Voita vai margariinia?

Anonyymi

Margariineista ei ole ikinä osoitettu mitään terveyshyötyä.

Voita vai margariinia? Keskustelua käydään edelleen. Tällä kertaa kyseessä on koulu Laholm:issa. Koulussa lapsille tarjotaam kevyttuotteita niin ettei lapsista tulisi ylipainoisia. Lasten vanhemmat saavat apua professori Fredrik Nyström:iltä, Linköpingin yliopistosta.

“Kevyttuotteiden syönnillä ei voiteta mitään koska niistä ei tule kylläiseksi niin lapset syövät pian taas. Joa on hulisaan lihomisesta niin silloin on syytä vähentää hiilihydraatteja koska nykyinen tutkimus osoittaa että hiilihydraatit lihottavat-ei rasva.”

Mediassa:

SVT Nyheter
Expressen

“ Margariini on todella kummallinen tuote. Se on keinotekoinen ja raaka-ainetta kuljetetaan samomoissa tankeissa kuin bensiiniä. On todella kummallista väittää että rasvasta on haittaa terveydelle -pitäisikö myös rasvaa sisältävä äidinmaito kieltää?” Sanoo Nyström ja jatkaa: “Puhdas voi, luonnollinen ja hyödyllinen, pitää ihmisen kylläisenä kauemmin kuin kevyttuottet. Rasva ei tee meistä lihavia”.

lisää löydät:

hakusana: terveenä ja kylläisenä

69

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "Ja mikä parasta: sillä on Sydänmerkki."

        Niin on sokerikorpuillakin.- Käytätkö myös VitaeProta??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ja mikä parasta: sillä on Sydänmerkki."

        Niin on sokerikorpuillakin.- Käytätkö myös VitaeProta??

        Voi on paras ei se lihota kuin nämä "kevyt" tuotteet, moni on elänyt 80 vuotiaaksi ja voita käyttämällä.


      • Anonyymi

        Ja Keijussa kannat vettä kotiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi on paras ei se lihota kuin nämä "kevyt" tuotteet, moni on elänyt 80 vuotiaaksi ja voita käyttämällä.

        Vielä useampi ei ole...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi on paras ei se lihota kuin nämä "kevyt" tuotteet, moni on elänyt 80 vuotiaaksi ja voita käyttämällä.

        Itä-Suomessa 40% miehistä kuoli sydänkohtaukseen ennen kuin täytti 65-vuotta vuonna 1970. Maitorasvaa meni liki 40 kg vuodessa.


    • Anonyymi

      Väärä tieto leviää sosiaalisessa mediassa kuin tarttuva tauti: ihminen altistuu huuhaalle ja levittää sitä yhteisöönsä tykkäämällä, kommentoimalla ja jakamalla.
      Miksi huuhaa houkuttaa. vaikka tutkittua tietoakin olisi saatavilla?
      Yksi ilmeinen syy on se, että huuhaa lupailee monimutkaisiin asioihin yksinkertaisia ratkaisuja.
      Mistä valheelliseen todistusaineistoon perustuvat terveysväitämät voi tunnistaa? Yllättävän moni uskoo vääriin väitteisiin esimerkiksi siksi, että on kuullut ne tuttunsa suusta.
      Kannattaa tarkastella, millainen taho väitettä on alkanut levittää: arvostettu tutkija vai pseudotieteilijä?
      Aito asiantuntija pystyy perustelemaan näkemyksensä ja selittämään johdonmukaisesti, millaiseen todistusaineistoon ne pohjautuvat.
      Niinsanotut karismaattiseyt vaikuttajat saattavat kuulostaa hyvin vakuuttavilta, mutta kieltäytyvät jatkokeskustelusta.
      Jos heiltä kysytään, miksi muut ovat asiasta eri mieltä, ja vastaus on että kaikki muut on lahjottu tai he ovat osa salaliittoa, se on melko huono merkki. (H.S.18.2.2021)

      • Anonyymi

        "Kannattaa tarkastella, millainen taho väitettä on alkanut levittää: arvostettu tutkija vai pseudotieteilijä?"

        Kerroppa nyt sitten mitä pseudotiedettälöydät täältä:

        https://www.dietdoctor.com/se/vetenskap

        ja sitten haet perusteet virallisen ravintosuosituksen tyydyttyneen rasvan pelolle.
        Ruotsin Elintarvikelaitos ei löytänyt mutta ehkä sinulla on parempi tuuri-epäilen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kannattaa tarkastella, millainen taho väitettä on alkanut levittää: arvostettu tutkija vai pseudotieteilijä?"

        Kerroppa nyt sitten mitä pseudotiedettälöydät täältä:

        https://www.dietdoctor.com/se/vetenskap

        ja sitten haet perusteet virallisen ravintosuosituksen tyydyttyneen rasvan pelolle.
        Ruotsin Elintarvikelaitos ei löytänyt mutta ehkä sinulla on parempi tuuri-epäilen.

        Tyydyttynyt rasva ei nosta veren LDL:ää, mutta kun tyydyttynyttä rasvaa korvataan monityydyttymättömillä rasvahapoilla, LDL laskee.

        Veren LDL-pitoisuudella on selvä yhteys sydäntauteihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kannattaa tarkastella, millainen taho väitettä on alkanut levittää: arvostettu tutkija vai pseudotieteilijä?"

        Kerroppa nyt sitten mitä pseudotiedettälöydät täältä:

        https://www.dietdoctor.com/se/vetenskap

        ja sitten haet perusteet virallisen ravintosuosituksen tyydyttyneen rasvan pelolle.
        Ruotsin Elintarvikelaitos ei löytänyt mutta ehkä sinulla on parempi tuuri-epäilen.

        Mistä olet saanut päähäsi, että virallisissa ravintosuosituksissa pelättäisiin tyydyttyneitä rasvoja? Niissä ainoastaan suositellaan että tyydyttyneen rasvan määrä ei ylittäisi 10 % energiasta. Sama suositus koskee myös lisättyä sokeria. Onko sinulla joku peruste sokerin pelollesi? Juoksetko karkuun kun näet appelsiinin?

        Luepa tarkkaan tuon linkkisi takana oleva artikkeli. Missä kohtaa siellä suositellaan tyydyttyneen rasvan käyttöä, ja onko tyydyttyneen rasvan käytön suosittelemiselle lääketieteellisiä perusteita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä olet saanut päähäsi, että virallisissa ravintosuosituksissa pelättäisiin tyydyttyneitä rasvoja? Niissä ainoastaan suositellaan että tyydyttyneen rasvan määrä ei ylittäisi 10 % energiasta. Sama suositus koskee myös lisättyä sokeria. Onko sinulla joku peruste sokerin pelollesi? Juoksetko karkuun kun näet appelsiinin?

        Luepa tarkkaan tuon linkkisi takana oleva artikkeli. Missä kohtaa siellä suositellaan tyydyttyneen rasvan käyttöä, ja onko tyydyttyneen rasvan käytön suosittelemiselle lääketieteellisiä perusteita?

        "Mistä olet saanut päähäsi, että virallisissa ravintosuosituksissa pelättäisiin tyydyttyneitä rasvoja? "

        Opettele ottamaan asioista selvää. Luuöosi eivät riitä pitkälle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mistä olet saanut päähäsi, että virallisissa ravintosuosituksissa pelättäisiin tyydyttyneitä rasvoja? "

        Opettele ottamaan asioista selvää. Luuöosi eivät riitä pitkälle

        "Opettele ottamaan asioista selvää. Luulosi eivät riitä pitkälle"

        Ja tutkimusraporteista et ymmärtänyt yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kannattaa tarkastella, millainen taho väitettä on alkanut levittää: arvostettu tutkija vai pseudotieteilijä?"

        Kerroppa nyt sitten mitä pseudotiedettälöydät täältä:

        https://www.dietdoctor.com/se/vetenskap

        ja sitten haet perusteet virallisen ravintosuosituksen tyydyttyneen rasvan pelolle.
        Ruotsin Elintarvikelaitos ei löytänyt mutta ehkä sinulla on parempi tuuri-epäilen.

        Jos noista vaihtoehdoista täytyy valita, niin missään tapauksessa kyseessä ei ole arvostettu tutkija. Pikemminkin sinun kaltaisesi "kirsikanpoimija".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos noista vaihtoehdoista täytyy valita, niin missään tapauksessa kyseessä ei ole arvostettu tutkija. Pikemminkin sinun kaltaisesi "kirsikanpoimija".

        "Jos noista vaihtoehdoista täytyy valita, niin missään tapauksessa kyseessä ei ole arvostettu tutkija. Pikemminkin sinun kaltaisesi "kirsikanpoimija""

        Nyt meni pelkästään naurettavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos noista vaihtoehdoista täytyy valita, niin missään tapauksessa kyseessä ei ole arvostettu tutkija. Pikemminkin sinun kaltaisesi "kirsikanpoimija""

        Nyt meni pelkästään naurettavaksi.

        Pystyt siis nauramaan itsellesi? Onnittelut siitä!


    • Anonyymi

      Vegeväki on aivan oikeassa hehkuttaessaan avokadoa terveellisenä syötävänä. Siitä löytyy näet täsmälleen samat kuusi rasvahappoa kuin laardista. Molemmissa on enimmäkseen yksityydyttymätöntä oleiinihappoa.

      • Anonyymi

        "Oivariini on hyvä kompromissi"

        Kuten jo mainitsin


      • Jeps. Tyydyttyneen rasvan määrä on suunilleen sama kuin margariineissa mutta taitaa koskea vain tuota helposti levittyvää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jeps. Tyydyttyneen rasvan määrä on suunilleen sama kuin margariineissa mutta taitaa koskea vain tuota helposti levittyvää.

        Mihin ketoilijat ylipäätään tarvitsevat voita, kun eivät leipää syö?

        Laatikainen kertoi, että yliopistossa testattiin aikoinaan opiskelijoilla voilla ja margariinilla tehtyjä ruokia, eikä kukaan huomannut makueroa. Onko sitten kuitenkin mietomakuisissa kasviöljyissä sen verran erilainen maku, ettei niitä ruoanlaitossa voi käyttää margariinin ja voin sijasta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mihin ketoilijat ylipäätään tarvitsevat voita, kun eivät leipää syö?

        Laatikainen kertoi, että yliopistossa testattiin aikoinaan opiskelijoilla voilla ja margariinilla tehtyjä ruokia, eikä kukaan huomannut makueroa. Onko sitten kuitenkin mietomakuisissa kasviöljyissä sen verran erilainen maku, ettei niitä ruoanlaitossa voi käyttää margariinin ja voin sijasta?

        Puhdistetut öljyt ovat maultaan neutraaleja eli niissä ei ole makua juurikaan. Myös suutuntuma on erilainen eli ne maistuvat öljyiselle.

        Ihan uteliaisuudesta tein kerran hollandaise-kastikketta rypsiöljystä. Ei tullut hyvää. Margariinista kyllä onnistuu mutta en ole maistanut koskaan rinnakkain voin kanssa tehdyn kanssa.

        Helpoiten kovan rasvan välttäminen onnistuu kun valitsee ruokia joihin ei tarvitse kovaa rasvaa. Eli ei siis Pohjois-Eurooppalaista ruokaa koska muualla sitä on käytetty vähän.

        Sitten on myös kikkoja joilla vähentää sekä rasvan käyttöä että tyydyttyneen rasvan käyttöä eli lihan paistossa ei kannata kaataa rasvaa pannulle vaan rasvata liha öljyllä. Lopputulos on myöskin parempi.

        Täytyy kokeilla pullomargariinia kastikkeiden teossa mutta ainakin vuosi menee ennen kuin palaan kotiin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Puhdistetut öljyt ovat maultaan neutraaleja eli niissä ei ole makua juurikaan. Myös suutuntuma on erilainen eli ne maistuvat öljyiselle.

        Ihan uteliaisuudesta tein kerran hollandaise-kastikketta rypsiöljystä. Ei tullut hyvää. Margariinista kyllä onnistuu mutta en ole maistanut koskaan rinnakkain voin kanssa tehdyn kanssa.

        Helpoiten kovan rasvan välttäminen onnistuu kun valitsee ruokia joihin ei tarvitse kovaa rasvaa. Eli ei siis Pohjois-Eurooppalaista ruokaa koska muualla sitä on käytetty vähän.

        Sitten on myös kikkoja joilla vähentää sekä rasvan käyttöä että tyydyttyneen rasvan käyttöä eli lihan paistossa ei kannata kaataa rasvaa pannulle vaan rasvata liha öljyllä. Lopputulos on myöskin parempi.

        Täytyy kokeilla pullomargariinia kastikkeiden teossa mutta ainakin vuosi menee ennen kuin palaan kotiin.

        ”mutta ainakin vuosi menee ennen kuin palaan kotiin.”

        Oletko kenties muuttanut Australiaan, jossa reseptikirjatkin ovat laadukkaampia?


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”mutta ainakin vuosi menee ennen kuin palaan kotiin.”

        Oletko kenties muuttanut Australiaan, jossa reseptikirjatkin ovat laadukkaampia?

        Otin keikkahomman toiselta paikkakunnalta ja ruuanlaittomahdollisuudet ovat täällä hyvin rajalliset ja viikonloppuisin kotona käydessä ei aika riitä ruuanlaittoon kun se kuluu tuttavien tapaamiseen.

        Kyllä hyviä keittokirjoja saa muualtakin kuin Australiasta. Niitä on jopa suomenkielisinä joskaan ei kovinkaan montaa. Esimerkiksi Julia Childin klassinen ranskalainen keittiö ja Mäkelän 100 parasta. Keittokirjoissa valitettavasti hyvin harva on edes lukemisen saati ostamisen arvoisia.

        Voisi kyllä ostaa pari uutta keittokirjaa. Ainakaan Thai-keittokirjaa ei ole ja ehkä myös intialaista osastoa voisi petrata. Kun ruuanlaitto maksaa vähintään useita euroja per syöjä niin hyvä Keittokirja maksaa itsensä takaisin nopeasti.


    • Anonyymi

      Ilman perehtymistä tieteellisiin tutkimuksiin käytän levitteenä voita.
      Teen valkosipulivoita puristamalla muutamia valkisipulin kynsiä 0,5kg:n voimäärään.
      Vetelen sitä herkkua surutta ruisleivän päälle.
      Kolestrolit kunnossa. Varsinkin hdl ja trigly.

    • Anonyymi

      Viljeltävät ruohokasvit (kuten rypsi ja rapsi), sekä maitotuotteet ovat terveyshaitta. Esim. neoliittikauden ihmiset söivät ruohokasveja ja kärsivät mm. lyhytkasvuisuudesta. Paleoliittisen kauden ihmisillä ruohokasvien syönti oli vähäisempää, jonka vuoksi he olivat pidempiä ja vahvempia.

      Ruohokasveja pidetään jopa terveystuotteina, vaikka käytännössä esim. ruis, vehnä ja kaura ovat myrkyllisiä ihmiselle. Terveystuputtajat puhuu vain "vatsa- ja sydänystävällisistä kuiduista", mutta eivät siitä, että viljan proteiinit ovat käytännössä sen puolustusmekanismi sen "metsästystä" vastaan. Vai onko jonkun mielestä keliakia ja muut ruohokasvien aiheuttamat autoimmuunisairaudet terveyden edistämistä? No ei niin. Ruohokasvien ominaisuuksiin kuuluu paitsi suoliston tulehdusreaktiot, myös suoliston vuodot, ja silloin suolistosta pääsee elimistöön sinne sopimattomia aineita, sekä bakteereja ja viruksia.

      On syytä lopettaa lopputuotteeseen tuijottelu ja sen sijaan kiinnitettävä huomiota niiden valmistusaineisiin, sekä -tapoihin ja niiden vaikutuksiin elimistössä.

      • Anonyymi

        Punainen liha aiheuttaa syöpää, ja kalassa on raskasmetalleja. Siinä mielessä kala on teoriassa epäterveellisempää kuin palmuöljy.


      • Vilja kannattaa kypsentää niin fytaattien ja lektiinien vaikutus pienenee eivätkä nuokaan mitään myrkkyjä ole vaan vähentävät niiden ravintoarvoa.

        Rypsi ei ole ruohokasvi vaan kuuluu ristikukkaisiin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Vilja kannattaa kypsentää niin fytaattien ja lektiinien vaikutus pienenee eivätkä nuokaan mitään myrkkyjä ole vaan vähentävät niiden ravintoarvoa.

        Rypsi ei ole ruohokasvi vaan kuuluu ristikukkaisiin.

        Joo, rypsi kuuluu ristikukkaisten heimoon, kaalien sukuun ja on samaa lajia kuin nauris (nauriin alalaji siis).

        Rapsikin kuuluu ristikukkaisten heimoon, kaalien sukuun ja on samaa lajia kuin lanttu (lantun alalaji siis).


    • Anonyymi

      Voista ei ole ikinä osoitettu mitään terveyshyötyä.

      • Anonyymi

        Niinpä, koska sellaista ei ole.

        Kohta ilmestyy se voin, punaisen maidon ja kerman kova puolustaja, joka kysyy TAAS, että mikä on se terveyshaitta. Terveyshaittoja ei ole muita kuin ennenaikainen kuolema.


      • Anonyymi

        "Voista ei ole ikinä osoitettu mitään terveyshyötyä."

        Ei myöskään terveyshaittaa. Luonnollinen tuote-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, koska sellaista ei ole.

        Kohta ilmestyy se voin, punaisen maidon ja kerman kova puolustaja, joka kysyy TAAS, että mikä on se terveyshaitta. Terveyshaittoja ei ole muita kuin ennenaikainen kuolema.

        "Kohta ilmestyy se voin, punaisen maidon ja kerman kova puolustaja"

        Hyvä kun joku ymmärtää jotain asiasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Voista ei ole ikinä osoitettu mitään terveyshyötyä."

        Ei myöskään terveyshaittaa. Luonnollinen tuote-

        Onko maidosta separoitu kerma jotenkin luonnollisempi tuote kuin rypsin siemenistä puristettu öljy? Ei niitä kumpaakaan luonnossa esiinny.

        P.S. Asiantuntijoiden mukaan ainoa syy käyttää voita on maku. Tosin suolaton voi ei maistu miltään...


    • Anonyymi

      "Kohta ilmestyy se voin, punaisen maidon ja kerman kova puolustaja, joka kysyy TAAS, että mikä on se terveyshaitta. Terveyshaittoja ei ole muita kuin ennenaikainen kuolema."

      Miksi kukaan syöttäisi tänä päivänä lapsilleen jatkuvasti noita aineksia? Jos syöttää, pitäisi syyttää törkeästä pahoinpitelystä ja mahdollisesta kuolemantuottamuksesta.

      Syököön 1950- ja 60-luvun luomus mitä tahansa, koska ei enää opi uusi temppuja. 1970-80 -luvuilta eteenpäin lapset oppivat jo varomaan turhia ja ylenmääräisiä kovia rasvoja. 1940-luvulla syntyneet suuret voin ystävät ovat tietenkin olleet haudassa jo pitkään.

      • Anonyymi

        Myös lehmän ihra on pelkkä luonnollinen tuote. Kuka söisi sitä vapaaehtoisesti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös lehmän ihra on pelkkä luonnollinen tuote. Kuka söisi sitä vapaaehtoisesti?

        "Myös lehmän ihra on pelkkä luonnollinen tuote. Kuka söisi sitä vapaaehtoisesti?"

        Monet syö ja monet ei. Mitä ajattelit kertoa itse asiasta sieltä kioskilta,


      • Anonyymi

        "1970-80 -luvuilta eteenpäin lapset oppivat jo varomaan turhia ja ylenmääräisiä kovia rasvoja."

        peloiteltiin luuloilla ja tulokset näkyy. Liikalihavuus ja diabetesongelmat räjähtämässä käsiin mutta samojen satujen kertomista vaan jatketaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös lehmän ihra on pelkkä luonnollinen tuote. Kuka söisi sitä vapaaehtoisesti?

        Ihraksi kutsutaan teurastetun sian ruhosta irrotettuja munuais- ja vatsaihroja sekä suolista irrotettavia suoliliepeen ja vatsapaidan rasvakudosta.

        Talia saadaan märehtijöiden, etenkin lampaan ja nautaeläinten, ruhojen rasvakudosta murskaamalla ja sulattamalla sitä 60–70 asteessa sekä poistamalla massasta vesi.


    • Anonyymi

      »Viime vuosina julkaistuissa laajoissa epidemiologisissa tutkimuksissa on saatu näyttöä siitä, että voin itsenäiset vaikutukset kokonaisterveyteen saattavat olla joko neutraalit tai hiukan haitalliset. Toisaalta vielä laajemmat tutkimukset osoittavat, että jos voita ja muuta tyydyttynyttä rasvaa vaihtaa pysyvästi kasviöljyihin, margariiniin, pähkinöihin ja siemeniin, niin sydän- ja verisuonitautiterveys paranee. Voidaan siis todeta, että voi ei ole mikään terveysruoka, mutta ehkä se ei ole ihan niin turmiollinenkaan maltillisesti käytettynä, jos muistetaan myös runsas pehmeän rasvan säännöllinen käyttö. Koko rasvoja koskeva tutkimuskirjallisuus viittaa siihen, että rasvojen itsenäinen rooli verisuonitauti- ja muulle terveydelle on jonkin verran pienempi kuin ehkä aiemmin on annettu ymmärtää. Monet muut tekijät, kuten kasvisten ja hedelmien, kuidun, kalan, pähkinöiden ja prosessoidun sekä punaisen lihan rooli, ovat myös hyvin tärkeitä. Silti vanhat rasvaopit pitävät sinänsä paikkansa: juoksevat kasviöljyt ja niistä peräisin olevan margariinit ovat terveellisempiä kuin voi.»

      Katkelma teoksesta Pötyä pöydässä Reijo Laatikainen

      • Anonyymi

        "Katkelma teoksesta Pötyä pöydässä Reijo Laatikainen"

        On naivan sama mitä THL:n juoksupoika kertoo.

        Kun hä joutui nokakkain tunnustetun asiauntijan kanssa niin hiljaiseksi meni väitteineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Katkelma teoksesta Pötyä pöydässä Reijo Laatikainen"

        On naivan sama mitä THL:n juoksupoika kertoo.

        Kun hä joutui nokakkain tunnustetun asiauntijan kanssa niin hiljaiseksi meni väitteineen.

        Kukas tämä Laatikaisen hiljaiseksi saama tunnustettu asiantuntija sitten oli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukas tämä Laatikaisen hiljaiseksi saama tunnustettu asiantuntija sitten oli?

        Aivan, olisi hauska kuulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukas tämä Laatikaisen hiljaiseksi saama tunnustettu asiantuntija sitten oli?

        "Kukas tämä Laatikaisen hiljaiseksi saama tunnustettu asiantuntija sitten oli?"

        hakusana: terveenä ja kylläisenä

        Sieltä löydät roppakaupalla asiallista tietoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kukas tämä Laatikaisen hiljaiseksi saama tunnustettu asiantuntija sitten oli?"

        hakusana: terveenä ja kylläisenä

        Sieltä löydät roppakaupalla asiallista tietoa.

        helpotetaan nyt sinne kioskille:

        Tohtori
        Briffa kirjoitti 1/11 vertailun voista ja margariinista
        – voittaja VOI.

        Reijo
        Laatikainen, ravintoterapeutti Suomesta, oli vastannut hänelle että
        LA Veterans Study todisti että margariinit ja
        öljyt ovat parempia kuin voi.

        Tohtori
        Briffa on nyt tarkastanut kyseisen tutkimuksen ja havainnut että
        Laatikaisen väite ei pidä alkuunkaan paikkaansa.

        Yhtään
        tutkimusta joka tukee margariinia ja omega6 öljyjä verrattuna
        voihin ei löydy.

        “I’ve
        asked Reijo to comment on this and whether he feels his original
        assertion was correct. He has steadfastly refused to comment” (Dr.Briffa)

        “Olen
        pyytänyt Reijoa kommentoimaan vastaukseeni mutta hän kieltäytyy
        päättäväisesti vastaamasta.(Tohtori Briffa)

        (Mistähän
        johtuu että mieleen tulee amatöörit SUOMI24:n sivuilla jotka
        kirjoittavat mitä väitöksiä sylki suuhun tuo mutta seinää
        vastyen asetettuina kieltäytyvät vastaamasta kun perusteluja
        kysytään. Olen jossain aikaisemmin kirjoittanut tuntestani että
        Laatikainen on alkanut enemmän ja enemmän kumartamaan tiettyyn
        suuntaan)

        Kuka
        on Dr.Briffa

        Dr
        John Briffa BSc (Hons) MB BS (Lond)

        Dr
        John Briffa is a practising doctor, author and international speaker.
        He is prize-winning graduate of University College London School of
        Medicine, where he also gained a BSc degree in Biomedical Sciences.
        Dr Briffa is a leading authority on the impact of nutrition and other
        lifestyle factors on health and illness. He is dedicated to providing
        individuals with information and advice they can use to take control
        of their health and optimise their energy and vitality.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helpotetaan nyt sinne kioskille:

        Tohtori
        Briffa kirjoitti 1/11 vertailun voista ja margariinista
        – voittaja VOI.

        Reijo
        Laatikainen, ravintoterapeutti Suomesta, oli vastannut hänelle että
        LA Veterans Study todisti että margariinit ja
        öljyt ovat parempia kuin voi.

        Tohtori
        Briffa on nyt tarkastanut kyseisen tutkimuksen ja havainnut että
        Laatikaisen väite ei pidä alkuunkaan paikkaansa.

        Yhtään
        tutkimusta joka tukee margariinia ja omega6 öljyjä verrattuna
        voihin ei löydy.

        “I’ve
        asked Reijo to comment on this and whether he feels his original
        assertion was correct. He has steadfastly refused to comment” (Dr.Briffa)

        “Olen
        pyytänyt Reijoa kommentoimaan vastaukseeni mutta hän kieltäytyy
        päättäväisesti vastaamasta.(Tohtori Briffa)

        (Mistähän
        johtuu että mieleen tulee amatöörit SUOMI24:n sivuilla jotka
        kirjoittavat mitä väitöksiä sylki suuhun tuo mutta seinää
        vastyen asetettuina kieltäytyvät vastaamasta kun perusteluja
        kysytään. Olen jossain aikaisemmin kirjoittanut tuntestani että
        Laatikainen on alkanut enemmän ja enemmän kumartamaan tiettyyn
        suuntaan)

        Kuka
        on Dr.Briffa

        Dr
        John Briffa BSc (Hons) MB BS (Lond)

        Dr
        John Briffa is a practising doctor, author and international speaker.
        He is prize-winning graduate of University College London School of
        Medicine, where he also gained a BSc degree in Biomedical Sciences.
        Dr Briffa is a leading authority on the impact of nutrition and other
        lifestyle factors on health and illness. He is dedicated to providing
        individuals with information and advice they can use to take control
        of their health and optimise their energy and vitality.

        Mielenkiintoista. Laatikainen on vastannut sinulle blogissaan (kun kysyit Briffasta):

        ”Tohtori Briffa tietää vastaukseni joka on täydellisenä tässä diasarjassa https://www.pronutritionist.net/2013/12/margariini-voita-terveellisempaa/ . Tässä diasarjassani on useita tutkimuksia jotka osoittavat omega-6 rasvahappojen olevan sellaisina määrinä mitä länsimaissa käytämme terveyttä edistäviä. [..]

        Koska näitä keskusteluja on vellottu vuosikaudet blogissani, tämä on piste puolestani tälle teemalle. Veijo voit vapaasti kirjoitella netin keskustelufoorumeille ja omaan blogiisi asiasta ihan mitä haluat. Antaa kaikkien kukkien kukkia.”

        Tätä asiaa "voi vai margariini" käsitellään varmasti tällä palstalla vielä pitkään ja hartaasti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoista. Laatikainen on vastannut sinulle blogissaan (kun kysyit Briffasta):

        ”Tohtori Briffa tietää vastaukseni joka on täydellisenä tässä diasarjassa https://www.pronutritionist.net/2013/12/margariini-voita-terveellisempaa/ . Tässä diasarjassani on useita tutkimuksia jotka osoittavat omega-6 rasvahappojen olevan sellaisina määrinä mitä länsimaissa käytämme terveyttä edistäviä. [..]

        Koska näitä keskusteluja on vellottu vuosikaudet blogissani, tämä on piste puolestani tälle teemalle. Veijo voit vapaasti kirjoitella netin keskustelufoorumeille ja omaan blogiisi asiasta ihan mitä haluat. Antaa kaikkien kukkien kukkia.”

        Tätä asiaa "voi vai margariini" käsitellään varmasti tällä palstalla vielä pitkään ja hartaasti.

        Briffa on lääkäri, joka kirjoittaa populistisia kirjoja kuten tämä 'Better Health Through Natural Supplements (Time-Life Health Factfiles)'. Kannattanee esimerkiksi vitaepron myyntiä jos siitä maksetaan.

        Lääkäri ei ole asiantuntija ravitsemus asioissa koska koulutukseen se ei kuulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoista. Laatikainen on vastannut sinulle blogissaan (kun kysyit Briffasta):

        ”Tohtori Briffa tietää vastaukseni joka on täydellisenä tässä diasarjassa https://www.pronutritionist.net/2013/12/margariini-voita-terveellisempaa/ . Tässä diasarjassani on useita tutkimuksia jotka osoittavat omega-6 rasvahappojen olevan sellaisina määrinä mitä länsimaissa käytämme terveyttä edistäviä. [..]

        Koska näitä keskusteluja on vellottu vuosikaudet blogissani, tämä on piste puolestani tälle teemalle. Veijo voit vapaasti kirjoitella netin keskustelufoorumeille ja omaan blogiisi asiasta ihan mitä haluat. Antaa kaikkien kukkien kukkia.”

        Tätä asiaa "voi vai margariini" käsitellään varmasti tällä palstalla vielä pitkään ja hartaasti.

        !”Tohtori Briffa tietää vastaukseni joka on täydellisenä tässä diasarjassa https://www.pronutritionist.net/2013/12/margariini-voita-terveellisempaa/ . "

        Vastannut blogissaan?? Ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan ammattilaisella.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Briffa on lääkäri, joka kirjoittaa populistisia kirjoja kuten tämä 'Better Health Through Natural Supplements (Time-Life Health Factfiles)'. Kannattanee esimerkiksi vitaepron myyntiä jos siitä maksetaan.

        Lääkäri ei ole asiantuntija ravitsemus asioissa koska koulutukseen se ei kuulu.

        hoopovee

        Sinä sitä vaan jaksat valehdella.

        Dr
        John Briffa is a practising doctor, author and international speaker.
        He is prize-winning graduate of University College London School of
        Medicine, where he also gained a BSc degree in Biomedical Sciences.
        Dr Briffa is a leading authority on the impact of nutrition and other
        lifestyle factors on health and illness. He is dedicated to providing
        individuals with information and advice they can use to take control
        of their health and optimise their energy and vitality.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Briffa on lääkäri, joka kirjoittaa populistisia kirjoja kuten tämä 'Better Health Through Natural Supplements (Time-Life Health Factfiles)'. Kannattanee esimerkiksi vitaepron myyntiä jos siitä maksetaan.

        Lääkäri ei ole asiantuntija ravitsemus asioissa koska koulutukseen se ei kuulu.

        "Kannattanee esimerkiksi vitaepron myyntiä jos siitä maksetaan."

        hoopovee


        Tuskin hänellä NIIIN pienen rahan puute on. Sinulta se saattaisi onnistua kun uskot muihinkin satuihin.


      • Anonyymi

        Onko Laatikainen uskottava tohtori? Täälläkin on vilahdellut se juopottelevien rottien maksan parannus kokeet. Rottien murkinasta vähennetttiin hiilareita ja lisättiin rasvaa kovaa ja pehemiää. Kovien rasvojen saajat toipuivat pehmeiden rasvojen saajia enempi. Eipä hätää vaan tää arvon tohtori ylisti pehemiää rasvaa oppiensa mukaan . Mutta unohti tahi ei hoksinut eikun tiltti löi päälle korvien välissä eikä maininnut kovienrasvojen tapahtumista yhtään mitään joten mikä totuuden torvi tämä on? Tämmöinen menettely on kansanterveydelle tuhoisaa joten Laatsulle tukkapöllyä reippaasti.

        Eli ajatttelevan ihmisen tuisi ottaa huomioon tälläiset veitikat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Laatikainen uskottava tohtori? Täälläkin on vilahdellut se juopottelevien rottien maksan parannus kokeet. Rottien murkinasta vähennetttiin hiilareita ja lisättiin rasvaa kovaa ja pehemiää. Kovien rasvojen saajat toipuivat pehmeiden rasvojen saajia enempi. Eipä hätää vaan tää arvon tohtori ylisti pehemiää rasvaa oppiensa mukaan . Mutta unohti tahi ei hoksinut eikun tiltti löi päälle korvien välissä eikä maininnut kovienrasvojen tapahtumista yhtään mitään joten mikä totuuden torvi tämä on? Tämmöinen menettely on kansanterveydelle tuhoisaa joten Laatsulle tukkapöllyä reippaasti.

        Eli ajatttelevan ihmisen tuisi ottaa huomioon tälläiset veitikat.

        Miksi sinä puhut joistain rottakokeista, kun asiaa on tutkittu ihmisilläkin?

        Etevä suomalainen nuori tutkija Panu Luukkonen teki väitöskirjan Heterogeneity of Non-Alcoholic Fatty Liver Disease – Genetic and Nutritional Modulation of Hepatic Lipid Metabolism. Väitöskirja ja sai Lääkärilehdeltä Vuoden väitöskirja -palkinnon.

        Väitöskirjassa todettiin mm. :

        ”Tyydyttyneen rasvan ylensyönti lisäsi kolmen viikon aikana enemmän maksan rasvapitoisuutta kuin tyydyttymättömän rasvan ylensyönti lisäämällä rasvakudoksen pilkkoutumista.”

        ”Tyydyttyneen rasvan ylensyönnin havaittiin olevan haitallisempaa maksan aineenvaihdunnalle verrattuna tyydyttymättömään rasvaan tai sokeriin.”

        Samainen tutkijaryhmä johon Luukkonen kuuluu, on äskettäin tullut tulokseen, että ketodieetti auttaa nopeasti pääsemään eroon rasvamaksasta. Siinäkin monityydyttymätön rasva on tehokkaampi kuin tyydyttynyt.

        https://helsinginlaakariyhdistys.fi/tiivistelma-panu-luukkonen/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinä puhut joistain rottakokeista, kun asiaa on tutkittu ihmisilläkin?

        Etevä suomalainen nuori tutkija Panu Luukkonen teki väitöskirjan Heterogeneity of Non-Alcoholic Fatty Liver Disease – Genetic and Nutritional Modulation of Hepatic Lipid Metabolism. Väitöskirja ja sai Lääkärilehdeltä Vuoden väitöskirja -palkinnon.

        Väitöskirjassa todettiin mm. :

        ”Tyydyttyneen rasvan ylensyönti lisäsi kolmen viikon aikana enemmän maksan rasvapitoisuutta kuin tyydyttymättömän rasvan ylensyönti lisäämällä rasvakudoksen pilkkoutumista.”

        ”Tyydyttyneen rasvan ylensyönnin havaittiin olevan haitallisempaa maksan aineenvaihdunnalle verrattuna tyydyttymättömään rasvaan tai sokeriin.”

        Samainen tutkijaryhmä johon Luukkonen kuuluu, on äskettäin tullut tulokseen, että ketodieetti auttaa nopeasti pääsemään eroon rasvamaksasta. Siinäkin monityydyttymätön rasva on tehokkaampi kuin tyydyttynyt.

        https://helsinginlaakariyhdistys.fi/tiivistelma-panu-luukkonen/

        Panu Luukkosen väitöskirjassa tutkittiin ihmisten ei-alkoholiperäistä rasvamaksaa, kun taas rottakokeessa taidettiin tutkia rottien alkoholiperäistä rasvamaksaa.

        Rasvamaksa tulkittiin Luukkosen väitöskirjassa alkoholiperäiseksi, jos koehenkilö nautti alkoholia enemmän kuin 30 g päivässä (miehet) tai 20 g päivässä (naiset).

        Finelin mukaan tuo tarkoittaisi miehillä 18:aa pulloa keskiolutta viikossa, naisilla 12:ta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinä puhut joistain rottakokeista, kun asiaa on tutkittu ihmisilläkin?

        Etevä suomalainen nuori tutkija Panu Luukkonen teki väitöskirjan Heterogeneity of Non-Alcoholic Fatty Liver Disease – Genetic and Nutritional Modulation of Hepatic Lipid Metabolism. Väitöskirja ja sai Lääkärilehdeltä Vuoden väitöskirja -palkinnon.

        Väitöskirjassa todettiin mm. :

        ”Tyydyttyneen rasvan ylensyönti lisäsi kolmen viikon aikana enemmän maksan rasvapitoisuutta kuin tyydyttymättömän rasvan ylensyönti lisäämällä rasvakudoksen pilkkoutumista.”

        ”Tyydyttyneen rasvan ylensyönnin havaittiin olevan haitallisempaa maksan aineenvaihdunnalle verrattuna tyydyttymättömään rasvaan tai sokeriin.”

        Samainen tutkijaryhmä johon Luukkonen kuuluu, on äskettäin tullut tulokseen, että ketodieetti auttaa nopeasti pääsemään eroon rasvamaksasta. Siinäkin monityydyttymätön rasva on tehokkaampi kuin tyydyttynyt.

        https://helsinginlaakariyhdistys.fi/tiivistelma-panu-luukkonen/

        Jeps. Katkera huomiona Vekulle " Tyydyttynyt rasva lisäsi myös insuliiniresistenssiä, verenkierron keramideja sekä suoliston gram-negatiivisia bakteereita.". Karppaus gurut sitten syöttävät diabeetikoille eläinrasvaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        hoopovee

        Sinä sitä vaan jaksat valehdella.

        Dr
        John Briffa is a practising doctor, author and international speaker.
        He is prize-winning graduate of University College London School of
        Medicine, where he also gained a BSc degree in Biomedical Sciences.
        Dr Briffa is a leading authority on the impact of nutrition and other
        lifestyle factors on health and illness. He is dedicated to providing
        individuals with information and advice they can use to take control
        of their health and optimise their energy and vitality.

        Eli ei ole lukenut ravitsemustieteissä joten on tuolla saralla ihan puhdas amatööri.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jeps. Katkera huomiona Vekulle " Tyydyttynyt rasva lisäsi myös insuliiniresistenssiä, verenkierron keramideja sekä suoliston gram-negatiivisia bakteereita.". Karppaus gurut sitten syöttävät diabeetikoille eläinrasvaa.

        "Karppaus gurut sitten syöttävät diabeetikoille eläinrasvaa."

        Ja todettu paremmaksi ratkaisuksi ja terveellisemmäksi kuin noudattamasi satukirjat. Itsehän olet hoitosi pilannut jo yli 20 vuoden ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Panu Luukkosen väitöskirjassa tutkittiin ihmisten ei-alkoholiperäistä rasvamaksaa, kun taas rottakokeessa taidettiin tutkia rottien alkoholiperäistä rasvamaksaa.

        Rasvamaksa tulkittiin Luukkosen väitöskirjassa alkoholiperäiseksi, jos koehenkilö nautti alkoholia enemmän kuin 30 g päivässä (miehet) tai 20 g päivässä (naiset).

        Finelin mukaan tuo tarkoittaisi miehillä 18:aa pulloa keskiolutta viikossa, naisilla 12:ta.

        ”Panu Luukkosen väitöskirjassa tutkittiin ihmisten ei-alkoholiperäistä rasvamaksaa, kun taas rottakokeessa taidettiin tutkia rottien alkoholiperäistä rasvamaksaa.”

        Veijo ei kuulune kumpaaankaan viiteryhmään, mutta jäin miettimään, kumpaa hän on lähempänä: ei ollenkaan tai kohtuullisesti alkoholia käyttävää ihmistä vai juoppoa rottaa?


    • Anonyymi

      Tulokset, SDHS
      Sydney Diet Heart -tutkimuksessa potilaina oli 458 jo sepelvaltimotautiin sairastunutta keski-ikäistä miestä (30-59 -vuotiaita). Heidät satunnaistettiin joko jatkamaan silloiseen tapaan voin käyttöä ravintorasvana tai safloriöljylle (lähellä auringonkukkaöljyä). Safloriöljyä jaettiin ilmaiseksi öljynä sellaisenaan ja myös margariinina. Safloriöljyssä on erittäin runsaasti linolihappoa (omega-6 rasvahappoa), eikä lainkaan alfa-linoleenihappoa ja melko vähän MUFA:aa.

      Aktiiviryhmässä monityydyttymättömien rasvahappojen (PUFA) saanti oli n. 15 E %. Kokonaiskolesteroli oli 12 kuukauden kohdalla 7,8 % alempana aktiivihoitoryhmässä kuin kontrolliryhmässä (-13 % vs lähtötilanne). Tutkimuksen lopun kolesterolituloksia ei raportoitu. HDL-kolesterolia ei mitattu.

      Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä.

      • Anonyymi

        Lopputuloksena hoopoveen ja muisen satusetien jälkeen:

        Miksi syödä teollisuusmöjää jostaei ikinä ole osoitetty terveyshyötyä kun voitakin on löytynyt kautta aikojen ja löytyy edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopputuloksena hoopoveen ja muisen satusetien jälkeen:

        Miksi syödä teollisuusmöjää jostaei ikinä ole osoitetty terveyshyötyä kun voitakin on löytynyt kautta aikojen ja löytyy edelleen.

        Eipä tuota voita tunnu kukaan täyspäinen suosittelevan. Hvp on täällä kertoillut ansiokkaasti syitä siihen. Tosin jokin voi-kasviöljyseos kohtuullisesti käytettynä saattaisi toimiakin.


      • Syynä esimerkiksi transrasva ja runsas LA:n saanti. Lueppa vaikka tämä: 'Ylväs ranskalainen Lyon Heart Study -kylläpä kaatui sydäntauti'. Siinä sydäntautiset jaettiin kahteen ryhmään, joista ensimmäiselle syötettiin rypsiöljyä ja siitä valmistettua margariinia. Kakkosryhmä jatkoi perinteisellä ranskalaisella dieetillä.

        Ykkösryhmässä sydäntapahtumia oli 70% vähemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopputuloksena hoopoveen ja muisen satusetien jälkeen:

        Miksi syödä teollisuusmöjää jostaei ikinä ole osoitetty terveyshyötyä kun voitakin on löytynyt kautta aikojen ja löytyy edelleen.

        "Miksi syödä teollisuusmöjää jostaei ikinä ole osoitetty terveyshyötyä kun voitakin on löytynyt kautta aikojen ja löytyy edelleen."

        Eikä voistakaan ole terveydelle muuta kuin haittaa!
        Paras olla syömättä mitään?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Varmaan niitä välttämättömiä rasvahappojakin on joita ihmisen kroppa ei tarpeettomana valmista. Sit ku niitä tulee niin keho on ihmeissään. Aiheuttivatko ne mokomat sit ne johtaja tutkimuksessa heille itsemurhia jostakin syystä?


      • Noissa on kyllä kookosrasvaa ja sheaa mutta yllättävän vähän.


    • Anonyymi

      Laihduttajan ei kannata käyttää ollenkaan kumpaakaan voita eikä margariinia,jos käyttää rasvaa se ei saa olla missään nimessä tyydyttynyttä.

      Tyydyttynyttä rasvaa on kaikissa eläinperäisissä tuotteissa kuten kerma,voi rasvainen liha,yms
      Sitä on runsaasti myös kasvisperäisessä kookosrasvassa.

      Tässä hyvä kahvijuoma missä ei sitä myrkkyä ole
      https://www.oatly.com/fi/products/ikaffe

      Getogeenistä ruokaa syövät käyttää tätä VERISUONIA TUKKIVAA rasvaa vähintään 140g päivässä.
      Niillä on makrot kalorit 1500,proteenit 70g hiilihydraatit 20g,rasva 140g

      Verisuonet tukkeutuu OMASTA KOKEMUKSESTA jos käyttää sitä vain 50g päivässä.Kolestrooli oli 6,6 ja yhdessä varpaassa ei kierrä veri.

      • Elämä menee aika hankalaksi jos kieltää itseltään kokonaan jonkin makroryhmän eikä siihen ole mitään syytäkään. Laihduttaessa kannattaa lisätä kasviksia ja hedelmiä ja vähentää runsasenergistä ruokaa.


      • Anonyymi

        Siis lihajalosteet ovat kaikin tavoin vahingollisia, ja niitä kannattaa syödä korkeintaan satunnaisesti. Suositteleeko muka meidän kaikkien ihailema Dr. Briffa pekonia? Dr. Laatikainen ei, kuten ei myöskään prof. Fogelholm. Kaksi jälkimmäistä ovat tosin THL:n juoksupoikia.


    • Anonyymi

      ”Pätevimmissä karppaustutkimuksissa on suositettu pähkinöitä, siemeniä, margariinia, kasviöljyjä, kalaa ja kanaa prosessoidun ja punaisen lihan, voin sekä kerman sijaan.
      Esimerkiksi New England Journal of Medicine -tiedelehdessä julkaistu kolme vuotta kestänyt tutkimus (Shai ym. 2008) ei suosittanut voin, kerman ja prosessoidun lihan käyttöä vaan painotti kasviöljyjä, siemeniä, pähkinöitä, kalaa ja siipikarjan lihaa. Tämä tutkimus on yksi eniten tieteellisessä kirjallisuudessa referoituja karppaustutkimuksia. Lisäksi Shain tutkimus on kaikkein pisin julkaistu karppaustutkimus, jossa oli alkuperäisen kolmen vuoden lisäksi avoin neljän vuoden jatkoseuranta, koehenkilöiden seuranta oli siis yhteensä seitsemän vuotta. Tutkimuksen dieettiä koskevassa liiteosiossa tutkijat kehottavat karppausryhmässä olleita koehenkilöitä kohtuullisuuteen tyydyttyneen rasvan eli kovan rasvan käytössä – juuri edellä mainittujen periaatteiden mukaisesti. Shain tutkimuksen ruokaohjeet perustuivat vuosikymmenien aikana paljon muuttuneeseen uuteen Atkinsin ruokapyramidiin, joka todella heijastelee ravitsemustutkimuksen tuloksia terveellisistä rasvoista ja proteiinivalinnoista. Siitä puuttui ja puuttuu edelleen voi, kerma sekä prosessoitu ja punainen liha. Sen sijaan Atkinsin sivuilla esitellään jo vegaaninen Atkinsin ruokavalio, jossa ei luonnollisesti ole mitään eläinperäistä, ei siis voitakaan.”

      Katkelma teoksesta Pötyä pöydässä Reijo Laatikainen

      • Onneksi eräiden "gurujen" ruokavaliossa suositellaan edelleenkin mahdollisimman kovaa rasvaa ja mahdollisimman vähän hiilihydraatteja. Näin jokainen voi valita itselleen sopivan dieetin.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe