Aihe

Vapaa tahto

Anonyymi

Kristityt sanovat usein että ihmisellä oli /on vapaa tahto näissä jumaltarinoissa

Miten heidän mielestään sitten jumalallaan on onko sittenkin tarinoiden jumala se jolla ei ole vapaata tahtoa ihminen päättää laittaako tämän jumalan pelastamaan itsensä tältä vai ei .

jumala on siis dogmiensa vanki ja uskonnton ihminen pitää ns.hullua jännityksessä ja hallitsee jumalan tekoja tulenko uskoon vai en .Teenkö kristinuskon hyviä tekoja vai en minulla on siihen uskovaisen mielestä vapaa tahto vaan jumalansa tahto on silloin minun tahtoni alla ja toimii juuri niin kuin minä haluan voin jopa leikitellä heidän jumallaan teen tänään hyvin ja huomenna toisin ja taas sama jumalansa on kuin marionetti minun tahtoni mukaan koska jumalansa on itelleen asetetun dogminsa vanki jos näin ei olisi kristinusko olisi kohtalon uskonto

15

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ehkä teorisoit liikaa ja sekoat omiin ideoihisi asioista, jotka ovat hyvin yksinkertaisia. Jumala haluaa sanansa mukaan, että kaikki pelastuisivat. Hän pitää ovea auki, myös syntisille ja jopa pilkkaajillekin. Hän ottaa heidät vastaan, kuin tuhlaaja poikansa, Raamatun vertauksen mukaisesti. Kaikilla persooniksi luoduilla on vapaa tahto. Meidät luotiin Jumalan lapsiksi, ei roboteiksi. Meille annettiin valta hallita eläimiä ja omia tekoja, joista tärkein on suhde Jumalaan. Jumala ei kiellä sinua valitsemasta ikuista elämää luonaan, jos pyydät niin ,Hän alkaa johdattaa sinua, sinun luvallasi rakkaasti oikeaan suuntaan. Voit vapaasti myös hylätä evankeliumin ja jättäytyä oman onnesi varaan. Silloin jäät ovelan saatanan armoille, joka ei kysele, vaan valloittaa mielesi orjakseen.

   • Otta vastaan kaikki synsiset jota tulevan hänen luokseen,on vapaa tahto tulla tai olla tulematta.Jotka hylkäävät se heidän tahtonsa Jeesusen pelastuksen,niitä ei voi pelastaa.
    Ei Jeesus ole väkivaltainen hän laupias ja armahtavaisen,jota jättäytyvä Jeesusen ulkopuolelle heillä ei ole elämää joutuvat viimeisellä tuomiolla kadotukseen eroon Jumalan hyvyydestä,siellä ei ole enään minkään laista mahdollisuutta palata.


  • Anonyymi

   > jumala on siis dogmiensa vanki

   Ei ole. Hän itse päättää miten haluaa toimia ja siten hänellä on vapaa tahto. Toisaalta, vapaa tahto ei tarkoita sitä, että voi tehdä mitä vaan, vaan sitä, että voi vapaasti tahtoa mitä vaan. Kaikki ei silti ihmisellä mene aina niin kuin tahdotaan.

  • Anonyymi

   "Hän itse päättää miten haluaa toimia ja siten hänellä on vapaa tahto."

   Ei ole tämän tahto on täysin kiinni siitä miten ihminen haluaa toimia ihminen määrää siten dogmiensa ja sääntöjensä takana olevan idean tahdon.

   Jos näin ei olisi kristinusko olisi kohtalon uskonto jossa kaikki on määrätty etukäteen ja olisi aivan sama mitä ihminen tekee koska tällä olisi kohtalo jonka tämä idea olisi määrännyt jo aikojen alusta eli tulla pelastetuksi tai ei.

   Jos ei ole etukäteen määrättyä kohtaloa joka tekee koko uskonnon harjoittamisen turhaksi silloin ihminen hallitsee idean tahtoa omilla päätöksillään.

  • Anonyymi

   Oikeudessakin väitin, en se minä ollut, se oli jumala.🤣

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Jos jumalan tahto on pelastaa kaikki jumala ei saa tahtoaan läpi sillä suuremmat voimat kuin jumala määrää että kaikki eivät pelastu .

   Ihmisen apaa tahto on suurempi voima kuin jumalan tahto joten jumala joutuu ulkoapäin ohjatuksi ja tekemään asioita vasten tahtoaan .

   • Anonyymi

    Siksi minä olenkin hävittänyt jumalan 😎


   • Anonyymi

    Jumala voi kyllä laittaa sinut tahtomaan pelastusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jumala voi kyllä laittaa sinut tahtomaan pelastusta.

    Silloin minä en vapaasta tahdostani itse ole valinnut kyseistä asiaa.


  • Anonyymi

   Sinulla on valinta vain, jos et ole kuollut.

   • Anonyymi

    Apostolien teot: 17:30-31
    tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt,
    mutta nyt hän tekee tiettäväksi,
    että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
    Sillä
    hän
    on
    säätänyt
    päivän,
    jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta,
    jonka hän siihen on määrännyt;
    ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden,
    herättämällä hänet kuolleista."

    Niin katso Tuomari seisoo ovellasi ja kolkuttaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Apostolien teot: 17:30-31
    tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt,
    mutta nyt hän tekee tiettäväksi,
    että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
    Sillä
    hän
    on
    säätänyt
    päivän,
    jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta,
    jonka hän siihen on määrännyt;
    ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden,
    herättämällä hänet kuolleista."

    Niin katso Tuomari seisoo ovellasi ja kolkuttaa.

    Jos Jumala määrää jotakin, sen luulisi tapahtuvan? Jos hän määrää KAIKKI tekemään parannuksen, kaikki myöskin tuon parannuksen tehnevät?
    Ai niin, eipä tietenkään! Täytyyhän sinne helvettiin saada porukkaa menemään, muutenhan missään ei ole mitään järkeää.

    Ja näin on saatu mielipuolijumala pysytettyä.


   • Anonyymi

    Niin minä halitsen jumalaa siis omalla valinnallani tässä tapauksessa


  • Anonyymi

   Vapaa tahto on yksi niistä lukuisista (arminiolaisten) kristittyjen palvomista käsitteistä, joka loistaa Raamatussa poissaolollaan.
   Helvettiuskovaiset kristityt puolustavat helvettiään ja sadistijumalaansa joko vapaalla tahdolla (arminiolaiset) tai Jumalan edeltämääräämisopilla (kalvinistit). Edellisten mukaan Jumala rakastaa ihmisiä, muttei kädettömänä tumpelona mahda ihmisen (vapaalle) tahdolle yhtikäs mitään, jälkimmäiset puolestaan ajattelevat, että kaikkivaltias Jumala kaiken ennaltanäkevänä näki hyväksi luoda ihmislaji sillä hinnalla, että ihmiskunnan enemmistö joutuu aikanaan iankaikkiseen tuleen kärsimään.
   Tällaisiin tragikoomiisiin jumalhahmoihin johtaa oppi helvetistä, joka perustuu Vulgatasta kumpuaviin käännösvirheisiin sekä siihen, että TIETYT allegoriat tulkitaan TIETYILTÄ OSIN kirjaimellisesti.

   Sitten on toki olemassa Jeesuksen Kristuksen Isä, joka kaikkivaltiaana Rakkautena pelastaa aikanaan koko ihmiskunnan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   367
   4425
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   3338
  3. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1812
  4. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   20
   1643