Mikä on kun ei taidot riitä.

Anonyymi

Nyt en enää tiedä mitä pitäisi tehdä tai toimia. Ylläpidän parisuhdettamme yksin pystyssä. Vaimo ei huomioi millään lailla, pitää minua selvästi itsestään selvyytenä. Puhelin ja hänen koiraharrastuksensa vie kaiken aikansa. Hengaa sohvan nurkassa kaiken aikansa täysin uppoutuneena puhelimeen. Tekee pahaa katsoa vierestä kun pieni lapsemme koittaa tulla äidille näyttämään hänen tekemäänsä hienoa piirustusta, Lego-autoa yms eikä äiti reagoi lapseen mitenkään. Se kun lapsi turhautuu äidin passiivisuuteen ja lähtee pois saa minut kiukun ja itkun partaalle.
Minä hoidan lapselle vaatteet, leikin hänen kanssaan ja muutenkin vietän aikaa, siivoan kotia, remontoin ja kunnostan taloa, korjaan autot ja huolehdin, että vaimon auto on aina katsastettu, tankattu ja puhdas. Huolehdin itsestäni ja terveydestä, käyn salilla 3-5 kertaa salilla, ettei vaimon haluttomuus pitäisi ainakaan ulkonäöstä olla kiinni. Miksi minun pitää olla kerta toisensa jälkeen se, joka halaa tai koittaa aloittaa keskustelua arkisista asioista tai ylipäätään osoittaa toiselle huomiota ja välittävänsä toisesta saamatta itse mitään vastakaikua. Eniten satuttaa se kun itse rakastaa ja arvostaa toista ja tekee asioita hänen hyväkseen, samalla kun minut unohdetaan täysin. Olen ottanut asian muutamia kertoja puheeksi, mutta saan aina saman vastauksen: "no kyllähän mä sinua huomioin" jonka jälkeen vaimo yleensä suuttuu ja kääntää katseensa takaisin puhelimeen. 34 vuotiaana tässä on elämää vielä hyvin jäljellä, mutta mitähän ja miten sen käyttäisi. Erota en tahtoisi, koska rakastan toista, mutta ei ko.tilannetta enää kauaa jaksa. Tiedän, että monet parisuhteet ovat samassa tilassa tai olleet. Tuntuu, että vaimon mielestä kaikki on hyvin vaikka olen ilmaissut hänelle tyytymättömyyteni kyllä. Tahtoisin puhua asioista kunnolla, mutta sellainen ei tässä perheessä tunnu olevan tapana. Tuntuu että minun voimat ja keinot alkaa olemaan loppu tilanteen suhteen.

22

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaimosi pitää sinua itsestäänselvyytenä.

      • Anonyymi

        Ja hän pitää vaimoaan itsestäänselvyytenä.


    • Anonyymi

      Jatka normihommien tekoja,mutta jätä kaikki ylimääräinen panostus pois.
      Lähde lapsenne kanssa mahdollisimman usein jonnekin aikaa viettämään.(Oikeasti huono homma tuo äidin reagoimattomuus lapseen.) Keskity siis siihen että sinä ja muksu voitte hyvin. Toisen käytöstä ei voi muuttaa, mutta omaa voi ja se voi sitten vaikuttaa sen toisenkin käytökseen. Jätä vaimosi huomioimatta samoilta osin kuin hän jättää sinut, mutta älä kostofiiliksellä. Yritä löytää omat rajasi ja osoita, että niitä pitää kunnioittaa. Kerro vaimollesi kaikki tuo mitä kirjoitit, että rakastat, muttet ole onnellinen. Jos hän ei todella havahdu, hankalaksi menee.

    • Anonyymi

      Olen tuota, etten myöskään huomioi häntä keinoa kokeillut (tämä kun ei ole mikään uusi ongelma, vaan jatkunut yli vuoden). Lopulta kun otan asian puheeksi taas, ettei minua huomioida ni saan vastaukseksi, etten minäkään huomioi häntä ja minusta tehdään se roisto ja suhteen huono osapuoli. Jos en huomioi vaimoani pelkään, että erkaannumme toisistamme lopullisesti, joka johtaa luultavasti siihen, että haen fyysistä puolta muualta ja se onkin jo lopun alkua sekä homma mennyt siinä kohtaa karille.
      Nyt en voi kuin ajatella, että kaikki aika jonka vietän lapsen kanssa on sijoitus tulevaisuuteen. Olemme jo nyt todella läheisiä hänen kanssaan ja puuhaamme asioita yhdessä samalla kun vaimo erkanee hänestä samaa tahtia kun minä lähennyn.

      • Anonyymi

        Mitenkä sinä huomioit vaimoasi, muuta kun valittamalla, kun teet kotona remonttia, ja kuinka hyvän mies olet, käydessäni salilla 3-5 kertaa viikossa ja huollat autoja , miksi teet noita jos ne on pakkopullaa, koska viimeksi te yhdessä teette jotain kivaa joka kiinnostaa molempia, tuskin vaimosi osaa tehdä remonttia, tai huoltaa autoa, ehkä vaimosikin haluaisi salille 3-5 kertaa viikossa, mutta sitten voi tulla lapsenhoito ongelmia, jos kumpikin töiden jälkeen menee salille kahdeksi tunniksi.


    • Anonyymi

      Vaikka olisit kuinka komee tai taitava,niin
      vaimosi ei sinua nää,koska on harhautunut
      väärälle poluille.Polku mikä vie kadotukseen
      on niin houkutteleva,että tarvitset paljon
      enemmän siunausta,että vaimosi voisi
      iloita sinusta ja lapsesta.Tämä on pahuuden
      ensisijainen tarkoitus ,eli sokaista vaimosi
      luulemaan ,että joku muu mies olisi parempi.
      Laita kätesi ristiin ja pyydä joka ilta Jeesuksen siunausta,niin huomaat miten
      pahuuden ote on voitettu.

    • Anonyymi

      Mun kaverilla oli samoin käyttäytyvä vaimo, erohan siitä tuli kun muija ei muuttanut tapojaan.

      • Anonyymi

        Mulla samoin käyttäytyvä ukko, ei tehnyt töitten jälkeen, muuta kun hyppäs salilla ja pelas autonromujen kanssa ja kiukutteli jos minä töitten jälkeen en ollut tehnyt sitä tai tätä , mutta itse ei tikkua ristiin laittanut, ruokapöydässä oli aina ekana.
        Ero tuli ja hyvä niin.


    • Anonyymi

      Aloin pohtia että mistä teidän arki koostuu. Käyttekö päivisin töissä, toinen teistä? Molemmat? Ei kumpikaan?

      Onko teillä realistiset käsitykset mitä toinen tekee kotona, jos toinen käy töissä. Jos esim vaimo kotona lapsen kans päivät, voi lego-auton katselukiintiö olla täysi ja hän on ajatellut että nyt on sinun aika katsella jne...

      Kuulostaa turhautuneelta ihmiseltä tuo vaimosi. Jumissa itsensä kanssa.

    • Anonyymi

      Aikuisen käytöksen toista aikuista kohtaan voi selittää monella eri tavalla, mutta tuo, että hän välinpitämättömyydellään lastaan kohtaan.... lähentelee jo rikollisuttaa.
      Tuollainen käytös tekee valtavaa hallaa lapsen mieleen. Että oma äiti ei piittaa tiimantippaa.

      Sinun on todellakin parasta vain keskittäytyä lapseen, antaa hänelle kaikki huomiosi ja rakkautesi. Niinkuin nyt jo teet.
      Nainen on jäävuortakin kylmempi.

      Nähtäväksi jää, kuinka kauan se viitsii katsella sinua ja lastanne. Ehkä olisikin parasta että se poistuisi kokonaan kuvioista, Se tuskin haluuaa lasta, löydettyään uuden elättäjän, riippakivekseen jolloin kaikkien tilanne helpottuisi.
      Sinä saisit lapsen täysin itsellesi, ilman typerän naisen jatkuvaa läsnäoloa.

    • Anonyymi

      Meillä on aika perus arki. Minä käyn töissä klo. 7-16, poika päiväkodissa(välillä myös kotona äidin kanssa) ja äiti siis kotona etänä. Kun itse tulen töihin omii poika minut heti itselleen ja siitä se minun ja pojan välinen aika alkaa, joka jatkuu nukkumaanmenoon asti, pois lukien se tauko kun käyn treenaamassa. Sen jälkeen takaisin pojan kanssa touhuamaan ja vaimo sohvalla naama kiinni puhelimessa. Mielenkiintoista kun aikanaan vaimo itse alkoi lasta haluamaan ja suuttui jo siitäkin kun en aluksi "uskaltanut" lasta tehdä. Päivääkään en kyllä ole lapsen syntymän myötä katunut. Hän on paras, hauskin ja ihanin pieni ihminen elämässäni, jonka asetan aina itseni edelle sekä varmistan, että hänellä on kaikki hyvin. Tiedän, että vaimo ei tasan tarkkaa lapsen kanssa leiki. Se olen minä ainoastaan, joka istuu lapsen kanssa ja rakennetaan legoja, piirrellään tai touhutaan ulkona. Tulee monesti tunne, että vaimo on vaan tyytyväinen kun ei tarvitse olla niin aktiivisesti lapsensa kanssa. Olen jo aikoja sitten hävinnyt hänen puhelin riippuvuudelle.

      • Anonyymi

        Voisikohan vaimosi olla mustasukkainen sinun ja pojan läheisestä suhteesta? Tuttavilla oli vähän sellasta kun lapsella tuli se vaihe, että vain toinen vanhemmista kelpaa avuksi tai leikkiseuraksi. Niin lapsellista kuin se onkin, voi siinä tuntea loukkaantumista ja kelpaamattomuutta ja sen seurauksena vetäytyy? Vaikka sehän on vain vaihe lapsen kehityksessä, eikä lapsen oikkuja pidä liikaa totella. Ehkä vaimosi tarvitsisi enemmän aikaa lapsen kanssa kahden luodakseen saman läheisen suhteen? Teillä taitaa olla nyt monista eri syistä kudottu ongelmavyyhti käsissänne...jos haluat perheenne puolesta vielä yrittää, heitä pettämisajatukset mielestäsi ja yritä ensin saada kotinne ilmapiiri kuntoon. Ota reippaasti ihan omaa aikaa itsellesi, niin vaimosi on pakko tehdä muutakin kuin roikkua puhelimella. Vastineeksi toki tarjoat omaa aikaa hänelle ja lisäksi vielä perheen yhteistä tekemistä kodin ulkopuolella.


    • Anonyymi

      Ok, muista että lapsi on joka tapauksessa ykkös asia aina!

    • Anonyymi

      Tuo mitä kuvailet on aika monen naisen elämää. Tekevät kaiken kitisemättä paitsi aikaa ei jää käydä salilla jne. Mutta heti kun siihen asemaan joutuukin mies on ero mielessä. Ja voihan vaimosi voida huonosti ja siksi vetäytyä eikä jaksa läheisyyttäsi. Et kerro onko töissä vai kotona kenties lapsen kanssa?

      • Anonyymi

        Vaimo on siis kotona, tekee etänä töitä. Ja sen verran leppoiselta vaikuttaa työnteko, kun siinäkin ohella kerkee facea yms selaamaan ja tekemään muuta kuin töitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimo on siis kotona, tekee etänä töitä. Ja sen verran leppoiselta vaikuttaa työnteko, kun siinäkin ohella kerkee facea yms selaamaan ja tekemään muuta kuin töitä.

        Voiskohan häntä ahdistaa jatkuvasti kotona olo. Jos on ollut ennen töissä työpaikalla. Jotkut tarvisettavat vain välillä aikaa pois kodin ympyröistä että jaksavat muitakin sosiaalisia kontakteja. Tekee minunkin mies välillä etätöitä enkä edes oleta että kesken töiden tekisi kotijuttuja. Antaa toisen rauhassa keskittyä töihinsä. Pieni lapsi vaihe on nyt vain välillä kuluttavaa ja eihän se auta jos kiistelette siitä kumpi antaa huomiota ja kuinka paljon. Ei se ole mikään kilpailu kysymys äkkiä menee siihen pisteeseen että kumpikaan ei uskalla lähestyä. Jos tahdot pitää vaimosi niin annat läheisyyttä ehkä vaimosi rupeaa sen myötä itsekin tekemään enemmän. Jos ei sitten taustalla ole jo jotain muuta että haluaa lopettaa koko suhteen. Ja ehkä vaimosi pitäisi olla enemmän kahdestaan lapsen kanssa kaikki eivät ole hyviä näyttämään tunteita kun toinen tekee niin paljon enemmän. Voi tuntea olonsa riittämättömäksi siksi vetäytyä. Toki kotikasvatus vaikuttaa minkäänlaista mallia saanut omilta vanhemmilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiskohan häntä ahdistaa jatkuvasti kotona olo. Jos on ollut ennen töissä työpaikalla. Jotkut tarvisettavat vain välillä aikaa pois kodin ympyröistä että jaksavat muitakin sosiaalisia kontakteja. Tekee minunkin mies välillä etätöitä enkä edes oleta että kesken töiden tekisi kotijuttuja. Antaa toisen rauhassa keskittyä töihinsä. Pieni lapsi vaihe on nyt vain välillä kuluttavaa ja eihän se auta jos kiistelette siitä kumpi antaa huomiota ja kuinka paljon. Ei se ole mikään kilpailu kysymys äkkiä menee siihen pisteeseen että kumpikaan ei uskalla lähestyä. Jos tahdot pitää vaimosi niin annat läheisyyttä ehkä vaimosi rupeaa sen myötä itsekin tekemään enemmän. Jos ei sitten taustalla ole jo jotain muuta että haluaa lopettaa koko suhteen. Ja ehkä vaimosi pitäisi olla enemmän kahdestaan lapsen kanssa kaikki eivät ole hyviä näyttämään tunteita kun toinen tekee niin paljon enemmän. Voi tuntea olonsa riittämättömäksi siksi vetäytyä. Toki kotikasvatus vaikuttaa minkäänlaista mallia saanut omilta vanhemmilta.

        Kuulkaas, kuulkaas. Suhteista ei erota, ei oo ennenkään erottu. Yhden vanhemman kasvattamista tai sellaisista viikko siellä ja toinen täällä lapsista, no eihän niistä kummoista tuu. Kestäkää, kestäkää, elämä on pitkä ja sitten lasten kasvettua aikuisiksi eristetyksi ja etsitte oman tavan elää, jos ootte vielä hengissä ( jotkut kuolee nuorena, toiset nukkuu pois vanhana). Mutta äidin paikka on kotona ja isän paikka on kotona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimo on siis kotona, tekee etänä töitä. Ja sen verran leppoiselta vaikuttaa työnteko, kun siinäkin ohella kerkee facea yms selaamaan ja tekemään muuta kuin töitä.

        Oletko kateellinen , jos vaimosi työ on helpompaa , kun sinun, ja onhan etätyötäkin tekevällä ruoka ja kahvitauot, sillon voi vilkaista naamakirjaa, siellä on myös monet yritykset jotka mainostaa tuotteitaan ja palvelujaan.


    • Anonyymi

      Mikä ihmeen super ihminen oikeen olet, käyt töissä viisi kertaa viikossa ja salilla viisi kertaa viikossa , rempaat kotia ja huollat autoja, siivoat, niin ei sulta paljoa liikene aikaa lapselle ja muijallesi, muijas tekee etätyötä, jota on Koronan aikana pakko, on siis sidottu kotiin, masentuuhan siinä ja on illatkin kotona, kun sinä kulutat aikaasi salilla , ittees korjaamassa, koska muijas pääsee salille, hänhän on sillon lapsen kanssa kun sinä harrastat. Teetkö myös ruoan , vaihdat vuodevaatteet, silität, peset pyykit ja kaikki muutkin kodin työt.
      Unohdat , että sinä olet paljon pois kotoota ja unohdat myös muijasi kotiin.
      Sinä olet jo ottanut irtioton kotoota, parasta , kun häivyt ja haet sellaisen kumppanin jolla työn lisäksi ei ole muuta kun tuo kuntosali ,nikkarointi ja autot.

      • Anonyymi

        Mielestäni täysin tavallinen ihminen. Sali on kodin vieressä, eikä talo ole mikään remonttikohde, joka vaatisi jatkuvaa huomiota, mutta kun vaatii minä ne teen, enkä kyllä vaadikaan vaimolta osallistumista ko.töihin. Sama pätee autoihin, kyseessä ei ole mitkään parin tonnin yksilöt, joita saa olla useammin rassata, vaan jos jotain ilmenee, niin hoidan asiat kuntoon. Toki kaikkia remontteja ei voi itse aina tehdä. Vaimo tekee 3/5 kertaa ruuan, meillä pestään itse omat pyykit ja silitetään hyvin harvoin. Mutta erästä kommentoijaa lainaten, pyrin huomioimaan vaimoani jatkossakin, ehkä hänkin siitä ajan kanssa lämpenee ja alkaa ottamaan kontaktia.


    • Anonyymi

      Olisi kiva kuulla myös puolisosi näkemys asioista, nyt vaan tiedetään sun näkemys.

    • Anonyymi

      Mitä sinä sitten vaimolta odotat, sitäkö, et käy sun kaa salilla viis kertaa viikos, ja nikkaroi kotia vasara kädessä sun kaa, huoltaa autoja sun kaa, ja lapsi pyörisi siinä jotenkin mukana, vai haluatko, että vaihdatte osia, et sinä olet kotona etätyössä ja lapsikin usein kotona , ei joka päivä päiväkodissa, ja rouvasi kävis kodin ulkopuolella työssä , ravasi salilla viiskertaa viikos ja tekis remppaa ja huoltaisi autot siivoais ym.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      109
      2155
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      119
      1666
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1530
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1266
    6. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1175
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      942
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe