Aihe

Oletteko te parisuhteessa elävät rakastuneita toisiinne?

Anonyymi

Tai oletteko edes olleet joskus rakastuneita? Vai tuleeko tunteita ajan kanssa? Onko se edes välttämätöntä?

27

142

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olin kauan kestäneessä parisuhteessa ja kyllä suurimman osan siitä ajasta rakastin miestäni. En ala parisuhteeseen kenenkään kanssa jos en rakastu ja rakasta.

   • Anonyymi

    Mutta voihan ihmisestä välittää ilman että olisi mitenkään varsinaisesti rakastunut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta voihan ihmisestä välittää ilman että olisi mitenkään varsinaisesti rakastunut.

    Varmaan voi. Kaikissa parisuhteissa olen kuitenkin ollut rakkaudesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta voihan ihmisestä välittää ilman että olisi mitenkään varsinaisesti rakastunut.

    Minä välitän monestakin ihmisestä, jopa rakastan heitä, kutsun heitä ystävikseni, perheekseni, työtovereikseni jne. Mutta en minä heidän kanssa parisuhteeseen ala.

    En ymmärrä miksi pitäisi alkaa parisuhteeseen ihmisen kanssa johon ei ole rakastunut? Eikö silloin voi vain pysyä ystävinä.


  • Anonyymi

   Rakastuin 17 vuotiaana, tunne oli molemmin puolinen. Yhteen muutimme 3 viikon tiiviin seurustelun jälkeen. Olen yhä rakastunut ja puolisoni rakastaa yhä minua. Parisuhdetta on kestänyt tähän mennessä vähän päälle 47 vuotta ja jatkuu siitä vielä yhteiseen hautaan saakka ja sielläkin vielä ainakin sen 25 vuotta mille ajalle hautapaikan voi ostaa eka kerralla.

   • Anonyymi

    Hieno homma teille! Mutta harvoilla käy tuollainen tuuri. Varsinkaan nykypäivänä.


  • Anonyymi

   En voisi olla parisuhteessa ilman rakkautta 🥰

  • Anonyymi

   Jonkinlainen kiinnostus henkilöön itselläni pitää olla,että alan edes tutustelemaan hänen kanssaan. Joskus rakastuminen voi tapahtua nopeasti,joskus taas hitaasti. Rakastuminen, rakastaminen ja rakastettuna oleminen on ainakin minusta mahtavaa.

  • Anonyymi

   Mitä se rakkaus sitten kenellekin on? Ehkä toisille sitä intohimoa ja kemiaa, toisille mukavaa yhdessäoloa ja sujuvaa arkea.

   Ei kukaan voi yhdellekään parisuhteessa olevalla sanoa, mikä heidän parisuhteessaan on välttämätöntä, vaan sen määrittelee jokainen itse. Minä tarvitsen kiintymystä ja sitä, että on kivaa olla toisen kanssa. Haluan läheisyyttä ja toisaalta tunnetta olla oma itsensä ja sen hyväksymistä. Puolisoni kaivannee aika lailla samoja asioita ja toisaalta hyvin konkretiaakin kuten yhdessä tekemistä ja esim. kesämökillä puuhastelua.

   Rakastanko? Mielestäni kyllä ja koen myös saavani rakkautta.

  • Anonyymi

   Kai niitä tuntemuksia on monenlaisia, rakkaus muuttaa muotoaan, yhdessä noin 30 vuotta.

  • Anonyymi

   Ei ole välttämätöntä.

  • Anonyymi

   Minä pidän miehestäni ja tunnen oloni hänen seurassaan turvalliseksi. Meillä on mukavaa yhdessä. Katsotaan sarjoja. Puuhaillaan lasten kanssa. Läheisyyttä ei meillä viime aikoina ole ollut, taitaa johtua tästä. Uskon, että voisin korjata asian.

  • Anonyymi

   Olin pihkassa tyttöystävääni/vaimooni 15 vuotta. Sen jälkeen jäljellä on ollut rakkaus, joka on pitänyt meitä yhdessä yli vaikeiden aikojen.

   Vaikka tajuan rakastumisen olevan luonnon juoni, joka johtaa kärsimykseen, on se niin mahtava kokemus, ettei soisi kenenkään jäävän sitä ilman.

  • Muu ei ole välttämätöntä kuin verot ja kuolema.

   Parisuhde voi olla vain sopimustyyppinen ja sisältää aitoa välittämistä, vaikkei rakkautta tai edes läheisyyttä. Moni parisuhde myös muuttuu ajanmyötä sellaiseksi

  • Anonyymi

   Vähän sopimustyyppinen ratkaisu, ajan kanssa sitten heräsi jonkin sortin kiintymys. Se pienikin tunne sitten poistui pettämisten ja vähättelyn takia. Yritettiin korjata tilanne. Sitten viimeisenä meni luottamus.

  • Anonyymi

   En ole suhteeseen alkanut ilman rakkautta enkä ala vastakaan. Valitettavasti rakkaus ei aina kestä tai tulee muita ongelmia. Tällä hetkellä sinkkuna. Ideaali olisi löytää lopun elämän kestävä molemminpuoliseen rakkauteen perustuva parisuhde. Rakkauden täytyy syttyä ennen suhteen solmimista, muuten ei ole motiivia suhteelle ja kavereina pysytään.

  • Anonyymi

   Rakkaus! Mitä se on? Jos se on tunnetila jossa kiima hämärtää järjen ja johtaa harkitsemattomiin päätöksiin niin onnekseni en ole ollut koskaan rakastunut.
   Suurin osa rakastuneista tuttavapareista on eronnut,

   Keskenään viihtyminen. Yhteiset arvot ja kiinnostuksen kohteet. Noiden lisäksi nuorten ihmisten luonnollinen kiima. Siinä ovat olleet minun rakkauteni perusteet.
   Keskinäinen kiintymys ja vilpitön halu tuottaa kumppanille mielihyvää arjessa ja seksissä ovat säilyneet yli 50 vuotta.
   Jos se on rakkautta niin olkoon. Ainakin tämä on sisältörikasta ja tyydyttävää elämää vielä tässäkin iässä.

  • Anonyymi

   Ei ole välttämätöntä, sitä voi esimerkiksi pitää ja välittää toisesta kovastikin, ilman että varsinaisesti rakastaa. Rakastunut olen ollut useamman suhteen alussa, mutta en ole varmaan rakastanut kuin kerran.

  • Anonyymi

   Rakkaudesta tiedä, yhdessä vaan kiva tai hyvä olla.

  • Anonyymi

   Vuosikymmeniä yhdessä. Rakkaus, syvä kiintymys, kunnioitus, huolehtiminen, innostaminen toista vaikeana aikana ; nuo kaikki ovat osa yhteistä taivalta.
   Suurin niistä rakkaus.

  • Anonyymi

   Kyllä me ollaan. Itsellä oli tunteita jo ennen miestä ja mies ei oikein uskonut ja meni aikaa paljon ennen kun uskoi. Mies ei millään meinannut rakastua minuun mutta jahtasin sitä väsymättä ja kutsuin yöksi ja annoin seksiä ja pidin lähellä.

   • Anonyymi

    Aika hataralla pohjalla jos "mies ei millään meinannut rakastua". Pakotettu rakkaus voi olla sanahelinää vain


  • Anonyymi

   En ole koskaan sanonut miehelleni rakastavani häntä, en edes että "niin minäkin". Hän sanoo rakastavansa minua.

   • Anonyymi

    En ole varma että rakastaako edelleen..


   • Anonyymi

    Me sanotaan rakkaudesta mieheni kanssa toisillemme päivittäin.


  • Anonyymi

   Aloittaja, Suomessa ei ole pakkoavioliittoa eikä muutenkaan kenenkään pakko olla parisuhteessa. Kyllä se on rakkaus ja yhteenkuuluvuuden tunne josta syntyy parisuhteita.

  • Anonyymi

   Sanon vaimolleni "Rakas, rakastan sua" ja hän minulle, yhdessä oltu ikuisuus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   268
   19104
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13889
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   343
   10381
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   71
   7605
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   358
   4663