(SISÄLTÖ VAROITUS) Nuorena salaa ulkomaille muuttaminen

Anonyymi

Terve vain, tämä saattaa olla hieman oudompi postaus, mutta olen tällä hetkellä 18v vaikeasti masentunut opiskelija jolla on suuria perheongelmia ja tahdon muuttaa Saksaan muutaman vuoden sisällä.

Asun uusioperheessä ja tämä tempaus kuitenkin tulisi tehdä salaa sillä tiedän, että äitini ja isäpuolen sekä muut sukulaiset tekisivät kaikkensa estääkseen muuttoni hyvin aggressiivisen ja syyttelevin keinoin.

Säästöjä on niukasti ja mitään toivoa tutkinnon suorittamisesta ennen sitä ei ole, joten muutto Saksaan erään hyvin läheisen nettiystävän luo on ainoa vaihtoehto. Olen ollut hänen kanssaan nyt yhteydessä päivittäin viimeiset 6 vuotta.

En kestä perhettäni sillä he harjoittavat perheväkivaltaa jatkuvasti (lähinnä uhkailua, syyllistämistä, ja muuta emotionaalista pahoinpitelyä, kuten nimittelyä ja huutamista päivä toisensa jälkeen). Samaan veneeseen hyppäävät kerta toisensa jälkeen muut sukulaiset, jotka häiriköivät ja uhkailevat puhelimen kautta). Pääasiassa kyseinen kaltoin kohtelu ja käyttäytyminen johtuu siitä, että koko suvultani (molemmin puolin) puuttuu muutama mutteri päänupista. Ihan hulluja kaikki omasta perspektiivistäni. Asiaa pahentaa oma masennukseni sillä se vain lisää heidän raivoaan ja syyllistämistä.

Masennukseni johtuu isäni alkoholiriippuvuudesta, useiden vanhempien välisten väkivaltaisen erojen tuottamista traumoista, yli kymmenen vuoden pituisesta koulukiusaamisesta, joka aika ajoittain oli fyysistäkin väkivaltaa johon opettajat eivät puuttuneet vaan alkoivat myös kiusaamaan minua.

Terapia ja lääkkeet ovat olleet täyttä ajan hukkaa, sillä ongelmia vain tulee joka kulman käänteessä lisää, muun muassa se, että koulun on mennyt täysin persuksilleen sillä kurssisisältöjen ja opetustapojen laatijat ovat idiootteja ja itse opettajienkin kanssa toimiminen on hyvin vastenmielistä heidän egojensa takia, sillä he eivät osaa ottaa minkäänlaista kritiikkiä vastaan. Täysin mahdotonta pysyä motivoituneena opiskeluun varsinkin korona aikana, kun kurssit ovat täysin turhia ja etätyöskentely haastavaa huonon nettiyhteyden ja kotiolojen vuoksi.

Lisäksi se, että olen mahdottoman huono kaikessa mitä teen enkä pysty oppimaan yhtään mitään oli se sitten teoriaa tai konkreettista työntekoa. Satun myös olemaan transseksuaali, mikä on aiheuttanut sen, että vihaan itseäni ja mitään muuta apukeinoa ei ole muuta kuin itsemurha, mutta sen tekemiseen kivuttomasti ei ole mahdollisuutta, koska yhteiskunnan mielestä vaikeasti masentuvana kituuttaminen loputtoman väkivallan uhrina yli vuosikymmenen ajan on parempi vaihtoehto.

Ennen kuin suosittelette poliisia ja lakimiehiä, niin saanen sanoa että asiat ovat menneet liian pitkälle jo vuosia sitten eikä masennukselleni ole mitään tehtävissä eikä tilanteeni tästä millään parane pienillä korvauksilla, jos olen menettänyt kaiken elämän halun, motivaation, itsekurin ja toivon, vihaten itseäni lopun ajan, en pysty suorittamaan minkään tasoisia opintoja, saatika saamaan töitä vaikka kymmenet hakemukset lähettäisikin.

Itsenäinen asuminen ei ole mahdollista vaikka saisikin kelan tukia, sillä vuokraan ja ruokaan ne eivät molempiin riittäne, töitä en voi saada ilman taitoja eikä autoon varaa ole joten täältä tuppukylästä ei kyllä säästöjä saa hankittua.

Eli mitenkä hitossa tästä liemestä nyt sitten pääsen eroon? Pitäisi saada tavarat pakattua hissukseen, lentoliput varattua ja taksi tilattua ilman että kumpikaan vanhemmista olisi tuona ajankohtana kotona. Miten tämän muka suunnittelen, jos en tiedä heidän työaikatauluistaan yhtään mitään? Lisäksi asiaa vaikeuttaa se, että isäpuoleni työskentelee paikallisella taksilla, joten jos tilaan taksia ja sattumalta isäpuoleni minut hakee niin koko suunnitelma menee täysin pirstaleille.

En pysty nukkumaan enää öitäni rauhassa, sillä pelkään pahoin että kuolen kivuliaasti hypotermiaan tai nääntymiseen jossain ojanrummussa, koska varmaa tapaa välttyä mielisairaalalta, pakkopaidalta ja pakotetuilta, tehottomilta lääkemömmöiltä ja mahdolliselta aivovauriolta ei ole jos itsemurhayritykseen päädyn.

Minkäänlaista sääliä en tässä hae, mutta kaikki keinot pyrin kokeilemaan, niin jospa jollain ihmeellä joltain samanlaisesta tilanteesta selvinneeltä löytyisi keinoja ongelmiini, niin nöyrästi kiitän. Mutta pahasti näyttää siltä, että mikään ei tule tepsimään.

Toivottavasti tätä postausta ei äkillisesti poisteta itsemurhasta keskustelun vuoksi, mutta yritetty on. Kiitos vielä, jos luit kokonaan. Tekstistä tuli varmasti pidempi kuin olisi tarvinnut, mutta pyrin selittämään mahdollisen seikkakohtaisesti nuo haasteeni.

10

925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten sä siellä Saksassa olet ajatellut elättää itsesi?

    • Anonyymi

      Tilanne Suomessa voi olla huono, mutta miten se faktisesti paranee vaikkapa Saksassa? Onko sulla siellä olemassa yhtään sen realistisempia keinoja elättää itsesi? Ulkomaille meno sinällään ei ole mitenkään mahdoton ajatus ja ympäristön muutos voi olla hyväkin asia, mutta mikään taianomainen ratkaisu se ei ole. Sinun omat ongelmasi seuraavat mukana ja arki täytyy saada rullaamaan siellä Saksassakin.

    • Anonyymi

      Edellinen kommentti siitä, että Saksaan lähtö ei poista kuin muutaman ongelmistasi, on totta. Lisäksi saattaa tulla jotain uusia, joita et nyt osaa edes arvailla. Käytä saksalaisen ystäväsi tukea siihen, että löydät Suomessa konstin päästä omille jaloillesi. Hän varmaan toivoo sun parasta.

      Kyllä Suomessa pärjää noilla tuilla mitä mainitset. Et rikastu, mutta voit kyllä maksaa vuokran ja ruuat jne. On myös esim. kirkon diakonia olemassa, jossa avustetaan heikossa asemassa olevia ja samalla saat myös kuunteluapua. He ovat vaitiolovelvollisia, joten voit soittaa myös omalla paikkakunnallasi kirkon diakonille.

      En usko ollenkaan, että olisit toivoton tapaus. Kirjoitat fiksusti, osaat suunnitella ja analysoida ja pystyt kuvaamaan tilannettasi selkeästi. Masennus helpottanee, kun pääset sekavien ihmisten läheisyydestä fiksumpaan seuraan. Ehdotan myös vaikka löytölemmikin adoptointia tai urheilua tms. netissä elämän oheen, ettet liikaa ole vain koneella, ok?

      Kaikkea hyvää, kyllä se vielä muuttuu paremmaksi elämä! Usko pois.

      • Anonyymi

        Todella hyvä neuvo!

        Lisäksi, eikös kouluasi käydä koronarajoistusten takia netissä?
        Tuo mahdollistaisi sinun muuton pois tuppukylästäsi, vaikka naapurituppukylään tai lähikaupunkiin. Tukia on saatavissa, niillä pärjäät.
        Pinnistele tämä lukukausi loppuun. Kesä tuo aivan uuudet tuulet!

        Voit nyt jo hakea opiskelupaikkoja Saksasta. Katso mitä siellä on tarjolla!
        Ellei Saksaan, niin sitten suurenpaan kaupunkiin opiskelemaan. Tai jos jatko-opiskelupaikkojen juna jo meni, kirjottaudu mihin tahaansa (haluamasi ammattiin tähtävään opintoryhmään lähes ilmaisissa kansalaisopisossa tmv. heti syyslukukaudeksi ja hae kevätlukukaudeksi.

        Suomessa kesäisin AINA on huutava!!!!!! pula ulkotyöntekijöistä. (Farmit, marjatarhat, rakennuksala jnejnejne. Ota kesätyöpaikka jolla kustannat jo pitkälti ensilukukauden opiskelusi. Nykyisen tuppukyläsi ulkopuolelta!

        Nyt on korkein aika sinun vakavasti suunnitella pääsyä pois nykyisestä kolostasi. Se on mahdollista, ( et ole eka joka onn päässyt tuollaisesta vankeudesta. Mutta sinun itse täytyy tehdä kaikki) alappa tekemään siihen suuntautuvaa kotityötä välittömästi.


    • Anonyymi

      Kannattaisi varmaan käydä koulu/ opiskelut loppuun Suomessa ja muuttaa sen jälkeen sinne Saksaan. Saat ehkä jopa koulutustasi vastaavaa työtä sitten Saksassa.

      Syyllistävien ja henkistä väkivaltaa harjoittavien päsmäreiden kanssa on varmasti vaikeaa. Olisiko opiskeluasuntolassa tilaa? Muutto omaan asuntoon? Juttele vaikka sos. työntekijöille jos et muuten saa vuokrattua mitään.

    • Anonyymi

      Ulos hirveästä naapurustosta ja tuppukylästä heti kun saat peruskoulusi (?) lopuun.

      Yksi vaihtoehto on hakea suoraan töihin yhtiöön joka kouluttaa omat työntekijänsä.
      Tuo että joku toinen kouluttaa sinut ilmaiseksi on valtava rahasumma pankissasi. Plus vielä että sinulle taataan hyväpalkkainen ja varma työpaikka, plus että saat ilmaiseksi ammatin jota voit harjoittaa lähes missä tahaansa maailmankolkassa!!!!!!!!! Voiko enää enempää pyytää?!
      Esimerkiksi teollisuustoimialoilla on valtava pula työntekijoistä. Tarkistappa esim. Pirkanmaan Levyyhtiö OY.n sivut, saat jonkinlaista kuvaa mitä on tarjolla.

      Lue Tekniikkatalous.fi lehteä, löydät mielenkiintoista infoa .

    • Anonyymi

      Itse olen aikanaan ulkomaille 16 vuotiaana, en tosin salaa. Vaikka kaikki oli omassa muutossani niin viimesenpäälle kunnossa, kun vaan voi olla, niin ei se siltikään mutkatonta ollut. Sanon siis, että laita ensiksi elämä kondikseen ja mene vasta sitten. Sillä elämän kondikseen laitolla tarkotan, että älä lähde ilman mitään suunnitelmaa, ilman mitään tukiverkkoa valmiina siellä päässä. Opiskelupaikka tai työ kannattaa olla katsottuna valmiiksi. Siellä päässä sulla ei ole sitäkää vertaa sosiaaliturvaa ku Suomessa. Siellä oot aidosti täysin tyhjän päällä, jos sulla ei ole mitään mietittynä.

    • Anonyymi

      hei AP Nuori, Oletko lukenut saamiasi vastauksia?
      Ne ovat varteenotettavia mutta millaisia ajatuksia ne toivat Sinulle?

    • Anonyymi

      Masenustasi ei poista maasta muutto eikä pakeneminen.Opiskelijana sinulla on terveyshuolto sieltä pääset psykoloogi ymm.Käy heidän kanssa läpi asiat nosta kissa pöydälle. Kun olet tervehtynyt ,mikä ettei ettetkö voisi vaihtaa maisemaa ja kokeilla siipiäsi ihan missä vaan maailman kolkassa.Mutta et vaikeasti masentuneena. On autavat mielenterveys puhelin numerot.Joihin voi soitaa 24h.haku vaan.Tarvitavessa mielenterveys auto tulee kotisi käymään ja puhu.

    • Anonyymi

      Esim. Kävele reipaasti ulkona, kunnes tunnet vähän väsyneesi. Palaudu seuraava päivä. Toista sitten aluksi jokatoinen päivä. Kolmen viikon päästä tuntuu jo pitempikin lenkki helpommalta. Kolmen kuukauden päästä jo alat pitämään siitä. Tulipalotkin alkavat pienestä kipinästä. Olen muuten kohtalotoverisi yllättävän tarkasti, eli puhun kokemuksesta Nyt jo hölkkäänkin. Vaikeinta aluksi oli rimpuilla irti liiallisesta some - ajasta, mutta sekin onnistui. Jos luulet, ettei sinulta vahvuutta löydy, niin petät itseäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe