Romutuspalkkioissa epäselvyyksiä - nippuromutukset keskeytetty

Anonyymi

"Ilmenneet epäselvyydet koskevat niin sanottuja nippuromuttajia, eli useamman kuin yhden romutustodistuksen käyttöä osamaksuna yhteen uuteen autoon."

Miten ihmeessä yksinkertaisesta romutuspalkkiosysteetmistä saadaan aikaan täysin idioottimainen ja epälooginen ja idioottimainen härdelli.

Käsittääkseni nykyinen systeemi hyväksyy sen, että Matti Meikäläinen ostaa rekisterissä olevia autonromuja vaikkapa 20 kpl (esim a 200 €). Vie ne rompparille ja saa jokaista romua vastaan n. 2000 € arvoisen romutustodistuksen, yht. 40 000 €. Marssii autoliikkeeseen, lyö todistukset myyjän kouraan ja saa vastaavan hintaisen vähäpäästöisen auton todistuksia vastaan. Uuden auton hinnaksi muodostuu näin ollen 200 € x 20 = 4000 € kulut. Aika edullista ja ihan kiva tuotto kohtuu vaivalla meinaan jos myy uuden auton saman tien.

Ehdottomasti romutettava auto pitäisi olla vähintään ajokuntoinen ja tieliikennekäyttökunnossa, eikä todistuksia hyväksyttäisi kuin 1 kpl per yksi uusi auto.

Sanoohan tämän jo maalaisjärki!!!

https://www.is.fi/autot/art-2000007727067.html

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samaa ihmetellyt. Jos halutaan vanhojen autojen tilalle uusia vähäpäästöisiä autoja, ei auta mitään, että jo valmiiksi liikenteestä poistetut romut viedään ladon nurkilta romiksille ja siitä hyvästä valtio maksaa kikkailijoille pääosin uuden auton hinnan. Tällä konstilla saadaan jaettua perusteettomasti rahaa kikkailijoille ja autojen määrää liikenteessä lisättyä, ei muuta.

    • Anonyymi

      Harmin paikka jos on ehtinyt kerään kylän kaikki romuautot latonsa nurkalle.

      • Anonyymi

        Tai autokauppias hyvittänyt ne 20 raatoa ja valtio maksaakin vain 2000e?


    • Anonyymi

      Liikenne- ja viestintäministeriö ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ovat antaneet vääriä tietoja ns. nippuromutuksesta neuvomalla puhelimitse ja sähköpostitse virheellisesti. Lisäksi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tiedottanut omilla verkkosivuilla asiaa koskien täysin virheellisesti. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myös antanut julkisuudessa ja mediassa virheellisiä kannanottoja nippuromutukseen liittyen. Liikenne- ja viestintäministeriö ei ole puuttunut millään tavalla Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin virheelliseen tiedottamiseen, vaikka se on jälkikäteen esittänyt tienneensä kaiken aikaa siitä, että Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin julkisuudessa antamat tiedot olivat virheellisiä.

      Olen saanut nyt viikolla kuulla, että useammat tahot ovat tekemässä Liikenne- ja viestintäministeriön ja Liikenne- ja viestintäviraston virkamiehistä rikosilmoitusta. Jään vielä itse miettimään tätä ja aion konsultoida asianajajaa ennen näin radikaaliin toimenpiteeseen ryhtymistä. Nämä tahot ovat kertoneet siitä, että kyseiset virkemiehet ovat virheellisillä neuvoilla ja puuttumatta jättämisillä toimineet virkavelvollisuuksiensa vastaisesti syyllistyen näin rikoslaissa mainittuun virkavelvollisuuden rikkomiseen tai tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Näiden tahojen mukaan rikoksen kautta virkamies ja valtio hänen työnantajanaan joutuvat korvausvastuuseen kaikista niistä vahingoista, joita nippuromuttajille on asiassa aiheutunut. Ja tätä kautta asianomistajina olevat uhrit saavat korvauksen menetyksistään.

      Osaako joku kommentoida tätä; onko asia todella näin?

      • Anonyymi

        Kyllä asia on juuri niin kuin kirjoitat. Itsekin olin kahteen eri kertaan traficomiin yhteydessä, jotta voinko todellakin käyttää useita romutustodistuksia yhteen autoon. Vastaus oli, kyllä voitte. Toisen kerran otin yhteyttä, ennen kuin tilasin uuden auton ja kysyin, voinko nyt tilata uuden auton ja onko varmaa, että " nippuromutus" on ok? Vastaus oli, voitte tilata asia ok.
        Nyt uusi auto tilattu ja mattoa ollaan vetämässä jalkojen alta. Jos peruutan autokaupan, joudun maksamaan tuntuvat korvaukset autoliikkeelle. Mitä taphtuu romuttamilleni autoille? Niitähän ei saa takaisin tielikenteeseen kun kerran on romutettu. Ministeriö on kuulemani mukaan myös antanut samankaltaista tietoa kuin traficom. Jonkun pitää kantaa vastuu tässä asiassa.
        Nyt kuulemma traficomista on soiteltu autokauppiaille, että mitä vahinkoa heille aiheutuu kauppojen peruuntumisista. Eivät ole minuun ottaneet yhteyttä, mitä vahinkoa minulle on aihetunut. Näyttäisi traficom muutenkin lähteneen tiedottamisessa taannoiselle tullin linjalle. Tietävät tehneensä pahan virheen, mutta vastuuta ei haluta kantaa. Ilmoittivat,että tyytymättömät voivat tehdä valituksen hallinto-oikeuteen. Tässä luotetaan siihen, että puolet vahingon kärsijöistä ei osaa/uskalla valittaa. Loput joutuvat odottamaan mutaman vuoden päätöstä asialle. Olisiko tässä ryhmäkanteen paikka? Itse ainakin teen tarvittaessa tutkintapyynnön traficomin ja ministeriön toiminnasta tässä asiassa .


      • Anonyymi

        Kyllä se virkamiehillä on virkavastuu. Kyllä joka virkamies ansaitsisi tuollaisista lausunnoista saada potkut ja myös rikostuomion ja täydet korvausvastuut. Ainakin kansanedustajat sanoivat niitten virkamiehien lausuntoja täysin vääriksi. Mistä ne asiantuntijavirkamiehet keksi nämä jutut? Ja kertoi asiasta vielä kaikille sanomalehdillekin ja olihan asiasta siellä niiden nettisivuillakin.
        Kyselin muuten autoliikkeeltä autokaupan perumisesta. Onnistuu kuulemma sillä, että maksan kauppahinnasta 25% ja sitten jää ilman autoa. Mun on nyt kyllä pakko purkaa kauppa, vaikka tulee yli kymppitonnin vahinko. Kyllä harmittaa...


    • Anonyymi

      Romutuspalkkio on epäreilu: pitää ostaa uusi auto - harvalla varaa. Pitäisi saada silloinkin kun nuorentaa vaikka 15 v- vanhasta 7 vuotta vanhaan - kyllä aikaisi autokanta nuorentua.........
      Nykykorvaus hyödyttää vain suurituloisia.

    • Anonyymi

      Jos laki on laadittu niin että voi käyttää useamman auton romutuspalkkion yhden uuden ostoon, mikä siinä silloin mättää? Käsittääkseni ei ole kansalaisen tehtävä väännellä lakia sinne tänne vaan pitää toimia sen mukaan, ja sehän pitä olla sallittua.

    • Anonyymi

      Miten ne näinkin yksinkertaisen asian pystyi tyrimään?

      • Anonyymi

        Pystyvät tyrimään siksi että elävät irti elävästä elämästä ja norsunluutorneissaan kehittelevät vihermietteitään maailman 'pelastamiseksi'.


    • Anonyymi

      jos romutus palkkion hinnalla saa uuden sähkö pyörän niin maalla asuva tuskis veivää muniaan helläksi työ matkallaan,

    • Anonyymi

      Hyvin kuvaa tämän maan viranomaisten toimivuutta että voidaan tyriä näinkin yksinkertainenkin asia . Millaista porukkaa lie tuolla työskentelee , huh , huh...

    • Anonyymi

      Kyllä kaikki on maksettava! Virkamiehet ja Harakka ovat tyrinneet. Ei voi olla, että kaikki vastuu on veronmaksajilla.

    • Anonyymi

      Ja nyt voi ollakin päinvastoin että CO2 pitäisikin lisätä eikä vähentää jotta ei tule uutta jääkautta,auringon teho on jo heikentynyt mittauksissa,pysyvästikö? Kuka tietää ja maapallon kierto senkun hidastuu auringon ympärikin ei vaan itsensä , rata senkun suurenee eli kylmää pukkaakin entistä enemmän tulevaisuudessa. Tuleva kesä näyttää suuntaa ,jos kylmä, niin asia voi olla kuten edellä kerroin ja parempi olisi tuolloin CO2ta lisätä eikä vähentää entistäkin pois.
      Ilmastotieteilijöiden laskelmat voi olla tosipielessä ja mites sitten suut jos tulee uusi jääkausi? Uusi uhka elämän lopulle entisten lisäksi.

    • Anonyymi

      Tyypillistä valtion touhua, kyllä silloin tyritään jos jostain kansalaiselle olevasta edusta on kyse, mutta valtion oma etu on kyllä säädetty vedenpitävästi ja ahneus edellä kansalaisen vahingoksi!
      Vittu mikä vittumainen kaksinaamainen kusipäävaltio perkele!!

      Erityisesti näissä autoasioissa Suomen valtio on näyttänyt todelliset värinsä, parantumaton kusipäisten virkanilkkien paratiisi.
      EU:n myötä autojen piti halventua, mutta toisin kävi ja valtio hangoitteli vuosikausia käytettyjen tuontiautojen verokohtelussakin EU direktiivejä vastaan, teki vain kosmeettisia muutoksia kun kaikissa muissa asioissa, ERITYISESTI niissä, mistä koituu kansalaisille lisäkustannuksia, valtiolla oli se "maailman ensimmäinen mallioppilas" -mentaliteetti.
      Lisäksihän Suomen valtio on saanut useita huomautuksia kansalaisten perusturvan riittämättömyydestä, mutta niillekin tämä "mallioppilas" viittaa vaan kintaalla, viis kansalaisten eduista, valtio pitää huolen vain itsestään ja kansalaiset ovat vain jotain vero-orjia joita voi lypsää loputtomiin...
      Suomihan on ollut myös useita kertoja EU:n ihmisoikeustuomioistuimessa syytettynä erinäisistä rikkomuksista!!

      • Anonyymi

        "Valtio pitää huolen vain itsestään "
        -
        Valtiohan on ryhmä ihmisiä joilla on virka ryhmä röyhkeitä bisnespsykopaatti-narsisteja, loput ovat sitä lypsykarjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Valtio pitää huolen vain itsestään "
        -
        Valtiohan on ryhmä ihmisiä joilla on virka ryhmä röyhkeitä bisnespsykopaatti-narsisteja, loput ovat sitä lypsykarjaa.

        Valtion itsekkyys ja omahyväisyys sekä viisveisaaminen kansalaisista näkyy taas tässäkin räikeästi:
        https://yle.fi/uutiset/3-11829485

        Sanallakaan ei mainita kansalaisten autojen pilalle ruostumista tiesuolan vaikutuksesta eikä sitä, mitä tuo uusi suolan korvike aiheuttaa autoille. Lie moista edes vaivauduttu tutkimaan, eihän nyt kansalaisten omaisuudella ole mitään väliä... perkele!
        Vittumainen paskavaltio suomi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe