Kaljan määrä

Anonyymi

Oonko nyt kontrollifriikki, kun olen hieman huolissani mieheni alkoholin käytöstä. Miehellä on oma yritys, eikä aamutuimaan tarvi aina lähteä liiikkeelle. Hän juo kaljaa siis kolmena tai välillä neljänä iltana viikossa. Töitä hän tekee pitkin päivää, ei kovin aamusta. Mutta laskin että viikossa menee noin 30-40 kaljapurkkia.

Miehen mielestä kyseessä ei ole ongelma. Hän omien sanojensa mukaan tarvitsee rentoutusta pitkin viikkoa, että jaksaa tehdä töitä.

Mies ei tule kanssani yhtäaikaa nukkumaan, vaan kaljoittelee tietokoneella jonnekin yhteen yöllä. Sitten tulee tökkimään viereeni ja haluaa seksiä, keskellä yötä. Mies saa nukkua vaikka yhdeksään, koska hän voi. Minulla kello soi joka arkiaamu klo 6, kiva siinä sitten äheltää seksiä yöllä, ja laskea tunteja milloin kello soi. Kalja saa miehen himokkaaksi, ei voi omien sanojensa mukaan hillitä itseään yöllä. Tykkään toki seksistä, ja tulen itsekin yöllä himokkaaksi, vaikka tiedän että olisi järkevämpi nukkua. Sitten kun herään, niin kaljalta haiseva mies kuorsaa kuin sika, eikä edes tajua että lähden töihin.

Että näin meillä. Olenko turhaan huolissaan, tuosta alkoholin kulutuksesta siis. Olenko nipottaja? Itse en käytä nykyään alkoholia juuri lainkaan. Mies ei toki juo itseään mitenkään örvellyskuntoon. Hän juo sen 8-10 kaljapurkkia illan aikana, ja on omien sanojensa mukaan ajokunnossa aamukymmeneltä viimeistään. Eikä mies edes vaikuta kovinkaan humalaiselta, muuta kuin hajun puolesta, toki sellainen puheripuli hänellä tulee alkoholista, ja on hyväntuulinen sitä saatuaan.

Yleensä hän tekeekin aamupäivän töitä läppärillä, ja lähtee sitten fyysisesti joskus puoliltapäivin liikkeelle, siitä hän tekee töitä aina jonnekin iltaviiteen tai kuuteen asti.

Mies on muuten tosi kiltti, eikä suutu minulle koskaan mistään, pyykit ja astiat on aina pestynä kun tulen töistä kotiin, ja pitää kodin siistinä muutenkin. Mutta olen vain huolissani noista määristä. Olenko turhaan?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yli 24 annosta (esim. 1 olut) on suurkuluttajan raja. Miehesi on siis ainakin suurkuluttaja ja lisäksi joko alkoholisti tai vahvasti matkalla alkoholistiksi. Siitä ei ole mitään epävarmuutta. Et siis nipota! Useamman ystävän tai tutun ex on elänyt samanlaista elämää kuin sinä. Olen itse nähnyt omin silmin kun alkoholisti toteaa, ettei ole juonut tänään ”mitään” ja hetken päästä sanoo, että on juonut vain 12 olutta. Kukaan ei ympärillä ollut huomannut humalatilaa.... tai edes hiprakkaa tai nousutunnelmissa. Suurkäyttäjää ei tunnista humalassa olevaksi, vaikka annoksien mukaan niin luulisi! Silti alkoholi ei pala yhtään sen nopeammin kuin muilla. Riippuen henkilön painosta ja maksan kunnosta, yksi tavallinen ravintola-annos (1olut) palaa keskimäärin 1,2 - 2,4 tunnissa.Jos miehesi juo 12 olutta, alkoholi poistuu elimistöstä 14.4-28.8 tunnissa. Iso mies luultavasti osuu haitarin alapäähän, paitsi jos maksa-arvot on jo viturallaan (on kohtuullisen todennäköistä), silloin aika kuluu enemmän. Kun tiedät milloin miehesi aloittaa, voit laskea onko nollan puhaltaminen todennäköistä klo 10 aamulla. Alkometri voisi olla järkevä ostos, ettei yrittäjän toimeentulo lähde rattijuopumuksen takia...

      Taitaa olla totuus, että miehesi jatkaa kunnes tulee jotain mikä saa heräämään: rattijuopumus tai että sinä pistät rajan: joko katkollle tai sitten muutat pois. Kannattaa kuitenkin sanoa, ettet halua lähteä ja haluat tukea häntä, mutta näin et voi vaan jatkaa. Et voi tehdä valintaa alkoholistin puolesta, voit vain pistää rajan. Apua puolisosi kannattaa hakea, vaikkei olisi vielä kuin suurkuluttaja. Hänen pitää opetella muita keinoja rentoutumiseen esim. lenkillä käynti. Siinä voit olla iso tuki

      Alkoholi vaikuttaa aivoissa gaba-reseptoriin. Se siis väliaikaisesti poistaa ahdistusta. Kääntöpuoli on, että kun käytä loppuu ahdistus palaa paljon voimakkaampana..Ahdistusta lääkitään myös benzodiatsepineilla, mutta sitä ei alkoholistille kannata tarjota vaihtoehdoksi! Seurauksena on usein voimakkaasti riippuvainen sekakäyttäjä ja isommat ongelmat. Jos miehesi suostuu, antabus-kapseli käteen asennettuna (juomisesta tulee paha olo) voisi toimia terapian kanssa. Jos otatte yhdessä tavaksi käydä iltalenkkillä ja juttelette päivän asioista se voisi olla uusi tapa poistaa ahdistus? Henkinen läheisyys voisi myös tuoda seksin alkuiltaan, jolloin sinäkin olisit tyytyväisempi? Maksa-arvojen mittaus voisi myös herättää miehesi. Sen voi tehdä kauniisti ostamalla lahjaksi terveystarkastuksen, jossa labrakokeet on mukana.

      Jos tarvitset tukea tai sinulla ei ole vielä voimaa laittaa rajaa, hae ensin apua itsellesi. Se voi olla parisuhdeterapia yksin (ette ole ainoita samassa tilanteessa), yksilöterapia tai jos päidelinkistä löytyy chat tai puhelinnumero, voisit kysyä sieltä apua tai varata ajan lääkärille terveyskeskukseen ja pyytää lähetettä jonnekin missä osaavat auttaa.

      Tässä sinulle asiapohjaista asiantuntijoiden kirjoittamaa luotettavaa tietoa:

      https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00196

      https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/tietoiskut/alkoholi/liikakayton-tunnistaminen

      Ohessa myös yksi kevyempi lähde, jos noiden lukeminen tuntuu vaikealta:

      https://www.is.fi/terveys/art-2000000193014.html

      Jos miehesi on vielä suurkuluttaja, muttei alkoholisti, teillä on paljon toivoa. Jos hän ymmärtää minne on menossa, saa apua ja tukea, elämä joi hyvinkin muuttua. Ilman takapakkeja tuskin selviätte. Silloin pitää nousta ylös ja yrittää uudestaan. Apu kannattaa ottaa vastaan! Stemppiä!

    • Anonyymi

      Miksi olet juopon kanssa suhteessa. On meitä raittiimpiakin miehiä. En juo edes 2 kuukaudessa niin paljon kun miehesi. Maksa pettää siltä kohta muutenkin. Ei kai naiset halua tuhlata elämää juopon kanssa.

    • Anonyymi

      Määrä kuulostaa niin paljolta että voisi tietysti vähentää oman terveydensä vuoksi.

      Noin suhteen kannalta vaikea sanoa, vaikutat huolestuneelta, mutta toisaalta tunnut pitävän hänestä myös jurrisena. Voi olla niinkin, että jos hän lopettaa, niin ahdistuu ja masentuu, tai rupeaa ärsyttäväksi nipottajaksi ja pätijäksi. Asiat ei aina mene niinkuin ruusukuvioidussa terveysohjekirjasessa sanotaan.

    • Anonyymi

      Kyllähän miehesi juo paljon, varmaankin vaikuttaa jo terveyteen. Himokkaaksihan sopiva määrä alkoholia saa, mutta jossain vaiheessa käy toisin päin.

      Minuakin ällöttäisi tuollainen enkä sietäisi moista vaan vaatisin itselleni nukkumisrauhan varsinkin jos todellakin sinulla aamuvarhain herätys. Mutta kukaan ei sinun hyvinvoinnistasi huolehdi, ellet sinä itse.

    • Keskiverto-Keijolla (~80kg) keppana palaa sen 1,5 tuntia. 8 törppöä kolmosta palaa siis 12 tuntia, 10 törppöä sen 15 tuntia. Jos tinttaa pitkälle iltaan, niin hyvin todennäköisesti ei ole rattikunnossa aamulla, ei edes klo 10.

      40 törppöä viikossa ei ole stressijuomaa tai paljon, vaan alkoholiriippuvainen.

    • Anonyymi

      Kaks koppaa kaljaa viikossa. Aikamoista kittaamista. Miksi naiset haluaa elää sellaisen miehen kanssa joka juo noin paljon viikossa en vaan ymmärrä kun raittita miehiäkin on sinkkuna niin otit sitten se pahimman juopon vaivoiksesi. Sairaaksihan tuosta määrästä tulee se on jo alkoholisti se miehesi.

    • Anonyymi

      Miehesi juo liikaa. Ja tuo herättäminen yöllä kun tietää että kello soi viideltä on itsekästä. Keskustelkaa asiasta mahdollisimman pian. Ennen kuin käy niin kun meille.

    • Anonyymi

      Jos 8 kaljaa ottaa, ja aloittaa vaikkapa ilta kahdeksalta, niin rattijuopumus raja alittuu jo aamu kuuden aikaan. Sitten jos 10 ottaa, niin alle 0,5 promillen ollaa aamu yhdeksältä. Ei auton ratissa tarvi ola vesiselvä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe