Aihe

Luottamusvaltuutettu on suositumpi sopijakumppani kuin luottamusmies

Anonyymi

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lisää poppareita

   • Anonyymi

    Heh. Hyvä, että joku muu oli täällä tekemässä. Saitko niihin riittävästi suolaa? :D


  • Anonyymi

   Kannattaa lukea se tutkimus itse ja tehdä siitä omat johtopäätökset.Suomenmaan "uutinen" antaa asiasta hieman vääränkuvan. Missään ei ole estetty, että työnantaja ja työntekijä eivät voisi keskenään sopia tes:n/lain minimejä paremmista työehdoista. Kun kyseessä on suomen yrittäjät kannattaa aina olla epäileväinen siihen mitä on kysytty ja siitä mitä vastauksista annetaan ymmärtää.

   Kun vastaajilta oli pyydetty asettamaan ennalta annetut vastausvaihtehdot tärkeysjärjestykseen ja vastaajat oli eritelty aseman mukaan oli "sopijaosapuolen mielekkyys" kaikkien vastaajien vastauksissa saanut tärkeän maininnan 14% kaikkien vastaajien vastauksissa, suurin kannatus oli johtavassa asemassa ja ylempien toimihenkilöiden vastauksissa 17% kannatuksella.

   Miksi en ole lainkaan yllättynyt, että uutisen aiheeksi satuttiin laittamaan vastakkain luottamusmies/luottamusvaltuutettu, kun se ei ainkanaan vastanneiden vastauksissa ole tärkein asia paikallisessa sopimisessa.

   Kysymys oli:"Mistä asioista erityisesti haluaisit sopia nykyistä enemmän työpaikalla?"
   Vastausvaihtoehdot:
   - Palkoista, korvauksista ja lisistä Kannatus 49%
   - Työajoista Kannatus 46%
   - Lomien ja vapaiden ajankohdista Kannatus 44%
   - Monipaikkatyön käytännöistä Kannatus 31%
   - Henkilöstön edustamistavasta Kannatus 14%
   - En osaa sanoa Kannatus 19%

   Kun katsellaan miten luottamusvaltuutetun kannatus asettuu ammattiryhmien mukaan, niin "yllättäen" suurin kannatus löytyy johtavassa asemassa olevissa ja ylemmistä toimihenkilöitä, kannatus 44%, alemmissa toimihenkilöissä kannatus oli kyselyssä 42% ja työntekijäillä 36%. Yrittäjistä luottamusvaltuutetun kannalla oli 30% vastaajista.

   Näistä kaikista voidaan paikallisesti sopia, jos vain kummallakin osapuolella on siihen halua. Monasti työntekijöillä olisi sitä halua sopia, mutta työnantajapuolella olisi halua määrätä. Ja kuten tunnettua, suomessa työntekijä on aina väärässä, vaikka olisikin oikeassa.

   • Anonyymi

    Hui! Luet tutkimukset ja etsit totuuden. Onko tuollainen edes sallittua Suoli24 palstoilla kun on niin harvinaista? ;)


  • Anonyymi

   Luottamusmies on koulutettu ja saa apuja liitolta tarpeen tullessa.Nyt on taas Pentikäisellä höökä päällä kun yrittää sotkea työelämää,ja tämä paikallinen sopimus höpötys,kyllä nytkin vooi sopia,paremmin.TES:in alle ei mennä.

  • Anonyymi

   Luottamusmiesvaltuutettu joka firmaan.

  • Anonyymi

   Olin 43 vuotta töissä ja tuommosta sammakkoa en koskaan nähnyt. Sitten kun nämä viisastelija nuoret joutuu työnantajansa jyrän alle alkaa ajatukset muuttua. Meidän työpakalla ay toimintaan osallistui lähes kaikista puolueista väkeä ja työtekijöiden tärkeimmistä asioista olimme aina samaa mieltä vasemmistosta - kokoomukseen. Pentikäisen tavoite on särkeä eikä rakentaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   9297
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   4007