Aihe

Suomessa tuotetaan rypsinautaa

Eikö olekin hirvittävää kun lehmille syötetään nykyään rypsiä. Jokainen Heikkilään uskova jättää tämän jälkeen nautatuotteiden käytön pois: 'Eläinlääkärin kommentti: Voi UniCafe hukassa olet' ja siirtyy sianlihaan. Herttanen sentään, sioillekin syötetään rypsiä (siis muillekin kuin rypsiporsaille, se on tuotenimi) joten mitäs teille jää syötäväksi?

27

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko rypsillä syötetty sitten jotenkin epäterveellistä?

      • Heikkilän mukaan 1980-luvulla käyttöön otettu rypsiöljy on pääsyy 1960-luvun sydäntautiepidemiaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Heikkilän mukaan 1980-luvulla käyttöön otettu rypsiöljy on pääsyy 1960-luvun sydäntautiepidemiaan.

        Minulle kävi niin,kun aloin syömään kinkkua joka päivä 150g oikean jalan yksi pikkuvarvas meni tunnottomaksi,verenkierto huonontunut.En tiedä johtuuko siitä,vai jostakin muusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle kävi niin,kun aloin syömään kinkkua joka päivä 150g oikean jalan yksi pikkuvarvas meni tunnottomaksi,verenkierto huonontunut.En tiedä johtuuko siitä,vai jostakin muusta?

        Kinkku tulee possusta, ei lehmästä. Rypsillä syöttäminen ei huononna tuntoa varpaissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

        Näin neuvoi rauhallisuuden ja satujen varsinainen asiantuntija :DDDD


      • Anonyymi

        Rypsi ei ole lehmän luonnollinen ravinto. Nykyään lehmät saavat vain unelmoida ravinnosta, joka heille kuuluu.


    • Anonyymi

      Noita rypsi,rapsi ja auringonkukkaöljyjä on alettu tunkemaan ihan joka paikkaan, eikä niillä muuta kuin sairastu ja sen näkee ensimmäisenä ihosta. Käytin ennen kasviöljyjä ja rasvoja ja ihan järkyttävä akne aina ja nyt kun pari vuotta vaihtanut kunnon luomu voihin akne hävisi eikä ole takasi tullu :D eli jotain yhteyttä on

      • Anonyymi

        Niin, tai akne loppui kun sait tarpeeksi ikää.


      • Anonyymi

        Varo erikoisesti auringonkukkaöljyä lämmitettynä.


    • Anonyymi

      Nauta on märehtijä. Märehtijöiden syömän rasvan koostumuksella ei ole paljoakaan vaikutusta märehtijän rasvakudoksen rasvan koostumukseen. Sika ei ole märehtijä ja rypsin rasvat siirtyvät semmoisenaan sian rasvakudokseen ja ihmisen syötäväksi.
      En tiedä syötetäänkö kaikille possuille rypsiä ja mitä lie soijaa. Naudan rasva on kuitenkin paljon parempaa. Sian rasvassa on melko paljon monityydyttymättömiä.
      Naudan munuaisrasva olisi parasta, siinä on erityisen paljon steariinihappoa. En tiedä mistä sitä saa mutta haluaisin ostaa ruoanlaittorasvaksi.

      • Jeps, sen verran on vaikutusta että transrasvaa määrä saattaa nousta hivenen mutta märehtijänä lehmä muuttaa rasvan kyllä kiinteäksi.

        Selkäsilava on paras sian rasvoista paistoon. Sisäelinrasva on liian kovaa eikä maistu miltään. Silava pitäisi myös paistaa irti lihasta eikä keittää. Itsekin käyttäisin silavaa kastikkeiden tekoon jos sitä saisi jostain. Vuosikulutukseni olisi ehkä puoli kiloa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jeps, sen verran on vaikutusta että transrasvaa määrä saattaa nousta hivenen mutta märehtijänä lehmä muuttaa rasvan kyllä kiinteäksi.

        Selkäsilava on paras sian rasvoista paistoon. Sisäelinrasva on liian kovaa eikä maistu miltään. Silava pitäisi myös paistaa irti lihasta eikä keittää. Itsekin käyttäisin silavaa kastikkeiden tekoon jos sitä saisi jostain. Vuosikulutukseni olisi ehkä puoli kiloa.

        Mitä trans-rasvaa lehemä tuottaa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä trans-rasvaa lehemä tuottaa?

        Syntyvä transrasva riippuu siitä mitä monityydyttymätöntä rasvahappoa on lähtöaineena olipa vedyttäjänä lehmä tai tehdas. Rypsistä syntyy siis lehmässäkin näitä varmuudella epäterveellisiä transrasvoja. Määriä en tiedä mutta maitorasvasta on noin 2% sekä monityydyttymätöntä että transrasvaa joten kyllä sitä syntyy kohtuullisen paljon suhteessa mutta rypsipuristeen määrä on suhteellisen pieni ja siinä on vain vähän rypsiöljyä jäljellä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Syntyvä transrasva riippuu siitä mitä monityydyttymätöntä rasvahappoa on lähtöaineena olipa vedyttäjänä lehmä tai tehdas. Rypsistä syntyy siis lehmässäkin näitä varmuudella epäterveellisiä transrasvoja. Määriä en tiedä mutta maitorasvasta on noin 2% sekä monityydyttymätöntä että transrasvaa joten kyllä sitä syntyy kohtuullisen paljon suhteessa mutta rypsipuristeen määrä on suhteellisen pieni ja siinä on vain vähän rypsiöljyä jäljellä.

        Kovetus vedyttämällä
        Yleensä kasvirasvat ovat nestemäisiä, koska ne koostuvat tyydyttymättömistä cis-rasvoista. Cis-rasvahapossa on cis-kaksoissidos, jonka takia molekyyli on aina mutkalla eikä kiteydy yhtä helposti kiinteäksi kuin suoraksi vedettävä tyydyttynyt rasva. Jos tyydyttymättömiin rasvoihin liitetään vetyä katalyytin avulla, niistä saadaan kiinteitä. Osittain kovetettu kasvirasva käsitellään kemiallisesti katalyytilla paineistetussa vetykaasussa. Prosessin tarkoitus on nostaa rasvan sulamispistettä muuttamalla tyydyttymättömiä rasvoja tyydyttyneiksi, mutta osa tyydyttymättömistä rasvoista muuttuu saman katalyytin vaikutuksesta trans-rasvoiksi. Trans-rasvat ovat tyydyttyneiden rasvojen tavoin suoraketjuisia ja huoneenlämpötilassa kiinteitä. Siksi niistä molemmista käytetään nimitystä kova rasva. Osittain kovetettu kasvirasva sisältää trans-rasvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovetus vedyttämällä
        Yleensä kasvirasvat ovat nestemäisiä, koska ne koostuvat tyydyttymättömistä cis-rasvoista. Cis-rasvahapossa on cis-kaksoissidos, jonka takia molekyyli on aina mutkalla eikä kiteydy yhtä helposti kiinteäksi kuin suoraksi vedettävä tyydyttynyt rasva. Jos tyydyttymättömiin rasvoihin liitetään vetyä katalyytin avulla, niistä saadaan kiinteitä. Osittain kovetettu kasvirasva käsitellään kemiallisesti katalyytilla paineistetussa vetykaasussa. Prosessin tarkoitus on nostaa rasvan sulamispistettä muuttamalla tyydyttymättömiä rasvoja tyydyttyneiksi, mutta osa tyydyttymättömistä rasvoista muuttuu saman katalyytin vaikutuksesta trans-rasvoiksi. Trans-rasvat ovat tyydyttyneiden rasvojen tavoin suoraketjuisia ja huoneenlämpötilassa kiinteitä. Siksi niistä molemmista käytetään nimitystä kova rasva. Osittain kovetettu kasvirasva sisältää trans-rasvoja.

        Höpöjuttuja transrasvoista oli siinä tarjolla.


    • Anonyymi

      Tiedän naudanlihan olevan sianlihaa terveellisempää,mutta tietäisikö kukaan mistä johtuu naudanlihan paha haju,kuin rehun hajua ja myös makua.?

      • Anonyymi

        Tuo kiinnostaa minuakin.-Myydäänkö parhaat lihat ulkomaisille kuluttajille,ja suomeen sitten huonolaatuiset,sillä lihan maku ja laatu on huonontunut,sitten 70-80 luvun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo kiinnostaa minuakin.-Myydäänkö parhaat lihat ulkomaisille kuluttajille,ja suomeen sitten huonolaatuiset,sillä lihan maku ja laatu on huonontunut,sitten 70-80 luvun.

        Ummehtunut haju tulee raakakypsytyksestä ja erityisesti pussikypsytyksestä. Nykyään lihaa raaka kypsytetään liian vähän ja pusseissa, ennen ilman pussia ja pidempään.

        Paras liha menee ravintoloille eikä kuluttajille. Jos haluaa hyvää lihaa niin kannattaa ostaa lihansa jostain muualta kuin marketista. Duunipaikkakunnalla käy torilla tuottaja myymässä naudanliha kerran viikossa.

        Rehukin vaikuttaa makuun. Valkuaisrehu on tuossa suhteessa huonompi kuin heinä mutta heinä on kallista joten ainakin Valkuaisrehu käytetään (heinän valkuaispitoisuus on siis liian pieni). Viljan käytön määrästä en tiedä. USAssa käytetään paljon viljaa naudan kasvatuksessa ja liha on huonoa mutta siellä saa myös helpommin heinällä kasvatettua nauraa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ummehtunut haju tulee raakakypsytyksestä ja erityisesti pussikypsytyksestä. Nykyään lihaa raaka kypsytetään liian vähän ja pusseissa, ennen ilman pussia ja pidempään.

        Paras liha menee ravintoloille eikä kuluttajille. Jos haluaa hyvää lihaa niin kannattaa ostaa lihansa jostain muualta kuin marketista. Duunipaikkakunnalla käy torilla tuottaja myymässä naudanliha kerran viikossa.

        Rehukin vaikuttaa makuun. Valkuaisrehu on tuossa suhteessa huonompi kuin heinä mutta heinä on kallista joten ainakin Valkuaisrehu käytetään (heinän valkuaispitoisuus on siis liian pieni). Viljan käytön määrästä en tiedä. USAssa käytetään paljon viljaa naudan kasvatuksessa ja liha on huonoa mutta siellä saa myös helpommin heinällä kasvatettua nauraa.

        Kiitos tiedosta.Olen ostanut naudanlihaa k-marketista ja se maistui ja haisi,joten ainut liha jota on voinut syödä on ollut sianlihaa,vaikkei suuria määriä,vain kastikkeisiin joskus.
        Täytyy kait kokeilla vaikka kananlihaa kastikkeeseen kunhan löydän hyvän reseptin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedosta.Olen ostanut naudanlihaa k-marketista ja se maistui ja haisi,joten ainut liha jota on voinut syödä on ollut sianlihaa,vaikkei suuria määriä,vain kastikkeisiin joskus.
        Täytyy kait kokeilla vaikka kananlihaa kastikkeeseen kunhan löydän hyvän reseptin.

        Myös jalostajalla on vaikutusta. Itse en osta HK:n pakkaamaan naudanlihaa. Ei Atriakaan ole hyvää mutta hiukan parempaa kylläkin.

        Itse teen broilerin koipireisistä joskus kastiketta. Jos ei viitsi vääntää mitään monimutkaista niin keitän koipireidet kypsäksi painekattilassa suhteellisen pienessä nesteessä ja suurustan vehnäjauholla. Mausteeksi laakerinlehteä, savustettua paprikaa, mustapippuria, tomaattipuretta, kasvislientä ja sipulia. Valmiiseen kastikkeeseen ruokalusikallinen ranskankermaa per annos. Suurustus voilla ja vehnäjauholla. Haudutus puolisen tuntia. On aika kevyttäkin eli voita tulee 15 ml per annos ja ranskankermaa sama eli noin 13 g rasvaa. Kanaliemestä kuoritaan rasva pois.


      • Anonyymi

        Tiedät? Kerro lisää tuosta tiedosta.


    • Anonyymi

      Heikkilään uskovat tottelevat profeettaansa ja syövät ainoastaan brasiliasta tai argentiinasta tuotua vapaasti laitumella kasvatettua naudanlihaa.

      • Näinpä. Fileestä tulee kyllä huonoa keittoa. Itse en tee juurikaan muuta pihviä kuin lehtipihvi ja teen sen sisäpaostista niin tuo ei ole vaihtoehto minulle.


    • Anonyymi

      Miten olis sellainen ratkaisu ettei syö nautaa eikä rypsiä jos jompikumpi ei sovi?

      Onhan sitä muutakin proteiinia. Rasvojakin riittää.

    • Anonyymi

      Olemme jo saaneet nauttia runsain määrin soijaproteiineista ja maissista erotetusta fruktoosista. Maissin jäte sitten syötetään karjalle , jotka rokotetaan kolmen-neljän kuukauden välein ja "hyvää tappavaa lihaa" syntyy.

      Tärkeintä onkin innovaatioiden kehittämisessä jätteiden uusiokäyttö ja saada siten ihmisille uudenlaista ravinnetta, kun nuo hyönteiset eivät oikein puhuttaneet käyttäjksi tarkoitettuja.
      Elukoille jätteistä valmistettuja "ruoakkeita" voidaan syöttää, kun eivät osaa puhua. Toisaalta miksi kehittää uusia ravinteita elukoille, kun ne joudutaan kuitenkin tappamaan kasvisbuumin nostaessa päätään. Jo nyt kasvissyöjiä on jo huimat 1% väestöstä ja määrän kuvitellaan kasvavan aina 5%:iin vuosisadan loppuun mennessä.

      • Maississa on aika vaatimattomasti proteiinia ja jenkeissä käytetään pääasiassa soijaa proteiinilisänä. Maitolehmiä saatetaan syöttää miltei pelkästään maissilla ja soijalla. Rypsin tilanne on toinen eli nykyään rypsi kylmäpuristetaan ja puristusjätteessä on paljon proteiinia ja öljyä mutta on taloudellisesti kannattavampaa syöttää puristusjäte rehuna kuin uuttaa siitä petroolieetterillä loppu öljy pois. Eläimillekin kun energiaksi kelpaa niin rasva kuin hiilihydraatti.


    • Anonyymi

      Se mitä jenkit tekee, ei kuulu meille. Vedotaan aina jenkkeihin salatakseen omia ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riinan oudot selitykset

      Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      10076
    2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

      "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
      Maailman menoa
      83
      3538