Aihe

Presidentti Sauli Niinistön uudenvuoden puhe.

Anonyymi

Ohessa on osalainausta presidentti Niinistön tänään pitämästä uudenvuoden puheesta:
Niinistö: Kysymys on siitä, että miten me pystymme turvaamaan omiamme muilta, siis suojautumaan. Tästä puolestaan seuraa vaikeita jatkokysymyksiä. Missä määrin yksilön oikeuksien vastapainoksi voidaan asettaa kaikkia koskeva turvallisuus? Tai päinvastoin, voidaanko koko yhteiskunnan turvallisuus vaarantaa asettamalla yksittäisten yksilöiden oikeudet etusijalle"?

Edellä olevassa puheenkohdassaan presidentti Sauli Niinistö on asian ytimessä, sillä myös presidentti Niinistöä näyttäisi huolestuttavan suomalaisten turvallisuuden vaarantuminen esimerkiksi ennen joulua al-Holista tehty isis-naisten Suomeen kotiuttaminen?
Tämän Niinistön puheen jakoksi puolestani itse ihmettelen, että miten Suomen hallituksessa voi toimia mukana esimerkiksi vihreä-puolue, joka harjoittamallaan politiikalla saa aikaiseksi mahdollista turvallisuusuhkaa ulkomailta suomalaisille?

115

299

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olen täysin samaa mieltä erityisesti oheen laittamastani lainausosiosta presidentti Niinistön pitämästä uuden vuoden puheesta:

   "Suomen kansalaisuus on sen haltijalle arvokas pääoma. Turvapaikka Suomessa antaa sekin paremman aseman kuin valtaosalla maailman ihmisistä on. Aiheellisesti käydään keskustelua, väittelyäkin, kaikkien täällä asuvien vapauksien ja oikeuksien laajuudesta. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet toiseen vaakakuppiin asettuvat vastuu ja velvollisuudet. Tavoitteena punninnassa pitäisikin olla näiden ”oikeasuhtaisuus”, sillä ilman vastuuta ei ylläpidetä oikeuksiakaan.
   Suomalainen yhteiskunta toden totta on vastuun ottamisen arvoinen. Viime aikojen keskustelu turvallisuudesta johdattaa pohtimaan laajemmin, siis yksittäistapauksista erillään, eräänlaista sivistysvaltion dilemmaa. Lyhyesti kuvattuna kysymys on siitä, miten annetaan turvaa ihmisille, joiden varalta joudutaan sitten turvaamaan muita, siis suojautumaan. Tästä puolestaan seuraa vaikeita jatkokysymyksiä. Missä määrin yksilön oikeuksien vastapainoksi voidaan asettaa kaikkia koskeva turvallisuus? Tai päinvastoin, voidaanko koko yhteiskunnan turvallisuus vaarantaa asettamalla yksittäisten yksilöiden oikeudet etusijalle?"

  • Anonyymi

   Itse en uskalla käydä arvioimaan, mitä Niinistö tuolla kohdalla puheessaan nimenomaisesti tarkoitti, mutta puhe oli kaikkinensa hieno ja ennenkaikkea kantaaottava. Siitä iso kiitos presidentille. Arvaan jo nyt, että puhe herättää tietyissä ihmisryhmissä kovaa polemiikkia - turhaan. Presidentillä on oikeus ilmaista huolensa sekä tyytymättömyytensä asioiden hoitoon silloin kun se aiheellista on. Nyt jos koskaan on aika.

   Kiinnitin huomiota myös siihen puheen kohtaan, jossa presidentti painotti, ettei Suomen politiikkaa tulisi kutsua naiiviksi. Osui ja upposi. Eniten huolta herättää yhden naapurin harjoittama politiikka, joka vaikuttaa olevan melkoisen pitkälle suunniteltua ja meiltä päin katsoen ei-ennakoitavissa.

   • Anonyymi

    Hän varmastikin tarkoitti että tulijoilla on oltava myös velvollisuuksia sekä vastuuta yhtä paljon kuin kantaväestöllä. Nythän heillä näyttää käytännössä olevan erityisesti oikeuksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hän varmastikin tarkoitti että tulijoilla on oltava myös velvollisuuksia sekä vastuuta yhtä paljon kuin kantaväestöllä. Nythän heillä näyttää käytännössä olevan erityisesti oikeuksia.

    Tai jopa pelkästään heillä on vain oikeuksia. Vastuuta ei kukaan rasismin leiman pelossa uskalla heiltä vaatia.


  • Anonyymi

   Mutta ei voinut sanoa että Isis morsiammet lapsineen ovat turvallisuusuhka, mutta se ei vaikuta viherkommunisti hallituksen päätöksiin, koska Isis morsiammien ja lapsien oikeudet menevät niiden edelle!

   • Anonyymi

    ISIS naiset on turvallisuus uhka samoin jo varttuneet lapset, olisi naiivia uskoa että eivät jatka jihadismia ja terrorismin levittämistä suomessa, mikään aivopesu tai hulluus ei katoa aivoista mihinkään, siellä se muhii kunnes tapahtuu.


   • Anonyymi

    Ei kukaan päättäjistä ole maininnut tulijoiden olevan turvallisuusuhka. Vaikka se on valjennut omakohtaisesti jo valitettavan monille.
    Kaikki rikosiin syyllistyneet pitää käännyttää maasta, eikävain törkeisiin rikoksiin syyllistyneet. Jos tulijan koyimaa on turvallinen, hänen on palattava sinne. Kun sota/ konflikti kotimaastaan on ohi, heidän on palattava kotimaihinsa.

    Kantaväestön kärsimyksen tulojoiden vuoksi on loputtava.
    Eikä Suomen kansan pidä osallistua verovaroilla tulijoiden elatukseen.

    Rahahanat kiinni, ja rajalle käännyttäjät,ongelmat tulijoiden kanssa loppuvat kun lopetetaan heidän hyysääminen!

    Hyysäämällä saadaan ongelmat tänne, ja tulijat ongelmillaan pilaa lastemme turvallisuuden , tulevaisuuden ja kotimaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ISIS naiset on turvallisuus uhka samoin jo varttuneet lapset, olisi naiivia uskoa että eivät jatka jihadismia ja terrorismin levittämistä suomessa, mikään aivopesu tai hulluus ei katoa aivoista mihinkään, siellä se muhii kunnes tapahtuu.

    Lapset heitteli kivillä pelastajiaan, ja puhuivat ja uhkasivat karmein sanoin pelastajiaan. Taisivat pelastajat yllättyä, että jo lapset, voivat olla noin hyvin radikalisoituneita. Eivätkuitenkaan pakkohuostaanottaneet kivitäviä lapsia, ihme...


   • Anonyymi

    Sauli uudenvuoden puheessaan:
    - Rajitusten Noudattaminen
    -ROKOTTEEN ORTTAMINEN
    -edeltänyt maailma!
    -ei paluuta entiseen!
    -MENNYT EI ENÄÄ PALAA
    -uusi taitekohta
    -välttämään läheisyyttä.
    -rajoittamaan liikuvuutta,
    -kulkemaan maskit kasvoilla
    -NYT TUO KAIKKI ON JOKA PÄIVÄISTÄ


  • Anonyymi

   El presidentti suomessa on marjonetti joka edustaa valtiota erillaisissa juhlissa ja kokouksissa, joissa ei päätetä mitään.

   • Anonyymi

    Tasavallan presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe oli tänä vuonna hyvä ja selkeä, arvioi Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus. Samoilla linjoilla on tietokirjailija ja viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo.

    – Niinistö on kehittynyt puhujana paljon. Hänellä oli puheessa selkeitä lauseita, joita oli helppo ymmärtää. Tämä on tärkeää kielellisen saavutettavuuden kannalta, Kortesuo sanoo.

    Isotalus nostaa puheen keskeisiksi teemoiksi koronan, turvallisuuden ja ilmastonmuutoksen.

    Näin Niinistö puhui: ”Suomen kansalaisuus on arvokas pääoma”
    Viittaus al-Holilta palaaviin?
    Sekä Isotalus että Kortesuo kiinnittävät huomiota puheen kohtaan, jossa puhuttiin sivistysvaltion dilemmasta. Kyseinen osio kuuluu näin:

    ”Viime aikojen keskustelu turvallisuudesta johdattaa pohtimaan laajemmin, siis yksittäistapauksista erillään, eräänlaista sivistysvaltion dilemmaa. Lyhyesti kuvattuna kysymys on siitä, miten annetaan turvaa ihmisille, joiden varalta joudutaan sitten turvaamaan muita, siis suojautumaan.

    Tästä puolestaan seuraa vaikeita jatkokysymyksiä. Missä määrin yksilön oikeuksien vastapainoksi voidaan asettaa kaikkia koskeva turvallisuus? Tai päinvastoin, voidaanko koko yhteiskunnan turvallisuus vaarantaa asettamalla yksittäisten yksilöiden oikeudet etusijalle?”

    Isotaluksen ja Kortesuon mielestä tämä on selvä viittaus al-Holin leiriltä Suomeen palanneisiin ihmisiin.

    – Tässä Niinistö käyttää kysymyksiä retorisena keinona ottamatta itse asiaan kantaa, Isotalus arvioi.

    Kortesuon mielestä Niinistön puheessa myös hienovaraisesti pohditaan Marinin hallituksen toimia al-Hol-asiassa. Hän viittaa tähän alla olevaan puheen kohtaan, joka on suoraa jatkoa edelliselle lainaukselle:

    ”Tätä pohdintaa Euroopan sivistysvaltioissa käydään ja toistaiseksi on päädytty kovin erilaisiin ratkaisuihin.”

    – Hän sanoi, että eri maissa on tehty erilaisia ratkaisuja. Tämä on implisiittinen viittaus. Meillähän on sanottu, ettei al-Hol-asiassa ole voitu toimia Suomessa millään muulla tavalla kuin nyt toteutetulla ja viitattu kansainvälisiin sopimuksiin. Nyt tässä puheessa oli aivan pieni pohjavire, että toisiakin ratkaisuja on olemassa, Kortesuo arvioi.

    Juuri näin. Olen täysin samaa mieltä.


   • Anonyymi

    Pressalla ei ole todellista valtaa, marionetti lähinnä.


  • Anonyymi

   Niinistön puheessa korostui huolestuminen maamme turvattomuuteen ja sen voi hyvin ymmärtää hänellä on vielä pieni lapsi jolle tulevaisuus ei näytä mitenkään turvalliselta.

   Toisin oli Lii Anderssonin puheet jossa hän pitää monikultturisuutta turvallisuutena lapsille, tietysti punikeille tuo on ollut aina tyypillistä, mitä muistan näistä punikeista.

   Niinistö näkee myös tilanteen pääkallopaikalta ja luulisin sen vaikuttavan häneen, kun joutuu siinä rosvojen keskuksessa itsekkin liikkumaan turvamiesten ympäröimänä.

   • Anonyymi

    Luuletko Sinä oikeasti, että pressa oli ite kirjottanut puheensa?
    Kukas tässä nyt on se sinisilmäinen hölmö😆


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luuletko Sinä oikeasti, että pressa oli ite kirjottanut puheensa?
    Kukas tässä nyt on se sinisilmäinen hölmö😆

    Ei ehkä kirjoittanut , mutta mielipiteet on omia.
    Tuskin olisi lukenut ellei olisi itse sitä mieltä.


  • Anonyymi

   Kansan on ruvetava puristamaan nyt tätä touhua nippuun, kun hallitus on noin leväperäinen, meijän kaikkien on nyt käytöstämme tyrnistetävä turvaliseen suuntaan

  • Anonyymi

   Erittäin hyvä puhe, ja varsinkin tämä vastuunotto. Meillä kun maahan tulijoiden ei tarvitse kantaa mitään vastuuta, kaikki tuodaan verorahoilla nokan eteen kuin Manulle illallinen.

   • Anonyymi

    Juuri näin. Olen samaa mieltä.


  • Anonyymi

   Tuo puhe nostaa hänen arvostusta silmissäni näin persuna. Milloin vihervasemmisto tunnustaa että maahanmuuttopolitiikka on ollut naiivia?

   • Anonyymi

    Ehkäpä puheessa viitattiin myös itänaapurin mahdolliseen uhkaan. Kaikki asioita seuranneet ovat mitä luultavimmin tietoisia siitä, että Venäjä on soluttautunut Suomeen hankkimalla maakaupoilla alueita strategisten kohteiden lähettyviltä.
    Jos, siis JOS, tulossa olisi konflikti, Suomi olisi heikoilla, sillä nuo itänaapurin hankkimat kohteet sallisivat monien elintärkeiden toimintojen lamaantumisen Suomessa.


   • Anonyymi

    Luuletko, et ihan ite puheen kirjotti🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehkäpä puheessa viitattiin myös itänaapurin mahdolliseen uhkaan. Kaikki asioita seuranneet ovat mitä luultavimmin tietoisia siitä, että Venäjä on soluttautunut Suomeen hankkimalla maakaupoilla alueita strategisten kohteiden lähettyviltä.
    Jos, siis JOS, tulossa olisi konflikti, Suomi olisi heikoilla, sillä nuo itänaapurin hankkimat kohteet sallisivat monien elintärkeiden toimintojen lamaantumisen Suomessa.

    Milloin Venäjä olisi edes uhkaillut Suomea? Ei koskaan.

    Sale on NATO- kiimainen sotahullu jonka tehtävänä on lietsoa pelkoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Milloin Venäjä olisi edes uhkaillut Suomea? Ei koskaan.

    Sale on NATO- kiimainen sotahullu jonka tehtävänä on lietsoa pelkoa.

    Ei ole uhkaillut, mutta on ostanut pala palalta Suomesta kiinteistöjä ja maa-alueita, joita suomalaiset ovat ahneuksissaan myyneet.

    Sitäpaitsi kyberhyökkäyksetkin ovat yksi mahdollinen uhkatekijä. Maan saa nopeasti polvilleen ilman minkäänlaisia uhkailuja nykyteknologian avulla.


  • Itse en välttämättä antaisi liian suurta painoarvoa yhden ihmisen (Niinistö) mielipiteelle, vaikka kyseessä onkin presidentti. Uskon siihen että esim, Al-Hol -asiasta on ollut päättämässä aika moni ihminen yhdessä . Asiaa on siis puntaroitu niin monesta näkökulmasta, että siihen ei yksi ihminen pysty. Jos siis laittaa vaakakuppeihin yhden ihmisen fundeeraamisen ja isomman asiantuntijaryhmän tiimityön, kallistuisin kyllä jälkimäisen puoleen.

   • Anonyymi

    En anna mitään arvoa sellaisille päättäjille Suomessa, jotka haalivat Al-Holin vankileiriltä vankina olevia rikollisia isis-naisia tänne Suomeen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En anna mitään arvoa sellaisille päättäjille Suomessa, jotka haalivat Al-Holin vankileiriltä vankina olevia rikollisia isis-naisia tänne Suomeen.

    En minäkään anna arvoa ja samaa mieltä näyttää olevan myös presidetti Niinistökin asiasta.


   • Anonyymi

    Niin onhan viherkommunisti hallitus asiantuntia näissä asioissa. Niiden puolueethan vilsee näitä Islamin palvojia!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En anna mitään arvoa sellaisille päättäjille Suomessa, jotka haalivat Al-Holin vankileiriltä vankina olevia rikollisia isis-naisia tänne Suomeen.

    Saksassa pidättivät heti jo lentokoneen ovella terroristin! Kunnon arjalaista meininkiä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    En anna mitään arvoa sellaisille päättäjille Suomessa, jotka haalivat Al-Holin vankileiriltä vankina olevia rikollisia isis-naisia tänne Suomeen.

    Minä taas annan paljon suuremman arvon isomman asiantuntijaryhmän perusteellisesti harkitulle päätökselle, kuin yhden ihmisen mielipiteelle. Hallituksella on kuitenkin poliittinen vastuu päätöksestään.


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Tuli turvaa hakevillekin muistus. Turvapaikka kuuluu ihmisoikeuksiin mutta turvaa saavalla on myös vastuu elää lakien ja tapojen mukaan ja sopeutua yhteiskuntaan. Toisena tuli esiin onko terroristeilla oikeus olla täällä ilman että kansallinen turvallisuus ei vaarannu. Eli onko ISIS naisten oikeudet tärkeempiä kuin suomen kansalaisten turvallisuus.

   • Anonyymi

    Mikään ihminen tai muukaan ei ole kansallista turvallisuutta tärkeämpää, no ISIS naiset tuntuu olevan, muuten eivät olisi suomessa. Kun kantikset joutuu pelkäämään omassa maassa on asiat huonosti, kiitos hallituksen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikään ihminen tai muukaan ei ole kansallista turvallisuutta tärkeämpää, no ISIS naiset tuntuu olevan, muuten eivät olisi suomessa. Kun kantikset joutuu pelkäämään omassa maassa on asiat huonosti, kiitos hallituksen.

    Hallituksen pissaliisat eivät pelkää eivätkä ota vastuuta yhtään mistään jos jotain ikävää tapahtuu, kun tänne haalitut tarroristit katkovat ihmisten kauloja.


   • Anonyymi

    Luuletko että niitä kiinnostaa?

    Viisveisaavat meidän maamme laeista. Olemme vääräuskoisia, eli arvottomia heidän uskonnossaan. Opiskelkaa, lukekaa mitä uskonnossaan kerrotaan, ymmärrätte sitten paremmin miksi eivät kotoudu ja sopeudu.
    Kulttuurierotja uskontoerot estää sen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hallituksen pissaliisat eivät pelkää eivätkä ota vastuuta yhtään mistään jos jotain ikävää tapahtuu, kun tänne haalitut tarroristit katkovat ihmisten kauloja.

    Uutisten mukaan noita kaulaan osuneita on jo ollut.
    On ollut myös kantaväestön lapsiin, naisiin ja vanhuksiin kohdistuneita hyökkäyksiä.

    Ihmetyttää miksei päättäjät ota siihen mitään kantaa? Mikseivät estä karmeuksia?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hallituksen pissaliisat eivät pelkää eivätkä ota vastuuta yhtään mistään jos jotain ikävää tapahtuu, kun tänne haalitut tarroristit katkovat ihmisten kauloja.

    Samoin kävi turun iskussa, ei ottanut kukaan ministeri vastuuta.


  • Anonyymi

   Onko hän muuttanut mieltään, saako pelolle antaa vallan? Vai, alkaako puhua päättäjille järkeä,että kiireesti käännyttävät siirtolaiset ja pakolaiset ja Suomi kukoistaa taas?

  • Anonyymi

   Kysy äänestäjiltä? Miksi äänestävät vihreitä? Suomessa tullaan jälkijunassa, Euroopassa moisella liikkeellä tai puolueella ei erityisempää kannatusta! Koska olemme aina jälkijunassa, olemme nyt Ruotsin tiellä eli kohta alkaa paukkua!!Olemmehan myös naiiveja!

   • Anonyymi

    Ruotsin tieltä ei ole paluuta, silloin olemme mennyttä ja pelko ja kurjuus on kaikilla edessä.
    Pitää ymmärtää Niinistön pelkoa hän näkee sen aivan läheltä ja pieni lapsi hänellä, jolle tulevaisuus on erittäin huono.


  • Anonyymi

   Ajatuksissa puheesta voidaan olla sitä mieltä, että puheessa kansalaisen turvallisuus saa mieleen myötäilyn persujen linjalle eikä se liene paha ajatus ollenkaan ja Niinistö lienee siinä oikeassa, mutta persujen taholta huolta herättää se kuinka paljon persut ovat Venäjä myönteisiä linjassaan ulkopoliitiikassa. En ole paljoakaan kuullut kritiikkiä Putinia ja Lukatsenkoa ja heidän ajamaa ulko/sisäpolitiikkaa kohtaan. Varmistus kansalaisille tuosta voi kääntää persujen kannatuksen lisää nousevaksi.

   • Anonyymi

    Hallitusta ei kiinnosta kantisten turvallisuus, jos kiinostaisi asioihin suhtauduttaisiin eri lailla. Tänne tunkeutuvat nauraa virkamiesten tyhmyydelle, sinisilmäisyyttä joka kostautui jo uhreina turussa. Lisäksi raiskatyt tytöt jne. Poliitikkojen olis aika ottaa ne ruusunpunaiset lasit pois. Perussuomalaissakin hajaannusta maahanmuutossa mutta suuri linja kuitenkin pitää.


  • Anonyymi

   Hyvä puhe Niinistöltä. Hän on ollut puheissaan aina eteenpäin katsova ja kokonaiskuvan hallitseva.

   Toisin kuin meidän vihervasemmistolainen hallitus, jonka sisällä ja ulkoministeri tekevät päätöksiä Vihreissä laseissa ja tukevasti rikollisuudesta välittämättä. Kuten Tuppurainen ja Vihreä Hautala ovat todenneet he eivät suomalaisten etua ajattele.

   Suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus on sivussa näiden päättäjien teoissa.

   • Anonyymi

    Siispä niiltä päättäjiltä, jotka toimivat Suomen edun vastaisesti, tulisi poistaa kansalaisuus.

    Ennen sellaisia ihmisiä tuomittiin maanpetturuudesta kovimman mukaan. Sitähän ei rauhanaikana voi tehdä, mutta ihmiset, jotka eivät anna kotimaalleen minkäänlaista arvoa, eivät myöskään ole ansainneet kotimaataan.

    Menisi varmaan huulet vieläkin enemmän tötterölle - monessakin mielessä.


   • Anonyymi

    palstamoktaari ei uskalla kommentoida?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siispä niiltä päättäjiltä, jotka toimivat Suomen edun vastaisesti, tulisi poistaa kansalaisuus.

    Ennen sellaisia ihmisiä tuomittiin maanpetturuudesta kovimman mukaan. Sitähän ei rauhanaikana voi tehdä, mutta ihmiset, jotka eivät anna kotimaalleen minkäänlaista arvoa, eivät myöskään ole ansainneet kotimaataan.

    Menisi varmaan huulet vieläkin enemmän tötterölle - monessakin mielessä.

    Juuri näin.


  • Anonyymi

   suomen Erdogan

   pitää oman maan puolta

   • Anonyymi

    Niinistö oli Paavo Lipposen aisapari Suomeen ajamisessa EMU-orjuuteen.
    Nyt näennäisdemokratian sirkuksen tirehtööri jonka puheilla ei ole mitään vaikutusta.


  • Anonyymi

   Presidentti Niinistö on täysin oikeassa. Suomella on maailman naivein, aikuisia terroristejä veronmaksajien rahoilla, charter koneilla tänne lennättävä isis-hallitus. Lasten oikeuksilla ratsastaen tuodaan terroristeja tänne Suomeen, isis turvasatamaan. Muilla mailla samat sopimukset ja he eivät ota muita kuin lapsia takaisin.

   • Anonyymi

    Suomen turvallisuus on ykkös asia.
    Ketkä saavat tulla Suomeen?


   • Sale on valitettavasti osoittautunut aika kapeakatseiseksi presidentiksi -varsinkin ulkomaalaisasiassa. Onneksi presidentin tehtävä on nykyään enemmän tai vähemmän edustuksellinen. Siksi Salenkin pitäisi uuden vuoden puheissa lähinnä toimia hengennostattajana ja yrittää saada kansa puhaltamaan yhteen hiileen. Sale vaan jakaa porukkaa entistä enemmän.


   • Anonyymi
    lötkö kirjoitti:

    Sale on valitettavasti osoittautunut aika kapeakatseiseksi presidentiksi -varsinkin ulkomaalaisasiassa. Onneksi presidentin tehtävä on nykyään enemmän tai vähemmän edustuksellinen. Siksi Salenkin pitäisi uuden vuoden puheissa lähinnä toimia hengennostattajana ja yrittää saada kansa puhaltamaan yhteen hiileen. Sale vaan jakaa porukkaa entistä enemmän.

    Viherpunikilla on omat ajatukset sillä tuo puolue vetelee jo viimeisiä aikoja eikä paluuta ole.


  • Anonyymi

   Toivottavasti Sanna Marin, Maria Ohinsalo, Pekka Haavisto ja muutama muukin ymmärsi mitä presidentti Niinistö sanoi.

  • Anonyymi

   Hyviä kysymyksiä presidentiltä. Kysymyksiä edelsi katsaus maamme historiaan ja nykypäivään, siihen hintaan, jonka olemme maksaneet pitääksemme itsenäisyytemme ja kehittyäksemme kansakuntana ja vaikeisiin ongelmiin, joiden edessä olemme parhaillaan.

   Suomi on demokratia, joka on jättänyt pelivaraa tarjotessaan mahdollisuuksia niillekin, joilla ei niitä muuten olisi koskaan ollut. Nuo mahdollisuudet ovat antaneet hyvin monille tien parempaan elämään ja mahdollisuuden osallistua Suomen rakentamiseen; työllään ja toiminnallaan he ovat panneet hyvän kiertämään. Mutta mahdollisuudet voidaan käyttää myös itsekkäästi vastoin niitä tarkoituksia, joita varten yhteiskuntamme on ne tarjonnut.

   On jokaisen kansalaisen asia antaa omastaan niiden ihanteiden puolesta, joihin uskoo. Yhteiskunnan asia on pitää huolta siitä, että se voi toimia ja suojella kansalaistensa oikeuksia ja vapauksia. Kansainväliset sopimukset eivät voi pakottaa mitään maailman valtiota toimimaan vastoin sen kansan etua. Maailmassa on niin paljon vääryyttä, että emme voi pelastaa kaikkia muita hukkumatta seurauksiin, joka tuollaisella hyväntahtoisuudella väistämättä on.

   Virkamieskunta on ollut Suomen vakauden tae. Mutta kun annetaan hyväksyntä kävellä sen yli, ikään kuin siinä ei olisi mitään väärää, murennetaan vakauden perustuksia. Se on sekriittinen raj: yhteiskunta alkaa hajota ja kaikki se hyvä, mitä on saavutettu, alkaa ehtyä.

  • Anonyymi

   Joopa joo. Uudenvuoden puhe 2013 oli se "oleskeluyhteiskunta" puhe.
   Ja mitä seurasi?
   "Welcome refugees!" 2015 ajettiin junilla Haaparantaan läpi Ruotsin sellainen reippaat 30 000 uutta oleskelijaa.

   • Anonyymi

    kenelläkään kirjoittajalla joka moittii Saulia ei liene ole raiskattua siskoa tai lasta?

    saati tapettua


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kenelläkään kirjoittajalla joka moittii Saulia ei liene ole raiskattua siskoa tai lasta?

    saati tapettua

    Kukaan kirjoittaja, kenellä on raiskattu sisko tai lapsi, ei voine kehua Saulia tietäessän mihin hän on ollut osallisena.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Avoimesti rasistinen puhe?

   • Anonyymi

    En kyllä löydä puheesta kansanryhmää tai vastaavaa, jota vastaan se olisi suunnattu. Spekulaatiot kansanryhmästä ovat keskustelijoiden itsensä esittämiä. Nähdäkseni presidentti kehottaa miettimään, miten valita oikein. Miten Suomi voisi uusissa olosuhteissa selviytyä säilyttäen sen, mitä Suomessa on onnistuttu rakentamaan? Muiden auttamisellakin on rajansa ja järjestyksensä. Tätä kuvaa hyvin tilanne, jossa matkustamon ilmanpaine laskee äkillisesti. Kun tällöin happinaamarit putoavat laitettavaksi kasvoille. Ei aikuisen tule laittaa happinaamaria ensin lapselle, vaan itselleen, jotta hän voi huolehtia lapsesta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En kyllä löydä puheesta kansanryhmää tai vastaavaa, jota vastaan se olisi suunnattu. Spekulaatiot kansanryhmästä ovat keskustelijoiden itsensä esittämiä. Nähdäkseni presidentti kehottaa miettimään, miten valita oikein. Miten Suomi voisi uusissa olosuhteissa selviytyä säilyttäen sen, mitä Suomessa on onnistuttu rakentamaan? Muiden auttamisellakin on rajansa ja järjestyksensä. Tätä kuvaa hyvin tilanne, jossa matkustamon ilmanpaine laskee äkillisesti. Kun tällöin happinaamarit putoavat laitettavaksi kasvoille. Ei aikuisen tule laittaa happinaamaria ensin lapselle, vaan itselleen, jotta hän voi huolehtia lapsesta.

    Hyvä ettei kukaan syytä kiihottamisesta ”kansanryhmää” vastaan.


  • Anonyymi

   Moktar oletko sanaton vai piiloporvari?

  • Anonyymi

   Paras presidentin puhe vuosikymmeniin. Sauli on tehnyt läksynsä ja tutustunut suomalaisten mielenmaisemaan ja tuntemuksiin. Hän taitaa olla ainoa korkea poliittinen puhuva pää, joka uskaltaa sanoa, mitä hän ja hyvin moni kansalainen ajattelee.

   Eihän tavallisen tallaajan mielestä voi olla demokratiaa se, että tänne haetaan tai päästetään turvaan tuhansittain ja kymmmenen tuhansittain porukoita, joita saamme elättää kehdosta hautaan ja samalla pelätä itsemme ja lapsiemme puolestaja. Kyllä jo pelkkä rikostilasto kertoo, että seulaa ei ole ja tuntuu, ettei suuri osa edes täytä turvapaikan saaamisen perusteita.

   Mieti sitäkin, kuinka paljon ylimääräisiä istuu ruokapöydässäsi sinun palkallasi! Demokratiaako?

   • Anonyymi

    Juuri näin on tosiasia.


   • Anonyymi

    "Kyllä jo pelkkä rikostilasto kertoo, että seulaa ei ole ja tuntuu, ettei suuri osa edes täytä turvapaikan saaamisen perusteita."

    Syy tähän nykyiseen sirkukseen on itse hölmöläisissä, kun kansa on läpeensä tyhmiä hölmöjä.
    Jos vain osa kansasta on järkeviä ja ymmärtävät sen ettei tätä nykyistä sirkusta pieni kansamme pysty elättämään niin lopulta tulee loppu itsenäiselle vapaudelle.


  • Anonyymi

   Oikein, että presidentti Niinistö nosti tässä asiassa kissan pöydälle.

  • Anonyymi

   Moktar on siis PS ja kokoomuslainen?

   ei ota kantaa Saulin puheeseen kielteisesti?

   • Anonyymi

    Rkp
    Misikaanista.


  • Anonyymi

   GM voittaa VW

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   jaa ei sitä tämmönen tavan kylän mies oikeen ossaa mittää kommentoissea ,kkun ihan restentti puhelee.

  • Anonyymi

   Näkyy olevan Sauli ja Sanna eri linjoilla turvallisuuden suhteen. Sanna kun haluu jihadistitkin turvaan ja ISIS naiset välittämättä suomen kansan turvallisuudesta, sekopää on nuori muija, keltanokka päättää moisista asioista. Äitini joka 76v haukkui Marinin pystyyn, mokama hempukka joka ei edes tajuu mihin suomalaisia altistaa. Ehkä tulee Marinille sekin eteen että edestään löytää minkä taakseen jättää.

  • Anonyymi

   Sipilä muuttaa nyt suomesta pois?

   Ota Haavisto mukaan

  • Anonyymi

   Presidentti Niinistö tuhui tosiasiaa.

  • Anonyymi

   moktar ei kommentoi tai hänen nim. puhuvat?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   kyllä se oli hyvä puhe presidentiltä

  • Anonyymi

   Valitettavasti toimenpiteet jää taas vain puheen tasolle. Islamisaatio ja Suomen muuttuminen dystopiaksi jatkuu ja vain kiihtyy.

   • Anonyymi

    Ikävä kyllä tuo on totta!


  • Anonyymi

   Viime keväänä puhuttiin erityisestä koronanyrkistä, jolle koronapandemian hoito olisi keskitetty. Sitä esitti presidentti Sauli Niinistö. Viime päivien rokotekeskustelu vahvistaa käsitystä, että nyrkki olisi ollut paikallaan, nyt varsinkin kun ehdotusta vastustanut pääministeri Sanna Marinkin (sd) tyytyy esittämään toiveita rokotustahdin nopeuttamisesta.

   Erityisnyrkkiä ei enää kannata kasata tähän pandemiaan, mutta seuraavaa varten se on syytä olla valmiina ja – harjoitettuna.

   ote IS

  • Anonyymi

   kaataako Usankin maahanmuutto-pitkä aikaväli mutta kuitenkin

  • Anonyymi

   Kyllä minusta suomen vanhukset tässä ensiksi tarvitsevat turvapaikkaa. Luin juuri pitkän keskustelun muistisairaista vanhuksista, jotka kuulemma pärjäävät kotona! Hoidetaan heidät ensin kunnolla ja katsotaan sitten, paljonko rahaa jää jäljelle jaettavaksi sellaisille, jotka eivät ole panneet tikkaa ristiin maamme eteen, eivätkä halua sitä tehdä jatkossakaan. Vedoten esim. pukeutumis- tms. sääntöihin.

  • Anonyymi

   hieno perus suomalaisen miehen puhe

  • Anonyymi

   palsta jeesus ei kommentoi asiaa ollenkaan?

  • Anonyymi

   sale on suomen kauppa

  • Anonyymi

   kaikille hallituksessa oleville tiedoksi

  • Anonyymi

   Riika Purra seuraava pressa

  • Anonyymi

   perskeikkaa uhdeessa

  • Anonyymi

   ettei liki vihainen puhe vasemmiston mielestä?

   moktarkin on kadonnut

  • Anonyymi

   taivaan tulet

  • Anonyymi

   oikeisto nostaa päätään

  • Anonyymi

   koko kansan sale

   vihreepunikit vielä antaa äänen kok pressalle?

  • Anonyymi

   Ei ole Ohisalo.Marin eikä Saarikko kehuneet Salea puheen johdosta?

  • Anonyymi

   sauli varoitti jo sipilää 2015

   nyt on aika profiloitua taas

  • Anonyymi

   Orbanin malliako?

  • Anonyymi

   Puhe pamautti kuntavaalit käyntiin

  • Anonyymi

   meidän hieno Sale

  • Anonyymi

   https://demokraatti.fi/paaministeri-marin-kansanedustajaan-kohdistunut-vakivaltainen-teko-on-loukkaus-myos-koko-eduskuntaa-kohtaan/

   kuinkahan moni nauttii kuulemastaan uutisesta?

   Sipilä on ihan spesiaali mamusonni-Sale varoitti sipilää että vastuu pitää kantaa

  • Anonyymi

   hienoa asiaa hallitukselle

  • Anonyymi

   kuntavaalit lähestyy kun Sale lyttää hallitusta?

  • Anonyymi

   pressa aloitti huhtivaalit

  • Anonyymi

   meille suomi kuuluu

  • Anonyymi

   vallassa mainio

  • Anonyymi

   hieno sale

  • Anonyymi

   hyvä kello kuukuu kauas

   Saulin puolue vaan toi kebabin kanssa 33000 pakoloista--

  • Anonyymi

   suomalaisuus kunniaan-hyvä

  • Anonyymi

   unohti oman puolueen keskusta kaveruuden 2015

   maahan toi komeita uroksia

  • Anonyymi

   muisteliko vuotta 2015

   kokoomus jeesas kepua mamutuonnissa

  • Anonyymi

   eduskunnan istumajärjestys uusiksi?

  • Anonyymi

   tällänen rtessu

  • Anonyymi

   Perussuomalainen puhe

  • Anonyymi

   sale on hyvä kauppa perussuomeen

  • Anonyymi
   UUSI

   rakkaus isänmaahan-onpa tasa-arvoinen sanonta

  • Anonyymi
   UUSI

   PS sale?

  Ketjusta on poistettu 47 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   353
   23267
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   314
   6352
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   404
   4642
  4. Niko Ranta-aho aikoi karata Afrikkaan!

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/espanjan-poliisi-niko-ranta-aho-suunnitteli-pakoa-afrikkaan-katso-video-poliisin-iskusta-marbellan-asuntoon/804058
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1812