Aihe

Jumalan olemassa olo

Anonyymi

Mitkä ovat todisteet, ettei Jumalaa ole olemassa?

24

86

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mistä jumalasta puhut? Aurinkoa on palvottu jumalana. Aurinko on selvästi olemassa. Mutta yleensä nykyään jumala määritellään yliluonnolliseksi hengeksi. Tällaisen olennon olemattomuutta ei voi todistaa, koska se on näkymätön, aineeton ... Silloin sillä, joka väittää tällaisen olennon olevan olemassa, on todistustaakka todistaa olennon olemassaolo. Voisi jopa väittää, että jumala on tarkoituksellisesti määritelty mahdollisimman vaikeasti olemattomaksi todistettavaksi. Ideana on että voi kysyä: Mitkä ovat todisteet, ettei tällaista jumalaa ole olemassa? Mutta tähän riittää aina vain yksi vastaus: Positiivisen väitteen esittäjällä on todistustaakka.

  • Anonyymi

   JUUUUMAAAALAAA!!!! TULE APUUUN!!!!!

   Ei vastausta :O

   Normaalisti mikä tahansa elossa oleva, hyvä jumala vastaisi heti. Mutta tämä juutalaisten keksimä läpihuutojuttu ei puhu eikä pukahda. Se tekeytyy vain olemattomaksi. Hihhuleiden on pakko valehdella sen puolesta.

  • Anonyymi

   jumalalta puuttuu tieteellinen ´rahtikirja´ ja koska kaikki, mikä on olemassa, pitää tieteellisesti vahvistaa. Puuttuu. Riittää yksityinen mutu- eli ns. perstuntuma, Ihmisilläkin on syntymätodistus, olemattomalla ei voi olla syntymätodistuksia ja mitään henkiä ei ole olemassa, kaikki siihen suuntaavat viittaavat fysiikkaan ja kemiaan ja pseudotieteeseen. Ihminen on universumin älykkäin olento (ateistit) ja tietää kyllä

  • Todisteet allahista löytyvät koraanista, shakki ja matti!

  • Anonyymi

   white lives matter on oiva esimerkki miten sama toisinpäin onkin ihan eri juttu.
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Anonyymi

   Todisteet löytyy samasta työkalupakista kuin Hessu Hopon .Mitkä ovat todisteet ettei kaikkien rakastama Hessu H ole olemassa

   • Anonyymi

    Kelle Hessu.H ei ole Jumala, kiitos
    t. avaaja


  • Anonyymi

   Vahvin todiste on: Sitä ei voi todistaa, mitään olematonta ei voi todistaa edes vääräksi.

   • Anonyymi

    Olematonta ei tarvitse todistaa olemattomaksi olematon todistaa olemattomuutensa itse .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olematonta ei tarvitse todistaa olemattomaksi olematon todistaa olemattomuutensa itse .

    Olematon ei olemattomana ole kykeneväinen todistamaan mitään itsestään.

    Tämän vuoksi positiiviset väitteet ovat ne jotka pitää todistaa, mukaan lukien väite että jumaluuksia voi ylipäätään olla olemassa.


  • Anonyymi

   Jumala on yhtä todellinen kuin 1000000 dollarin ferrari taloni pihassa kumpaakaan ei kukaan näe joten eivät voi väittää etteivät ole olemassa olevia asioita .

  • Todista että Isis ei ole olemassa.
   Todista että Osiris ei ole olemassa.
   Todista että Bastet ei ole olemassa.

   Jne.

   • Anonyymi

    Mikä pointti ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä pointti ?

    Negatiivista väitettä ei ole mahdollista todistaa, jonka vuoksi määritellään että positiivisilla väitteillä on todistustaakka.

    Vaikka on mahdotonta todistaa väitettä "Osiris:ta ei ole olemassa" suuntaan tai toiseen, jos tämä olisi olemassa olisi mahdollista todistaa väite "osiris on olemassa".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä pointti ?

    Jos aloittaja vaatii, että kristittyjen jumalan, jonka erisnimi on Jumala, olemassaolemattomuus on todistettava, niin kai minullakin sitten on oikeus vaatia aloittajaa todistamaan kaikkien muiden olemassaoleviksi väitettyjen jumalien olemassaolemattomuus.

    Nuo minun luettelemani jumalat on sitä paitsi paljon vanhempia kuin kristittyjen jumala.


  • Anonyymi

   Netflixissä on uusi dokumentti-sarja: -Surviving Death-, matka tuonpuoleiseen.
   Jaksoissa käsitellään tutkivasti ja myös tieteellisesti mm. kuolemanrajakokemuksia, meedioita, merkkejä ja henkien tai kummitusten näkemistä sekä jälleensyntymistä.
   Tapauksia on paljon ja uusi teknologia on tullut kuvaan mukaan, joten hyvä on tutustua, josko tiede lähentäisi ateisteja. Jos hengellinen maailma avautuu tutkittavaksi, Jumalan todennäköisyys kasvaa kertaheitolla.

   • Anonyymi

    Voiko pierunhengen taltioida noilla sun kameroillasi - ostaisin yhren


  • Anonyymi

   Hahhahhahahah..... kirjoitin juu terve moro hei.

   Se poistettiin ! Tämä on kyllä mainio palsta tarhalaisetko tätä vahtii

  • Anonyymi

   Laiho ja roberts vaikka.

  • Anonyymi

   Minä olen ajatellut näin:
   Se on selvää kun seuraa uskovaisia, uskovaisien uskontoa ja sitä miten uskonto leviää.
   Näitä voi havannoida.

   Olemattoman olemattomuutta ei voi havainnoida. Sitä on silloin vaikeaa todistaa.

   Uskonto on kuin virus joka tarttuu ihmisestä toiseen. Uskonto muuttuu pikku hiljaa levitessään, siinä on jälkiä edellisistä uskonnoista ja uskonnoista syntyy uusia lahkoja. Vanhat uskonnot voivat olla kovastikin eriytyneet toisistaan.
   Todisteet viittaavat siihen, että uskonnot ovat ovat jumalineen ihmisistä lähtöisin.
   Tämä näkyy myös niin, että eri uskonnot esiintyvät paikallisina. Ei tule tietyn alueen mormonien lapsista juurikaan Allahin palvelijoita eikä Iranin Iranilaisista muslimien lapsista vaikka lestadiolaisia.

  • Uskovaiset saavat pankista lainaa ilman vakuuksia. He vaativat pankinjohtajaa todistamaan, ettei heillä ole vakuuksia.

  • Anonyymi

   Minä kuolin eikä mitään jumalaa tullut vastaan .

  • "Mitkä ovat todisteet, ettei Jumalaa ole olemassa?"

   Osaatkohan itsekään perustella, mitä todisteita sinulla on sen puolesta, ettei Vishnua ole olemassa tai, ettei enkeli Gabriel toimittanut Muhammedille erehtymätöntä Allahin ilmoitusta, Koraania.

   Ei kai meillä ole muuta todisteita kuin, että ihmiset ovat kautta historian keksineet itselleen mitä erilaisempia keskenään ristiriitaisia jumala-uskomuksia, mitä on perusteltu jumalallisilla ilmestyksillä, omilla henkisillä kokemuksilla, pyhillä kirjoituksilla jne. Tämä ihmisten taipumus uskoa erilaisiin jumaliin lienee yksi paras todiste sen puolesta, että ne ovat mielikuvituksen tuotetta.

  • Anonyymi

   Ne todisteet ovat täsmälleen samat kuin todisteet siitä että Allahia tai Shivaa ei ole olemassa. Mutta ymmärrän kyllä että tätä on uskovan aivoilla täysin mahdotonta käsittää, koska se edellyttäisi kykyä tehdä edes alkeellisia loogisia päätelmiä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   332
   3680
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2565