Voi että kaipaan korontakaisia aikoja

Eilen istuskelin k-marketin kahvisopissa (max. 8 hlö.) kaakaolla. Siinä automaatissa on käsittämättömän paskaa kahvia.
Kuuntelin viereisen pöydän vanhojen herrojen kahvikeskustelua. Funtsivat sitä, miksei joku nörtti keksi automaattista ristikoidentäyttöohjelmaa. Saisi kuulema hyviä palkintoja, joskus oikein ristikon ratkaissut saa jopa 600 €. Siitä sitten keskustelu siirtyi muihinkin visailuihin, kuten Onnenarpaan, johon he eivät lukuisista yrityksistä huolimatta kuulemma koskaan ole päässeet. Lähetykseen asti siis. Hyvät tissit sillä juontajalla kuitenkin kuulemma on.

Joskus on hauska istuksia kärpäsenä katossa. Nykyisin valitettavasti kovin harvoin.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistan ikuisesti ku olin teini ja istuksin kirjastossa ison pöydän ääressä lueskelemassa jotain. Siinä oli pari vähän mua nuorempaa teinityttöä ja paikalle tuli vanhempi parrakas mies, vaikutti joltain vanhaltapojalta joka tykkäs nuorten tyttöjen seurasta muttei ollut kuitenkaan mitään hyväksikäyttäjätyyppiä. Sen vaikutelman sain.

      Hän osasi vähän kieliä, koska tytöt olivat antaneet hänelle jonkin englanninkielisen laulun hänelle suomennettavaksi. No, herrasmies oli suomentanut sen. Hän kertoi etti valitettavasti ollut löytänyt sanakirjasta sanaa "wanna", joten ihan täysin hän ei osannut kappaletta suomentaa.

      Jessus, harmittaa vieläkin, 35 vuoden päästä, etten pyytänyt näyttämään millaisen suomennoksen hän oli saanut aikaan.

      Kyllä mä välillä jossain torikahvilassa liityn ihan keskusteluunkin, sillä niinhän ihmiset tutustuu. Mut joskus on kiva vaan kuunnella.

      Senta Fé:ssä (ei siinä amerikkalaisessa kaupungissa, vaan tammisaarelaisessa ravintolassa) tutustuin yhteen Jormaan, joka joi aina jotain erikoisoluita ja oli älyluurissa kii ku hänet näin. Hän suoritti aina espanjankurssia.
      Kun hän oli päivän suorituksensa hoitanut, hän sitten jutteli oikeasti älykkäitä juttuja. Häneltä sit sainkin kipinän tohon kieltenopiskeluun. (tuotsilla aloitin, nyt meen espanjassa, vähän alkeita on muissakin kielissä tullut kateltua)

      • Täällä missä nykyään asun, tuli pari vuotta sitten usein istuskeltua Matkahuollon odotustilassa, yleensä viiniä tai olutta nauttien. Siitä oli hyvä seurailla ihmisten toimia, ja vähitellen oppi mitä kukakin on milloinkin tekemässä:
        Tuolla kävelee Arvid, ja vastaan tulee pari teiniä. Juttelevat hetken ja lähtevät eri suuntiin. Arvid lähti näköjään R-kiskalle, joten kohta he taas tapaavat ja röökiaski vaihtaa omistajaa.
        Jaha, Elomaa (r.i.p.) on jo päässyt putkasta ja minne onkaan menossa. A-klinikalle (Alkoon) tietenkin. Sitten arvailua montako tuntia menee, että pääsee taas kotiin buduaariin).
        Pikkukaupungissa alko nopeesti tuntemaan monien asukkaiden liikkeet.

        Tästä sit juttelin yhen ruotsinkielisen kaverini (hän joi aina, no nyt en enää muista, Dorista se ei ollut, mut jotain vastaavaa vaaleaa, muistaakseni päärynä) et mikä ruotsinkielinen termi ois vastaava ku suomen sana "tori-ukko", jollaisia me vähän alettiin olla. Hän mietti hetken ja vastas et "pappadagis".
        Musta se oli niin hieno sana, että päätin laittaa sen joskus vanhojen herrojen punkbändin nimeksi. Tää kaverikin ois tullu mukaan, oli hän mua parempi soittaja, mut valitettavasti hän siirtyi toisenpuoliseen orkesteriin.


      • Anonyymi

        Typo - Santa Fe, eikö niin, pyhä usko?
        Löytyy myös Helsingistä (ainakin).

        Sama täällä; joskus innostuu myös juttelemaan ihmisille ravintolassa, baarissa tai torilla. Tai missä vaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Typo - Santa Fe, eikö niin, pyhä usko?
        Löytyy myös Helsingistä (ainakin).

        Sama täällä; joskus innostuu myös juttelemaan ihmisille ravintolassa, baarissa tai torilla. Tai missä vaan.

        Mummuistaakseni ton baarin nimessä on een päällä aksentti.
        Samannimisia ravintoloita on varmaan satoja ainakin ympäri maailmaa.

        Useimmiten vain kuuntelen, mutta joskus alan juttelemaankin. Ravintoloissa nyt useammin tulee mentyä ihan juttelemaankin, mut kahviloissa enempi kuuntelulinjalla.

        Enkä tarkoita mitään pahaa tällä salakuuntelulla. Musta se on vaan mielenkiintoista.


      • Anonyymi
        JustJust kirjoitti:

        Mummuistaakseni ton baarin nimessä on een päällä aksentti.
        Samannimisia ravintoloita on varmaan satoja ainakin ympäri maailmaa.

        Useimmiten vain kuuntelen, mutta joskus alan juttelemaankin. Ravintoloissa nyt useammin tulee mentyä ihan juttelemaankin, mut kahviloissa enempi kuuntelulinjalla.

        Enkä tarkoita mitään pahaa tällä salakuuntelulla. Musta se on vaan mielenkiintoista.

        Aksentilla on portugalia, espanjaa ilman aksenttia.

        Itsekään en paha mielessä kuuntele muiden juttuja. Mielenkiintoista se on - avartaa maailmaa. Vaikka oma maailma on aika monipuolinen ja avara, lisä ei ole todellakaan yhtään liikaa. Ja sitten odotan myös jotain tasoa jutuilta. Itä-Helsingin metro ei ole ihan lempparipaikkojani kuuntelussa... mutta harvemmin tuleekin käytyä siellä päin. Toisaalta joskus saattaa sielläkin yllättyä positiivisesti.

        Mutta nyt.. menisi jo korona pois. Ei se vaan vielä taida mennä. Ainakin ensi vuoteen saa odottaa.


    • Anonyymi

      Aivan lemppariharrastukseni, muiden ihmisten juttujen kuunteleminen ☝😎 Vaikka olisi minkälainen limusiini ja vaikka vielä James kuljettajana, menen mieluummin julkisilla. Mikään ei voita toisten juna/bussikeskusteluiden kuuntelemista.

    • Mun nuoruuden musiikkia. On tää edelleen hieno: https://www.youtube.com/watch?v=YB5wGEfU2fU

      Naapurikyttääjä en ole!
      Naapurinrouvan luona kun toisinaan käyn kahvilla, eli yleensä punkkua juomassa, niin hän istuu keittiön pöydän ääressä ja tietää asukkaiden liikkeet. Itse en koskaan seuraile omista ikkunoistani tän talon elämää, mut ei kai sitä kaikkea voi olla huomaamatta.

      https://www.youtube.com/watch?v=RvH64OsNhNg

      • Anonyymi

        Olen niin herkkäluonteinen, niin naapurit pitää olla kivoja ja mukavia. Olisi kamala asua talossa, jossa olisi edes pientä rähinähenkeä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen niin herkkäluonteinen, niin naapurit pitää olla kivoja ja mukavia. Olisi kamala asua talossa, jossa olisi edes pientä rähinähenkeä.

        Minulla on ainoastaan kahdenlaisia naapureita: niitä jotka on mukavia, ja niitä joita en tunne ollenkaan. Jälkimmäisiäkin silti tervehdin.

        Tässä meidän kerrostaloryppäässä on paljon maahanmuuttajia. Kerran laskeskelin, että meidän rapussa alle kolmanneksella on suomalainen nimi. Toki monella oli ruotsinkielinen nimi, joka ei yleensä tarkoita ulkomaalaisutta. Ei ainakaan tässä kaupungissa, jossa enemmistö on ruotsinkielisiä.

        Sen olen huomannut, että maahanmuuttajalapset, ainakin tässä talossa, ovat kaikkein innokkaimpia tervehtimään ja muutenkin tulossa juttelemaan. Tosin nyt kun mietin, niin ei tässä talossa kai ihan suomalaisten vanhempien lapsia taida asuakaan. Paitsi ton naapurin rouvan poika, joka ei sekään enää lapsi ole (ei asu äitinsä kanssa, vaan ihan eri asunnossa).


    • Anonyymi

      Ei korona ole muuttanut elämää mitenkään. Sama työ ja sama palkka mutta vähemmän on töitä ollut mutta palkka sama. Välillä ne käskee kotiin kun epäilään että jollain on korona. Enemmän vapaa-aikaa, enemmän seksiä naisten kanssa ollut. Ja mikä parasta että koronasta ei ihan heti pääse eroon. Kyllä se korona jatkuu vielä ensi vuodenkin aivan varmasti.

      • Näkökantahan se tuokin. Sinun kannaltasi on siis kannattavaa hoitaa asiat niin, ettei koronaa saataisi koskaan taltutettua.
        Siinä on vain pieni ongelma: ellei sitä saada taltutettua, työsi on mennyttä, koska eihän kannattamattomalle «työntekijälle» kannata maksaa palkkaa. Eikä sitä palkanmaksajaakaan kauaa ole olemassa ellei koronaa saada taltutettua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      888
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe