Aihe

Kiina osoittaa olevansa tehokas dynaaminen yhteiskunta

Anonyymi

ja tulee koko ajan yhä dynaamisemmaksi, tehokkaammaksi, innovatiivisemmaksi ja teknologisemmaksi. Kiinalaisten älykkyys onkin länsimaalaisten tason yläpuolella. Ansaitsee paalupaikan.

19

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiina ja Venäjä nauraa tällä hetkellä Amerikalle 😁

  • Anonyymi

   Kiina tuottaa:
   -yli 90% mobiileista
   - 90% tietokoneista
   - 90% antibioteeteista ja niiden komponenteista
   - 70% tv:stä
   - 60% rokotteista
   -52-54% teräksestä ja alumiinista

   Kiina ohitti vuonna 2019 myös uusissa patenteissa ja laukaustuissa satelliiteissä Usan. Tieteellisessä tutkimuksessa ja sovellutuksissa Kiina näyttää ohittavan länsimaat.

  • Anonyymi

   Kiinan asukasluku on 1420 miljoonaa. Sen työvoimareservi on yhä sen maaseudulla. Sen kaupungit ovat suurempia kuin lännessä. New York, Lontoo ja Pariisi ovat vain 20-40% Kiinan suurimmista kaupungeista. Näin Kiinassa on jo kymmeniä keskittymiä joissa syntyy tieteelliselle huipputyölle otollinen maaperä. Ylipäätänsä Kiina on luonnollinen maailman talousmoottori.

   • Anonyymi

    Meidän hallitus sentään ulkoistaa kaiken työn Kiinaan katsos se on ilmastoteko.....


  • Anonyymi

   Äo-tilastossa kärjessä Etelä-Korea 106 pistettä. Sitten Kiina ja Japani 105. Euroopan lukemat maittain 92-101. USA 98. Suomi 99.

  • Anonyymi

   Koronakuolemat miljoonaa asukasta kohden:

   USA: 1152
   Kiina: 3

   On joitain asioita joissa USA ylivertainen. 😆🥴

  • Anonyymi

   Kiinassa kommunismi osoitti dynamisuutensa. Lännen kulttuurimarxilaiset nillittäjiä ja bilettäjät jäivät jalkoihin.

  • Anonyymi

   Olen ollut kiinassa töissä, ja voin vakuuttaa että jos firma suomessa palkkaa vasta valmistuneen duunarin joko TKK:lta tai Yliopistolta, niin firma tietää tasan tarkkaan että mitä saa,

   Näin taas kiinassa ei ole; se on ihan arpapeliä että minkälaisen kaverin saa, ja on huomattava että kiinalainen duunari ei koskaan tee virheitä tai vahinkoja, ja kaikki vaan toimii, ihan kaikki, ja jos ei niin sitten vika on tietokoneessa, tietoliikenneyhteydessä tms. ja aina viimeinen vaihtoehto on 'communication problem'. 'It was a communication problem!', eli asiaa ei oltu osattu selittää tarpeeksi selkeästi ja oikein, jolloin tuloksena on että kaikki huppupalkkaiset länsimaalaiset työntekijät korjaavat sitten kaiken muutamassa minuutissa kun ensin on paikallisten annettu teutaroida pari viikkoa...

  • Anonyymi

   Kone Osakeyhtiön tajusi sen jo ajat sitten ja siirsi pääkonttorinsa Kiinaan. Saksalaiset löivät hanskat tiskiin ja tunnustivat ettei aurinkopaneelivalmistuksessa Kiinaa vastaan ole mitään mahdollisuuksia selvitä hengissä.

  • Anonyymi

   China jyrää muut piipertäjät syvään suohon ja onneksi syövät Suomi possua!

  • Anonyymi

   Kommunismissä taitaa olla tulevaisuus hehe!

  • Anonyymi

   Kiina oli jo 1400-luvulla täysin ylivoimainen talousmahti. Nobelpalkittu talousmies myöhemmin selvitti syitä miksi Kiina menetti paalupaikan. Syy oli hallitsevan dynastian ja vaurastuneen kauppaporvariston välinen konflikti. Niinpä hallitseva dynastia määräsi tuon valtavan ylivertaisen kauppalaivaston hävitettäväksi. Kiinan nykyinen johto on tarkasti tutkinut jo paljon aiemmin tuon aikakauden virheet ja tehnyt niistä tarvittavat johtopäätökset.

  • Anonyymi

   Kiinalaiset ovat vain maapallon työtekijöitä eivät mitään muuta. Siis pelkää paskaporukkaa jota ihmiskunta sietää toistaiseksi mutta miten kauan?

  • Anonyymi

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006583034.html

   Kiina alkaa pisteyttää kansalaisia ja yrityksiä – oluen ostamisesta ropisee miinuksia
   Kansalaiset voivat saada plussapisteitä esimerkiksi vaippojen ostosta, miinusta sataa taas hallituksen kritisoinnista.

   JAA

   KOMMENTOI

   Kiinan sosiaalisessa luottoluokitusjärjestelmässä kansalainen tai yritys pisteytetään sen perusteella, miten hyvin hän on noudattanut erilaisia sosiaalisia normeja ja sääntöjä.
   Kiinan sosiaalisessa luottoluokitusjärjestelmässä kansalainen tai yritys pisteytetään sen perusteella, miten hyvin hän on noudattanut erilaisia sosiaalisia normeja ja sääntöjä.­KUVA: NICOLAS ASFOURI/AFP/LEHTIKUVA

   Sanna Raita-aho STT
   27.7.2020 7:45
   Kiinan uuden sosiaalisen luottoluokituksen järjestelmän pelätään johtavan siihen, että Kiinassa toimivat yritykset joutuvat valvomaan työntekijöitään vapaa-ajallakin.

   Tällä on taas vaikutusta myös Kiinassa toimiviin lukuisiin suomalaisyrityksiin.

   Vuonna 2014 ensi kertaa ilmoitetun järjestelmän on määrä astua voimaan vuoden loppuun mennessä, ja se koskee niin kansalaisia, virkamiehiä kuin yrityksiä.

   Järjestelmässä kansalainen tai yritys pisteytetään sen perusteella, miten hyvin hän on noudattanut erilaisia sosiaalisia normeja ja sääntöjä.

   Yrityksen osalta alentunut luottoluokitus voi johtaa sanktioihin, kuten ylimääräisiin tarkastuksiin tai veroetujen saamatta jäämiseen.

   Käytännössä järjestelmän uskotaan antavan mahdollisuus esimerkiksi siihen, että Kiinan hallitusta kritisoiva, yrityksen avainasemassa oleva henkilö voisi jatkossa alentaa yrityksen luottoluokitusta. Tämän taas pelätään puskevan yrityksiä henkilöstönsä valvomiseen myös vapaa-ajalla.

   – Vaikuttaa siltä, että valtio hakee yrityksiltä tällaista toimintatapaa. Länsimaalaisille yrityksille tämä on varsin vieras ajatus, sanoo Kiinassa toimivan immateriaalioikeuksien yrityksen Kolsterin laki- ja tavaramerkkiyksikön johtaja Leena-Maija Marsio STT:lle.

   – Järjestelmä toimii niin, että jos avainasemassa oleva henkilö kirjoittaa esimerkiksi Kiinan hallintoa kritisoivia asioita internetiin tai vaikkapa myöhästyy lainanmaksussaan, se voi vaikuttaa hänen oman sosiaalisen pisteytyksensä lisäksi yrityksen luottoluokitukseen.

   Ei toistaiseksi näkynyt toiminnassa
   Tämä on nostanut huolta yrityksissä, mutta Marsion tietoon ei ole tullut, että säännös olisi juurikaan näkynyt suomalaisyritysten toiminnassa esimerkiksi niin, että suomalaiset yritykset olisivat ryhtyneet valvomaan henkilöstöään säännöksen vuoksi.

   – Säännös on herättänyt huolta, mutta ei ole toistaiseksi kuulunut, että näin olisi todella toimittu.

   Samalla yritykset voivat myös saada lisäpisteitä hyvästä toiminnasta, mikä luo osaltaan kannustimia yrityksille toimia lainsäädännön mukaisesti, Marsio sanoo.

   Korona-aikana tämä on näkynyt esimerkiksi siinä, että joillakin alueilla sosiaalisen eristämisen toimenpiteitä hyvin noudattaneet yritykset ovat saaneet lisäpisteitä, kun taas esimerkiksi huonolaatuisten kasvomaskien markkinointi on vähentänyt niitä.

   Kansalaisia halutaan kasvattaa tiettyyn suuntaan
   Sinologi ja Kiinan politiikkaa seuraavan uutiskirjeen Kiina-ilmiöiden kirjoittaja Jani Mustonen sanoo, että sosiaalisella luottoluokituksella halutaan parantaa luottamusta ja läpinäkyvyyttä yhteiskunnassa. Ilmiö on yhden kansalaisen pisteyttämistä monimutkaisempi ilmiö, eikä pisteyttämiseen ole olemassa yhtä, yhtenäistä säännöstöä.

   • Anonyymi

    Kiinassa työ vapauttaa kyllä natsit oli oikeassa!


  • Anonyymi

   Kiinassa kunnioitetaan auktoriteettejä. Yrityksen johto velvoitetaan että työntekijä pääsee vierailemaan joka kuukausi kaukana asuvien vanhempiensa luona. Jos määräystä rikotaan yrityksen johtaja joutuu vankilaan. Lännessä vanhuksiin suhtaudutaan kuin ongelmajätteisiin.

  • Kiina on verinen diktatuuri ja kansalaisoikeuksien kannalta todellinen "pahan valtakunta". Valtion tulisi olla olemassa kansalaisiaan varten eikä itseään ja valtiojohtoaan. Suhtautumisessa Kiinaan raha on sumentanut länsivaltojen arvopohjan täydellisesti. Toivottavasti Biden palaa yhteistyöhön muiden länsimaisten demokratioiden kanssa ja myös Kiinan suhteen saadan jonkinlainen yhteinen suhtautumistapa.

  • Anonyymi

   Suuret itäiset kulttuurit kehittyvät omalla tavallaan eikä ne tässä asiassa kuuntele lännen neuvoja. Niillä ei siihen ole mitään tarvetta.

   -----Stieglitz-----

  • Anonyymi

   Kiina sortaa vähemmistöjä, kiduttaa, valvoo ihmisiä, vakoilee, lehdistöllä ei ole vapautta, väestö vanhenee, vesikriisi häämöttää, Tiibetin ylänköjen jäätiköt sulavat, maa taistelee aavikoitumista vastaan, hengitysilma on myrkyllistä. Maailmassa ihmisen tuottamasta hiilidioksidista Kiinan osuus on noin 28%. Covid-19 sai alkunsa Kiinasta. Tällainenko on ihanne tehokkaasta dynaamisesta yhteiskunnasta?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   625
   30418
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   308
   22674
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14134
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11257
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8356