Sweet Chili Sauce

Anonyymi

Olen koukussa makeaan chilikastikkeeseen, varsinkin Rainbowin ja Lidlin varsin makeisiin versioihin joiden epäilen tuhoavan laihduttamiseni. Laitan chilikastiketta lähestulkoon kaikkeen mitä päivittäin syön.
Onko olemassa vähäkalorisia makeita chilikastikkeita jotka eivät kuitenkaan ole kovin polttavia? Chilin poltetta en kaipaa.
Tuhoanko kevyet ateriani kuten esim. salaatin kun käytän noita kastikkeita?
Onko mitään fiksumpaa ruuan jatketta kuin nämä chilikastikkeet jotka tuovat kaipaamani lisämakua?

32

763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onhan noissa paljon sokeria mutta jos kulutus ei ole mahdotonta niin ei niillä liho.

      Chipotle-kastikkeet voisivat olla vaihtoehto. Minulla salaatinkastikkeeksi on valiutunut viinietikka ja öljy, osaksi myös helppouden vuoksi. Joskus teen myös pitseriasalaatinkastiketta reseptillä 1 keltuainen, 1 dl öljyä, etikkaa, valkosipulia, oreganoa tai pitsamaustetta, ketsuppia ja sinappia. Vettä niin paljon että rakenne on riittävän ohut.

    • Anonyymi

      Positiivista on, että ymmärrät olevasi koukussa. Sitten kun ymmärrät että ongelma on koulussa oleminen eikä turhakkeen maku, olet voiton puolella. Esim. Lidl:n Sweet Chilli Sauce:ssa on 160 kCal/100g: https://www.fatsecret.com/Diary.aspx?pa=fjrd&rid=6811152 joka turhakkeeksi on paljon. Koukusta irrottautumisesssa auttaa kun alkaa kiinnittämään huomiota ruokavalion terveellisyyteen.

      "Onko olemassa vähäkalorisia makeita"

      Ei ole. Vielä vähemmän on vähäkalorisia öljyisiä/rasvaisia.

      • Anonyymi

        Eihän tuollaista tulista kastiketta laiteta mausteeksi ruokaan kovin paljon, ehkä joku kymmenen grammaa (ei kukaan pysty syömään 100 g chilikastiketta).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tuollaista tulista kastiketta laiteta mausteeksi ruokaan kovin paljon, ehkä joku kymmenen grammaa (ei kukaan pysty syömään 100 g chilikastiketta).

        Tuota Lidlin makeaa chilikastiketta pystyy syömään vaikka lusikalla. Ei ole mitenkään tulista mutta minulle liian makeaa. Kerran tein vanhemmilleni siipikastiketta sekoittamalla sekaan voita suhteella 1:1 ja hyvin meni kahdelta vanhukselta puoli litraa kastiketta yhdellä istumisella.


    • Anonyymi

      Ilmeisesti mielesi tekee kyseisiä kastikkeita vain siksi, että olet nälkäinen, ja kehosi ja mielesi pyrkii taistelemaan laihduttamista vastaan?

      Itse lopetin joitain vuosia sitten lisätyn sokerin syönnin ja siinä samalla myös chilikastikkeet. Kieltämättä tuote on hyvä.

      Katsoin hakukoneella, että on olemassa sokeriton chilikastike. Siinä on arvattavasti makeutusainetta. Varmaan on kalliimpaa kuin perusversio, mutta saisit jonkun korvikkeen.

      Itse käytän jonkin verran makeuttamattomia tai makeutusaineella makeutettuja ketsuppeja. Niissä on siis tomaatin luonnollinen hiilihydraatti, muttei lisättyä sokeria. Käytän myös dijon-sinappia, mihin se vain sopiikin. Se on todella voimakasta.

      Tuli mieleen, että jos mielesi tekee nimenomaan jotain hapanta makua? Oletko kokeillut hapansuolakurkkua eli nk. venäläistä suolakurkkua? Siihen ei ole lisätty sokeria, ja se on hapatettu, eli ei ole myöskään etikkaa. Hyvää.

      Itse välttelen myös makeutusaineista aspartaamia, se kuulemma sotkee suoliston bakteerikantaa, eikä tue painonhallintaa. Pieninä määrinä saatan sitä käyttää ketsupissa tms.

      • Anonyymi

        Lisäys omaan viestiini. Katselin netistä chilikastikereseptejä. Eli sweet chili -kastiketta voi tehdä itsekin tai sitten chiliketsuppia. Jotkut ohjeista vaikuttivat sellaisilta, että ne voisi makeuttaa myös keinotekoisesti. Joka tapauksessa aion kesällä kokeilla chiliketsupin tekoa, silloin kun kotimaisten tomaattien sesonki on parhaimmillaan.


      • Anonyymi

        Makuja on monenlaisia, itse en saa alas mitään fermentoituja tuotteita. Virossa käydessäni sain siellä ravintoloissa todella hyviä suolakurkkuja. Kun suomalaisista kaupoista en löytänyt muuta kuin venäläistä suolakurkkua, luulin niitä samoiksi mutta maistamisen jälkeen loppu purkki meni biojätteeseen. Samoin erehdyin joskus ostamaan Pågensin leipää jossa oli käytetty fermentoituja jauhoja niin sekin paketti meni biojätteeseen. En liioin pidä hapankaalista, mutta jos se on paistettu (virolainen jouluruoka) se onkin hyvän makuista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lisäys omaan viestiini. Katselin netistä chilikastikereseptejä. Eli sweet chili -kastiketta voi tehdä itsekin tai sitten chiliketsuppia. Jotkut ohjeista vaikuttivat sellaisilta, että ne voisi makeuttaa myös keinotekoisesti. Joka tapauksessa aion kesällä kokeilla chiliketsupin tekoa, silloin kun kotimaisten tomaattien sesonki on parhaimmillaan.

        Jos aikoo tehdä tomaattikastiketta joka muistuttaa kaupan tomaattikastiketta niin kannattaa aloittaa tomaattikonsentraatista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Makuja on monenlaisia, itse en saa alas mitään fermentoituja tuotteita. Virossa käydessäni sain siellä ravintoloissa todella hyviä suolakurkkuja. Kun suomalaisista kaupoista en löytänyt muuta kuin venäläistä suolakurkkua, luulin niitä samoiksi mutta maistamisen jälkeen loppu purkki meni biojätteeseen. Samoin erehdyin joskus ostamaan Pågensin leipää jossa oli käytetty fermentoituja jauhoja niin sekin paketti meni biojätteeseen. En liioin pidä hapankaalista, mutta jos se on paistettu (virolainen jouluruoka) se onkin hyvän makuista.

        Nuo virolaiset kurkut saattoivat olla tavallisia mauste- eli etikkakurkkuja. Suolakurkut käytetään ja maku on aika lailla sama kaikkialla. Erot ovat valkosipulissa ja muissa mausteissa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Nuo virolaiset kurkut saattoivat olla tavallisia mauste- eli etikkakurkkuja. Suolakurkut käytetään ja maku on aika lailla sama kaikkialla. Erot ovat valkosipulissa ja muissa mausteissa.

        Käytän työssäni mauste- ja etikkakurkkuja paljon eikä nuo virolaiskurkut maistunut kummaltakaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Käytän työssäni mauste- ja etikkakurkkuja paljon eikä nuo virolaiskurkut maistunut kummaltakaan.

        Ehkä noita oli hapatettu vain vähän tai etikkaa oli vähän? Kiinnostaisi kyllä tietää mitä niissä on.


    • Tämä oli hyvä ketju. En tiennytkään että tuo on käytännössä sokerilla, etikalla ja punaisella chilillä maustettua liisteriä. Ei tarvitse enää ostaa kaupasta ja voin makeuttaa eryttriolilla. Voisi tehdä hiukan vähemmän makeaa ja hiukan tulisempaa.

      • Anonyymi

        Niinpä, melkoista mönjää. Ei ole terveellistä, pelkkää energiaa ja paljon, noin 200 kCal/100g. Miksi/mihin laihduttaja tarvitsee tuollaista (vesi, sokeri, chili 11%, valkosipuli, suola, muunnettu tapiokatärkkelys, E260)?

        Valmiiksitehty paljon terveellisempi vaihtoehto olisi tomaattipohjainen 'Santa Maria Taco Sauce', niitä on kolmea versiota (Mild, Medium ja Hot), niissä on vain noin 35 kCal /100g. Mutta omanmakuista ja laadukkaampaa saa helposti aikaan sörssäyskonella, tuoreita tomaatteja, valkosipulia, chiliä, yms. mausteita, tai pohjana voi käyttää säilykettä 'hieno tomaattimurka'.

        Mutta mikä on tarve? Miedon chilin makuko? Sitä saa ostaa sellaisenaan joko tuoreena tai mausteena. Kun laihduttelin, mitään sellaista en mussuttanut, enkä nytkään painonhallinassa mussuta, johon tarvitsisin tai kaipaisin mitään dippiä, salsaa tms, saati tuollaista sokerimönjää.

        Pidän vahvoista mausteista (mm. habanero, naga morich, garam masala, curry). Ruokavaliossani ateriat koostuvat suuresta määrästä sekasalaattia maanpäällisistä kasviksista joiden ohessa tai seassa on jokin proteiinisatsi. Maustan siten että tuntuu sopivan proteiinisatsin kanssa yhteen, laihdutellessa mätin 200 g tomaattimurskasäilykettä sekaan mikäli ei ollut pikkutomaatteja kaapissa, nyt painonhallinnassa tomaattia tai murskaa on joskus jopa 400 g. En siis koskaan sörssää maustettua tomaattikastiketta valmiiksi, mutta lopputulos on sama.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, melkoista mönjää. Ei ole terveellistä, pelkkää energiaa ja paljon, noin 200 kCal/100g. Miksi/mihin laihduttaja tarvitsee tuollaista (vesi, sokeri, chili 11%, valkosipuli, suola, muunnettu tapiokatärkkelys, E260)?

        Valmiiksitehty paljon terveellisempi vaihtoehto olisi tomaattipohjainen 'Santa Maria Taco Sauce', niitä on kolmea versiota (Mild, Medium ja Hot), niissä on vain noin 35 kCal /100g. Mutta omanmakuista ja laadukkaampaa saa helposti aikaan sörssäyskonella, tuoreita tomaatteja, valkosipulia, chiliä, yms. mausteita, tai pohjana voi käyttää säilykettä 'hieno tomaattimurka'.

        Mutta mikä on tarve? Miedon chilin makuko? Sitä saa ostaa sellaisenaan joko tuoreena tai mausteena. Kun laihduttelin, mitään sellaista en mussuttanut, enkä nytkään painonhallinassa mussuta, johon tarvitsisin tai kaipaisin mitään dippiä, salsaa tms, saati tuollaista sokerimönjää.

        Pidän vahvoista mausteista (mm. habanero, naga morich, garam masala, curry). Ruokavaliossani ateriat koostuvat suuresta määrästä sekasalaattia maanpäällisistä kasviksista joiden ohessa tai seassa on jokin proteiinisatsi. Maustan siten että tuntuu sopivan proteiinisatsin kanssa yhteen, laihdutellessa mätin 200 g tomaattimurskasäilykettä sekaan mikäli ei ollut pikkutomaatteja kaapissa, nyt painonhallinnassa tomaattia tai murskaa on joskus jopa 400 g. En siis koskaan sörssää maustettua tomaattikastiketta valmiiksi, mutta lopputulos on sama.

        Öh, onko tullut mieleesi että joillekin ruuan maullakin on merkitystä? Tuosta makeasta clikastikkeesta tulee miltei kaloritonta kun sen makeuttaa erytriolilla.

        Salsa picantea täytyy tehdä urakkalla kesällä. Tomaattimurskasta alkukesästä ja tuoreista jahka niitä saa. Sipulia, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Korianteria voisi kokeilla vaan saatavuus on huono.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Öh, onko tullut mieleesi että joillekin ruuan maullakin on merkitystä? Tuosta makeasta clikastikkeesta tulee miltei kaloritonta kun sen makeuttaa erytriolilla.

        Salsa picantea täytyy tehdä urakkalla kesällä. Tomaattimurskasta alkukesästä ja tuoreista jahka niitä saa. Sipulia, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Korianteria voisi kokeilla vaan saatavuus on huono.

        "Öh, onko tullut mieleesi että joillekin ruuan maullakin on merkitystä?"

        Etkö osaa lukea vai etkö ymmärrä? Kirjoitin seuraavasti: "Mutta mikä on tarve? Miedon chilin makuko?"

        Ruuan / ainesten rakenteellakin on merkitystä.

        "Tuosta makeasta clikastikkeesta tulee miltei kaloritonta kun sen makeuttaa erytriolilla."

        Niin, mikä on käyttötarve? Minusta tuollainen makea "kastike" on mussuttelua/napostelua edistävä, joten vaikka "kastikkeessa" ei olisi kaloriakaan niin sinä mitä sen kanssa napostellaan on.

        Erytritoli muuten ei maistu niin hyvältä kuin mikään sokeri, eikä se tuota ollenkaan samanlaista rakennetta kuin tärkkelys.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Öh, onko tullut mieleesi että joillekin ruuan maullakin on merkitystä?"

        Etkö osaa lukea vai etkö ymmärrä? Kirjoitin seuraavasti: "Mutta mikä on tarve? Miedon chilin makuko?"

        Ruuan / ainesten rakenteellakin on merkitystä.

        "Tuosta makeasta clikastikkeesta tulee miltei kaloritonta kun sen makeuttaa erytriolilla."

        Niin, mikä on käyttötarve? Minusta tuollainen makea "kastike" on mussuttelua/napostelua edistävä, joten vaikka "kastikkeessa" ei olisi kaloriakaan niin sinä mitä sen kanssa napostellaan on.

        Erytritoli muuten ei maistu niin hyvältä kuin mikään sokeri, eikä se tuota ollenkaan samanlaista rakennetta kuin tärkkelys.

        Rakenteen vuoksi tarvitaan luonnollisesti maizenaa. Itse syön tuota useimmiten broilerin siipien kanssa. JOnkin verran menee myös tomaattikastikkeisiin ja -keittoihin. Hyvää myös aasialaisen ruuan kanssa. Kulutus on vajaa pullo kesässä.


    • Anonyymi

      AP:n kannattaa tutustua einesten sisältölistaan ja ainesten ravintosisältöön, hankkia keittiövaaka, opiskella perusteet ravitsemuksesta ja suojaravintoaineista sekä ottaa käyttöön ilmaiset THL:n palvelut Fineli sekä sen ruokapäiväkirja https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja niin sitten laihduttelu on huomattavan vankalla pohjalla, ei tarvitse epäillä mitään, ja ruoka/aines -valinnat aikalailla huomaamatta siirtyy terveellisempään suuntaan.

    • Anonyymi

      Kiitos teille kaikille!

      Miksi sweet chili sauce maistuu? Sen kun tietäisin. Laitan sitä tosiaankin vähän kaikkeen mitä suuhuni pistän alkaen ihan aamupuurosta salaatteihin, munakkaasta rahkaan ja niin päin pois. Keittoruokaan en sitä sentään vielä ole lisännyt, vielä.

      Makeanhimoa en tunnusta potevani, sillä yleensäkin olen enemmän suolaisen kuin makean ystävä, enkä lisää sokeria tai esim. hunajaa ruokiini tai juomiini. Olen yrittänyt pitää tasaista ruokailurytmiä eli en juurikaan lankea nälissäni syömiseen, ja jos korvien väli liian varhain väittää että on ruoka-aika, syön reilusti marjoja tai juon teetä.

      On varmaan tullut aika ainakin noista kaikkein makeimmista chilikastikkeista vieroittumiseen. Kokeilenpa vähäkalorisempia vaihtoehtoja, etsin "korvikkeita" ja ehkä innostun esim. tekemään itse paholaisenhilloa joka sekin aivan taivaallista on. Itse tehty olisi ainakin terveellisempää. Kokeeksi ostin Poppamiehen Sriracha ketsupin (100g / 105kcl), mutta hieman liian ärhäkkää se mun makuun on eli ei jatkoon.

      Teidän mielipiteenne, vinkkinne jne. ovat edelleen tervetulleita, aiheesta tai aiheen ohi. Kiittäen ap.

      P.S. suolakurkkujen ystävä olen, mutta venäläiset ovat maistelematta. Laitan ostoslistalle nekin.

      • Anonyymi

        Sriracha (Thaimaalainen chillikastike) on tyypillisesti tulista täi vähintään vahvaa, mutta se on helppo sörssätä itse jolloin saa juuri sen makuista kuin haluaa. Minä olen tehnyt seuraavasti: Punaista paprikaa 500 g, valkoviinietikkaa 1 dl sekä seuraavia oman maun mukaan: Valkosipulia esim 20 g, suolaa esim 5 g, sokeria tai hunajaa esim 0.00 g, punaista jalapenoa/chiliä/habaneroa/nagaa (tuore tai rouhe) jonka määrä riippuu suuresti lajikkeesta. Siivotaan kasvikset, pilkotaan tai sörssätään ne hienoksi, lisätään loput satsit ja annetaan seistä jäkessä 30 min jotta etikka saa tehdä työnsä. Sitten keitetään satsia, hyvin pienellä teholla, niin etttä juuri ja juuri kuplii, jotain 5 min tai enemmän kunnes on sopivan paksua (jos tulee liian paksua niin loraus puhdasvettä sekaan), lopuksi sorssäimellä silkkiseksi ja pulloon/purkkiin. Voi nauttia samantien, mutta jos seisottaa pari vrk jäkessä niin maku täyteläistyy ja pyöristyy. Enää sörssään tämäntyyppisiä kastikkeita harvemmin koska ruokavalio muuttui laihduttelun aikana täysin ja olen nyt painonhallinnassa jatkanut lähestulkooon samalla linjalla mutta koostaen siten että saan hieman yli tuplaenergian laihdutteluun aikaiseen verrattuna.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sriracha (Thaimaalainen chillikastike) on tyypillisesti tulista täi vähintään vahvaa, mutta se on helppo sörssätä itse jolloin saa juuri sen makuista kuin haluaa. Minä olen tehnyt seuraavasti: Punaista paprikaa 500 g, valkoviinietikkaa 1 dl sekä seuraavia oman maun mukaan: Valkosipulia esim 20 g, suolaa esim 5 g, sokeria tai hunajaa esim 0.00 g, punaista jalapenoa/chiliä/habaneroa/nagaa (tuore tai rouhe) jonka määrä riippuu suuresti lajikkeesta. Siivotaan kasvikset, pilkotaan tai sörssätään ne hienoksi, lisätään loput satsit ja annetaan seistä jäkessä 30 min jotta etikka saa tehdä työnsä. Sitten keitetään satsia, hyvin pienellä teholla, niin etttä juuri ja juuri kuplii, jotain 5 min tai enemmän kunnes on sopivan paksua (jos tulee liian paksua niin loraus puhdasvettä sekaan), lopuksi sorssäimellä silkkiseksi ja pulloon/purkkiin. Voi nauttia samantien, mutta jos seisottaa pari vrk jäkessä niin maku täyteläistyy ja pyöristyy. Enää sörssään tämäntyyppisiä kastikkeita harvemmin koska ruokavalio muuttui laihduttelun aikana täysin ja olen nyt painonhallinnassa jatkanut lähestulkooon samalla linjalla mutta koostaen siten että saan hieman yli tuplaenergian laihdutteluun aikaiseen verrattuna.

        Ei tuokaan ole lähellekään makeaa chilikastiketta. Veikkaan että keino makeutettu makea chilikastike sopisi ap:lle parhaiten. Ehkä myös Chipotle-kastiketta kannattaisi kokeilla.


    • Anonyymi

      Felixin mieto chilikastike on yksi vaihtoehto ellei halua chilin voimakasta poltetta. Se on kylläkin enemmän ketsuppi- kuin sweet chili kastikemainen eli onkohan se tarpeeksi hyvää ja monikäyttöistä? Kaloreita kuitenkin kohtuullisesti 100g ja 97 kcl.

      • Ei kyllä minulla korvaa makeaa chilikastiketta. Toisaalta en ole sen suurkuluttajakaan.


    • Anonyymi

      Paholaisenhillo mitä ainakin Rossossa saa. Kenellään hyvää reseptiä?

      • Hillosokeria ja haluttu määrä chiliä, tomaattia, paprikaa ja etikkaa. Vettä luonnollisesti. Itse en ole käyttänyt tomaattia kun se on minusta turha blandis enkä ole ajanut sitä sileäksi. Minun reseptini on aika pitkälle kuten tuo makea chilikastike mutta pienemmällä nestemäärällä ja ilman tärkkelystä.


    • Anonyymi

      Kokeilin tuota Felixin kastiketta ja joo, onhan se ihan eri tyyppinen kuin sweet schili sauce, mutta uppoaa kyllä tiettyjen ruokien kanssa eli sen avulla pystyn itseäni jo hieman ainakin liiallisesta sweet chili saucen käytöstä vieroittamaan.
      Sitä vaan edelleenkin kaipaa ruokaansa jotain extraa, ainakin tiettyihin ruokiin.

      Paholaisenhillo muuten on hyvää. Täytyypä kokeilla sitä itse tehdä.

      Täysin off topic, mutta kun olen teiltä muutenkin niin hyviä vinkkejä saanut eli....

      Pakastimessani on viinimarjoja, mustikoita ja puolukoita joita en ole saanut syödyksi kun maku ei ihan nappaa. Kokeilin tehdä smoothietta eli reilusti marjoja ja pari desiä rasvatonta jogurttia ja kyllä se alas menee. Nyt tyhmä kysymys, eli onkohan tuo millainen kaloripommi jos useamman kerran päivässä sitä vetelee? Pitäisi vaan saada nuo marjat syödyksi.

      t. ap

      • Rasvattomassa jugurtissa on hiukan alle 5% sekä proteiinia että hiilihydraattia ja marjoissa korkeintaan noin 10% hiilihydraattia eli ei ole kovinkaan energiapitoista. Aterian korvaaminen smoothiella vähentää energian saantia mutta lisänä 4 dl smoothieta on jotain 150 kcal.


      • Anonyymi

        "Pitäisi vaan saada nuo marjat syödyksi"

        Tuo on niin täysin kelvoton tavoite laihduttajalle kuin vaan vai olla. Jos ne vievät turhaan tilaa tai ovat menossa vanhaksi, niin rokeen tai jollekkin lemmikile jos kelpaa.

        Jogurtit ovat energiaravintoa, laihduttelua haittaavaa. Jogurtin ja maitorahkan sijaan kannattaa käyttää raejuustoa 'raejuusto, rasvaton, vl' joka on proteiinin hyvä lähde pE%= 88.1. Siitä saa jogurttimaista, rahhkamaista tehosekoittimella lisäämällä tilkkanen puhdasvettä. Näissä kolmessa tuotteessa ei ole merkittävästi mitään muita suojaravintoaineista, paitsi raejuustossa on paljon proteiinia ja maitorahkassa on melkein paljon proteiinia. (siis maustamattomat perustuotteet joihin ei ole lisätty mömmöjä).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pitäisi vaan saada nuo marjat syödyksi"

        Tuo on niin täysin kelvoton tavoite laihduttajalle kuin vaan vai olla. Jos ne vievät turhaan tilaa tai ovat menossa vanhaksi, niin rokeen tai jollekkin lemmikile jos kelpaa.

        Jogurtit ovat energiaravintoa, laihduttelua haittaavaa. Jogurtin ja maitorahkan sijaan kannattaa käyttää raejuustoa 'raejuusto, rasvaton, vl' joka on proteiinin hyvä lähde pE%= 88.1. Siitä saa jogurttimaista, rahhkamaista tehosekoittimella lisäämällä tilkkanen puhdasvettä. Näissä kolmessa tuotteessa ei ole merkittävästi mitään muita suojaravintoaineista, paitsi raejuustossa on paljon proteiinia ja maitorahkassa on melkein paljon proteiinia. (siis maustamattomat perustuotteet joihin ei ole lisätty mömmöjä).

        -lisäämällä tilkkanen puhdasvettä.

        Mistä tuota saa ja paljonko maksaa? Mitä tapahtuu, jos lisääkin likainenvettä?


      • Anonyymi

        Mulla on pakastin täynnä puna- ja mustaherukoita. Kokeilin tehdä smoothieta, kitkerää, enkä haluaisi makeutusaineita lisätä. Ehdotuksia?


    • Anonyymi

      Kiitos taas teille kaikille!

      Kyllä ajattelin marjat syödä, sillä eikös ne kuitenkin ole kaikin puolin terveellistä kun sisältävät mm. kuitua ja c-vitaminia, ja ei kai ne nyt pahimpia kaloripommeja ole? Ajattelen, että niistä saisi kevyen aterian jos lisäisi smoothieen esim. banaania tai avocadoa joissa toki kaloreita, mutta pitävät nälkää paremmin loitolla kuin pelkät marjat sotkettuna rasvattomaan jogurttiin.

      Raejuusto kuuluu ruokavaliooni kuten rahkakin. Kokeilen molempia smoothiessa.

      T. ap

      • Juu. Tuon tyypin mukaan vaan ihminen ei saa syödä marjoja tai hedelmiä tai täysjyväviljaa tai juureksia tai palkokasveja jos aikoo laihduttaa.


    • Anonyymi

      Sokeri lisää ruokahalua . Ja mausteet. Tee itse ruokaa .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

      Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
      Kotimaiset julkkisjuorut
      305
      4710
    2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
      Maailman menoa
      549
      3183
    3. Me Naiset: Martina Aitolehti on ekaa kertaa aikuisiällä sinkku - Suhde Pikkarambo Pikkaraiseen ohi

      Yrittäjä ja somepersoona Martina Aitolehti on elämässään uuden edessä, kun parisuhde on päättynyt. Sinkkuus: uhka vai mahdollisuus… https://www.suomi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      2558
    4. Metsävaanija Adrian Rothermel

      Iltalehdessä hymisteltiin tätä Suomeen tuotettua pedofiilia. Oli saanut alennusta tuomioon ilmoittautumalla itse, kyseessä kuitenkin itsekkäät syyt,ei
      Laki ja rikos
      18
      2324
    5. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

      Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1825
    6. Martinasta hieno haastattelu Me Naiset -lehdessä

      Hieno haastattelu kauniista Martinasta. Jos hän olisi sotkeentunut huumeisiin tai rahanpesuun ja ollut vankilassa niin tuskinpa tekisivät haastattelua
      Kotimaiset julkkisjuorut
      331
      1681
    7. Suomessa vahvin talouskasvu sitten 1980-luvun lopun

      Kertoilee finanssitalo OP. Eläköön vasemmistohallitus! https://yle.fi/uutiset/3-12286727 "kokonaistalouden mittareilla elämme vuosina 2022–2023 vah
      Maailman menoa
      250
      1111
    8. Lestadiolaisten syrjintä

      Kellään kokemusta lestadiolaisten tekemästä syrjinnästä? Syrjivät jo pelkästään uskonnon takia. Muut ovat heille vihollisia, jos ei heihin kuulu. ht
      Oulu
      133
      1038
    9. Meidän välillä oli yhteys

      Tunsimme sen molemmat, eikö niin mies? En epäile, ettenkö olis ollut sun mielessä useamman kerran. Mitä tapahtui, kun kylmenit? Mun tunne sua kohta
      Ikävä
      50
      963
    10. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

      Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
      Kotimaiset julkkisjuorut
      82
      886
    Aihe