Minun omistusasunto / uusioperhe

Anonyymi

Hei! Haluaisin kokemuksia tai mielipiteitä siitä kuinka olisi reilua tilanteessa jossa minä tulen olemaan asunnon omistaja (minulla kaksi lasta) avopuolisollani yksi lapsi. Asumme vielä erillään ja ostan oman asunnon johon siis otan yksin lainan. Mies on työtön tällä hetkellä, tosin työllistymässä ja hänellä on maksuhäiriömerkintä joten yhteistä lainaa ei voida ottaa. Mies haluaa muuttaa lapsensa kanssa tulevaan asuntooni mutta asumiskulujen jakaminen on hieman vaikeampaa. En halua olla epäreilu joten miten olisi viisain jakaa kuluja? Itse olen sitä mieltä että minä maksan asunnon kulut lainan ja vastikkeen ja vakuutukset ja juoksevista kuluista sähkö vesi ruoka jne puolet ja mies myös puolet sähköstä vedestä ja ruuasta. Olisiko epäreilua vaatia osallistumaan vastikkeeseen myös? Isompaa asuntoa ei ole mulla varaa yksin ostaa ja mies on sitä mieltä että hänen lapsella tulisi myös olla oma huone.. Tämä on minusta epäreilua koska hän ei voi itse osallistua asunnon ostoon jolloin lainaakin saisi enemmän.

15

669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi ostaa asunto, kun on uusioperhekuvio. Eikö kannattaisi alkuun vuokrata kimppaan asunto, jos työttömyys pitkittyy, voi saada asumistukea. Olet vaikka päävuokralainen ja alivuokraat osan asunnosta.

      • Anonyymi

        Ollaan oltu kimpassa 4 vuotta ja noin ajattelisin itsekkin mutta tilanne on se että ikää alkaa olla sen verran etten pian ensiasunnon ostajan etuja saa (kuten valtiontakausta jne) Oon asunut vuokralla pitkään ja haaveena ollut oma asunto pidempään. Harmittaa ettei yhdessä sitä voida puoliksi hankkia :(


    • Anonyymi

      Sinä siis ottaisit omia lapsiasi ja itseäsi varten lainaa oman kodin ostoon.
      Mies ei osallistu taloudellisesti kodinhankintamaksuihin. Hän kuitenkin tulisi teidän (sinun ja lapsesi) kotiin asumaan oman jälkikasvunsa kanssa ja "haluaa" omalle lapselleen oman huoneen. Sinun maksettavaksesi.

      Lueppa kirjoituksesi uudelleen. Huomaatko mitään outoa siinä?

      Kenties sinä kuitenkin olet hyvin varakas jolla on taloudelliset mahdollisuudet hankkia iso koti jossa on kaikille tilaa. Se olisi tosi hyvä!

      Mutta jos sinä pienehköstä palkastasi alat maksamaan ylimääräisistä huoneista, onko tuo omasta mielestäsi oikea valinta?
      Tiedät hyvin tarkkaan miehen maksuhäiriöistä ja hänen kyvyistään hoitaa taloudelliset asiansa. Saattaa luvata 9 hyvää ja 10 kaunista osallistuakseen (mahdollisesti yhteisen) talouden pyörittämiseen.
      Kerrot tunteneesi miehen jo monen vuoden ajalta. Kykeneekö hän pitämään lupauksensa? Onko hänessä tarmoa maksaa oman ja lapsensa asuminen (euroissa , siis ei luonnossa) sinun kodissasi?

      Miehellä on jo oma oma asunto omaa perhettään varten. Parasta todellakin olisi että mies pysyisi perheineen (hän ja lapsensa) omassa omassa kodissaan. Hän todennäköisesti laskeskelee pääsevänsä halvemmalla kun ei tarvitse maksaa kallista vuokraa. Tuo on totta, mutta heistä tulee ylimääräisiä menoja jokatapauksessa.
      Totta myöskin tämä: miehen saatua työpaikan, hän voi ostaa itse oman kodin. Saa kyllä lainaa, tosin korko hiukan korkeampi.

      Sinut omat lapsesi menevät kaiken muun edelle. Kuinka he sopeutuisivat kahden vieraan ihmisen jakamaan kotinsa? "Aaa, mutta lapsethan soputuvat kaikkeen!".... , millä hinnalla?! Hinta saattaa olla korkeampi maksaa kuin osaat edes arvata!

      Nämä ovat todella tärkeitä asioita pohdittaviksi ja päätettäviksi ennenkuin teet noin ison muutoksen.

      • Anonyymi

        Tämä!! Olen samaa mieltä että onpa outoa..


      • Anonyymi

        Hyvä ja realistinen tilannekuvaus!!

        Mies tässä kuviossa huomioi omat ja lapsensa edut ja kysyjä pohtii, onko hän reilu, jos tekee samoin!

        Viisasta olisi todellakin jatkaa yhderssäoloa kumpikin omasta kodistaan käsin, sillä yhteenmuutto tuo taatusti kosolti ongelmia ja konflikteja ihmissuhteisiinne.


    • Anonyymi

      Minusta olisi ihan reilua että mies maksaisi myös osan vastikkeesta, eihän hän siihen osallistumalla lyhennä asuntosi velkaa, vaan maksaa ns.vuokraa.

    • Anonyymi

      Vastike ja asumisen kulut (sähkö, netti, vesi) puoliksi. Ei ole mitään syytä, että hänen pitäisi asua ilmaiseksi, maksaisihan hän vuokrastakin oman osansa jos asuisitte vuokralla.
      Maksa sinä laina, sillä asunto omaisuutena on sinun ja maksat lainaa pois kerryttääksesi omaa omaisuuttasi.
      Molemmat maksaa omat puhelinlaskut yms., ruokaostokset kannattaa jakaa niin, että pistätte yhteiselle tilille rahaa elätettävien mukaan. Sinä maksat 3/5 (sinä kaksi lasta)ja hän 2/5 (hän lapsi).

      • Anonyymi

        Minustakin ruo jako kuulostaa varsin kohtuulliselta.

        Ap:lle sen verran, että jos olisit muutenki valmis ostamaan itsellesi ja lapsillesi asunnon niin osta ihmeessä. Teidän tarvettanne suuremman asunnon ostaminen kuitenkin olisi ainakin minusta arveluttavaa. Siinä tilanteessa miehen pitäisi ehdottomasti olla valmis osallistumaan myös sen lainan kuluihin. Hän voisi maksaa vaikka osan lainan koroista. Ei hän vuokrallakaan ilmaiseksi asu ja sinä maksaisit takaisin suurempaa lainaa hänen toiveestaan.


    • Anonyymi

      Jättä mies koska muuten tulee riitaa ja mies ei varmana tule maksamaan sulle vuokraa tai edes sähköstä mitään koska työttömänä ei vaan ole rahaa.

    • Anonyymi

      Ei kaikki työttömät ole persaukisia.
      Joillakin työttömillä ansiosidonnainen päiväraha on huomattavasti suurempi kuin monen duunarin kuukausipalkka.

    • Anonyymi

      Naisystäväni muutti luokseni asumaan. Sähkö- ja vesilasku laitetaan puoliksi, ruokaa ja kodin tarpeita ostetaan suunnilleen vuorotellen. Hän itse kysyi paljonko asumiskulut ovat kuussa. Kerroin vastikkeen ja kysyin haluaako hän maksaa puolet siitä. Ei, vaan hän haluaa maksaa puolet vastike lainanlyhennys summasta. On kuulemma siltikin vähemmän kuin hänen entinen vuokransa ja kuulemma reilua. Ihana nainen. Voi olla, että kosin vielä.

    • Anonyymi

      Mies jos asuu yksin vuokralla, niin saa tod. Näk asumistuen, kenties myös toimeentulotukea. Lapsilisän yh korotuksella ja elatustuen. Jos mies muuttaa omistamaasi asuntoon, teidät katsotaan perheeksi. Lapsimisän yh korotus loppuu. Asumistukea ei todennäköisesti saa kun asutte yvteistaloudessa. Omistusasunnosta huomioidaan as. Tuessa ja toimeentulotuessa vain asuntolainan korot, vastike ym. Asumiskulut.
      Eli miehellä tulona työttömyyskorvaus, lapsilisä ja elatustuki. Jos miehellä kelan työttömyyskorvaus, niin hänen ja lapsen tulot n. 900e/kk. Kyllä se vaan niin menee että jos haluatte asua yhdessä ja mies ei töissä ja saa vain minimi tuet, niin joudut maksamaan hänenkin ja hänen lapsen elämistä. Joko olet siihen valmis tai et. Asunnon koko onkin vähän hankalampi asia.

    • Anonyymi

      Oikeastikko... Kyllä minäkin todella ilmoittaisin haluavani ehdottomasti muuttaa toisen omistamaan asuntoon ja vaatimalla vaatia samalla että toinen ostaa sen sitten sillä tavoin että saan omalle kersalleni huoneen eikä tarvii maksaa edes siitä. 😂 Tyhmä vielä menee ja ostaa sellaisen talon. Kyllä on toisia rakkaudella helppoa viilata linssiin. Mistä vetoa että on vielä näennäisesti työllistymässä..

    • Anonyymi

      Naisen kuuluu kustantaa kaikki elanto ja asuin kulut ja miehen harrastukset ja miehen lapselle on taattava oma huone, ettei kehitys häiriinny, ruuan on oltava moni puolista ja ravitsevaa, ja jos ei naisen ansiot riitä, niin menköön lisä töihin ja olkoon mutisematta.
      vinkkinä naiselle, tingi omista menoistas.

      • Anonyymi

        Kaltaisellasi sovinistilla on yleensä nykymaailmassa paskanen loppu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe