Kuuluuko seurakuntaan Raamatun opetukset vai maallinen laki?

Anonyymi

Esimerkki Raamatusta:

Julma Israelin vihollinen, Haaman, sanoi aikanaan kuningas Ahasverokselle: "On yksi kansa hajallaan ja erillään muiden kansojen seassa sinun valtakuntasi kaikissa maakunnissa. Heidän lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, he eivät noudata kuninkaan lakeja, eikä kuninkaan sovi jättää heitä rauhaan." Est. 3:8.
Haaman yritti tuhota Jumalan kansan ilmoittamalla kuninkaan hovissa syyttävässä mielessä, ettei Israel tottele vieraan maan kuningasta. Mutta niin kuin aina käy niille, jotka vihaavat Jumalan hallitusvaltaa, niin Haamankin ajautui tuomion alle. Hän kuoli lopulta hirsipuussa. Vertaa 1 Moos. 12:3.
Kuitenkin Haaman sanoi tietämättään pyhän totuuden Jumalan kansan asemasta. Israel oli siinä tilanteessa esimerkkinä uuden liiton seurakunnalle. Profeetat ja silloiset Jumalan herättämät tuomarit palauttivat kansan yhä uudelleen kuulemaan AINOASTAAN Jumalansa ääntä. Mm. Sef. 1:5,6. "`Älkää tehkö liittoa tämän maan asukkaiden kanssa, vaan hajottakaa heidän alttarinsa.’ Mutta te ette ole olleet kuuliaisia minun äänelleni. Mitä olettekaan tehneet!" NIIN: "Mitä olettekaan tehneet!" Tuom. 2:2. Luuk. 4:8.
Hyvänä esimerkkinä on myös Danielin kolme toveria, joista kerrotaan kuuluisassa "tulisessa pätsissä" -kertomuksessa. Dan. 3:10-33. He sanoivat Kuningas Nebukadnessarille: "Jos käy niin kuin olet sanonut, voi meidän Jumalamme, jota me palvelemme, kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja Hän pelastaa myös sinun käsistäsi, kuningas. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumarra kultaista kuvapatsasta, jonka olet pystyttänyt.” Dan. 3:17,18.
Ed. m. periaatteeen mukaisesti on Pyhä Henki kehottanut myös uuden liiton seurakuntaa. "Älkää mukautuko tämän maailmanajan menoon, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, jotta voisitte tutkia, mikä on Jumalan tahto." Room. 12:2.
Otamme vastaan seurakuntaa ja sen toimintaa koskevat neuvot ja opetukset ainoastaan seurakunnan omistajalta Jeesukselta Kristukselta. Hän on hyvä Paimenemme, joka osti seurakunnan itselleen omalla verellään. Ilm. 1:5,6. 1 Piet. 1:18,19. Hänellä ainoalla on valta seurakunnassaan, joka edustaa Jumalan valtakuntaa:
"Mutta meidän yhteiskuntamme on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi. Hän muuttaa meidän alennustilassa olevan ruumiimme kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla Hän myös kykenee alistamaan kaiken valtaansa." Filip. 3:20,21.
Maallinen esivalta ei ole oikeutettu puuttumaan seurakunnan sisäisiin asioihin.
Yksilöuskovina olemme kuitenkin maailmassa eläessämme alamaisia ja tottelevaisia maalliselle esivallalle. Room. 13. ja 1 Piet. 2:13,14. Tähän pätevät inhimillisyyden mukaiset rajoitukset ja säännöt työpaikoilla yms. seurakunnan ulkopuoliseen elämään liittyvissä asioissa, työmailla, kouluisssa, terveydenhuollossa, yms. Kuitenkin rajaamme alamaisuutemme toimimaan vain siihen asti, kun maalliset lait ja säädökset eivät vaadi meiltä Raamatun opetusten vastaisia asioita. "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä." Apt. 5:29.

Meidän opetuksemme seurakunnassa ovat siis toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, emmekä me noudata seurakunnassa kuninkaan lakeja. Est. 3:8.
- Seurakunnalla tarkoitan elävässä uskossa Jeesukseen ja ristintintyöhön olevia ihmisiä. -
Meihin pätevät ainoastaan Raamatun opetukset alkuseurakunnan esimerkin ja käytännön mukaisesti.

29

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä tarkoitat seueakunnalla? Lopussa kirjoitit että "uskossa Jeesukseen olevat ihmiset ovat seurakunta". Eikö kirkkoon kuuluvat kuulu seurakuntaan kun ei ole uskossa?

    • Anonyymi

      Helluntaiseurakuntaan kuuluu monta, jotka ei ole uskossa. Ja hekö ei kuulu seurakuntaan?

    • Anonyymi

      Missä helluntaiseurakuntaan kuuluu joku ei uskovainen?

    • Anonyymi

      Helluntaikirkko on toinen asia.

    • Anonyymi

      Aloittaja on yksinkertaisesti VÄÄRÄSSÄ:

      Roomalaiskirje 3:

      1 Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa.

      2 Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa.

      3 Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta.

      4 Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen.

      5 Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta.

      6 Sen vuoksi te verojakin maksatte, sillä viranomaiset ovat Jumalan palveluksessa, kun he hoitavat tehtäviään.

      • Anonyymi

        "`Älkää tehkö liittoa tämän maan asukkaiden kanssa, vaan hajottakaa heidän alttarinsa.’ Mutta te ette ole olleet kuuliaisia minun äänelleni. Mitä olettekaan tehneet!" NIIN: "Mitä olettekaan tehneet!" Tuom. 2:2. Luuk. 4:8."


    • Anonyymi

      "Meidän opetuksemme seurakunnassa ovat siis toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, emmekä me noudata seurakunnassa kuninkaan lakeja."

      Suomessa ei ole yhtään lakia, jota seurakunta ei voisi noudattaa. "Tekomarttyyriys" on harhaista ja vastenmielistä huomion hakemista.

    • Anonyymi

      Jos aloittaja tarkoittaa, että Jumala saa johdattaa kävijämäärän ja muut korona-ajan asiat, eikä niihin saa yhteiskunta puuttua?

      • Anonyymi

        Meinaatko, että seurakunta saa sairastuttaa ja tappaa ihmisiä. Jumalan nimissä vielä - tietty.


    • Anonyymi

      Ulkonaliikkumiskielto ei tule kysymykseen kun menemme evankelioimaan Helsingin aseman eteen.

      • Teet yksiselitteisesti vakavaa syntiä, jos rikot ihmisten terveyden vuoksi annettuja määräyksiä. Evankelioida voi vallan mainiosti netinkin välityksellä.


    • Anonyymi

      Yhteiskunta ei saa puuttua seurakunnan asioihin, mutta kirkon asioihin saa?

    • Anonyymi

      Molemmat kuuluu. Paavali käski kunnioittaa viranomaisia ja Jeesus käski maksaa kruunulle verot ym maksut, jotka hallinnolle kuuluvat.

      • Anonyymi

        Ei seurakunnan kuulu maksaa veroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei seurakunnan kuulu maksaa veroja.

        Raamattu ei opeta oin.


      • Anonyymi

        Niin mutta seurakunta ei ole verpja maksava organisaatio.


    • Anonyymi

      Kuulutko aloittaja helluntaiseurakuntaan?

    • Anonyymi

      Seurakunta ja yhteiskunta ovat kaksi eri asiaa, jotka molemmat ovat eri hallitsijoiden alamaisuudessa. Maailmaa hallitsee Saatana. Seurakuntaa hallitsee Jeesus.

      • Anonyymi

        Onko vaikeaa käsittää? Kumpaa siis palvelemme ja kummalle olemme alamaisia?


    • Anonyymi

      Helluntaikirkko kirjoittamalla uuden selvityksen, että homot hyväksytään seurakunnassa.

    • Anonyymi

      Sinänsä aloitus on poikkeavaa helluntailaisuudesta, mutta ei poikkea raamatusta.

      Linkissä video raamatullisuudesta:
      https://youtu.be/RIvUn9tCw6E

    • Anonyymi

      Ei se ole niin yksinkertainen asia. Meidän pitää mukautua yhteiskunnan lainsäädöksiin, muuten olemme lainsuojattomia. Mutta valittavana on kaksi vaihtoehtoa,
      mukautua tämän maailmanajan mukaan
      tai
      mukautua Jumalan tahdon mukaan pysymään Raamatun opetuksissa.

      Onko vaikea valita?

      • Anonyymi

        "Älää mukautuko tämän maailmanajan mukaan." Room. 12:2.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Älää mukautuko tämän maailmanajan mukaan." Room. 12:2.

        "vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta tutkiaksenne , mikä on Jumalan tahto."


    • Anonyymi

      "Covid-19 kulkutauti on vakava kuolemansairaus, ruttoon verrattava pandemia. Luuk. 21:11. En voi ymmärtää, miksi koronavitsaukseen pitää lisätä mitä kummallisimpia väitteitä, jotka eivät ole tosia.
      Ko. koronavitsaus on siis todellinen, vaikka tietämättömät väittävät jopa, ettei ole ollenkaan mitään koronaa. On muka keksitty juttu. Niinkin jotkut sanovat. Sellaiseen mukaan meneminien ei ole Jumalasta. Joh. 10:10. Tavalliseen flunssaankin tulee suhtautua niin, ettei sitä tahallaan tartuta. Ja tappavaa koronavirusta voi tartuttaa jopa tahattomasti, koska tartunnan saanut voi olla oireettomana jopa runsaan viikon.
      Koronaa vastaan on kehitetty rokote. Saan itse ehkä rokotteen vielä tämän kuun aikana. Ja kehotan kaikkia ottamaan sen ensi tilassa. Muun muassa isorokko voitettiin rokotteella. Ja lääkkeillä on voitettu tuhannet sairaudet sekä pelastettu miljoonia ihmishenkiä ... kuulemaan vielä pelastussanomaa. Kyllä nämä tosiasiat pitää jokaisen hyväksyä. Ei ole oikein, että uskossa olevat edistävät sairautta!!!
      Uusi maailmanjärjestys alkaa seuraavaksi silloin, kun Jeesus tulee ja tuhoaa antikristus-paavin järjestelmineen. Sitä ennen,"loppuun asti on oleva sota" Dan. 9:26. Välillä yhteiksunnan systeemit rapistuvat ja epäjärjestys ja mellakat kiihtyvät kaaokseen asti. Mutta seurakunta tulee kulkemaan raittiuden Hengessä yhä selkeämpään järjestykseen ja irti maailman syntielämästä. Kiitos Jumalalle!

      Mitä vielä tapahtuukaan, hyvää ja huonoa, ennen Jeesuksen tuloa. Vain Jumala tietää, mutta ilmoittaa siitä kyllä jotain rukoileville palvelijoilleen.
      Mellakat ovat tulossa Suomeenkin. Rukoilkaa, ettei seurakuntalaiset osallistu sellaisiin."

      • Anonyymi

        Adventti kirkoon ollaan taas kalastamassa uusia jäseniä.
        Paavi ei ole antikristun, eikä pedonmerkki ole sunnuntain pitäminen lepopäivänä.
        KR 1933/-38, Room. 14:2-9
        Toinen uskoo saavansa syödä kaikkea,
        mutta toinen,
        joka on heikko,
        syö vihanneksia.
        Joka syö, älköön halveksiko sitä, joka ei syö; ja joka ei syö, älköön tuomitko sitä, joka syö, sillä Jumala on ottanut hänet hoivaansa.
        Mikä sinä olet tuomitsemaan toisen palvelijaa?
        Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu; mutta hän on pysyvä pystyssä, sillä Herra on voimallinen hänet pystyssä pitämään.
        Toinen pitää yhden päivän toista parempana,
        toinen pitää kaikki päivät yhtä hyvinä;
        kukin olkoon omassa mielessään täysin varma.
        Joka valikoi päiviä, se valikoi Herran tähden;
        ja joka syö, se syö Herran tähden, sillä hän kiittää Jumalaa;
        ja joka ei syö, se on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa.
        Sillä ei kukaan meistä elä itsellensä, eikä kukaan kuole itsellensä.
        Jos me elämme, niin elämme Herralle, ja jos kuolemme, niin kuolemme Herralle.
        Sentähden, elimmepä tai kuolimme, niin me olemme Herran omat.
        Sillä sitä varten Kristus kuoli ja heräsi eloon, että hän olisi sekä kuolleitten että elävien Herra.


    • Anonyymi

      Rukoilen sitä.

    • Anonyymi

      Ilmoita Herra meille.

    • Anonyymi

      Pääasiana pääasiaa. Ilman parannusta kukaan ei ole näkevä taivastenvaltakuntaa. Tämä yhteiskunta on ihmistentöitä ja sen palkka sen mukainen sielullisille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      116
      2556
    2. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      451
      2276
    3. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      102
      1708
    4. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      72
      1563
    5. Mikä kaivatussasi on

      parasta?
      Ikävä
      41
      1211
    6. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      87
      1175
    7. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      62
      1172
    8. Palstasuden aamu

      Hyvää huomenta. Alkaa vähitellen tervehtymistä tapahtua. 😊🤗☕🐺
      Ikävä
      219
      1145
    9. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      192
      1092
    10. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      92
      1066
    Aihe