Miksi Kokoomus möhli Kirsi Pihan kohdalla?

Pitkän elämäni saatossa olen äänestellyt useitakin puolueita, mutta viimeisten parinkymmenen vuoden aikana vain kokoomusta, niin kunta-, eduskunta- kuin presidentinvaaleissakin. Puolueen arvomaailman olen nähnyt olevan lähimpänä arvomaailmaani, paljon vaikutusta on ollut puolueen yrittäjämyönteisyydellä - jälkipolvessani on yrittäjiä ja 85-vuotiaalle vanhukselle jälkeläisten eduksi näkemäni on tärkeintä. Merkittävä vaikutin on ollut myös se, että olen henkilökohtaisesti tuntenut kunta- ja eduskuntavaaleissa äänestelemiäni puolueen ehdokkaita. Nyt kuitenkin olen puolueeseen kovin pettynyt.

Pettynyt olin jo viime eduskantavaalien jälkeen siksi, että puolue ei lähtenyt hallitukseen, vaikka sillä olisi ollut siihen hyvä mahdollisuus. Sinipunahallitusten kannattaja olen aina ollut, sellaiset hallitukset toimivat vaikeina aikoina hyvin niin Paavo Lipposen kuin Harri Holkerinkin johdolla. En ole koskaan missään vaaleissa äänestänyt kepua enkä sen edeltäjäpuolueita, mutta nyt olen täälläkin - kepun palstalla - antanut puolueelle tunnustusta siitä, että puolue rökäletappiostaan huolimatta lähti hallitukseen, Pidän sitä arvostettavana vastuuntunnon osoituksena. Kokoomuksen oppositioon jäämisen monet puoluetta viime ek-vaaleissa kannattaneet ovat nähneet vastuunpakoiluksi ja niinpä puolueen kannatus on gallupien mukaa yhä pudonnut - harvinaista oppositiossa olevalle puolueelle.

Jotenkin haparoivaa on ollut kokoomuksen eduskuntatoiminta. Hajanaista, on nähty puolueen kansanedustajien erilaisista, ylilyönteineen toisilleen vastakkaisistakin kannanotoista. Huippu oli, kun osa puolueen edustajista tuki persujen tekemää välikysymystä. Toki puolue EU-myönteisyydessään ja monissa muissakin asioissa on niin jyrkästi vastakkainen persuille, ettei varmaan ole pelkoa siitä, että puolue lähtisi persujen kanssa hallitukseen edes persujen voittaessa vaalit - jollaista en sentään pidä mahdollisena.

Puolueessa nähtyihin epä-kokoomuslaisiin ulostuloihin ja varman sellaisestakin johtuneeseen puolueen kannatuksen matamiseen syytön ei ole ollut puolueen johtaja Petteri Orpo. Perjantai illan Marja Sannikka-ohjelmassa Orpo kuitenkin selviytyi hyvin Sannikan hiostuksesta. Oli mielipiteissään selkeä, esitti ne jämäkästi ja vakavissaan, ilman sitä aiemmissa esiintymisissään usein nähtyä pilkalliselta vaikuttavaa hymynkarettaan. Ajattelin, että kyllä tästä vielä hyvää tulee.

Eipä Orpo näy kuitenkaan vakuuttaneen Kirsi Pihaa, joka perui Helsingin pormestariehdokkuutensa viitaten puolueen ristiriitaisuuksiin. Kokoomuksessa on toki aina ollut liberaalimpia ja konservatiivisempia; sellainen on ihan luonnollista kokoomuksen kaltaisessa puolueessa. Niitä tuskin tarkoitti puolueen liberaalisiipeen kuuluva Pihakaan, vaan näki muita, haitallisempia syitä. Ilmeisesti nähden niiden syyksi Orpon heikon johtajuuden - myös tukemisessaan. Nythän Orpo näkyy kyllä vakuuttavan Kirsi Pihalla olleen koko ajan hänen täysi tukensa ja vakuuttaa myös puuttuneen puolueessa tapahtuneisiin ylilyönteihin.

Kirsi Piha olisi ollut paras mahdollinen ehdokas Stadimme pormestariksi, niin monipuolisen kokemuksensa kuin puoleensa vetävän olemuksensa puolesta. Kokoomuslaisista ainoa, joka olisi voinut päästä pormestarin virkaan, vaikka puolueen kannatus on viimeisten gallupien mukaan pudonnut täälläkin niin, että vielä viime kuntavaaleissa täällä kannatetuin puolue on nyt vajonnut vihreiden alapuolelle, vaikka vihreidenkin kannatus on hieman vajonnut SDP:n, persujen ja vasurienkin nostaessa kannatustaan :

https://i.media.fi/incoming/jiuygg/6963498.jpg/alternates/FREE_960/6963498.jpg

Niinpä seuraava pormestarimme on varmaan Anni Sinnemäki. Ei paha hänkään, mutta ei sentään Kirsi Pihan veroinen.

Ps. Kaikesta edellä sanomastani huolimatta kai minä kuitenkin kokoomusta äänestän tulevissakin vaaleissa, jos vielä äänestämässä olen - kun on jo tätä ikää ja kuntoni on ikäni mukainen,

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Möhlikö Kokomus vai olisiko Piha itse möhlinyt?

      Piha kesti vain kaksi viikkoa. Se on hyvin lyhyt aika.
      Väkisin tulee mieleen että Piha lähti katselemaan, mitä tapahtuu ilman, että olisi perehtynyt asiaan.

      Kukaan ei usko, että viestinnän asiantuntija yllättyy somekirjoittelusta.
      Joki Piha ei puhu totta tai sitten hän ei ole asiantuntija. tai molemmat.

      • Anonyymi

        Ajat on vain muuttuneet Piha ei ollut huomannut sitä oli tippunut kärryiltä


    • Anonyymi

      Kokoomuksen hallitukseen meno ei ollut siitä itsestään kiinni, kait sen verta asiaa seurasit aikanaan.

      Antti Rinne ei suin surminkaan voinut ottaa Kokoomusta hallitukseen, siinä olisivat romuttuneet kaikki hölösuu Rinteen lupaukset vappusatasista alkaen. Niinpä hän teki sen minkä vain demari saattaa tehdä, osti kepun hallitukseen antamalla sille kaiken mitä kehtasivat pyytää ja vielä vähän päälle. No, ei ole helppoa ollut kepulla silti.

      Kirsi Piha sai tarpeekseen kun moni kokoomuslainen alkoi julkisesti parjaamaan tätä mm. sanomalla, että nythän meillä on kaksi vihreää ehdokasta jne. Kirjoittelu oli henkilöön menevää ja törkeääkin. Orpo antoi kaiken tapahtua, olihan hän saanut Helsinkiin hyvän ehdokkaan pormestariksi. Olipa Pihalla puoluejohdon tuki tai ei, ainakaan sitä ei julkisesti osoitettu kun tuo lokakirjoittelu alkoi. Piha veti siitä omat johtopäätöksensä.

    • Anonyymi

      Kokoomuksen megatappio tulee Uudellamalla Vantaalla mutta

      Tietoykkösen tekemän tutkimuksen mukaan neljän suurimman valtuustoryhmän järjestys pysyy Espoossa samana eli kokoomus, vihreät, Sdp ja perussuomalaiset.

      Espoossa kok kannatus putoaa vain 5%
      Vihr vähän

      Sdp ja Ps nousevat 5%

      Soinistit katoavat

      • Anonyymi

        Espoo nousee, Elon ansiosta. Henkilökohtainen kannatus on huippuluokkaa.


    • Anonyymi

      Tuulimylly sinnemäkeen vaan

    • Anonyymi

      Äärioikeistolainen tuuli puhaltaa kokoomuksessakin, rydman ja kaleva, oma lehmä ojassa, ADHD-vartiainen pormestarin virkaan ja kaleva eduskuntaan.

      Siirtyisivät persuihin.

      • Anonyymi

        Tai kokoomus on vain siirtymässä takaisin alkuperäiselle kypäräpappi-linjalle mitä se oli ennen 70-luvun Neuvostoaikaa ja "remonttiryhmiä"


    • Anonyymi

      Pandoran lippaasta pomppiva vieteriukko ei pelasta tilannetta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe