Aihe

Vapaaehtoinen palkanalennus

Anonyymi

Tervehdys!

Tämä ei ole provo, vaan ihan oikea kysymys oikeasta aiheesta, johon en ole löytänyt vastausta mistään.

Olen töissä julkisella sektorilla, ja palkkani tulee suoraan oman alani työehtosopimuksen palkkataulukosta. Se ei ole kovin kummoinen palkka, mutta jos kehityskeskustelussa ilmoittaisin esimiehelleni että tahdon vapaaehtoisesti alennuksen palkkaani, olisiko se mahdollista?

Tiedän että työehtosopimus määrittää minimipalkan alan töihin, toki siellä on omaani korkeampien ja matalampien vaativuusluokkien töitä erilaisilla palkoilla (joiden keskinäinen vaativuus tosin on määrätty varsin epämääräisten työn vaativuutta kuvaavien IPE-pisteiden kautta), mutta olisiko mahdollista saada "listahintaa" alempaa palkkaa, jos itse sitä suullisesti tai kirjallisesti pyytäisin?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Elä puhu paskkoo, provo mikä provo

  • Anonyymi

   Palkka on määritelty TES eli se varmistaa palkan minimitason jota alemmaksi ei voi painostaa työntekijää. Sama koskee vuosiloma määritteitä loman pitämisen suhteen.

   Jos työnantaja maksaa työntekijälle alipalkkaa tulee siitä jälkimaksu sekä oikeustoimi sanktioineen.
   Sama koskee vuosilomia eli se on pidettävä ja oikeus, joten työnantaja ei voi estää vuosilomaa ja sen korvausta!
   Mikäli työntekijä sekä työnantaja "sopivat" keskenään vuosiloman pitämättömyydestä sakotetaan molempia osapuolia jotta mitään kiritystä ei tapahtuisi!

  • Anonyymi

   Miksi haluat pienempää palkkaa?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Henkirikos Tohmajärvellä

   En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
   Tohmajärvi
   26
   1588