Mihin työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan ja muuta kysymystä työllisyydestä

Anonyymi

Siis mihin työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan, kun eihän täällä Suomessa ole työpaikkoja omillekaan, jos ihan rehellisiä ollaan? Paljon puhutut avoimet työpaikat on jotain muutama tunti viikossa erikseen töihin kutsuttavan paikkoja joiden sijainti jossakin käpykylässä missä ei ole mitään elämää, niin ei sinne hirveästi ole halukkaita muuttamaan työn perässä eikä muutenkaan. Paljon on tilastollisia työpaikkoja myöskin monistettu niin, että esimerkiksi joku ei niin haluttu työpaikka on avoimena TE-toimiston sivuilla, eri muilla työnvälityspalvelimilla, jopa kymmenillä eri vuokratyöfirmoissa, niinpä yksi ja sama työpaikka saattaa olla 30 kertaa auki TE-toimistossa vähän väliä, kun siinä ei kukaan viihdy jostakin syystä.

Sitten puhutaan että tarvitaan koulutustasoa ylemmäs. Mutta kun meillä on ennestään koulutettuja työttömänä ja koulutetut vievät työpaikat täsmäkoulutetuilta suhteillaan. Tämä laskee työn tuottavuutta, kun väärällä koulutustaustalla mennään töihin.

Koulutustasoa aiotaan entisestään nostaa, vaikka todellakin se maksaa ja tuottaa vain lisää käytännön taitoja osaamattomia ja sairaita työttömiä. Niitä on tilastoissa!

Mielestäni pitäisi vähentää koulutusta, koska käytännössä koulutus ei anna työelämään mitään. Näin etenkin käytännön töissä, mutta myöskin esimerkkiä asiantuntija-aloilla. Osaaminen pitää pystyä todistamaan esimerkiksi näyttökokeelöq tyyliin: Jussi onnhyvö kokki, hän menee näytttökokeeseen ja osoittaa sen, ja saa siitä ammattitutlinnon”. Tai jos joku työnantaja haluaa ottaa vailla Liisan kokiksi, he voivat sen tehdä maksamalla aluksi pienempää palkkaa ja taitojen karttuessa isompaa. Miksi vaaditaan aina koulutus? Ja todellakin ylikoulutusta tulee välttää, eli vähentää eikä lisätä!

Mutta kertokaa missä työvoimapula on, missä osaajapula kun meillä koulutettua väkeä työttömänä jne?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pelkällä näyttötutkinnolla nytkin voi saada ammattitutkinnon tai osa-ammattitutkinnon. Tämä on ollut jo vuosia.

      Lisäksi Suomessa ei toimi tuo, että maksetaan alussa pienempää palkkaa ja taitojen karttuessa/työsuhteen jatkuessa pidempään isompaa palkkaa. Ei. Nimittäin Suomessa maksetaan tasan tarkkaan sitä pienempää palkkaa ja sitten potkitaan henkilö ulos niin ei tarvitse maksaa isompaa palkkaa. Ja ei kun seuraavaa palkkaamaan pienemmällä palkalla. Luonnollisesti tämä laitetaan työntekijän syylsi ”mitäs oli niin huono, että tuli kenkää”.

      • Anonyymi

        Eli ongelma on taas rakenteellinen?

        Mielestäni suomen tulevaisuus tällä systeemillä on nolla!

        Pitäisi karsia kuluja korkeakoulutuksesta ja isommista julkisen sektorin palkoista.

        Esimerkiksi eilen A-studiossa puhuttiin siitä, että suomen julkinen sektori vaikka on ylisuuri, se työllistää vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Suomen julkinen sektori on kuitenkin muita maita kalliimpi. Tämä kertoo siitä, että julkisella maksetaan joillekkin liian suurta palkkaa. Katsokaapa julkisen alan työpaikkoja Valtiolle.fi. Niihin paikkoihin joissa iso palkka - > 2800€ , pitää
        aina olla kokemusta kyseisestä tehtävästä. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseessä on pedattu työpaikka, johon joku sukulainen tai muu hyvä veli on otettu töihin ns. keittiön kautta meritoitumaan, ja laitetaan virka hakuun ja paikka on hänen. Miten voi olla työkokemusta, jos tehtäviin pitäisi sitä olla jo valmiiksi? Työkokemus kyseisestä tehtävästä on laiton vaatimus!


    • Anonyymi

      työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan halpatyövoimaksi,yrittäjä maksattaa veronmaksajilla asumis.ym. tukina puuttuvan palkanosan

    • Anonyymi

      Työperäistä maahanmuuttoa voidaan tarvita joihinkin erikoisaloille. Näiden tulee tietenkin olla korkeasti koulutettuja. Mitä me emme todellakaan tarvitse on kielitaidottomia kamelikuskeja tai afrikkalaisia sotarikollisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1629
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1361
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1109
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      3
      964
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    8. 5
      945
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    Aihe