaine, ilmeisesti siksi että elimistö kykenee valmistamaan sitä.

        Miksi kirjoitat, kun on selvää että et tiedä juuri tästä asiasta mitään.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Finelin mielestä rypsiöljyssä on 150 ug K-vitamiinia per 100g. Otra et yhteyttä sinne että korjaavat tietonsa.

        Filenelissä ei tässä ole mitään virhettä, siellä rypsiöljyn K-vitatamiinin määrä on 150 µg / 100 g.

        Sinä tässä olet tehty virheitä, joko tahallisesti tai tietämättömyyttäsi. K vitamiinin vuorokausitarpeen saa energiataloudellisesti syömällä vuonankaalia 4.8 Kcal, tai pakastepinaatia 5.9 kCal tai lehtikaalia 7.4 kCal. Joiden mukana saa muitakin suojaravintoaineita.

        Jos pyrkisi saamaan K-vitamiinin vuorokausitarpeensa rypsiöljystä, niin saa samalla massiiviset 708 kCal energiaa. On täysin järjetöntä, tai ilkeää, antaa ymärtää että niin kannattaisi tehdä.

        Toinen munauksesi oli että et ymmärtänyt mistä keskustelussa oli kysymys, joka oli K2 vitamiini. Joten sinä aloit höpöttämään K vitamiinista yleensä, joka m.m. rypsiöljyssä on K1 vitamiinia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Filenelissä ei tässä ole mitään virhettä, siellä rypsiöljyn K-vitatamiinin määrä on 150 µg / 100 g.

        Sinä tässä olet tehty virheitä, joko tahallisesti tai tietämättömyyttäsi. K vitamiinin vuorokausitarpeen saa energiataloudellisesti syömällä vuonankaalia 4.8 Kcal, tai pakastepinaatia 5.9 kCal tai lehtikaalia 7.4 kCal. Joiden mukana saa muitakin suojaravintoaineita.

        Jos pyrkisi saamaan K-vitamiinin vuorokausitarpeensa rypsiöljystä, niin saa samalla massiiviset 708 kCal energiaa. On täysin järjetöntä, tai ilkeää, antaa ymärtää että niin kannattaisi tehdä.

        Toinen munauksesi oli että et ymmärtänyt mistä keskustelussa oli kysymys, joka oli K2 vitamiini. Joten sinä aloit höpöttämään K vitamiinista yleensä, joka m.m. rypsiöljyssä on K1 vitamiinia.

        Ilmainen vinkki: Ole hiljaa kun et näemmä ymmärrä asiasta mitään.


    • Anonyymi

      Oliko tuo vitsi? Siis juuri mikään ei pitänyt avauksessa paikkaansa ja K2-vitamiinikin on Japanissa peräisin lähinnä natosta.

      • Anonyymi

        Fylokinonia (K1) esiintyy pääasiassa vihreissä lehtivihanneksissa ja se on tärkein K-vitamiinin dietaarinen muoto. Pääosin bakteeriperäisiä menokinoneja (K2) on läsnä vaatimattomina määrinä erilaisissa eläinperäisissä ja fermentoiduissa elintarvikkeissa. Lähes kaikkia menakinoneja, erityisesti pitkäketjuisia menakinoneja, tuottavat myös bakteerit ihmisen suolistossa.

        Lähde: 'Vitamin K Fact Sheet for Health Professionals; NIH'


      • Anonyymi kirjoitti:

        Fylokinonia (K1) esiintyy pääasiassa vihreissä lehtivihanneksissa ja se on tärkein K-vitamiinin dietaarinen muoto. Pääosin bakteeriperäisiä menokinoneja (K2) on läsnä vaatimattomina määrinä erilaisissa eläinperäisissä ja fermentoiduissa elintarvikkeissa. Lähes kaikkia menakinoneja, erityisesti pitkäketjuisia menakinoneja, tuottavat myös bakteerit ihmisen suolistossa.

        Lähde: 'Vitamin K Fact Sheet for Health Professionals; NIH'

        Natto käytetään bakteereilla. K-vitamiinia 800 ug/100 g.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fylokinonia (K1) esiintyy pääasiassa vihreissä lehtivihanneksissa ja se on tärkein K-vitamiinin dietaarinen muoto. Pääosin bakteeriperäisiä menokinoneja (K2) on läsnä vaatimattomina määrinä erilaisissa eläinperäisissä ja fermentoiduissa elintarvikkeissa. Lähes kaikkia menakinoneja, erityisesti pitkäketjuisia menakinoneja, tuottavat myös bakteerit ihmisen suolistossa.

        Lähde: 'Vitamin K Fact Sheet for Health Professionals; NIH'

        Kamalaa dietaarista höpötystä, jossa pyritään lisäksi sotkemaan K1 ja K2.

        Ylivoimaisesti paras K2-lähde on natto, jota yksikään suomalainen ei voi kutsua maukkaaksi. Japanissa se oin herkkua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kamalaa dietaarista höpötystä, jossa pyritään lisäksi sotkemaan K1 ja K2.

        Ylivoimaisesti paras K2-lähde on natto, jota yksikään suomalainen ei voi kutsua maukkaaksi. Japanissa se oin herkkua.

        Ei se minusta ollut mitenkään pahaa joskaan en ole varma oliko prosessi minulla kohdillaan. Muistaakseni hiukan valkohomejuuston tyyppinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kamalaa dietaarista höpötystä, jossa pyritään lisäksi sotkemaan K1 ja K2.

        Ylivoimaisesti paras K2-lähde on natto, jota yksikään suomalainen ei voi kutsua maukkaaksi. Japanissa se oin herkkua.

        "Ylivoimaisesti paras K2-lähde on natto, jota yksikään suomalainen ei voi kutsua maukkaaksi."

        Eihän se sitten paras ole jos se mielestäsi on mautonta. Paljon enemmän K2 vitamiinia on emu öljyssä, ja sitäkin enemmän ihmisen suolistossa jossa suoliston bakteeristo valmistaa sitä ihan itse.

        Tämä avaus vaikuttaa olevan jonkin terveydenedistelykaupan helppoheikin laatima, höpötys K2 vitamiinista on yksi niiden sisäänveto-aiheista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ylivoimaisesti paras K2-lähde on natto, jota yksikään suomalainen ei voi kutsua maukkaaksi."

        Eihän se sitten paras ole jos se mielestäsi on mautonta. Paljon enemmän K2 vitamiinia on emu öljyssä, ja sitäkin enemmän ihmisen suolistossa jossa suoliston bakteeristo valmistaa sitä ihan itse.

        Tämä avaus vaikuttaa olevan jonkin terveydenedistelykaupan helppoheikin laatima, höpötys K2 vitamiinista on yksi niiden sisäänveto-aiheista.

        Ei se ole mautonta. Rakenne on sen sijaan hyvin ikävä. Haisee ammonjakille kuten valkohomejuuston ja todennäköisesti samasta syystä eli proteiinien pilkkoutuessa syntyy sitä.

        Kun minulla sattuu olemaan natton tekemiseen sopiva laite niin täytyy kokeilla sen tekoa uudestaan. Samassa laitteessa voi tehdä myös riisiviiniä, jugurttia ja soijakastiketta. Nattobakteeria saa Ebaystä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei se ole mautonta. Rakenne on sen sijaan hyvin ikävä. Haisee ammonjakille kuten valkohomejuuston ja todennäköisesti samasta syystä eli proteiinien pilkkoutuessa syntyy sitä.

        Kun minulla sattuu olemaan natton tekemiseen sopiva laite niin täytyy kokeilla sen tekoa uudestaan. Samassa laitteessa voi tehdä myös riisiviiniä, jugurttia ja soijakastiketta. Nattobakteeria saa Ebaystä.

        "Kun minulla sattuu olemaan natton tekemiseen sopiva laite"

        Ketonoviisi tulee nyt vihreäksi kateudesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kun minulla sattuu olemaan natton tekemiseen sopiva laite"

        Ketonoviisi tulee nyt vihreäksi kateudesta.

        Ketokarppaajilla ei natto käy koska se tehdään soijapavuista. Kyseessä on siis ohjelmoitava lämpöhaude. Toimii myös riisinkeittimenä, haudekeittimenä jne.. Ihan näppärä peli esimerkiksi nyhtöpossun tekoon tai kastikkeiden haudutukseen. Riisin kanssa etu on se, että samaa riisiä voi syödä useammalla aterialla. Karjalanpaistilla se ei valitettavasti toimi. Se taas onnistuu hyvin tajine-padassa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ketokarppaajilla ei natto käy koska se tehdään soijapavuista. Kyseessä on siis ohjelmoitava lämpöhaude. Toimii myös riisinkeittimenä, haudekeittimenä jne.. Ihan näppärä peli esimerkiksi nyhtöpossun tekoon tai kastikkeiden haudutukseen. Riisin kanssa etu on se, että samaa riisiä voi syödä useammalla aterialla. Karjalanpaistilla se ei valitettavasti toimi. Se taas onnistuu hyvin tajine-padassa.

        "Ketokarppaajilla ei natto käy koska se tehdään soijapavuista. "

        Hassua, koska he kuitenkin käyttävät karppisokeria joka valmistetaan geenimuunnellusta maissista... (lähde: A. Hekkilä)


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ketokarppaajilla ei natto käy koska se tehdään soijapavuista. "

        Hassua, koska he kuitenkin käyttävät karppisokeria joka valmistetaan geenimuunnellusta maissista... (lähde: A. Hekkilä)

        Karppisokeri tehdään glukoosista jota saadaan vaihtelevista lähteistä eikä glukoosista paljastu sen lähde.

        Sinänsä on tietysti outoa että margariinia kielletään sen takia että se on elimistölle vieras aine koska sitä muokataan kemiallisesti mutta karppisokeri on sallittua vaikka sitä muokataan huomattavasti enemmän.

        Uskonnoissa nyt ei ole logiikkaa.


    • Anonyymi

      Kunnollinen suomennos jäi puuttumaan. Dieetillä tarkoittanet ruokavaliota.

    • Anonyymi

      Vaadin myös tämän avauksen poistoa.

      • Anonyymi

        Olet jo poistattanut tästä avauksesta muutamia ja muualta satoja. Liekö raudan pysyvää puutetta.


    • Anonyymi

      En ole perehtynyt K2:een tai muihinkaan hienouksiin. Aloitin rajallisesti ( kuureittain ) alkoholia sisältävän elämän kuntoillen intensiivisesti kuurien väleissä.
      Syön päivittäin reilun annoksen vihersalaattia jonka kastikkeena oliivi virgen extraa.
      Muuten normaalia kotiruokaa kotoisista raaka-aineista.
      Kananmunia kuluu noin 10kpl/viikko ja maitoa noin 1,5 litraa /päivä.
      Levitteenä käytän tavallista voita johon olen sötköttänyt valkosipulia. Juustoja kuluu viikoittain yli 0,5kg. Makeita herkkuja liikaa!
      80 lähestyvän ukon veriarvot ovat moitteettomat.
      Kaikki toimii.

    • Anonyymi

      Mehän tiedetään notta ne valtimoplakit on pääasiassa kalkkia eikä niin kuten jokut luulevat sen olavan kolesterolia. Niin K2 ohjaa niitä klkkeja poikkeen sieltä pahasta paikasta mieluummin luustoon D3 kolmosen yhteistyönä. Apteekin tyttö kyllä valisti notta se kumoaa marevaani lääkityksen, mutta kakkonen ei vaan ykkönen. Rasvaiset juustot jotka on kysynyt soman pitkän ajan niin niissä sitä K2. Ja missä pitkään kysyneitä rasvaisia juustoja niin sydärit vähäisiä.

      • Anonyymi

        Pyydä poikkeen meilläkin!


      • Anonyymi

        Mehän tiedetään myös, notta tupakointi nostaa veren hemoglobiinia, mikä on yhdistetty merkittävästi parempaan kestävyyteen. Tupakointi kasvattaa myös keuhkojen tilavuutta, mikä ennustaa parempaa aerobista suorituskykyä. Tupakoinnin on todettu myös laskevan painoa ja kestävyysurheilija hyötyy alhaisemmasta kehon painosta monin tavoin.
        Näiden tutkimustulosten perusteella jokaisen kestävyysurheilijan kannattaisi aloittaa tupakointi mahdollisimman aikaisin?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mehän tiedetään myös, notta tupakointi nostaa veren hemoglobiinia, mikä on yhdistetty merkittävästi parempaan kestävyyteen. Tupakointi kasvattaa myös keuhkojen tilavuutta, mikä ennustaa parempaa aerobista suorituskykyä. Tupakoinnin on todettu myös laskevan painoa ja kestävyysurheilija hyötyy alhaisemmasta kehon painosta monin tavoin.
        Näiden tutkimustulosten perusteella jokaisen kestävyysurheilijan kannattaisi aloittaa tupakointi mahdollisimman aikaisin?

        Elimistö koettaa vaan kompensoida alentunutta hapensaantia noilla keinoin mitä mainitsit.

        Tupakointia ei kenenkään kannata aloittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elimistö koettaa vaan kompensoida alentunutta hapensaantia noilla keinoin mitä mainitsit.

        Tupakointia ei kenenkään kannata aloittaa.

        Niinpä. Tuo kirjoitus on tietysti (onneksi!) parodiaa. Kirjoittaja (tri Kenneth A. Myers) toteaa artikkelinsa tiivistelmässä, että se on tarkoitettu osoittamaan miten helposti tutkimustietoa voidaan (väärin)käyttää tukemaan mitä tahansa asiaa.


    • Anonyymi

      Viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana kertynyt uusi tutkimustieto tyydyttyneestä rasvasta jätettiin huomiotta, vaikka joukko tutkijoita mukaan lukien DGAC:n entinen puheenjohtaja saattoi toimikunnan tietoon, että tieteen käsitys tyydyttyneestä rasvasta oli muuttunut.

      • Anonyymi

        Juu tämä porukka ajaa käärmettä pysyyn, eikä sen käsitys ole saanut laajaa kannatusta.


      • Anonyymi


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kirjoitus käsittelee ennen 7 seitsemän maan tutkimusta tehtyä selvitystä. Valtsu on ansiokkaasti käsitellyt tuon artikkelin.

        Juu käsittelee Angel Keysin selityksiä jotka on valheelle rakennettu.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kirjoitus käsittelee ennen 7 seitsemän maan tutkimusta tehtyä selvitystä. Valtsu on ansiokkaasti käsitellyt tuon artikkelin.

        Ravitsemuksen nykyaikaiset virheet
        1.Suolan syyttäminen siitä, mitä sokeri teki.
        2. syyttää rasvaa mitä hiilihydraatteja teki.
        3. Voin syyttäminen margariinin tekemisestä.
        4. "Tahdon vallan puuttuminen" syyttäminen siitä, mitä roskaruoka teki.
        5. Kolesterolin syyttäminen siitä, mitä tulehdus teki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravitsemuksen nykyaikaiset virheet
        1.Suolan syyttäminen siitä, mitä sokeri teki.
        2. syyttää rasvaa mitä hiilihydraatteja teki.
        3. Voin syyttäminen margariinin tekemisestä.
        4. "Tahdon vallan puuttuminen" syyttäminen siitä, mitä roskaruoka teki.
        5. Kolesterolin syyttäminen siitä, mitä tulehdus teki.

        Tyydyttynyt rasva ja ylipaino aiheuttavat tulehdusta, samoin kuin sokeri.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ravitsemuksen nykyaikaiset virheet
        1.Suolan syyttäminen siitä, mitä sokeri teki.
        2. syyttää rasvaa mitä hiilihydraatteja teki.
        3. Voin syyttäminen margariinin tekemisestä.
        4. "Tahdon vallan puuttuminen" syyttäminen siitä, mitä roskaruoka teki.
        5. Kolesterolin syyttäminen siitä, mitä tulehdus teki.

        Suomessa tuli ensimmäinen kasvirasvapohjainen margariinia eli Flora markkinoille vuonna 1969 ja se siis aiheutti massiivisen sydäntautiepidemian 1960-luvulla ennen kuin se tuli edes markkinoille?

        Jos ihmisen LDL-kolesteroli on 8 mmol/l pintaan niin ihminen tuppaa saamaan sydänkohtauksen jo 50-vuotiaana, selitäpä se. Googlaa familiaalinen hyperkolestemia.

        Tyydyttynyt rasva lisää tulehdusta ja monityydyttymätön vähentää sitä. Ehkä LDL-kolesteroli ja tulehdus liittyvät yhteen ja aiheuttivat Suomessa maailman suurimman sydäntautikuolleisuus en 1960-luvulla? Siitä on päästy alas 80% ja Suomen sydäntautikuolleisuus on nykyään eurooppalaista keskitasoa. Voisit kommentoida mitä vikaa on Laatikaisen blogikirjoituksessa: 'Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyydyttynyt rasva ja ylipaino aiheuttavat tulehdusta, samoin kuin sokeri.

        Eikös se tyydyttynyt rasva ole huoneen lämmössä veitsellä levittettävää? Sitähän se Pekka Puska kehoitti käyttämään. Eli kova rasva on terveellistä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomessa tuli ensimmäinen kasvirasvapohjainen margariinia eli Flora markkinoille vuonna 1969 ja se siis aiheutti massiivisen sydäntautiepidemian 1960-luvulla ennen kuin se tuli edes markkinoille?

        Jos ihmisen LDL-kolesteroli on 8 mmol/l pintaan niin ihminen tuppaa saamaan sydänkohtauksen jo 50-vuotiaana, selitäpä se. Googlaa familiaalinen hyperkolestemia.

        Tyydyttynyt rasva lisää tulehdusta ja monityydyttymätön vähentää sitä. Ehkä LDL-kolesteroli ja tulehdus liittyvät yhteen ja aiheuttivat Suomessa maailman suurimman sydäntautikuolleisuus en 1960-luvulla? Siitä on päästy alas 80% ja Suomen sydäntautikuolleisuus on nykyään eurooppalaista keskitasoa. Voisit kommentoida mitä vikaa on Laatikaisen blogikirjoituksessa: 'Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen'.

        Sydney Diet Heart -tutkimuksessa potilaina oli 458 jo sepelvaltimotautiin sairastunutta keski-ikäistä miestä (30-59 -vuotiaita). Heidät satunnaistettiin joko jatkamaan silloiseen tapaan voin käyttöä ravintorasvana tai safloriöljylle (lähellä auringonkukkaöljyä). Safloriöljyä jaettiin ilmaiseksi öljynä sellaisenaan ja myös margariinina. Safloriöljyssä on erittäin runsaasti linolihappoa (omega-6 rasvahappoa), eikä lainkaan alfa-linoleenihappoa ja melko vähän MUFA:aa.

        Aktiiviryhmässä monityydyttymättömien rasvahappojen (PUFA) saanti oli n. 15 E %. Kokonaiskolesteroli oli 12 kuukauden kohdalla 7,8 % alempana aktiivihoitoryhmässä kuin kontrolliryhmässä (-13 % vs lähtötilanne). Tutkimuksen lopun kolesterolituloksia ei raportoitu. HDL-kolesterolia ei mitattu.

        Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se tyydyttynyt rasva ole huoneen lämmössä veitsellä levittettävää? Sitähän se Pekka Puska kehoitti käyttämään. Eli kova rasva on terveellistä.

        Rasva luokitellaan kovaksi jos se on kovaa eli ei helposti levitettävissä jääkaappikylmänä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sydney Diet Heart -tutkimuksessa potilaina oli 458 jo sepelvaltimotautiin sairastunutta keski-ikäistä miestä (30-59 -vuotiaita). Heidät satunnaistettiin joko jatkamaan silloiseen tapaan voin käyttöä ravintorasvana tai safloriöljylle (lähellä auringonkukkaöljyä). Safloriöljyä jaettiin ilmaiseksi öljynä sellaisenaan ja myös margariinina. Safloriöljyssä on erittäin runsaasti linolihappoa (omega-6 rasvahappoa), eikä lainkaan alfa-linoleenihappoa ja melko vähän MUFA:aa.

        Aktiiviryhmässä monityydyttymättömien rasvahappojen (PUFA) saanti oli n. 15 E %. Kokonaiskolesteroli oli 12 kuukauden kohdalla 7,8 % alempana aktiivihoitoryhmässä kuin kontrolliryhmässä (-13 % vs lähtötilanne). Tutkimuksen lopun kolesterolituloksia ei raportoitu. HDL-kolesterolia ei mitattu.

        Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä.

        Eli et pysty kiistämään Laatikaisen referoi Mia tutkimuksia? Rasvamaksa katoaa öljyillä, tyydyttynyt rasva aiheuttaa tulehdusta ja monityydyttymätön vähentää tulehdusta ja pehmeillä rasvoilla ketoosi syvenee.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli et pysty kiistämään Laatikaisen referoi Mia tutkimuksia? Rasvamaksa katoaa öljyillä, tyydyttynyt rasva aiheuttaa tulehdusta ja monityydyttymätön vähentää tulehdusta ja pehmeillä rasvoilla ketoosi syvenee.

        Nakkaappa linkeillä näihin ihmeasioihin!!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nakkaappa linkeillä näihin ihmeasioihin!!!!

        Linkkejä hän tänne ei voi laittaa mutta googlaa 'Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen', kai se onnistuu?



      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomessa tuli ensimmäinen kasvirasvapohjainen margariinia eli Flora markkinoille vuonna 1969 ja se siis aiheutti massiivisen sydäntautiepidemian 1960-luvulla ennen kuin se tuli edes markkinoille?

        Jos ihmisen LDL-kolesteroli on 8 mmol/l pintaan niin ihminen tuppaa saamaan sydänkohtauksen jo 50-vuotiaana, selitäpä se. Googlaa familiaalinen hyperkolestemia.

        Tyydyttynyt rasva lisää tulehdusta ja monityydyttymätön vähentää sitä. Ehkä LDL-kolesteroli ja tulehdus liittyvät yhteen ja aiheuttivat Suomessa maailman suurimman sydäntautikuolleisuus en 1960-luvulla? Siitä on päästy alas 80% ja Suomen sydäntautikuolleisuus on nykyään eurooppalaista keskitasoa. Voisit kommentoida mitä vikaa on Laatikaisen blogikirjoituksessa: 'Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen'.

        Suomessa tuli ensimmäinen kasvirasvapohjainen margariinia eli Flora markkinoille vuonna 1969 ja se siis aiheutti massiivisen sydäntautiepidemian 1960-luvulla ennen kuin se tuli edes markkinoille?

        Taisi olla majesteetti nimistä mönjää aikaisemmin ja kirijootti se Kalle vituttoman lehemän voista ennen sotia,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa tuli ensimmäinen kasvirasvapohjainen margariinia eli Flora markkinoille vuonna 1969 ja se siis aiheutti massiivisen sydäntautiepidemian 1960-luvulla ennen kuin se tuli edes markkinoille?

        Taisi olla majesteetti nimistä mönjää aikaisemmin ja kirijootti se Kalle vituttoman lehemän voista ennen sotia,

        Margariinin historia Suomessa ulottuu paljon kauemmas kuin vuoteen 1969.

        "Kasvisvoin valmistaminen oli sen sijaan tulkinnanvarainen kysymys, ja niinpä Suomen ensimmäinen margariinitehdas aloittikin tuotantonsa vuonna 1908 Turussa valmistamalla nimenomaan kasvisvoita."

        "Varsinaisesti Suomen margariiniteollisuus käynnistyi vasta ensimmäisen maailmansodan jälkeen, jolloin ankaran rasvapulan takia ja voimakkaan markkinoinnin johdosta margariinin käyttö yleistyi. Valtio käynnisti oman margariinitehtaansa Helsingin Sörnäisissä vuonna 1924. Tehdas suljettiin vuonna 1992."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Margariinin historia Suomessa ulottuu paljon kauemmas kuin vuoteen 1969.

        "Kasvisvoin valmistaminen oli sen sijaan tulkinnanvarainen kysymys, ja niinpä Suomen ensimmäinen margariinitehdas aloittikin tuotantonsa vuonna 1908 Turussa valmistamalla nimenomaan kasvisvoita."

        "Varsinaisesti Suomen margariiniteollisuus käynnistyi vasta ensimmäisen maailmansodan jälkeen, jolloin ankaran rasvapulan takia ja voimakkaan markkinoinnin johdosta margariinin käyttö yleistyi. Valtio käynnisti oman margariinitehtaansa Helsingin Sörnäisissä vuonna 1924. Tehdas suljettiin vuonna 1992."

        Ennen flooraa margariinien pääasiallinen raaka-aine oli tali ja laardi. Seassa oli hiukan kasviöljyä pehmentämässä lopputulosta. Margariini keksittiin Napoleonin aikaan Ranskassa.

        Floora oli valitettavasti osittain kovetettua kasvirasvaa mutta siitä huolimatta sv-sairaudet kääntyivät jyrkkään laskuun.

        Ennen Margariini valmistettiin yksinkertaisesti sulattamalla haluttuja rasvoja, lisäämällä sekaan kirnupiimää tai rasvatonta maitoa ja suolaa ja vatkaamalla kunnes se jähmettyi. Nykyään menetelmänä on transesteröinti jossa kovat ja pehmeät rasvahapot sekoitetaan kemiallisesti niin että lopputulos on mahdollisimman kova.


    • Anonyymi

      Eläinrasvadieettiä on Suomessa perinteisesti käytetty vielä sodan jälkeisinä aikoina. Vasta ravinnon monipuolistettua on suomalaisten keskimääräinen elinikä kasvanut. Viime vuosituhannen puolella 50 vuotta täyttävälle miehelle annettiin keinutuoleja ja kävelykeppejä lahjaksi. Kyse on siis näistä eläinrasvoilla ruokituista uroksista. Eli kyseinen ihmiskoe on jo suoritettu Suomessa.

      • Suomessa on syöty paljon maitorasvaa nälkävuosista eli oliko se nyt 1860-luvulta tuonne 1980-luvulle. Nälkävuosina näet huomattiin että heinä kasvaa huononakin vuonna vaikka vilja ei ja sotien jälkeen asutustilat saatiin "elinkelpoisiksi" maidon tuotannolla. Huippuvuonna 1970 suomalaisten ravinnon energiasta tuli 22E% tyydyttyneestä rasvasta ja rasvan lähteenä oli miltei pelkästään maitorasva. Kun voin energiasta tulee noin 2/3 tyydyttyneestä rasvasta (laskemisen helpottamiseksi) niin maitorasvasta tuli energiasta tuollaiset yli 30%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomessa on syöty paljon maitorasvaa nälkävuosista eli oliko se nyt 1860-luvulta tuonne 1980-luvulle. Nälkävuosina näet huomattiin että heinä kasvaa huononakin vuonna vaikka vilja ei ja sotien jälkeen asutustilat saatiin "elinkelpoisiksi" maidon tuotannolla. Huippuvuonna 1970 suomalaisten ravinnon energiasta tuli 22E% tyydyttyneestä rasvasta ja rasvan lähteenä oli miltei pelkästään maitorasva. Kun voin energiasta tulee noin 2/3 tyydyttyneestä rasvasta (laskemisen helpottamiseksi) niin maitorasvasta tuli energiasta tuollaiset yli 30%.

        Tutkimus liitti matalat kolesteroliarvot suurempaan kuolemanriskiin vanhuksilla:
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31804326/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimus liitti matalat kolesteroliarvot suurempaan kuolemanriskiin vanhuksilla:
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31804326/

        Tunnettu asia. Lähestyvä kuolema vähentää kolesteroli synteesiä kuten montaa muutakin kehon prosessia. Itse en kauheasti huolestuisi korkeasta LDL-kolesterolista yli 80-vuotiaana mutta nuorella tai keski-ikäisellä asia on toinen. Vuonna 1970 itä-suomalaisista miehistä 40% kuoli sydänkohtaukseen ennen kuin täytti 65-vuotta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

      Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
      Kotimaiset julkkisjuorut
      272
      20167
    2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
      Kadonneet ihmiset
      171
      16112
    3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

      Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
      Kotimaiset julkkisjuorut
      302
      12775
    4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

      uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
      Kotimaiset julkkisjuorut
      311
      10420
    5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

      Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
      Maailman menoa
      676
      10306