Miksi (ex)kumppani jatkaa valehtelua?

Anonyymi

Olen seurustellut kumppanini kanssa 11vuotta, joista 8vuotta asunut yhdessä ja saanut perheenlisäystä 6vuotta sitten.

Viime syksynä kumppanillani alkoi kriisi, johon hän pyysi tilaa ja myös sai.
Hän ystävystyi erään miehen kanssa ja alkoi käymään tämän kanssa viattomasti isossa kaveriporukassa bileissä, myös ollut hänen kanssaan useasti kaksin.
Tämä kumminkin minulle ollut ok, kunnes eräänä päivänä hän sanoi menevänsä naisystävänsä luo helsinkiin ja olevansa siellä viikon ajan.
Kumminkin hän vain kävi vierailulla ja tuli takaisin tämän miehen luokse.(=suunnitteli valehtelevansa minulle.)
Syyksi valehtelulle hän sanoi, ettei halua huolestuttaa ja antaa mitään epäilyksen aihetta. Vannoi olleensa yksin hänen miespuolisen kaverinsa luona ja tarvitsevansa vain tilaa.
Kumminkin muut kerrat kun hän on ollut kaksin miehen kanssa nämä ovat olleet ok, paitsi tämä yksi kerta mistä piti valehdella etten suuttuisi?

Nyt lähiaikoina kumminkin hänen piti mennä lappiin tämän kyseisen uuden kaveriporukan kanssa ja itse jäin kotiin hoitamaan perhettä. Kertoi myös kyseisen miehen tyttöystävän tulevan paikalle.
Todellisuudessa tämä kaksikko oli jo hyvän aikaa sitten eronnut.
Minulle paljastui hänen tilanneen minun työkoneellani seksialusvaatteita 3 viikkoa sitten.
Myös hän oli maksanut ne meidän yhteiseltä tililtä, 300euroa.
Enkä ole nähnyt näitä meidän kotona, joten epäilen näiden olevan miehen asunnolla.
Vaatteet myös ilmestyi seuraavana päivänä meille ja todisteena esitteli näiden olleen kokoajan täällä ja minua varten, mutta nyt pilasin tämän yllätyksen.
Kumminkin edelleen hän oli kieltänyt tilanneensa mitään ja vasta kun vaatteet olivat hänen käsissään myönsi osittain tämän teon.
Lapin reissusta ei myöskään ole mitään todisteita, ei edes vaikka hän kävi ensimmäisen kerran siellä.

Vahvat indikaatiot osoittavat hänen pettäneen jo jonkin aikaa.
Keskusteltuamme hän totesi tämän kaiken johtuvan vain ikäkriisistä ja ettei koskaan voisi valehdella tai pettää minua.
Ei kertonut kumminkaan edelleenkään koko totuutta ja johdateltuani keskusteltua sain hänet paljastamaan asioita joita jo tiesin.
Asiat mitä hän kielsi muuttui hiljaisiksi myöntymyksiksi jotka olivat kuulemma ihan viattomia.
Hän sai asian kääntymään niin, ettei ollut mitään valehtelua ja salailua kun paljasti asiat minulle nyt, eikä olisi paljastanut näitä asioita jos olisi jotain salattavaa ja muutenkin yritti antaa itsestään rehellisen kuvan, edelleen valehtelemalla.
Hän ei myöskään voi kylmiltään keskustella asiasta vaan tarvitsee 1-2päivää miettimisaikaa ja vastaukset tulevat jonkun muun suusta.
Vastaukset kuulostavat opetelluilta ja jos paljastan tietäväni enemmän, hän menee lukkoon ja kieltää kaiken.

Hän ei myöskään enää muista mitä valheita on kertonut.
Saattaa olla päivästä riippuvaa seurusteleeko kyseinen mieshenkilö vai ei.
Hänen entisen naisen mukaan kumminkin ovat eronneet jo syksyllä, kun hän tapasi minun puolisoni.

Olemme nyt eronneet, mutta valehtelu jatkuu silti.
Haluaisi olla ystäviä, ihan vain lastenkin takia tai jopa palata yhteen kun tämä kaikki on vain ollut väärinymmärrystä taholtani.
Mitään mikä ei kestäisi päivänvaloa ei ole tapahtunut ja hän ei ole ikinä valehdellut minulle, muutakuin "nämä pari kertaa muttei oikeastaan ollut valehtelua."
Hän haluaisi keskustella asiasta, muttei kertoa yhtään enempää.
Hän myös kertonut ehtona yhteenpaluulle voivansa jättää tämän miehen tapaamiset, mutta ei kumminkaan kokonaan.
Hän on myös eromme jälkeen ollut vapaammin kyseisen miehen kanssa, esitellyt jopa lapsillemme.
Lapset kertoneet hänen olevan äitin uusi poikaystävä.

En voi vannoa pettämisen tapahtuneen, mutta tiedän hänen valehdelleen nyt jo useasti.

Miksi hän jatkaa valehtelua vaikka suhteemme on päättynyt?
Valehtelulle ei ole enää tarvetta, koska en ole palaamassa hänen kanssaan yhteen tai edes aio olla hänen ystävänsä. Vain pakolliset lapsiin liittyvät asiat kuuluvat tulevaisuuteemme.
Näemme vielä useasti lapsien takia ja vietän aika paljon aikaa entisessä kodissani, hän kumminkin tietää ettei tämä ole pysyvää.
Hän kumminkin alkanut puhua minusta elämänkumppaninaan jolle voisi avautua kaikesta ja kestämme yhdessä mitä vaan, ei tekisi minulle koskaan mitää pahaa. Ei valehtelisi tai pettäisi, kun itse pettäneenä tietää miltä se tuntuisi.
Nykyään hän ei suoraan kiellä asiaa, sanamuodot ovat monitulkinnaisia.
Saattaa olla ettei hän vain nyt muista kaikkia känni-iltoja hänen kanssaan, , mutta voi vannoa ettei mitään" väärää" ole tapahtunut.
Mies ei melkein koskaan ole kumminkaan ollut asunnolla kun naiseni on siellä ollut.

Oliko kumppanini narsisti, tai muun persoonallisuushäiriön omaava henkilö?
En kaipaa takaisin hänen kanssaan, koska tätä on voinut tapahtua jo aiemmin ja muiden henkilöiden kanssa, kumminkin valehtelu kalvaa mieltä.
Myös naisen jatkosuunnitelmat meidän suhteen ovat outoja.
Haluaa jatkaa minun kanssa, mutta ei kumminkaan suostu paljastamaan totuutta tässä asiassa. Ainoa mikä voisi meidät jollain tapaa edes yhdistää.

9

1467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hän on myös eron jälkeen "yrittänyt" tulla asiassa vastaan.
      Kertonut olevan ok jos minä tulisin hänen kanssaan bileisiin. Kumminkin suunnitelmallisesti pyytää minua vain mukaan, kun tietää varmasti etten pääse.
      Jos yllättäen pääsenkin, meno peruuntuu erinäisten syiden takia. Olikin väärä päivä ja hän meneekin vain yksin sinne kun kukaan ei ole siellä.
      Yllättäen saatiinkin jotenkin bileet järkättyä, kun oli vain sekaannusta.
      Myös kertonut että voitaisiin kolmisteen puhua asiat yhdessä halki, että päästään tästä sekaannuksesta yli. Tämäkään ei käy jos minulle käy.
      Myös esittelee heidän keskustelujaan. Poistettua keskustelua missä on muutama viesti jossa käy ilmi ettei mitään ole tapahtunut.
      Mies voi vannoa ettei tekisi mitään sellaista mitä nainen ei halua.
      Taas oudot sanamuodot.

      Edelleen hämmästyttää kumminkin naisen jatkohalut suhdettamme kohtaan.
      Haluaisi jatkaa kuten nyt nämä huonot kuukaudet ovat menneet, vannoo jopa jättävänsä tämän ystävän. Paitsi tietyn ajanjakson jälkeen, kun on sopinut useita menoja kuluvalle vuodelle hänen kanssaan.

      Kertonut tekevänsä mitä vain.
      Tänään hain lapset kotoa ja nainen toivoi meidän tekevän yhdessä jotain, kertoi olleensa eilen bileissä hänen luonaan kun tuli helsingistä kavereita.
      Kertoi yksityiskohtaisesti mitä kaikkea muka tapahtui.
      Tänään kertoi kumminkin menevänsä bileisiin kun miehen helsingin kaverit miehen luokse.
      Tämäkin oli vain sekaannus ja oli eilen yksin siellä, eikä valehdellut kun ne tulevatkin tänään.
      Eilen olikin vain lepäämässä siellä eikä tehnyt mitään.
      Tuntuu ettei hän edes itse tiedosta systemaattista valehtelua.
      Olen halunnut kuulla vain hänen myöntävän asian, ei mitä hän on tehnyt vaan.

      Ja ei, en ole palaamassa hänen kanssaan mistään syystä.
      Olen tuhlannut ison osan elämästäni häneen, tahdon tietää vain syyn.

    • Anonyymi

      Kuin lukisi tosi ala-arvoista roskapokkaria.

      Meneppä nyt lenkille, happi ihmeesti puhdistaa korvien välin ja kenties antaa ideoita paljon korekatasoisemman pokkarin kirjoittamiseen!

    • Anonyymi

      Huh huh. Hän valehtelee paljon ja todella epämääräistä kaikin puolin. Äkkiä pois tuollaisen ihmisen vaikutuspiiristä.

    • Anonyymi

      Tuleva eksäsi kuulostaa ihan kakaralta. Lapsenmielisillä ihmisillä on joku ihmeen pakkomielle siihen että heidän tekemisensään eivät ikinä ole "pahoja". Moraalittomalle lapselle ainoa keino tietää mitä ei saa tehdä on katsoa aikuisten reaktioita. Pettäjiä katsotaan yleisesti vähän kieroon joten se on "pahaa" oli olosuhteet mitkä hyvänsä. Eroaminen on merkki epäonnistumisesta joten se on "pahaa". Vieraan miehen perässä juokseminen on paitsi naurettavaa myös jotain mitä "paha" ihminen tekisi, joten minulla onkin vain elämänkriisi meneillään, hups kun olen niin "sekaisin" ja "etsin itseäni" että kaaduin saman miekan päälle useita kertoja. Täysin vahingossa ja suunnittelemati tietysti, muutenhan tämä surma olisi murha ja murhaajat ovat pahoja ihmisiä niin kuin kaikki tietävät. Surmaaja saattaa vain olla mukava kotiäiti jolle tuli jano kesken alko-matkan.

      Loppujen lopuksi ainoa asia mistä nämä kakarat välittävät on se että kylän muut juorulehmät eivät saa lisää märehdittävää. Ja ainoa ihminen joka voisi kertoa asiat niin kuin ne ovat on sinä! Eksäsi yrittää tehdä päivänselvästä skenaariosta jotain muuta kuin se on koska se on ainoa keino ettet kerro kaikille millainen ihminen onkaan kyseessä: narsistinen vatipää joka pitää sua täysin pilkkanaan.

      En sano mitä sun pitäisi tilanteessasi tehdä mutta yleisesti paras tyyli suututtaa ihmisiä tässä maailmassa on kertoa totuus. Also, no more mr nice guy.

    • Anonyymi

      Menipä kylmiä väreitä kun luin jutun. Hieman samalla tapaa kävi itsellenikin. Sillä erotuksella, että ex-vaimo ei ole kysellyt takaisin. Kaikki alkoi siitä, kuinka hän kehui olevansa maailman onnellisin nainen kanssani, ynnä muuta kehua. Kuitenkin hänellä meni samaan aikaan jollain tapaa lujaa, ja tuntui että hän vältteli kahdenkeskistä intiimiä aikaa. Tuli jatkuvasti menoja ja huomasin että olin lähes kaiken vapaa-ajan lasten kanssa, kun hän meni menojaan. Töistä paluut hänellä venyi venymistään, ylimääräisiä palavereja, kuntosalia, jne.

      Jonkin ajan päästä hän sanoi että on itkenyt kaikki työmatkansa, ja ettei voi parisuhteessa hyvin. Että jokin mättää, ja sanoi että ehkä se on vain hänen päänsisäinen juttu. Hän oli koko ajan kireä ja unohteli asioita, ja jätti asioita tekemättä, huokaili ja oli hermostunut. Jälkeenpäin mietittynä nämä kaikki johtui uudesta ihastuksesta. Nainen oli jotenkin sekaisin kuin seinäkello.

      Mentiin pariterapiaan hänen ehdotuksesta, ja siellä hän otti esille avioeron, ja syytteli minua kaikesta olemattomasta, ja hän tarvitsisi omaa tilaa ja aikaa, miettiäkseen haluaako enää olla kanssani. Tämähän oli jälkeenpäin mietittynä vain pelkkää bluffia. Hän halusi ikäänkuin erolle oikeutuksen, eli minussa kaikenlaista vikaa, ja vielä pariterapiassa niitä vatvottaisiin. Olin vielä tyhmä ja otin syytökset itseeni, ja myöntelin vikojani, vaikka ne tuntui kyllä melko tekaistuilta. En ollut muka lapsien kanssa riittävästi läsnä, jälkeenpäin mietittynä asia oli juuri päinvastoin, mutta jotenkin uskoin nuo syytökset, olinhan välillä töiden takia iltoja poissa, sekä yövuoron jälkeen aamulla "pois pelistä". Kuitenkin tosiasiassa olin viikon aikana lasten kanssa paljon enemmän, mitä tuo exä oli. Exä juoksi kaiken vapaa-aikansa omissa menoissaan, yleensä tuli vasta iktayhdeksältä kotiin. Eli narsistista projisointia, näin jälkikäteen ajateltuna.

      No, aavistin jotain, ja sanoinkin että jos on kolmas osapuoli, niin erotaan samantien enkä halua siitä isompaa riitaa. Exä vannoi ettei hänellä ole ketään. No, puhelimen piilottelua, säikähtelyä, ja suoranaista valehtelua alkoi sitten tulla. Valehtelu vain lisääntyi, joka asiasta. Lopulta hän jäi kiinni intiimeistä viesteistään erään miehen kanssa. Mutta yllätys yllätys, kiisti kaiken, vaikka näin viestit mustaa valkoisella. Tein kuulemma vain omia sairaita johtopäätöksiä, ja viestit oli tyyliin "ah mikä kuuma yö" "huomenta muru" jne, kymmeniä viestejä päivittäin, yömyöhään. Hän toi sitten eropaperit, ja haukkui minut samalla sairaaksi kyttääjäksi. Suuttui lähinnä siitä, että jäi kiinni, ei myöntänyt kuitenkaan mitään. Mun mielestä se on sairasta, eikä mun todisteen etsintä, jolla halusin vain itselleni selväksi, että en pelkästään kuvittele, vaan että tuo nainen nyt huijaa mua ihan satanolla. Ja valheesta kiinni jäätyään, oli suuttunut, mutta hetken päästä kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja hymyssä suin vain ilmoitti että haluaa olla hyvissä väleissä ja kaveri kanssani.

      No, muutettiin siitä heti erilleen. Ja exä asui parin viikon ajan kaksiossaan, kunnes alkoi kortteerata sen uuden miehen asunnossa. Ei toki sanonut tästä mitään, mutta lapset huomasi kun auto ei ole koko viikkona pihassa. Valehteli vielä lapsillekin, että on kaupassa, kuntosalilla, kaverilla, jne, kun kyselivät miksei äitiä ole näkynyt koko viikkona. Asutaan siis aika lähekkäin, ja lapset liikkuvat omatoimisesti kavereillaan, ja huomaavat kyllä asian. Exä laittoi vielä jollain kellokytkimellä jonkin lampun syttymään sisälle aina illaksi, en tiedä ketä hän yritti sillä huijata, ja miksi. Katselin tätä touhua jonkin aikaa, ja lapset kyseli välillä että salaako äitinsä jotain.

      Lopulta hän sitten sanoi, että onkin nyt sitten päättänyt ruveta seukkaamaan sen uuden "kaverin" kanssa. Ihan pokkana tuosta vaan, niin ja sattumalta. Ja kertoi sen sitten lapsillekin, valehdellen tietysti, että uusi mies puhtaalta pöydältä.

      Kaiken lisäksi tuo exä on mustamaalannut minua naapureille ja joillekin tutuille. Olen näitä käsityksiä hieman oikonut, mutta en tunne kaikkia kenelle hän on puhunut. En ala totuutta huutelemaan, vaikka ns huoranmaineen hänen päälleen sillä saisikin. Hän ei jotenkn tajua tehneensä mitään väärää, ja hymyilee vain kuin mitään ei olisi tapahtunut, hups vaan. Olen todennut, että tuollaisen ihmisen kanssa ei vaan kannata lähteä enempää sotimaan. Hyväksyy hänen valintansa, ja yrittää olla mahdollisimman vähän tekemisissä, niin pysyy kokonaisuus parhaiten hallussa.

      • Anonyymi

        Onpa tutunomaisia kertomuksia. Itselläni tuli ero viime vuoden keväänä kun puoliso jäi kiinni uskottomuudesta. Olin jo aiemmin talvella, huomattuani käytöksen muuttumisen, kysynyt häneltä suoraan, onko hänellä joku toinen kuvioissa mukana. Sanoin, että en mitään muuta toivo kuin että on rehellinen, jos on joku toinen elämässä. Että en halua kokea enää uudestaan sitä kaikkea tuskaa, minkä kerran aiemmin jo olin kokenut hänen uskottomuutensa takia. Kielsi että olisi ketään toista.

        Kaikki merkit viittasivat koko ajan vain vahvemmin siihen, että vaistoni oli oikeassa. Ja kyllähän hän sitten lopulta jäi kiinni kun oli kutsunut uuden morsiamensa meille kylään kun olin työmatkalla. Morsio merkkasi reviirinsä, niinkuin näillä toisilla naisilla ilmeisesti aika monilla on tapana, ja tajusin heti kotiovesta sisään astuessani, että talossa on ollut naisvieras poissaollessani. Puoliso tietenkin kielsi kaiken. Jatkoi valehteluaan kirkkain silmin vielä senkin jälkeen, kun olin ollut tähän toiseen naiseen yhteydessä ja hän oli minulle myöntänyt suhteen. Puoliso kyseenalaisti mielenterveyteni kun epäilin, selitti kuinka hänellä on paljon naispuoleisia ystäviä. Korosti kuinka rehellinen hän on ja huono valehtelemaan. Käänsi tilanteen ihan päälaelleen, antaen ymmärtää, että minä olen huono ihminen kun epäilen. Vaikka eihän se edes ollut enää pelkkä epäily kun kolmas pyörä oli asiasta jo kanssani viestitellyt ja selvisi myös, että useampi ystävänikin oli ukon nähnyt kyseisen naisen seurassa intiimeissä tunnelmissa.

        Aloin etsiä itselleni asuntoa, koska hän ei halunnut edes yrittää keskustella asioista. Vuoroin haukkui minut maanrakoon ja seuraavassa hetkessä oli kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

        Vielä eronkin jälkeen kun muutaman kerran kävin hakemassa tavaroitani, exä jatkoi valehteluaan. En voi ymmärtää. Omassa mielessäni olen ajatellut, että se on jonkin sortin narsismia, omaa egoa täytyy suojata viimeiseen asti vaikka sitten valheilla, kun muita keinoja ei enää ole jäljellä. Tuollaiset ihmiset eivät välitä muista kuin itsestään. (Meinasin sanoa, että eivät rakasta kuin itseään, mutta en usko että tuollaiset epärehelliset infantiilit osaavat rakastaa edes itseään. Jos osaisivat, eivät kohtelisi läheisiään huonosti ja eivätkä yrittäisi jatkaa ripustautumista selityksin ja valhein vielä eronkin jälkeen ihan kuin mitään ei olisi sattunut).

        Kannattaa asettaa selvät rajat, eikä antaa epäluotettavan ja itsekkään exän luikerrella takaisin elämään. Kerran tein sen virheen, mutta nyt pysyn lujana. Narsistiselta ihmiseltä on turha odottaa henkistä kasvua tai sitä, että ottaisi opikseen ja jotenkin mystisesti oppisi kunnioittamaan muita ihmisiä. Näille kumppani on vain omaa itsetuntoa pönkittämässä ja kun löytyy parempi egon jatke, kumppani saa mennä. Ansaitsemme kaikki jotain parempaa - rakkautta ja arvostusta. Itse ajattelin aloittaa sen itsestäni, uskoen ja toivoen että elämä tuo vielä paljon hyvääkin, paremman kumppaninkin kun sen aika on.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      kukaan, tarinasi lukijat sen enempää kuin sinä itsekkään ei usko tuon naisen lässytyksien olevan todenperäisiä.

      Se on niin tyhmä että lampun valo tulee toisesta korvasta ulos!

      Ja sinä yhä valitset elää sen kanssa!!!

      Nyt heti lapsi sinulle, lutka ulos kodista ja tee lapsesi ja omasta elämästäsi rehellinen, luotettava ja kaunis! Tuon luusskan läsnäolo vioittaa sinua ja lastasi aivan liikaa. Mitä kauemmin sallit sen saastuttaa kotiasi, sitä myrkyllisemmäksi ilma käy!

      Heti lutka ulos!

    • Anonyymi

      Ota ero ja samalla aivojesitoimintaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe