Aihe

Milloin erota

Anonyymi

Uusioperhekuvio, jota kestänyt nyt 4 vuotta. Mieheni kanssa arvot kohtaavat, keskustelu sujuu. Seksi intohimotonta rutiininomaisesti suoritetta. Itse joutunut hoitamaan miestä miltei kolmisen vuotta, välillä masennuksen takia tai sitten fyysisen vamman, mitä mies ei hoida ilman patisteluani. Tietokonepeliä pelaa sairaslomalla kellon ympäri. Sentään eläimet ja lapset hoitaa. Olen huomannut, että tunteeni ovat laimenneet. Tämä harmittaa minua, pettynyt olo itseeni. En halua erota, mutta en tiedä miten saan tunteeni jälleen roihahtamaan miestäni kohtaan. Mies luo toivoa paremmasta ajasta. Olen väsynyt toimimaan äitinä miehelle, maksamaan enemmän kuukausikuluja, mahdollistamaan materiaa. En myöskään jaksa enää opettaa hänen lastaan perusasioihin, joita lapselta laiminlyöty. Suoria kommentteja kiitos

3

66

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ihan ensimmäisenä pitää tarkistaa että lääkitys on varmasti kohdallaan, sillä täällä suomessa ei julkisella puolella saa 'riittävän voimakkaita' lääkkeitä tai 'oikeaa annostusta' käytetyille lääkkeille.

   Itselläni oli sama tilanne, ja vasta kipuklinikalla laitettiin uusi lääkitys, ja annostusta nostettiin sitten myöhemmin, jolloin tilanne ja elämänlaatu koheni.

   Makuuhuoneen puolella oli ihan vamman alkuvaiheessa pieniä ongelmia, jotka korjaantuivat kun asiasta puhuttiin lääkärin kanssa, ja saatiin pikkuveljeä piristäviä pillereitä, jotka sitten ajan kanssa jäivät pois.

   Arvot ovat sitten kokonaan toinen juttu.

   Mielestäni on hyvä että olet hyväksynyt sen että mies hoitaa eläimet ja lapset, eli osin on perusasiat kohdallaan. Nyt tarvitaan vielä vakavaa keskustelua siitä, että mitä kaikkea muuta mies voisi hoitaa niin että olisit tyytyväisempi.

   Tässä tilanteessa nähdäkseni olisi parasta että sanot hänelle suoraan, että sinua ei haittaa että mies on kotona, ja että vaikka pelaa tietokonepelejä, kunhan hoitaa perusasiat, eli kodin, lapset ja eläimet, ja tekee ruoan valmiiksi sillä aikaa kun itse olet töissä.

   Sitten pitää alkaa rakentamaan tai ylläpitämään miehen sosiaalista verkostoa; pitää kutsua kavereita ja tuttavia viikonloppusin kahville, ja saada mies harrastamaan jotain muutakin kuin vain tietokonepelejä.

   Tietokonepelit voivat nimittäin olla pakotie pois kivun tunteesta, sillä kun keskittyy johonkin mielekkääseen ja istuu vain rauhallisesti paikallaan, niin se rentouttaa ja vie pois kivun tunnetta.

   Hyväksy myös se, että kaikkea ei tarvitse tehdä ihan heti välittömästi vaan tee selviäksi että ei haittaa että koska mies tekee kodin askareita, kunhan ne tulee tehtyä.

   Hankkikaa siis seinäkalenteri, ja siihen merkitsette että minä päivinä mies tekee kotona mitäkin, eli esim. vaikka maantaina siivousta ja imurointia, tiistaina pyykit pestään, keskiviikkona menette yhdessä kauppaan, jne...

   • Anonyymi

    "Hyväksy myös se, että kaikkea ei tarvitse tehdä ihan heti välittömästi vaan tee selviäksi että ei haittaa että koska mies tekee kodin askareita, kunhan ne tulee tehtyä.

    Hankkikaa siis seinäkalenteri, ja siihen merkitsette että minä päivinä mies tekee kotona mitäkin, eli esim. vaikka maantaina siivousta ja imurointia, tiistaina pyykit pestään, keskiviikkona menette yhdessä kauppaan, jne..."

    Hyviä neuvoja. Masentunut ihminen ei välttämättä saa itse aikaiseksi alottaa ja lykkää asioita. Kun viikon työt on listattu ja näkyvillä on helpompi aloittaa.


  • Anonyymi

   Ai milloin erota. Jos et ole onnellinen, niin sitten niin nopeasti kuin mahdollista. Elämä on kuitenkin rajallinen.

   Kehottaisin kuitenkin käymään avoimen keskustelun, jossa kerrot mikä mättää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   343
   7402
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   289
   5430
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   233
   4068
  4. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   3817