Maskin käytöstä kieltätyviä vainotaan

Anonyymi

29

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ymmärrä miksi maskista kieltäytyjät suuttuvat aina kun siitä huomautetaan. Kirurgi-maskit toimivat vain jos kaikki käyttävät sitä. Sen tarkoitus ei ole suojella sinua, vaan muita, sillä sisäänpäin ne eivät toimi, mutta oikeanlainen ja toimiva kirurgi-maski päällä et pysty sammuttamaan kynttilää puhaltamalla.

      • Anonyymi

        Jokainen pitää huolta itsestään ja perheestään. Muu on kommunismia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen pitää huolta itsestään ja perheestään. Muu on kommunismia

        Hyvinvointivaltio ei ole kommunismia vaan järjen käyttöä.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Vuosikymmeniä prosessinhoitajana kemianteollisuudessa toimineena tiedän mistä kirjoitan.

        >Simiti<


    • Anonyymi

      Sairaalan nimi tulee siitä että siellä sairastuu, ei parannu vaan sairastuu, siksi kirurgeillakin on ollut maskit päällä aikojen alusta jotta eivät vahingossa sairastuta potilaita.

      • Anonyymi

        Puoskareilla on onnen päivät, varsinkin kun mielenterveyden ongelmat on kasvussa ja juuri heidän sadistinen kyykytys onkin joka puoskarin märkä uni.


    • Anonyymi

      Maskin käyttö on vähän eri asia kuin juutalaisten vihaus.

    • Anonyymi

      Piirräpä artistinen vaikutelma kuvasta jossa henkilöllä on kuulosuojaimet isoissa varpaissa ja hengityssuojain takapuolessa jotta ei haise.

    • Persuja sorsitaam joka oaikassa.

    • Anonyymi

      Kumpi tulee ensin: loppu vai alku? Kuin ourobouros itseään syövä käärme, ei ole loppua eikä ole alkua, miten voisi ollakaan loppu ilman alkua tai alku ilman loppua?

      Eli silloin ei ole olemassa kumpaakaan, loppua eikä alkua ollenkaan.

      • Anonyymi

        Siinähän ne alku ja loppu on samassa, yksinkertaista.


    • Anonyymi

      Eli helpompaa olisi olla maski päässä kun yhteistä asiaa eli koronaa yritetään taltuttaa, jos siitä tulee vainottu olo.
      Lähinnä työssäkäyvä ja kansaa edustavakin on varmasti oltava fyysisesti siinä kunnossa ettei tuollainen pikkujuttu häiritse, ei se työssäkään juurikaan.
      Tästä aloittajalta saa sen kuvan että hyvä persu on perusoikeuksillaan vapauden tiellä mutta tyhmät rajoittaa sitä oikeutta, eikös niin.

      Mutta tässä tulee lunta tupaan enemmän kuin ulos ja saa siinä taas nälviä ne mahdollistajapuskahuutelijat mielenpiteitään totuutena mediassa ainut on se että voi oikeasti upota yksinkertaisiin ja henkisenvajavuuden rajoilla kamppaileviin kanssa sisariin ja veljiin.

      • Anonyymi

        Järkevintä on olla erottautumatta massasta, se on selviytyjän ykkössääntö ja ainoa syy miksi käytän maskia. Bonuksena vielä ettei naama tallennu joka paikkaan kuin rikollisella, kuten normaalisti.


    • Anonyymi

      Ei tuollaista kurppaa kannata kuunnella. Eduskunnan puhenainen pitää vaan naaman ummessa ihna turha akka se on. Minäkään en mitään naamaria ole käyttänyt kertaakaan enkä käytä.

    • Anonyymi

      Mutta niin joo kannattaa kyllä kuunnella teinityttöjen höpinöitä jos ne huvittavat ja tekevät oman olon iloiseksi, ja heitäkin voi aina yrittää iloistuttaa ja hihityttää.

    • Anonyymi

      Ravintolan pitäjät yms. kokoontumispaikat kouhkaavat, että heillä asiat ovat kunnossa. Suurin syy kuitenkin on nämä yksittäiset tyypit, jotka vähät välittävät toisten turvallisuudesta. Yleensä keski-ikäisiä ja vanhempia miehiä, jotka ovat nyt hoksanneet kerrankin mahdollisuuden olla kansalaistottelemattomia. Kokevat ja saavat siitä kai jotain mielihyvää. Kaupoissa näitä tyyppejä vieläkin näkee (eilen viimeksi). Katsovat vinosti hymyillen maskien pitäjiä.

      Kauppojen pitäisi kieltää tällaisten pääsy kauppaan, tai niin, että ostava maskin, mikäli sitä ei ole. Miksi tätä ei velvoiteta, vaan sallitaan tällainen käytös ?!

      Suurin osa viruksesta leviää näiden tyyppien välityksin, lisäksi
      sekä työmailta ja yksityistilaisuuksista. Ei esim. ravintoloiden toiminta tätä yksi estä mm nyt Lapin laskettelukeskuksissa. Ei tarvita kuin yksi yksityistilaisuus, jonka kautta virus leviää todella laajalle.

    • Ottakaa hei huomioon se, että kaikki eivät voi käyttää maskia TERVEYDELLISISTÄ SYISTÄ. Jos ihmisellä ei ole maskia naamalla, ei se automaattisesti tarkoita ettei kyseinen henkilö välitä omasta ja toisten terveydestä. Näitä hällä väliä tyyppejäkin on, mutta kaikki maskittomat eivät näitä välttämättä ole.

      Itse en pysty käyttämään maskia, koska en pysty kunnolla hengittämään sen läpi. Olen kokeillut niin kirurginmaskia kuin ohutta kangasmaskia, jonka kanssa on kuulemma helpompi hengittää. Päin vastoin. Kun jälkimmäistä käyttäessä itkin hautajaisissa, oli sen läpi vielä hankalampi hengittää. Maskin sijaan pyrin käymään kaupassa silloin kun siellä on väljää, sekä pidän etäisyyttä muihin mahdollisuuksien mukaan, ja pesen käsiäni saippualla välttääkseni virusten ja muiden bakteerien leviämisen.

      Tosin itse en luuhaa tunteja kerrallaan jossain kauppakeskuksissa tai jää juoruilemaan tuttujen kanssa ruokakaupoissa, vaan hoidan asiani mahdollisimman nopeasti ylimääräistä viivyttelemättä. Kaupassa käyn kerran tai korkeintaan kaksi kertaa viikossa, ja aikaa kuluu siitä kun lähden kotiovelta ja palaan kotiovelle keskimäärin 10 minuuttia. Lähin kauppa on 50 metrin päässä, ja tiedän tarkkaan missä mikäkin tuote kaupassa on. Muutoin pysyn tiukasti neljän seinän sisällä yksin.

      Pikemminkin maskin käyttäjät ovat niitä jotka tunkevat iholle kuvitellen olevansa turvassa maskinsa takana, ja näin ollen oikeuttavat tekonsa. Valitettavasti suurin osa niistä maskin käyttäjistä joita olen nähnyt, käyttää maskia väärin, jolloin kyseisestä maskista on yhtä vähän apua kuin olisi ilman maskia.

      Käsi pystyyn kuinka moni teistä laittaa pesemättä saippualla tai käyttämättä ensin käsidesiä maskin kasvoille koskettelemalla kumpaakin puolta maskista samalla?

      Kuinka moni teistä vetää välillä maskin hetkeksi leuan alle tai otsalle, ja sen jälkeen vetää sen saman maskin takaisin kasvoille?

      Kuinka moni teistä ottaa kahvilassa tai ravintolassa maskin kasvoiltaan, laittaa sen pöydälle alkaessa syömään tai juomaan, ja lopettaessaan laittaa pöydällä olevan maskin takaisin kasvoilleen?

      Kuinka moni teistä laittaa liikkeestä ulos tullessaan kasvoilta ottamansa maskin taskuun, tai autossa keskikonsoliin tai jopa peräpeiliin roikkumaan, ja laittaa saman taskusta tai autosta ottamansa maskin takaisin kasvoilleen mennessään seuraavaan paikkaan?

      Jos teette edes yhtäkin edellä kysytyistä tavoista, niin silloin siitä maskista on saman verran hyötyä kuin jos kulkisitte ilman maskia. Jokainen näistä tavoista on maskin väärinkäyttöä. Joka kerta kun maskin ottaa pois suun ja nenän edestä, pitää sen jälkeen vaihtaa uusi käyttämätön maski.

      Mikäli käy vaikka kymmenessä paikassa yhden päivän tai vaikka tunnin aikana, ja ottaa välissä maskin pois kasvoilta -vaikka syömisen ajaksi, pitää mukaan varata 9 käyttämätöntä maskia sen jo kasvoilla olevan lisäksi.

      Ennen kuin alatte jäkättää vastaan, niin lukekaa seuraavat artikkelit niin Yleltä, THL:ltä kuin Tekniikan Maailmalta:

      https://yle.fi/uutiset/3-11471893

      https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

      https://tekniikanmaailma.fi/tm-neuvoo-nain-kaytat-oikein-kasvomaskia/

      • Anonyymi

        Kyllä se ymmärretään, ettei kaikki voi sitä käyttää. Ei siitä ole kysymyskään.


      • Anonyymi

        Se on hyvä että toimit varovasti maskittomana! Vaikka usein kuulee sanottavan, ettei maski suojaa käyttäjäänsä, niin kyllä sillä pieni suoja on, ihan tavallisella kirurginmaskillakin. Ei tietenkään FFP tasoinen. Samalla idealla käytetään pleksiä kasvojen edessä. Parantaa hiukan suojaa verrattuna ilman olemiseen.

        Käytän maskia aika tarkasti. Siltikään en voi vakuuttaa, ettenkö jotain kautta voisi mokata. Töissä on pakko käyttää, tosin välillä on fiilis että se on vain silmänlumetta turvallisuuden tunteen luomiseksi puolin ja toisin.. Mutta töissä on nyt käytävä. Jatkuva pesu ja desinfiointi kuivattaa kädet. Maskeja kuluu...

        Vapaalla on yksi paikka, mistä on mahdollista saada tartunta. Sali jossa treenaan. Siellä on tiukat henkilömäärät turvaväleineen, suojautumiset ja desinfioinnit. Vedotaan ihmisten arkijärkeen pienenkin nenänkutinan suhteen. Ihmisiin pidetään etäisyyttä ja kaikkea valvotaan.

        Mutta silti. Kovaa treenaaminen ei onnistu maskin kanssa. Happi ei riitä. Ambulanssi olisi jatkuvasti ovella hakemassa tuupertuneita.

        Meillä on onneksi hyvä porukka. Kerran koko aikana yksi oli altistunut jossain. Asiasta tiedotettiin heti, vastoin virallisia ohjeita. Avoimuudella pyritään pitämään homma hallinnassa. Ja hyvin on pysynyt toistaiseksi.

        Tiedostan että mun riski saada tartunta on suuri. Kaikesta varovaisuudesta huolimatta.

        xLiner


    • Anonyymi

      Tuskinpa vainotaan mutta ajatellaan kyllä miksi kaikki eivät välitä levittääkö he virusta. Maskin käyttämättömyys osoittaa vain että ei toisista ihmisistä ei juuri piitata kun toimitaan toisin. Maskin käyttäjät ei ajattele vain itseään vaan juuri niitä toisia levittääkö he itse virusta. On itsekkyyttä olla pitämättä maskia.

    • Anonyymi

      Kieltäytyjät on idiootteja.

    • Anonyymi

      Ei vainota.
      Vain idiootit ei käytä maskia.

    • Anonyymi

      Turtiainen on mies eikä mikää mikki hiiri. Naisia ei kannata muutenkaan kuunella liikoja.

      • Anonyymi

        Tuo makkara on ihmisen irvikuva


    • Anonyymi

      Onhan se hyvä, että yksi näkyvä typerys on esimerkkinä siitä ihmisrodusta.

    • Anonyymi

      Haluan suojella perhettäni ja itseäni ja siksi vainoan maskittomia. He vaarantavat vanhempieni, minun ja perheeni terveyden ja hengen. Maskittomat linnaan - tapon yritys? Maski naamalle, jos ei ole hyvää terveydellistä syytä olla käyttämättä - persulaisuus, tyhmyys ja itsekkyys eivät ole hyviä terveydellisiä syitä.

      • Anonyymi

        Minä olen perussuomalainen ja käytän maskia


    • Anonyymi

      Tämän takia käytän sitä näön vuoksi, mutta sama maski on ollut pärställä jo kaksi kuukautta, enkä ole vaivautunut pesemään välillä. Siinähän se menee kivasti taskussa ja aina voi laittaa saman maskin uudestaan.

    • Anonyymi

      Njaa, tasaisin välein ihmetyttää että tämä vähä älyinen kansa on vielä olemassa.
      Päätä pensaaseen vaan...🌳

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe