Aihe

Miksi kirkossa ei saa harjoitella säkkipillin soittoa sunnuntai aamusta?

Anonyymi

Suututtiin ja heitettiin kirkosta pihalle vaikka ketä se oikeasti haittaa? Ja jos se kerran häiritsee Jumalaa niin tulkoon sitten itse alas taivaasta sen sanomaan. Mutta kirkko on verorahoilla ylläpidettävä julkinenrakennus ja tarkoitettu kaikkien sen ylläpidosta maksavien käyttöön. Myös siis meidän sävelkorvattomien jotka haluavat harjoitella säkkipillin soittoa.

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ai kauheeta! Tulee mieleen ihan Trubadurixin järkyttävän epäoikeudenmukainen kohtelu Asterixeissa.

   • Anonyymi

    Asterixissa tiedettiinkin, että Taivas putoaa niskaan huonosta soitosta ja se oli varotoimenpide.

    Aloittajalla on tästä eroava uhmatyyppinen tarve saada Jumalansa huomio ja kun ei edes sitä summerin ääntä ja "ei jatkoon" näytä tulevan, niin hän lakkaa uskomasta koko Jumalan olemassaoloon.

    Vaikka siis kuitenkin on selkeästi kaikkivoivan Jumalan suunnitelma, että aloittajasta on luotu sävelkorvaton, soittotaidoton ja uhmakas. Kyllä siinä on varmasti taustalla joku suurempi opettavainen tarkoitus.

    👍


  • Anonyymi

   Roskaa tämäkin ketju.

  • Tuohan on selvää vainoa.

  • Anonyymi

   Ihmiset ne ovat ymmärtämättömiä tai eivät pidä säkkipillin äänestä. Hyvin soitettuna, kuten skotit, Amazing Grace, kuulostaa hyvältä säkkipillillä .

  • Anonyymi

   Sama kaveri on taas herännyt kun on kaunis sää. Sinut tunnetaan jo kirjoitus tyylistäsi. Olipa kerran tällä palstalla satujen kertoja, joka...

  • Anonyymi

   No kyllähän sen jo äänestä kuulee että säkkipilli on Saatanasta!

   • Anonyymi

    Säkkipillin ääni on kuin taivaasta. Muistuttaa sitä hymniä joka vanhurskaista lähtee kun ylistävät Jumalaa.


  • Anonyymi

   >Kirkko oli suhtautunut säkkipilleihin pitkään suopeasti, ja niitä tiedetään soitetun jopa ju- malanpalveluksissa (Collinson 1975, 102). Virsien säestyssoittimeksi säkkipillistä silti tus- kin oli hankalan äänialansa vuoksi. 1500-luvun jälkipuoliskolla Skotlannissa käynnistyi us- konpuhdistus, jonka myötä säkkipillin soittaminen kiellettiin sapattina, kirkonmenojen ai- kaan sekä joulun aikaan. Myös tanssiminen säkkipillin säestyksellä kiellettiin (Collinson 1975, 104). Kirkko ahdisteli säkkipillinsoittajia yleisesti, eivätkä edes kaupunginmuusikot saaneet olla rauhassa (Cheape 199, 56).

   https://www.utupub.fi/bitstream/handle/10024/135184/gradu_Anna-Maija_Ihander.pdf?sequence=2&isAllowed=y

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   312
   10181
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   321
   8374
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   5648