Työttömyys etuus ja vuokratyö

Anonyymi

Olen nyt ollut tässä kuukauden verran työttömänä, ja TE-toimistolta tuli silloin määräys hakea erästä vakituista paikkaa. Noh, hain sitten sinne, mutta sieltä ei koskaan tullut vastausta, joten oletan että en paikkaa saanut. Minun pitäisi kuitenkin tämä viikon perjantaihin mennessä ilmoittaa TE-toimistolle sainko tuon paikan vai en.
Nyt kuitenkin sain työtarjouksen eräästä toisesta firmasta. Tarjolla olisi loppukevät osa-aikaista keikka painotteista työtä, ja sitten alkukesällä alkaisi hommat kohdallani täysipäiväisesti.
Niin mietin että tuleeko karenssi, jos nyt otan tuon osa-aikaisen työn vastaan sen vakituisen työpaikan ohi, kun kerran se määräaika odotella sitä vastausta sieltä ei ole ihan vielä mennyt? Kun tässä kohtaan on aika selvää että en sitä vakituista paikkaa kyseisestä firmasta saanut.

2

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vastaat siihen "saitko työpaikan x", että et tullut valituksi (tai jos siinä on vaihtoehto "en tiedä vielä", niin saatat saada lisää vastausaikaa). Työkkärin työtarjous ei ole mikään sinulle räätälöity työpaikka, vaan kehotus hakea tiettyyn julkisessa(kin) haussa olevaan avoimeen tehtävään. He spämmivät sitä samaa hakukehotusta monelle. Siksi on vähän hassua puhua "jos mä otan sen / jos mä en ota". Todennäköisesti se ei ole sinun vallassasi oleva asia.

      Mitä tulee toiseen kysymykseesi, voit ottaa sen uudemman löytämäsi työpaikan. Jos siinä on kovin vähän tunteja, niin pysy työnhakijana muodollisesti ja täytä rahahakemukseen ne tunnit kun olet ollut töissä. Sitten kun näyttää siltä, että pärjäät omillasi / työ muuttuu vakituiseksi, lopetat työkkärin asiakkuutesi.

      • Anonyymi

        Toisia työpaikkoja tarjotaan hyvin monelle ja toiset työpaikat on räätälöity ja juoniteltu hyvin hämärästi eri salaseuroissa jollekin tietylle ihmiselle ja käsky tullut isoilta kihoilta ja sitten kolmansia työpaikkoja jokin salaseura odottaa tai luuleen sinun hakevan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe