Margariinin luonnollisuus??

Anonyymi

Lueskelin rasvoista ja siitä mitä suuhunsa uskaltaa laittaa ja mitä ei.: Tässä margariinin tuotannosta:

"Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille. Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä. Seuraavana on vuorossa tumman haisevan mönjän valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Saksalaisen toksikologian instituutin (BfR) mukaan jo 100 g margariinia päivässä ylittää viisinkertaisesti suurimman sallitun 3-MCDP:n päiväsaannin. Jotta nestemäinen seos saadaan kiinteämmäksi, se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia (syövyttävä aine, jonka pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei vielä ole tutkittu) taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat). Jossain välissä massaan sitten lisätään erilaisia maku- ja emulgointiaineita. Ja kun mm. E-vitamiini ja monta muuta vitamiinia on tässä prosessissa tuhoutunut, seokseen lisätään mm.synteettistä E-vitamiinia ja markkinoidaan sitten vitaminoituna! Eikä asiaa auta, jos tähän biologisesti kuolleeseen seokseen lisätään lopussa ylenmäärin kasvistanoleja ja -steroleja ja nimitetään se Benecoliksi"

Margariiniteollisuus on aina ihan hiljaa näistä...

"Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision Tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin. Margariinin menekki notkahti skandaalin seurauksena moneksi vuodeksi. Väärinkäytökset paljastanut Uusi Kuvalehti joutui jutun seurauksena laajaan ilmoitusboikottiin, ja lehden ilmestyminen päättyi 1963."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali

Se mikä on kummallista, totuudenpuhujia ja paljastajia rangaistaan... Ja salassa nämä tehtaat jatkaa vahingollisten aineiden syöttämistä. Kunnes jälkikäteen tulee jostain tutkimus, missä todetaan että on vuosikymmeniä syötetty kemikaaleja, joiden haittavaikutuksista ei ollut selvää näyttöä silloin syöttömisaikaan.

Kannattaa vaan olla varuillaan ja valikoida ravintonsa mahdollisimman luonnollisista lähteistä.

74

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomessa rypsiöljy kylmäpuristetaan. Fosforihappo ja lipeä neutraloivat toisensä eivätkä liukene rasvaan joten ne poistuvat pesussa. Natriummetylaatti reagoi veden kanssa muodostaen lipeää ja metanolia. Nekään eivät ole rasvaliukoisia eli peseytyvät pois.

      Deodoroinnissa rasvaan ei lisätä hajua vaan poistetaan niitä. Menetelmänä on tilaus ja siinä poistetaan siis helposti haihtuvat yhdisteet.

      Näihin epämääräisiin kauhukettomuksiin ei erikoisesti kannata luottaa. Menevät kuin väärä raha kylläkin joihinkin.

      Fosforihappo on sallittu elintarvikelisäaine. Kuuluisin käyttökohde on kolajuomat.

      • Anonyymi

        Margariini on ihan suositeltava tuote, paljon parempi kuin voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Margariini on ihan suositeltava tuote, paljon parempi kuin voi.

        Luin wikipediasta voista, kun piti miettiä että kuinkas vanha tuote se oikein on.

        "Ensimmäiset kirjalliset kuvaukset voi kirnuamisesta laadittiin Intiassa vuosina 1550-2000 ekr[5]. Voita käytettiin jokapäiväiseen ruoanlaittoon Keski-ja Pohjois-Euroopassa, kun taas Etelä-Euroopassa käytettiin oliivi- tai saksanpähkinäöljyä"

        Enpä tuotakaan tiennyt ennen. Vaihdoin täysin voihin ja margriinit olen jättänyt jo 15 vuotta sitten. Kolesteroliarvot loistavat.

        t. kn


      • Anonyymi

        " Kuuluisin käyttökohde on kolajuomat."

        Kolajuomat taitaa ollakin juuri sen fosforihapon takia niin epäterveellisiä. Sitähän käytetään mm. ruosteenpoistossa.

        Kolajuomaa tulee nautittua noin pari kertaa vuodessa.

        t. kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Kuuluisin käyttökohde on kolajuomat."

        Kolajuomat taitaa ollakin juuri sen fosforihapon takia niin epäterveellisiä. Sitähän käytetään mm. ruosteenpoistossa.

        Kolajuomaa tulee nautittua noin pari kertaa vuodessa.

        t. kn

        Juu, ei. Kolajuomissa haitallisin osa on kyllä sokeri.

        Kolajuomissa käytetään fosforihappo koska silloin kun se keksittiin niin sitruunahappo oli kallista koska se eristettiin sitruunaista ja nykyään se tehdään käyttämällä. Fosfori taas on maakaivannainen. Kolajuomissa on noin 150 mg fosforia, fosfori on hivenaine ja RDA on noin 1 g per päivä.

        Fosforihappo poistaa ruostetta koska se reagoi sen kanssa kemiallisesti muodostaen rautafosfaattia. Jätevedestä taas poistetaan fosfori rautasulfaatilla.

        Fosforihapon määrä elintarvikkeissa on pieni koska ihminen aistii happamuuden eikä hapon määrää ja fosforihappoa tarvitaan aika vähän tekemään elintarvike happamaksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Juu, ei. Kolajuomissa haitallisin osa on kyllä sokeri.

        Kolajuomissa käytetään fosforihappo koska silloin kun se keksittiin niin sitruunahappo oli kallista koska se eristettiin sitruunaista ja nykyään se tehdään käyttämällä. Fosfori taas on maakaivannainen. Kolajuomissa on noin 150 mg fosforia, fosfori on hivenaine ja RDA on noin 1 g per päivä.

        Fosforihappo poistaa ruostetta koska se reagoi sen kanssa kemiallisesti muodostaen rautafosfaattia. Jätevedestä taas poistetaan fosfori rautasulfaatilla.

        Fosforihapon määrä elintarvikkeissa on pieni koska ihminen aistii happamuuden eikä hapon määrää ja fosforihappoa tarvitaan aika vähän tekemään elintarvike happamaksi.

        Niin että sokeriko onkin nyt haitallista? No joka tapauksessa, jos tuote sisältää fosforihappoa ja sokeria, niin kannattaa jättää molemmat sitten nauttimatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Margariini on ihan suositeltava tuote, paljon parempi kuin voi.

        "Margariini on ihan suositeltava tuote, paljon parempi kuin voi."

        Niin on, jos haluaa sairastua niin suosittelen myöskin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Margariini on ihan suositeltava tuote, paljon parempi kuin voi.

        Päinvastoin. Voi on luonnollinen, margariini teollisesti muokattu rasva


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin että sokeriko onkin nyt haitallista? No joka tapauksessa, jos tuote sisältää fosforihappoa ja sokeria, niin kannattaa jättää molemmat sitten nauttimatta.

        Fosforihappo on haitallista hampaille mutta muuten se on kyllä hivenaine fosforin lähde. Ei siis laisinkaan muuten haitaksi pl. munuaispotilaat. Sokerin saantisuositus on alle 10E% joten jos muuten ei käytä sokeria niin puolisen litraa kolajuomat voi käyttää vuorokaudessa.

        Samoin voin kanssa eli 10E% tyydyttyneestä rasvasta tulee noin 50 g voita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Päinvastoin. Voi on luonnollinen, margariini teollisesti muokattu rasva

        Luonnollisuus ei takaa terveellisyyttä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Luonnollisuus ei takaa terveellisyyttä.

        Ei kyllä kasvisperäisyyskään. Saati jos sekoitetaan lipeää ja muuta kivaa siihen kasvikseen. Onhan tupakkakin kasvi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyllä kasvisperäisyyskään. Saati jos sekoitetaan lipeää ja muuta kivaa siihen kasvikseen. Onhan tupakkakin kasvi.

        Lipeä on kaustista mutta ei muuten haitallista eikä valmiissa margariinissä ole lipeää. Mustat oliivit muuten tehdään lipeällä.

        Lipeä on NaOH eli siinä on natriumia, happea ja vetyä. Vatsassa se neutraloituu suolahapon vuoksi ja siitä syntyy suolaa ja vettä.


      • Anonyymi

        "Näihin epämääräisiin kauhukettomuksiin ei erikoisesti kannata luottaa. Menevät kuin väärä raha kylläkin joihinkin."

        Samoilla sanoilla rauhoiteltiin varmaankin transrasvojen ja kissanraatomargariinien syöjiä. Ja nyt samalla lailla nykyisten kemikaalien syöjiä.

        Kannattaa olla kriittinen.

        Muistatteko vielä erään lääkärin, joka toimitettiin tahdonvastaiseen pakkohoitoon koska hän paljasti erään kunnan juomavedestä levinneen taudin, oliko listeria vai mikä lie. Ei merkinnyt kuntalaisten sairaus ja terveys mitään eikä kiitelty lääkäriä vaan suojeltiin joitain tahoja ja syylliseksi yritettiin lavastaa tämä lääkäri.

        Naurunalaiseksi tekemällä, uhkailemalla ja lopulta hiljentämällä yleensä saadaan vääryyksien paljastajat pois pelistä. Kyseinen lääkäri valittiin sitten myös eduskuntaan. Samoin pakkohoitolakia jouduttiin muuttamaan, eikä kostonhimosta enää kuka tahansa pystynyt toimittamaan pakkohoito määräystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Näihin epämääräisiin kauhukettomuksiin ei erikoisesti kannata luottaa. Menevät kuin väärä raha kylläkin joihinkin."

        Samoilla sanoilla rauhoiteltiin varmaankin transrasvojen ja kissanraatomargariinien syöjiä. Ja nyt samalla lailla nykyisten kemikaalien syöjiä.

        Kannattaa olla kriittinen.

        Muistatteko vielä erään lääkärin, joka toimitettiin tahdonvastaiseen pakkohoitoon koska hän paljasti erään kunnan juomavedestä levinneen taudin, oliko listeria vai mikä lie. Ei merkinnyt kuntalaisten sairaus ja terveys mitään eikä kiitelty lääkäriä vaan suojeltiin joitain tahoja ja syylliseksi yritettiin lavastaa tämä lääkäri.

        Naurunalaiseksi tekemällä, uhkailemalla ja lopulta hiljentämällä yleensä saadaan vääryyksien paljastajat pois pelistä. Kyseinen lääkäri valittiin sitten myös eduskuntaan. Samoin pakkohoitolakia jouduttiin muuttamaan, eikä kostonhimosta enää kuka tahansa pystynyt toimittamaan pakkohoito määräystä.

        "Kauppinen valittiin vuonna 1984 vuoden pieksämäkeläiseksi ansioinaan siviilirohkeus ja peräänantamattomuus yhteisten asioiden hoidossa.[2] Tämä perustui Kauppisen toimintaan alueella esiintyneen legionellabakteerin terveyshaittojen poistamiseksi."

        Huvittava oli muuten se, että tyyppi joka tätä oli toimittamassa pakkohoitoon kans pyrki eduskuntaan eikä päässyt. Siitä suivaantuneena nosti oikeusjutun, jonka hävisi. Näin ne rohkeat ihmiset jotka ajattelee muiden terveyttä, vaan halutaan vaientaa!


      • Anonyymi

        "Fosforihappo on sallittu elintarvikelisäaine."

        Varmaan oli transrasvatkin ihan sallittuja ennen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Margariini on ihan suositeltava tuote, paljon parempi kuin voi.

        Ei helvetissä ole!
        Margariini pitää yllä elimistössä matala-asteista tulehdusta joka aiheuttaa verisuonien hitaan mutta varman tukkeutumisen.
        Itse lopetin vuosia sitten 'terveellisten' margariinien eli rypsi, rapsi ja auringonkukkaöljyjen käytön ja siirryin voihin ja oliiviöljyyn.
        Yhden kerran söin leivän päällä margariinia kun ei ollut muuta rasvaa ja olin koko loppupäivän sairaana.
        Nämä öljyt sopivat vain dieselmoottorien polttoaineeksi.
        Lopettakaa heti näiden myrkkyjen käyttö!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin wikipediasta voista, kun piti miettiä että kuinkas vanha tuote se oikein on.

        "Ensimmäiset kirjalliset kuvaukset voi kirnuamisesta laadittiin Intiassa vuosina 1550-2000 ekr[5]. Voita käytettiin jokapäiväiseen ruoanlaittoon Keski-ja Pohjois-Euroopassa, kun taas Etelä-Euroopassa käytettiin oliivi- tai saksanpähkinäöljyä"

        Enpä tuotakaan tiennyt ennen. Vaihdoin täysin voihin ja margriinit olen jättänyt jo 15 vuotta sitten. Kolesteroliarvot loistavat.

        t. kn

        En ole käyttänyt voita 30 vuoteen, enkä margariiniakaan varmaan 10 vuoteen, ja hyvin olen hengissä. Niillä parjatuilla kasviöljyillä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei helvetissä ole!
        Margariini pitää yllä elimistössä matala-asteista tulehdusta joka aiheuttaa verisuonien hitaan mutta varman tukkeutumisen.
        Itse lopetin vuosia sitten 'terveellisten' margariinien eli rypsi, rapsi ja auringonkukkaöljyjen käytön ja siirryin voihin ja oliiviöljyyn.
        Yhden kerran söin leivän päällä margariinia kun ei ollut muuta rasvaa ja olin koko loppupäivän sairaana.
        Nämä öljyt sopivat vain dieselmoottorien polttoaineeksi.
        Lopettakaa heti näiden myrkkyjen käyttö!

        Valitettavasti tyydyttynyt rasva ylläpitää matala-asteisra tulehdusta eikä monityydyttymätön rasva. Lue vaikka tämä: 'Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen'. Spoilerina tämä 'tyydyttyneen rasvan voimakas lisäys johtaa sekä aterian jälkeiseen tulehdustilaan, että pitkällä aikavälillä valtimon seinämiin syntyvien kolesterolipiikkien (7) kautta tulevaan pitkäkestoisesti elimistöä jäytävään matala-asteiseen tulehdustilaan'.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Fosforihappo on sallittu elintarvikelisäaine."

        Varmaan oli transrasvatkin ihan sallittuja ennen.

        Toki olivat. Niistä luovuttiin Suomessa jo 1990-luvulla kun niiden haitallisuus huomattiin. Kielto on kyllä tulossa.

        Suomalaisten suurin transrasva lähde on maitorasva.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Toki olivat. Niistä luovuttiin Suomessa jo 1990-luvulla kun niiden haitallisuus huomattiin. Kielto on kyllä tulossa.

        Suomalaisten suurin transrasva lähde on maitorasva.

        Onko teillä tietoa minkä lainen transu on vaarallinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin että sokeriko onkin nyt haitallista? No joka tapauksessa, jos tuote sisältää fosforihappoa ja sokeria, niin kannattaa jättää molemmat sitten nauttimatta.

        Muuten tämä olikin hyvä muistutus sokerin hyödyllisyydestä puhdistusaineena. Pinttyneen lian saa emalipinnoista ja teräksestä sokerilla. Mielummin sokeripalana mutta hienokin käy. Mulla puhdistusta varten sokeripaketti kaapissa.

        Kun fosforihappo poistaa ruosteen ja muuta likaa (ja varmaan syövyttää ihmisestäkin sitten jotain) niin en ihmettele että kokista käytetään vessanputsaajana jenkeissä ja esim just oli yhdessä kiinteistökauppaohjelmassa kokiksella putsatut pihalaatoitukset, joissa rumia öljytahroja. Eivät lähteneet millään muulla konstin. Kiinteistönvälittäjän äiti antoi tämän neuvon ja säästivät kasan rahaa kun ei tarvinnut vaihtaa laattoja.

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko teillä tietoa minkä lainen transu on vaarallinen?

        Kaikki. Ne laskevat HDL-kolesterolia ja nostavat LDL-kolesterolia. Vaikutus johtuu pelkästään trans-positiosta. Eläinperäistä trans-rasvaa ei kannata pelätä koska sitä on niin vähän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muuten tämä olikin hyvä muistutus sokerin hyödyllisyydestä puhdistusaineena. Pinttyneen lian saa emalipinnoista ja teräksestä sokerilla. Mielummin sokeripalana mutta hienokin käy. Mulla puhdistusta varten sokeripaketti kaapissa.

        Kun fosforihappo poistaa ruosteen ja muuta likaa (ja varmaan syövyttää ihmisestäkin sitten jotain) niin en ihmettele että kokista käytetään vessanputsaajana jenkeissä ja esim just oli yhdessä kiinteistökauppaohjelmassa kokiksella putsatut pihalaatoitukset, joissa rumia öljytahroja. Eivät lähteneet millään muulla konstin. Kiinteistönvälittäjän äiti antoi tämän neuvon ja säästivät kasan rahaa kun ei tarvinnut vaihtaa laattoja.

        T kn

        Kokiksessa on niin vähän fosforihappoa ettei se syövytä mitään. Ruosteen poisto perustuu kemialliseen reaktioon (joka ei siis ole syöpyminen tyyliin Na HCl => NaCl H). Puhdistamisessa taas toimii pelkkä soodavesikin. Kattilakiveen kokis kylläkin toimii. Kattilakivi on kalkkikiveä eli kalsiumkarbonaattia. Siinä fosforihappo korvaa karbonaatin voimakkaampana happona ja kalsium fosfaatti on vesiliukoista. Saman saa aikaiseksi etikalla tai sitruunahapolla. Minä käytän jälkimmäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päinvastoin. Voi on luonnollinen, margariini teollisesti muokattu rasva

        Meijerikö sitten ei ole tehdas? Eikä voita luonnossa ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meijerikö sitten ei ole tehdas? Eikä voita luonnossa ole.

        Täytyy joskus tehdä vaihtoesteröityä margariinia kotona. Tarvitsen vain jäähtyttävän sekoittimen, joku peltier-elementti ja laboratoriosekoitin voisi toimia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Valitettavasti tyydyttynyt rasva ylläpitää matala-asteisra tulehdusta eikä monityydyttymätön rasva. Lue vaikka tämä: 'Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen'. Spoilerina tämä 'tyydyttyneen rasvan voimakas lisäys johtaa sekä aterian jälkeiseen tulehdustilaan, että pitkällä aikavälillä valtimon seinämiin syntyvien kolesterolipiikkien (7) kautta tulevaan pitkäkestoisesti elimistöä jäytävään matala-asteiseen tulehdustilaan'.

        "Jos ketoilet, tee se margariiniin"

        Eli hanki syöpä lipeällä ja fosforihapoilla maustetulla, syöpää aiheuttavalla palmuöljyllä? Jos ei vielä transrasvalla saanut asiaa hoidettua? Kun ketoilija sitten syö itsensä sairaaksi, sanotaan että mitäs meni ketoilee? "emmekö varoittaneet karppauksen haitoista" 😆

        Karppaukseen kuuluu syödä mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa, sellaista jota on syöty iät ja ajat. Ilman lisäaineita.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kokiksessa on niin vähän fosforihappoa ettei se syövytä mitään. Ruosteen poisto perustuu kemialliseen reaktioon (joka ei siis ole syöpyminen tyyliin Na HCl => NaCl H). Puhdistamisessa taas toimii pelkkä soodavesikin. Kattilakiveen kokis kylläkin toimii. Kattilakivi on kalkkikiveä eli kalsiumkarbonaattia. Siinä fosforihappo korvaa karbonaatin voimakkaampana happona ja kalsium fosfaatti on vesiliukoista. Saman saa aikaiseksi etikalla tai sitruunahapolla. Minä käytän jälkimmäistä.

        No juo sinä fosforihappoa, jos tykkäät ja sitä oikein Laatikainen suosittelee juomaan. Jos joku käskee syödä syöpää aiheuttavaa palmuöljyäkin niin tuskin fosforihappo syövyttää kuin vain vähän. Jos on syöpä niin ei siinä pikkuvaivoja enää huomaa.


    • Anonyymi

      Minusta ei kannata syödä mitään sellaista minkä terveellisyyttä yhtään epäilee. Tuo kissanraatojuttu ja transrasvojen käyttö ja niiden vaikutusten salailu on osoittanut, että ei kannata luottaa edelleenkään siihen, mitä sanotaan jos on jo näin pitkät perinteet tällä salailupolitiikalla. Näyttää siltä, että käytetään terveydelle haitallisia aineita niin kauan, kun laki sallii eikä tiedetä mitä haittoja niistä aiheutuu.

      Jos ei halua käyttää voita niin pakkoko sitäkään on syödä. Jokainen joutuu vaan nämä valinnat itse tekemään siitä mitä suuhunsa laittaa, koska vastuuta ei nämä valmistajat ja heidän "ravitsemustietelijä" -kätyrinsä ja myötäilijänsä ainakaan kanna ihmisille aiheutetuista terveyshaitoista. Sanotaan vaan jälkikäteen, että kas kun ei silloin tiedetty. No, meni siinä 30 vuotta tarjotessa ihmisille myrkkyä, mutta se oli hei ihan laillista silloin. :)) Kauheasti lohduttaa niitä, jotka transrasvoja on syöneet, että ne oli silloin sallittuja, tai ei siis tiedetty niiden haitoista. Terveys meni, mutta saihan rasvakauppias rahansa. Se lienee aina pääasia.

      t. kn

      • Anonyymi

        Minä henkilökohtaisesti epäilen voin ja kerman terveellisyyttä. Ainoa seikka mikä puoltaisi rasvaisen maidon käyttöä olisi se, että saattaa olla täyttävämpää kuin rasvaton maito. Rasvaton maito ei kuitenkaan ole haitallaista terveydelle millään mittareilla, joten käytän sitä.


      • No minä epäilen hyvin perustellusti tyydyttynyttä rasvaa eli en käytä sitä. Ei kyllä mene margariiniakaan paljon vaan käytän öljyjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä henkilökohtaisesti epäilen voin ja kerman terveellisyyttä. Ainoa seikka mikä puoltaisi rasvaisen maidon käyttöä olisi se, että saattaa olla täyttävämpää kuin rasvaton maito. Rasvaton maito ei kuitenkaan ole haitallaista terveydelle millään mittareilla, joten käytän sitä.

        Jeps, jokainen päättää mitä kurkkuunsa kaataa. Fakta on se, ettei kukaan kuitenkaan elä ikuisesti eikä millään ruokavaliolla voi estää sitäkän, että kupsahtaa vaikka onnettomuuden seurauksena. Ja vaikka kuinka elää esimerkillisesti, voi sairastua vakavasti ja kohtalokkaasti.

        Lukaisin Duodecimista juuri, että pitkäikäisyys liittyy verisuonitautien, diabeksen ja muistisairauksien poissaolemiseen sen lisäksi että on hyvät geenit.

        Sitä vaan miettii, että kuka oikeasti haluaa olla vanha ja hauras ja haavoittuva? Muiden armoilla olevana? Eri asia on nämä Dagny Carlssonit ja Anna Perälät, jotka on toimintakykyisiä ja järjissään. Annakin ajelee vielä autolla ja hoitaa asiansa mallikkaasti:

        https://areena.yle.fi/1-50318631

        Dagny se vasta teräsnainen on, Dagny on jo 108 vee.
        https://www.kaleva.fi/107-vuotias-dagny-carlsson-kirjoittaa-blogia-koska/1668816

        Minusta pituutta tärkeämpää on elämän laatu ja terveys.

        t. kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No minä epäilen hyvin perustellusti tyydyttynyttä rasvaa eli en käytä sitä. Ei kyllä mene margariiniakaan paljon vaan käytän öljyjä.

        Sulla on hpv sama mitä syöt koska olet jo sairas. Ei siihen mikään päälleliimattu terveyshihhulointi mitään vaikuta. Jos paskat on housuissa jo niin turha enää kyykkiä näön vuoksi. Vai haluatko vaan että muutkin sairastuu samallalailla kuin ite.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on hpv sama mitä syöt koska olet jo sairas. Ei siihen mikään päälleliimattu terveyshihhulointi mitään vaikuta. Jos paskat on housuissa jo niin turha enää kyykkiä näön vuoksi. Vai haluatko vaan että muutkin sairastuu samallalailla kuin ite.

        Tuota noin, erikoisesti sairastuneet hyötyvät erityisen paljon elintapojen tervehdyttämisestä. Erikoisesti tietysti kakkostyypin diabeetikot koska 15 kg laihduttaminen saa taudin remissioon 90%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuota noin, erikoisesti sairastuneet hyötyvät erityisen paljon elintapojen tervehdyttämisestä. Erikoisesti tietysti kakkostyypin diabeetikot koska 15 kg laihduttaminen saa taudin remissioon 90%.

        Yksi ja sama. Sairas on sairas ja insuliinin varassa. Se on sinun normi elämää se. Ikävä että haluat muut samaan veneeseen. Harmittaa se varmasti, kun itse on sairas ja muut terveitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi ja sama. Sairas on sairas ja insuliinin varassa. Se on sinun normi elämää se. Ikävä että haluat muut samaan veneeseen. Harmittaa se varmasti, kun itse on sairas ja muut terveitä.

        Sinua itseäsi harmittaa, kun hvp tuo esille punaisen lihan ja tyydyttyneiden rasvojen haittapuolia.

        Oikein toteutettuna ketodieetti saattaisi ola hyväkin, mutta suomalaiset toteuttavat sen virheellisesti runsaalla tyydyttyneellä rasvalla, usein myös estottomasti suolalla sekä lihajalosteilla.

        Ketodieetin suurin haitta on, että sitä on vaikea noudattaa pitkään.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No minä epäilen hyvin perustellusti tyydyttynyttä rasvaa eli en käytä sitä. Ei kyllä mene margariiniakaan paljon vaan käytän öljyjä.

        Oli hulluutta se rasvojen vihaaminen jota harrastettiin vuosikymmeniä. Tarkoitan nyt näitä voita ja kermaa ym.
        Rasvat ovat täysin välttämättömiä elimistölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli hulluutta se rasvojen vihaaminen jota harrastettiin vuosikymmeniä. Tarkoitan nyt näitä voita ja kermaa ym.
        Rasvat ovat täysin välttämättömiä elimistölle.

        Tyydyttynyttä rasvaa ihminen ei tarvitse mihinkään. Sitä elimistö pystyy valmistamaan ylenmäärin kaikista muista ravintoaineista. Ravitsemuksellisesti tyydyttynyt rasva on yhtä huonoa kuin valkoinen sokeri. Molemmat ovat pelkkää energiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinua itseäsi harmittaa, kun hvp tuo esille punaisen lihan ja tyydyttyneiden rasvojen haittapuolia.

        Oikein toteutettuna ketodieetti saattaisi ola hyväkin, mutta suomalaiset toteuttavat sen virheellisesti runsaalla tyydyttyneellä rasvalla, usein myös estottomasti suolalla sekä lihajalosteilla.

        Ketodieetin suurin haitta on, että sitä on vaikea noudattaa pitkään.

        Sokeritautisena mun murkinoihin kuuluu eläinrasvat, kananmunat ja liha ehtottomasti. Saapi sitten ne viljat ja muut kasvit olla. Akan sukulaiset kyllä käyttävät niitä pistoslääkkeitä notta saapi syödä mitä haluaa. Tytöillä sitten tuntuu olevan niin sanottu piikkilanka kusi.. Näkö heikkenee ja lihaskivut painaa piälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi ja sama. Sairas on sairas ja insuliinin varassa. Se on sinun normi elämää se. Ikävä että haluat muut samaan veneeseen. Harmittaa se varmasti, kun itse on sairas ja muut terveitä.

        Diabetekseen sairastunut pn sairas vaikka olisi lääkkeetönkin. Ruokavaliolla se saatetaan saada väliaikaisesti oireettomaksi, mutta parannuskeinoa siihen ei ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yksi ja sama. Sairas on sairas ja insuliinin varassa. Se on sinun normi elämää se. Ikävä että haluat muut samaan veneeseen. Harmittaa se varmasti, kun itse on sairas ja muut terveitä.

        En käytä enää insuliinia. Laihduttaminen auttoi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinua itseäsi harmittaa, kun hvp tuo esille punaisen lihan ja tyydyttyneiden rasvojen haittapuolia.

        Oikein toteutettuna ketodieetti saattaisi ola hyväkin, mutta suomalaiset toteuttavat sen virheellisesti runsaalla tyydyttyneellä rasvalla, usein myös estottomasti suolalla sekä lihajalosteilla.

        Ketodieetin suurin haitta on, että sitä on vaikea noudattaa pitkään.

        "Sinua itseäsi harmittaa, kun hvp tuo esille punaisen lihan ja tyydyttyneiden rasvojen haittapuolia."

        Ei ollenkaan. Kaikki on vaan niin kateellisia sille kun sillä on niin paljon rahaa että sai ostettua oikein sähkövatkaimen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeps, jokainen päättää mitä kurkkuunsa kaataa. Fakta on se, ettei kukaan kuitenkaan elä ikuisesti eikä millään ruokavaliolla voi estää sitäkän, että kupsahtaa vaikka onnettomuuden seurauksena. Ja vaikka kuinka elää esimerkillisesti, voi sairastua vakavasti ja kohtalokkaasti.

        Lukaisin Duodecimista juuri, että pitkäikäisyys liittyy verisuonitautien, diabeksen ja muistisairauksien poissaolemiseen sen lisäksi että on hyvät geenit.

        Sitä vaan miettii, että kuka oikeasti haluaa olla vanha ja hauras ja haavoittuva? Muiden armoilla olevana? Eri asia on nämä Dagny Carlssonit ja Anna Perälät, jotka on toimintakykyisiä ja järjissään. Annakin ajelee vielä autolla ja hoitaa asiansa mallikkaasti:

        https://areena.yle.fi/1-50318631

        Dagny se vasta teräsnainen on, Dagny on jo 108 vee.
        https://www.kaleva.fi/107-vuotias-dagny-carlsson-kirjoittaa-blogia-koska/1668816

        Minusta pituutta tärkeämpää on elämän laatu ja terveys.

        t. kn

        On todella eri asia olla sairas ja toimintakyvytön vuodepotilas vaikka 80-vuotiaana kuin elää täyttä elämää, harrastaa liikuntaa ja ajella autolla. Tuo Anna on 100-vuotias ja ajelee autolla ja parkkeeraa ihan kuin kuka tahansa. Dagny on jo 108, mutta hänen Kiinan matkansa taisi peruuntua sillä, ettei lääkäri antanut lupaa matkustaa niin pitkää matkaa. Dagny pitää blogia ja opetteli tietokoneen käytön 99-vuotiaana. :)) Molemmat ihania huumorintajuisia naisia, jotka elää täysillä.

        Itse opetin vanhusystävääni tietokoneen käytössä kun hän osti ekan 80-vuotiaana. Toimin help deskinä. Vaikka hän ei enää heikentyneenä oikein pystynyt kävellä eikä lopulta enää voinut niellä vaan sai ravinnon mahaletkun kautta, hän surffaili netissä kun laitettiin pöytä ihan sängyn viereen. Ei se ikä vaan toimintakyky ja uteliaisuus ja elämänilo. Myös ystävälläni, nyt vasta jo siirtynyt taivaalliseen kaartiin oli loppumaton elämänilo ja positiivisuus. Luulen että tämä on yksi pitkäikäisyystekijä. Hieno ura, aivojen käyttö ja positiivinen elämänasenne.

        Sorry meni OT.-aiheeksi mutta olen niin innostuneena katsonut kun iäkkäät ihmiset on vielä niin reippaita.

        Tässä 80-vuotias ballerina, varvastossuilla tanssii, huh huh. Ei mitään hyppyjä enää, mutta notkeus säilyy kun sitä pitää yllä. Kroppa timmissä. Ei voi kuin ihailla.

        https://www.youtube.com/watch?v=-i2Q_l4ZCK8

        Tässä yli 90-vuotias voimistelija:

        https://www.youtube.com/watch?v=iKDrOWdxLQo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli hulluutta se rasvojen vihaaminen jota harrastettiin vuosikymmeniä. Tarkoitan nyt näitä voita ja kermaa ym.
        Rasvat ovat täysin välttämättömiä elimistölle.

        Oli hulluutta se rasvojen vihaaminen jota harrastettiin vuosikymmeniä. Tarkoitan nyt näitä voita ja kermaa ym. Rasvat ovat täysin välttämättömiä elimistölle.

        Voissa ja kermassa niitä välttämättömiä rasvoja ei ole.


    • Anonyymi

      Margariini on voihin nähden ykkönen terveellisyydestä.

      • Anonyymi

        Totta kai fosforihappo, transrasvat ja lipeä ja muu on terveellistä kun kerran sanot. Uskotaan uskotaan. Mut syö vaan itse jos haluat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai fosforihappo, transrasvat ja lipeä ja muu on terveellistä kun kerran sanot. Uskotaan uskotaan. Mut syö vaan itse jos haluat.

        Margariini kannattaa tehdä itse: puolet voita ja puolet camelinaöljyä (jos uskonto kieltää rypsiöljyn).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Margariini kannattaa tehdä itse: puolet voita ja puolet camelinaöljyä (jos uskonto kieltää rypsiöljyn).

        Itse en ole tämän vuoden puolella käyttänyt minkäänlaista margariinia enkä voita; edellisen kerran ostin margariinia 9. joulukuuta. Käytän sen sijaan kylmäpuristettua rypsiöljyä. Laajennan repertoaariani vielä ehkä oliivi- ja camelinaöljyyn. Maito on ollut rasvatonta. Saa nähdä minkälainen LDL on ensi mittauksessa kesäkuussa. Joulukuussa se oli 2,3.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai fosforihappo, transrasvat ja lipeä ja muu on terveellistä kun kerran sanot. Uskotaan uskotaan. Mut syö vaan itse jos haluat.

        Margariineissa ei ole transrasvaa, fosforihappoa tai lipeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai fosforihappo, transrasvat ja lipeä ja muu on terveellistä kun kerran sanot. Uskotaan uskotaan. Mut syö vaan itse jos haluat.

        Äläkä unohda palmuöljyä, jonka on todettu aiheuttavan syöpää.


    • Anonyymi

      Lihan syöminen on villiä? On uskonnollisissa piireissä uskomus, että on herralle otollista kieltäytyä lihasta. Lihan oli alkuseurakuntien aikoina kallista ja kristinusko oli orjien ja köyhällistön usko. Joten pröystäilyähän se. On hyvä muistaa Kainin ja Aabelin uhrisavut... herralle ei kelevannut hernesvelli, mutta Aabelin lammaspaisti olikin jotain liekkö taivaallinen. Adventisti siellä ameriikan mailla näitä kuvittelee.

      Ai niin heikkona pitää?
      "Ravitsemukseen keskittynyt ylilääkäri John Harvey Kellogg katsoi itsetyydytyksen ja seksuaalisen mielihyvän haittaavan ihmisten hyvinvointia, ja tähän hän pyrki vaikuttamaan ruokavaliolla. Sianlihan, piirakoiden, kakkujen, mausteiden, teen ja kahvin sijaan Kellogg ja hänen veljensä keksivät täydellisen, helposti syötävän elintarvikkeen, jonka katsottiin edistävän terveyttä ja vähentävän seksuaalista stimulaatiota. Yksinkertaisen elintarvikkeen uskottiin puhdistavan niin kehon kuin mielen."

    • Anonyymi

      Margariini on voihin nähden paras eli terveellisempi vaihtoehto. Näin sanovat tuhannet suomalaiset asiantuntijat ja miljoonat asiantuntijat globaalisti. Asia on hyvin tutkittu ja vertaisarvioitu, eikä siinä tarvita fosforihapon, lipeän, sitruunahapon tai suolahapon tutkimuksia. Kissanraatoja margariinissa ei ole ollut enää paljolti sodan jälkeen eikä transrasvoja saa Suomessa enää juuri mistään elintarvikkeesta..... Jos voin mausta tykkää, se on hyvää.

      Kaikki muu asiassa on helppoheikkien pelottelua.

      <<<< Tarkoitan nyt näitä voita ja kermaa ym. Rasvat ovat täysin välttämättömiä elimistölle. >>>>>

      Kerma, voi ja muu tyydyttynyt kova maitorasva ei ole ihmiselle välttämätöntä eikä tietenkään edes suotavaa. Sama koskee kaikkia kovia eläinrasvoja. Ja miksi? Ihmiselimistö kykenee valmistamaan oman ihransa täysin itse hiilihydraatista, tyydyttymättömistä rasvoista sekä myös proteiinista. Yksikään maitorasvan pilkottukaan yksikkö ei ole ihmiselle välttämätön, vaan päin vastoin, haitaksi. Turhaa energiaa ja suonien tukkimista.

      • Ei ennenkään margariiniin käytetty kissoja vaan itsekseen kuolleita tai sairaita tuotantoeläimiä. Ensimmäisen polven margariinit olivat pienellä määrällä kasviöljyjä pehmennettyä eläinrasvaa johon oli emulgoitu vettä.


      • Anonyymi

        Sinähän se sälli olet. Itä-Euroopassa käyttävät siemenöljyjä reippaasti ja sydänkuolleisuus huima.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän se sälli olet. Itä-Euroopassa käyttävät siemenöljyjä reippaasti ja sydänkuolleisuus huima.

        Siellä myös tupakoidaan ja juodaan kirkasta viinaa enemmän kuin missään muualla. Tuo ruuvi ei vedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä myös tupakoidaan ja juodaan kirkasta viinaa enemmän kuin missään muualla. Tuo ruuvi ei vedä.

        Kyllä jees. Pietarissa sydänkirurgi tietääpi notta eninten tarvitsevat ohitusleikkauksia henkilöt joilla on elämäntavoista johtuen alhaiset kolesterolit.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän se sälli olet. Itä-Euroopassa käyttävät siemenöljyjä reippaasti ja sydänkuolleisuus huima.

        Mitäs mieltä olet tästä "tilastosta" : 'Average saturated fat intake and 25-year coronary heart disease rates in the 16 cohorts'.



      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei ennenkään margariiniin käytetty kissoja vaan itsekseen kuolleita tai sairaita tuotantoeläimiä. Ensimmäisen polven margariinit olivat pienellä määrällä kasviöljyjä pehmennettyä eläinrasvaa johon oli emulgoitu vettä.

        "Ei ennenkään margariiniin käytetty kissoja vaan itsekseen kuolleita tai sairaita tuotantoeläimiä."

        Tämähän muuttaakin asian aivan toiseksi. Nyt pääsi margariinitehtailijat viimein puhtain paperein siitäkin. Sairaat ja kuolleet tuotantoeläimet on luettu siis kasvikuntaan margariinin tuoteselosteessa? Niin ne asiat muuttuu kun määritellään ne vaan eri tavalla. 😆


    • Anonyymi

      Jos sinulla olisi synnynnäinen sydänvika, olisi todellinen surkeus olla syntynyt asumaan kuin itä-suomalaiset 1960-luvulla! 22 % energiasta tyydyttyneistä rasvoista, ja sydäntautikuolleisuus aivan maailman tapissa.

      Tutkimuksen mukaan tyydyttynyt rasva korreloi voimakkaasti sepelvaltimotauti-kuolleisuuden kanssa. Kuka voisi olla niin typerä, että syöttäisi lapsilleen tietoisesti kovia rasvoja? Vanhat jäärät syököön mitä tykkää, mutta hullua olisi leikkiä lasten terveydellä.

      • Anonyymi

        Jälleen yksi tutkimus liittää valtimotautiriskiin nimenomaan ne pienet tiheät LDL-partikkelit, joiden määrää hiilareita rajoittavat ruokavaliot tapaavat vähentää (vaikka kokonais-LDL nousisikin isojen höttö-LDL-partikkeleiden määrän kasvun seurauksena).

        Small Dense Low‐Density Lipoprotein Cholesterol Is the Most Atherogenic Lipoprotein Parameter in the Prospective Framingham Offspring Study


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälleen yksi tutkimus liittää valtimotautiriskiin nimenomaan ne pienet tiheät LDL-partikkelit, joiden määrää hiilareita rajoittavat ruokavaliot tapaavat vähentää (vaikka kokonais-LDL nousisikin isojen höttö-LDL-partikkeleiden määrän kasvun seurauksena).

        Small Dense Low‐Density Lipoprotein Cholesterol Is the Most Atherogenic Lipoprotein Parameter in the Prospective Framingham Offspring Study

        Eipä tuossa artikkelissa kirjoitettu sanaakaan tutkimukseen osallistuneiden naisten ruokavaliosta.
        Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
        LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 ja “pienet” 22-25. Molemmat reilusti alle 70 nm.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuossa artikkelissa kirjoitettu sanaakaan tutkimukseen osallistuneiden naisten ruokavaliosta.
        Valtimotautia aiheuttavat kaikki alle 70 nm kokoiset lipoproteiinit, joissa on apoB-kantajaproteiini ja kolesterolikuorma (pienet VLDL-, IDL- ja LDL-hiukkaset)
        LDL-hiukkasten koko vaihtelee välillä 22-27 nanometriä. “Isot” ovat välillä 25-27 ja “pienet” 22-25. Molemmat reilusti alle 70 nm.

        Suora kopio ja mistä? Olisi korrektia mainita lähde eikä kertoa tietoja ominaan.


    • Anonyymi

      MMargariineista ei ole ikinä osoitettu mitään terveyshyötyä.

      Voita vai margariinia? Keskustelua käydään edelleen. Tällä kertaa kyseessä on koulu Laholm:issa. Koulussa lapsille tarjotaam kevyttuotteita niin ettei lapsista tulisi ylipainoisia. Lasten vanhemmat saavat apua professori Fredrik Nyström:iltä, Linköpingin yliopistosta.

      “Kevyttuotteiden syönnillä ei voiteta mitään koska niistä ei tule kylläiseksi niin lapset syövät pian taas. Joa on hulisaan lihomisesta niin silloin on syytä vähentää hiilihydraatteja koska nykyinen tutkimus osoittaa että hiilihydraatit lihottavat-ei rasva.”

      Mediassa:

      SVT Nyheter
      Expressen

      “ Margariini on todella kummallinen tuote. Se on keinotekoinen ja raaka-ainetta kuljetetaan samomoissa tankeissa kuin bensiiniä. On todella kummallista väittää että rasvasta on haittaa terveydelle -pitäisikö myös rasvaa sisältävä äidinmaito kieltää?” Sanoo Nyström ja jatkaa: “Puhdas voi, luonnollinen ja hyödyllinen, pitää ihmisen kylläisenä kauemmin kuin kevyttuottet. Rasva ei tee meistä lihavia”.

      lisää löydät:

      hakusana: terveenä ja kylläisenä

      • Anonyymi

        Taidat olla Itä-Suomesta kotoisin.


      • Anonyymi

        Joo mutta Suomessa ei suositella kenenellekään kevytrasvoja. Margariinissa tulisi olla vähintään 60 prosenttia rasvaa, sillä FinRavinto-tutkimuksen mukaan saamme Suomessa vieläkin liian vähän monityydyttymättömiä rasvahappoja. Siis Suomessa suositellaan rasvan vaihtokauppaa tyydyttyneestä tyydyttymättömään, ei rasvan vähentämistä. Tyydyttynyttä rasvaakin voi huoletta syödä 10 E%.

        Jos joku pelkää margariinin keinotekoisuutta, voi tehdä margariininsa itse. Laatikaisen blogissa on ohje. Pehmennyttä voita ja kasviöljyä sekoitetaan tehosekoittimessa ja pistetään jääkaappiin jähmettymään. Ei mitään lisäaineita eikä epäilyttäviltä kuulostavia vaihtoesteröintejä.

        Väitätkö Veijo, että camelina- ja oliiviöljykin ovat haitallisia terveydelle (muka rypsiöljyn ohella)?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mutta Suomessa ei suositella kenenellekään kevytrasvoja. Margariinissa tulisi olla vähintään 60 prosenttia rasvaa, sillä FinRavinto-tutkimuksen mukaan saamme Suomessa vieläkin liian vähän monityydyttymättömiä rasvahappoja. Siis Suomessa suositellaan rasvan vaihtokauppaa tyydyttyneestä tyydyttymättömään, ei rasvan vähentämistä. Tyydyttynyttä rasvaakin voi huoletta syödä 10 E%.

        Jos joku pelkää margariinin keinotekoisuutta, voi tehdä margariininsa itse. Laatikaisen blogissa on ohje. Pehmennyttä voita ja kasviöljyä sekoitetaan tehosekoittimessa ja pistetään jääkaappiin jähmettymään. Ei mitään lisäaineita eikä epäilyttäviltä kuulostavia vaihtoesteröintejä.

        Väitätkö Veijo, että camelina- ja oliiviöljykin ovat haitallisia terveydelle (muka rypsiöljyn ohella)?

        "Väitätkö Veijo, että camelina- ja oliiviöljykin ovat haitallisia terveydelle (muka rypsiöljyn ohella)?"

        En ole missään väittänyt moista.

        "Pehmennyttä voita ja kasviöljyä sekoitetaan tehosekoittimessa ja pistetään jääkaappiin jähmettymään."

        Löytyy kaupasta valmiina tuotteena, ei mikään Laatikaisen keksintö.

        "Joo mutta Suomessa ei suositella kenenellekään kevytrasvoja."

        Minulla tulee vettä kraanasta, ei tarvitse kupasta Keijun pakkauksessa kantaa.

        https://www.keiju.fi/tuote/keiju-kevyt-laktoositon-kasvirasvalevite-35/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Väitätkö Veijo, että camelina- ja oliiviöljykin ovat haitallisia terveydelle (muka rypsiöljyn ohella)?"

        En ole missään väittänyt moista.

        "Pehmennyttä voita ja kasviöljyä sekoitetaan tehosekoittimessa ja pistetään jääkaappiin jähmettymään."

        Löytyy kaupasta valmiina tuotteena, ei mikään Laatikaisen keksintö.

        "Joo mutta Suomessa ei suositella kenenellekään kevytrasvoja."

        Minulla tulee vettä kraanasta, ei tarvitse kupasta Keijun pakkauksessa kantaa.

        https://www.keiju.fi/tuote/keiju-kevyt-laktoositon-kasvirasvalevite-35/

        Tuossa keijussa jopa 70% syöpää aiheuttavaa palmuöljyä. Ja vielä laitettu merkki,että on sertifioitu ja eettinen. Joo hakataan metsä että saadaan halpaa öljyä. Muuttuuko asia paremmaksi kun keksii laittaa jonku sertifikaatin paketin kylkeen????😂

        Sertifioitua raadon rasvaa oli ennen varmaan margariinit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa keijussa jopa 70% syöpää aiheuttavaa palmuöljyä. Ja vielä laitettu merkki,että on sertifioitu ja eettinen. Joo hakataan metsä että saadaan halpaa öljyä. Muuttuuko asia paremmaksi kun keksii laittaa jonku sertifikaatin paketin kylkeen????😂

        Sertifioitua raadon rasvaa oli ennen varmaan margariinit.

        Olipas pinnallinen kommentti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa keijussa jopa 70% syöpää aiheuttavaa palmuöljyä. Ja vielä laitettu merkki,että on sertifioitu ja eettinen. Joo hakataan metsä että saadaan halpaa öljyä. Muuttuuko asia paremmaksi kun keksii laittaa jonku sertifikaatin paketin kylkeen????😂

        Sertifioitua raadon rasvaa oli ennen varmaan margariinit.

        Olen edellisen kommentin kirjoittajan äiti. Minulla on ollut jatkuvasti vaikeuksia pinnallisen ja epäkypsän tyttäreni johdosta. Haluan pyytää kaikilta palstalaisilta anteeksi, koska hän ei itse ymmärrä tehdä sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen edellisen kommentin kirjoittajan äiti. Minulla on ollut jatkuvasti vaikeuksia pinnallisen ja epäkypsän tyttäreni johdosta. Haluan pyytää kaikilta palstalaisilta anteeksi, koska hän ei itse ymmärrä tehdä sitä.

        Sorry, että psykomussutin tuossa edellä. Huono päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sorry, että psykomussutin tuossa edellä. Huono päivä.

        Tyttäreni olisi todella suloinen, jos hän laihduttaisi 45 kg. Nyt hän purkaa vain pahaa oloaan muihin.


    • Anonyymi

      "Ennen pantiin mirrit multaan, nyt ne päätyy Suvikultaan."
      Vanha loru, joka kertoi kissavainaiden kohtalosta.
      Suvi kulta oli margariinimerkki.

      • Anonyymi

        Toinen loru oli: "Ennen pantiin mirri hautaan, nyt se pannaan Kultanauhaan."
        Kultanauha oli Paasivaaran margariinimerkki, Kultanauhaa valmisti Raision Tehtaat.


    • Anonyymi

      Pitäisi vertailun vuoksi esittää margariinin tuotantoprosessi vs voin valmistus ja verrata sitten kumpaa haluaa syödä.

      Se on kumma että palmuöljyä käytetään vaikka sen todetaan aiheuttavan syöpää ja monissa maissa sen käyttöä on rajoitettu. Mutta ei Suomessa?

      Miksei ole syöpävaroitusta paketin kyljessä? ☠️

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe