Aihe

Sähköautoon, diesel-webasto kylmiin maihin

Anonyymi

Sähköautoissa olisi hyvä olla diesel webasto ja joku 10L säiliö jolla saisi lämmitettyä autoa ja myös isoa litium akkua.

Kylminä aikoina. Paljon pidempää sähköajoa ja nopeampaa latausta.

Täällähän on huhtikuussakin korkeita yöpakkasia kun pilvettömiä öitä. - 15-20

Eli diesel webastot akkuautoihin

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllähän tuollaisen voi asennuttaa omaan sähköautoonsa. Polttoaineena voi käyttää polttoöljyä, ei tule kalliiksi. Saahan sillä auton sisätilan lämpimäksi ennen ajoonlähtöä käyttämättä akkusähköä, mutta akun lämmitys on jo senverran riskihommaa että kannattaa jättää tekemättä.

  • Anonyymi

   Itseasiassa kummallista, miksi polttoainekäyttöinen lämmitin olisi jokin pyhäinhäväistys sähköautossa. Kulutus on luokkaa 0,5 l/h ja CO2 päästö kaupunkinopeuksilla (keskinopeus 40) jotain vähän päälle 30 g/100 km.

   Jos ajoon kuluu lämpimällä säällä 15 ja kylmällä säällä 25 kWh/100 km, niin CO2 päästö 21-35 g/km. Kylmän sään kulutuslisä ja suuremmat (sähköntuotannon) päästöt tulevat pitkälti juuri lämmityksestä. Kun lukuja vertaa, niin ei polttoainekäytöinen lämmitin kovinkaan hirveästi päästöjä kasvata. Sehän pienentäisi sähkönkulutusta.

   Kuitenkin patteriuskovaiset itsekin laskevat sähköautoiksi myös lataushybridit, joilla kulutus voi kyllä parhaimmillaan olla 1 l/100 km.... mutta väärin käytettynä voi päästä myös liki kympin lukemiin.

   Osa näistä lataushybrideistä ei kykene tuottamaan lämpöä millään muulla tavalla kuin polttomoottoria pörisyttämällä (vaikka ajettaisiinkin akkuun ladatulla energialla) ja kulutus on sitten tyyliin 4 l/100 km.

  • Anonyymi

   YouTubessa on itseasiassa video, jossa kaveri on lapissa itse asentanut sähköautoon Wepaston ja näin pidentää ajomatkaa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   189
   3399
  2. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   150
   3112