Milloin erota

Anonyymi

Uusioperhekuvio, jota kestänyt nyt 4 vuotta. Mieheni kanssa arvot kohtaavat, keskustelu sujuu. Seksi intohimotonta rutiininomaisesti suoritetta. Itse joutunut hoitamaan miestä miltei kolmisen vuotta, välillä masennuksen takia tai sitten fyysisen vamman, mitä mies ei hoida ilman patisteluani. Tietokonepeliä pelaa sairaslomalla kellon ympäri. Sentään eläimet ja lapset hoitaa. Olen huomannut, että tunteeni ovat laimenneet. Tämä harmittaa minua, pettynyt olo itseeni. En halua erota, mutta en tiedä miten saan tunteeni jälleen roihahtamaan miestäni kohtaan. Mies luo toivoa paremmasta ajasta. Olen väsynyt toimimaan äitinä miehelle, maksamaan enemmän kuukausikuluja, mahdollistamaan materiaa. En myöskään jaksa enää opettaa hänen lastaan perusasioihin, joita lapselta laiminlyöty. Suoria kommentteja kiitos

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan ensimmäisenä pitää tarkistaa että lääkitys on varmasti kohdallaan, sillä täällä suomessa ei julkisella puolella saa 'riittävän voimakkaita' lääkkeitä tai 'oikeaa annostusta' käytetyille lääkkeille.

      Itselläni oli sama tilanne, ja vasta kipuklinikalla laitettiin uusi lääkitys, ja annostusta nostettiin sitten myöhemmin, jolloin tilanne ja elämänlaatu koheni.

      Makuuhuoneen puolella oli ihan vamman alkuvaiheessa pieniä ongelmia, jotka korjaantuivat kun asiasta puhuttiin lääkärin kanssa, ja saatiin pikkuveljeä piristäviä pillereitä, jotka sitten ajan kanssa jäivät pois.

      Arvot ovat sitten kokonaan toinen juttu.

      Mielestäni on hyvä että olet hyväksynyt sen että mies hoitaa eläimet ja lapset, eli osin on perusasiat kohdallaan. Nyt tarvitaan vielä vakavaa keskustelua siitä, että mitä kaikkea muuta mies voisi hoitaa niin että olisit tyytyväisempi.

      Tässä tilanteessa nähdäkseni olisi parasta että sanot hänelle suoraan, että sinua ei haittaa että mies on kotona, ja että vaikka pelaa tietokonepelejä, kunhan hoitaa perusasiat, eli kodin, lapset ja eläimet, ja tekee ruoan valmiiksi sillä aikaa kun itse olet töissä.

      Sitten pitää alkaa rakentamaan tai ylläpitämään miehen sosiaalista verkostoa; pitää kutsua kavereita ja tuttavia viikonloppusin kahville, ja saada mies harrastamaan jotain muutakin kuin vain tietokonepelejä.

      Tietokonepelit voivat nimittäin olla pakotie pois kivun tunteesta, sillä kun keskittyy johonkin mielekkääseen ja istuu vain rauhallisesti paikallaan, niin se rentouttaa ja vie pois kivun tunnetta.

      Hyväksy myös se, että kaikkea ei tarvitse tehdä ihan heti välittömästi vaan tee selviäksi että ei haittaa että koska mies tekee kodin askareita, kunhan ne tulee tehtyä.

      Hankkikaa siis seinäkalenteri, ja siihen merkitsette että minä päivinä mies tekee kotona mitäkin, eli esim. vaikka maantaina siivousta ja imurointia, tiistaina pyykit pestään, keskiviikkona menette yhdessä kauppaan, jne...

      • Anonyymi

        "Hyväksy myös se, että kaikkea ei tarvitse tehdä ihan heti välittömästi vaan tee selviäksi että ei haittaa että koska mies tekee kodin askareita, kunhan ne tulee tehtyä.

        Hankkikaa siis seinäkalenteri, ja siihen merkitsette että minä päivinä mies tekee kotona mitäkin, eli esim. vaikka maantaina siivousta ja imurointia, tiistaina pyykit pestään, keskiviikkona menette yhdessä kauppaan, jne..."

        Hyviä neuvoja. Masentunut ihminen ei välttämättä saa itse aikaiseksi alottaa ja lykkää asioita. Kun viikon työt on listattu ja näkyvillä on helpompi aloittaa.


    • Anonyymi

      Ai milloin erota. Jos et ole onnellinen, niin sitten niin nopeasti kuin mahdollista. Elämä on kuitenkin rajallinen.

      Kehottaisin kuitenkin käymään avoimen keskustelun, jossa kerrot mikä mättää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe