Aihe

Olisit lämpölaitoksessa, jossa......

Anonyymi

Heräät lämpölaitoksessa, jossa olisit vastaamassa yksin lämpölaitoksen toiminnasta, kun -30 asteen pakkanen on lähestymässä.
Ajattelisit, että ei tässä hätää, onhan pihat täynnä turvetta ja haketta.
Avaisin jalkapallohallin kokoisen hake/turvevaraston oven ja toteaisit, tyhjä on.
Keskellä hallia olisi moottorisaha, kuorma-auto ja lappu:
Hake on päässyt loppumaan, tässä moottorisaha ja kuorma-auto, koetahan saada kaadettya puuta, että saat pidettyä kaupungin 10 000 kiinteistöä lämpimänä.
Katson lämpökattilan veden lämpötilaa, se on +70 astetta ja laskusuunnassa.
Autosta löydät karttoja joissa merkitty hakkuu alueet lämpövoimalan tarpeeksi.
Mitä teet, ei ole yhtään polttoainetta, metsässä on puuta, mutta se ei pala, koska on kosteaa ja lämmitys veden lmäpötila laskee ja kohta kaupungin asukkaat hytisevät asunnoissaan ja lopulta jäätyy putket ja koko kaukolämpöverkko.
Pääset lähelle hakkuu kohdetta, mutta alkaa tulemaan jo pimeä, lisäksi huomaat, että metsautotiellä on 50 cm paksusti lunta ja matkaa 10km.
Toteat, mahdoton tehtävä päästä kohteeseen ja rämpiä metsässä sahaamssa puita ja raahaamassa märkiä ja painavia puunrnukoja kuorma-autolle, eivätkä ne edes pala.

Yht'äkkiä kuulet " laita sauna kuumenemaan" ja heräät hikisenä sohvalta,
Olit nukahtanut ja nähnyt painajaista.
Yht'äkkiä puhelin soi ja lämpölaitoksen johtaja soittaa: Meiltä on turpeet ja hakkeet loppu ja huomenna on -30 pakkasta, mitä tehdään???

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei ainakaan Espanjaan kannata lähteä..

  • Anonyymi

   Mä en tekis mitään.

  • Venäjältä voi kuulemma ostaa haketta. Se varmaan on jotenkin EU:n CO2-päästöjen kannalta myös ympäristöystävällisin vaihtoehto. Kuten tietysti myös venäläinen kaasu ja Venäjältä ostettu ydinvoimalla tuotettu sähkö.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   11464
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   138
   5487
  3. Sofian kylpylämaksut ulosottoon

   Voi Stefu parkaa. Sofian hemmottelu on käynyt kalliiksi, niin kalliiksi että rahat on loppu, ja hemmoteltava on siltikin, vaikka laskulla, joka jätetä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2945