Aihe

Yhteistili eron jälkeen lasten menojen hoitamiseen

Anonyymi

Aiemmin pääosin hyvin toiminut yhteistilikäytäntö lasten menojen hoitamiseen. (lasten vakuutukset puhelinlaskut, päivähoito- ja harrastusmaksut) Nyt ilmennyt, että toinen nostaa tililtä rahaa kertomatta, sopimatta ja tositteita esittämättä, myös suorastaan kavaltaen, koska osaa väitetyistä menoista ei todellisuudessa ole ollut lainkaan.
Tilille ohjautuu lapsilisien lisäksi molempien vanhempien siirtämänä x- summa rahaa/kk.
Aiemmin pidin käytäntöä toimivana, koska tällä tavoin rahat ovat menneet varmemmin vain lasten tarpeisiin kummankaan vanhemman kustantamatta toisen henk.koht.kuluja mutta nyt luottamuspulaa siitä, mihin rahaa todellisuudessa kuluu. Kokemuksia, mitä vaihtoehtoja tilanteessa? Toinen kiistää epärehellisen toiminnan mutta ei pysty selittämään nostoja esim. tositteilla.
Jos tili lopetetaan, kuinka varmistaa, että kulut jakautuvat tasan -jos laskut (esim.päivähoitomaksu)on vain toisen vanhemman nimissä ja toinen jättää osallistumasta. Rahasiirtoja odotellut usein turhaan tai joutunut muistuttamaan useamman kerran.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Oletteko molemmat töissä?
   Onko tällä " vastapuolella eli nostajalla" huomattavasti pienemmät tulot kuin sinulla?
   Onko teillä saman verran huollettavia, eli onko vastuut samansuuruiset kummallakin?

   • Anonyymi

    Huollettavia yhtä monta, vastapuolella suuremmat tulot.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huollettavia yhtä monta, vastapuolella suuremmat tulot.

    Selkeä huoltosopimus. Ei kannata toiseen luottaa. Jää pian luu käteen.


  • Anonyymi

   Onko kyse isoistakin summista? Jos on joistain muutamasta kympistä kyse, niin kannattaa antaa vain olla. Toinen vaihtoehto on sitten se, että luovutte yhteisestä tilistä. Sitten vain pitää sopia lasten kulut jotenkin muulla tavalla puoliksi.

  • Anonyymi

   Juuri tuosta syystä jätin yhteistilin käyttämättä. Kävi ilmi, että etävanhempi nosti sieltä rahaa juomiseensa.

  • Anonyymi

   Yhteistili on kätevä, mutta kannattaa tehdä esim whatsapp ryhmä, jonne sitten valokuvat kaikista kuiteista. Ja valokuvat sekä rahasiirrot mieluiten samana päivänä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   120
   5852
  2. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   4135
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   388
   2222